Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Αύριο live η μαθητική παρέλαση του Ξυλοκάστρου από το TV Ramona



Μήν χάσετε αύριο απο Τv Ramona.( αναμεταδίδεται μέσα από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σε live streaming την Μαθητική παρέλαση Απο το Ξυλόκαστρο
με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/
http://www.ramona.me/
http://dos.fm/gr/ramonatv/index.html

Σοφία Βέμπο η «Τραγουδίστρια της Νίκης».


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι η ζωή της έγινε εφιαλτική, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Άγγελο Έβερτ (διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών) και το Αγγλικό Επιτελείο Μέσης Ανατολής, την φυγαδεύουν στην Μέση Ανατολή. Η Βέμπο τραγουδά για να εμψυχώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τραγουδά σε στρατόπεδα, αεροπορικές μονάδες, καταστρώματα πολεμικών πλοίων, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δίνει τα πάντα για τον αγώνα. Καλλιτεχνικά και οικονομικά. Και για όλη αυτή τη δράση της δεν πήρε δεκάρα από το Ελληνικό κράτος.
Όμως κέρδισε κάτι άλλο, ακόμη πιο πολύτιμο. Την αγάπη, τον σεβασμό, το χειροκρότημα ενός ολόκληρου λαού μαζί με τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Πως «γεννήθηκαν» τα «Παιδιά,της Ελλάδος παιδιά»...

Το 1940 ένα από τα ελάχιστα θέατρα που είχαν παραμείνει ανοιχτά ήταν αυτό που πρωταγωνιστούσε η Βέμπο και φυσικά έπαιζε...πολεμική επιθεώρηση. Οι παραστάσεις δίνονταν η πρώτη στις 3 και η δεύτερη στις 6:30 το απόγευμα.
Εκείνο λοιπόν το χειμώνα η Βέμπο εμφανιζόταν στο θέατρο Μόντρεαλ στην επιθεώρηση

Περισσότερα : korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr

KΟΡΟΪΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ

Τιμή και Δόξα...




Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.

Το έθιμο τιμής της Ελληνικής Σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2012/03/flag-575x413.jpg
Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύον ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα. Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών έφεραν σταυρό, ακόμη και αετό (δικέφαλο ή μονοκέφαλο).
Η κυανόλευκος σημαία της Ελλάδος εισήχθη με απόφαση της Α” Εθνοσυνέλευσης (1822) που έγινε στην Επίδαυρο».
Κάθε χρόνο σαν σήμερα, την παραμονή του εορτασμού του ΟΧΙ τιμάται η γαλανόλευκη σημαία, η εθνική μας σημαία για την οποία αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν χιλιάδες Έλληνες ανά διάφορες ιστορικές περιόδους.
Η γαλανόλευκη θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, το σύμβολο προς το οποίο απονέμουν στρατιωτικό χαιρετισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Αναρτάται στα μπαλκόνια των σπιτιών στις εθνικές εορτές, αλλά και κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη εθνικού πένθους. Επιβλητική υψώνεται σε λιμάνια και βουνοκορφές, κυματίζει υπερήφανα στα ελληνικά καράβια που ταξιδεύουν στα πέρατα της υφηλίου, κοσμεί μοναστήρια και εκκλησιές σε όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική.
Σύμβολο ενότητας, εμψύχωσης, τιμής και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο διάβα των αιώνων, η σημαία είναι ένας από τους θεσμούς που έμεινε και τιμάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

ΔΕΡΒΕΝΙ : 75 χρόνια πριν , 1940 - 41 ( Φωτογραφικό υλικό)





Ιταλοί στο Δερβένι                                           Ιταλικά αεροπλάνα πανω από το Δερβενι



Ημέρες κατοχής  στο Δερβένι 

Ο Μπουτάρης... με φουστανέλα ! Δείτε φωτογραφία!

ΦΩΤΟ από το thestival.gr
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος απεικονίζεται να φορά μια φουστανέλα και την οποία δημοσίευεσε σήμερα ο γιος του, Στέλιος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς έχει τραβηχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία, ωστόσο, μάλλον ταιριάζει... γάντι με τις χθεσινές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα της γραβάτας την οποία φόρεσε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ''Βηματοδότη'', ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: ''Μου την έχουν σπάσει όλοι αυτοί οι Συριζαίοι που εμφανίζονται χωρίς γραβάτα στις επίσημες εκδηλώσεις. Ο άλλος υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλίας χωρίς γραβάτα, ο άλλος πάει στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς γραβάτα και με τα χέρια στην τσέπη. Αϊ στο διάολο τους βαρέθηκα και είπα στη Θεσσαλονίκη έχουμε διπλή γιορτή, θα φορέσω γραβάτα για να τους τη σπάσω'' είπε αρχικά και συνέχισε: ''Να ξέρουν οι Συριζαίοι ότι έτσι όπως κάνουν, δεν γίνεται επανάσταση. Εχω ράψει και φουστανέλα στη Νάουσα και με την πρώτη ευκαιρία, σε εθνική επέτειο θα εμφανιστώ και με φουστανέλα. Αυτοί χωρίς γραβάτα, εγώ με φουστανέλα. Και ότι θέλουν ας πουν. Οι Σκωτσέζοι γιατί φορούν Κιλτ'';''.
Πηγή: thestival

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
8 καθηγητές φυσικής αγωγής στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού
70 εποχικοί υπάλληλοι στον Δήμο Δέλτα
2 βρεφονηπιοκόμοι στον Δήμο Αλιάρτου
3 καθαρίστριες στον Δήμο Αμύνταιου
5 χειριστές μηχανημάτων στον Δήμο Τριφυλίας
Προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη-Αιτήσεις έως 5/11
21 θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας-Αιτήσεις έως 5/11 (προκήρυξη)
3 μουσικοί στον Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου
Θέση οδηγού λεωφορείου στον Δήμο Κω
6 προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις στη ΔΕΥΑ Βόλβης

Επανέρχεται η 6ωρη εργασία στους βρεφονηπιακούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Την επαναφορά του εξαώρου εργασίας των βρεφονηπιαγωγών που εργάζονται σε δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε μετά την χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφα με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ).
Συγκεκριμένα ο κ. Μπαλάφας διαβεβαίωσε την πρόεδρο του Συνδέσμου ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να περιλαμβάνεται σχετική διάταξη που θα ικανοποιεί το αίτημα τους, στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που θα επανακατατεθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία (Λίτσα) Καλαϊτζή και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Δημούδης.

aftodioikisi.gr

Το θρυλικό Σκοπελίτης δαμάζει τα κύματα (βίντεο)



Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τους χειμερινούς μήνες οι… «μάχες» που δίνουν τα πλοία στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και στα ακατάλληλα λιμάνια των μικρών νησιών.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το πλοίο Σκοπελίτης, που συνδέει τη Νάξο με τις λεγόμενες μικρές Κυκλάδες, αποδεικνύεται παντός καιρού.Μια «μάχη» που δεν καταλαβαίνει από γιορτές και αργίες, στην οποία όμως οι ναυτικοί καταφέρνουν πάντα να βγαίνουν νικητές και να κρατούν ζωντανούς αυτούς τους μικρούς «βράχους».
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη σκληρή «μάχη» με τα κύματα που έδωσε την Τρίτη το πλοίο «Σκοπελίτης» που εδώ και πολλά χρόνια ενώνει τη Νάξο με τις Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Δονούσα)και την Αμοργό.
Όπως αποδεικνύει το βίντεο, τα  κύματα «δέρνουν» το πλοίο, το πλήρωμα του οποίου δίνει σκληρή μάχη, προκειμένου ο «Σκοπελίτης» να προσεγγίσει τα λιμάνια των νησιών με ασφάλεια.
Στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook, φαίνεται το πλοίο κυριολεκτικά να παλεύει με τα τεράστια κύματα και να βγαίνει νικητής.
Αξίζει να σημειωθεί οτι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ.

Cyclades24.gr ΜΜΕ

Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Κρήτη!Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη! Ο σεισμός έγινε στις τρείς και τέταρτο το μεσημέρι και είχε μέγεθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 4,3 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος είναι 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 138 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ηρακελίου, 44 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και 32 χιλιόμετρα βόρεια από το Κολιμπάρι. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο σεισμός κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Έκθεση «καταπέλτης» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διαφθορά των βουλευτών στην Ελλάδα


Ιδιαίτερα αιχμηρά είναι τα συμπεράσματα έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη διαφθορά των βουλευτών και το σύστημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Η έκθεση τονίζει ότι η διαφθορά αν και είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η χώρα έχει λάβει μηδαμινά  μέτρα για τον περιορισμό της, ειδικά όσον αφορά στους βουλευτές. 

