Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το +6 του... τίτλου! Το “κλειδώνει” με Τσόρι ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης- Και του χρόνου, με το... 43ο!

Το +6 του... τίτλου! Το “κλειδώνει” με Τσόρι ο Ολυμπιακός
Στους έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό (έχοντας ματς λιγότερο)
στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε… δια πυρός και σιδήρου του Αστέρα Τρίπολης 2 - 0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». και "κλείδωσε" τον φετινό τίτλο στη Superleague. Με το δέκατο τέρμα του στο πρωτάθλημα, ο Τσόρι άνοιξε το... δρόμο στους “ερυθρόλευκους”, που τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι στους αξιόμαχους Αρκάδες
 Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να φτάσουν γρήγορα σε ένα γκολ, χωρίς όμως να φτιάξει τη μεγάλη φάση. Απ' τη μεριά του, ο Αστέρας δεν έμεινε μόνο να προσέχει την άμυνα του και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κάνοντας όμως αρκετά λάθη (όπως και οι γηπεδούχοι). Ο Μιλιβόγειβτς στο 4’ είχε μία καλή προσπάθεια με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο Αστέρας  απείλησε με το σουτ του Ιγκλέσιας στο 6’.
Η πίεση των “ερυθρόλευκων” έπιασε... τόπο στο 13', με τον Τσόρι να κάνει το 1-0 με δυνατό πλασέ μέσα απ' την περιοχή, φτάνοντας τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 20’ ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα από τη σέντρα του Ντοσεβί, προτού την σπρώξει στα δίχτυα ο Χάρα. Παρόλο που οι Αρκάδες ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοση τους, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και δυσκολεύοντας τους Πειραιώτες στην κυκλοφορία της μπάλας. Στην οριακή φάση του 29' πάντως, ο Μάσα υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του 45λέπτου, ο Μποτία έστεθιλε -με κεφαλιά- την μπάλα μόλις άουτ.

Ακολούθως, ο Αστέρας ανέβηκε αισθητά και ήταν περισσότερο απειλητικός. Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Αφελάι στο 35’, όταν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, ενώ στο 41’ η κεφαλιά του Μποτία από εκτέλεση του Ντομίνγκες (δημιούργησε και την προηγούμενη φάση) πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στην επανάληψη, ανεβάζοντας πολύ την απόδοση του.  Απείλησε πρώτος  με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 48’, και στο 53' “φωνάζει” για την κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μποτία, σε μια φάση που ο Ισπανός ανέτρεψε τον Ρόλε λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή.
Η είσοδος των Φορτούνη και Εντιγκά έγινε για να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, αλλά οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 66', με τον Ιγκλέσιας να μην μπορεί από πολύ κοντά να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.


Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 76’ με υπέροχη κεφαλιά του Χάρα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό φινάλε στο παιχνίδι και «κλείδωσε» τη νίκη με το γκολ του Φορτούνη στο 83’, έπειτα από σουτ του Ντοσεβί (έπρεπε να δώσει δίπλα στον αμαρκάριστο Φορτούνη) και απόκρουση του Θεοδωρόπουλου. Στο 89' ο Μπενίτες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο και να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ της αναμέτρησης.
Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες καλές στιγμές. Πριν το δεύτερο τέρμα, απείλησε με τον Εντινγκά στο 57’, με τον Μαζουακού στο 62’, με την κεφαλιά του Σιόβα στο 70’ και με τον ορεξάτο Μπενίτες στο 79’ και στο 80’, ενώ μετά το γκολ είχε νέα καλή στιγμή με τον Παραγουανό επιθετικό.
Ο Μπενίτες δείχνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία και η αλήθεια είναι ότι με την είσοδό του, η συνεργασία του με τον Χάρα ήταν αρκετά καλή και «ανέβασε» και τους δύο.
Κάπως έτσι, λοιπόν, «γράφτηκε» το 2-0 του Ολυμπιακού υπέρ του Αστέρα και το +6 του Θρύλου από τον «αιώνιο» δευτεροτρίτο. Σύντομα θα γίνει +9. Και το 42ο πρωτάθλημα «κλείδωσε» για φέτος. Σύντομα θα γίνουν... 43!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66’ Μπενίτες), Ντοσεβί, Αφελάι (56’ Φορτούνης), Χάρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (65’ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80’ Νίκο Φερνάντεζ), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86’ Σκούρτης).
 


Για τη χθεσινή συνέλευση στο δημαρχείο Κιάτου ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΟ

Η δημοτική αρχή κάλεσε χθες 18/3 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δήμου τους πολίτες του Κιάτου σε λαϊκή συνέλευση επικαλούμενη συνθήκες "'έκτακτης ανάγκης".
Επειδή, χτύπα ξύλο, δεν μου προκύπτει κάποια εισβολή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, κάποια επίσκεψη του Εγκέλαδου, κάποια θεομηνία ή τέλος πάντων κάποια άλλη, υπεράνω της βούλησης των κοινών θνητών, καταστροφή τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας και επειδή το θέμα ήταν "τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια" που, παρεμπιπτόντως, είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται προσφάτως στους δρόμους, έκρινα ότι το κάλεσμα αυτό ήταν ούτως ή άλλως σημαντικό και συνεπώς η ανταπόκριση μου επιβεβλημένη. 
Αυτό που συνήγαγα από την συζήτηση, την συλλογή προτάσεων αλλά και αντιπαραθέσεων μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα 4 σημεία: 

Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη: «Η νομιμότητα και η σοβαρότητα αφορά όλους μας»

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το τι λέει ο καθένας και τι λόγους έχει που τα λέει, για πρώτη και τελευταία φορά, διευκρινίζουμε:

•    Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε με τις αδειοδοτήσεις μας στο διαγωνισμό της Τρίπολης. Οι τρεις εταιρείες μας, με τις τρεις δραστηριότητες, Κ.Δ.Α.Υ., Κομποστοποίηση, Πράσινο Σημείο είναι πλήρως αδειοδοτημένες.
Η Διαχειριστική εταιρεία που λειτουργεί στην Κορινθία με μετόχους τις τρεις παραγωγικές εταιρείες και η Διαχειριστική εταιρεία της Τρίπολης με μετόχους την προηγούμενη, προφανώς και έχουν μόνο το διαχειριστικό σκοπό και οι πρώτες τον παραγωγικό.
Αυτοί που ψάχνουν στις διαχειριστικές εταιρείες για αδειοδοτήσεις, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας πρώτα, να τους ενημερώσουμε.

•    Η απαγόρευση εισόδου ανακυκλώσιμων υλικών στο Κ.Δ.Α.Υ. Κορινθίας για τους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας, έγινε με εντολή της Ε.Ε.Α.Α. και μόνο αυτή θα αποφασίσει το πότε θα επιτραπεί η είσοδος των αυτοκινήτων των 2 Δήμων, εφόσον φυσικά οι Δήμοι εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, βάσει της Σύμβασής τους με την Ε.Ε.Α.Α.

«Πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες ο Πολιτισμός», το πλάνο δράσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου στο Μπιλμπάο με τη συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε - «Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά» η φιλοσοφία του UCLG



Εμφάνιση photo (2).jpg



Εμφάνιση photo (1).jpgΞεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής του UCLG, του Παγκοσμίου Οργανισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωστού και ως ο «Ο.Η.Ε των Πόλεων» με θέμα: «Πολιτισμός και Βιώσιμες Πόλεις». Το συνέδριο φιλοξενείται στην πόλη του Μπιλμπάο, στην Ισπανία.

Η Κ.Ε.Δ.Ε συμμετέχει με αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου. Τον Πρόεδρο συνοδεύει και ο Α' Αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος.

Στο Συνέδριο εκπροσωπούνται κεντρικοί φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης από 49 χώρες του κόσμου, ενώ στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, ειδικοί αναλυτές και στελέχη διεθνών οργανισμών όπως ο Ο.Η.Ε, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Παγκόσμιο Forum για τον Πολιτισμό και η UNESCO.

Βασικός σκοπός της Συνόδου είναι η προώθηση της ιδέας να αποτελέσει ο Πολιτισμός τον 4ο πυλώνα της Βιώσιμης Ανάπτυξης μαζί με την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υιοθετηθεί το κείμενο «Πολιτισμός 21: Δράσεις», ένα πλάνο δράσης βασισμένο στην Ατζέντα 21 για τον πολιτισμό, η οποία υιοθετήθηκε το 2004 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Όπως και με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η φιλοσοφία του UCLG στηρίζεται στο γεγονός ότι τα προβλήματα που συζητούνται και οι πολιτικές για τον πολιτισμό που συναποφασίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να εφαρμόζονται ανά τον κόσμο από την τοπική αυτοδιοίκηση: Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά. Οι επεμβάσεις οφείλουν να γίνονται στο χαμηλότερο επίπεδο, σε αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και από αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα του αλλά και μπορούν να κατανοήσουν και να αναδείξουν τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες κάθε κοινότητας.

Οι Δράσεις οι οποίες θα υιοθετηθούν από τη Σύνοδο έχουν στόχο:
  • να αναδείξουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ πολιτών, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης. Πολιτισμός είναι οι άνθρωποι μιας πόλης και όχι -μόνον- τα αξιοθέατά της.
  • να παρέχουν ένα πλαίσιο δεσμεύσεων εφικτό και αποτελεσματικό, με σαφώς μετρίσιμα αποτελέσματα.
  • να καταστήσουν ακόμα πιο αποτελεσματική την Ατζέντα 21 για τον Πολιτισμό, ένα μοντέλο το οποίο έχει σχεδιαστεί μέσα από τη συνεργασία φορέων από χώρες όλων των ηπείρων και καλείται να εφαρμοστεί σε κάθε κοινότητα που το επιθυμεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο της τοπικής διακυβέρνησης στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην εφαρμογή πολιτικών για τους πολίτες, μαζί με τους πολίτες.
  • να συμβάλουν στην αναγνώριση της σημασίας του πολιτισμού από τον ΟΗΕ και στην ένταξή του στην Ατζέντα για την Βιώσιμη Ανάπτυξη μετά το 2015.
Η αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε είχε ενεργή παρουσία στις εργασίες της Συνόδου με παρεμβάσεις με επίκεντρο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση. Μαζί κατατέθηκαν και προτάσεις όσον αφορά στη διαχείρισή τους μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης.

Σε συνέχεια είχε σειρά διμερών επαφών με τους διοργανωτές, με εκπροσώπους του CEMR, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες αντίστοιχων οργανώσεων τοπικής διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Τουρκίας, με τοπικούς παράγοντες από την πόλη του Μπιλμπάο αλλά και Ισπανούς αυτοδιοικητικούς. 

Δήμος Πύλου-Νέστορος


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙA ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

                                                                                            ΑΙΓΙΟ  18/3/2015


ΘΕΜΑ : ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙA ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

                                                                                                                            
     Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο της Αιγιαλείας ότι το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου έλαβε θετική απόφαση στο αίτημα της εταιρίας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ Α.Ε για την φόρτωση προς μεταφορά στο εξωτερικό αποβλήτων «Σκωριών Μολύβου “9”»  από ανακύκλωση μπαταριών που έχουν υποστεί επεξεργασία σε βιομηχανία της ΒΙΠΕ Πατρών. Εμείς σαν Ομοσπονδία κάναμε συναντήσεις για το ανωτέρω θέμα τόσο με τον διευθυντή του Λιμενικού Σταθμού Αιγίου όσο και με τον Λιμενάρχη Πάτρας διερευνώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρονται τέτοιου είδους επικίνδυνα απόβλητα. Διερευνήσαμε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τέτοιου είδους μεταφορές. Με το σημερινό δελτίο τύπου υποβάλλουμε δημόσια στο Λιμενικό Ταμείο Αιγίου τα εξής ερωτήματα:

- Το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για πρόληψη ατυχήματος ή καταστολή της ρύπανσης  και ιδίως αν αυτή είναι  τοξική;

- Διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό για την φόρτωση κι επίβλεψη τέτοιων φορτίων ;

- Αν συμβεί ένα ατύχημα ποιες θα είναι οι συνέπειες στον όρμο του Αιγίου και στην κλειστή θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου ;

- Πληροφορηθήκαμε ότι για το συγκεκριμένο φορτίο είχαν δώσει αρνητικές αποφάσεις ή δεν απάντησαν στο αίτημα της εταιρίας τόσο το Λιμενικό Ταμείο Πατρών όσο και ο φορέας διαχείρισης του λιμανιού του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ποια ήταν εκείνα τα κριτήρια που οδήγησαν το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου να λάβει αυτήν την απόφαση και να διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις των άλλων δύο ;

- Έχουν φορτωθεί στο λιμάνι του Αιγίου κατά το παρελθόν και πότε, φορτία που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα ;

     Εμείς ως οργάνωση που επιδιώκουμε την προστασία-βιώσιμη και ορθολογική ανάπτυξη των περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου, επιθυμούμε τα επικίνδυνα φορτία αποβλήτων βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής να ανακυκλώνονται στο σύνολό τους με ασφάλεια και εγκεκριμένες  επιστημονικές μεθόδους όπως επίσης και επιζητούμε την διασφάλιση της  ασφαλούς μεταφοράς τους.
     
 Κατά την άποψή μας θα πρέπει:

1. Με απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος  και Ναυτιλίας να οριστούν στην στρατηγική πολιτική λιμένων τα λιμάνια της χώρας μας που θα επιτρέπεται η φόρτωση και εκφόρτωση των επικίνδυνων φορτίων.

2. Τα ανωτέρω να εξοπλιστούν με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Το προσωπικό να εκπαιδεύεται περιοδικά όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και καταστολής σε περίπτωση ατυχήματος κατά την μεταφορά των φορτίων από και προς τα πλοία.

3. Ειδικά για τα λιμάνια της κλειστής θάλασσας του Κορινθιακού Κόλπου να απαγορευτεί πλήρως η φόρτωση και εκφόρτωση επικίνδυνων φορτίων «προϊόντων-εμπορευμάτων-αποβλήτων». Το ατύχημα μια φορά θα συμβεί και μπορεί να καταστρέψει για πάντα την ζωή στην θάλασσά μας. Γι αυτό απαιτείται σοβαρότητα και εγρήγορση από όλους μας στις προκλήσεις των καιρών.

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ  ΘΥΜΙΟΣ                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΣ
astronafpaktos-news.blogspot.gr

Αντάρτικο κατά Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την άρνηση έντεκα συμβούλων της παράταξης της εισέπραξε η Ρένα Δούρου κατά τη συζήτηση και ψήφιση της ΜΠΕ για τα Αστέρια Γλυφάδας.

Πρόκειται ούτε λίγο ούτε πολύ για τις διαδικασίες που ευνοούν την ανάπτυξη του χώρου. Η περιφερειάρχης Αττικής δεν θα είχε καταφέρει να περάσει το θέμα χωρίς την στήριξη των παρατάξεων Σγουρού και Κουμουτσάκου μιας και είχε έντονες διαρροές η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα κατά ψήφισαν έξη σύμβουλοί της, τέσσερις επέλεξαν λευκό και ένας αποχή... Τα δύσκολα φαίνεται πως άρχισαν.

NOTIOANATOLIKA.GR

Οι τρεις αλλαγές που διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο – Τι προβλέπει το ν/σ του ΥΠΕΣ

Προσπάθεια να μειωθεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες μέσω της κάρτας του πολίτη, της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων, την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, κάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».
Όπως προβλέπεται στα άρθρα 16, 18 και 19 οι πολίτες θα διευκολύνονται από εδώ και στο εξής στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο με τρεις τρόπους:
-Την «κάρτα του πολίτη» η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά για τους δικαιούχους δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης που προβλέπεται στο ν/σ «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Ως μέσα ταυτοποίησης θα χρησιμοποιούνται: α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο.
-Την αυτεπάγγελτη αναζήτηση των απαιτούμενων για την διεκπεραίωση υπόθεσης δικαιολογητικών ή πιστοποιητικών μεταξύ των φορέων του Δημοσίου χωρίς να επιβαρύνεται ο αιτούμενος τα οποία μπορούν να αναζητούνται εκδίδονται με ηλεκτρονικό τρόπο
-Η διακίνηση των εγγράφων του Δημοσίου πρέπει να γίνεται μέσω e-mail εφόσον δεν υπάρχει θέμα προστασίας προσωπικού δεδομένων.

Τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου είναι τα εξής:

Μπορούμε να κάνουμε 15.000 προσλήψεις, λέει ο Κατρούγκαλος

«Εξοικονομήσαμε το κόστος της επαναφοράς από ένα ισοδύναμο μέτρο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ...

Ταλιμπανισμός και Γκραφίτι


Άρθρο του Δημήτρη Δαββέτα


Με αφορμή τα γκραφίτι στους τοίχους του Πολυτεχνείου, αναπτύχθηκε από τους υποστηρικτές αυτής της παρέμβασης ότι επρόκειτο για καλλιτεχνική πράξη. Το επιχείρημά τους στηρίζεται στην άποψη ότι τα γκράφιτι αποτελούν συνέχεια ντανταϊστικού ή φουτουριστικού ύφους. 
Από εδώ ακριβώς ξεκινώ και τον αντίλογό μου. Τα γκραφίτι υπήρξαν από τις αρχές του 20ού αιώνα, με αποκορύφωμα τη δεκατία του ’60 και το Μάη του ’68, ένα είδος πολιτικό-κοινωνικής αντίδρασης. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Αν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, νομικά κείμενα δημοσιευμένα στην εφημερίδα της κυβέρνησης και στο διαδίκτυο, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον υπουργό και με την κυβέρνηση.
Μέχρι να εντοπίσει τα κείμενα που δεν ξέρει, μήπως να φέρει στη Βουλή τα κείμενα που ο ίδιος έχει διαπραγματευτεί και που όλοι οι υπόλοιποι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι έχει υπογράψει;
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ξένα ΜΜΕ:
 
Greece is not in the agenda.
However, I will discuss with my colleagues the need to safeguard Greece’s European future.
This is my mission and I am fully dedicated to it. 


Η Ελλάδα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.
Ωστόσο, θα συζητήσω με τους συναδέλφους μου, την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της στην Ελλάδα.
Αυτή είναι η αποστολή μου και είμαι απόλυτα αφιερωμένος σε αυτό.