Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟ 2 - 1 tην Κλαμπ Μπριζ


Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα πλέι-οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης, επικρατώντας με 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της «Λεωφόρου». Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους «πράσινους», που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μπολινγκολί, ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, έπειτα από σέντρα Βανάκεν. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να κάνει και το 0-2 τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο σπατάλησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά τη σέντρα του Βάσκεθ.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν στον έλεγχο του παιχνιδιού και, αφού προηγήθηκε μια καλή στιγμή με τον Νίνη στο 23’, δέκα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Καρέλη από τον Μέχελε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ, ωστόσο νικήθηκε από τον Μπρουζές, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια. Παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά για εξιλεωθεί ο Σουηδός, που στο 37΄ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σωτήρη Νίνη. Στο 43' ο Σάντσεθ έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντιαμπί, με τον Ισπανό κεντρικό μπακ αρχικά να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια ο Ρώσος διαιτητής, έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του την έκανε κόκκινη, με τους «πράσινους» να μένουν με 10 παίκτες. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια κλασική ευκαιρία της Μπριζ, με τον Κοτσόλη να νικά σε τετ α τετ τον Ντιαμπί.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και στην επανάληψη, δημιουργώντας μέχρι το 60’ δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την «πράσινη» εστία. Ωστόσο, το τρίτο γκολ ήρθε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο 65΄ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε χέρι του Μπολινγκολί.
Αντί του Μπεργκ, την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Καρέλης, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία και έβαλε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.
Το παιχνίδι δεν είχε αξιοσημείωτες φάσεις στα περίπου 30 λεπτά που ακολούθησαν, με τον Παναθηναϊκό να προστατεύει το υπέρ του σκορ, το οποίο τον καθιστά μεν φαβορί για την πρόκριση, αλλά αφήνει αρκετά περιθώρια και στους Βέλγους. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου.
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46' Λαγός), Νίνης (46'Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74' Λουντ), Μπεργκ
Μπριζ: Μπρουζές, Ντε Φο (80'Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (71' Ντε Σούτερ)), Σίμονς, Βάσκεθ (59'Ισκέρδο), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Ο Βαρουφάκης σαμποτάριζε τη διαδικασία, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες


Συνέντευξη
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη
στον ΑΝΤ1
και στη δημοσιογράφο κα Μαρία Χούκλη



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να κουβεντιάσουμε τις θερμές πολιτικές εξελίξεις. Βεβαίως κυριαρχεί το ζήτημα Βαρουφάκη. Καλησπέρα, καλώς ήρθατε.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Καλησπέρα σας κα Χούκλη. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προχωρήσατε σε δύο πολύ σοβαρές κινήσεις. Ζητάτε να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης αμέσως από την Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια και επιπλέον καταθέτετε και επίκαιρη ερώτηση. Μήπως σηκώνετε πάρα πολύ το θέμα; Δεν σας έπεισαν και οι διευκρινίσεις του ιδίου και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου; Οι πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου, ότι αυτό δεν ήταν ένα σχέδιο εξόδου προς τη δραχμή, αλλά ένα αμυντικό σχέδιο σε περίπτωση που μας έβγαζαν από το ευρώ.

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά για το «plan B»

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά για το «plan B»
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το πρωί 5 δικηγόροι σχετικά «με τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο plan B που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης».

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίασή της την Πέμπτη θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο.

Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Απορρίπτει τα πάντα η Αριστερή Πλατφόρμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ - Ανοιχτό πόλεμο στον Τσίπρα

Απορρίπτει τα πάντα η Αριστερή Πλατφόρμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ - Ανοιχτό πόλεμο στον Τσίπρα 
Υπέρ της διεξαγωγής διαρκούς συνεδρίου τάσσονται με κοινή δήλωσή τους τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτουν την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα και έκτακτο συνέδριο. Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι κ.κ. Αντ. Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σοφία Παπαδόγιαννη που εντάσσονται στην Αριστερή Πλατφόρμα και καλούν αρχικά την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο 3 και να προχωρήσει, ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα, στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

Νέες σημαντικές αλλαγές στα όρια αναλήψεων - Τέλος οι ουρές για τα 420 ευρώ εβδομαδιαίως στις Τράπεζες

Τράπεζες: Νέες σημαντικές αλλαγές στα όρια αναλήψεων - Τέλος οι ουρές για τα 420 ευρώ εβδομαδιαίως 
 Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή  οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ  (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας - Δόθηκε στην κυκλοφορία πάλι η εθνική οδός Κορίνθου - Τριπόλεως

Κόρινθος: Σε εξέλιξη η φωτιά - Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός που είχε κλείσει! 
Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν σύντομα να τη θέσουν υπό έλεγχο... Δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Κορίνθου - Τρίπολης, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω φωτιάς στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω του καπνού. Ωστόσο, η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς. Όσον αφορά την φωτιά, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Αυτό αναμένεται να γίνει πριν τα μεσάνυχτα...

Πέτρος Τατούλης «Ελπίδα και προσδοκία για τον Έλληνα πολίτη η συνεργασία της Πελοποννήσου με την Κινεζική Ένωση Φιλίας»



 Εμφάνιση P1030940.JPG
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική και δίνει ελπίδα και προσδοκία στον Έλληνα πολίτη στον αντίποδα της μιζέριας και της έλλειψης σχεδίου της κεντρικής πολιτικής σκηνής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον κ. Xie Yuan Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες και τον κ. Xong Xu Αντιπρόεδρο της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης για την Οικονομική και Πολιτιστική Ανάπτυξη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015.

Δήλωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας οδηγεί σε υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον
Πρόεδρο της ΕΕΔΑ, κ. Γιώργο Σταυρόπουλο, αύριο στις 3μμ στη Βουλή
 
Εμφάνιση 2015_07_24_IMG_9_109a.jpgΗ εφαρμογή των μέτρων λιτότητας οδηγεί σε υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιστρέφει την ιεράρχηση των αξιών και στόχων της ΕΕ, δίνοντας προτεραιότητα στους δημοσιονομικούς στόχους σε βάρος θεμελιωδών δικαιωμάτων και κοινωνικών αξιών, διαπιστώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) στην Δήλωσή της για την επίδραση των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Η ΕΕΔΑ αποτελεί ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα προστασίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει συσταθεί με το Ν 2667/1998 σύμφωνα με τις Αρχές των Παρισίων των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτήν εκπροσωπούνται 32 φορείς (Ανεξάρτητες Αρχές, Πανεπιστημιακές σχολές νομικών και πολιτικών επιστημών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα και υπουργεία).

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Μεγάλη πυρκαγιά στον Αγιο Βασίλειο Κορινθίας - Εκλεισε η Εθνική οδός Κορίνθου - Τριπόλεως - Μεγάλο μποτιλιάρισμα

http://korinthostv.gr/media/k2/items/cache/67b87ab893d8db126f6fbdafd2de8fb7_L.jpgΣε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 16.00 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική περιοχή στον 'Αγιο Βασίλειο Κορινθίας. Η φωτιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και ξερά χόρτα και κατευθύνεται από τον 'Αγιο Βασίλειο προς την περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως μετά τα διόδια Σπαθοβουνίου, κόντα στον κόμβο Αρχαίες Κλεωνές.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από και προς την Τρίπολη και είναι πάρα πολλά τα αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί σχηματίζοντας ουρές και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου.

Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξι οχήματα δεκαπέντε πυροσβέστες και συντονίζει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κορινθίας πύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με αγροτικά ψεκαστικά μηχανήματα από την περιοχή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πριν φτάσει στον Άγιο Βασίλειο. 
Η φωτιά δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο όπου και αναμένεται να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο.

Αποφυλακίστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της αποφυλάκισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου - Σε πελάγη ευτυχίας ο πρώην δήμαρχος της πόλης (Βίντεο)!
Την πύλη εξόδου των φυλακών Διαβατών πέρασε, λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείτο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει την απελευθέρωσή του, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Ύβρεις και κατάρες για τη σατανική χήρα που ντύθηκε στα μαύρα - Χαμός στα δικαστήρια Ναυπλίου για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Χαμός στα δικαστήρια Ναυπλίου για την 38χρονη συζυγοκτόνο Δήμητρα Βούλγαρη που σκότωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2014 τον καπετάνιο Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας... Υποβασταζόμενη και ντυμένη στα μαύρα η 38χρονη συζυγοκτόνος  έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί για το έγκλημα που διέπραξε και ομολόγησε.
Η 38χρονη έφτασε στον ανακριτή Ναυπλίου στις 09:30 το πρωί προκειμένου να δώσει κατάθεση. Κατά την είσοδό της, συγγενείς και φίλοι του θύματος ξέσπασαν αντικρίζοντας την με τα μαύρα και άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν. Η συζυγοκτόνος, βγήκε λίγη ώρα μετά από το κτίριο των δικαστηρίων, αφού έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο...
 Τη γυναίκα εκπροσωπούν πλέον δύο νέοι δικηγόροι, καθώς ο προηγούμενος παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της, επικαλούμενος πρόβλημα συνεννόησης με την πελάτισσά του.

Τραγική φιγούρα το πρωί, ο Τάσος Λάμπρου πατέρας του θύματος. Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι επικράτησε σημερα έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου και τι είπαν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών αλλά και συγγενείς του θύματος...

Προτείνει τον Γιάννη Πανούση για νέο πρωθυπουργό ο Απόστολος Γκλέτσος - Νέα επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη!

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_57517/auta-einai-sxedia-tou-g-panousi-gia-tin-elas_4.w_hr.jpg
Απόστολος Γκλέτσος: Προτείνει τον Γιάννη Πανούση για νέο πρωθυπουργό - Νέα επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη! Διαβιβάστηκαν στη βουλή οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί εναντίον του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη από τον δήμαρχο Στυλίδας και πρόεδρο της Τελείας Απόστολο Γκλέτσο.
Οι 300 της βουλής θα κληθούν να αποφασίσουν για τη τύχη του πρώην υπουργού, ενώ με σημερινές του δηλώσεις στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Απόστολος Γκλέτσος επισημαίνει πως ο Ελληνικός λαός περιμένει δικαίωση.
''Ο Βαρουφάκης με τις ενέργειές του, μας οδήγησε στην πτώχευση και πρέπει να ζητήσει άρση της ασυλίας του για να απολογηθεί'', προσθέτει ο κύριος Γκλέτσος.

Ο πρόεδρος της Τελείας δηλώνει ακόμη πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ηγέτης και προτείνει για πρωθυπουργό τον Γιάννη Πανούση...

Ο Απόστολος Γκλέτσος για Τσίπρα και Βαρουφάκη από LAMIASTARGR

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝ/ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ



Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τα όσα είπε χθες στη Βουλή, ο Αν/της Υπουργός Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζης για τον Γ.  Σουφλιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Στον τελικό του Ύψους ο Α. Μέρλος στους Ολυμπιακούς Νέων στην Γεωργία



Μεγάλη χαρά και η υπερηφάνεια μας γέμισε η είδηση ότι ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2014 & 2015 στο άλμα σε Ύψος Αντώνης Μέρλος  και αθλητής του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου προκρίθηκε στον τελικό του Ύψους με επίδοση 1.95μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που διοργανώνονται στη Τιφλίδα της Γεωργίας
Είναι ευχάριστο , ότι ένας αθλητής της πόλης μας, που μόλις 2 χρόνια υπάρχει στρώμα Ύψους στο στάδιο μας,   χωρίς χορηγούς ,χωρίς καμία οικονομική και υλική βοήθεια εκτός από τον Σύλλογο και τον Πρόεδρο μας Μπάμπη Γεωργίου ,την έφορο μας Βούλα Παχατουρίδου  και τους προπονητές μας είναι μια υπέρβαση για εμάς η επιτυχία των αθλητών μας στις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες παλεύουμε. Ο Αντώνης έχει ατομικό ρεκόρ 2.06μ και θα προσπαθήσει στο τελικό της Τετάρτης να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί εκπροσωπώντας πλέον την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας με το εθνόσημο στη φανέλα του


voula pahatouridis



Όλα μια χαρά! Θα κάνουμε εκλογές για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «διαφορετικότητές» του!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 Ιουλίου. Προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί να μην υπάρξει Δεδηλωμένη. Ως γνωστόν, στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν η κυβερνητική πλειοψηφία χάθηκε, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από το βήμα της Βουλής του ίδιους του κ. Τσίπρα προς τους «συντρόφους» του.
Και αμέσως άρχισε το γαϊτανάκι των δηλώσεων περί εκλογών:
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς, μιλώντας στον «Επενδυτή» (25 Ιουλίου), το είπε ξεκάθαρα: «Η χώρα δεν θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ». Και εξήγησε και για ποιον λόγο η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε έναν χρόνο: «Αν πάμε σε εκλογές θα πάμε για να εξασφαλιστεί η απολεσθείσα σταθερότητα και πλειοψηφία»!

XΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ LIVE BOLERO BAR - CAFE ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ 1/8


 ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ LIVE
Σάββατο, 1 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ.
στην τοποθεσία BOLERO BAR-CAFE, Dervéni, Korinthia, Greece

ΔΕΡΒΕΝΙ: Συναπάντημα Ευρωστίνιων 2015 1η Αυγούστου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvKmOTljndm0qmDbHPX8AcqbjNNpP40DU61MlWlC3E4_bH3w0RNHi0-g4KUQ_UkrXb8aJ6D5aBaQ_UZ0umZ0LffICgapZvo_pc8lWwYBAd5C7QShCxB6CqrWID22p5oyf6QB7N2vhjHSa0/s800/derveni+1+kor+orizontes.png
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Αυγούστου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΩΡΑ 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2015
Α΄ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη.
Β΄ΜΕΡΟΣ: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσική βραδιά με παραδοσιακά και λαϊκά  τραγούδια.

Έκθεση Αγιογραφίας της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου στο Κάτω Λουτρό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ιουλίου ΩΡΑ 21.30
Έκθεση Αγιογραφίας της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου, Πτ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών
από 1-8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού (ώρες λειτ: 10.00-13.00 και 20.00-22.30)

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο       Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α
Τόπος γέννησης : Δερβένι Κορινθίας
Σπουδές Πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Ζωγραφική – Αγιογραφία - Πολυμέσα [Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών] Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Κρατικό Πτυχίο Κολλεγίου Αγγλομαθών Γραμματέων Επιπλέον Ελεύθερες Σπουδές στην Aγιογραφία,ψηφιδωτό Εγκαυστική , Ιστορία της Τέχνης.
Λοιπές δραστηριότητες: ΠΟΙΗΣΗ: Έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία ποιητικών Συλλογών /Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών Εκθέσεις Ζωγραφικής και Αγιογραφίας
 Βραβεία : Tρεις Βραβεύσεις με Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης και ένα Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Διηγήματος, των Δελφικών Αμφικτυονιών
Επικοινωνία : 6932.281.792

“Αεροπλάνα 2 : Ιπτάμενοι πυροσβέστες” στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα
απόψε( Τρίτη 28 Ιουλίου 2015) στις 9:30 το βράδυ προβάλει για τους μικρούς μας φίλους ( όπως μας έχει συνηθήσει κάθε Τρίτη) την 80λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2014
“Αεροπλάνα 2 : Ιπτάμενοι πυροσβέστες”
Σε σκηνοθεσία : Ρόμπερτς Γκαναγουέι


Η υπόθεση του έργου:
O παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Dusty μαθαίνει τα άσχημα νέα. Η μηχανή του έχει σοβαρό πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Έτσι συναντά το πυροσβεστικό ελικόπτερο Blade Ranger και την ομάδα του που κάνουν για χρόνια αυτή τη δουλειά. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτούν με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας τεράστιας πυρκαγιάς. Είναι η ώρα για τον Dusty να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα. 

Αύριο Τετάρτη 29/7 και μεθαύριο Πέμπτη 30/7 από το θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” θα προβληθεί η ταινία Δράσης,Φύλακες του γαλαξία 

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την αντιμετώπιση του καύσωνα - Κλιματιζόμενοι χώροι στο Ξυλόκαστρο & στο Δερβένι

 Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες,  ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου & στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι ως αίθουσες υποδοχής και φιλοξενίας κοινού, από τις 9.00 έως τις 20.00.
Οι χώροι είναι άριστα κλιματιζόμενοι και θα είναι στην διάθεση των συνδημοτών μας που δεν έχουν κλιματισμό στην κατοικία τους.

«ΤΡΩΑΔΕΣ – Ευριπίδη» απο τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»




Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
«ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»

σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
«Ηλίας Κατσούλης»

Παρουσιάζει το έργο

«ΤΡΩΑΔΕΣ – Ευριπίδη»


Την Κυριακή 2 Αυγούστου
στον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΔΗ

Την Τετάρτη 5 & την Πέμπτη 6 Αυγούστου
στο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 ΔΕΡΒΕΝΙ

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία:             Τερέζα Λουίζου
Μετάφραση:                                      Θρασύβουλος Σταύρου
Χορογραφίες:                                   Χριστίνα Βήχου
Σκηνικά:                                            Ηλίας Καραβάς
Επιμέλεια
σκηνικών αντικειμένων:                  Παναγιώτης Νταγκαζίδης
                                                            Παναγιώτης Προδρομίδης
Κοστούμια:                                        Ελένη Ζιοζώκου
                                                            Γιώργος Κορδούλης
                                                            Χριστίνα Σαράμπαλη
Επιμέλεια video:                               Μαίρη Νικολοπούλου
Μουσική επιμέλεια:                         Τερέζα Λουίζου
Ηχογραφήσεις:                                 Μιχάλης Θεοδωρόπουλος
Φωτογραφίες:                                   Δημήτρης Ροδόπουλος

Το τραγούδι «Σαν άνεμος» ερμηνεύει η Νάνσυ Τσαντήλα

Το έργο προλογίζει η Δήμητρα Καμαρινού

Παίζουν 20 ηθοποιοί
από τα τρία τμήματα των «Πειραματιστών» (Ενηλίκων – Εφηβικό – Παιδικό)

Λίγα λόγια για το έργο

Oι «Tρωάδες» του Eυριπίδη παίχτηκαν στα Mεγάλα Διονύσια το 415 π.X.
Tο έργο είναι στην ουσία ένα μακρύ μοιρολόι, μια τελετή πένθους.
Θρηνείται η άλωση της Tροίας, η τραγική μοίρα της ένδοξης δυναστείας του Πριάμου που σύρεται στην ατίμωση, στην αιχμαλωσία και στη δουλεία.
Η ταπείνωση των γυναικών των ηττημένων που βιάζονται, θανατώνονται και εξευτελίζονται και ο απάνθρωπος θάνατος ενός αθώου παιδιού είναι σε πρώτο πλάνο.
O Eυριπίδης μ’ αυτό το έργο, δε διστάζει να απομυθοποιήσει τους ομηρικούς ήρωες και να υψώσει έναν υπέροχο ύμνο ανθρωπιάς για τους ηττημένους «βαρβάρους».