Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ - 5,2R: Ζημιές σε σπίτια στα Κρέστενα - Πλημμύρισε το νοσοκομείο - Κλειστά τα σχολεία στην Κρέστενα λόγω του σεισμού

andritsaina 
 Έσπασαν από τη σεισμική δόνηση σωλήνες στο νοσοκομείο Κρεστένων και πλημμυρίζει το υπόγειο.
Προβλήματα σε οικίες στη Φρίξα μετά τις πρώτες αναφορές.
Όλα καλά μετά τον έλεγχο στα μουσείο της Ολυμπίας.
Αναφορές για μικρές ζημιές και πολλές πτώσεις αντικειμένων σε όλη την επαρχία Ολυμπίας.
Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, αναφέρονται μέχρι στιγμής, από μηχανικούς που είναι στην περιοχή σύμφωνα με το PatrasTimes. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία επί του παρόντος. Επίσης, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, για τις πρώτες αναφορές από την περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Αντιπεριφερειάρχης: Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως
"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια".
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.
Αναφορές για ζημιές υπάρχουν στην περιοχή της Κρέστενας και της Ανδρίτσαινας μετά το σεισμό που σημειώθηκε στις 8,55 το βράδυ της Δευτέρας. Κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή απο την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Δήμο. Έχουν ελεγχθεί ευαίσθητες περιοχές για κατολισθήσεις όπως η Φρίξα, χωρίς να υπάρχουν αρνητικές αναφορές.
Σε επιφυλακή και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετά την επίσκεψη στον Εγκέλαδο. Ελέγχθησαν περιοχές στην παραποτάμια ζώνη.
Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

Η κεντρική φωτογραφία (του Γιάννη Αδαμόπουλου) απο την περιοχή της Ανδρίτσαινας όπως σκόρπισαν τα αντικείμενα στα σούπερ μάρκετ.
Αισθητός και στην Τρίπολη ο σεισμός όπως σύμφωνα με ανεπιβεβαίως πληροφορίες διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλο το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αύριο, μετά από απόφαση του Δημάρχουν Σάκη Μπαλιούκου. Ο κ. Μπαλιούκος μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου και ανέφερε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς κλιμάκια του Δήμου ήδη προχωρούν σε αυτοψία των δημόσιων κτηρίων και σχολικών μονάδων. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ζημιές σε αρκετές κοινότητες του Δήμου, αλλά επιφυλάχθηκε να αναφερθεί στο μέγεθος τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συμπεράσματα θα βγουν αύριο το πρωί. Ωστόσο, από τον σεισμό έσπασαν οι σωληνώσεις του Νοσοκομείου Κρεστένων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει πληροφορία για θύματα ή τραυματίες. Κανένα πρόβλημα στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.
ilialive.gr- EΡΑ ΠΥΡΓΟΥ