Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το πάρτυ στη Βαρκελώνη είχε συνέχεια . Η Μπάρτσα σκόρπισε τη Ρόμα με 6 - 1!!!

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:
Την πρόκριση στους "16" του Champions League εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα νικώντας με 6-1 την Ρόμα, αλλά την κατάκτηση της κορυφής.
Ο Μέσι στο 6΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως ο Νεϊμάρ ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Λανθασμένη υπόδειξη.
Η Μπαρτσελόνα με τον Λουίς Σουάρες, στο 15΄ ύστερα από ασίστ του Ντάνι Άλβες ανοίγει το σκορ 1 - 0!
Τρία λεπτά αργότερα στο 18΄ η Μπαρτσελόνα με όμορφο πλασέ του Λιονέλ Μέσι πετυχαίνει το 2 - 0!
Ο Σουάρες με τρομερό βολέ στην κίνηση νικάει τον Στσέζνι στο 44΄ και κανει το 3 - 0!  
Ο Μέσι έστρωσε στον Πικέ, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας στο 54΄ και το πέτυχε το 4 - 0!
Η Μπαρτσελόνα σωστή καταιγίδα σημείωσε στο 60΄το 5 - 0 με το δεύτερο γκολ του Λιονέλ Μέσι!
Στο 76΄ η Μπαρτσελόνα κερδίζει πέναλτι  Ο Στσέζνι απέκρουσε το πέναλτι του ΝεΪμάρ, αλλά ο Αντριάνο πήρε το ριμπάουντ και με ευθύβολο σουτ έκανε το 6 - 0!
 Η Ρόμα έχασε στο 81' την ευκαιρία να μειώσει σε 6 - 1, καθώς ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το πέναλτι του Έντιν Τζέκο! Το γκολ τελικά ήρθε γιά τη  Ρόμα στο 90΄  που μείωσε με κεφαλιά του Έντιν Τζέκο.στο τελιικό  6 - 1
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ (56' Μπάρτρα), Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (46' Σαμπέρ), Σέρτζι Ρομπέρτο (64' Αντριάνο), Ράκιτιτς, Μέσι, Νειμάρ, Λουίς Σουάρες.
ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Μάικον, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Κεϊτά, Πιάνιτς (75' Σαλίχ Ουτσάν), Ναϊνγκολάν (46' Ιτούρμπε), Φλορέντσι (58' Βενκέρ), Ιάγο Φαλκέ, Τζέκο.

Η Ρόμα πάντως παραμένει στην 2η θέση, καθώς ΜΠΑΤΕ και Λεβερκούζεν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, έτσι οι Ιταλοί με νίκη τελευταία αγωνιστική επί των Λευκορώσων στην Ρώμη θα προκριθούν, αλλά ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί να μη νικήσει η Μπάγερ στο "Καμπ Νόου".

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 13 (14-3)
2. Ρόμα 5 (11-16)
3. Λεβερκούζεν 5 (12-11)
4. ΜΠΑΤΕ 4 (5-12)

«Διπλό», με σκόρερ τον Ιντέγε! Olympiacos TV in the center of Munich!

Από την Κυριακή άρχισε η… απόβαση των οπαδών του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Οι ΓΑΥΡΟΙ αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» απόψε στις εξέδρες της «Αλιάντς Αρένα» καθώς θα είναι περίπου 6.000!
Όλοι τους ξέρουν ότι το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ δύσκολο, αλλά όπως δηλώνουν στην κάμερα του Olympiacos TV, δεν ταξίδεψαν στη Βαυαρία… τζάμπα! Είναι αρκετά αισιόδοξοι και πιστεύουν στη νίκη των Πειραιωτών.
 
Μάλιστα, έκαναν και προβλέψεις για το ποιος θα σκοράρει απόψε με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι ο Ιντέγε θα σκοράρει όπως και στο Ζάγκρεμπ. Φυσικά, μέσα στις προβλέψεις ήταν και το όνομα του Φορτούνη, του Φινμπόγκασον αλλά και του… Ρομπέρτο!
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο youtube η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τις προβλέψεις των ΓΑΥΡΩΝ στο Μόναχο.

gavros.gr

Μπάγερν - Ολυμπιακός (21:45) για την υπέρβαση

Live Μπάγερν - Ολυμπιακός (21:45) για την υπέρβαση
Το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα του Ολυμπιακού παίζεται απόψε (21:45, ΟΤΕ Sport 2), στο Μόναχο. Κόντρα στη μοναδική ομάδα από την οποία έχουν φέτος ηττηθεί, τη Μπάγερν, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν την υπέρβαση που θα τους στείλει αυτομάτως στους «16» του Champions League.