EurActiv.gr

Τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία! Βρέθηκε πτώμα 50χρονου στο ρέμα της Χελιδονούς

Τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία! Βρέθηκε πτώμα 50χρονου στο ρέμα της Χελιδονούς 
Μετά τον άνδρα στο Μενίδι που εγκλωβίστηκε με τη μητέρα του στο αυτοκίνητό του, έσωσε εκείνη αλλά δεν κατάφερε να σώσει τον εαυτό του και τη νεαρή γυναίκα στο Καματερό, η σορός της οποίας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη Φρεαττύδα, ένας ακόμη άνθρωπος ήρθε να προστεθεί τους νεκρούς από την κακοκαιρία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή) την Αττική και ειδικά τα δυτικά της προάστια.

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Τα επίμαχα μηνύματα διακινούνται μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger » για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, όπου ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνώστης εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους, ούτε να απαντούν σε τέτοια μηνύματα, διότι παραπέμπουν σε απατηλή συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger» , σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Ειδικότερα, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.
Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - A ndroid: CYBERKID.
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για το θέμα της προστασίας α’ κατοικίας και των καταθέσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα.
Σας θυμίζω ότι μας έλεγε ότι οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας είναι “κόκκινη γραμμή”. Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάει η “κόκκινη γραμμή” και γίνεται “ένας έντιμος συμβιβασμός”.
Τελικά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κυρίως καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα. Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν.
Καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση».

Μανώλης Κεφαλογιάννης: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στηλιτεύσει την κατεδάφιση από τις αλβανικές αρχές του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας.

Μία ενέργεια από μία υπό ένταξη χώρα που δεν σέβεται το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης.

Μία ενέργεια που, δυστυχώς, συνοδεύτηκε τόσο από πράξεις βίας κατά των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, όσο και από βανδαλισμούς και πράξεις ιεροσυλίας εντός του ναού. 

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε ενέργειες αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σε σειρά προκλητικών εθνικιστικών δηλώσεων περί δημιουργίας «Μεγάλης Αλβανίας» του Αλβανού πρωθυπουργού που αναφερόμενος στο γεγονός χαρακτήρισε με περισσό θράσος τον Ιερό Ναό «γκαράζ».

Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει  ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελούν θεμελιώδεις Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτείται, λοιπόν, από μία υποψήφια προς ένταξη χώρα να υπηρετεί το κράτος δικαίου και να διαφυλάττει την ανεξιθρησκία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας των υπό ένταξη κρατών. Το τεράστιο αυτό έλλειμμα σεβασμού  που παρατηρείται στην Αλβανία θα αναφερθεί σχετικά στην προσεχή ετήσια Έκθεση Προόδου.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016



http://www.ellinikigeorgia.gr/wp-content/uploads/2014/07/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-600x330.jpgΑνακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2015-2016.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, τηλ.: 2710222511).

Με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έγκλημα κατά των ανέργων



27.10.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έγκλημα κατά των ανέργων


Πρώτα στράγγιξαν εντελώς την οικονομία, μέχρι ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας να συγκρουστούν μετωπικά με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, αποτελειώνοντας τις επιχειρήσεις.

Μετά αύξησαν την ήδη εξωφρενικά υψηλή φορολογία για όλες τις επιχειρήσεις, όπως και το ποσοστό προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος.

H X.A. για την επέτειο του ΟΧΙ


Το ηρωικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, το ΟΧΙ του Στρατηγού Μεταξά και του Ελληνικού Λαού, που συνέτριψε τους ιταλούς και τους γερμανούς εισβολείς στα βουνά της Πίνδου και της Μακεδονίας, είναι το φωτεινό ορόσημο για την νέα Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στην οικονομική κατοχή που επιβάλλεται σήμερα στην Πατρίδα μας.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


Φωτογραφία εξωφύλλου




ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. 
·  Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.

Ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα

Γράφει ο
Ιωάννης Ασλανίδης
Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στη Πνύκα, που αναφέρει ο αείμνηστος Τερτσέτης, είναι ένα μνημείο φιλολογίας και πατριδογνωσίας  που έπρεπε σήμερα να διαβάζεται στα σχολεία μας σαν ευαγγέλιο. Διότι παρουσιάζει το μεγαλείο της Ελληνικής φυλής και την αχίλλειο πτέρνα αυτής. Καταγεγραμμένος, ο λόγος αυτός, από τον Γυμνασιάρχη Γ. Γεννάδιο που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Αιώνας» της εποχής εκείνης, 13 Νοεμβρίου 1838. Η Απόδοση του λόγου είναι αρκετά ικανοποιητική, έξω από μερικούς λογιοτατισμούς και κενά φράσεων. Για να μην κουράσω τον αναγνώστη παραθέτω απόσπασμα της ομιλίας, όπου ο Γέρος του Μωριά, από τότε επισημαίνει το πρόβλημα της φυλής μας και τι πρέπει να κάνουμε: