Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Εκλογές: Προκηρύσσονται την Πέμπτη, στήνονται κάλπες 20 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι διερευνητικές επαφές Μεϊμαράκη
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Τελευταία επαφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ο οποίος στην επικοινωνία που είχαν υπενθύμισε στον κ. Μεϊμαράκη την πάγια θέση του ΚΚΕ, για αποχή από τη διαδικασία, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τα αστικά κόμματα.
 Οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών ήταν άκαρπες. "Στιγματίστηκαν" από τη... "σφαγή" ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση που αποκαλύπτει τι θα... ζήσουμε.
Αφού ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης  αύριο Δευτέρα στις 10:30 το πρωί παραδώσει την εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει. 
 Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε... πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και "φλερτάρει" με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά... αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.
Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει... εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.
«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.
Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.
"Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε" είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Μπρίτο χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη με τον Λεβαδειακό

Ο Μπρίτο χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη με τον Λεβαδειακό 
Ενα γκολ του Μπρίτο στο 37ο λεπτό ήταν αρκετό για να "καθαρίσει" ο Ατρόμητος το ματς με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα της Super League.
Η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης εναντίον της Φενέρμπαχτσε ήταν δεδομένη και η φρεσκάδα δεν ήταν δυνατό να επανέλθει με κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα.
Ο Ατρόμητος ήταν επιεικώς μέτριος, αλλά εξαιρετικά τυχερός στο α΄ ημίχρονο καθώς προηγήθηκε με την πρώτη του τελική προσπάθεια, μετά από 37 λεπτά αγώνα. Ο Μπρίτο κατέβασε τη μπάλα εξαιρετικά από την πάσα του Γοδόι και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Λίγο νωρίτερα, στο 34΄, είχε ακυρωθεί σωστά γκολ του Τριποτσέρη ως οφσάιντ.
Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ξανά ακίνδυνοι, αλλά πλέον το μόνο που χρειάζονταν ήταν να κρατήσουν το σκορ στο 1-0. Τα κατάφερναν με άνεση έως το 90+1΄ όταν ο Γκορμπούνοφ κράτησε τη νίκη σε διαγώνιο σουτ του Μάντζιου, στην καλύτερη στιγμή των Βοιωτών.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (67΄ Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (69΄ Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78΄ Πίτου Γκαρσία).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος):
Τσιντώτας, Στάθης, Μουλόπουλος (64΄ Μιλοσάβλιεφ), Μίνγκας (79΄ Μίνγκας), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (64΄ Γιακουμάκης), Ουόν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

Ο ΠΑΟΚ με το... άλλο πρόσωπο σκόνταψε στην Ξάνθη!

Η Ξάνθη δεν ήταν Μπρόντμπι, ο ΠΑΟΚ Χ-άρισε βαθμούς με το «καλημέρα» 
Φαίνεται πως... ξέσπασε με την «πεντάρα» στην Μπρόντμπι ο ΠΑΟΚ και δεν κράτησε «δυνάμεις» για την πρεμιέρα της Σούερ Λιγκ, καθώς παραχώρησε μέσα στην Τούμπα «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» ως ένα βαθμό πλήρωσε και το υπερβολικό... ροτέισον του Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την 11άδα του σε σχέση με εκείνη του Europa League.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24' Σαββίδης, 78' Μυστακίδης), Ροντρίγκες (62' Κωνσταντινίδης), Σαμπό, Ζάιρο, Μακ
ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78' Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63' Ερέα)

“Χ”τύπησε τον ΠΑΣ ο Ναζλίδης - “Έσωσε” το βαθμό η Βέροια

Η Βέροια έσωσε την «παρτίδα» με τον ΠΑΣ στο 92'
Οι Γιαννιώτες κρατούσαν την εκτός έδρας νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις, εκεί όπου “μίλησε” ο Ναζλίδης, που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στη Βέροια.
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Βέροια να αποφύγει την εντός έδρας ήττα. Ο Ναζλίδης ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Ακόστα στο 43' κι έτσι Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.
Η «βασίλισσα του βορρά» ήταν καλύτερη και πιο απειλητική στο α' ημίχρονο, όμως δεν εκματελλύθηκε τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που στο 43' και σε σουτ του πολύ δραστήριου Τσάβες απέκρουσε αρχικά ο Καντιμοίρης και ο Ακόστα στην επαναφορά άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48') οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι σε συρτό σουτ του Μανιά.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους και προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως έπρεπε να φτάσει η καθυστέρηση για να το πετύχουν. Στο 92' και σε σέντρα, ο Βελλίδης επιχείρησε άστοχη έξοδο, με αποτέλεσμα ο Ναζλίδης με κεφαλιά να «λυτρώσει» την ομάδα του και να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66' Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες (92' Κοζορώνης), Ναδάλες.

Νέο σόου από Κωνσταντοπούλου - Προτείνει συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Διάσκεψη Προέδρων - Live: Νέο σόου από Κωνσταντοπούλου - Προτείνει συνεδριάσεις της Ολομέλειας Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει... απαρτία, παρά το γεγονός πως κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδωσε, ούτε αυτή τη φορά, το παρόν.

Όπως και το Σάββατο έτσι και την Κυριακή, παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα. Εξέφρασε τη θλίψη της γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αγωνιζόταν κατά της απαξίωσης της Βουλής.

«Λυπάμαι για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν να καταλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε και τόνισε πως με την υπογραφή της συμφωνίας, κάποιοι υπέγραψαν τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας.

Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κα Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους.

Μίλησε δε για συμπαιγνία όλων των κομμάτων.
 
newsit.gr

ΝΔ: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με πολιτικούς αρχηγούς

Ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει την εντολή που έλαβε, αύριο στις 10 το πρωί στον κύριο Παυλόπουλο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα.
Ο κύριος Μεϊμαράκης σκοπεύει μέσα στην εβδομάδα να συγκαλέσει τα όργανα της ΝΔ, ενώ θα πραγματοποιήσει και περιοδείες σε όλη τη χώρα όπου θα έχει επαφές με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Λαφαζάνη - Αλαβάνου

Η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β΄ επισφραγίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο στη Βουλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί θαυμάσια με τα κόμματα του μνημονίου, ψηφίζοντας το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης, εκτιμώντας παράλληλα πως «Μετεκλογικά θα οδηγηθούμε σε κυβερνητικά σχήματα, ανάλογου τύπου».
Από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος επικεφαλής του Σχεδιου Β΄ διαμήνυσε ότι μαζί με τη «Λαϊκή Ενότητα» μπορούμε να αποδεσμεύσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλουν το ευρώ και οι δανειστές.
«Να κάνουμε την Ελλάδα μία κυψέλη απασχόλησης» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.
 
.skai.gr

Βαρουφάκης στον Observer: Αν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία, θα τους ξεσκεπάσω

Βαρουφάκης: Αν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία, θα τους ξεσκεπάσωΜιλώντας στον Observer, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα του δημοψηφίσματος αποφάσισε όχι μόνο να παραδοθεί στην τρόικα αλλά και να εφαρμόσει τους όρους της παράδοσης. Εκτιμά ότι με το που αρχίσει η εφαρμογή των πολιτικών είναι απαράδεκτο να λες "περνάω αυτόν τον νόμο από τη Βουλή ακόμα και αν πιστεύω ότι είναι τοξικός. Σε κάποιο σημείο είτε παραιτείσαι είτε αρχίζεις να πιστεύεις ότι ο νόμος δεν είναι τόσο άσχημος. Αυτή τη μετάλλαξη την έχω δει. Όσοι από το κόμμα το υπέμειναν, στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να μεταλλαχθούν. Το αποτέλεσμα ήταν μια διάσπαση του κόμματος που ο λαός μας, οι θαρραλέοι ψηφοφόροι μας που ψήφισαν "όχι" δεν άξιζαν".
Πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα των συμβούλων και του εγώ του και θέλει να γίνει "ο νέος Ντε Γκολ ή Μιτεράν πιο πιθανό". Οι αιφνιδιαστικές εκλογές, όπως σημειώνει, είναι ένα μέσο για τον καθαρισμό του κόμματος από τους διαφωνούντες.

Σε ό,τι αφορά την ποινική έρευνα εναντίον του, λέει ότι δεν τον ενοχλεί στο παραμικρό. ο ενδεχόμενο να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, επισημαίνει ότι θα είχε ενδιαφέρον.

"Αν διωχθώ και καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία θα είχε ενδιαφέρον. Για ποιο πράγμα; Που είπα όχι σε μια συμφωνία που και η τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή για το γεγονός ότι προσπάθησα να καταλήξω σε ένα αμυντικό σχέδιο κατά των απειλών που δεχόμασταν;

Κατά μία έννοια θα μου άρεσε πολύ αν ερχόταν γιατί θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για αυτό που είναι".  Δεν φαίνεται να πρόκειται να ενταχθεί στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ούτε και να του επιτεθεί. Δεν απέκλεισε την επιστροφή του στην κυβέρνηση, με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να σημειώνει πως εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Πηγή: Observer

Οι εκλογές είναι ευκαιρία

https://pbs.twimg.com/profile_images/562596860418748416/1R3svUGe.jpeg'Αρθρο του ΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο ​​Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εθνικές εκλογές για να δραπετεύσει από τα εσωκομματικά αδιέξοδα που η αλλοπρόσαλλη πολιτική του δημιούργησε. Σε αντίθεση, όμως, με τον Ιανουάριο προσέρχεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τραυματισμένος.
Ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει τρία μεγάλα προβλήματα:


NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης...Δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση.



 http://neodimokratis.gr/wp-content/uploads/2015/06/Nea-Dimokratia-Syggrou2.png

NON PAPER


Συστήνουμε στο συντάκτη της τελευταίας ενημέρωσης από το Μαξίμου να μελετήσει τις δικές του προηγούμενες άτυπες ενημερώσεις.
Εάν το είχε πράξει, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
Η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες.
Η αλαζονεία τυφλώνει.
Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό.
Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια σχολιασμού.
Δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

"Σφαγή" Τσίπρα – Μεϊμαράκη με το βλέμμα στις κάλπες - "Είσαι προσωρινός"

Εκλογές – `Σφαγή` Τσίπρα – Μεϊμαράκη με το βλέμμα στις κάλπες - `Είσαι προσωρινός`Η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει ο δεύτερος ήταν η αφορμή που προκάλεσε τον... καυγά ανάμεσα στις δυο πλευρές και την ανταλλαγή ανακοινώσεων, με σκληρές εκφράσεις.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απρέπεια, για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και καθεστωτικές πρακτικές, με την κυβέρνηση να απαντά λίγο αργότερα με το ίδιο σκληρό ύφος.

Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως λέει ψέμματα και προσπαθεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση. Σημειώνουν δε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκαλεί "καθεστωτική αντίληψη" την προσφυγή στις εκλογές και σημείωναν πως με τεχνάσματα επιχειρεί να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ.

"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της.
Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου
", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Ηλεία: Αύριο το μνημόσυνο για τους νεκρούς της Αρτέμιδας

μνημόσυνο για τους νεκρούς της Αρτέμιδας
Οκτώ χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία και αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών Πυροσβεστών
Εποχικού Πυροσβέστη Δρακόπουλου Ιωάννη, Εποχικού Πυροσβέστη Νιάρχου Αθανάσιου και Εποχικού Πυροσβέστη Τζούμα Ανδρέα που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος την 24/8/2007.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών 36 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη περιοχή, από τους συγγενείς και τους φίλους τους.

odigos.gr

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: "Άνεμος" ο Μπολτ με 9,79!

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: `Άνεμος` ο Μπολτ με 9,79! 
Κυρίαρχος! Ο Τζάστιν Γκάτλιν τα έδωσε... όλα, αλλά ο Γιουσέιν Μπολτ τον ξεπέρασε στα τελευταία μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ., στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου Ο Γιουσέιν Μπολτ παραμένει ο μεγάλος «βασιλιάς» των σπριντ. Μπορεί να μην είχε την... άνεση των προηγούμενων χρόνων και να ένιωσε ζεστή την «ανάσα» του Τζάστιν Γκάτλιν, αλλά στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Πεκίνου βρέθηκε και πάλι στην κορυφή! Ο Μπολτ νίκησε και πάλι -για τρίτη φορά μετά το 2009 και το 2013- με χρόνο 9.79 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικανό νικήτη της Οζάκα με 9.80 και στην τρίτη θέση μαζί τον επίσης Αμερικανό Τρέιβον Μπρομέλ και τον Καναδό Αντρέ Ντε Γκράσε με 9.92. Ταουτόχρονα, ο Μπολτ έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς έφτασε τα 9 και άφησε πλέον «πίσω» του τους Αμερικανούς θρύλους του στίβου Καρλ Λιούις και Μάικλ Τζόνσον με 8.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη... Έχει μείνει στο χθες».


http://neodimokratis.gr/wp-content/uploads/2015/06/Nea-Dimokratia-Syggrou2.png

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.
Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.
Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.
Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες».

Ολυμπιακός: Μόνος στόχος το 43ο... υποδέχεται τον Πανιώνιο

Ολυμπιακός: Μόνος στόχος το 43ο... 
Στη μάχη ενός ακόμα πρωταθλήματος ρίχνεται απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με στόχο ξεκίνημα με το δεξί και στο βάθος... κούπα. Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν για μία ακόμη σεζόν ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο το πρωτάθλημα φέτος δείχνει ανταγωνιστικότερο, με την επιστροφή της ΑΕΚ και τη διαφαινόμενη ενίσχυση ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ετοιμάζει ενδεκάδα... προετοιμασίας, με μοναδική εξαίρεση τον Μάνουελ Ντα Κόστα, που λόγω... λειψανδρίας στα στόπερ παίρνει άμεσα το χρίσμα στο αρχικό σχήμα.
Κατά τα λοιπά, Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας και Μαζουάκου συμπληρώνουν την αμυντική γραμμή, ενώ στα χαφ δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς θα παίξει ο Μπουχαλάκης, που αρέσει πολύ στον Σίλβα.
Ο Φορτούνης θα βρεθεί σε ρόλο δεκαριού, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Φινμπόγκασον, πλαισιωμένος από τους Πάρντο και Ντουρμάζ στα άκρα.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Βούρος, Καμπιάσο, Ντοσεβί, Φουστέρ, Χάρα. Εκτός είναι οι Μανιάτης, Τσόρι, Πουλίδο και Σαλίνο.
Από την άλλη πλευρά, στον Πανιώνιο δεν υπολογίζουν στον Χρήστο Τασουλή, ο οποίος είναι και η μοναδική απουσία. Στην αποστολή βρίσκονται και οι πρώην ερυθρόλευκοι Καραμάνος, Καθάριος και Χαλκιαδάκης.


Εκτός από τον Ολυμπιακό συνέχεια σήμερα, Κυριακή,για Ατρόμητο, Βέροια και ΠΑΟΚ , οι οποίοι υποδέχονται Λεβαδειακό ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη , αντίστοιχα,  στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, που ξεκίνησε το Σάββατο δυναμικά με ΑΕΚ και ο Ηρακλής να δείχνούν από νωρίς τις διαθέσεις τους και τον Αστέρα Τρίπολης αποφασισμένο.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 22/08

Καλλονή - Ηρακλής 0-1
Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 0-2
ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0

Κυριακή 23/08
19:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός
19:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
19:15 ΠΑΟΚ - Ξάνθη
21:30 Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Δευτέρα 24/08

21:30 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 

Επιστολή καταπέλτης Παυλόπουλου κατά Κωνσταντοπούλου: «Καινοφανείς και νομικώς αβάσιμες οι απόψεις σας...Επιδιώκεις καταχρηστική δημοσιότητα »

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/933416/638/399/0x0000000000d7df3c/2/prokopis-paulopoulos.jpg
Νομικώς αβάσιμες χαρακτηρίζει τις ερμηνευτικές απόψεις της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος σε απαντητική επιστολή του -προς επιστολή που του απέστειλε και δημοσιοποίησε νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτηρίζει «καταφανώς καινοφανείς» τις «ερμηνευτικές απόψεις» της κ. Κωνσταντοπούλου, με τις οποίες -όπως αναφέρει- διεκδικεί «αρμοδιότητα in concrete ως Πρόεδρος της Βουλής» και τις χαρακτηρίζει «νομικώς αβάσιμες».
Στη συνοπτική επιστολή του καταλογίζει στην Πρόεδρο της Βουλής εκμετάλλευση της «προνομιακής» και κατ ουσίαν «καταχρηστικής δημοσιότητας».
Η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Κωνσταντοπούλου καλεί Στουρνάρα για τρίτη φορά στη Βουλή!

Τελευταία (;) παράσταση της Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλεί τον Στουρνάρα στη Βουλή να απολογηθεί
Σε ακόμη μια προκλητική κίνηση προχωρά η η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την σύγκρουσή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα κάλεσε στην Βουλή προκειμένου να απολογηθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

 Σύμφωνα με απόφασή της που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, Με άλλο έγγραφο προσκαλεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη συνεδρίαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για βίαιη προσαγωγή του, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στην Επιτροπή Θεσμών. Στο έγγραφό της προς τον Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Αποκάλυψη: "Ταφόπλακα" στην αύξηση του κατώτατου μισθού με την υπογραφή της... συζύγου Τσακαλώτου!

Του Γιώργου Γάτου
Αποκάλυψη: `Ταφόπλακα` στην αύξηση του κατώτατου μισθού με την υπογραφή της... συζύγου Τσακαλώτου!«Η δραστική αύξηση του (νομοθετημένου) κατώτατου μισθού θα έφερνε σε... χειρότερη θέση τους χαμηλόμισθους και θα προκαλούσε έντονες αναταράξεις στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση... Στη σημερινή συγκυρία με την απαράδεκτα υψηλή ανεργία, προτεραιότητα της πολιτικής απασχόλησης δεν μπορεί παρά να είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον σημερινό ελάχιστο μισθό, με την ενθάρρυνση των επενδύσεων και των προσλήψεων, και όχι η βελτίωση της θέσης των χαμηλόμισθων».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει στις 6 Ιουλίου «Ευρώπη ή δραχμή»


Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει στις 6 Ιουλίου «Ευρώπη ή δραχμή»«Ο κ. Τσίπρας όφειλε και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε, ήξεραν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που έλεγαν ήταν ψέματα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, πως «όποιο κόμμα και να κερδίσει δεν θα είναι ικανό να νικήσει τα προβλήματα. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συνεργασίες. Και από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Το λέμε από την πρώτη μέρα: δεν μπορεί ένα 30% να αλλάξει την Ελλάδα ακόμη κι αν το ήθελε. Είναι τόσα πολλά και συσσωρευμένα τα προβλήματα, που χρειάζεται η συμμαχία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Απίστευτο: Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντήσει τον Μειμαράκη και του είπε τηλεφωνικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή»

Απίστευτο: Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντήσει τον Μειμαράκη και του είπε τηλεφωνικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχανε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία.
Ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση, ενώ ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ότι αρνείται να τον συναντήσει.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη που είχε δώσει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα επικοινωνούσε με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο, στη συνέχεια διεμήνυσε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή και, προφανώς σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφώνησε σήμερα στον κ. Τσίπρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του κ. Μεϊμαράκη, με τον πρόεδρο  της ΝΔ να αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τη γραμματέα του και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.
Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
Ο κ. Μεϊμαράκης όταν είχε παραλάβει την εντολή στο πλαίσιο των διερευνητικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε και από τον κ.Τσίπρα να συναντηθούν προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αναζήτησης λύσης από την παρούσα Βουλή.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται εντός της ημέρας να επικοινωνήσει και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 imerisia.gr

Η Παναγία Καταφυγίων Ευρωστίνης [Ζαχόλης}

 

Γράφει η Χριστίνα Γεωργαντοπούλου

Iστορικό εκκκλησάκι του 1732 περίπου  κρυσφύγετο επί Τουρκοκρατίας, κρεμασμένο στον βράχο της Ευρωστίνης [ορατό απο τα αντικρυνά χωριά Ορεινό Χελυδόρι & Πύργος Κορινθίας]. 

 Εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Το 1882 χρησίμευσε ως ασκηταριό μιας Μοναχής. Το 1969 επί εφημερίας του μακαριστού π.Παπανδρεάδη Νικ. που εφημέρευε στη περιοχή, με μεγάλη προσπάθεια λόγω εδάφους, σκάλισαν στους βράχους σκαλοπάτια που συνέδεσαν την εκκλησία με τον δημόσιο δρόμο που οδηγεί από το Δερβένι στη Ζάχολη.
Το 1983 με πρωτοβουλία του μακαριστού π. Χρ. Διαμαντίδη υδροδοτήθηκε η εκκλησία.
Από το 1996 και μέχρι σήμερα την ανακαίνιση, επέκταση, βελτίωση και συντήρηση της Παναγίας Καταφυγιώτισσας έχει αναλάβει ο αξιέπαινος Γεώργιος Ρούσσος, κάτοικος Άνω Αιγιαλού. Με προσωπική εργασία, χρήματα και αυτοσχέδιο βίντζι, έκτισε μία επιβλητική είσοδο, ανακατασκεύασε το παλιό κελί, δημιούργησε κρυφό σχολειό, αποτύπωσε λαογραφικές στιγμές της περιοχής, συνέδεσε με στοές λαξευμένες στους βράχους όλους τους χώρους που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες και δενδροφύτευσε την περιοχή.

Επαναπροσλήψεων συνέχεια: Νέα ΦΕΚ με διαπιστωτικές πράξεις μετά από αίτημα Κατρούγκαλου

Ολοκληρώνονται, με την επαναφορά «διαθέσιμων» και απολυμένων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Συνολικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους περίπου 5.612 δημόσιοι υπάλληλοι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

Για να το θυμηθούν οι κάποιας ηλικίας
και να το γνωρίσουν οι.... νεότεροι!
http://dim-saron.att.sch.gr/e-books/b_dim/book2.html

dim-saron.att.sch.gr