Κυριακή 24 Μαΐου 2015

"Xρυσό" πόντο πήρε ο Αστέρας στη Θεσσαλονίκη - Γιούχαραν τον ΠΑΟΚ


Τον... κράτησε χαμηλά
Ούτε την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League κατάφερε να νικήσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όντας κακός στην τελική του προσπάθεια, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη είχε 17 τελικές προσπάθειες (μία προς την εστία), όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από αυτές, ελλείψει και του Στέφανου Αθανασιάδη που τελικά έμεινε εκτός αποστολής.
Ετσι το σφύριγμα της λήξης, οι περίπου 6-7 χιλιάδες φίλοι των ασπρόμαυρων που βρέθηκαν στην Τούμπα, αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους για τη νέα βαθμολγική απώλεια.

Αντιθέτως, ο Αστέρας πήραν έναν πολύτιμο βαθμό μέσα σε μια δύσκολη έδρα που δεν αποκλείεται να του φανεί «χρυσός» στη συνέχεια.
Μοιρασμένη κατοχή της μπάλας, είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, έχοντας 2-3 καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, χωρίς πάντως να το καταφέρει.
Ο δικέφαλος ήταν κινητικός, με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι Αρκάδες είχαν περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο και οι φορές που επιτέθηκαν με αξιώσεις, ήταν λίγες.
Κορυφαία στιγμή για τους Θεσσαλονικείς, εκείνη του 5' όταν δυνατό σουτ του δραστήριου Μακ, «χτύπησε» το δεξί δοκάρι του σταθερού Θεοδωρόπουλου. Να σημειώσουμε ότι στο 26' ο Μακ έχασε απίστευτο τετ α τετ από τα αριστερά της περιοχής (η μπάλα έφυγε λίγο άουτ), ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον... ένα μέτρο οφσάιντ, το οποίο δεν είδαν ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός του.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να βγαίνει μπροστά, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ σπουδαία ευκαιρία.
Στο πρώτο 20λεπτοτου δεύτερου μέρους, η εικόνα του ματς διαφοροποιήθηκε εντελώς. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ προβλέψιμος και άνευρος, την ώρα που ο Αστέρας κατέθετε ενέργεια που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του δικεφάλου με τις αντεπιθέσεις της, έστω και αν οι παίκτες των φιλοξενούμενων τα χάλαγαν στην τελική τους προσπάθεια.
Μετά το 60' ο Γεωργιάδης πέρασε τον Κουλούρη (έδωσε επιθετική πνοή) στην θέση του Παπαδόπουλου, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει ταχύτητα, έχοντας πλέον και την πίεση του χρόνου. Στο 65' ο Κουλούρης είχε μια πολύ καλή κεφαλιά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή από πολύ αριστερά.
Στο 83' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Φερνάντες που είχε περάσει στο ματς στο 75' δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε μόλι πέντε λεπτά, αφήνοντας τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο!
Το ματς είχε αποκτήσει μια «άγρια ομορφιά», με τον ΠΑΟΚ να τα δίνει όλα στα τελευταία 15 λεπτά, να κλείνει τον Αστέρα στο μισό γήπεδο, θέλοντας να πετύχει το γκολ της λύτρωσης, αλλά να μην τα καταφέρνει.
Να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του ματς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βράβευσε τον Λίνο για την προσφορά του στους ασπρόμαυρους.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτανζ, Κίτσιου, Ρατς, Τζαβέλλας, Κόστα, Νομπόα (79' Σαββίδης), Τζιόλη, Κάτσε, Μακ (72' Πόζογλου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (60' Κουλούρης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Γκοιάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα (88' Ζησόπουλος), Μπαντιμπανγκά (84' Τσοκάνης), Ρόλε (75' Φερνάντες), Μπαράλες.

Η Θύελλα Ραφήνας πέρασε απο το Ζευγολατιό και ελπίζει

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/ed0effb210e7925f4e53b0442b17382f_XL.jpg
 
Καί νέα ήττα για τον Α. Ο. Ζευγολατιού όπου σε αγώνα μπαράζ , στο Ζευγολατιό, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής στον 11ο όμιλο, έχασε 0 - 1 με γκολ του Αθανασόπουλου από  την Θύελλα Ραφήνας η οποία τα παίζει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο κόντρα κόντρα στον πρωτοπόρο Ιάλλυσο.
Νικηφόρο πέρασμα με 0 - 2  από το γήπεδο Μαγούλας επί του Ακράτητου έκανε ο Ιάλλυσος Ρόδου , ο οποίος θέλει ακόμα ένα πόντο για την άνοδο του τη Γ Εθνική. Τα τερματα γιά τους Ροδίτες σημείωσαν ο Ρεκλείτης στο 10΄ και ο Χειμωνέτος στο 80΄. 
Αυτό σημαίνει ότι όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο, με την ομάδα της Ραφήνας όμως να θέλει μόνο τη νίκη, ενώ ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος θα παίξει για δύο αποτελέσματα… Το ντέρμπι της Κυριακής είναι μία ολόκληρη χρονιά και για τις δύο ομάδες!

Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  
Ακράτητος-Ιάλυσος 0 - 2
Α. Ο. Ζευγολατιού-Θύελλα Ραφήνας 0 - 1


Η Βαθμολογία 
(Σε 5 αγώνες)
Ιάλυσος        11 -  2   13
Θύελλα  Ρ.     9 -  2    11
Ζευγολατιό    4 -  8     3
Ακράτητος     1 - 13    1 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(31/05):
Γ.Α.Σ. Ιάλυσος- Θύελλα Ραφήνας
Ακράτητος- Α.Ο. Ζευγολατιού 

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Ματς... χωρίς αύριο στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Ματς... χωρίς αύριο στην ΤούμπαΚανένα περιθώριο για αρνητικό αποτέλεσμα, μετά από όσα έγιναν την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, δεν έχουν ΠΑΟΚ και Αστέρας, που κοντράρονται το απόγευμα (18.15) στην Τούμπα. Νίκη για να μην μείνει κι άλλο πίσω θέλει ο δικέφαλος, ενώ η ομάδα της Τρίπολης που έρχεται από τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, αναζητά ανάκαμψη και θετικό αποτέλεσμα...

Λαμπρή γιορτή της Ομογένειας για τα 100 χρόνια του «Εθνικού Κήρυκα» - Τα μηνύματα του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζο Μπάιντεν και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Λαμπρή γιορτή της Ομογένειας για τα 100 χρόνια του «Εθνικού Κήρυκα»
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αντάξια της ιστορίας του, τίμησε η ελληνική Ομογένεια της Αμερικής τα 100 χρόνια ζωής του «Εθνικού Κήρυκα», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας στην Αμερική και σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο ΑΟΖ στοχεύει νίκη γοήτρου επι της Θύελλας Ραφήνας

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/telikos-kipelou-1-680x365.jpg
Τυπική διαδικασία είναι πλέον για τον Α. Ο. Ζευγολατιού οι αγώνες των μπαράζ  καθώς η άνοδος για τους πρωταθλητές Κορινθίας αποδεικνύονται "όνειρο". Σήμερα στις 5 το απόγευμα , στο Ζευγολατιό στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής στον 11ο όμιλο, αντιμετωπίζει την Θύελλα Ραφήνας με στόχο να πετύχει νίκη γοήτρου απέναντι στην πρωταθλήτρια Ανατολικής Αττικής, ενω παράλληλα θα προσπαθήσει να βελτιώση την εικόνα του αφου παραμένει απογοητευτική.
Τέλος στο γήπεδο Μαγούλας ο Ακράτητος αγωνίζεται κόντρα στον πρωτοπόρο του ομίλου Ιάλλυσο Ρόδου.

Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ακράτητος-Ιάλυσος
Α. Ο. Ζευγολατιού-Θύελλα Ραφήνας

Πρόσκληση σε εκδήλωση: Βράβευση Κορυφαίων Α1 Κορινθίας 2014-15

Βράβευση Κορυφαίων Α1 Κορινθίας 2014-15
Σάββατο, 6 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ.
Αθλουπολη, Kórinthos, Korinthia, Greece

Σαρωτική Θύελλα "σκόρπισε" τα Ταρσινά

Εντυπωσιακή η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, 1-7 τα Ταρσινά ‘97 
  Η προτελευταία  (29η) αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε  χθες στις 5 το απόγευμα , στο Ζευγολατιό, με τον αγώνα ντέρμπι ανάμεσα στα Ταρσινά ΄97 και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Η ομάδα του Κάτω Διμηνιού επέστεψε θεαματικά στις νίκες , καθώς συνέτριψε με 1 - 7 τα "αγνώριστα" Ταρσινά ’97.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Πρεντούση, έπειτα από ασίστ του Πρίφτη, με τους δύο παίκτες να αλλάζουν ρόλους, με τον πρώτο να … σερβίρει και τον δεύτερο να πετυχαίνει το 0 -2 .
Η υπεροχή των παικτών της Θύελλας  συνεχίστικε και ανέβασαν το σκορ στο 0 - 3 με υπέροχο σουτ στην κίνηση του Σταυρόπουλου, που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας, έπειτα από πολύ όμορφη ασίστ του Ρήγα. και με τον Πρεντούση έφτασαν στο 0-4, αποτέλεσμα που ήταν και αυτό του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, ο Δήμας εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Βαγιού, πετυχαίνοντας το 0 - 5, με τα γυπεδούχα Ταρσινά ’97 να μειώνουν  σε 1 - 5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σωτήρη Παπαδόπουλου. Ο φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έκαναν το 1-6 με τον Δήμα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι, για να διαμορφώσει το τελικό 1-7 ο Κώστας Πρίφτης, με ατομική προσπάθεια.
Ο Νίκος  Ντερτινής σχολιάζοντας τη βαριά ήττα της ομάδας του δήλωσε: Τοσο γκινια δεν εχω ξαναδει ποτε παλι οσο παιζω ποδοσφαιρο...μεσα σε 1 χρονια "3 συμπαιχτες ριξη χειαστων"..."3 συμπαικτες ριξη μηνισκου"...."1συμπαικτης σπασιμο αγκωνα"...τι αλλο δηλαδη να παθουμε φετος;;;;συν τοις αλλοις στο 2 γυρο μας ειχαν ολοι αχτι και μας κυνηγουσαν να μας αποτελειωσουν με τους τοσους τραυματισμους που ειχαμε#8 παιχνιδια παιζουμε 11 ατομα χωρις να εχουμε αλλαγη# γιατι στον πρωτο γυρο κλεισαμε πολλα σπιτια....συνχαρητηρια σε ολους τους συμπαιχτες μου που εστω και πρωτη χρονια στην κατηγορια σωθηκαμε ανετα και καναμε ενα νομο να ασχολητε με εμας.....ευχομαι η προσπαθεια να συνεχιστει και του χρονου και για πολλα χρονια ακομα....περαστικα σε ολα τα παιδια του επαθαν ζημια φετος....

Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα Κυριακή όπου ένα ακόμη ντέρμπι διεξάγεται στα Εξαμίλια όπου η τοπική Δάφνη αντιμετωπίζει τον ήδη Πρωταθλητή της κατηγορίας Ηρακλή Λεχαίου. Η ομάδα των Εξαμιλίων για να ελπίζει σε άνοδο πρέπει να νικήσει τον μεγάλο αντιπαλό του. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά ( ζωντανά) από το Greecradio Web Channel , σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου και μπορείται να την ακούσεται από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, πατώντας στο σήμα του σταθμού.
Την ίδια ώρα στο γήπεδο του Άσσου , ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Περαχώρα. Και οι δύο ομάδες θέλουν το τρίποντο της νίκης για διαφορετικούς λόγους η καθε μία. Ο μεν Ολυμπιακό για να "κλειδώσει" την δεύτερη θέση ανόδου, η δε Περαχώρα για την παραμονή της στην κατηγορία.
Απο εκει και πέρα αγώνα δρόμου για παραμονή στην Α2 κατηγορία κάνουν, ο Πανευρωστινιακός που αναζητεί τρίποντο παραμονής στην έδρα του Αετού Κρυονερίου, η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου και ο Σολομός που αγωνίζονται μεταξύ τους στο γήπεδο της Κλένιας. Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικης συμπληρώνουν οι αγώνες του Πανσολυγειακού με την Δαφνη Πουλίτσας, του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τον Σαρωνικό και του Ισθμιακού με τον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεονών


Η 29η αγωνιστική
Σάββατο 23.5.15 17:00
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 1 - 7
Κυριακή24.5.15 17:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΦΩΛΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Μαϊστρος στο Δερβένι


Η χρυσή βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδος είναι "Ερυθρόλευκη"

«Το όνειρό μας είναι ευρωπαϊκό»
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος για το 2015 και είναι ο πολυνίκης του θεσμού, με 27 κατακτήσεις και 17  νταμπλ, στην ιστορία του. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( 27 ):
1946–47 , 1950–51 , 1951–52 , 1952–53 , 1953–54 ,1956–57 , 1957–58 , 1958–59, 1959–60, 1960–61 , 1961–62 , 1962–63 , 1964–65, 1967–68 , 1970–71, 1972–73,  1974–75, 1980–81, 1989–90, 1991–92 , 1998–99,  2004–05 , 2005–06 , 2007–08 , 2008–09 , 2011-12 , 2012-13, 2014-15

Εκτός από τον Ολυμπιακό έχουν  πάρει κύπελλο και οι ομάδες  :
Παο (18) :

1939–40, 1947–48, 1948–49, 1954–55, 1966–67, 1968–69, 1976–77, 1981–82, 1983–84 ,1985–86 , 1987–88 ,1988–89, 1990–91, 1992–93, 1993–94, 1994–95, 2003–04 , 2009–10 , 2013-14
 
ΑΕΚ (14):
1931–32 , 1938–39, 1949–50, 1955–56, 1963–64, 1965–66, 1977–78, 1982–83, 1995–96 ,1996–97, 1999–00 , 2001–02, 2010–11

ΠΑΟΚ (4): 1971–72, 1973–74, 2000–01 , 2002–03

Πανιώνιος (2): 1978–79, 1997–98

ΑΕΛ (2): 1984–85, 2006–07 

Εθνικός (1):   1932–33

Άρης (1) :1969–70

Ηρακλής (1):1975–76

Καστορία (1): 1979–80

ΟΦΗ (1): 1986–87  

Τα πιο ταιριαστά και τα πιο αταίριαστα ζευγάρια του ζωδιακού κύκλου…

Αυτά είναι τα 5 πιο ταιριαστά και τα 5 πιο αταίριαστα ζευγάρια του ζωδιακού κύκλου… Μπορεί να ξέρεις μέσες-άκρες με ποια ζώδια ταιριάζεις και με ποια όχι, υπάρχουν όμως μερικοί συνδυασμοί που παίρνουν το βραβείο και στη μία και στην άλλη περίπτωση...
Παρόλο που συμμετέχουν και πολλοί άλλοι αστρολογικοί παράγοντες για να κριθεί το επιτυχημένο ταίριασμα δυο ανθρώπων (αυτοί που αναλύονται σε μια συναστρία), λαμβάνοντας υπόψη μόνο το ηλιακό ζώδιο, μπορούμε να… ανακηρύξουμε τα πέντε καλύτερα και τα πέντε χειρότερα ζωδιακά ζευγάρια. Πες μας κι εσύ ΑΝαπό την πείρα σου, συμφωνείς.

Σε περιμένουμε...

Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε πρώην δήμαρχο και προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών – Ποια αδικήματα τέλεσαν

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε σε πρώην δήμαρχο και προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεοδόσιος Κολιάδης, που κρίθηκαν ένοχοι έκθεσης δια παραλείψεως κατά συρροή, και πιο συγκεκριμένα ως υπαίτιοι για την κατάρρευση μέρους της οροφής του δευτέρου ορόφου στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, τον Φεβρουάριο του 2012.

Η Σουηδία νικήτρια της 60ής Eurovision, στην 19η θέση η Ελλάδα

Eurovision 2015 Τελικός: Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια - Στη 19η θέση η ΕλλάδαΜε 365 ψήφους η Σουηδία με τον Måns Zelmerlöw και το "Heroes" ανακηρύχθηκε νικήτρια του 60ου διαγωνισμού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Ο ανταγωνισμός Δύσης - Ρωσίας έκανε την εμφάνισή του και στη Eurovision, με τη ρωσίδα τραγουδίστρια να ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες.
Ο Μανς Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision. Μετά τη νίκη του, ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε: «Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες».

Η Ελλάδα με το τραγούδι "One last breath" της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου- αν και η εμφάνισή της ήταν εντυπωσιακή- "τερμάτισε" στην 19η  θέση.με 23 ψήφους χάρις στο 10αρι της Αλβανίας, το 8άρι της Κύπρους και το πεντάρι που μας έδωσε η Αρμενία  Η Κύπρος με το τραγούδι του Γιάννη Καραγιάννη One thing i should have done πήρε την 22η θέση.
 
Οι 27 χώρες που διαγωνίστηκαν εμφανίστηκαν με την εξής σειρά: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία και Ιταλία.
Eurovision 2015 - Τελικός: Ποιες χώρες ψήφισε η Ελλάδα;Η Έλενα Παπαρίζου, η νικήτρια της Eurovision το 2005, ανακοίνωσε στη μία το πρωί τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Ελλήνων φίλων του Διαγωνισμού, όμως το 12άρι της Ελλάδας δε το πήρε η Κύπρος!
 Αναλυτικά οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού ψήφισαν στην Eurovision του 2015:

12 - Ιταλία, 10 - Κύπρος, 8 - Ρωσία, 7 - Βέλγιο, 6 - Αλβανία, 5 - Αυστραλία, 4 - Σουηδία, 3 - Λετονία , 2 - Γεωργία kai 11 - Αρμενία
Η πρώτη δεκάδα

1. Σουηδία (συγκέντρωσε 365 βαθμούς)
2. Ρωσία (δεύτερη με 303 βαθμούς)
3. Ιταλία (τρίτη με 292 βαθμούς)
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία
Ο τελικός ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχες της Αυστρίας και της Γερμανίας δεν έλαβαν καμία ψήφο

Eurovision 2015: Εντυπωσιακή η Μαρία Έλενα Κυριάκου στον τελικό!


 Μια πάρα πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Έλενα Κυριάκου στη σκηνή του Wiener Stadthalle και έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στο «One Last Breath».
Η Κύπρια τραγουδίστρια ήταν εξαιρετική, τόσο στη σκηνική της παρουσία, όσο και στην ερμηνεία της και καθήλωσε το κοινό, αποσπώντας ένα πάρα πολύ ζεστό χειροκρότημα.

zappit.gr

Η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ - Έτοιμη να ολοκληρώσει την πλήρη υποχώρηση από τις προεκλιγικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση

Η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑΗ ώρα του «λογαριασμού» πλησιάζει για την κυβέρνηση, η οποία μέσα στις επόμενες μέρες καλείται να ολοκληρώσει μια συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, που δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές εξαγγελίες της.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, την Πέμπτη το βράδυ στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη Ρίγα, απλώς επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία δεν θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, αλλά διαπραγμάτευσης σε τεχνικό επίπεδο.