H ομάδα του Μάρκο Σίλβα προκρίνεται με θετικό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη και αν χάσει σε περίπτωση, όμως, που η Άρσεναλ την ίδια ώρα αφήσει βαθμούς απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οι δύο ομάδες είναι στην κορυφή του ομίλου και ο σύλλογος του Πεπ Γκουαρντιόλα θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ελπίζει...

H ομάδα του Σίλβα προκρίνεται με θετικό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι αν χάσει σε περίπτωση όμως που η Άρσεναλ την ίδια ώρα αφήσει βαθμούς απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε περίπτωση ήττας του και νίκης της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός θα έχει δεύτερη ευκαιρία, καθώς οι Λονδρέζοι θα χρειάζονται νίκη με +2 γκολ στο «Καραϊσκάκη» για να προκριθούν εκείνοι σε δύο εβδομάδες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει αλλαγές στο βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες πιθανότατα θα παραταχθούν με 4-3-3. Ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια,  Ελαμπντελαουί και Μαζουακού θα είναι οι δυο μπακ, με τους Ντα Κόστα και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Καμπιάσο θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεσης θα αγωνιστούν οι Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στους Μποτία, Πουλίδο, Βούρο και Μπουχαλάκης, καθώς επίσης και οι παίκτες που δε δηλώθηκαν στη λίστα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να παρατάξει τη Μπάγερν Μονάχου με τους Νόιερ, Ραφίνια, Λαμ, Μπενατιά, Μαρτίνεθ, Αλόνσο, Βιδάλ, Μίλερ, Ρόμπεν, Κόστα και Λεβαντόφσκι.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρίσκονται περίπου 6.000 φίλοι του. Τα 4.200 εισιτήρια που πήρε η ομάδα εξαντλήθηκαν, αλλά αρκετοί Έλληνες έχουν προμηθευτεί μεμονωμένα εισιτήρια σε άλλες θύρες. Παρών στο γήπεδο θα είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν - Ολυμπιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 3 0 1 13-3 9
Ολυμπιακός 3 0 1 6-6 9
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 3 3-9 3
Αρσεναλ 1 0 3 6-11 3

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Η Μπάρτσα για νέα νίκη και πρόκριση επί της Ρόμα

 http://www.deal848.com/image_deals/deals/2015/0104/14203676317631.jpg
Μετά το «μάθημα ποδοσφαίρου», όπως χαρακτήρισε ο Τσάβι το θριαμβευτικό 4-0 μέσα στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί απόψε τη Ρόμα με στόχο να δώσει συνέχεια στο... πάρτι.
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" θά είναι παρών σε αυτό το ... ποδοσφαιρικό πάρτι, καθώς βρίσκονται από χθες στην Βαρκελώνη , στην πρωτεύουσσα της Καταλωνίας , όπου απόψε στις 9:45 το βράδυ θα βρεθούν στο Camp Nou . σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Ευρώπης, 98.000 θεατών , 'έδρα της Fútbol Club Barcelona , της Μπαρτσελόνας.
 Πως θα δώσει η Barça συνέχεια στο... πάρτι: Απλά με νέα νίκη, η οποία θα δώσει ταυτόχρονα πρόκριση στους «16» και πρωτιά στον όμιλο, αλλά και με μια ακόμα καλή εμφάνιση, στο ματς όπου λογικά ο Λιονέλ Μέσι θα παίξει βασικός, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Δίπλα του, βεβαίως, οι «καυτοί» Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ.
«Με τη Ρεάλ αγγίξαμε την τελειότητα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στις νίκες, γιατί αυτές σε αποδυναμώνουν, γιατί σε κάνουν να πιστέψεις πράγματα που πολλές φορές δεν είναι αλήθεια» παραδέχθηκε ο Ντάνι Αλβες, ο οποίος... σνόμπαρε τον Βασίλη Τοροσίδη, ευχόμενος να ξεκινήσει βασικό το αλλοτινό του alter ego στην εθνική Βραζιλίας, Μαϊκόν.
Ο Χαβιέρ Ματσεράνο με ελαφρύ μυϊκό τραυματισμό αναμένεται να απουσιάσει από τους «μπλαουγκράνα», την ώρα που οι «τζαλορόσι» ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη χωρίς Σαλάχ, Ζερβινιό και Τότι, αλλά και με αμφίβολο τον Ντανιέλε ντε Ρόσι.
Δεν έχουμε χάσει από πριν, θα τα δώσουμε όλα και με την ποιότητά μας μπορούμε να σκεφτούμε και ένα θεαματικό αποτέλεσμα, γιατί όχι;» ήταν η (υπερβολικά αισιόδοξη;) δήλωση του αθλητικού διευθυντή Βάλτερ Σαμπατίνι για μια ομάδα που έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ελπίζει στην έκπληξη, ποντάροντας και στην αποτελεσματικότητά της στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπάρτσα (1-1).
Από τότε, βεβαίως, οι Καταλανοί έχουν... φουλάρει τις μηχανές, αλλά η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά έχει αυτοπεποίθηση και, κατ' αρχάς, θέλει να δώσει μια πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με την πρώτη φετινή της επίσκεψη στο «Καμπ Νόου». Τον Αύγουστο, βλέπετε, είχε ηττηθεί με 3-0 στο... ρελαντί, στο πλαίσιο του ετήσιου τουρνουά στη μνήμη του ιδρυτή του συλλόγου Τζουάν Γκαμπέρ....

5ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (10β.) Vs Ρόμα (5β.) και ΜΠΑΤΕ (3β.) Vs Λεβερκούζεν (4β.)
Η Μπαρτσελόνα θα προκριθεί και ως πρώτη με ισοπαλία, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα κι αν ηττηθεί, εφόσον η Λεβερκούζεν δεν καταφέρει να κερδίσει
Αν η Ρόμα κερδίσει και το άλλο ματς λήξει ισόπαλο, τότε θα προκριθεί εκείνη
Η ΜΠΑΤΕ μπορεί να αποκλειστεί εφόσον χάσει και η Ρόμα νικήσει



Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος από την ΚΕΦΕ όχι από τη γραμματεία

Μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την προεδρία του κόμματος, με δηλώσεις του και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έξω από τη Συγγρού ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΦΕ και όχι από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.
Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε πως κωλύεται να συνεχίσει να προεδρεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος και κατά συνέπεια, κάτι άλλωστε που ζητούσε η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος.
 Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως αναλαμβάνει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί και στόχος πλέον στη Νέα Δημοκρατία είναι η αποφόρτιση του κλίματος και η επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε την παραίτησή του από την ΚΕΦΕ και όχι από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Άγιος Παϊσιος: Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας


"Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη". Τα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν να τα ειπε μόλις σήμερα.
"Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας" έχει πει ο Άγιος και η προφητεία του ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας, όπου τουρκικά μαχητικά κατέριψαν αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα όσα γίνονται από το πρωί είναι πραγματικά ανησυχητικά. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F16 έχει φέρει στα όρια τις σχέσεις των δυο χωρών με κανέναν από τους δυο να μην θέλει να κάνει πίσω προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.
"Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους" επισημαίνεται στις προφητείες του Αγίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό».
Ο Άγιος Παϊσιος που κοιμήθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια έχει αφήσει παρακαταθήκη τις προφητείες του, που αποτελούν σήμερα, για πολλούς, τις ειδήσεις του μέλλοντος.
"Δεν ήθελα τίποτα άλλο" έλεγε, "να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει... Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους".
 
dogma.gr

Υπ. Παιδείας: Πρόσληψη 271 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την πρόσληψη 271 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Για την τρέχουσα σχολική περίοδο προσελήφθησαν 136 δάσκαλοι (ΠΕ70) και 135 νηπιαγωγοί (ΠΕ60), για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 26 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι αναλυτικοί πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr .

«Οδικός χάρτης» για την αποφυγή των παγίδων του νέου ασφαλιστικού

Η επιστημονική ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας & του Κοινωνικού Κράτους) προέβη σε ανακοίνωση πέντε (5) κομβικών συμβουλών – συστάσεων προς τους ασφαλισμένους, «θέλοντας με συντομία να παρουσιάσει έναν χρήσιμο Οδηγό – Χάρτη για τον κάθε πολίτη, που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια, μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές της Νομοθεσίας, στην πολυπόθητη έξοδο προς τη σύνταξη».

1.534 θέσεις γυμναστών σε δήμους- Δείτε το ΦΕΚ με την κατανομή - 1 γυμναστής στο Δήμο Σικυωνίων

Στην πρόσληψη 1.534 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, θα προχωρήσουν άμεσα οι δήμοι όλης της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθληση για Ολους» περιόδου 2015-2016.

Ηδη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2431/Β/11-11-2015) για την έγκριση πρόσληψης των νέων Γυμναστών, με σκοπό τη στελέχωση των Ο.Τ.Α. και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, οι οποίοι υλοποιούν Προγράμματα Αθλησης.

Δείτε το ΦΕΚ με την κατανομη ανα νομό πατώντας ΕΔΩ
-
airetos.gr

WWIII, NOW OR NEVER?

A World disorder that started in 2008 with Lehman Brothers seems to coming to an end in Middle East holy land nowadays.
Pope  denounced WWIII a short time ago sending the message of God towards humanity. Some other leaders accepted the message positively and some others seems hurry to act.
Today's Russia's airplane shooting down by Turks and following NATO members assembly in few hours seems a good opportunity to kick off this war. 
Just a week after ISIS barbarian killings in Paris and simultaneous threats all over Europe Turkeys' Secret Service boss Mr. Fidan, a brilliant man,  stated surprisingly his support in ISIS acceptation making a symbolic and historic differentiation in NATO and West civilizations' common stance. 
Mr. Putin's latest statements about illegal products and oil that passing through Turkey, financing groups which target afterwards Russian forces in their effort to eliminate ISIS terrorism is very serious and should be examined no doubt. Everyone knows that caravans of goods are transferred from Central and East Asia to West throughout human history but is this a reason for mankind to make a WWIII shedding humanity's blood?
In any way WWIII enemies should be defined in order to start this war. No one can believe that a soft-armed and non-mechanized army of some dozens of thousands barbarian men is able to provoke a WWIII against nations equipped with planes, ships and tanks and hundreds thousands of high tech infantry men and woman. Nations capable of travelling in space and time.
Let's wait and see what comes against us. A civil humanity war or an ISIS eradication for humanity?
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει να μιλά για τα θέματα της ανάπτυξης, τόνωσης των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, με περισσή ελαφρότητα. Οι ανακοινώσεις τους αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και οι τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού προκαλούν ανησυχία:

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ Παραδίδω την έδρα μου, τη μεταβατική Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στον κ. Πλακιωτάκη, συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος του κόμματος.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και την ενότητα του κόμματος. Και πάντα ήμουνα στρατιώτης σε αυτή την πορεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ



 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χρειάζεται πολιτικό θράσος για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξαιτίας των χειρισμών της, οι Έλληνες μικρομέτοχοι και το Ελληνικό Δημόσιο, άρα οι φορολογούμενοι, έχασαν -μέσα σε λίγους μήνες- δεκάδες δις ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Τώρα, μετά το νόμο που ψήφισαν, κινδυνεύουν -για πρώτη φορά- χιλιάδες δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους.
Αντί για πανηγυρισμούς, η κυβέρνηση ας σκεφτεί την απολογία της».

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους βασικούς στόχους της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους βασικούς στόχους της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσηςΗ κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 10 συν 2 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι η επιτυχία της διαδικασίας διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων.

Η Δράση καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θερίζει την ανοχή στην ανομία που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ



24.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο είναι οι προφανείς στόχοι της νυχτερινής βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών: η σύνδεση, στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, της Ελλάδας με την τρομοκρατία, σε μία περίοδο κατά την οποία το θέμα κυριαρχεί σε ολόκληρο τον κόσμο και αποκαλύπτεται ότι είναι πιθανόν τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν την Ελλάδα για την οργάνωση των επιθέσεών τους, και η επιβολή καθεστώτος τρόμου στο εσωτερικό, όσο ακόμα είναι νωπές οι απειλές του καταδικασθέντος για τρομοκρατία Νίκου Ρωμανού για «μαύρο Δεκέμβρη».

Αυτοί που δεν έχουν καμία εποικοδομητική πρόταση για το μέλλον της κοινωνίας και προτιμούν τον μονόλογο της βόμβας, αυτοί που αδίστακτα προκαλούν τεράστια ζημιά στους απλούς ανθρώπους (πλήττοντας τουρισμό και επενδύσεις για να μην μπορούν να βρουν δουλειά οι άνεργοι), είναι δυστυχώς προνομιακoί συνομιλητές της κυβέρνησης και διαχρονικά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός της κ. Πανούσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κοιταχτεί καλά στον καθρέφτη.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

ΠεΣυ Πελοποννησου - Αγροτοκτηνοτροφικος Συλλογος Αρκαδιας και Επιτροπη Μπλοκων Πελοποννησου





Παρέμβαση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου στις 23 Νοέμβρη 2015 του Χαραλαμπόπουλου Γιώργου, μέλους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας και της Επιτροπής των Μπλόκων Πελοποννήσου, για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Κυρίες και κύριοι μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ,εκπροσωπώ τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας .Ο σύλλογος μας μαζί με την Επιτροπή Μπλόκων Πελοποννήσου παλεύει με το πλαίσιο διεκδικήσεων για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Δεν ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε λόγια δήθεν συμπαράστασης και παρηγοριάς,  από αυτά χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθαμε για να ζητήσουμε πραγματική στήριξη  στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και ΕΕ αλλά και από τις πολιτικές που και εσείς εφαρμόζεται. Την ώρα που οι λαϊκές αγορές   οδηγούνται σε κλείσιμο η περιφέρεια προωθεί το άνοιγμα μεγάλων S/M και πολυκαταστημάτων. Ταυτόχρονα μεγαλέμποροι και βιομήχανοι κερδίζουν στις πλάτες των παραγωγών. Όπως για παράδειγμα καταγγέλλουν οι παραγωγοί κάστανων στην Αρκαδία, που πουλούν την παραγωγή τους για ένα κομμάτι ψωμί που ούτε αυτό πληρώνονται στο τέλος. Οι εισαγωγές φτάνουν το 80% σε κάποια προϊόντα που παράγουμε και εδώ στην περιοχή μας  και οι ελληνοποιησείς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Φέρνουμε πατάτες από Αίγυπτο ,ντομάτες από Πολώνια ,σκόρδα από Τουρκία κάστανα και καρύδια από Βουλγαρία, γάλα από Αλβανία κτλ. Ταυτόχρονα σαν περιφέρεια αντί να δίνετε  προτεραιότητα  στους μικρομεσαίους παραγώγους δίνεται ρεύμα στην  «Αλφειός ΑΕ»,  και καλά κάνετε, αλλά δεν θα έπρεπε το ίδιο να κάνετε και με τους παραγώγους γύρω από την λίμνη Τάκα, που ποτίζουν τα χωράφια τους με πετρελαιομηχανές;  Όπως και οι κτηνοτρόφοι που ζητούν ρεύμα στις στάνες τους και χρειάζονται  27 δικαιολογητικά και ένα δυσβάσταχτο κόστος, ενώ με μια απλή αίτηση στις υπηρεσίες σας και χωρίς κόστος θα μπορούσατε να εξυπηρετείται τον μικρομεσαίο κτηνοτρόφο. Τι κάνατε σαν περιφέρεια για τον καταρροϊκό πυρετό, οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι ούτε τα μισά ζώα δεν αποζημιώσατε. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχεστε σήμερα και προωθείται την κατασκευή ενός επικινδύνου, ρυπογόνου και ανεπιθύμητου εργοστάσιου της  «Βιοενεργειακής  ΑΕ»  στην καρδία του Μαντινειακού κάμπου στην Μπέλμπερη που και μόνο η υποψία της μόλυνσης οδηγεί σε αφανισμό την τοπική παραγωγή. Σας καλούμε λοιπόν να αλλάξετε πολιτικές και από την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών να βοηθήσετε να μη μπούμε και εμείς στην στρατιά των 1.500.000 ανέργων και να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Στήριξη στον αγώνα μας και στο πλαίσιο επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτροφών.

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΠ.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λουτράκι: Περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου




                                                                                                       ΛΟΥΤΡΑΚΙ 24/11/2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την επιστολή τού συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων κ. Δημητρίου Λάμπρου, με την οποία εντοπίζονται δυσλειτουργίες στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να τονίσουμε τα κάτωθι:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

http://www.lakoniapress.gr/wp-content/uploads/2015/05/kairos.jpg
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα και από τα βορειοδυτικά.
 Πιο αναλυτικά:
Σήμερα περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Αύριο, Τετάρτη, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις απογευματινές ώρες περιλαμβάνεται και η Αττική. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 μποφόρ.
Την Πέμπτη περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκραθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρο της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε ο διοικητής της TτΕ - Κυκλοφορεί επισήμως στην ευρωζώνη αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε ο διοικητής της TτΕ
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο κυκλοφορεί επισήμως στην ευρωζώνη αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας (Αμερικής 3) ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.

Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.

Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.

Κλείνοντας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε: «Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς».