Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ : Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ….ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/landfill-landscape_0_0_0.jpg?itok=MpIkOxe2

Από την "Ανανεωτική Συνεργασία" του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εξεδόθη  η ακόλουθος ανακοίνωση:

http://i.ytimg.com/vi/SiOvBp1BIWg/hqdefault.jpg"Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με ομόφωνη απόφαση στις 2 Οκτωβρίου 2014 μετά από πρόταση της Ανανεωτικής Συνεργασίας, αλλά και με την παρουσία όλων μας στις 4 Οκτωβρίου 2014 στην πλατεία Αγίου Βλασίου, διατυπώθηκε ξεκάθαρα η κοινή θέση για την λειτουργία του ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αποκλειστικά για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του.
Η κοινή αυτή γραμμή καταπατήθηκε με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Αυγούστου 2015. Με την απόφαση αυτή την οποία εισηγήθηκε ο Δήμαρχος και υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, αποφασίστηκε η μεταφορά 500 τόνων σκουπιδιών από τον Δήμο Βέλου-Βόχας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στον ΧΥΤΑ μας. Με την ξαφνική και χωρίς καμία συνεννόηση αυτή απόφαση, ανοίγει ο δρόμος της ανεξέλεγκτης και συνεχούς μεταφοράς σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ από το Κιάτο, το Βέλο, το Βραχάτι , το Ζευγολατιό κτλ , καθιστώντας τον Δήμο μας κεντρικό υποδοχέα σκουπιδιών.
Σαν μείζονα μειοψηφία δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και αντιδρούμε στον διαφαινόμενο αυτόν κίνδυνο γιατί :
1. Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να ελέγχεται ως παράνομη.
2. Η πρόφαση περί αλληλεγγύης δεν μπορεί να γίνει από εμάς αποδεκτή, καθώς δεν πρόκειται για μια έκτακτη περίσταση, αλλά για ένα χρονίζον πρόβλημα άλλων.
3. Το επιχείρημα περί δημοτικής συνεργασίας χωρίς να έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων προκαλεί το ερώτημα: Για ποια συνεργασία μιλάμε; Εμείς βάζουμε τον ΧΥΤΑ και οι άλλοι τα σκουπίδια;
4. Η προβαλλόμενη δικαιολογία περί οικονομικού οφέλους είναι θολή και ατεκμηρίωτη και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο της μεταβολής της φυσιογνωμίας της περιοχής μας.
Διαβλέποντας λοιπόν ξεκάθαρα τον κίνδυνο μετατροπής του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σε βασικό υποδοχέα σκουπιδιών της Κορινθίας, δεν θα μείνουμε σε καμία περίπτωση αμέτοχοι θεατές. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας με την στήριξη σας, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ο τόπος μας δεν είναι φτωχός κομπάρσος, αλλά περήφανος πρωταγωνιστής της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΑΙΝΑ ΦΡΟΣΩ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΣΤΕΛΛΟΥ ΓΙΟΛΑ

ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B12.jpg
 
Δυστυχώς, όσα είχαμε προβλέψει πριν ένα χρόνο περίπου και ιδιαίτερα πριν έξη μήνες, επαληθεύονται σήμερα με ολέθριες συνέπειες για το Ξυλόκαστρο. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και η παράταξη του, χθες (10-08-15), ψήφισαν κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και αποφάσισαν να έρχονται στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,  τα ακατέργαστα σκουπίδια του Δήμου ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ. Σαν να μην έφθαναν εκείνα που ήδη έρχονταν από το ΚΙΑΤΟ, προστίθενται τώρα και νέα. Σήμερα 500 τόνοι, αύριο και άλλοι από αλλού. Και έτσι ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ γίνεται χαβούζα που αύριο θα αχρηστευτεί όπως εκείνος του ΚΙΑΤΟΥ.
·      Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την παρανομία που γίνεται στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.  
Απαγορεύεται από τους περιβαλλοντικούς όρους και τη ΜΠΕ, ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ να δεχθεί απορρίμματα άλλων περιοχών πλην των Δήμων ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ και του τ. Δήμου ΦΕΝΕΟΥ (μόνο του σημερινού διαμερίσματος ΦΕΝΕΟΥ του Δήμου ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ).
Μέχρι χθες ίσχυε το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, που ρητά έγραφε ότι στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ δεν θα πάει ούτε ένας τόνος σκουπιδιών πλην των τριών παραπάνω επιτρεπομένων περιοχών.
·      Είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίσουμε στους συμπολίτες ορισμένα κρίσιμα στοιχεία:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στις 09:00, στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Θεόδωρου Ζαγοράκη για την ενίσχυση του τουρισμού


http://www.naftemporiki.gr/fu/p/925230/638/399/0x0000000000d5be0e/2/thodoris-zagorakis-europaiko-koinoboulio.jpg

Bρυξέλλες 12 Αυγούστου 2015


Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση σχετικά με τις νέες προκλήσεις και στρατηγικές για την προαγωγή του τουρισμού στην Ευρώπη, από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν στο σύνολο τους τις προτάσεις του Θ. Ζαγοράκη, ως αρμόδιου εισηγητή για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Superleague με... αστερίσκο!

Επικύρωση και αίτημα για πρωταθλητή μέσω πλέι οφΧωρίς εντάσεις oλοκληρώθηκε το Δ.Σ. της Superleague, εκεί όπου επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος 2014/15 από την έκτη θέση και κάτω, καθώς οι πρώτες πέντε είχαν επικυρωθεί λόγω των ομάδων που μετέχουν στην Ευρώπη

Στην επικύρωση της βαθμολογίας, που ολοκληρώθηκε, με την Κέρκυρα πλέον να υποβιβάζεται και τυπικά (μαζί με τους ΟΦΗ, Εργοτέλη και Νίκη Βόλου) και την θέση της να καλύπτει ο Λεβαδειακός.
Στην εξέλιξη αυτή υπάρχει ένας... αστερίσκος, σε περίπτωση που την Τρίτη -στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ- ανατραπεί η απόφαση και οι Φαίακες παραμείνουν στην κατηγορία.

Διαφωνία προέκυψε στο θέμα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, με τη λίγκα να επιθυμεί συνταξιούχους δικαστές και τον Γιάννη Αλαφούζο τακτικούς δικαστές. εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι και ο πρωταθλητής θα πρέπει να αναδεικνύεται μέσω των πλέι οφ, αλλά και παράλληλα να υπάρξει περιορισμός στους δανεικούς παίκτες.

Τέλος, τα μέλη του συνεταιρισμού κατέληξαν στην απόφαση για το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος








Προεκλογική εμφάνιση Τσίπρα - Μετωπική με Ζωή - Την κατηγορεί για τρικλοποδιές στην συμφωνία ακόμα και στο και 5'



Μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια καθαρά προεκλογική εμφάνιση στην ομιλία του στο υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για την στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε: «Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουμε ακόμη και στο και πέντε, είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία και τη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαικο μηχανισμό στήριξης, που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα».

Διόδια: Ποιοί θα περνούν δωρεάν και τι αλλάζει! Όλη η συμφωνία με τις κοινοπραξίες

Διόδια: Ποιοί θα περνούν δωρεάν και τι αλλάζει! Όλη η συμφωνία με τις κοινοπραξίεςΔωρεάν διελεύσεις για αναπήρους, εργαζόμενους και κατοίκους των γύρω περιοχών, περιλαμβάνονται στις βελτιωτικές ρυθμίσεις για τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Λαμίας που συμφώνησαν το υπουργείο Υποδομών και δύο από τις πέντε κατασκευάστριες κοινοπραξίες, την Ιόνια Οδό και τον Ε-65, που εκμεταλλεύονται τα διόδια αυτά.
Η συμφωνία με τους δυο από τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υποδομών.

ΕΥΖΗΝ: Παιδιά, ελάτε να παίξουμε στο Δερβένι

“Ιστορίες για αγρίους” στο Δερβένι


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
Το διάλειμμααπόψε Τετάρτη 12 Αυγούστου και αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου , στις 10 το βράδυ , προβάλει την ταινία  (Kωμωδία, 122΄, 2014)

“Ιστορίες για αγρίους” 

σε σκηνοθεσία:  Ντάμιαν Σιφρόν
Πρωταγωνιστούν : Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα, Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά.


 
Η υπόθεση του έργου: 
Ένα αεροπλάνο γεμάτο με ανθρώπους που, κατά διαβολική σύμπτωση, φαίνεται να σχετίζονται όλοι με το ίδιο πρόσωπο. Μια σερβιτόρα που συναντά τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά της και έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της. Ένας οδηγός που έβρισε κάποιον στο δρόμο περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε. Ένας οικογενειάρχης που πήρε μερικές παραπάνω κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας. Ένας πλούσιος ασυνείδητος νεαρός που χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια έγκυο γυναίκα. Ένας άντρας που παραστράτησε λίγο πριν από τον γάμο του. Λάθη μικρά ή μεγάλα, ασήμαντα ή σημαντικά, που όμως σίγουρα δε θα μείνουν ατιμώρητα.
Έξι σπονδυλωτές ιστορίες, έξι ιστορίες οργής, καταπιεσμένης έντασης και αιματηρής εκδίκησης. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας στην Αργεντινή του σήμερα, μικρές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν λάθη, που προδόθηκαν ή πρόδωσαν, που πληγώθηκαν, που καταπιέστηκαν, που δεν άντεξαν άλλο και εξερράγησαν. Κοινός παρονομαστής όλων, η λυτρωτική, βίαιη, κατάμαυρη εκδίκηση.
Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. 


Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 14/8 – Σάββατο 15/8 “Η πεντάμορφη και το τέρας”  
Κυριακή 16 - Δευτέρα 17/8 “The Fury” 
Τρίτη 18/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν” 
Τετάρτη 19 - Πέμπτη 20/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “INTERSTELLAR” 

500 τόνοι σκουπιδιών απο το Δήμο Βέλου - Βόχας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX23OxqbIjyrWi4X9EorBBDVeHX7tV_pqMW98XQQBiDaqjyZQ8X7j1W-H-xuUDTnXMPdxSNRG7JB9CBLvivkXCSmlttWmQs4dGefQX-8p9WHwC3L_JZuuryowIsF7K_i9uKlSIbsFdApA/s1600/parakato.gr.jpg

Toυ Ανδρέα Ζάρρου

Ανδρέας ΖάρροςΤη Δευτέρα τελικά έγινε δεκτό από το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με τις ψήφους της πλειοψηφίας, το αίτημα του δήμου Βέλου Βόχας για μεταφορά 500 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη σχετική απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, όπου εγκρίνει τη μεταφορά αυτή, αν και το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης συμφωνήσει.

Στη συζήτηση του θέματος μάς δόθηκαν ανεπίσημα και οι ποσότητες που έχουν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ φέτος. Συγκεκριμένα:

Από το δήμο μας και από 14/1/2015 έως 9/8/2015 έχουν μεταφερθεί 4.273,950 τόνοι.

Από το δήμο Σικυωνίων και από 21/3/2015 έως 9/8/2015 έχουν μεταφερθεί 1.349,500 τόνοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά λοιπόν το σύνολο των 7 μηνών είναι 5.623 τόνοι περίπου, κάτι που δείχνει ότι για φέτος δεν θα φτάσουμε τους 12.500 τόνους, που είναι το όριο αντοχής της εγκατάστασης ετησίως.

Φανταστείτε να είχαμε κάνει και κάτι για να μειώσουμε τις ποσότητες. Π.χ. τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να εφάρμοζαν όλα την ανακύκλωση σωστά κλπ κλπ. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε...

diavgeia.gov.gr

Μουσική λαϊκή βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ Δερβενίου»


Σάββατο 15 Αυγούστου
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΩΡΑ 22.00

Μουσική λαϊκή βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ Δερβενίου».
Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η ακροδεξιά πλατφόρμα της ΝΔ μετρά τις δυνάμεις της


samaras-voridis-georgiadis
Γεωργιάδης και Βορίδης, τα τέως πουλέν του ΛΑΟΣ και νυν της Πολιτικής Άνοιξης, διαχωρίζουν τη θέση τους από τη στροφή στο μεταρρυθμιστικό κοινωνικό κέντρο του Μεϊμαράκη και γίνονται (και) αντιμνημονιακοί!

Η αρχή είχε γίνει στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ όπου ομοφώνως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έτυχε της αποδοχής των συνέδρων της ΝΔ, για να συνεχίσει απερίσπαστα ως μεταβατικός πρόεδρος μέχρι την άνοιξη του 2016. Εκεί ο Μάκης Βορίδης βρήκε τη χρονική στιγμή για να μιλήσει για την ιδεολογική ταυτότητα της δεξιάς και επιπλέον να πει το ακραίο πως η αριστερά πρέπει να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη..., όταν ο Πρόεδρός του, μόλις είχε μιλήσει για το μεσαίο χώρο και για την ανάγκη συνθέσεων.

Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και τις μειώσεις συντάξεων που φέρνει το τρίτο μνημόνιο (αναλυτικοί πίνακες)

Όλες τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και στην ενοποίηση των ταμείων που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο με βάση το νομοσχέδιο των δύο άρθρων που κατατέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Βουλή, παρουσιάζει η aftodioikisi.gr. Παράλληλα παραθέτει και τους σχετικούς πίνακες που περιλαμβάνει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τη “γλιτώνουν” όσοι επρόκειτο να βγουν στη σύνταξη πριν από τις 30.6.2015, ενώ από 1.1.2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται στα 62 έτη με 40 έτη προϋπηρεσίας και στα 67 με 15. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων, ενώ μειώνονται οι συντάξεις κάτω από τα κατώτατο όριο των 486 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι αυτοί θα λαμβάνουν μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όχι στο προνοιακό τμήμα που δίνει το κράτος. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ με 4.500 ένσημα θα λαμβάνει 315 ευρώ το μήνα μέχρι να συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του.
Αναλυτικά, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο:

Δημόσιο: «Παγώνει» η προσωπική διαφορά – Ποιοι υπάλληλοι πλήττονται (λίστα)

«Στον πάγο» μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λεγόμενη προσωπική διαφορά για δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που στην πλειοψηφία τους υπηρετούν στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο επίδομα των 80 έως 690 ευρώ το μήνα, όπως και όλα, τα υπόλοιπα, με το νέο μισθολόγιο θα ενσωματωθεί είτε ολόκληρο είτε μέρος του, στον βασικό μισθό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «παγώνει» η μισθολογική εξέλιξη των συγκεκριμένων υπαλλήλων μέχρι οι μισθοί τους να εξισωθούν με τους άλλους συναδέλφους τους στο Δημόσιο. Σύμφωνα, πάντως, με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου οι μισοί από τους περίπου 55.000 δημοσίους υπαλλήλους που λαμβάνουν την λεγόμενη προσωπική διαφορά πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα να μειώνεται το μέγεθος του προβλήματος.
Να σημειωθεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν «προσωπική διαφορά» είναι:

Εξίσωση του μισθού δημάρχου με αυτόν του βουλευτή ζητά η ΚΕΔΕ – Επιστολή Πατούλη σε Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα την εξίσωση του μισθού Δημάρχου με αυτόν του Βουλευτή.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, ο κ. Πατούλης είναι σύμφωνος με τη μείωση των μισθών σε βουλευτές και πολιτικό προσωπικό και αυτή είναι μια οδός που είχε διαβεί εδώ και αρκετά χρόνια η τοπική αυτοδιοίηκηση και τα μέλη της.
Ωστόσο, όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη ο μισθός του Δημάρχου είναι ανάλογος με αυτόν του Βουλευτή, η KΕΔΕ ζητά να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φυσικά ποιος θα είναι ο μισθός του δεύτερου μετά τις μειώσεις.
Συγκεκριμένα:

Τι σημαίνουν τα τρία προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου για το Δημόσιο – Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζει το ΥΔΜΗΔ

Η αναδιάρθρωση Δημόσιας Διοίκησης, η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και η υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών στην Ε.Ε. για το μη μισθολογικό κόστος (επιδόματα, οδοιπορικά κ.λπ.) με εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2016, είναι τα τρία μέτρα που περιέχονται στα προαπαιτούμενα για το τρίτο Μνημόνιο, αναφορικά με το Δημόσιο.
Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με:

Non-Paper «Παιδική χαρά το E-mail Χαρδούβελη σε σχέση με το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα»



http://www.usay.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/24cc73584923ca6682e9eb842dd5937b.jpg
Η κυβέρνηση Σαμαρά, εξαφάνισε τα «δίδυμα ελλείμματα» (δημοσιονομικό και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) που αποτέλεσαν τις αιτίες της κρίσης και επανέφερε την οικονομία από τη βαθιά ύφεση του -8,9% το 2011, στην ανάπτυξη του 0,8% το 2014. Στα μόλις δυόμιση έτη της θητείας της επέτυχε να θέσει τις βάσεις για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και για στέρεα, αυτοτροφοδοτούμενη, εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη.

Ο. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ



Συνέντευξη
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη
στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ
και στους δημοσιογράφους Μ. Δεϊμέζη και Γ. Πιτταρά 



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Να καλησπερίσω στο σημείο αυτό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε. Σας ευχαριστούμε θερμά που ήρθατε.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Καλησπέρα σας. Εγώ σας ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λοιπόν, μετά από τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις- θρίλερ, «κλείδωσε» η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και τώρα ξεκινάει όλη η διαδικασία για να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί. Θέλω να σας ρωτήσω: Με βάση αυτά που ήδη ξέρουμε, με βάση αυτά που ήδη έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής των δυο πλευρών, τι γεύση σας αφήνει, κ. Πρόεδρε; Πως τη βλέπετε; Πως τη σχολιάζετε; Είναι μια συμφωνία επωφελής για τον τόπο;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:  Καταρχήν να σας πω ότι θα περιμένουμε να δούμε συνολικά τη συμφωνία, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή αφού ξεπεράσει η κυβέρνηση τα εμπόδια τα οποία προκύπτουν από την Πρόεδρο της Βουλής και θα έχουμε τη δυνατότητα να τη διαβάσουμε και να τοποθετηθούμε αναλυτικά.

Τη δημοπράτηση σημαντικών έργων στο οδικό δίκτυο Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZJzeCs9eTRLe6rR4yRblYbrbRmUcbips7ho7vyF8t7WsuWNhpUEKIkjv1OgsvYobmptUtDnaavjS-C7J7Zfnn_y5do1mUhtqJwvDv2UjO6iB8r2-vSuHr_hqfpNZiFjBnXRK_Rv3gEbB7/s1600/fragma+ladona.jpg
Τη δημοπράτηση σημαντικών έργων που αφορούν καίριες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και τα οποία θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την προσβασιμότητα σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου της.   
Πρόκειται για τα έργα «Άρση καταπτώσεων, προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Ε.Π. Οδό Σπάθαρι – Εργοστάσιο Λάδωνα – Βούτση», «Ευστάθεια και προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Ε.Π. Οδό Δημητσάνα – Ζάτουνα, Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό και Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου στο ύψος Καμενίτσας», «Συντήρηση επαρχιακής οδού Στάδιο – Λιθοβούνια – Στενό και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτήν (Ρίζες – Μαγούλα – Λιθοβούνια)», «Άρση καταπτώσεων, ευστάθεια πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην επαρχιακή οδό Βάχλια – Δήμητρα – Αγ. Παρασκευή – Βάχλια – Λίμνη Λάδωνα» και «Υδροδότηση – πυροπροστασία οικισμού ΠΑΝ – Τ.Κ. Μαγούλιανων».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2015

http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2013/09/loutra_smokovo_aftodioikisi-620x320.jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2015 

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του Προγράμματος «Κατασκηνώσεων-Λουτροθεραπείας- Πηλοθεραπείας για άτομα ηλικιωμένα και ενήλικα Αμέα» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας / Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας, θα υλοποιηθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας για 130 Δικαιούχους ως εξής. 


Προορισμός :
ΛΟΥΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
7 Σεπτεμβρίου 2015 έως 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δικαιούχοι:
·      Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
·      Ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (πιστοποιημένο από ΚΕΠΑ)
·      Συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων
·      Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων ΟΓΑ

Δικαιολογητικά:

·      Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
·      Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας
·      Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
·      Φωτοαντίγραφο απόφασης ΚΕΠΑ για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω
·      Ιατρική γνωμάτευση ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας στην οποία να αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία
·      Ιατρική γνωμάτευση καρδιολόγου στην οποία να βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει αντένδειξη για τη συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας. Η εν λόγω βεβαίωση μπορεί να αντικατασταθεί και από αντίστοιχη βεβαίωση του απασχολούμενου στο υδροθεραπευτήριο ιατρού.

ΠΑΡΟΧΕΣ :
Ξενοδοχείο με 7  διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή:
·      Πρωινό
·      Μεσημεριανό Γεύμα
·      Δείπνο
Οικονομική Συμμετοχή  Δικαιούχου και λοιπές  επιβαρύνσεις:
Διαμονή:
8€ ημερησίως
Για κάθε Λούση
4,5€ σε ατομική πισίνα ή
4 € σε ομαδική πισίνα.
Εισιτήρια Μεταφοράς και Επιστροφής  
Υπολογίζεται περίπου  στα 40€  έως 50€  εφόσον υπάρξει πληρότητα συμμετοχής με οργανωμένο πούλμαν και ανάλογα το σημείο εκκίνησης ( Σπάρτη , Τρίπολη Ναύπλιο Κόρινθος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Αρκαδία
2710234456 Πουλοπούλου Αγγελική
(Μαινάλου & Σέκερη Τρίπολη)
Αργολίδα
2752362229 Δεμελή Ελένη 
(Θεσσαλονίκης 9 Ναύπλιο)
Λακωνία
2731363234 Φλεβαράκη Παναγιώτα 
(Διοικητήριο Λακωνίας  2Ο Χιλ. Σπάρτης Γυθείου)
Κορινθία
2741363318 Μασούρης Αναστάσιος
(Αδειμάντου 22 Κόρινθος)