Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Έτοιμες οι υπηρεσίες στην Πελοπόννησο για την κακοκαιρία

Καιρός: Προετοιμάζονται σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη για την κακοκαιρίαΣε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος τόνισε ότι η περιφέρεια διαθέτει 400 τόνους αλάτι, ενώ έχει γίνει διασπορά αλατιού και μεγάλου αριθμού μηχανημάτων εκχιονισμού και «αλατιέρες», ανά δήμο, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Πελοπόννησο τις νυχτερινές ώρες απόψε και ως το ξημέρωμα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Την Παρασκευή, Πρωτοχρονιά, αλλά και το Σάββατο 02/01/2016 τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Πρόγραμμα Πρωτοχρονιάς 2016 στο Ξυλόκαστρο

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α 2016
1-1-2016 ώρα 10:00
Επίσημη δοξολογία για τον καινούργιο χρόνο στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου. Παρακαλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να προσέλθουν έγκαιρα στον προ της κεντρικής εισόδου του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου χώρο.
1-1-2016 ώρα από 11:00 έως 12:00
Ο Δήμαρχος θα δεχθεί στο Δημαρχείο τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων, φορέων και τους πολίτες για την ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος.
Προσκαλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να προσέλθουν στις 11:00 στο Δημαρχείο.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ. κ. Φόρτης Ιωάννης και Παρίδης Βασίλειος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 31/12/2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                        Ξυλόκαστρο 24-12-2015
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ           Αριθ. πρωτ. 18697
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                                         Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                                                       ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
                                                            Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-
Ευρωστίνης την 31η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30, που θα
γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με
τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας και κατακύρωση έργου ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ,
ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΑΡΙΝΑ) ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.
2. Ψήφιση πίστωσης και απευθείας ανάθεση έργου ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΑΣ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ
ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ).
3. Περί ματαίωσης του διαγωνισμού της υπηρεσίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
4. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
5. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
6. Ψήφιση πίστωσης για αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών,
πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας.
7. Ψήφιση πίστωσης για εισφορά υπέρ ΦΟΔΣΑ.
8. Ψήφιση πίστωσης για συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου σε
συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη.

                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                            ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Χιονίζει στην Ορεινή Κορινθία - Οδηγίες Προστασίας από καταστροφές - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Χιονίζει στα ορεινά της Κορινθίας (φώτο)Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Κορινθία, με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για πτώση της θερμοκρασίας να επαληθεύονται, ενώ άρχισε να χιονίζει από  νωρίς το απόγευμα   στην Ορεινή Κορινθία , στο Σαραντάπηχο, τα Τρίκαλα, τον Φενεό και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολίτων ενόψει της χειμερινής περιόδου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εχει αναρτήσει το παρακάτω τηλεοπτικό σποτ:

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα και στη χώρα μας, εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών, και ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , να είναι ενημερωμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Μια από τις κύριες δυσμενείς επιπτώσεις και αιτία δημιουργίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, λόγω έντονης χιονόπτωσης ή παγετού.
Ο Δήμος μας είναι άρτια εφοδιασμένος με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές (αλάτι, αλυσίδες, ειδικά οχήματα, εξοπλισμός, κλπ) καθώς και με το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλαγογιάννη Εμμανουήλ και στα τηλέφωνα 2743360209 & 2743360201.
Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να προστατεύσετε εσάς και τους γύρω σας.
«Ο χειμώνας δεν αστειεύεται....Ας Προστατευτούμε»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρέχει σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται έντυπα με οδηγίες προστασίας από καταστροφές. Ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας από πιθανές καταστροφές κατεβάζοντας τo σχετικό αρχείo.
 Οδηγίες Προστασίας από καταστροφές

Δημόσιο - TAΔKY: Τι αλλάζει για συντάξεις, προϊσταμένους, υπαλλήλους Περιφερειών, και Μητρώο (νομοσχέδιο)

Αλλαγές για τους υπαλλήλους των περιφερειών, τους προϊσταμένους του Δημοσίου, τις συντάξεις όσων απομακρύνονται από το Δημόσιο για πειθαρχικά παραπτώματα, την αναγνώριση αναδρομικά οικονομικών δικαιωμάτων από συντάξεις, την συνταξιοδότηση των τακτικών υπαλλήλων του ΤΑΔΚΥ και το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπονται μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση Συνταξιοδοτικών Θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» , η διαβούλευση του οποίου κράτησε μόλις 30 ώρες και ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα.
Συγκεκριμένα:
Άρθρο 1
-Με τις διατάξεις της παρ. 1 προβλέπεται ότι το τακτικό προσωπικό των περιφερειών του ν. 3852/2010, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους υπάγονται από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των περιφερειών στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.
-Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4151/2013, ορίστηκε ότι προκειμένου να ενσωματωθεί στο συντάξιμο μισθό των Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, το επίδομα θέσης ευθύνης, πρέπει τα πρόσωπα αυτά να έχουν ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου για μια τουλάχιστον διετία. Επειδή κατά την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου διαφορετικής βαθμίδας (λ.χ. Προϊσταμένου Τμήματος και Διεύθυνσης), χωρίς να συμπληρώνεται η ανωτέρω διετία σε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα για τον κανονισμό της σύνταξης να μην μπορεί να ληφθεί υπόψη κανένα από τα επιδόματα θέσης ευθύνης, με τις προτεινόμενες διατάξεις της παρ. 3 ορίζεται ότι σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί καθήκοντα Προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας διαφορετικής βαθμίδας και έχει συμπληρωθεί αθροιστικά η προβλεπόμενη διετία, λαμβάνεται υπόψη για τον κανονισμό της σύνταξης το επίδομα θέσης, την οποία κατείχε ο υπάλληλος για περισσότερο χρόνο Με τις διατάξεις της παρ. 4 ορίζεται ρητά ότι για τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου των 12 ετών, προκειμένου να αναγνωρισθεί ως συντάξιμος ο χρόνος σπουδών, λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός χρόνος ασφάλισης και όχι μόνον ο χρόνος δημόσιας υπηρεσίας.
-Με τις διατάξεις της παρ. 7 ορίζεται ότι για τους υπαλλήλους – λειτουργούς του Δημοσίου που απολύονται για πειθαρχικούς λόγους, η σύνταξή τους καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. Τα πρόσωπα αυτά, εκ παραδρομής είχαν παραλειφθεί από τις οικείες διατάξεις της υποπαραγράφου Β.2 της παραγράφου Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, με τις οποίες θεσπίστηκε ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 67ο έτος της ηλικίας για όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 01.01.2013 και μετά.
-Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 60 του π.δ. 169/2007 προβλέπεται ότι δεν μπορεί να αναγνωρισθούν αναδρομικά οικονομικά δικαιώματα από συντάξεις για χρονικό διάστημα πέραν των 3 ετών. Επειδή λόγω της αθρόας εξόδου των υπαλλήλων του Δημοσίου κατά τα τελευταία έτη, παρατηρήθηκε υπέρμετρη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, όπου για τον προσδιορισμό του
τελικού ποσού σύνταξης μεσολαβούν και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις η αναδρομικότητα των συντάξεων να ανατρέχει πέραν της τριετίας, με τις προτεινόμενες διατάξεις της παρ. 9 προβλέπεται ότι ο υφιστάμενος περιορισμός των τριών (3) ετών ως προς την καταβολή αναδρομικών συντάξεων δεν ισχύει για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η υπέρβαση της τριετίας οφείλεται σε αδυναμία της συνταξιοδοτικής διοίκησης για απονομή της οριστικής σύνταξης και όχι σε υπαιτιότητα του υπαλλήλου (καθυστέρηση προσκόμισης αναγκαίων δικαιολογητικών που του ζητήθηκαν κλπ).

Άρθρο 4
Με τις διατάξεις του ν. 4239/1962, προβλεπόταν η συνταξιοδότηση των τακτικών υπαλλήλων του ΤΑΔΚΥ από το ίδιο το Ταμείο, εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων συνταξιοδότησης των δημοτικών υπαλλήλων. Με τις διατάξεις του αρ. 84 του ν. 3655/2008, ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) εντάχθηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), ως Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), ενώ με το αρ. 115 του ίδιου νόμου ο Κλάδος Πρόνοιας του Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων εντάχθηκε στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), ως Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Με τις διατάξεις του αρ. 91 του ως άνω νόμου, προβλέφθηκε η μεταφορά του ½ από το προσωπικό που υπηρετούσε στο ΤΑΔΚΥ κατά το χρόνο ένταξης στο ΤΕΑΔΥ και του λοιπού προσωπικού στο ΤΠΔΥ. Με τις διατάξεις του αρ. 4 παρ. 2 του ν. 4002/2011, προβλέφθηκε ότι στον Τομέα Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΕΑΔΥ και στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ αντίστοιχα, θα καταβάλλονται εφεξής οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο κύριας σύνταξης των υπαλλήλων του Ταμείου, οι οποίοι υπηρετούσαν σε αυτό κατά την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων του ν. 3655/2008 και οι ίδιοι Τομείς θα βαρύνονται και με την καταβολή των συντάξεων τόσο των υπηρετούντων υπαλλήλων, όσο και εκείνων που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Επιπλέον, προβλεπόταν ότι, για τους υπαλλήλους που είχαν ήδη μεταταγεί ή μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 3655/2008 και είχαν διατηρήσει το προηγούμενο καθεστώς ασφάλισης, οι εισφορές τους για τον κλάδο κύριας ασφάλισης καταβάλλονται στον Τομέα Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΕΑΔΥ, ο οποίος βαρύνεται και με την καταβολή της σύνταξής τους (νυν ΕΤΕΑ). Κατόπιν των ανωτέρω, το ΕΤΕΑ, στο οποίο -από τη σύστασή του με τις διατάξεις του ν. 4052/2012- έχει ενταχθεί –μεταξύ άλλων επικουρικών ταμείων- το ΤΕΑΔΥ και ο Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, χορηγεί συντάξεις στους ήδη συνταξιούχους του πρώην ΤΑΔΚΥ και η μεν απόφαση συνταξιοδότησης εκδίδεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η δε δαπάνη βαρύνει το ίδιο το ΕΤΕΑ. Επιπλέον, ο Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ, χορηγεί σύνταξη στους τακτικούς υπαλλήλους του πρώην ΤΑΔΚΥ και η απόφαση συνταξιοδότησης εκδίδεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η δε δαπάνη επίσης βαρύνει τον ίδιο τον Τομέα. Επειδή, ωστόσο, το ΕΤΕΑ είναι φορέας αποκλειστικά επικουρικής ασφάλισης, με κύριο αντικείμενο την απονομή επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους του, το δε ΤΠΔΥ  είναι φορέας Πρόνοιας με κύριο αντικείμενο αντίστοιχα την απονομή εφάπαξ παροχών καιόχι την απονομή κύριων συντάξεων και δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου υπάγονται στις διατάξεις του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ν. 3163/1955, ν.δ. 4277/1962), με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 4, προβλέπεται ότι οι τακτικοί υπάλληλοι των ΕΤΕΑ και του ΤΠΔΥ, οι οποίοι προέρχονται από το πρώην ΤΑΔΚΥ, ασφαλίζονται σε φορέα αποκλειστικά κύριας ασφάλισης, ο οποίος και θα βαρύνεται με την καταβολή των συντάξεών τους, καθώς και με την καταβολή των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων υπαλλήλων του πρώην ΤΑΔΚΥ.

Άρθρο 8
Με τις προτεινόμενες διατάξεις εναρμονίζεται το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ώστε να διατίθενται πλήρη στοιχεία σχετικά με το μισθοδοτούμενο προσωπικό και το αντίστοιχο μισθολογικό κόστος για το σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
AΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ

Έξι ανατροπές στη φορολογία - 45.000 προσλήψεις το 2016

Έξι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων σχεδιάζει για το 2016 η κυβέρνηση με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών ...
 airetos.gr

Μυστικό deal Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα, Προβληματισμός από Βορίδη

mitsotakis-tzitzikostas
Φαίνεται πως έγινε το deal μεταξύ Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνάντηση Τζιτζικώστα – Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όσο και αν αυτό είναι σουρεαλιστικό, τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας ενός Μητσοτάκη.
Η αλήθεια είναι ότι πολλά στελέχη και βουλευτές που στήριξαν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα και που βρίσκονται πιο κοντά στην Καραμανλική ιδεολογία, έχουν ταχθεί στο 2ο γύρο, ανοιχτά και δημόσια, υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη...
 
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com 

Καλή χρονιά από το diastixo.gr


Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά ΑΙΡΕΤΟΣ.GR




«Ανοίγουν» τέσσερα νέα προγράμματα με επιδοτούμενη απασχόληση για 41.000 ανέργους – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Από τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται τα πρώτα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας (μέσω του ΟΑΕΔ) που αφορούν 12μηνη επιδοτούμενη απασχόληση για τους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους «Εργασία», μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν προκηρυχθεί τέσσερα νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους όλων των κατηγοριών (νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.).
Βασική προϋπόθεση και απώτερος στόχος των νέων προγραμμάτων είναι ότι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετάσχει σε αυτά θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα  και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος.
Προειδοποιήσαμε τους κυβερνώντες ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι.  
Τα στοιχεία των ληξιπροθέσμων φορολογικών οφειλών για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνο το Νοέμβριο έφθασαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ συνολικά  αγγίζουν πλέον τα 84 δις ευρώ!
Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να καλύψει τις "τρύπες" των παλιών. Η συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής αποδεικνύεται αυτοκτονική: Οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση.
Είναι, επιτέλους, η ώρα να το καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα θέλει αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και όχι κομματικό κράτος με περισσότερους φόρους». 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΦΕΝΕΟ!


uBot: Δείτε την ρομποτική σκούπα-σφουγκαρίστρα σε δράση (ΒΙΝΤΕΟ)
 Ξεκίνησε τη λειτουργία του το stockout.gr, η νέα μεγάλη πλατφόρμα προσφορών προσφέροντας την μοναδική εκπληκτική ρομποτική σκούπα-σφουγκαρίστρα UBOT μόνο με 24,80€ !  (δείτε την προσφορά εδώ)


Το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα δεν θα είναι αγγαρεία πια! Απλά τοποθετήστε την ρομποτική σφουγγαρίστρα UBOT στο πάτωμα και θέστε την σε λειτουργία. Η UBOT θα αρχίσει να

Χρυσή Αυγή - Έγκλημα οι αυξήσεις στις βουλευτικές συντάξεις

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, την απόδοση των χρημάτων αυτών σε απόρους και την τιμωρία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, που δολοφονούν τους χαμηλοσυνταξιούχους για να πλουτίζουν τα ανδρείκελα του πολιτικού συστήματος.
 
 
 
 
Ερώτηση Κασιδιάρη για συντάξεις βουλευτών:xryshaygh.com
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αύριο Πέμπτη Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 11:00 θα επισκεφθεί το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- Ακτή Βασιλειάδη).

Στις 12:30 θα ακούσει, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την παιδική χορωδία, τη μπάντα και το χορευτικό τμήμα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη για το Μετρό Θεσσαλονίκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το σημαντικότατο αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης. Παρατείνει την αγωνία των Θεσσαλονικέων και την πασπαλίζει με χρυσόσκονη. Αντί να προσφέρει λύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
α. Ομολογεί ότι έχασε έναν ολόκληρο χρόνο.
β. Παραδέχεται ότι ο μόνος πραγματικός συνομιλητής των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μάλιστα, λειτουργεί προσωπικά, δίχως προηγούμενη έγκριση, αλλά και εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο και δίχως να συνεννοείται με τους φορείς της πόλης.
γ. Αδυνατεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο η ολοκλήρωση του έργου θα περιλαμβάνει και τον σταθμό Βενιζέλου, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση, με την αποδοχή -άρον άρον- της τελευταίας γνωμοδότησης του ΚΑΣ δείχνει να παραπέμπει την κατασκευή του σταθμού στις καλένδες.
δ. Μοιράζει νέες υποσχέσεις υλοποίησης του έργου στους Θεσσαλονικείς, δίχως να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες.
ε. Αδιαφορεί πλήρως για τις ανησυχίες, την αγωνία, αλλά και τις προτάσεις των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
στ. Εξαγγέλλει προσλήψεις των εργαζομένων οι οποίοι, λόγω της αβελτηρίας της  ίδιας της κυβέρνησης, έμειναν χωρίς δουλειά. Βέβαια, η επαναπρόσληψή τους θα γίνει με μισθούς αισθητά χαμηλότερους από εκείνους που ελάμβαναν μέχρι πρότινος, για το ίδιο αντικείμενο εργασίας.
Καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο, για το μετρό της Θεσσαλονίκης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ


Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:


Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" 27/12/2015





Λουτράκι, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Λουτρακίου ο θεσμός της "ΑγιοΒασιλοδρομίας" που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ένας δρόμος Χριστούγεννα".

Το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής

 
Την ανάγκη αλλά και το καθήκον να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας των νέων, στην προστασία των απόμαχων της δουλειάς, στην αντιμετώπιση των αιτίων του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και στην προοπτική διαμόρφωσης νέων κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης κοινωνικών συγκλίσεων.
 
Ακολουθεί ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα
του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση:

Το Γραφείο Τύπου της ΒτΕ,σας εύχεται Καλή Χρονιά











Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


Μετά από αυτό δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τις φλούδες από τις πατάτες

πατάτες
 Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσουν στο φαγητό και να πετάνε στα σκουπίδια τις φλούδες από το καθάρισμα.

Αν ήξεραν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, σίγουρα θα άλλαζαν συνήθειες!
Δείτε πόσα πράγματα μπορούν να μας προσφέρουν οι φλούδες από τις πατάτες, τόσο σε θέματα άμεσης υγείας, όσο και και σε θέματα εξωτερικής ομορφιάς:
Οι φλούδες από τις πατάτες: