Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στο Βασιλικό Κορινθίας αστυνομική επιχείρηση με εννέα συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά

Κόρινθος: Αστυνομική επιχείρηση με εννέα συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Τουρκογέφυρα στο Βασιλικό Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε σαράντα εννέα άτομα και σε δεκαπέντε οχήματα. Δέκα ήταν συνολικά οι προσαχθέντες κι εξ αυτών συνελήφθησαν εννέα άτομα που κατηγορούνται ένας για παράνομη οπλοκατοχή, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και επτά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο και τρία φυσίγγια. Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική συσκευή και ένα μηχάνημα, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.


Πηγή φωτογραφίας: Κorinthia news

Πέταξε το... Περιστέρι για τον ΠΑΟ, νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Λεβαδειακό. Ανατροπή και νίκη ο Πανιώνιος

Πέταξε το... Περιστέρι για τον ΠΑΟ, νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Λεβαδειακό
 Για μια ακόμη χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι όπου ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 2  - 0   στο πλαίσιο της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και οι ελπίδες για τον τίτλο απομακρύνονται. Οι Πράσινοι που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Δώνη στο 65', φωνάζουν για το πέναλτι που έδωσε ο Δασκαλόπουλος και γράφτηκε το τελικό σκορ.
Ο ΠΑΟΚ αν και παρουσιάστηκε κακός, χάρη σε γκολ του Παπαδόπουλου στο φινάλε κέρδισε τον Εργοτέλη με 1 - 0 και επέστρεψε στις νίκες.
Εύκολο έργο είχαν Λεβαδειακός και Ξάνθη, αφού αμφότερες πανηγύρισαν μια άνετη εντός έδρας νίκη με σκορ 3 - 0 απέναντι σε Καλλονή  και Παναιτωλικό αντίστοιχα.
Από την άλλη πλευρά αν και βρέθηκε από νωρίς να χάνει, ο Πανιώνιος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στη Νέα Σμύρνη απέναντι στη Βέροια με σκορ 4 - 2

Νωρίτερα η αγωνιστική ξεκίνησε με το διπλό του Πανθρακικού 0 -  1, στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ , αλλά και τη δύσκολη επικράτηση του ΠΑΣ Γιάννινα  με 1 - 0 απέναντι στον Πλατανιά  στα Ιωάννινα. Η Κέρκυρα πήρε «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, καθώς η αναμέτρηση με την υποβιβασθείσα Νίκη Βόλου, δεν έγινε.
Αύριο  Πέμπτη ο Ολυμπιακός θα κλείσει το πρόγραμμα υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης.

Η 26η αγωνιστική
 ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 1-0
ΟΦΗ-Πανθρακικός 0-1
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0
Λεβαδειακός-Καλλονή 3-0
Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-0
Πανιώνιος-Βέροια 4-2
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0
Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 0-3 α.α
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 19/3 (16:45)

Η βαθμολογία
(Σε 28 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 61 -26αγ.
2. Παναθηναϊκός 58
3. ΠΑΟΚ 54
4. Αστέρας Τρίπολης 48 -27αγ.
5. ΠΑΣ Γιάννινα 44
6. Ξάνθη 43
. Παναιτωλικός 43
8. Ατρόμητος 43
. Κέρκυρα 40
10. Καλλονή 37
11. Βέροια 34
12. Πανιώνιος 32
13. Πανθρακικός 31 -27αγ.
. Λεβαδειακός 31
15. Πλατανιάς Χανίων 28
16. Εργοτέλης 25
17. ΟΦΗ 13 -27αγ.
18. Νίκη Βόλου -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώτερος ο Ατρόμητος με... λάθος πέναλτι "πάτησε" 2 - 0 τον Παναθηναϊκό

Ανώτερος Ατρόμητος, κατώτερος ΠΑΟ και... διαιτητής «τέλειωσαν» τον τίτλο
Το αήττητο σερί των 8 αγωνιστικών του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (2-0) και μαζί οι τελευταίες ελπίδες των «πρασίνων» για τον τίτλο, ιδιαίτερα σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Αστέρα Τρίπολης. 
Για 4η φορά στα τελευταία 5 ματς πανηγύρισαν οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Νιόπλια, χάρις στα γκολ των Μαρσελίνιο (10΄) και Ούμπιδες (59΄πεν.).

Σοβαρά παράπονα των «πράσινων» για τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου και ιδιαίτερα για τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη με το οποίο οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη.
Πέταξε το... Περιστέρι για τον ΠΑΟ, νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Λεβαδειακό

H έκλειψη της Παρασκευής «απειλεί την Ευρώπη με μπλακάουτ»

H έκλειψη της Παρασκευής «απειλεί την Ευρώπη με μπλακάουτ» 
Παρίσι
Οι εταιρείες ενέργειας σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για ενδεχόμενα μπλακάουτ λόγω της ολικής έκλειψης Ηλίου στις 20 Μαρτίου, όταν η σκιά της Σελήνης θα καλύψει τα ηλιακά πάρκα και θα ρίξει απότομα την παραγωγή.

«Η έκλειψη αυτή θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου δοκιμή για το ευρωπαϊκό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος (Entso-e).

10 χιλιάδες σημαίες θα μοιράσει το ΥΠΕΘΑ στους πολίτες για την παρέλαση - Ποιος ο στόχος

Image 
 Εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου προς τον Α/ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι να σταλεί με τρόπο εκκωφαντικό το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα με τους πολίτες. Κι επειδή αυτό δεν διασφαλίζεται με κάποιες νέες στολές στις οποίες το ΓΕΕΘΑ έχει εμμονή και ειδικότητα, δόθηκαν σαφείς εντολές: Τα Γενικά Επιτελεία θα προμηθευτούν τις επόμενες ημέρες περίπου 10.000 γαλανόλευκα σημαιάκια τα οποία θα μοιραστούν δωρεάν στους πολίτες που αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της πρωτεύουσας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Ο Καμμένος επιχειρεί να δώσει διαστάσεις πρωτόγνωρες στην στρατιωτική παρέλαση δίνοντας τεράστια σημασία στο “δέσιμο” Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτών. Το οποίο βέβαια ουδέποτε τέθηκε σε αμφιβολία. Ακόμη και στις σιδερόφρακτες παρελάσεις των τελευταίων ετών.

Φέτος όμως ο Καμμένος θέλει να μετατρέψει τους πολίτες σε “ενεργό τμήμα” της παρέλασης. Χωρίς κάγκελα και αστυνομικούς να στέκονται ανάμεσα στους πολίτες και τα στρατιωτικά τμήματα, ο ΥΕΘΑ θέλει να αναδείξει την αποδοχή που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Και ταυτόχρονα με όσα έχουν σχεδιαστεί για μετά από τη παρέλαση να “αναμείξει” κυριολεκτικά τους πολίτες με τους στρατιωτικούς στο δρόμο. Οι μπάντες των ΕΔ δεν θα αποχωρήσουν μετά από την ολοκλήρωση της παρέλασης αλλά θα παραμείνουν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να παίξουν για τους πολίτες.

Αν υπάρχει πολιτική στόχευση στον πρωτόγνωρο αυτό σχεδιασμό στρατιωτικής παρέλασης; Δεν νομίζουμε ότι το αρνείται κανείς. Ούτε και οι εμπνευστές του. Το μήνυμα φυσικά έχει αποδέκτες στο εξωτερικό. Η εικόνα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ μέσω της παρέλασης-συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα ειναι ότι το πατριωτικό αίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί και καθοδηγεί την κυβερνητική στάση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
 
 onalert.gr

Να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, ζητούν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί

 Την επαναλειτουργία  του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο  συζήτησαν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί κατά τη χθεσινή τους συνέλευση στο ξενοδοχείο "Rex", στην Καλαμάτα,  .
  Αυτό τόνισε ο γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Ρούσσος. «Θέλουμε να ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος», παρατήρησε ο κ. Ρούσσος και σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος και να μην υπάρχει σιδηρόδρομος. Δεν είναι δυνατόν να στρώνουν καινούργια γραμμή, να χαλάνε εκατομμύρια ευρώ και μετά να καταργούν το τρένο. Εμείς έχουμε πονέσει το σιδηρόδρομο. Δεν είναι εικόνα του σιδηροδρόμου η τωρινή. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα. Να πουλήσουν το άχρηστο υλικό που το έχουν και ρημάζει. Και χρήματα θα πάρουν και το τοπίο θα αλλάξει, θα ομορφύνει η εικόνα. Τα κτήρια του ΟΣΕ, τους σταθμούς, γιατί δεν τα δίνουν για αξιοποίηση; Οι σπουδαγμένοι, οι πανεπιστημιακοί τα κάνουν αυτά».
   Για τη συνέλευση ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να συναντιόμαστε, να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε» και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε για ό,τι ενδιαφέρει τους συνταξιούχους του σιδηροδρόμου και όχι μόνο. Εχουμε 3.000 μέλη και πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα πήγαμε στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Ελάτεια, στην Πάτρα. Θα κατεβαίναμε πιο νωρίς στην Καλαμάτα -είχαμε έρθει και πέρυσι- αλλά πέσαμε στις εκλογές».
sidirodromikanea.blogspot.gr

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διημερίδα e-Tourism Marketing με τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Μπούχαλη


Visit Loutraki

Φωτίου και Στρατούλης δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι

Εμφάνιση


Τη διασφάλιση της πλήρους χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δεσμεύτηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης κατά τη συνάντησή τους με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συλλόγων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης δεσμεύτηκαν για την εξασφάλιση και αναβάθμιση του ρόλου και την εργασία των εργαζόμενων, ώστε με εργασιακή ασφάλεια να παρέχουν επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και τα ΑμεΑ.

«Στην τρέχουσα κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» να συνεχίσουν να λειτουργούν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

airetos.gr

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εμφάνιση P3171110.JPG
 
 
Toυ Γρηγόρη Κλαδούχου
 
 Όταν ένας οργανισμός δεν πάει καλά ψάχνουμε τις αιτίες, κάνουμε μία διάγνωση. Να συζητήσουμε σοβαρά όταν αυτός ο οργανισμός είναι μία τοπική κοινωνία. Όταν αυτή δεν μπορεί να κάνει ένα τοπικό έργο, να το ολοκληρώσει. Οι αποθήκες Φραντζή μόλις ξεκίνησαν σταμάτησαν. Ξεκίνησε η ανάπλαση του δεύτερου τμήματος της παραλίας. Μετά από λίγο το έργο σταμάτησε και αυτό. Θα συζητήσουμε, θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για την παθολογία αυτής της ανικανότητας;  
Εμφάνιση P3171106.JPG 
         Α. Τις Δημοτικές Αρχές συνοδεύει –πέρα από άλλα –και μία ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. Από την απόφαση προγραμματισμού ενός έργου μέχρι και την υλοποίησή του συναντώνται διαλεκτικά τρείς λειτουργικές συνιστώσες: η τοπική πολιτική εξουσία, οι τεχνοκράτες-επιστήμονες- σχεδιαστική ομάδα και η κοινωνία πολιτών. Αν αυτές οι τρείς συνιστώσες λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν έρχονται σε μία συνομιλία, δεν φθάνουμε σε μία γόνιμη αποτελεσματικότητα. Γιατί εμφανίζεται ο αυταρχισμός σε όλες τις μορφές του, η απολυτότητα του τεχνοκρατισμού και ο λαϊκισμός. Μόνο αν υπάρχει μία ολοκληρωμένη μεθοδολογική  αντίληψη του σχεδιασμού, κάθε αλλαγή είναι δημιουργία αλλά έχει και την συναίνεση της κοινωνίας.
Και για τις αποθήκες Φραντζή αλλά και για την παραλία, οι μελετητές χωρίς πρόγραμμα, κατευθύνσεις, αποφάσισαν για όλα. Ουσιαστικά αυτοί αποφάσισαν  και το γιατί κάνουμε ένα έργο. Από τις παρενέργειες: όλοι θεώρησαν ότι την ανάπλαση της παραλίας την κάνουμε για μεταφορά  της θέσης των τραπεζοκαθισμάτων των καφετεριών.
 
         Β. Πώς μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν δίνουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ;
 Τι είναι δημόσιο και τι ιδιωτικό. Και ο Δήμαρχος, και ο αρχηγός της μειοψηφίας κάλεσαν σε συζήτηση τους καταστηματάρχες της παραλίας. Η ανάπλαση της παραλίας όμως δεν αφορά κάποιους, αλλά όλους. Αναφερόμαστε σε δημόσιο χώρο που αφορά όλο τον δήμο. Όλους τους δημότες, έστω και αν κατοικούν στην ενδοχώρα.
Τι είναι έργο. Το έχουμε ταυτίσει με μπετά, εργολάβους. Δεν υπάρχει η έννοια του σχεδιαστικού έργου. Γι αυτό και μέχρι να αρχίσει τη δουλειά ο εργολάβος, υπήρξε η αδιαφορία, η άγνοια, η σιωπή.
 
       Αυτά  είπα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αφού σε όσους πολίτες το ζητήσαμε ο πρόεδρος μας έδωσε το λόγο.
       Μερικές ακόμα σημειώσεις για το θέμα του σχεδιασμού του παραλιακού δρόμου.
 
          Είναι εύκολο να προτείνεις, αν έχεις ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου πάνω στο οποίο πρέπει να προτείνεις. Γιατί η ουσία ενός πολεοδομικού σχεδιασμού είναι η συνάντηση παρελθόντος και μέλλοντος. Και η επανανοηματοδότηση της παραλίας είναι αφετηρία, κίνητρο, μέσο, αναδημιουργίας κοινότητας. Οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα δεν κάνουν πόλη, ούτε Ξυλόκαστρο. Η παραλιακή ζώνη είναι χώρος ισχυρών τοπικών ταυτοτικών στοιχείων. Ανάπλαση σημαίνει ενεργοποίηση ενός δικτύου που θα τα επανανοηματοδοτεί και αναδεικνύει.
Το πέρασμα από τη βαρβαρότητα, τον μαχαλά και τις παράγκες που έκλειναν τον Κορινθιακό σε μια άλλη πρόταση ήταν επώδυνο. Επαναπροτείνω ως κεντρικό προγραμματικό στοιχείο της παραλιακής ανάπλασης την επανακατοίκησή της. Είναι ένας προνομιούχος χώρος. Η ανάγνωσή του και η πρόταση υπάρχουν στο εκλογικό πρόγραμμα της Αρμονικής Ανάπτυξης του 2002.Στην παραλιακή ζώνη ο ανοιχτός ορίζοντας του Κορινθιακού έρχεται σε διάλογο με αυτό τον πλούτο των πόρων και με διαστάσεις χωρικές έως τη Ζήρεια και χρονικές έως τους Αριστοναύτες.

Ο Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ UCLG


Εμφάνιση Συνέδριο ΚΕΔΕ Bilbao.jpg
  
 

    


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
     ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                                
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Bilbao της Ισπανίας βρίσκεται σήμερα ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο  Πατούλη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του UCLG, για τον πολιτισμό και τις αειφόρες πόλεις. Το συνέδριο διεξάγεται στο κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού Αlhcndigabilbao, όπου εκεί πραγματοποίησαν συναντήσεις με δημάρχους, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης (UCLG) κ. Josef Roig, για να συζητήσουν από κοντά φλέγοντα ζητήματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για τα σημερινά θλιβερά γεγονότα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για μια ακόμα φορά μετέτρεψαν τη Βουλή σε θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο, η συμπεριφορά της οποίας προκαλεί τους πάντες και ευτελίζει το Κοινοβούλιο.
Γίναμε και πάλι μάρτυρες ενός συνεχούς φλερτ και μιας συστηματικής υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής από την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και με το διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού, που άλλα λέει μέσα και άλλα έξω.
Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί επίσημα κείμενα του ΟΟΣΑ, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην εργαλειοθήκη.
Η ανευθυνότητα και η ασυναρτησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πια όρια

Β.Νανόπουλος : Ισότιμη μεταχείριση θέλουν οι δημότες και όχι ρεβανσισμό

Συμμαχία Πολιτών - Β.Νανόπουλος

Δελτίο Τύπου 18.3.2015 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της δευτέρας 16.3.15 και προ ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, έθεσε το θέμα των σχέσεων και της συμπεριφοράς του δήμου προς τους δημότες και συλλόγους .

Η θέση της "Συμμαχίας Πολιτών" είναι ότι ο Δήμος οφείλει να εξυπηρετεί τους δημότες σωστά , άμεσα  και ισότιμα .

Οι επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία πρέπει να γίνονται με κριτήρια τον αριθμό ενεργών μελών, τη δραστηριότητα, τις ανάγκες, και με ετήσιο προγραμματισμό, όχι αποσπασματικά και κατά περίπτωση, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Σήμερα η δημοτική αρχή κάνει διακρίσεις στους δημότες χωρίζοντας τους φίλους και ψηφοφόρους της από εκείνους που δεν την  ψήφισαν,  προωθεί τις πελατειακές σχέσεις και αδιαφορεί για όσους δεν είναι ημέτεροι .

Τα δυο τελευταία παραδείγματα που δεν απαντήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο :

1. Γιατί δεν υπογράφει ακόμα ο κ.  Πνευματικός την επιταγή επιχορήγησης της Ολυμπιάδας  Άσσου Λεχαίου 2004 για το έτος 2014 παρότι έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στις 19.3.14 και έχει εγκρίνει ο επίτροπος την 4.6.14  ενώ αντίθετα σε συλλόγους που ο πρόεδρος ήταν υποψήφιός του έχει δώσει προ πολλού  τα χρήματα ;

2. Γιατί δεν απαντά η ΔΕΥΑΚ στον εξωραϊστικό σύλλογο Ντράσσας Γαλατακίου  στην από 19.12.14 επιστολή του προέδρου του κ Γιάννη Τσαντίκου με θέμα <<προβληματικοί λογαριασμοί ύδρευσης >> ;

3. Για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Τρίπολης στην Κορινθία  που τέθηκε επίσης προ ημερησίας διατάξεως  η θέση μας είναι η εξής : Eφόσον η διαλογή γίνει από ΚΔΑΥ με τις κατάλληλες υποδομές και άδειες και κυρίως το υπόλειμμα διατεθεί σε νόμιμο ΧΥΤΑ ή επιστραφεί στην Τρίπολη δεν έχουμε πρόβλημα .  

Θα αντιδράσουμε όμως εάν μεταφερθεί το υπόλειμμα σε χωματερές του δήμου Κορινθίων.


Κόρινθος 18.3.2015

Κεγκέρογλου: «Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στα προεκλογικά σενάρια και την πραγματικότητα».


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Βήμα της Βουλής ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας πως η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί με ακρίβεια τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο, κάνοντας πολλά βήματα πίσω, με οδυνηρές συνέπειες για όλους.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο, Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε ψευδαισθήσεις για ένα ανύπαρκτο σχέδιο Β εντός Ευρωζώνης και μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο μήνες τώρα, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, αποκαλύπτεται ότι έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στα προεκλογικά σενάρια και την πραγματικότητα. Μέχρι τώρα κατάφερε να ξεπεράσει το αδιέξοδο επιδιδόμενη αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση των αντιφάσεων της. Κινείται με τακτικισμούς».

Ο κ. Κεγκέρογλου στάθηκε στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου, αφού όπως είπε εγκατέλειψε από  τις πρώτες κιόλας μέρες την κορυφαία δέσμευση για διεθνή διάσκεψη για το χρέος και για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

«Ο στόχος των διαπραγματεύσεων δεν είναι  πλέον η έξοδος από το πρόγραμμα και η ένταξη στην προαιρετική πιστωτική γραμμή, αλλά η επίτευξη συμφωνίας για το 3ο πρόγραμμα.

Με την επικοινωνιακή διαχείριση των διαπραγματεύσεων, τη γκρίζα προπαγάνδα: Ονόμασε κερδισμένο χρόνο και ανάσα, το χαμένο διάστημα και την αναβολή. Επεδίωξε τη συνέχιση της δανειακής σύμβασης χωρίς δεσμεύσεις αλλά, υπέγραψε παράταση της σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, χωρίς χρηματοδότηση μέχρι τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του (Δείτε το σχετικό βίντεο) ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε στο πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλα τα άτομα και τις οικογένειες τους που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας...

Επίθεση Τσίπρα σε Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Κοστέλλο! «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα από όσα έχουμε εξαγγείλει!»

Επίθεση Τσίπρα σε Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Κοστέλλο! «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα από όσα έχουμε εξαγγείλει!» 
Τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και τον επικεφαλής της Κομισιόν στα τεχνικά κλιμάκια, Ντέκλαν Κοστέλο φωτογράφισε ο πρωθυουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έστειλε και μήνυμα στους ανώτατους ευρωπαϊκούς θεμσούς λέγοντας ότι δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα από όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι για πρώτη φορά ψηφίζεται από την Βουλή τα τελευταία 4 χρόνια ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε στα ελληνικά.
Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις.
«Δεσμευθήκαμε ακόμα και να ματώσουμε για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει κι άλλο. Συνεχίζουμε την Πέμπτη και την Παρασκευη με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Ολα τα νομοσχέδια θα γραφτούν εδω. Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει και όσα θεωρούμε απαραίτητα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και διάλογο απ' όπου κι αν προέρχονται».

Μακελειό στην Τυνησία! Οκτώ νεκροί από πυρά στο κοινοβούλιο - 10 τουρίστες όμηροι σε μουσείο

Μακελειό στην Τυνησία! Οκτώ νεκροί από πυρά στο κοινοβούλιο - 10 τουρίστες όμηροι σε μουσείο
 Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων επτά τουρίστες και ένας ντόπιος, έπεσαν νεκροί από πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας.
Τρεις ένοπλοι με στρατιωτικές στολές άρχισαν να πυροβολούν έξω από το κοινοβούλιο. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν δύο εκρήξεις από χειροβομβίδες που πέταξαν οι τρομοκράτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των τουριστών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφόριες κάνουν λόγο για 2 Βρετανούς, έναν Γάλλο, έναν Ισπανό, έναν Ιταλό που είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περισσότεροι από 42.000 Βρετανοί επισκέφτηκαν τη χώρα τον περασμένο χρόνο.
 Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι ομηρία, δίπλα στο κοινοβούλιο, στο μουσείο "Bardo". Αρχικά κρατούνταν 30 τουρίστες, αλλά περίπου στις 15.20 ώρα Ελλάδας, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν μένει 10 όμηροι μέσα στο μουσείο.

Σύμφωνα με τη Mirror, ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Τυνησία την περασμένη Τετάρτη και σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη των τουριστών στο μουσείο "Bardo" την ώρα που έγινε η επίθεση. Δύο τουρίστες που τραυματίστηκαν, διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το "Charles Nicolle".

Στα κάγκελα όλη η Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Η Πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει ονομαστική ψηφοφορία αλλά υπαναχώρησε μετά από παρέμβαση Τσίπρα


Δεν άναψε φωτιές μόνο στη διαδικασία για την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανθρωπιστική Κρίση αλλά έβαλε φωτιά και στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου. Και όλα αυτά εξαιτίας ενός αιτήματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στήριξε και προκάλεσε χάος, διακοπή και την πυροσβεστική παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός όμως από την πυροσβεστική παρέμβαση του πρωθυπουργού, σε μια μέρα που ο ίδιος ήθελε να περάσει τα δικά του μηνύματα προς τις Βρυξέλλες και να δώσει την εικόνα ενός ενωμένου κοινοβουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη στάση της κατάφερε να προκαλέσει και τη δυσφορία του κ. Τσίπρα και κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν πως με αυτό το φάουλ η Πρόεδρος της Βουλής κατάφερε να επισκιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού, μόλις ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο μόνο που είναι συνεπής η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι στις δεσμεύσεις της προς τους κουκουλοφόρους που καίνε, λεηλατούν και βεβηλώνουν ανενόχλητοι, να απελευθερώσει τρομοκράτες – δολοφόνους και μάλιστα με φωτογραφικά νομοσχέδια.
Τις μάσκες που έχουν πέσει εδώ και καιρό αντικαθιστούν οι κουκούλες που πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση του δολοφόνου Ξηρού καίγοντας την Αθήνα.