Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνδυασμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές

Συνολικά δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις εκλογές θα τον έχει το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων.
Στην Εισαγγελία κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 19 κόμματα:

Η γκάφα των ΑΝ.ΕΛ - Εκτός ψηφοδελτίων η Ξουλίδου

Η γκάφα των ΑΝ.ΕΛ - Εκτός ψηφοδελτίων η Ξουλίδου Μία μεγάλη γκάφα είναι η αιτία που η Σταυρούλα Ξουλίδου μένει εκτός των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκτός της Βουλής φυσικά. Η δικαστική αντιπρόσωπος δεν κατάφερε να καταθέσει τα έγγραφα για την υποψηφιότητα της κας Ξουλίδου εντός προθεσμίας και έτσι η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μένει εκτός ψηφοδελτίων και εκτός Βουλής. Μπροστά σε αυτή την απίστευτη εξέλιξη ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να την παρηγορήσει υποσχόμενος πως εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπουν στη βουλή τότε θα της αναθέσει μία κυβερνητική θέση. Αυτό σημαίνει πως ο Πάνος Καμμένος έχει προεξοφλήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία και πως ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει να συνεργαστεί εκ νέου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εάν έρθει πρώτος στις εκλογές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



http://nstatic.tanea.gr/22801199_15706416.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwOSUyZjA3JTJmMjI4MDExOTlfMTU3MDY0MTYuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα συναντηθεί  αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στις 12:30 θα έχει κοινή συνάντηση με τους Προέδρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Αντιπροσωπεία Ιατρικών Συλλόγων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. .

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Λ. Συγγρού 340).

Αίτημα Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Άμεση οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό.



http://fonografos.net/v1/wp-content/uploads/2014/04/2738.jpg
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την παράνομη μετανάστευση, κατέθεσε σειρά τροπολογιών επί της Γνωμοδότησης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, δεδομένης της έκτακτης κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη λόγω των αυξανόμενων εισροών προσφύγων και μεταναστών, o Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το πρωί, εντελώς απροειδοποίητα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έχει οριστεί από το Μάρτιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Εγνατία Οδό Α.Ε, με την οποία όρισε δύο επιπλέον μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο.
Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι το ένα από τα δύο αυτά μέλη είχε προταθεί προ δύο μηνών περίπου ξανά από το ΤΑΙΠΕΔ και είχε απορριφθεί τότε.
Ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο – στις 20 Ιουλίου μεσολάβησε η τακτική Γενική Συνέλευση με την οποία επικυρώθηκε η λειτουργία της εταιρίας με Διοικητικό Συμβούλιο πέντε ατόμων (τα μέλη του οποίου είχαν οριστεί από το 2012) χωρίς να τεθεί ζήτημα προσθήκης μελών.
Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα, με εξαίρεση ίσως το γεγονός ότι προκηρύχθηκαν έκτακτες εκλογές και ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει χάσει τα πρωτεία στην εκλογική προτίμηση;
Για ποιο λόγο απαιτείται αυτή η άμεση αλλαγή, όταν μάλιστα η Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν είναι στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων;
Τι παραπάνω έχουν να προσφέρουν αυτά τα δύο μέλη στις ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές που δεν μπορεί να γίνει αμέσως μετά από αυτές (εκτός ίσως από την αλλαγή ισορροπιών στο ΔΣ χάριν κάποιου “άνωθεν” σχεδιασμού);
Παίζει κάποιον ρόλο σε όλη αυτή την ιστορία το γεγονός ότι στελέχη της Εγνατίας έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ουσιαστικά (ίσως και σκοπίμως) απαξιώσει την τρέχουσα αξία της εταιρίας πριν από την παραχώρηση, με τις παραλείψεις και την τεχνική του ανεπάρκεια;
Είναι ενημερωμένη η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της για τις κινήσεις αυτές που γίνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μόνο απορίες και υποψίες μπορούν να προκαλέσουν;».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Δύο ημέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας προσποιείται Αλτσχάιμερ.
Εάν, όμως, ο ίδιος ξέχασε τι υποσχόταν πριν ένα χρόνο, θυμούνται πολύ καλά οι Έλληνες που τον πίστεψαν.
Ξέρουν πως, αντί να σκίσει το Μνημόνιο μέρα μεσημέρι, όπως έλεγε, έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ξέρουν πως αρνείται ακόμη και μια συγγνώμη να ζητήσει.
Ποιος, όμως, να τον πιστέψει».

Θοδωρής Ζαγοράκης: Υποστήριξη των μικρομεσαίων και ατομικών εταιρειών στον τομέα του τουρισμού



http://greece.greekreporter.com/files/zagorakis-europe.jpg
Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες του κ. Ζαγοράκη από  την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή


Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε  τη γνωμοδότηση σχετικά με  τις νέες προκλήσεις και στρατηγικές για την προαγωγή του τουρισμού στην Ευρώπη.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος  Ζαγοράκης, οποίος ήταν και ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, κατέθεσε σειρά τροπολογιών, οι οποίες  υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους κατά την ψηφοφορία.
Με τις τροπολογίες του ο κ. Ζαγοράκης εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ



http://static.madata.gr/files//meimarakis_846398339.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkakR3iCTYNm1Wa95xzUuFKasMWPU7KLSEQOEJiQebES0AJ9PVM9rXgnz0mrq4_pduIQWABpXNqbIwOmycdDRtscE274WcFRLA58nIyQPUQlAn8dqIawDM0uHg580adp2QqtwTRj_wSa0/s640/590_ae47facfd2c0fb23575fdb4ce7bfaf31.JPG
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο.
Μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά.
Η δεύτερη επείγουσα προτεραιότητα είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν.
Μόνο με σταθερότητα δουλεύει η οικονομία. Μόνο με αξιοπιστία θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. Νέες δουλειές, καλύτερες δουλειές.
Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων! Και αυτό συμφωνήσαμε σήμερα.
Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά.
Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ



http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/article3491526.ece/BINARY/w660/dafni.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, υποψήφιος βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και που είχε ως τραγικό απολογισμό την απώλεια τριών ανθρώπων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη στις οικογένειες των ασθενών - θυμάτων, αλλά και των υπολοίπων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου τραγικού συμβάντος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δυστυχώς λόγω της αδράνειας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου, παρέμεινε από τον Ιούνιο, ακέφαλο, εξαιτίας της αντισυνταγματικής και παράνομης απόλυσης του διοικητού του Νοσοκομείου.
Είναι απολύτως αναγκαίο  να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διερευνηθούν – τυχόν – αμέλειες σε όλα τα επίπεδα, νομικό και διοικητικό, πριν  θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Πέτρος Τατούλης «Στο σκαμνί της δικαιοσύνης οι Τσιρώνης και Λαφαζάνης για την καθυστέρηση έγκρισης του νέου ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου»



«Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου βρίσκεται 8 μήνες στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΠΕΝ, η οποία εξαπάτησε τους πολίτες. Οι κύριοι Τσιρώνης και Λαφαζάνης θα κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης γιατί δεν διαβίβασαν το συγκεκριμένο έγγραφο με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΠΕΝ στον τελικό δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εξέφρασε την απορία «Αυτός είναι ο τρόπος για να εφαρμόσουν το δικό τους μοντέλο διακυβέρνησης;».

Νέο Τηλεοπτικό σποτ Νέας Δημοκρατίας – «Μία μέρα στη ζωή του Γιάννη και του Γιάννη, παππού και εγγονού»





Η νέα ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνική PoV (Point of View), που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα. Το γρήγορο μοντάζ και οι μικρές, γεμάτες ένταση σκηνές, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα και φρέσκια κινηματογράφηση δίνουν την αίσθηση video clip. Παραγωγή χαμηλού κόστους που δίνει έμφαση στο στοιχείο του ρεαλισμού, στην απεικόνιση της πραγματικότητας.

Στο σποτ βλέπουμε μια μέρα από τη ζωή του Γιάννη και του Γιάννη, παππού και εγγονού, οι οποίοι ζουν μαζί, στο ίδιο σπίτι. Το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, του παππού Γιάννη, δεν εμφανίζεται, αλλά βλέπουμε μόνο ό,τι βλέπουν τα μάτια του.  Η ταινία ξεκινά με τον παππού Γιάννη, χαμηλοσυνταξιούχο, ο οποίος  επιστρέφει στο σπίτι με τα λιγοστά ψώνια της ημέρας. Στο σαλόνι κάθεται η γυναίκα του, που βλέπει τον πρωθυπουργό να λέει από την τηλεόραση ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις. Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκεται ο έτερος Γιάννης, ο νεαρός εγγονός που αναζητά εργασία μέσω αγγελιών, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να υπόσχεται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.  
Το σενάριο βασίζεται στο τρίπτυχο «ψέμα - αλήθεια - επίπτωση».  Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα (τα ψέματα) έρχονται σε αντίστιξη με το τι έγινε πραγματικά (την αλήθεια) και με τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στην πράξη.
Οι ζωές του παππού και του εγγονού βρίσκονται σε αδιέξοδο, στο αδιέξοδο που οδήγησε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Και οι δύο αντιλαμβάνονται ότι “δεν γίνεται έτσι”.

Ωστόσο, υπάρχει διέξοδος. Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει από όλους εμάς, τους πολίτες, μαζί.  Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται Σταθερότητα, Συνεργασία, Ειλικρίνεια, Προοπτική. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι η μόνη που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες σε ένα κοινό στόχο. Να πάμε την Ελλάδα Μπροστά.