Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Kόρινθος: Ειδική τελετή αναγόρευσής του ΠτΔ σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Παυλόπουλος: Το Σύνταγμα υπερέχει όλων των κανόνων δικαίου

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναγορεύτηκε σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, παρουσία και του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 
Αφού ευχαρίστησε για την τιμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε ομιλία με θέμα «Το Σύνταγμα μεταξύ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η ιεραρχία της έννομης τάξης» κατά την οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στην κορυφή-αλλά και, κατά θεσμική λογική, στη βάση, της έννομης τάξης βρίσκεται το Σύνταγμα, ως «Θεμελιώδης Νόμος» στήριξής της και οργάνωσης των εν γένει πολιτικών θεσμών.

Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο «Η κανονιστική ιδιομορφία του Συντάγματος ως -κανόνα δικαίου- γενάρχη- της όλης έννομης τάξης οδηγεί, αναποτρέπτως, στην καθολική και αδιάστικτη υπεροχή του εντός της εσωτερικής έννομης τάξης, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του άρθρου 28 του Συντάγματος».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι «Το Σύνταγμα, ως θεμελιώδης νόμος αποτελούμενος όχι μόνον από τους κανόνες δικαίου που περιλαμβάνει, αλλά και από τις αρχές, οι οποίες συνάγονται απ’ αυτούς, υπερισχύει αναποδράστως κάθε άλλου κανόνα δικαίου. Είτε αυτός εντάσσεται στο εσωτερικό δίκαιο, είτε στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως ενσωματώνονται κάθε φορά στην έννομη τάξη μας».

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «Το εθνικό Σύνταγμα υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Όπως, επίσης, είναι προφανές, κατά το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του άρθρου 28 του Συντάγματος, ότι και το ευρωπαϊκό δίκαιο -πάντοτε ως προς την δομή της ελληνικής έννομης τάξης και της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου».


Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΦΩΤΟ)
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι όσον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη σημερινή της μορφή, μια οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος «Δίχως βέβαια να είναι απολύτως αποτελεσματική κανονιστικώς:
Πρώτον, από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα Εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου, και

δεύτερον από την ερμηνεία των εθνικών δικαστηρίων, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία των εθνικών συνταγματικών κανόνων».

Αυτή η «μέση οδός» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διευκολύνει την αρμονική συμβίωση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης με τις εθνικές έννομες τάξεις -και, φυσικά, αντιστρόφως- ως την τελική, τουλάχιστον θεσμική, ευρωπαϊκή ενοποίηση.


Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ξεναγήθηκε από τους καθηγητές στις αίθουσες υποδομών του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα συναντήθηκε και με το διδακτικό προσωπικό.

Τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία! Η Λαγκάρντ απαιτεί επιστροφή της τρόικας - Γερμανός αξιωματούχος: Εάν είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα ας συμβεί

Τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία! Η Λαγκάρντ απαιτεί επιστροφή της τρόικας - Γερμανός αξιωματούχος: Εάν είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα ας συμβεί 
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ φαίνεται πως δεν ηρέμησαν καθόλου τα πνεύματα για τις διαπραγματεύσεις και έτσι από το πρωί έρχονται βροχή οι βόμβες από την πλευρά των δανειστών, με διαρροές και ανώνυμες πηγές.

Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε από νωρίς με το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε φέρεται να επιθυμεί ένα διπλό νόμισμα για την Ελλάδα, στα πλαίσια του Μαυροβουνίου σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες.

Με ανάρτηση στο twitter, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Bloomberg και αναφέρεται πως ουδέποτε έχει τεθεί προς συζήτηση ένα τέτοιο σενάριο για την Ελλάδα.

Η συμφωνία πάντως μέσα σε αυτό το κλίμα δεν φαίνεται να πλησιάζει! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού κυβερνητικού αξιωματούχου προς το Mega, ο οποίος είναι ένας από τους σκληρούς στη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.

Για την πρόοδο των συνομιλιών ο κυβερνητικός αξιωματούχος στη Γερμανία δήλωσε πως είναι απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Όπως ανέφερε, “κάθε τρεις μέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Όμως εάν είναι να συμβεί ας συμβεί. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε”.

Σημειώνει μάλιστα πως το γεγονός ότι η Γερμανία δεν εκβιάζεται δεν το είπε ο κ. Σόιμπλε, αλλά όπως αναφέρει το είχε πει από τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αρχικαγκελάριος, Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ο αξιωματούχος της Γερμανίας για το ενδεχόμενο η Κομισιόν να ζητήσει έκτακτη σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία και επεσήμανε πως “το Eurogroup και θεσμικά είναι εκείνο που θα πάρει τις αποφάσεις”.

Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που κρατούν σκληρή στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά έρχεται και το ΔΝΤ να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το ΔΝΤ δεν απασχολείται με τα δημοσιεύματα για αποχώρησή του από το ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως “δεν γνωρίζουν καν το καταστατικό του Ταμείου.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ φέρεται να δηλώνει πως το Ταμείο έχει δηλώσει όλους τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση πως επιθυμεί να επανέλθει ο κλασικός τρόπος επιθεώρησης τουλάχιστον για το δικό του κομμάτι του προγράμματος και επιπλέον απαιτεί να έχει πρόσβαση στους υπουργούς.

Ουσιαστικά, με αυτά το ΔΝΤ ζητά να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα, με τη γνωστή εικόνα αξιωματούχων να εισέρχονται στα γραφεία των υπουργών, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία.

Σύμφωνα με την πηγή του ΔΝΤ που επικαλείται το Mega, η κα Μέρκελ δήλωσε στην κα Λαγκάρντ πως επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.  

newsit.gr

Εξόχως απαιτητική η Λογοτεχνία, για καλά προετοιμασμένους η Χημεία-Βιοχημεία, αναμενόμενα τα θέματα των Αρχών Οργάνωσης και Βιολογίας

Εξόχως απαιτητική η Λογοτεχνία, για καλά προετοιμασμένους η Χημεία-Βιοχημεία, αναμενόμενα τα θέματα των Αρχών Οργάνωσης και Βιολογίας
Δύσκολη μέρα αποδείχθηκε η σημερινή για τους εξεταζόμενους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης ενώ καλύτερα ήταν τα πράγματα για τους μαθητές της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ (www.mystoxos.gr), τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν, σύνθετα, «εξόχως απαιτητικά» και με πολλά ερωτήματα. «Οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για να “αντιμετωπίσουν” το κείμενο του Διονυσίου Σολωμού “O Κρητικός”» ανέφερε η κ. Άννα Γιαννακοπούλου, διευθύντρια του φροντιστηρίου ΣΤΟΧΟΣ.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους ΕΔΩ 

Τα θέματα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν εφ’ όλης της ύλης και αναμενόμενα. Σύμφωνα με τους καθηγητές από τα Φροντιστήρια Θεσμός, τα θέματα βοήθησαν τους υποψηφίους που είχαν προετοιμαστεί να γράψουν μεγάλους βαθμούς, καθώς ήταν της ίδιας δυσκολίας με τα περσινά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία χρόνια που το μάθημα της Λογοτεχνίας θα εξετάζεται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους ΕΔΩ 

Όσον αφορά τη Χημεία και τη Βιοχημεία, τα θέματα ήταν απαιτητικά και πιο δύσκολα από τα περσινά.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους ΕΔΩ 

Αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Βιολογίας, καθώς τα ερωτήματα Α και Β ήταν σχετικά απλά και επέτρεπαν στο μαθητή να γράψει τη βάση. Τα θέματα Γ και Δ ήταν πιο δύσκολα και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψήφιους. Οι καθηγητές του Θεσμού χαρακτήρισαν τα θέματα πιο απαιτητικά από τα αντίστοιχα περσινά.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους ΕΔΩ


Με τη σημερινή εξέταση ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων, χαρακτηριστικό της οποίας είναι έως στιγμής τα κατανοητά θέματα αλλά και θέματα που είχαν και κάποια πρωτοτυπία, όπως σχολίασαν οι καθηγητές.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

e-typos.com

Έσβησε η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Αιγείρας-Άμεση κινητοποίηση


Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Αιγείρας και προς στιγμήν υπήρξε έντονη ανησυχία για τυχόν επέκταση της φωτιάς και κίνδυνος ανεξέλεγκτης κατάστασης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αμέσως έφτασαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ακράτας αλλά και οχήματα που με επιχωματώσεις περιόρισαν και έσβησαν τη φωτιά περίπου μία ώρα μετά. Επί τόπου βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κ.κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και Φάνης Σταυρόπουλος, οι οποίοι μιλώντας στο filodimos.gr υπογράμμισαν πως η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από έκρηξη κάποιου μικρού οικιακού γκαζιού. Κάτοικοι της περιοχής πάντως, αναφέρουν από την πλευρά τους πως οι κίνδυνοι ενόψει και του καλοκαιριού είναι μεγάλοι και πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή γιατί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς είναι αυξημένο και οι συνέπειες μπορούν να αποβούν καταστροφικές τόσο για το έργο, όσο και για τη γύρω περιοχή, την ατμόσφαιρα κλπ.
Γιά τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Αιγείρας ο κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου σε σχετικό του σημείωμα αναφέρει
Η λέξη πυρκαγιά ακυρώνει την έννοια ΧΥΤΑ. Εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή που δέχεται τα σκουπίδια όλης της Αιγιάλειας. Που ούτε καν θάβονται, αφού αν γινόταν αυτό, δεν θα αναφλέγονταν. Ήταν ανμενόμενο, όπως και είναι βέβαιο ότι θα ξαναγίνει. Άλλωστε πριν μερικές εβδομάδες σε επίσκεψη στο χώρο διαπιστώσαμε άθαφτα σκουπίδια πολλών ημερών. Όσο για την αισιοδοξία ότι ευτυχώς έσβησε γρήγορα, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Τα σκουπίδια καίγονται υπόγεια, χωρίς αέρα και εκλύουν διοξίνες και μερκαπτάνες, από τα πιο ισχυρά δηλητήρια της φύσης. Βέβαια, αυτός ήταν παλιότερα ο "δόκιμος" τρόπος για να εξοικονομηθεί χώρος όταν αυτός είχε φτάσει στα όριά του και να συνεχίσει να δέχεται σκουπίδια.
Ο μεγάλος κίνδυνος είναι βέβαια η κατάρρευση όλου του χώρου, αφού τα σκουπίδια έχουν "αποθηκευθεί" με λάθος τρόπο και το βάρος τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ το προβλεπόμενο. 'Ολη η περιοχή άλλωστε είναι κατολισθήσιμη. Χρόνια τώρα το Τεχνικό Επιμελητήριο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω..."


Με αφορμή την παραπάνω ανάρτηση γιά τη πυρκαγιά στο γειτονικό μας δήμο, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Συμπολιτείας του Δήμου  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ανδρέας Ζάρρος να μην ξεχνάμε και το δικό μας ΧΥΤΑ. Μπορεί η ύπαρξή του να μας κάνει να αισθανόμαστε "ξεχωριστοί" σε σχέση με τους άλλους δήμους της Πελοποννήσου αυτή την εποχή και να έχουμε να πάμε κάπου νόμιμα τα σκουπίδια μας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν λειτουργεί σωστά είναι μια πολύ επικίνδυνη περιβαλλοντική βόμβα.

Ακόμα και τότε που βασικό μας πρόβλημα ήταν να μη δεχτούμε τα σκουπίδια από Τρίπολη κι Ερμιονίδα, τονίζαμε ότι και μόνο εμείς να πηγαίνουμε τα σκουπίδια μας εκεί, δεν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όπως ξέρετε, η εγκατάσταση αυτή δεν έχει μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων και πρέπει άμεσα να φτιαχτεί. Αλλά ακόμα και όταν φτιαχτεί δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Η πανελλαδική εμπειρία δείχνει περιβαλλοντικές ...τραγωδίες όπου υπάρχουν ΧΥΤΑ.

Τη λύση για όλα αυτά θα τη δώσει μόνο η υλοποίηση των προτάσεων για μείωση της "παραγωγής" αστικών αποβλήτων και της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους, που κάνει εδώ και χρόνια η ΠΡΩΣΥΝΑΤ. Τότε, τα υπολείμματα που θα φτάνουν στους ΧΥΤΥ θα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό από το σύνολο των αποβλήτων. Δυστυχώς και πανελλαδικά και στο δήμο μας, δεν προχωράει κάτι. Ενώ θα έπρεπε να τρέχουμε με 1000, κάνουμε "σημειωτόν". Μετά, δεν θα προλαβαίνουμε πάλι...

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κεντρική ομιλήτρια στο Ετήσιο Συνέδριο του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 22 Μαΐου 2015

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο Ετήσιο Συνέδριο του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO, European Sea Ports Organization), με θέμα "Η ανάπτυξη των λιμένων της Ευρώπης και η ενέργεια", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ήταν η ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, καθώς το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ για τις τρέχουσες εξελίξεις της νομοθεσίας του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος.

Στην ομιλία της η κα. Βόζεμπεργκ, ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη νέα νομοθεσία αναφορικά με την αναβάθμιση των ευρωπαϊκών λιμένων, κάνοντας μια γενική θεώρηση στη θετική συμβολή που έχουν τα λιμάνια στην απασχόληση, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην αύξηση του ΑΕΠ της ΕΕ και των κρατών μελών, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι: "Πρόκειται για μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, τόσο για τα ελληνικά λιμάνια, όσο και για την ελληνική ναυτιλία, καθώς στο δίκτυο της αναβάθμισης των 319 μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων της πρότασης Κανονισμού έχουν ενταχθεί και 25 ελληνικά λιμάνια. Η δημιουργία ενός σταθερού νομικού ευρωπαϊκού πλαισίου θα αποτελέσει ευκαιρία, για να αντιμετωπισθούν μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων στα λιμάνια μας".


Παράλληλα, στην εισήγησή της η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, έθιξε και σημαντικά ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως τη δυνατότητα διακύμανσης των λιμενικών τελών σε χώρες που συνορεύουν με τρίτα κράτη εκτός ΕΕ -τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τις διατάξεις του λόγω Κανονισμού- προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανταγωνιστικότητά των λιμανιών των χωρών αυτών.

Επίσης, η κα. Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα πρέπει να προβλεφθούν ειδικές διατάξεις για τα μικρά λιμάνια στο θέμα των δημόσιων χρηματοδοτήσεων, χωρίς να θίγεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Είναι γεγονός ότι σε περίπτωση που επιβαρυνθούν με τις υποχρεώσεις των αντιστοιχών μεγάλων λιμένων στον τομέα αυτό, θα κινδυνέψει η βιωσιμότητά τους.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει στην προσυνδιάσκεψη του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου, στο Ηράκλειο της Κρήτης στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.
Η προσυνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 18:30 με θέμα: «Σταθερότητα + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη. Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας».

Μάχες για άνοδο και παραμονή το Σαββατοκύριακο στην Α2 Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg31jM5yFm-piI3Vvb7XyRQpnLnkGydV45wJ7bfEq_-NkkjWe7ogbu97ULMd8Y0zV12A78Bz3V8yWcYxCtVBBc77EDyEiHBhOTjjdqwMt7hvEaVkRnJUgV3IaS6SnrMuAUEe7MLL8EQZ5mP/s1600/%CE%93%CE%A6.jpgΗ προτελευταία  (29η) αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει αύριο στις 5 το απόγευμα , στο Ζευγολατιό, με τον αγώνα ντέρμπι ανάμεσα στα Ταρσινά ΄97 και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου ένα ακόμη ντέρμπι διεξάγεται στα Εξαμίλια όπου η τοπική Δάφνη αντιμετωπίζει τον ήδη Πρωταθλητή της κατηγορίας Ηρακλή Λεχαίου. Η ομάδα των Εξαμιλίων για να ελπίζει σε άνοδο πρέπει να νικήσει τονμεγάλο αντιπαλό του,. Την ίδια ώρα στο γήπεδο του Άσσου , ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Περαχώρα. Και οι δύο ομάδες θέλουν το τρίποντο της νίκης για διαφορετικούς λόγους η καθε μία. Ο μεν Ολυμπιακό για να "κλειδώσει" την δεύτερη θέση ανόδου, η δε Περαχώρα για την παραμονή της στην κατηγορία.
Απο εκει και πέρα αγώνα δρόμου για παραμονή στην Α2 κατηγορία κάνουν, ο Πανευρωστινιακός που αναζητεί τρίποντο παραμονής στην έδρα του Αετού Κρυονερίου, η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου και ο Σολομός που αγωνίζονται μεταξύ τους στο γήπεδο της Κλένιας. Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικης συμπληρώνουν οι αγώνες του Πανσολυγειακού με την Δαφνη Πουλίτσας, του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τον Σαρωνικό και του Ισθμιακού με τον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεονών


Η 29η αγωνιστική
23.5.15 17:00
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
24.5.15 17:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΦΩΛΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Πρόστασια των ελαιόδενδρων ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο!

http://www.agrotikabook.gr/sites/default/files/imagecache/original/elies1.jpgΣύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμά του την Τετάρτη 20 Μαΐου, ζήτησε από την ΕΕ να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του βακτηρίου Xylella fastidiosa, το οποίο έχει πλήξει μεγάλες εκτάσεις ελαιοδέντρων στην Ιταλία.
Επίσης, χαιρέτισε την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές από πληγείσες περιοχές σε τρίτες χώρες, ενώ απηύθυνε έκκληση για την αποζημίωση των παραγωγών που έχουν πληγεί και την αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας για την καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων.

To Σάββατο ο τελικός του 60ού διαγωνισμού της Eurovision

eurovisionΛίγο μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού του 60ού διαγωνισμού της Eurovision, η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 27 χωρών στο μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στη Βιέννη.
Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 15η θέση, λίγο μετά τη μέση δηλαδή, ενώ η Κύπρος λίγο νωρίτερα, στην 11η.
Η διοργανώτρια Αυστρία είχε εδώ και καιρό κληρωθεί ακριβώς στη μέση του διαγωνισμού, δηλαδή στη 14η θέση.
Η σειρά εμφάνισης είναι η εξής:
1. Σλοβενία, 2. Γαλλία, 3. Ισραήλ, 4. Εσθονία, 5. Ηνωμένο Βασίλειο, 6. Αρμενία, 7. Λιθουανία, 
8. Σερβία, 9. Νορβηγία, 10. Σουηδία, 11. Κύπρος, 12. Αυστραλία, 13. Βέλγιο,14. Αυστρία, 
15. Ελλάδα, 16. Μαυροβούνιο, 17. Γερμανία, 18. Πολωνία, 19. Λετονία, 20. Ρουμανία, 21. Ισπανία,
22. Ουγγαρία, 23. Γεωργία, 24. Αζερμπαϊτζάν, 25. Ρωσία, 26. Αλβανία και 27. Ιταλία

Αυτοκτονία άντρα, στο σταθμό Ακρόπολη του μετρό!!!

Διακόπηκε η γραμμή του Μετρό από το Σύνταγμα έως το Σταθμό Συγγρού Φιξ, λόγω αυτοκτονίας άνδρα στο σταθμό της Ακρόπολης λίγο μετά τις 2 και μισή το μεσημέρι.
 Πρόκειται για νεαρό άνδρα ηλικίας 35-40 ετών ο οποίος πήδηξε στις ράγες την ώρα που ερχόταν το τρένο και παρασύρθηκε από τον συρμό με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.
 Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες των σωστικών συνεργείων και μετέφεραν τη σορό του άνδρα στον νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
 Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του Μετρο που έχει διακοπεί από το σταθμό του Συντάγματος μέχρι το σταθμό Συγγρου-Φιξ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Νεκρό άτομο ανασύρθηκε ύστερα από επιχείρηση απεγκλωβισμού στο σταθμό του Μετρό Ακρόπολη.


Πηγή: news247.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εμφάνιση 0522.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη διαπραγμάτευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι άνθρωποι που επαγγέλονταν την ελπίδα και τη σωτηρία της χώρας καταλήγουν, όπως φαίνεται, να πλήξουν καίρια την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
15%, 18%, 23% στο ΦΠΑ;
Πολύ απλά η ελληνική οικονομία δεν αντέχει μια τέτοια φοροκαταιγίδα, όταν εμείς είχαμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα στα πλεονάσματα.
Ας μας πούνε: Έχουν και άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες

NON PAPER-ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ (για την ανθρωπιστική κρίση)  ενώ πέρυσι είχαν  δοθεί 500 εκατ. για το Κοινωνικό μέρισμα, χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα. Σήμερα, αναζητούν δημοσιονομικά ισοδύναμα για 200 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Σήμερα, αποκαλύπτεται από πού η κυβέρνηση αναζητά αυτά τα 200 εκατ. Όχι από δήθεν σπατάλες όπως έλεγε, αλλά δυστυχώς από τα δεδουλευμένα των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην ουσία υφαρπάζει χρήματα από κωδικούς που αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων.
Ήδη, με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης (18.5.2015) παίρνουν τα χρήματα από τον Κωδικό που αφορά υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων, που εργάζονται απογεύματα, βράδια, Κυριακές και αργίες, προκειμένου να καλύπτουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς υπάρχουν περίπου 35% κενές οργανικές θέσεις. Σήμερα υπηρετούν 6.100 δικαστικοί  υπάλληλοι  έναντι 9.500 οργανικών θέσεων.
Σημειώνεται ότι το ποσό που λαμβάνει ο καθένας σαν υπερωρίες δεν υπερβαίνει τα 200-250 ευρώ το χρόνο και δεν καλύπτει ούτε το 20% των πραγματικών ωρών υπερωριακής απασχόλησης.   


Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο
Εμφάνιση 0522 ΕΓΓΡΑΦΟ.jpg