Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός της Ελλάδας δίνουν μία εθνική μάχη για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, το παρακράτος της χώρας αγαλλιάζει με την απόλυτη παγίδα εις βάρος της χώρας. 
Με μία επαγγελματική προπαγάνδα διοχετεύει τη δικαιολογημένη οργή του λαού στον ίδιο του τον εαυτό, την Ευρώπη, και επιζητεί την πλήρη ρήξη ευελπιστώντας στην εξάντληση της υπομονής της Ευρώπης.

Η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία στο Καραισκάκη από τον "άψυχο" Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως έπρεπε στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδoς, με συνέπεια να δώσει το δικαίωμα στην ΑEK να πάρει την ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Καραϊσκάκη, ενόψει του επαναλπητικού στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθόλου καλή παρουσία στο ματς και αυτό φάνηκε στο χορτάρι, με τους Πειραιώτες να μην έχουν πάθος και ψυχή στο παιχνίδι τους. 
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν διαχρονική αξία. Όχι πολλά. Αλλά συγκεκριμένες φανέλες, είναι βαριές. Έχουν ιστορία και ιδρώτα πάνω τους, κι ας είναι ολοκαίνουργες και αφόρετες.
Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκαν στον Ολυμπιακό, σίγουρα, πάντως, ξέχασαν (ή στην περίπτωση του Περέιρα δεν ήξεραν) το μέγεθος που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Ακόμη κι αν οι παίκτες του Δέλλα παίζουν μια κατηγορία πιο κάτω από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Βίτορ Περέιρα – σκεπτόμενος ενδεχομένως τη διαφορά κατηγορίας - συγκριτικά με το ματς της Τούμπας κράτησε μόλις τρεις παίκτες στο αρχικό σχήμα, παρέταξε ενδεκάδα… πειραματική και το «πλήρωσε»- με τον κόσμο, μάλιστα, να αποδοκιμάζει έντονα στο φινάλε - αφού η παθιασμένη Ένωση, ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη και φεύγοντας… αλώβητη, από το Φάληρο κράτησε ανοιχτούς… λογαριασμούς της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, που θα… φλέγεται, θα γίνει στις αρχές Μαρτίου (4 ή 5).
Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, αφού η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 4’ με το δοκάρι του Μπαρμπόσα σε πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Μέγιερι να διώχνει την μπάλα!  Αυτή η φάση όμως δεν... ξύπνησε τους παίκτες του Θρύλου, αφού και η συνέχεια ήταν εξίσου κακή για τον Ολυμπιακό.
Στο 11' απείλησε εκ νέου σε φάση διαρκείας και με τον Μάνταλο να εκμεταλλεύεται λάθος του πολύ κακού απόψε Σαντάνα, ενώ έφτασε στο γκολ στο 14'.
Ανάκογλου, Μάνταλος, Σοϊλέδης άλλαξαν την μπάλα με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Αραβίδη, οποίος αφού στόπαρε την μπάλα με το αριστερό εντός περιοχής σούταρε με το ίδιο πόδι γράφοντας το 0-1! Ακολούθως και για όλο το πρώτο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα, έστω και αν η κατοχή ήταν στο 67%-33% υπέρ του Ολυμπιακού στο τέλος του α' μέρους.  Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή κυκλοφορία έτσι ώστε να... σπάσει την άμυνα της Αεκ και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ανέστη. Γεγονός το οποίο έκανε τον Ολυμπιακό ακίνδυνο.
Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» δημιουργήθηκε στο 38’, όταν ο Ντουρμάζ σέντραρε από τα δεξιά και ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ!
Η Αεκ από την πλευρά της από τη στιγμή που είχε το υπέρ της σκορ και ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο έπρεπε, έπαιζε με αντεπιθέσεις και είχε κλειστεί στην άμυνά της. Και έτσι δεν άλλαξε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 0-1..
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βίτορ Περέιρα έκανε αμέσως δύο αλλαγές για να διορθώσει την κατάσταση όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την επίθεση της ομάδας. Έβαλε στο ματς τους Μήτρογλου και Αφελάι, αντί των Σαντάνα και Φουστέρ. Με τον Μιλιβόγεβιτς να γυρνάει στην άμυνα δίπλα στον Σιόβα.
Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο πρόσωπο όσον αφορά την επιθετική του γραμμή και μάλιστα μπόρεσε να ισοφαρίσει αρκετά γρήγορα στον αγώνα! Συγκεκριμένα, μόλις στο 48’ ο Φορτούνης «γέμισε» στην αντίπαλη περιοχή με εκτέλεση φάουλ, με τον Διαμαντάκο να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα κόντραρε στον Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, η συνέχεια δεν ήταν αυτή που όλοι θα περίμεναν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως σωστή κίνηση και πάθος στο παιχνίδι τους. Και η Αεκ από την πλευρά της δεν άλλαξε καθόλου το παιχνίδι της και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και... φουλ άμυνα πίσω.
Έτσι ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά χωρίς ξανά να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Ανέστη. Με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ στο ματς και να μένει... ανοιχτή η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο ΟΑΚΑ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Σαλίνο, Σιόβας, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φουστέρ (4, Φορτούνης, Διαμαντάκος.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Πλατέλλας (94' Δαρρής), Μάνταλος (86' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Αραβίδης

Κιάτο: Ο διαρρήκτης τελικά είναι... γυναίκα και μάλιστα μόλις 20 χρονών!

Κιάτο: Ο διαρρήκτης τελικά είναι... γυναίκα και μάλιστα μόλις 20 χρονών! 
 Εικοσάχρονη τσιγγάνα, κατηγορείται για τρεις περιπτώσεις κλοπών στο Κιάτο, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Στο πλαίσιο της έρευνας του αστυνομικού τμήματος Κιάτου και μετά από αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε, ότι η 20χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από την 12η Μαρτίου 2014 έως και την 12η Απριλίου 2014, μπήκε σε τρία σπίτια, στο Κιάτο, από όπου αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου...
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας γερμανοναζί, κάτω τα χέρια από την Ελλάδα!

http://www.eleysis-ellinwn.gr/images/usrImage/0709799001417214016.jpg Στόχος σας, είναι αυτοί που έχουν πολιτισμό, ανθρωπισμό, Ιστορία, αξίες και πνεύμα. Kαι βέβαια όσοι και όταν βρεθούν σε αδυναμία...

Όπως στην Ζούγκλα. Τότε ορμάτε! Μας χρωστάτε περισσότερα. Πήρατε από εμάς περισσότερα και μάλιστα δι” αρπαγής, παράνομα, βάναυσα, με φόνους χιλιάδων Ελλήνων, ενώ εμείς σήμερα με νόμιμο δάνειο!! Πήρατε από εμάς πολιτισμό. Πήρατε μια ολόκληρη γενιά των νέων μας του ’40 που σκοτώσατε. Και μας πατάτε πάλι τώρα, money_man με την γνωστή σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μπότα σας!

Μη φοβάστε. «Το έθνος μας θα σας πληρώσει», για να επαναλάβω την φράση του Κολοκοτρώνη. Και τα πράγματα θα έρθουν όλα στην θέση τους: Εμείς θα είμαστε πάντα οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και εσείς με ανεξίτηλο το DNA του Χίτλερ. Αυτό δεν εκποιείται, δεν μεταβάλλεται και δεν το ανταλλάσσουμε... 


eleysis-ellinwn.gr

ME EΠITYXIA O ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ & ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ


ΦΕΝΕΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Τολμήσαμε και πετύχαμε!!!!

Πέρα από κάθε προσδοκία η επιτυχία του Αποκριάτικου χορού του Συλλόγου Μεσινού
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της κοπής της πίτας και του αποκριάτικου χορού. Πολλοί Μεσινιώτες  αλλά και φίλοι του Συλλόγου  έσπευσαν και απόλαυσαν ένα γνήσιο Φενεάτικο γλέντι, στο οποίο κυριάρχησε για ακόμα μία φορά ο σεβασμός στην παράδοση του χωριού και του τόπου.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Λαλιώτης, που στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανταπόκριση των Μεσινιωτών και των φίλων τους στην πρόσκληση του Συλλόγου και τόνισε τη σημασία που η ανταπόκριση αυτή έχει για το Σύλλογο, αφού αποτελεί και την έμπρακτη συμπαράσταση στις προσπάθειές του, σε μια εποχή που και αυτή, ακόμα, η επιβίωση των Συλλόγων έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη. Ο ίδιος αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο έργο του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως αυτό προβάλει το χωριό και τις παραδόσεις του ενώ έχει καταστήσει και τον Σύλλογο ως έναν από τους πιο δραστήριους του νομού. Τόνισε, επίσης, ότι σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει και η ανάγκη για την εξασφάλιση της ενότητας των Μεσινιωτών, την οποία ο Σύλλογος προσπαθεί να υπερασπίζεται, επιδιώκοντας για το σκοπό αυτό τη συνεργασία με κάθε άλλο φορέα του χωριού, στα πλαίσια, πάντα, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης.
Μας τίμησαν με την παρουσία της η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Φενεού κα Βάνα Γουδίνου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Στενού κα Φανή Μούστου και ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ταρσού κος Τσετσώνης Γεώργιος.  
Σε μια κατάμεστη αίθουσα  τα μέλη του συλλόγου, οι φίλοι του συλλόγου  αντάμωσαν, γλέντησαν και απέδειξαν ότι οι σύλλογοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της πατρίδας  μας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ                                                                        ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ. ΔΟΥΒΙΚΑ

Πέτρος Τατούλης «Τρία σημαντικά έργα υλοποιούνται στη Μεσσηνία»

Εμφάνιση photo1.jpg


Τις συμβάσεις κατασκευής του Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου και της Παράκτιας προστασίας ακτών Δήμου Αβίας και Μικράς Μαντίνειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Ειδικότερα πρόκειται για τα εξής έργα:

Πέτρος Τατούλης «Το κρισιμότερο όργανο της πενταετίας το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου»



Εμφάνιση IMG_0356.JPG 
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αποτελεί το κρισιμότερο όργανο της επόμενης πενταετίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την  πρώτη συνεδρίαση του οργάνου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και τόνισε ότι «θα κληθεί να εναρμονίσει τις κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου με την εξειδίκευση των κανόνων της καινοτομίας στην Περιφέρεια, να ιεραρχήσει τους στόχους της και να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της Πελοποννήσου».

Νίκος Βούτσης: Καταργώ όλες τις μνημονιακές ρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση

Δέσμευση για την άμεση απόσυρση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Όπως προκύπτει από την ομιλία του την οποία κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής, ο κ. Βούτσης κάνει λόγο για άρση των απολύσεων και του μέτρου της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, για αντικειμενικό σύστημα διαρκούς αξιολόγησης του επιπέδου παρεχομένων υπηρεσιών, για παύση της διαδικασίας επανελέγχου των συμβάσεων με βάση το νόμο Μητσοτάκη (Ν.4250/2014) και για αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 19:30

LIVE CHAT: Ολυμπιακός – ΑΕΚ | onsports.gr
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο (αναμενόμενα κατάμεστο) «Γ. Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ στην πρώτη «μάχη» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Η μεγάλη ώρα έφτασε για Ολυμπιακό και ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου – Μπείτε στο Live του Onsports για να σχολιάσετε την αναμέτρηση
Η υπομονή τελείωσε για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Ένωση στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το κίνητρο για αμφότερες τις ομάδες να είναι παραπάνω από μεγάλο.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν να δείξουν πως δεν φοβούνται την επιστροφή του «δικεφάλου», ενώ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, θέλει να δείξει πως έχει επιστρέψει ήδη και ας είναι στη Football League.

Οι 2 ενδεκάδες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Σαλίνο, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Φορτούνης, Διαμαντάκος.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης - See more at: http://www.sentragoal.gr/live.asp?catid=36021&subid=2&pubid=129980214#forumtop

Πανό Ολυμπιακού: "Οι νεκροί, ξεφτίλες, δεν έχουν χρώμα"

Πανό που αναγράφει: "Οι νεκροί, ξεφτίλες, δεν έχουν χρώμα" τοποθέτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης", λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του προημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ... Το "ξεφτίλες" είναι γραμμένο με πράσινο χρώμα και είναι πολύ πιθανό οι "ερυθρόλευκοι" να θέλουν να απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο στο πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.
Το πανό αναφέρει επίσης τις ημερομηνίες 4/10/1999 και 14/9/2009, όταν δηλαδή χάθηκαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα: «Ανάσα Αξιοπρέπειας» θα ζητήσουν χιλιάδες Έλληνες την ώρα του Eurogroup


Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται από τις 6 το απόγευμα κατά των μέτρων λιτότητας και σε ένδειξη συμπαράστασης για τη δύσκολη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στο Eurogroup.
Με το σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε» χιλιάδες Ελληνες στέλνουν μύνημα με τίτλο «Ανάσα Αξιοπρέπειας» για  το τερματισμό της λιτότητας.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μέσω social media και κυρίως μέσω facebook.

Στο κάλεσμα «Ανάσα Αξιοπρέπειας», οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα,

Το κάλεσμα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο και έγινε σύντομα σημείο αναφοράς αναφέρει:
«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.
Ακόμη και η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις δύο τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει τις κινητοποιήσεις.

Νοrman Atlantic: Ακρωτηριασμένη σορός γυναίκας βρέθηκε σε παραλία της Κέρκυρας

Νοrman Atlantic: Ακρωτηριασμένη σορός γυναίκας βρέθηκε σε παραλία της Κέρκυρας
Σε αγνοούμενη της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, σύμφωνα με τις ενδείξεις του ιατροδικαστή, ανήκει πιθανότατα το ακρωτηριασμένο πτώμα γυναίκας, που βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες σε νοτιοδυτική παραλία της Κέρκυρας, στη θέση Γαρδένο Βιταλάδων.

Από το σώμα έλειπαν τα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενήργησε στο πτώμα ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, αιτία θανάτου της άγνωστης γυναίκας ήταν ο πνιγμός και τα άκρα αποσπάσθηκαν μάλλον από σκυλόψαρα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης, η εικόνα του πτώματος συνάδει χρονικά με το Norman Atlantic και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποια αγνοούμενη από το ναυάγιο.

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι πρόκειται για γυναίκα μετρίου αναστήματος, από 40 έως 50 χρόνων. Όπως σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης, δείγμα οστού θα αποκαλύψει το DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απ΄όπου θα αποσταλεί στις ιταλικές Αρχές, που διεξάγουν την έρευνα για το ναυάγιο.

e-typos.com

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ηρακλή 2-0 τονυ Πανιώνιο

Ηρακλής-Πανιώνιος 2-0 (photos) | onsports.grΜεγάλη νίκη για τον Ηρακλή ο οποίος με το 2-0 σε βάρος του Πανιωνίου έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα για να προκριθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 
 Μια ακόμα εμφάνιση Σούπερ Λίγκας από τον Ηρακλή, ο οποίος  δείχνει έτοιμος να πετάξει έξω και τους «κυανέρυθρους» μετά τον Αστέρα Τρίπολης και να βρεθεί έπειτα από πολλά χρόνια στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Τεράστιο το προβάδισμα που πήρε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα στον επαναληπτικό που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη στις αρχές (3, 4, 5) Μαρτίου. 
Ο Ηρακλής κι ο Πανιώνιος στα πρώτα λεπτά έπαιζαν αναγνωριστικά έτσι ώστε να… διαπιστώσουν ο ένας τις προθέσεις του άλλου. Οι φιλοξενούμενοι στο 7’ έκαναν την πρώτη αναγκαστική αλλαγή τους μετά τον τραυματισμό του Σιώπη και την είσοδο του Κόρμπου. Ο έμπειρος μέσος στο 15’ στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του Ηρακλή! Στο 18’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όταν ο Περόνε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 35’ ο Πανιώνιος ισοφάρισε τα… δοκάρια με κεφαλιά του Παντίδου!
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασισμένος στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να φτιάξει εύκολα φάσεις, με τον «γηραιό» να διατηρεί εύκολα το προβάδισμά του και να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις την εστία των φιλοξενούμενων. Εν τέλει, στο 74’ ο Ρομάνο με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, από μακρινή απόσταση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (90′ Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης, Περόνε (77′ Λουκίνας)
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (7′ Κόρμπος), Καθάριος (57′ Γιάννου), Μασούρας (76′ Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής.

Πρώτοι προημιτελικοί Κυπέλλου . Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19:30)


Με την αναμέτρηση Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19:30) να ξεχωρίζει απ το πρόγραμμα, διεξάγονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη οι πρώτοι προημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδας. Οι πρωταθλητές που είναι το φαβορί για το νταμπλ, θα επιδιώξουν ένα σκορ ασφαλείας εν όψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ από την πλευρά της, η «Ενωση» φιλοδοξεί να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να εχει ελπίδες για την πρόκριση στην ρεβάνς.
Αυτή τη ώρα  διεξάγεται , στη Θεσσαλονίκη ο αγώνας  Ηρακλής  -Πανιώνιος με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν για μία ακόμη έκπληξη στη διοργάνωση. Ήδη ο Ηρακλής έχει πάρει προβάδισμα στο σκορ, με αυτογκόλ του Κόρμπο  από το 15΄.


Παράλληλα την Πέμπτη, ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την Ξάνθη σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση, όπως αναμένονται να είναι και το Χανιά-Απόλλων Σμύρνης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2
Ηρακλής-Πανιώνιος (16:00, Καυτανζόγλειο Στάδιο)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30, Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης")

ΠΕΜΠΤΗ 12/2
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης (15:00, Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)
ΟΦΗ-Ξάνθη (19:30, Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης")

Ανοιχτές θέσεις στο Δημόσιο – Όλες οι προκηρύξεις που «τρέχουν»

Δεκάδες προκηρύξεις για προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους οργανισμούς «τρέχουν» αυτή την περίοδο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν αιτήσεις στους σχετικούς συνδέσμους.
Συγκεκριμένα:
Α.Σ.Ε.Π.: Πλήρωση 186 θέσεων στο Ε.Κ.Α.Β. (Προκήρυξη 7Κ/2014 του ΑΣΕΠ)
Α.Σ.Ε.Π.: Πλήρωση 30 θέσεων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (Προκήρυξη 6Κ/2014)
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε Αθήνας και Πειραιά: Πρόσληψη 32 ατόμων
Τράπεζα της Ελλάδος: Πλήρωση 48 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Προκήρυξη 3/2014)
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας: Πρόσληψη 1 ατόμου
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Συνεργασία με 1 άτομο
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Συνεργασία με 1 άτομο
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Πρόσληψη 3 ατόμων
Eιδικός Λογαριασμός Έρευνας (Ε.Λ.Ε.) – Πανεπιστήμιο Aιγαίου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Επιτροπή Ερευνών – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πρόσληψη 1 ατόμου
Δήμος Ιωαννιτών: Πρόσληψη 10 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Κ.Ε. –Α.Π.Θ.) : Πρόσληψη 2 ατόμων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Σχολή Πολιτικών Επιστημών Παντείου: Πρόσληψη 2 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρόσληψη 1 ατόμου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Πρόσληψη 8 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Ανάθεση έργου σε 1 άτομο
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας: Προκήρυξη κατατακτήριων εξετάσεων 10 αστυνομικών γενικών καθηκόντων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ): Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός (1) εξειδικευμένου Ερευνητού – Συνεργάτη
Δήμος Κάσου: Πρόσληψη 8 ατόμων
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Πρόσκληση για 2 θέσεις Υποψηφίου Διδάκτορα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: Πρόσληψη 2 ατόμων
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ): Πρόσληψη 1 ατόμου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου: Πρόσληψη 8 ατόμων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 3 καθηγητών
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρόσληψη 3 καθηγητών
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 1 καθηγητή

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Περισσότερες Προκηρύξεις σε τίτλους, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Χάρης Ψυχογιός στο Πινάκιο: Δεν φοβόμαστε και προσδοκούμε την Ανάπτυξη


Κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στις εποχές οι εκδόσεις Ψυχογιός φαίνεται να σηκώνουν το ανάστημα τους και συνεχίζουν να πορεύονται με την ίδια συνταγή των 35 χρόνων από την ημέρα που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο. 


Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Ο Χάρης Ψυχογιός μιλώντας στο Πινάκιο έκανε λόγο για την τελευταία τους κίνηση (σ.σ  η οποία δείχνει μια φιλοσοφία που διακρίνεται από δυναμισμό) να ανοίξουν έναν πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας. 
Διαβάστε περισσότερα »  pinakio.blogspot.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει, αύριο Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

H,Χρυσή Αυγή για το σημερινό Eurogroup

Η Ελλάς πρέπει άμεσα να απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου 100% και τίποτα λιγότερο πέραν αυτού με επιχειρήματα την ανθρωπιστική κρίση, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων και όχι τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Βίντεο που Κόβει την ανάσα:Κύματα σκεπάζουν ρυμουλκό ενώ πλέει στο στενό Τήνου-Μυκόνου με 10 μποφόρ

Κόβει την ανάσα:Κύματα σκεπάζουν ρυμουλκό ενώ πλέει στο στενό Τήνου-Μυκόνου με 10 μποφόρ (βίντεο) 

Κόβει την ανάσα το βίντεο που δείχνει ενα ρυμουλκό να κινείται το πρωί της Τρίτης στο στενό Τήνου - Μυκόνου, την ώρα που στην έπνεαν στο Αιγαίο άνεμοι έως 10 μποφόρ. Σε κάποια σημεία τα κύματα φαίνεται να σκεπάζουν το ρυμουλκό, το οποίο απλά... ανεβοκατεβαίνει. Σκηνές που μπορεί να κόβουν την ανάσα αλλά συμβαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο τη χειμερινή περίοδο. Άγριες θάλασσες, άγριες εικόνες πάλης του ανθρώπου με τα κύματα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος των σκαφών, τα κύματα σκεπάζουν τα σκαριά που μοιάζουν με καρυδότσουφλα. Από βάρκες και ρυμουλκά μέχρι μεγάλα πλοία. Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από τις επιθέσεις των κυμάτων. Δείτε ένα ακόμα εντυπωσιακό βίντεο από το φίλο μας Μαθιό Κουσαθανά


cyclades24.gr

Τσίπρας – Σαμαράς: οι έμποροι της ελπίδας και του φόβου

tsipras-samaras-vouliΣυνεχίζει η Ελλάδα να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Τσίπρας και Σαμαράς, από νέες θέσεις στη Βουλή κατά τις κρίσιμες προγραμματικές δηλώσεις και με όλα τα θέματά της χώρας ανοικτά, συμπεριφέρθηκαν για μία ακόμη φορά ως ανώριμοι μονομάχοι. Και οι δύο δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τί διαχειρίζονται και ποιους λαούς κυβέρνησαν ή κυβερνούν.

Βοριάς σάρωσε το Ξυλόκαστρο ( φωτο - βιντεο)

Σαρωτικός βοριάς με φουσκοθαλασσιά έπληξε χθες το Ξυλόκαστρο. Αδιάβατη ήταν η παραλιακή οδός καθώς είχε πλημμυρίσει από τα τεράστια κύματα ...


Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Στις 20 Φεβρουαρίου χορεύει η Προοδευτική Περιγιαλίου


 Ο ετήσιος χορός της Προοδευτικής Περιγιαλίου,γίνεται την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ. στο Κallas Βeach, στη  Παράλια Λεχαίου.
Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ,με φαγητό-ποτό.επίσης 
Θα υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!

Καρναβάλι Κούλουμα στο Μάρκασι ( Μάννα) Κορινθίας

Εμφάνιση

Τι αλλάζει ο Βούτσης – Αυξάνει τον αριθμό των δήμων, προχωρά σε προσλήψεις στους ΟΤΑ, καταργεί τις Αποκεντρωμένες & δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών


Αλλαγές στον «Καλλικράτη» με «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμα πρωτογενούς δημοκρατίας» αλλά και άρση των απολύσεων και προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (σ.σ. για την ακρίβεια ο υπουργός λόγω έλλειψης χρόνου δεν εκφώνησε την ομιλία του αλλά την κατέθεσε στα πρακτικά του Κοινοβουλίου). Παράλληλα ο κ. Βούτσης, επισημοποίησε την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Αυτοδιοίκησεων που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, εντάσσοντας την μέσα σε ένα πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των στελεχών της, καθώς όπως είπε: «Πρώτο δείγμα γραφής, μάλιστα, για την εμπιστοσύνη με την οποία θα περιβάλλουμε το στελεχιακό δυναμικό της διοίκησης είναι ότι για το μικρό μεταβατικό στάδιο της παρούσας φάσης, τους πρώην διορισμένους ΓΓ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα αναπληρώσουν κατά νόμο οι αρχαιότεροι Γενικοί Διευθυντές. Μετά από αδιάβλητες και αξιοκρατικές κρίσεις θα αποτελέσει κανόνα για τη διοίκηση η αξιοποίηση σε όλες τις επιτελικές θέσεις των επιλεγμένων προϊσταμένων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά στο: aftodioikisi.gr