Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πέτρος Τατούλης: "Άδολος, Ακομμάτιστος, Πατριωτισμός: Τα συστατικά της Νέας Δημοκρατίας σε μια Νέα Ελλάδα"

 
¨Αρθρο του Πέτρου Τατούλη

Απευθυνόμενος στα πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου του κόμματος  που οδήγησαν την παράταξη στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας της, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε χθες το όραμα του για τον ενταφιασμό της ελπίδας ενός ολόκληρου λαού.

Σε μια εποχή που η κοινωνία απενοχοποιημένη διεκδικεί την συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον τέως πρόεδρο του κόμματος χαρακτηρίζοντας ως «αγοραία» την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στην ΝΔ, μετά την συντριπτική φωνή του Ελληνικού λαού στο πρώτο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια πριν από λίγες μόλις μέρες, μπορεί να γίνει μόνο από το λαό, διαδικασία που αποτελεί και την μόνη δημοκρατική επιλογή για την πορεία του τόπου.

Ο άδολος και ακομμάτιστος πατριωτισμός, που αναζητά διέξοδο κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις επιλογές τους, είναι η ατζέντα της επόμενης ημέρας για την επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ. Μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια της εξουσίας. Μακριά από συναλλαγές και καθεστωτικού τύπου μεθοδολογίες συντήρησης και αποξένωσης των πολιτών, το τρίπτυχο αυτό μπορεί να θωρακίσει ένα νέο ενωτικό μέτωπο στην κεντροδεξιά.

Ένα Ευρωπαϊκό ενωτικό μέτωπο με τις αρχές που έκαναν την ΝΔ το ιστορικό κόμμα που οδήγησε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που μόνο ένας ηγέτης με ευρεία πολιτική αποδοχή μπορεί να διασφαλίσει για το λαό. Γιατί ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση με κυβερνητικό πλάνο και ορίζοντα και ένα πολιτικό σύστημα που παράγει μακρόπνοο σχεδιασμό στην βάση μιας κοινής πατριωτικής συνισταμένης.

Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να γίνει ο οδηγός της προσπάθειας αυτής και όχι ένα υπηρεσιακό κόμμα με υπηρεσιακό αρχηγό δεκανίκι. Η ΝΔ χρειάζεται να αναπτύξει και να προάγει ένα κυβερνητικό μοντέλο μέσα από διαδικασίες που θα προσφέρουν στην παράταξη ένα νέο όραμα στο πρόσωπο ενός έντιμου ηγέτη. Γιατί ο τόπος δεν έχει αντοχή για άλλα χαμένα χρόνια.

Χωρίς συνάλλαγμα εδώ οι Απόδημοι Έλληνες

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί απόδημοι Έλληνες που έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας εγκλωβιστεί χωρίς χρήματα εδώ, επισημαίνει με Ερώτηση του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μέσα από την Ερώτηση του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει ότι χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εκατοντάδων Ελλήνων του Καναδά, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει -όπως λένε οι ίδιοι- ότι θα μπορούν να μετατρέψουν τα καναδικά δολάρια σε ευρώ με την άφιξη τους στην Κρήτη, εντούτοις κάτι τέτοιο πλέον έχει καταστεί αδύνατο.


Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου είναι η παρακάτω:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας»Εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Βουλής στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού


 Εμφάνιση 2015_07_21_IMG_9_12.jpg


Κάλεσμα προς τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού να ασχοληθούν με την ακραία αδικία και με το πλήγμα κατά της Δημοκρατίας που συντελείται στην Ελλάδα, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχέδια που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά,  χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα» απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κηρύσσοντας την έναρξη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε., που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝ/ΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ. Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τη σημερινή συνέντευξη του Αν/τη Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης διαπίστωσε και σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ  το “…προβληματικό θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Υποδομών”.
Του θυμίζουμε ότι εδώ και 6 μήνες ως αρμόδιος Υπουργός, δεν μας έχει τιμήσει με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στις 12:00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. 

Πέθανε ο Νίκος Χουλιάρας

Πέθανε ο Νίκος ΧουλιάραςΠέθανε σε ηλικία 75 ετών ο ζωγράφος, πεζογράφος και ποιητής Νίκος Χουλιαράς.

Τα βαθειά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Χουλιαρά, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Σημαντικός ζωγράφος, εικονογράφος, πεζογράφος, ποιητής, συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, δημιουργικά παρών για περισσότερα από σαράντα χρόνια», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Ξυδάκης, ο Νίκος Χουλιαράς, «είχε πάντοτε πολλούς τρόπους να αφηγείται τις νεανικές αναμνήσεις του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα.

Και ακόμα περισσότερους ώστε αυτές οι αναμνήσεις, καθώς και τα νεότερα ερεθίσματά του, να συναντώνται σε ένα έργο που περιέχει την παράδοση και την πρωτοπορία, που αποθησαυρίζει την κοινή μας μνήμη και συνεγείρει την κοινή μας προσδοκία. Την ανθρώπινη θέρμη, το χιούμορ, την αίσθηση τού οικείου και ταυτόχρονα του μαγικού που χαίρονταν οι φίλοι του, χαίρονταν παράλληλα και οι αναγνώστες και οι φίλοι της ζωγραφικής και των τραγουδιών του», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε Μπερτόλιο ο Αστέρας Τρίπολης! (VIDEO)

Ανακοίνωσε Μπερτόλιο ο Αστέρας Τρίπολης! (VIDEO) 
 Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Facundo Daniel Bertoglio, ο οποίος για τη σεζόν 2015-2016 θα αγωνίζεται με την κιτρινομπλέ φανέλα, ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου. Ο Μπερτόλιο γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1990 στην Αργεντινή, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και διάλεξε τον αριθμό "23" για τη φανέλα του».

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Αρκάδων:

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία. Καίγεται το δάσος της Στροφυλιάς στο Κουνουπέλι

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κουνουπελάκι,  στο προστατευόμενο δάσος (Ramsar/Εθνικό πάρκο) της Στροφυλιάς, στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, στην Ηλεία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.
Στην περιοχή βρίσκονται ο Διοικητής της Π.Υ. Ηλείας , ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. 
Ενημερώθηκε και το ΥΠΕΚΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, να παρακολουθεί τις εξελίξεις
Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων,  εθελοντές πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Έχει ζητηθεί και η συνδρομή από όμορες περιοχές και από την Αχαΐα ενώ ζητήθηκε άμεσα από τους λουόμενους να εγκαταλείψουν την παραλία.

Πυρκαγιά: "Κόκκινος συναγερμός" για αύριο στην Κορινθία - Ποιές άλλες περιοχές κινδυνεύουν!

Πυρκαγιά: `Κόκκινος συναγερμός` για αύριο! Ποιες περιοχές κινδυνεύουν!
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στην Κορινθία, στην Αργολίδα,  στην Αρκαδία και στη Λακωνία όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ηδη με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων  σε  εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές των Δήμων Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, Κορινθίων, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια  ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  και για τις  περιοχές:

Καθησυχάζουν Κατρούγκαλος - Χαϊκάλης: Κανονικά οι συντάξεις του Αυγούστου

Καθησυχάζουν Κατρούγκαλος - Χαϊκάλης: Κανονικά οι συντάξεις του Αυγούστου Στην ώρα τους και χωρίς προβλήματα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλο Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες, διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η ομαλή ροή των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και από εντάξεις στη ρύθμιση οφειλών και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων την Τετάρτη 22 ΙΟΥΛΙΟΥ σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Κορινθίας

       https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPHDUPxOl5-RbxyWxMvA31V5g_wMjh4TiHnlaEaFc9rbT1QA_FilJRLZwUlUe24Bjz6izyaPIlwR2sMO5rvzM3dW2O-BRwzda37nwEzg6LwaORqQag_m6Ewu0SynQ78Fwqd-eYE9diJ39f/s1600/apagoreusi-dasi.jpg                                                                                                                                            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: “Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε       εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές”

                                                              
Βάση απόφασης της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές :
      α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ. Σωτήρα - τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στη κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι, από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ.   Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Μ. Σ. Τρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Πρ. Ηλία )

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων. 
Η απαγόρευση ισχύει για τη Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.   
            Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών καθώς  και την ενημέρωση των κατοίκων.

                                                              
Βάση απόφασης της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές :
  
    α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
  
    β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
    
  γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ. Σωτήρα - τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στη κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι, από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.


      δ.   Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Μ. Σ. Τρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Πρ. Ηλία )

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων. 
Η απαγόρευση ισχύει για τη Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.   
            Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών καθώς  και την ενημέρωση των κατοίκων.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας


¨Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας


Γιώργος Βελέντζας: Ποιος είναι ο ηθοποιός που έχασε τη μάχη για τη ζωή
Καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου "έφυγε" σε ηλικία 87 ετών ο Γιώργος Βελέντζας. Ο ηθοποιός που είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έδινε το τελευταίο διάστημα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Γιώργος Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1948 με την ταινία «Οχυρό 27» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο και στο θέατρο το 1948 (Θίασος Β.Αργυρόπουλου) με το έργο, "Η απαγωγή του Σμαράγδως". Επίσης συνεργάστηκε με τους θιάσους των Βέμπο, Αυλωνίτη - Βασιλειάδου - Ρίζου, Βουτσά, Χατζηχρήστου, Βέγγου κ.ά. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος του στην ταινία «Από πού πάνε για τη χαβούζα;», όπου έκανε τον αδερφό της αξέχαστης Άννας Μαντζουράνη, ενώ στην ταινία «Ο τσαρλατάνος» με το Θανάση Βέγγο να κάνει το Θανάση, τη Θανάσω και τον πατέρα του το μπαρμπα-Λευτέρη, ο Βελέντζας έκανε τον αυστηρό διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Έχει παίξει πολλές φορές ρόλους στρατιωτικού, κυρίως όμως αστυνομικού. Ασχολήθηκε με το ντουμπλάρισμα φωνής, σε πολλές ελληνικές ταινίες του 1950-70 και σε μεταγλωττίσεις για την τηλεόραση (Μικρό σπίτι στο λιβάδι). Επίσης, έκανε και ένα σημαντικό πέρασμα και από το ραδιόφωνο. Το 1993, για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ζωή χαρισάμενη», κέρδισε το βραβείο ερμηνείας β' ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993. Από τις τελευταίες του τηλεοπτικές δουλειές ήταν η συμμετοχή του στο πετυχημένο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης». Υποδυόταν τον πατέρα της Ματίνας, τον κ. Μανταρινάκη.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα Τα... μεγάλα μέσα φαίνεται πως επιστρατεύει το ΔΝΤ. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι ούτε ο Πολ Τόμσεν ούτε ο Ρίσι Γκογιάλ που θα εκπροσωπήσουν το Ταμείο. Θα είναι η "σκληρή Ντέλια" ή για κάποιους η... "Δρακουλέσκου". Μια παλιά γνώριμη και της Κύπρου: η Ντέλια Βελκουλέσκου!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα Ρίσι Γκογιάλ αποχωρεί (σ.σ. είχε διαδεχτεί τον Πολ Τόμσεν) και στη θέση του έρχεται η... "σκληρή Ντέλια", γνωστή από τη... δράση της στην Κύπρο, όπου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην εκεί τρόικα και ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα.

H Φώφη Γεννηματά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών - Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Φ. Γεννηματά σε ΠτΔ: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών - Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το Grexit και τις περιπέτειες, ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γκλέτσος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά Βαρουφάκη!

Ο Γκλέτσος έκανε μήνυση στον Βαρουφάκη!Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο αποδίδει δόλο ή βαριά αμέλεια, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο πρόεδρος του κόμματος "Τελεία" και δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.

Ειδικότερα, ο κ. Γκλέτσος ζητά να διωχτεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων "γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Παραιτήθηκε ο Μαρκαριάν από την Εθνική

Παραιτήθηκε ο Μαρκαριάν από την Εθνική
  Σε αναζήτηση νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού, βρίσκεται η Εθνική ομάδα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Η γραπτή δήλωση του Σέρχιο Μαρκαριάν:

«Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική Ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Έκανα την προσπάθεια μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω.

Η Εθνική Ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου».

Ανησυχία από τους ισχυρούς ανέμους Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο και τη Σταμάτα | Ζημιές σε αυλές σπιτιών


Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο και τη Σταμάτα | Ζημιές σε αυλές σπιτιών Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στον Άγιο Στέφανο, ένα χιλιόμετρο μετά τη Σταμάτα προς Μαραθώνα. Μάχη με τις φλόγες και κόντρα στον ισχυρό άνεμο, δίνουν οι πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά σε σπίτια που βρίσκονται στη Σταμάτα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πλέον 55 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Η φωτιά εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς εξαιτίας των ανέμων και κατευθύνεται προς το ρέμα, έτσι κατ' επέκταση είναι απαραίτητη η άμεση συνδρομή όσο το δυνατόν περισσότερων εναέριων μέσων καθώς η πρόσβαση θα είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Σκάι, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αυλές σπιτιών, ωστόσο το θετικό είναι πως οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να περιορίσουν την επέκτασή της και ευελπιστούν σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο.

Οδηγία BRRD: Τι προβλέπει για τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ – Ποιοι πληρώνουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 Πολύς λόγος γίνεται για την οδηγία BRRD που μπήκε στα προαπαιτούμενα και προβλέπει τους όρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Με βάση την οδηγία τα βάρη πέφτουν πρώτα στους μετόχους των τραπεζών, ύστερα στους πιστωτές και τέλος στους καταθέτες.

Πόρισμα - φωτιά για τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ! - Η ζημιά του Δημοσίου φτάνει τα 5 δισ ευρώ

https://tolimeri.files.wordpress.com/2015/02/b6f20-atebank.jpg?w=604Στοιχεία «φωτιά», περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή, τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς γι΄ αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.

Η διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκάλεσε την έκδοση σκληρής ανακοίνωσης από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

«Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ' αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το "σκάνδαλο της ΑΤΕ" δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά, πρωτίστως και κυρίως, ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει, αποτελεί δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Loutraki Festival: Μείωση εισιτηρίου για τη Συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου! Στα 10ευρώ η προπώληση!

 Εμφάνιση AFISA Α3_bofiliou.jpg
Δελτίο Τύπου
Loutraki Festival
20 Iουνίου - 29 Αυγούστου  2015


Οι διοργανωτές του Loutraki Festival εναρμονιζόμενοι με τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα, σας ενημερώνουν ότι προχωρούν σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τη Συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015.
Οι νέες τιμές διαμορφώνονται στα 10ευρώ (από 12ευρώ) για την προπώληση και στα 12ευρώ (από 14ευρώ) για το ταμείο την ημέρα της συναυλίας. 

Η προπώληση γίνεται στα κάτωθι καταστήματα:
Λουτράκι: Level 2, Waves, Coralle, Εν πλω, Χαρτομανία, Ύφος και Maroon
Κόρινθο: Αγκινάρα, Pastel, Βιβλιοπωλείο Οικονόμου
Ίσθμια: Φούρνος Ζώης, Sea and Sand
Άγιοι Θεόδωροι: Πευκάκια, Cine Club

Για τους κατόχους πιστωτικής κάρτας υπάρχει επίσης η δυνατότητα online κράτησης εισιτηρίου μέσω της ticket servises: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1630

Επιτέλους τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις για την Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια αποδεικνύει και ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι της χώρας μας.
Και καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί των συμμαχιών του και των ανά την Ευρώπη υποστηρικτών του.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Στο γαλλικό κοινοβούλιο (που ψήφισε πρώτο, ενώ στην Αθήνα η Βουλή «πάλευε» με την πρόεδρό της) το «ναι» για την Ελλάδα ήταν συντριπτικό: 412 ψήφοι, από τους… Ολαντρέου και τους Σαρκοζήδες.

Εκλέχτηκαν τα νέα όργανα στο ΠΑΣΟΚ – Δείτε όλα τα ονόματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή ψήφισαν 136 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο των 146 μελών της.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμπολίτισσά μας πρώην βουλευτής Κορινθίας κ. Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη εξελέγη Γραμματέας στο τομέα δράσης Γυναικών του Κινήματος.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Γιατί έμειναν «εκτός» πρόωρες συνταξιοδοτήσεις & φορολόγηση αγροτών από το ν/σ της Τετάρτης – Πότε θα συζητηθούν

Εκτός του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί την Τετάρτη από τη Βουλή βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών και για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη θα αφορά: