Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά αύριο το 1ο μέρος της 2ης φάσης «φάσης των 32» το Κύπελλο Κορινθίας .

Mε την διεξαγωγή  5 αγώνων ξεκινά αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις  15.30, το 1ο μέρος της 2ης φάσης  «φάσης των 32»  το  Κύπελλο  Κορινθίας .
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει  τον Ισθμιακό, ενώ στο Πετρί η τοπική Θύελλα μάχεται με τον Κύψελο. Στο γήπεδο του Συνοικισμού η Κόρινθος αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Κλένια, ενώ στον Άσσο η Προοδευτκή Περιγιαλίου μάχεται με τον περυσινό τροπαιούχο Α. Ο. Ζευγολατιού. Τέλος στα Εξαμίλια ο Α. Ο. Ρομά αγωνίζεται με τον Παννεμεατικό.
Οι αγώνες του 1ου μέρους:
ΤΕΤΑΡΤΗ
07/10/2015 -15.30' 
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΡΟΜΑ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 

Η 2η  φάση  του Κυπέλου Κορινθίας θα συνεχιστεί  την Τετάρτη 14/10/2015 με το 2ος μέρος των αγώνων ως ακολούθως
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τέλος η  2η  φάση  του Κυπέλου Κορινθίας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21/10/2015 με το 3ο και τελευταίο μέρος των αγώνων ως ακολούθως
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ


  


Η πρώτη ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή! "Την περίμενα γεμάτη... ακούω μόνο πόσους συμβούλους δικαιούται κάθε βουλευτής"


Η πρώτη ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή! `Την περίμενα γεμάτη... ακούω μόνο πόσους συμβούλους δικαιούται κάθε βουλευτής`Ενας γνώριμος… Λεβέντης ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην πρώτη του ομιλία από το βήμα της Βουλής.
«Ανέμενα, είπε, αλλιώς την Ολομέλεια. Την ανέμενα γεμάτη και την βλέπω άδεια. Ανέμενα αλλιώς και τη Βουλή καθώς έδινα τριάντα ολόκληρα χρόνια αγώνα για να μπω και τώρα την βλέπω αλλιώς... Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι πόσους συνεργάτες δικαιούται ο κάθε βουλευτής…»

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔΟλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ, χωρίς να υπάρξει απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που έγινε παρουσία συνεργατών των τεσσάρων υποψηφίων, επικράτησε πολύ καλό κλίμα και όπως διαφάνηκε είναι πολύ πιθανό στη συνεδρίαση της Πέμπτης να κλείσει η ημερομηνία που προσδιορίζεται μέσα στο Νοέμβριο. Μέχρι τότε θα γίνει συνάντηση με τους τεχνικούς συμβούλους έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση και για το τυπικό της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

Κώστας Ζουράρις κατά Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: «Μπουρδιστάν» και «κατιναριό»

Κώστας Ζουράρις κατά Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: «Μπουρδιστάν» και «κατιναριό» 

Σφοδρή επίθεση κατά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, κάνοντας λόγο για «μπουρδιστάν» και «κατιναριό».
Αφορμή της έντονης κριτικής του κ. Ζουράρι κατά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ήταν τα σχολικά βιβλία του 2006, τα οποία χαρακτήρισε ως «την τρίτη μικρασιατική καταστροφή της γλώσσας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει αφαιρεθεί ακόμη και ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα που αναφέρεται σε μουσουλμάνους κατακτητές».
«Ο ιδρυτικός λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα -μετά φράση "ύστερα ήρθαν οι μουσουλμάνοι", μετά από αυτό έκοψαν επειδή έλεγε έκοβαν τις γλώσσες του λαού- δεν τους άρεσε γιατί ήταν νεωτερικόν, και το αντικατέστησαν με αυτό το "μπουρδολόγιο"», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.
Ακόμα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι 44 δημοτικά τραγούδια αντικαταστάθηκαν με συνταγές μαγειρικής, ενώ σημείωσε ότι με τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά της 6ης δημοτικού την προστακτική, «παθαίνεις 4 εγκεφαλικά καθώς βασίζονται στις οδηγίες χρήσεως ηλεκτρικής καφετέριας».
«Αυτό το βλακόμετρο αυτού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ευτυχώς οι δάσκαλοι δεν το εφαρμόζουν», ανέφερε ο κ. Ζουράρις ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «ε άι σιχτίρ πλέον».

VIDEO

Μπακογιάννη: Πρώτη φορά δεν ακούστηκε λέξη για το Κυπριακό σε προγραμματικές δηλώσεις

Μπακογιάννη: Πρώτη φορά δεν ακούστηκε λέξη για το Κυπριακό σε προγραμματικές δηλώσεις
Πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις, παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε πως «είναι άκρως ανησυχητικό ότι μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας».
Η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «προϋπόθεση για να πάρει μία χώρα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι: πρώτον, να είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις και δεν άκουσα καμία ιδέα και καμία πρόταση από τον πρωθυπουργό. Δεύτερον, να έχει ιεραρχήσει τους στόχους της», και διερωτήθηκε ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμα, εκτός των ποδοσφαιρικών εμπειριών που αντάλλαξαν μπροστά στις κάμερες; «Η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αλβανία, που υπεγράφη επί των ημερών μας, ετέθη στο τραπέζι; Αν ναι, με τι αποτέλεσμα;» έθεσε το ερώτημα.

«Είναι η πρώτη φορά που σε προγραμματικές δηλώσεις δεν ακούγεται λέξη για το Κυπριακό. Στην Κύπρο, όμως, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και η Ελλάδα εμφανίζεται αδιάφορη και αμέτοχη» επισήμανε, ενώ για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, είπε ότι «επιδίδεται σε διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών, με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα».

Γ. Κύρτσος: Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά της πειρατείας



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcklLSTJRHzFUCtUygcnsuOp6cXs7WdZAQHRNGhUq3YUYz9dJgAj58ZCxOyOP3S-1w3XFqMsKpTNsPjzd77fxIb0A0LCatUEW98mMpZdu2Z7Spmsenb3tiYcCoR3v8MdX16O13n1pdwP-q/s1600/giorgos-kyrtsos.jpgΟ ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος επισκέφθηκε, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία της υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του ΕΚ (SEDE), το ναυτικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Northwood, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, όπου βρίσκεται και η διοίκηση της ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης (EUNAVFOR) που είναι υπεύθυνη για την επιχείρηση Atalanta.

Εργαζόμενοι κατά Ρένας Δούρου: Η «βιομηχανία» μετακινήσεων και προώθησης των «ημετέρων» στον ΕΔΣΝΑ συνεχίζεται - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=16796#sthash.rVgqpeDp.dpuf


Πριν από λίγο καιρό το Σωματείο μας είχε καταγγείλει δημόσια τα νέα ήθη που είχε εισάγει στη λειτουργία του φορέα μας η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που είχαν ως αποτέλεσμα των διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημέτερους και ανεπιθύμητους.

Λίγους μήνες μετά η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι επιδεινώνεται ραγδαία, αφού είναι συνεχή τα φαινόμενα έκδοσης αδικαιολόγητων αποφάσεων μετακίνησης υπαλλήλων, που κατά τη γνώμη μας δεν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά, άλλου είδους σκοπιμότητες, πλήττουν την αξιοκρατία και προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ.

Τρόμος σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας στην Κόρινθο

Κόρινθος: Τρόμος σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας - Οι δράστες δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, οι οποίοι μπήκαν σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας, στην Κόρινθο... και με την απειλή όπλων αποπειράθηκαν να τους ληστέψουν. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, τέσσερις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι στην οδό Αλικιβιάδου, στη συνοικία Νεάπολη της Κορίνθου, όπου βρισκόταν 50χρονος με την 33χρονη σύζυγό του, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους και τον 52χρονο αδελφό του. Αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων προσπάθησαν να τους ληστέψουν. Οι άγνωστοι έψαξαν το σπίτι, δεν βρήκαν χρήματα, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Μ. Κεφαλογιάννης : Πράξη αλληλεγγύης η πρόσθετη ρευστότητα που παρέχει η ΕΕ στην Ελληνική οικονομία




Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2 δις Ευρώ στην Ελλάδα, τόνισε ότι τα ειδικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας είναι πολύτιμα για χώρα.

H Ελλάδα έχει πληγεί όσο καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Είναι απαραίτητη η επίδειξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ιδιαίτερα σήμερα  που η Ελλάδα γίνεται και αποδέκτης τόσο έντονων μεταναστευτικών ροών, σημείωσε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Βάσει των ειδικών αυτών μέτρων, η ελληνική οικονομία θα τονωθεί κατ'αρχήν με 2 δις. Τα μέτρα, αφού εγκριθούν, προβλέπουν τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας και την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ σε 100% για τα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013. Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσθετη προχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επιχειρησιακά προγράμματα της πολιτικής συνοχής 2014-2020.

Η κατάργηση της ανάγκης για εθνική συγχρηματοδότηση, θα επιτρέψει τη συνέχιση έργων που σήμερα έχουν παγώσει λόγω έλλειψης εθνικών πόρων. Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, της μεγάλης αυτής κοινωνικής μάστιγας, και θα επιταχύνουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Δημόσιο: 40.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου μονιμοποιούνται

Τη μετατροπή των 40.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους του δημοσίου θα περιλαμβάνει διάταξη που θα περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr.
Πρόκειται για συμβασιούχους αορίστου χρόνου που υπηρετούν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα,σε ΟΤΑ και ΝΠΠΔ θα αποκτήσουν έως το τέλος του χρόνου την ιδιότητα του μονίμου υπαλλήλου.
Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα του newpost.gr, η ένταξη των 40.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου ως τακτικό προσωπικό στο δημόσιο είχε συμπεριληφθεί σε ανάλογη διάταξη, πριν από μήνες, σε σχέδιο νόμου του πρώην Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Ωστόσο την τελευταία στιγμή απαλείφθηκε κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, και αυτό γιατί τότε κρίθηκε ότι δεν είχαν επιλυθεί θέματα που τους αφορούσαν όπως ο υπολογισμός του εφάπαξ το οποίο θα λάβουν μετά την αποχώρησή τους,ως μόνιμοι υπάλληλοι, από το δημόσιο.
Η εργασιακή αυτή μετατροπή δεν προκαλεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος, τονίζει το δημοσίευμα του newpost.gr. Από την μετατροπή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους θα εξαιρεθεί το επιστημονικό προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών, οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.

aftodioikisi.gr

Τι προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το ενιαίο μισθολόγιο (πίνακας)

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναμόρφωση του νέου μισθολογίου προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Όπως τονίζει «στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της δημόσιας διοίκησης, προβλέπεται η δημοσιονομικά ουδέτερη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου, στοχεύοντας στην αποσυμπίεση της μισθολογικής κατανομής, σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τις αρμοδιότητες και τη θέση του προσωπικού».
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό το 2016 θα δαπανηθούν:
1) 9,3 εκατ. ευρώ για την επανακατάταξη υπαλλήλων
2) 24,8 εκατ. ευρώ για τις μισθολογικές προαγωγές
3) -14,3 εκατ. ευρώ για την αύξηση επιδόματος θέσης ευθύνης
4) -27 εκατ. ευρώ για την βαρύτητα θέσεων εργασίας
5) 15,4 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση του υφιστάμενου πλαισίου για μη μισθολογικές παροχές
Αναλυτικά:

Μπενάκης βγαινάκης με τους επίορκους. Βερναρδάκης εναντίον Κατρούγκαλου

Σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα εμποδίζει την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσια, ανακοίνωσε ο   ... 
Διαβάστε περισσότερα στον ΑΙΡΕΤΟ

Έρχεται! Τα πάντα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόσκληση για τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε ...  

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Τουρκία αναφορικά με το μεταναστευτικό


Την ανάγκη Δεσμευτικής Συμφωνίας Μνημόνιο της ΕΕ με τις χώρες διέλευσης προσφύγων, όπως η Τουρκία, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στην ΕΕ και στις γειτονικές χώρες, παρουσία του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans και του εκπροσώπου του Συμβουλίου κ. Schmit.

Κόψε κόψε ... Δείτε τι θα μείνει από συντάξεις και εφάπαξ

Περικοπές συντάξεων και εφάπαξ, συνολικού ύψους 1,268 δισ. ευρώ, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 μαζί με τις παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και σε συνέχεια του «μπλόκου» στη συνταξιοδότηση πριν από τα 67 και τα 62 (με υποχρεωτικά 40 χρόνια ασφάλισης για πλήρη και λιγότερα για μειωμένη).

Σύμφωνα με το προσχέδιο:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από Γιούνκερ και Τουσκ επιπλέον Ευρωπαϊκή υποστήριξη για το μεταναστευτικό για χώρες πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα




Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την παράνομη μετανάστευση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε την Ευρωπαϊκή διάσταση της διπλής κρίσης, μεταναστευτικής και προσφυγικής, που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και σημείωσε τα εξής:

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Όφελος τουλάχιστον 2 δισ. για την Ελλάδα από την τροποποίηση του Κανονισμού Πολιτικής Συνοχής»




Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της ευκαιρίας που δίνει κατ’ εξαίρεση στη χώρα μας η Ε.Ε. με την άμεση απελευθέρωση 500 εκ. ευρώ και παράλληλη απαλλαγή της Ελλάδας από την εθνική συμμετοχή, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.  Η τροποποίηση του Κανονισμού Πολιτικής Συνοχής σημαίνει για τη χώρα μας όφελος τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Η Μαρία Σπυράκη σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε αιτιάσεις κυβερνήσεων κρατών μελών και αντιρρήσεις συναδέλφων της που διαφωνούν με την εξαίρεση που γίνεται για τη χώρα μας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα, η χώρα μου, έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Βιώνει συνθήκες πολέμου. Και ταυτόχρονα η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια επέτεινε την αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα.»

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ συνέχισε τονίζοντας ότι η  νέα κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει και πως στην σημερινή ψηφοφορία για την τροποποίηση του κανονισμού και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει δείξει σε χρόνο ρεκόρ για άλλη μια φορά, την αλληλεγγύη του στη χώρα μας.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/08/fortsakis.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις αναφορές του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή που αφορούν την παιδεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10:00΄, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τακτική συνεδρίαση Δ. Σ. Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 6/10/2015
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                              ΑΡ. ΠΡΩΤ:  177
ΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Α. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                Σας καλούμε την  12η    του μηνός  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  του έτους 2015, ημέρα της εβδομάδας   ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα  13.00 μ.μ   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων, σε Τακτική συνεδρίαση  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ον : « Αποδοχή ή μη της απόφασης  της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την μίσθωση του κυλικείου του 1ου ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, επί της ένστασης του κου Κακογιάννη Ηλία»
ΘΕΜΑ  2ον : « Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος Δημόσιου Επαναληπτικού πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης  κυλικείου του 1ου  ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ».
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους αναπληρωτές σας.
                                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Επερωτηση Λαϊκης Συσπείρωσης Πελοποννησου Καταβολή αποζημιώσεων ανέργων που παρακολουθούν σεμινάρια ΤΟΠΣΑ



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
      
Θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων ανέργων που παρακολουθούν σεμινάρια ΤΟΠΣΑ»
 
 Οι κυβερνήσεις την ώρα που αφήνουν χωρίς επιδόματα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων την ώρα που προωθούν την κατάργηση  ακόμα και προνοιακών επιδομάτων, δεν φείδονται πόρων όταν πρόκειται να προωθήσουν μορφές επέκτασης της ευελιξίας στην απασχόληση, να «καταρτίσουν» ανέργους  και «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες υποσχόμενες ότι θα τους μετατρέψουν σε επιχειρηματίες.
    Σε αυτή την προσπάθεια ενεργό ρόλο παίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ και των ποικιλώνυμων συμπράξεων που πριν δυο – τρία χρόνια συγκροτήσατε για την υλοποίησή τους. Αντίστοιχα προγράμματα και προβλήματα υπάρχουν και στα 5μηνα που υλοποιούν μια σειρά δήμοι στην Περιφέρεια. Από αυτά τα προγράμματα οι άνεργοι προσδοκούν να πάρουν μια πρόσκαιρη ανάσα, ώστε να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα.
   Όσοι συμμετέχουν ως καταρτιζόμενοι ή εργάζονται σε τέτοια προγράμματα πρέπει να πληρώνονται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
   Δυο χρόνια μετά τη συγκρότηση των Συμπράξεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ και ενώ επιχειρηματίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλα «τρωκτικά» που έχουν γαντζωθεί στο αστικό κράτος και λυμένονται τέτοια προγράμματα, έχουν εισπράξει τεράστια ποσά, οι εργαζόμενοι, οι καταρτιζόμενοι μένουν απλήρωτοι.
   Πρόσφατα είχαμε την περίπτωση της Ηράκλειας Σύμπραξης στην Κορινθία όπου μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης καταβλήθηκαν τα ποσά στους καταρτιζόμενους.
   Ανάλογη περίπτωση έχουμε με το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ στη Μεσσηνία που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ¨Αριστομένης¨ δια μέσου των εταιριών της ¨ΑΚΜΗ¨, ¨Δρόμοι της Ελιάς¨ κτλ.
Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα…
·        Τι θα κάνετε ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους και πότε;
·        Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προγραμμάτων και ποιες, που εμπλέκεται η Περιφέρεια μέσω των Συμπράξεων και δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις;

Τρίπολη 2-9-2015

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γόντικας