Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ρωσία: 100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Ρωσία: 100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς
Σχεδόν 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, σε μια διαδήλωση που οργανώθηκε για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, μετά την πτώση της πρώην ΕΣΣΔ, γνωστοποίησαν οι αρχές της πρωτεύουσας.
«Πρόκειται για μία όμορφη παράδοση το γεγονός ότι αρχίσαμε εκ νέου να διαδηλώνουμε στην Κόκκινη Πλατεία» δήλωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι» διαδήλωσαν, σύμφωνα με το δήμαρχο, ενώ ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο καταμέτρησε 60.000 με 80.000 διαδηλωτές.
Είναι η δεύτερη φορά από το 1991 που οι αρχές της Μόσχας αποφάσισαν να επαναλάβουν τη παράδοση της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την οποία οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν στην Κόκκινη Πλατεία, όταν η 1η Μαΐου αποτελούσε ευκαιρία για μεγάλες στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.
Το πλήθος κρατούσε στα χέρια του σημαίες της Ρωσίας και πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα πατριωτικού περιεχομένου όπως «Είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου» και «Πούτιν, πατρίδα και ελευθερία!».
Σε άλλα πλακάτ αναγράφονταν συνθήματα που σχετίζονταν με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα εδώ και πολλούς μήνες.
«Οι τιμές αυξάνονται: διπλασιάστε τους μισθούς μας!» έγραφε ένα εξ αυτών.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015: "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 
Οι Έλληνες και σε εποχή κρίσης και λιτότητας δεν απαρνιούνται τις παραδόσεις τους . Δεν ξεχνούν τα ήθη και τα έθιμά τους. Πρωτομαγιά  σήμερα και η Δυτική Κορινθία "βούλιαξε" από κόσμο...

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλησαν τη παραλιακή ζώνη από το Δερβένι, τη Λυκοποριά , το Ξυλοκάστρο μέχρι και το Μελίσσι και όχι μόνο , καθώς υπήρξε πλήθος επισκεπτών που προτίμησαν τα όμορφα ορεινά χωριά της περιοχής μας, που έστω για λίγο γέμισαν από κόσμο. Η Ζάχολη, το Ορεινό Χελυδόρι , ο Πύργος , η Καρυά , το Σαραντάπηχο μέχρι τα Τρικαλοχώρια και τη Μάνα είχαν σήμερα την τιμητική τους.

Αυτές τις ημέρες επιστρέφουν στις πατρογωνικές εστίες τους, εκεί που κρατάνε οι ρίζες τους, στον τόπο όπου έζησαν και μόχθησαν οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους,  φαίρνοντας μαζί και φίλους που αγαπούν τα ξεχασμένα , έρημα χωριά μας.
 
Εκεί χαμογέλασαν ,τραγούδησαν χόρεψαν ,γλέντησαν γενικώς έστω και αν δεν πήγαν λόγω οικονομικού προβλήματος σε μαγαζιά αλλά έστρωσαν κουρελού στο χορτάρι ή στο δρόμο και έβγαλαν τα φαγητά που είχαν φέρει από το σπίτι και απέδειξαν ότι αυτός ο λαός είναι ταυτόσημος με την λέξη ελπίδα!

 

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" βρέθηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι όπου σήμερα γέμισε από κόσμο. Το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κώστας Κουσουλός. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στίς 9 Μαιου , καθώς γιορτάζει και η Εκκλησία του χωριού ο Άγιος Νικόλαος... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Βασίλης Λάλος

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Πελοπόννησο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ( video)

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Με χωριστές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και τα Εργατικά Κέντρα σε Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη,  Καλαμάτα, Πύργο και Πάτρα γιορτάστηκε η εργατική πρωτομαγιά στην Πελοπόννησο, με κοινό μήνυμα των εργαζομένων, την αποτίναξη των μνημονιακών πολιτικών και την ανάκτηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Εργατική Πρωτομαγιά στην Κόρινθο: Kατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών της Σωληνουργείας (video)Στην Κόρινθο το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε δυναμική συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της Σωληνουργίας, παρόντων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Θελερίτη και Φάνη Κουρεμπέ , του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Έγιναν ομιλίες και κατατέθηκαν στεφάνια τιμώντας τους αγωνιστές της εργατικής τάξης που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα, ενώ το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου, στα Περιβολάκια.




Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Φιλελλήνων. Παράλληλα το ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση στον μαντρότοιχο του νεκροταφείου, που ήταν σημείο εκτέλεσης αγωνιστών και κατατέθηκαν στεφάνια.

Στην Τρίπολη το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού και την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, μαζί με την ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, έδωσε το «παρών» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η πρωτομαγιά είναι ημέρα φορτισμένη με μνήμες από τους αγώνες των εργαζόμενων σε όλη τη γη και στην πατρίδα μας για τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Για το δικαίωμα στα βασικά λαϊκά αγαθά, το δικαίωμα για να έχουν μια καλύτερη ζωή». Προσθέτοντας ότι «σήμερα για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ η Πρωτομαγιά παίρνει μια ιδιαίτερη αξία σαν μέρα και σαν μια υπόσχεση, που πρέπει να δώσουμε στον ελληνικό λαό, ότι δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στον αγώνα για να ρίξουμε τις μνημονιακές διατάξεις και για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, όπως δηλαδή, τις εργασιακές συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό, την 13η σύνταξη».
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «για τους εργαζόμενους, για τους άνεργους, για τους συνταξιούχους, για τους νέους η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα, ημέρα θυσίας, ενότητας, αλληλεγγύης».
Επισήμανε πως «το μήνυμα των εργατών του Σικάγο είναι επίκαιρο, γιατί σήμερα όσο ποτέ επιβάλλεται να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους ενωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι, οφείλουμε να δώσουμε μάχες να αποτινάξουμε τα μνημόνια, τα οποία μας έχουν καταντήσει κοινωνικά ερείπια. Επιβάλλεται να κατοχυρώσουμε συλλογικές συμβάσεις. Επιβάλλεται να μην έχουμε καμιά εκποίηση στον εθνικό πλούτο και να υπάρχουν κοινωνικά αγαθά γι' όλους και, όλα αυτά για να γίνουν, χρειάζεται μέγιστη ενότητα και αλληλεγγύη».
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της ΜΑΣ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας και του Παναρκαδικού Συνδικάτου Οικοδόμων, ενώ στην ομιλία της η Νεκταρία Ανδριανοπούλου, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Αρκαδίας, σημείωσε: «Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Είναι η πρώτη κινητοποίηση που γίνεται με τα νέα δεδομένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κι όπως δείχνουν τα πράγματα γι' άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι έπεσαν θύματα σε αυταπάτες και ελπίδες που σύντομα θα αποδειχθούν φρούδες». Η κα Ανδριανοπούλου πρόσθεσε ότι, απαιτείται συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα και υπογράμμισε: «Παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ανάκτηση των απωλειών. Ο λαός δεν πρέπει να αρκεστεί σε ψίχουλα, ότι χάσαμε από το 2009 έως σήμερα πρέπει να ανακτηθεί στο ακέραιο, ώστε η εργατική τάξη να μπορέσει να ζήσει με πιο ανθρώπινες συνθήκες».
Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες στο κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη θέση Άη Θανάσης, πίσω από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου την πρωτομαγιά του 1944 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής σκότωσαν σαράντα Έλληνες πατριώτες. Πρώτα έφτασε η πορεία του Εργατικού Κέντρου, όπου τέλεσαν τρισάγιο και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αντιστασιακών και λίγο μετά, στο σημείο έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου κι αυτοί αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες, κατέθεσαν στεφάνι και κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο.

Συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν ακόμη στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και στην κεντρική πλατεία της πόλης, από το ΠΑΜΕ.

Χωριστές συγκεντρώσεις έκαναν και στην Καλαμάτα, το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης και το Εργατικό Κέντρο μπροστά από το κτίριο του, και στη συνέχεια χωριστά έκαναν πορεία στο λιμάνι, όπου κατάθεσαν στεφάνια στο μνημείο, αποτίοντας φόρο τιμής στους φονευθέντες λιμενεργάτες της 9ης Μαΐου του 1934.

Στον Πύργο της Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ενώ από την πλευρά του το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε στις 9.30 το πρωί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας και ακολούθησε στις 11.30 συγκέντρωση στον Πύργο.

Στην Πάτρα με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά.
Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συμμετείχαν το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, τοπικές οργανώσεις κομμάτων κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του.
Ακόμη, ζήτησαν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ όπως τόνισαν «με ενότητα και αγώνα διεκδικούμε και αντιδρούμε για τα δίκαια αιτήματά μας και τη διασφάλισή τους».
Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργάνωσε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές κ. ά.
Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας και την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας». «Οι εργαζόμενοι» όπως πρόσθεσαν, «δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων».
Επίσης, στην ίδια συγκέντρωση μετείχε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι «καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει από την αντίσταση και τους διαρκείς αγώνες των πολιτών».
Συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά έγινε και στο Αίγιο κ.ά.

Στην πρώτη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα Freskon, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εμφάνιση freskon foto 1.jpg


Στην πρώτη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών, η οποία διοργανώθηκε στην Ελλάδα με την επωνυμία Freskon, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τη Δ.Ε.Θ. - HELEXPO Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 25 Απριλίου 2015. Ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών είναι από τους πιο δυναμικούς της Πελοποννησιακής οικονομίας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς καθώς και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλεξόπουλος Αλέξιος.
Η έκθεση αποτέλεσε σημείο αναφοράς του κλάδου στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν ό,τι νεότερο αφορά τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, logistics, µηχανήµατα και υλικά συσκευασίας. Αποτέλεσε τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους λιανέμπορους και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.
Στο 180 τμ περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν περισσότερες από 13 Πελοποννησιακές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί του κλάδου των φρούτων και λαχανικών. Ο επαγγελματικός χαρακτήρας της έκθεσης, με τη συμμετοχή εμπορικών επισκεπτών από 21 χώρες του εξωτερικού έδωσε τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους επιχειρηματίες να ενημερώσουν για την ποιότητα και τις ιδιαίτερες ποικιλίες των προϊόντων τους καθώς και να προβούν σε στοχευμένες επαγγελματικές συμφωνίες. Οι επισκέπτες της έκθεσης  (χονδρέμποροι, έμποροι λιανικής, αλυσίδες super market, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιδρύματα) οι οποίοι παρευρέθηκαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν ποικιλίες πορτοκαλιών Λακωνίας και Αργολίδας, Σύκα Καλαμάτας, Σταφύλια Κορινθίας, Μύρτιλο και άλλα super foods, Φράουλες Ηλείας καθώς και  κηπευτικά της Τριφυλίας.
Η συμμετοχή στην έκθεση Freskon αποτέλεσε μέρος μιας στοχευμένης πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά την προβολή του Καλαθιού των Πελοποννησιακών Προϊόντων.   Στο πλαίσιο της συνέχειας των δράσεων είχε προηγηθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην  έκθεση Fruit Logistica του Βερολίνου όπου είχε συμμετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέσα από αντίστοιχες δράσεις γίνετε πράξη η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου όπου τους δίνετε η δυνατότητα να αναπτύξουν την απαραίτητη εξωστρέφεια που απαιτείται, για την προβολή και προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών τους προϊόντων, με στόχο τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.
 

Αλλάζει το ΥΠΕΣΔΑ τον τρόπο δημοσίευσης αποφάσεων του δημοσίου σε ΦΕΚ – Τι προβλέπει η νέα διαδικασία

Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται δεκτά προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, έγγραφα και πράξεις υπουργείων, γενικών γραμματειών, ανεξάρτητων αρχών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και περιφερειών, σε περίπτωση που δεν φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και χρονοσήμανση (με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας).
Σημειώνεται δε ότι αντίστοιχη υποχρέωση θα έχουν και οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα από την 1η Ιουλίου 2016.
Όπως έχει επισημάνει ο κ. Κατρούγκαλος, ο ρόλος του Εθνικού Τυπογραφείου στη λειτουργία του κράτους είναι νευραλγικός, ενώ με βάση τα παραπάνω το Εθνικό Τυπογραφείο επιδιώκει την επιτάχυνση με κάθε τρόπο αυτών των διαδικασιών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του και κυρίως με την καθιέρωση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.
Όπως έχει αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρά τις παλαιότερες ρυθμίσεις, ελάχιστοι φορείς εφαρμόζουν την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, ενώ είχε σημειώσει ότι «ο πολύπλοκος, παραδοσιακός και αναντίστοιχος με τα διαθέσιμα σήμερα σύγχρονα μέσα, τρόπος αποστολής των προς δημοσίευση πράξεων, συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία, κόστος και καθυστερήσεις, ιδίως για τους φορείς και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Κυκλοφόρησε ο Πολίτης της Κορινθίας ( φύλλο 17)

https://drive.google.com/open?id=0BxyBVWrjpA87QjU1Mi1sWUtncUNwQlRqUGFlU0RlNHBmVUo4&authuser=0
διαβάζεται με ένα κλικ

Ο Μάιος μας έφτασε,

Ο  ΜΑΪΟΣ
(Ποίημα Αγγελου  Βλάχου)
Ὁ  Μάιος μᾶς ἔφτασε.
Ἐμπρός.  Βῆμα ταχύ
νά τόν προϋπαντήσωμε
παιδιά στήν ἐξοχή.

Δῶρα  στά χέρια του πολλά
καί ὅμορφα κρατεῖ.
Καί τά μοιράζει γελαστός
σέ ὅποιον τοῦ ζητεῖ.

Φέρνει τραγούδια καί χαρές,
λουλούδια καί  δροσιά.
Καί μυρωδάτη φόρεσε
ὡραία φορεσιά.

Πᾶμε  κι' ἐμεῖς νά πάρωμε.
Μή χάνωμε καιρό.
Μᾶς φτάν' ἕνα τριαντάφυλλο
κι' ἕνα  κλαρί  χλωρό.

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δίνει το κλίμα, ρε παιδί μου. Πάει το Πάσχα με τ’ αρνιά και τα κοκορέτσια, φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε.
Οι γιορτές τελειώσανε και η καθημερινότητα ξαναρχίζει, βρίσκοντας τους περισσότερους με επιπλέον βάρος. Βέβαια, μπορεί να φάγαμε πολύ τη Λαμπρή, αλλά δεν περιμέναμε ότι η επίπτωση αυτή θα ήταν μεγάλη στο βάρος μας συμμετέχοντας στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γνωστό για την πλουσιότητά του, αλλά και για τη χοληστερίνη του. Βέβαια, εμείς δίνουμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας, αφού ο Μάιος θα είναι όλος δικός μας για να κάνουμε δίαιτα, ρίχνοντας όχι μόνο κιλά, αλλά και χοληστερίνη, ουρικό, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και ότι άλλο είχε ανέβει, ως παρενέργεια του πασχαλινού τραπεζιού.
Γι αυτό και «από αύριο δίαιτα»
Θα μου πεις: -Ποια αρνιά ρε μεγάλε, το πάσχα πέρασε εδώ και μισό μήνα, στη φτήνια τη βγάλαμε, με κοτοπουλάκι στο φούρνο και οσπρια στη κατσαρόλα. Ας όψεται η ρημάδα η κρίση, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι κλπ. Γι’ αυτό σας λέω λοιπόν, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα...
 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

ΧOΡΕΥOΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΗ




Μικρογραφία
Απο τα ωραιατερα της Φυλιώ Πυργάκης ...
Απο τα ωραιοτερα της Φυλιώ Πυργάκης 2ο μέρος
Μέγάλες επιτυχιες με τη Φυλιώ Πυργάκη ... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Derveni Greece