Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μία απάντηση στον κ Λαζανά από την κ. Τερέζα Λουίζου και τους "Πειραματιστές" της Δ. Ε. Ευρωστίνης


Από την κ. Τερέζα Λουίζου και από την  θεατρική ομάδα " Πειραματιστές" της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την οποία δημοσιοποιούμε:

 " Καλησπέρα σας. Υπήρξε μια δημοσίευση στους Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες που υπογράφει ο κύριος Λαζανάς. Επειδή στο κείμενο του αναφέρεται στους "Πειραματιστές" αλλά και στο πρόσωπο μου, με πολλές ανακρίβειες, σας στέλνω επιστολή και εκ μέρους των μελών της ομάδας μου και θα θέλαμε να δημοσιευθεί ως απάντηση κάτω από το κείμενο του κου Λαζανά. Γνωρίζουμε ότι εσείς δε φέρετε ευθύνη για το περιεχόμενο του κειμένου. Σας ευχαριστούμε πολύ για την γενικότερη συνεργασία

Αγαπητέ κύριε Λαζανά.
Εμείς, οι "Πειραματιστές" σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την τύχη της ομάδα μας.
Στο κείμενο σας όμως υπάρχουν ανακρίβειες, που φαντάζομαι προέκυψαν από λάθος πληροφόρηση, αφού δεν επικοινωνήσατε ποτέ μαζί μας γι αυτό το θέμα.
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν :
ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ των Πειραματιστών λειτουργεί κανονικά και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Στις 14 Ιουνίου υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων για την περίοδο 2014 – 2015 και από 1η Σεπτέμβρη ξεκινάμε και πάλι.

 
Φαντάζομαι πως υπήρξε κάποια σύγχυση με την ακύρωση της παράστασης του παιδικού τμήματος «Ο μάγος του Οζ» που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη έγκαιρου προγραμματισμού της από το Δήμο ,όπως αναφέρει και η σχετική αφίσα που αναρτήθηκε στο facebook.

 
• Όσο για τη στήριξη από πλευράς Δήμου, σας ενημερώνω πως ήδη προγραμματίζεται η επόμενη παραγωγή μας με το έργο «Τρωάδες του Ευριπίδη» που θα παρουσιαστεί στον Πύργο αλλά και στο Δερβένι και θα τελεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ!

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να επανορθώσετε.

Με εκτίμηση
Για τους «Πειραματιστές»
Τερέζα Λουίζου"

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Επαναλαμβάνουμε στον κ. Πετράκο ότι θα πρέπει να σταματήσει να παριστάνει το ρόλο του «επαναστάτη χωρίς αιτία» και του «πατερούλη» των Πελοποννησίων και των Μεσσήνιων



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου τόνισε σχετικά με τη δήλωση του κ. Πετράκου τα εξής:
«Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Μεσσηνίας του Σύριζα κ. Πετράκος για μία ακόμη φορά, αντί να προτείνει λύσεις στα προβλήματα των Πελοποννησίων και των Μεσσηνίων πολιτών, χρησιμοποιεί την προσφιλή του τακτική του «ψέματος και του λαϊκισμού» προκειμένου να βάλλει εναντίον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της Περιφερειακής αρχής.
Ξεχνά ο ίδιος ότι αποτελεί ηθικό αυτουργό της ανεξέλεγκτης κατάστασης των ΧΑΔΑ, καθώς όταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προέτρεπε σε συνεργασία τις δημοτικές αρχές για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο ίδιος ως περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου τους καλούσε να αγνοήσουν τα πρόστιμα.
Επαναλαμβάνουμε στον κ. Πετράκο ότι θα πρέπει να σταματήσει να παριστάνει το ρόλο του «επαναστάτη χωρίς αιτία» και του «πατερούλη» των Πελοποννησίων και των Μεσσήνιων, να σταματήσει τους επικοινωνισμούς και τις κούφιες πολιτικές κουβέντες και να εργαστεί για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής και πελοποννησιακής κοινωνίας.
Ας εγκαταλείψει επιτέλους την απέλπιδα προσπάθειά του να στρέψει τους Πελοποννήσιους ενάντια στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή αρχή, αγνοώντας τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή τους. Ας κάνει τέλος την αυτοκριτική του για τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης και ας απολογηθεί για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.   

Πέτρος Τατούλης «Κανείς δεν μπορεί να πειράξει το έργο της Περιφέρειας»

Εμφάνιση P1030754.JPG


«Να μη διανοηθεί κανείς να πειράξει το έργο της Περιφέρειας» τόνισε ρητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το έργο της Ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και πρόσθεσε εμφατικά «ανεξάρτητα από το τι λέει η Κυβέρνηση εμείς θα υλοποιήσουμε το έργο μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας και όχι της Κυβέρνησης, αφού αυτή έχει, βάσει νόμου, την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και υπογράμμισε ότι «καμία περιβαλλοντική πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί στη χώρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας».
Εμφάνιση P1030748.JPG
Ο κ. Τατούλης, αφού παρουσίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον κ. Υπουργό, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έχει χαρακτηρίσει πρότυπο περιβαλλοντικό έργο και ότι έχουν εξασφαλιστεί 65 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κόστος στον πολίτη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ακόμη το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας πρωτοποριακό και πιλοτικό μοντέλο και ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί κανένα έργο αμιγούς δημόσιου χαρακτήρα.
Αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια ανέλαβε την ευθύνη μετά την αδυναμία των Δήμων και ότι υπάρχει πλέον ανάδοχος, αλλά και ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 γιατί «σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο».
«Βγήκαμε μπροστά και στηρίξαμε την Κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, «δεν θα ανεχθούμε ωστόσο σε καμία περίπτωση την παραβίαση της θεσμικής μας αυτονομίας και του συντάγματος, απ’ όσους επιχειρήσουν να ισοπεδώσουν τη θεσμική ταυτότητα της Περιφέρειας».


Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος: Δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες, ούτε κομματικά προτάγματα

Παρέμβαση του Χρήστου Σ. Δημητρόπουλου 
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. 
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο
Εξαγγέλλει συμφωνίες που δεν υπάρχουν, παρουσιάζει ως συμφωνία τις δικές της θέσεις, διαψεύδεται απ’ όλους τους ξένους αξιωματούχους και στο μεταξύ ο χρόνος τελείωσε και τα χρήματα εξαντλήθηκαν. 
Προτείναμε κεντρικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ. Κ. Καρακούσης, τη μεγάλη συνεννόηση για να βγουν απ’ τα αδιέξοδά τους, ν’ αλλάξει η χώρα πολιτική και να υπάρξει συμφωνία. 
Μεγάλη συνεννόηση, για να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας,αλλά και την ανάκαμψη που με τόσο κόπο πετύχαμε και τώρα μετατρέπεται σε ύφεση. 
Δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες, ούτε κομματικά προτάγματα. 
Παρά μόνο το καλό του τόπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ)



http://www.e-typos.com/files/1/2014/12/22/kalafatis16.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, για τις ελληνικές προτάσεις στο νέο επενδυτικό σχέδιο (σχέδιο Γιούνκερ), μετά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  
Η χρονική συγκυρία και οι αναγκαιότητες της χώρας απαιτούν από την  κυβέρνηση στα ζητήματα «ανάπτυξης» να μην κάνει εκπτώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η  προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποστείλει κατάλογο 174 έργων, συνολικού ύψους 41,5 δισ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να έχουν τα ενεργειακά, ύψους 17,34 δισ. ευρώ. Όμως, η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να υποβάλει εκ νέου την ελληνική πρόταση, μειώνοντας το αρχικά προτεινόμενο ποσό των 41,5 δισ. σε 12-15 δισ. ευρώ!
Έτσι την ώρα που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε την έγκριση δανείων ύψους πολλών εκατοντάδων εκ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια σε υποδομές, έρευνα και καινοτομία, στην Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Κροατία, τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), η Ελλάδα, παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αδρανεί. Η κυβέρνηση  αρκείται σε συζητήσεις και «σχέδια επί χάρτου» περί της νέας ελληνικής πρότασης, ενώ η μόνη πρωτοβουλία της στο πλαίσιο αυτό είναι η εκ των προτέρων μείωση κατά 2/3 του αρχικά προτασσόμενου ποσού.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ



http://www.dramini.gr/wp-content/uploads/2014/10/DimitrisKyriazidis_992436338.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για την αθρόα και παράνομη είσοδο μεταναστών στη Χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το πρόβλημα της αθρόας και παράνομης εισόδου μεταναστών στην Χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η πρωτοφανής αδράνεια και ανοχή της κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύεται παντελώς απούσα, όχι μόνον οδηγεί στην καθημερινή κατ’ ουσίαν κατάλυση των συνόρων της Χώρας, αλλά μετατρέπει το όλο πρόβλημα σε μείζον εθνικό ζήτημα. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και στρατηγικής για την αποτελεσματική επίλυση του μεταναστευτικού καθίσταται, πέραν πάσης αμφιβολίας, επικίνδυνη για τον τόπο και τα ακριτικά νησιά μας. Οι ερασιτεχνισμοί και οι αυθαιρεσίες της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής πάνω στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστών για μία ακόμη φορά αναδεικνύονται κατά τρόπο τραγικό στην περίπτωση της Κω. Τόσο η αυθαίρετη πολιτική απόφαση για εγκατάσταση των μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του νησιού όσο και η σύνολη παιδαριώδης διαχείριση του όλου ζητήματος εν όψει της τουριστικής περιόδου, ερήμην μάλιστα της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας και συναίσθησης των εμπλεκομένων κυβερνητικών στελεχών. Οι πρόσφατες δε αποκαλύψεις περί ενδεχόμενης άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής κρατικών λειτουργών στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, προκαλούν περαιτέρω ανησυχία και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες, εγκαταλείποντας τις ιδεοληψίες της και περνώντας στην πολιτική της ενηλικίωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΟΤΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ



http://www.ipaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν ίσχυε για το διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Η σημερινή ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι οι δεσμεύσεις του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είχαν ημερομηνία λήξης, αποτελούν κυνική παραδοχή εξαπάτησης των πολιτών.
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης, επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση έχει ήδη «πουλήσει» τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό και υφεσιακά μέτρα, που θα προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και στη δυναμική του.
Η κυνική παραδοχή του κ. Βαρουφάκη στη Βουλή, ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά δεν ίσχυε στο διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, είναι μια θλιβερή εικόνα.
Είναι η παραδοχή της εξαπάτησης των πολιτών των νησιών.
Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποκτούν, μεταγενέστερα φυσικά, ημερομηνία λήξης.
Αποτελούν προϊόντα για πούλημα, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.
Όταν, όμως, οι δεσμεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης, η κυβέρνηση μετατρέπεται σε προϊόν μιας χρήσης.