Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Άλλαξε στάση ο Αμβρόσιος: Γεια σου Τσίπρα λεβέντη. Η Παναγιά μας στο πλευρό σου

 Σε θαυμαστή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετατράπηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ζητώντας να μην κάνει πίσω στη διαμάχη με την Ευρώπη 
Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση, υπέρ του "λεβέντη" πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προχωρά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, καθώς στο παρελθόν έχει καταφερθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.
Τελευταία επίθεση ήταν αυτή που αφορούσε τον πολιτικό όρκο του πρωθυπουργού. Τον χαρακτήριζε μάλιστα "υπεύθυνο για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος μαζί με τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη".
Το νέο κείμενο που ανήρτησε στον ιστότοπό του, ωστόσο, είναι κάπως διαφορετικό σε σχέση με τα παλαιότερα.
Αναλυτικά όλο το κείμενο:

Σημαντικό «τρίποντο» του Πανθρακικού απέναντι στην Καλλονή


Σημαντικό «τρίποντο» του Πανθρακικού απέναντι στην ΚαλλονήΠολύτιμο «τρίποντο» που τον απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού πήρε ο Πανθρακικός, που επικράτησε 3-2 της Καλλονής στην Κομοτηνή, στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Οι Εμπόου (15΄), Ιγκόρ (44΄πεν.) και Τσαμπούρης (50΄ αυτογκόλ) σκόραραν για τους νικητές, ενώ τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μανούσος (20΄,74΄πεν.). Αποβλήθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης των γηπεδούχων στο 73΄.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Κέρκυρα-Λεβαδειακός 0-0
Παναιτωλικός-Εργοτέλης 4-0
(19` Φωτάκης, 42`, 93` Άλβες, 64` Καπέλ)
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 4-1
(8΄ Τσουκαλάς, 15΄ Μανιάς, 18΄,35΄ Τζημόπουλος - 45΄ Βεργώνης)
Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1
(43΄ Καπετάνος - 12΄ Μπακασέτας)
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 1-0
(60΄ Ιγκλέσιας)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-1
(11΄ Τζορτζ, 34΄πεν. Λαμπρόπουλος, 82΄ Κουτσιανικούλης - 52΄ Παπαδόπουλος)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1
(30΄ Αφελάι, 73΄ Μήτρογλου - 82΄ Μαρσελίνιο)
Νίκη Βόλου-Παναθηναϊκός 0-3 α.α
Πανθρακικός-Καλλονή 3-2
(14΄ Εμπόου, 44΄πεν. Ιγκόρ, 50΄αυτ. Τσαμπούρης - 20΄,74΄πεν. Μανούσος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 22 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 54
2. ΠΑΟΚ 46
3. Παναθηναϊκός 46
4. Παναιτωλικός 38
. Αστέρας Τρίπολης 38
6. ΠΑΣ Γιάννινα 34
7. Ξάνθη 32
8. Ατρόμητος 30
9. Βέροια 30
10. Καλλονή 27
11. Κέρκυρα 26
12. Πανθρακικός 24
13. Πλατανιάς Χανίων 22
. Λεβαδειακός 22
15. Πανιώνιος 20
16. Εργοτέλης 18
17. ΟΦΗ 13
18. Νίκη Βόλου 7

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα


Στη Ρωσία καλεί τον Τσίπρα ο Πούτιν - τον πήρε στο τηλέφωνο!‏

Σόιμπλε: ''Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε'' - