Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ




ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ... ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Το Google Earth στην Τρίπολη! 50.000 φωτογραφίες από το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4

Το Google Earth στην Τρίπολη! 50.000 φωτογραφίες από το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4
Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Google κατέγραψε και προβάλει μέσω των χαρτών της μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που διέρχεται μέσα από τα διοικητικά του όρια, ξεκινώντας από το Δάρα Λεβιδίου και καταλήγοντας στην Ψηλή Βρύση Τεγέας.
Στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης, καταγράφηκε ορεινό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, συνολικής απόστασης 22 χλμ. και ο πεζοπόρος, διασχίζοντας το μονοπάτι, ανακαλύπτει παραδοσιακά χωριά, πευκόφυτες κι ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες μήλων ΠΟΠ Ντελίσιους Πιλαφά, αλλά και πηγές και ποτάμια, που λούζονταν οι νύμφες του τραγοπόδαρου Πάνα, απαράμιλλης και ανυπέρβλητης ομορφιάς.
Αποτυπώθηκαν περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες, με τη συσκευή Goοgle Trekker, προσφέροντας μια λεπτομερή απεικόνιση του φυσικού πλούτου της περιοχής και δημιουργήθηκε βίντεο 67 δευτερολέπτων για την προβολή της δράσης, το οποίο μπορεί να θαυμάσει ο λάτρης του αρκαδικού τοπίου.
Να σημειώσουμε πως, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ψηφιακή καταγραφή και προβολή των ομορφότερων πεζοπορικών διαδρομών της χώρας μας, με τα πλέον σύγχρονα μέσα που προσφέρει η google earth, μέσω του street view, στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουρισμού.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειρήνη Παππά: Δραματικές ώρες για την ηθοποιό - Καθηλωμένη στο κρεβάτι του πόνου

Ειρήνη Παππά: Δραματικές ώρες για την ηθοποιό -  Καθηλωμένη στο κρεβάτι του πόνου
Είναι γνωστό ότι η 89χρονη (γεννημένη το 1926)  ηθοποιός αντιμετωπίζει εδώ και κάποια χρόνια, προβλήματα υγείας. Πρόσφατα ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Freddo αποκάλυψε πως και πάλι  νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά σε άσχημη κατάσταση.

Συγχωνεύτηκαν Έθνος και Ημερησία

Συγχωνεύτηκαν Έθνος και Ημερησία
Καταχωρίστηκε στις 23.12.2015 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση των θυγατρικών «Εκδόσεις Έθνος Ανώνυμη Εταιρεία» και «Ημερησία Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρία», με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, όπως ανακοίνωσε η Πήγασος.

Ανασχηματισμός: Τα ονόματα με κόκκινο στιλό στο μπλοκάκι του Αλέξη Τσίπρα - - 10 υφυπουργοί και υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βλέπουν την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Τα ονόματα με κόκκινο στιλό στο μπλοκάκι του Αλέξη Τσίπρα
Γλυκά θα φάνε (όπως είπε ο Πρωθυπουργός). Πρωτοχρονιά στην υπουργική καρέκλα θα κάνουν, όμως το 2016 μάλλον δεν θα είναι η καλύτερη χρονιά για τουλάχιστον 10 από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης. Διόλου τυχαία μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο άρχισαν να κυκλοφορούν όχι απλά φήμες για ανασχηματισμό, αλλά και ονόματα.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα μέχρι και 27 Δεκεμβρίου


Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που εκτείνονται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων  ... 

Καημένη μου σύνταξη - 80.000 και πλέον ασφαλισμένοι εγκλωβίζονται στις νέες ρυθμίσεις


Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι καθώς όπως όλα δείχνουν εγκλωβίζονται στον κυκεώνα   ... 

ΟΑΕΔ: Μόνο ηλεκτρονικά μια σειρά υπηρεσιών από 4 Ιανουαρίου (λίστα)


Μόνο μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ ή μέσω ΚΕΠ θα παρέχονται από τις 4 Ιανουαρίου 2016 μία σειρά υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι πιο σημαντικές υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει είναι:

Let's gather 2016 Wishes for the Children!

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής


Παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα άκουσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, από χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μαζί με τον Πρόεδρο τα κάλαντα άκουσαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, Βουλευτές, μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής  καθώς και εργαζόμενοι και εργαζόμενες στη Βουλή με τα παιδιά τους.
Πρώτοι κατέφθασαν στο Εντευκτήριο της Βουλής οι μικροί χορωδοί του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και έψαλαν  κάλαντα από τα Δωδεκάνησα, την Ανατολική Θράκη και τις Κυκλάδες.
Τα ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν τα μέλη του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής «Ο Πύρρος», ενώ η Πρόεδρος του συλλόγου Βασίλω Ιωάννου πρόσφερε στον Πρόεδρο της Βουλής το παραδοσιακό ηπειρώτικο χριστόψωμο, την κουλούρα.
Οι Βρακοφόροι της Κρήτης, για 16η συνεχόμενη χρονιά, συνοδεία λύρας και παραδοσιακής ορχήστρας, είπαν τα κάλαντα της Μεγαλονήσου, χόρεψαν πεντοζάλη και σούστα. Ο δυνατός πεντοζάλης μάλιστα ενέπνευσε και τον Πρόεδρο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιο Κιαγιαδάκη, ο οποίος  είπε και μια μαντινάδα: «Το πάτωμα θα πληρωθεί, μα όχι από τους φόρους, μα στείλτε το λογαριασμό στους Κρήτες βρακοφόρους
Τέλος, τα κάλαντα έψαλε ομάδα παιδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η χορευτική ομάδα χόρεψε Καλαματιανό και Τσάμικο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και καλή χρονιά. Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε, όταν μεγαλώσετε, να μην έχετε την τύχη σημερινών νέων, που αναγκάζονται να αναζητήσουν στο εξωτερικό καλύτερη τύχη». Ο κ. Βούτσης προέτρεψε, επίσης, όλοι οι Έλληνες ν’ αφουγκραστούμε το δράμα των προσφύγων και να είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που δίνουν αγώνα επιβίωσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΦΛΟΓΑ" - ΔΗΛΩΣΗ



 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επισκέφτηκε το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», αντάλλαξε ευχές με γονείς, παιδιά και το προσωπικό του συλλόγου. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Συλλόγου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:  

«Τα παράπονα στο... Δήμαρχο και ο Μεγάλος Τσακώνικος»



ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΡΚΑΔΙΑ - 2021
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Τα παράπονα στο... Δήμαρχο και ο Μεγάλος Τσακώνικος»
Η χρονιά που κλείνει τις επόμενες ημέρες υπήρξε καθοριστική για την προσπάθεια της Τρίπολης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Η υποψηφιότητά μας έχει κατατεθεί και περιμένουμε την αξιολόγηση της Επιτροπής.
Αποχαιρετάμε το 2015 με μια διπλή εκδήλωση τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο.
Στις 12.00 και μέχρι τις 14.00, οι εθελοντές της διαδικτυακής ομάδας  Creative Youth Group of Arcadia θα παρουσιάσουν τη δράση « Καταγράφω τις ευχές της πόλης μου». Θα υπάρχει το βιβλίο των ευχών της πόλης όπου οι πολίτες θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, θα σημειώνουν σε χάρτη της πόλης τη γειτονιά τους και θα προτείνουν παρεμβάσεις, ενώ στο εσωτερικό του θεάτρου θα δημιουργηθεί μικρό στούντιο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν δίλεπτα βίντεο μηνύματα στη δημοτική αρχή.
Στις 18.00 ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πετρινού με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας  Dance and Performing Arts Arcadia Group που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και άλλες σχετικές τέχνες. Με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ομάδα Dance and Performing Arts Arcadia Group, προγραμματίζει ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο καλεί όλα τα σωματεία που ασχολούνται με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών, όλους όσους αγαπούν την παράδοση και τη στηρίζουν και όλους τους Τριπολιτσιώτες να έρθουν χορέψουν τον Μεγάλο Τσακώνικο. 
Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές θα ανοίξει το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου και θα ακολουθήσουν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η  ορχήστρα θα είναι ζωντανή και το κρασί ζεστό.

Tripolis Arcadia 2021



ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σας προωθούμε το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τη μετάδοση μηνύματος χειμερινής περιόδου σε ιστοσελίδες


Εκ του Γραφείου Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου