Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

O Θρύλος ήταν θρύλος μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο που βρέθηκε να νικά με 18-32 αλλά τελικά έχασε από τον Παο με σκορ 73-69.

Στέλνει στον... ψυχολόγο τον Ολυμπιακό! Στον Παναθηναϊκό ξανά το ντέρμπιΤο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έδωσε αρκετές υποσχέσεις για τη συνέχεια του ματς με τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα, αλλά η συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους» δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Με συνέπεια οι Πειραιώτες να ηττηθούν από τον ΠΑΟ, εκτός έδρας με σκορ 73-69.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο όχι απλά μπήκε... φουριόζος, αλλά μπήκε έτοιμος για όλα και αποφασισμένος για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα πάντα σωστά. Έπαιξαν σωστή άμυνα, είχαν καλές επιθέσεις και το σημαντικό, τους μπήκαν όλα τα μακρινά σουτ!
Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο είχε συνολικά 5/7 τρίποντα! Με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, να μην έχει σημειώσει κάποιο απ’ αυτά τα σουτ, αλλά από την άλλη να τελειώνει τα πρώτα δέκα λεπτά συνολικά με 8 ασίστ!
Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 18-32 υπέρ του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι στο παρκέ.

Τηλεοπτικές άδειες: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τηλεοπτικές άδειες: Τι προβλέπει το νομοσχέδιοΜπορεί να μην έχει κατατεθεί ακόμα στην Βουλή, ωστόσο δόθηκε στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί στην Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος και θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο, δεν υπάρχει μοριοδότηση για τα υφιστάμενα κανάλια και όλοι ξεκινούν από μηδενική βάση. Επίσης, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν για όσους έχουν εκκρεμότητες με τον τραπεζικό τομέα (βλ. δάνεια). Με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή (δεν έχει συσταθεί ακόμα το ΕΣΡ) και με τις προθεσμίες που περιγράφονται στο νομοσχέδιο για την καταβολή του τιμήματος, δεν θα έχει τελειώσει τίποτα πριν την Άνοιξη του 2016.
Τι προβλέπει

Επίσημη αναγγελία της έναρξης της 6ης Νεμεάδας 2016 (video)

Επίσημη αναγγελία της έναρξης της 6ης Νεμεάδας 2016 (video)

Υπό τους ήχους της αρχαίας σάλπιγγος έγινε η επίσημη αναγγελία της έναρξης της Έκτης Νεμεάδας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων οι πρέσβεις της Βρετανίας και της Ουγγαρίας και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Η τελετή ξεκίνησε με μια «γεύση» από αρχαία Ελλάδα, με τον κ. Παναγιώτη Στέφο και τα τέκνα του Όλγα και Μιχάλη να δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να ακούσουν ορισμένα αρχαία ελληνικά μουσικά κομμάτια –παιγμένα με αρχαία μουσικά όργανα όπως η λύρα, ο δίαυλος, το τύμπανο και η κιθαρίς.
Παίρνοντας τον λόγο, ο Δήμαρχος της Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καλατζής, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί και να κάνει την έναρξη της 6ης Νεμεάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Ιουνίου του 2016, προσκαλώντας παράλληλα τους παρευρισκόμενους και την παγκόσμια κοινότητα να βρεθεί στους αγώνες για να στείλει «ένα μήνυμα ειρήνης».
Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Οφέλτης» κ. Βασίλης Φουρλής μίλησε για τους στόχους του Σωματείου, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ από την 5η Νεμεάδα του 2012 –στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από 87 χώρες- με τίτλο «Πέρασμα στην Ιστορία».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: "Έπεσαν" τα πρώτα ισόβια για μαύρο χρήμα στον Σμπώκο

Ισόβια στον Σμπώκο για τα εξοπλιστικά! 
Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιδίκασε βαριές ποινές στους Σμπώκο, Κάντα και Λεονταρίτη στην υπόθεση με τις μίζες από τα συστήματα τηλεπικοινωνιών "Ερμής", επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι ποινές φθάνουν την ισόβια κάθειρξη για τον Γιάννη Σμπώκο.

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε σήμερα ενόχους για βαριές κατηγορίες τον Γιάννη Σμπώκο, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών για παράνομες αμοιβές που έλαβε μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο από τα υποβρύχια και τα TORM1, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και το στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Νίκο Λεονταρίτη.

Θα γίνει της απεργίας το... κάγκελο! - Ποιοι ξεκινούν κινητοποιήσεις

Θα γίνει της απεργίας το... κάγκελο! - Ποιοι ξεκινούν κινητοποιήσεις

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να... βράζει η κοινωνία, μετά τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την αρχή έκαναν αγρότες και κτηνοτρόφοι και στον “χορό” των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και η ΓΣΕΕ.

ΓΣΕΕ: Στους δρόμους γιατί... τα χειρότερα έρχονται

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αγαστή συνεργασία και σεβασμός στην αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων των πυρηνελαιουργείων»

Εμφάνιση DSC_0031.jpg


Την ανάγκη αγαστής συνεργασίας και το σεβασμό στην αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους πυρηνελαιουργούς της Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Αρκαδίας και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.
«Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη νομιμότητα και αναγνωρίζουμε τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των προϊόντων της ελαιοπαραγωγής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία στην οποία υποχρεώνεται άμεσα να προσαρμοστεί η χώρα, κανένα προϊόν ΠΟΠ δεν θα μπορεί να πιστοποιηθεί χωρίς πιστοποίηση της διαχείρισης των προϊόντων του.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης τους πυρηνελαιουργούς για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει για τη νομοθετική ρύθμιση εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν το σύνολο της ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας, με την οποία σχετίζεται άμεσα το καθεστώς λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, και δεσμεύτηκε να θέσει τα ζητήματα αυτά και στον ομόλογό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στην Πελοπόννησο.  
Από τη μεριά τους οι πυρηνελαιουργοί της Πελοποννήσου ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη γόνιμη συνάντηση, όπως τη χαρακτήρισαν, και εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με την Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν, όσο και για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθηθεί για το μέλλον των πυρηνελαιουργείων.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος σε δηλώσεις υπουργών για νέα μέτρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούω στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για νέες έκτακτες εισφορές σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, μαγαζάτορες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Προφανώς πρόκειται για τις ουρές που έκρυβαν προεκλογικά και ομολογούν τώρα.  
Ένα είναι βέβαιο:
Εάν προχωρήσουν στα σχέδια αυτά,  το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.
Τόσο για την πραγματική Οικονομία, όσο και για ολόκληρη την Κοινωνία».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δελτίο τύπου 19/10/2015

«Η δίνη της εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει πολιτικό βέρτιγκο στη Νέα Δημοκρατία και στην ηγεσία της και αυτό φαίνεται ακόμη και στις τοποθετήσεις τους για Εξωτερική Πολιτική και Εθνικά Θέματα.

Μιλάει για το βέτο στο Βουκουρέστι ο επικεφαλής της ΝΔ ωσάν να αποτελούσε συμπεφωνημένη εθνική θέση, μη ενθυμούμενος προφανώς τις παράφωνες φωνές, (τόσο μέσα από το κόμμα του και την τότε κυβέρνηση, όσο και από το χώρο της Αντιπολίτευσης) οι οποίες υποστήριζαν στο παρασκήνιο την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δίχως επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «KONTRA NEWS»

 Δελτίο τύπου 19/10/2015
Από τη μέρα ίδρυσης του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχουν μεσολαβήσει δύο εθνικές εκλογές το 2012, δύο εθνικές εκλογές το 2015 και εμβόλιμα μέσα στο 2014, μία αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο και μία διπλή αναμέτρηση για Δήμους και Περιφέρειες. Μέσα απ’ όλες αυτές τις συνεχείς εκλογικές δοκιμασίες, όχι μόνο έχουμε κατορθώσει να επιβιώσουμε, αλλά έχουμε αποδείξει ότι δίκαια και δικαιολογημένα θεωρούμαστε πλέον μία εγκαθιδρυμένη δύναμη εντός του υπάρχοντος πολιτικού και κοινοβουλευτικού τοπίου και χάρτη. Το γεγονός αυτό αποκτά πολλαπλάσια αξία και πολλαπλή σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις προσπάθειες που κατέβαλλε και τα μέσα τα οποία μετήλθε (επικοινωνιακός αποκλεισμός, επιθέσεις λάσπης και συκοφαντιών, αθέμιτες συναλλαγές, πολιτικές αποστασίες κ.α.) το σύστημα της πολιτικοοικονομικής Διαπλοκής, προκειμένου να μας εξαφανίσει.

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση ενάντια στο εγκληματικό μνημόνιο του Σύριζα


Η Χρυσή Αυγή στηρίζει κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση ενάντια στο εγκληματικό μνημόνιο του Σύριζα και βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών, που παραμένουν πρωτοπόροι στον Αγώνα για την ελληνική αυτάρκεια και την εθνική αξιοπρέπεια.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Κάλεσμα για δημιουργία ομάδας Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Κόρινθο



Τα ισοπεδωτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των πρώτων δύο που εδώ και πέντε χρόνια έχουν φέρει ήδη μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση, καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία δομών και συλλογικοτήτων που θα οργανώσουν την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Που θα σηκώσουν ανάστημα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, την περικοπή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Που, με όπλο τη συλλογικότητα και την αυτοοργάνωση, θα αντιπαλέψουν την απογοήτευση, τις ατομικές λύσεις, την αποδοχή του δήθεν μονόδρομου και την παραίτηση.

Την Τετάρτη 21/10 στις 8μμ, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37), κάνουμε μία πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας και στην Κόρινθο. Μιας ομάδας που θα παλέψει τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και Νομού, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες ομάδες που δραστηριοποιούνται ήδη στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο. Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και δανειστών. Για να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση!
https://www.facebook.com/events/1638151683102179
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Κόρινθος

Panos Damelos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης και την εγκατάλειψη των «κόκκινων γραμμών» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή, στη συζήτηση για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του ίδιου, του εταίρου του κ. Καμμένου και οπωσδήποτε του υπουργού των Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την αντιπολίτευση ως… «αντιμνημονιακή» και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορείς για όλα να βάζεις κόκκινες γραμμές».

Η ερωτική απογοήτευση του κ. Σκουρλέτη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου της «δεύτερη φορά αριστεράς», δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να απορούν επειδή η αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει.
Η… απορία τους, ήταν ευθέως ανάλογη με την αμηχανία τους. Έκαναν πως δεν καταλάβαιναν!
Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά αντί να απολογηθούν για όλα τους τα ψέματα, αντί να ψηφίσουν με κατεβασμένο το κεφάλι, κατέφυγαν στην επίθεση (που νομίζουν πως είναι η καλύτερη άμυνα).
Και επειδή όταν το ψέμα αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος, ξεπέρασαν ακόμη και αυτά τα όρια του ψέματος και του θράσους. Και πέρασαν στη χυδαιότητα.

Τα μοντέλα του Τζιτζικώστα – Όμορφες κοπέλες της ΟΝΝΕΔ (φωτο)

Ήταν από τις εικόνες που δεν πέρασαν απαρατήρητες στο Κοβεντάρειο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων (στα οποία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάθονται οι δημοτικοί σύμβουλοι) τοποθετήθηκαν, προφανώς με… σκηνοθετική απόφαση, όμορφες κοπέλες που ανήκουν στην ΟΝΝΕΔ Κοζάνης.

http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/10/11.jpgΕκεί κάθισε και η εντυπωσιακή σύζυγος του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας…Στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως: ”Το πρώτο μέρος του «λογαριασμού» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε από τη Βουλή, ακόμα και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν, προβλέπεται αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016”.
aftodioikisi.gr

Αξιολόγηση: Τα 5 κίνητρα για τους υπαλλήλους

Το νέο πλαίσιο αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει το  πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βουλή, μετά τις εκλογές. Οι διαβουλεύσεις και η επεξεργασία των λεπτομερειών τους συνεχίζονται στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας, με την κατάθεσή του να υπολογίζεται στα τέλη του Οκτωβρίου.

Η μεγάλη ανατροπή στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου περιλαμβάνει:

Παραλίγο να σκοτώσει δημοτικό υπάλληλο για να μην πληρώσει κλήση ΒΙΝΤΕΟ

Ένας οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον δημοτικό αστυνομικό για να αποφύγει την κλήση!

Το περιστατικό συνέβη στην Θεσσαλονίκη και ευτυχώς ο δημοτικός αστυνομικός δεν τραυματίστηκε σοβαρά και είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

airetos.gr

Σύσκεψη της ολομέλειας των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου : συνεχίζουμε να διεκδικούμε να γίνουν οι όποιες θεσμικές ενέργειες εκ μέρους των Συναρμόδιων Υπουργείων για να διασφαλιστεί πλήρως ότι η μισθοδοσία των περιφερειακών υπαλλήλων είναι εγγυημένη και καταβάλλεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.



    Πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015 στη Τρίπολη  σε αίθουσα  του  Εργατικού  Κέντρου  σύσκεψη της ολομέλειας των  Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των Πέντε  (5) Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου στην οποία κλήθηκε και παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ο.Σ.Υ.Α.ΠΕ κ. Ζαβερδινός  Άλκης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. Κορινθίας κ. Μιχόπουλου  Ηλία. 
     Ειδικότερα, η ατζέντα της συνάντησης  περιελάμβανε  ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των αιρετών Περιφερειών της χώρας, καθώς και ζητήματα των υπαλλήλων ειδικότερα:

Άθληση στην τρίτη ηλικία

Άθληση στην τρίτη ηλικία
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υλοποιεί πρόγραμμα Γυμναστικής για την Τρίτη Ηλικία στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Υπεύθυνη προγράμματος η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αναστασία Συρίου.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι :
ΔΕΥΤΕΡΑ              ΤΕΤΑΡΤΗ       ΠΕΜΠΤΗ       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08:30-09:30    08:30-09:30      09:15-10:15      09:15-10:15
09:30-10:30    09:30-10:30      
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2743028235.

Γυναίκες «Εν Κινήση» στο Ξυλόκαστρο

Γυναίκες «Εν Κινήση»
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι από 12 Οκτωβρίου 2015 λειτουργεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου τμήμα Γυμναστικής Γυναικών.
Όσες επιθυμούν να εγγραφούν μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο προγράμματος κ. Σαλωνίτη Ιωάννη στα τηλέφωνα 2743360255 ή 6973652848.
Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα
Δευτέρα 15:30-16:45
Τετάρτη 16:00-17:00
Παρασκευή 16:00-17:00
ΚΙΝΗΣΗ σημαίνει ΑΘΛΗΣΗ,
ΑΘΛΗΣΗ σημαίνει ΕΥΕΞΙΑ
και ΕΥΕΞΙΑ σημαίνει ΥΓΕΙΑ
«ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»

H Συνέντευξη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου στο Radio TV Ramona ( απόσπασμα απο τη 2ωρη συνεντευξη )


Αν και "κουτσουρεμένος" από τραυματισμούς και με παίκτη λιγότερο ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε παλικάρι μέσα από το Πετρί


 3j8ykstz
Μια παλικαρίσια νίκη πέτυχε αν και "κουτσουρεμένος" ο Αστέρας Δερβενίου μέσα της Νεμέας στο Πετρί επί της τοπικής Θύελλας με σκορ 2 – 1, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Lmr8se9mΛαβωμένος από τους τραυματισμούς βασικών του παικτών (η ενδεκάδα του συγκροτήθηκε από δύο 21ρηδες και τέσσερις 18ρηδες) και με παίκτη λιγότερο για 55 λεπτά, λόγω αποβολής, ο Αστέρας κατόρθωσε, παίζοντας με αυταπάρνηση, να φύγει νικητής από μια δύσκολη έδρα και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις του. Η Θύελλα εγκλωβίστηκε στο στήσιμο των παικτών του Αστέρα, τους οποίους με μαεστρία, ιδίως μετά την αποβολή, καθοδηγούσε ο προπονητής τους κ. Κουρούπης και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, χάνοντας τον αγώνα μάλλον δίκαια.
E6anebppΟ αγώνας, στην αρχή του, ήταν μέτριος. Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, προσηλωμένος στην αμυντική λειτουργία του και η Θύελλα προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του τερματοφύλακα του Αστέρα Λιβανού, ο οποίος επανεμφανίστηκε στη θέση του τραυματία Ρουμελιώτη. Η καλή συνεργασία του Κακογιάννη, του Αλούσι και του Τάφα στο χώρο του κέντρου δεν άφηνε περιθώρια στη Θύελλα να μεταφέρει πολλούς παίκτες στην περιοχή του Αστέρα.
Midihhdl
YhddfbfqΟ Αστέρας είχε την πρώτη καλή στιγμή, στο 18’, με τον Βυζά που μπήκε από τ’ αριστερά στην περιοχή της Θύελλας και φτάνοντας στη γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Λιβανός στο 27’ σταμάτησε με εντυπωσιακή ενέργεια, αποκρούοντας την μπάλα, η οποία στη συνέχεια βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και γύρισε στην αγκαλιά του, σε φάση τετ-α-τετ με τον Αδαμόπουλο. Στο δε 29΄και πάλι ο Λιβανός σταμάτησε ένα καλό σουτ του Λάππα από το ύψος της περιοχής. Ήταν οι δύο μοναδικές στιγμές στο α’ μέρος, που η άμυνα του Αστέρα ολιγώρησε. Στο 41’ ο διαιτητής έδειξε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τάφα, για ένα απλό μαρκάρισμά του κοντά στην πλάγια γραμμή στο ύψος της περιοχής και έτσι ο Αστέρας συνέχισε με 10 παίκτες. Στο 42’ σε κόρνερ του Μετεβελή, ο Πρίφτης, ευρισκόμενος στη μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι, με κεφαλιά πέτυχε το 0 – 1.
S9yi64vdΣτο β’ ο Αστέρας με πολλές εσωτερικές αλλαγές προσπάθησε να διαχειριστεί τον αγώνα και να κρατήσει μακριά από την εστία του τους παίκτες της Θύελλας, οι οποίοι ξεκίνησαν φουλ επιθετικά μετά και τις δικές τους προσθήκες. Έτσι πολύ νωρίς, στο 52’, σε κτύπημα κόρνερ, ο Λάππας χώθηκε μεταξύ των Μπαλή και Κακογιάννη και με κεφαλιά ισοφάρισε. Οι παίκτες της Θύελλας πίεσαν περισσότερο, αλλά το μεστό παιχνίδι του Μετεβελή από το χώρο του κέντρου πλέον, με συμπαραστάτη τον Πρίφτη που οπισθοχώρησε, κρατούσε ισορροπία στον αγώνα.
R1jmrq27Ένα μακρινό σουτ και ένα επίσης μακρινό φάουλ του Μπακασέτα μάλλον εύκολα “καθάρισε” ο Λιβανός και πέραν τούτων ουδέν. Αντίθετα ο Πεθαίνος στο 76’ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία, όταν σε μακρινή μπαλιά και μετά από πολύ κακό υπολογισμό της πορείας της μπάλας από τον Τσιάκο, βρέθηκε φάτσα με τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Ζαφείρη, τον οποίο και πλάσαρε με λόμπα, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι. 
0iehccfmΣτο 85’ ο Κουλάκης με ονειρεμένη ενέργεια (τακουνάκι και πλαγιοκόπηση) πέρασε δύο αντιπάλους του και γύρισε τη μπάλα από τη γραμμή του άουτ στον Πεθαίνο που άδειασε τον Λεκουσιώτη και έστρωσε στον επερχόμενο Αλούσι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία του Ζαφείρη πέτυχε το 1 – 2. Ένα εξαιρετικό στη δημιουργία και στην εκτέλεση τέρμα, που πανηγυρίστηκε δεόντως. Στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα η Θύελλα, που έπαιζε από πολύ νωρίτερα με τέσσερις και πέντε επιθετικούς, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση, παρά τα δύο απανωτά κόρνερ που κέρδισε.
XnsytjecΣυμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε γιατί φάνηκε περισσότερος προσηλωμένος στις απαιτήσεις του αγώνα και οι παίκτες-κλειδιά του έπιασαν εξαιρετική απόδοση, καλύπτοντας τα φοβερά κενά που έχει αυτήν περίοδο η ομάδα. Έτσι η ομάδα ευελπιστεί, με την επάνοδο των παικτών της και τις προσθήκες που αναμένονται, να εμφανιστεί καλύτερη στο άμεσο μέλλον.
Η διαιτησία των κ.κ. Μπετσόγλου, Βασιλείου και Δ. Μοντζέλη ήταν καλή. Ο Αστέρας πάντως διαμαρτύρεται για την αυστηρή αποβολή του Τάφα.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ : Ζαφείρης, Λεκουσιώτης, Α. Χουσελάς (82’ Βουρβόπουλος), Τσιάκος, Πέζος, Μπακασέτας, Μπούνος, Κουστούκος (46’ Τζας), Πετρόπουλος, Αδαμόπουλος (46’ Ραχανιώτης), Λάππας.  
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μπαλής, Μετεβελής, Τάφα, Κακογιάννης, Αλούσι (90’ Μποτώνης), Πρίφτης, Βυζάς (77’ Κουλάκης), Πεθαίνος (89’ Μερκούρης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr

Απελευθέρωση προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες – Τι εξετάζει το ΥΠΕΣΔΑ

Την απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που διερευνάται έντονα αυτήν την περίοδο στο υπουργικό επιτελείο.
Η απελευθέρωση των προσλήψεων θα αφορά σε πρώτο στάδιο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι, για παράδειγμα οι πρώην ΔΕΚΟ, ο ΕΟΦ κ.α. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Θα υπάρξουν όμως συγκεκριμένοι περιορισμοί. Κάθε οργανισμός θα μπορεί με βάση τα έσοδα που εισπράττει, να προγραμματίζει μελλοντικές προσλήψεις του, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.
Προφανώς και μια τέτοια εξέλιξη, θα ανοίξει και το δρόμο για προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και στους ΟΤΑ, όπως η καθαριότητα.

aftodioikisi.gr

Το Γραφείο Τύπου του Τζιτζικώστα, το Fimotro, διαρρέει την απάντηση του Περιφερειάρχη για το φιάσκο στις δημοσκοπήσεις

fimotro tzitzikostas


Διαβάζουμε το blog Fimotro, του γνωστού «ανεξάρτητου» δημοσιογράφου, που εσχάτως έχει γίνει βασικό μισθοφορικό επικοινωνιακό εργαλείο της καμπάνιας Τζιτζικώστα (μαζί με το Σαμαρικό antinews), τη διαρροή του επιτελείου Τζιτζικώστα και συνάμα απάντηση για την πανωλεθρία στις δημοσκοπήσεις:

«Ο 'αντάρτης'' της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία κατάφερε...κι έπεισε να τον ψηφίσουν 322.829 (32,81%) πολίτες στον Α' γύρο των εκλογών,»

«Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μαζί κι άρα και το κόμμα, πήραν 263.453 ψήφους, λιγότερες από όσες ψήφους πήρε ο Τζιτζικώστας μόνος του και στον Α' και στο Β' γύρο των περιφερειακών εκλογών!»

... και άλλα πολλά...

Συγκρίνουν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις βουλευτικές!!  Δηλαδή τις ψήφους που πήρε ο Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια με το άθροισμα των άλλων τριών υποψηφίων που έλαβαν στις εθνικές εκλογές.

> Περισσότερα...

NewsHot.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ



Συνάδελφε Αγρότη - Κτηνοτρόφε
Μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπές αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη.
Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωση μας.
Ξεκινώντας από αύριο κιόλας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης ως το τέλος Νοέμβρη.  Θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη αρχές Δεκέμβρη που θα καταλήξει στον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων στήνοντας  μπλόκο στο Μνημόνιο, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα.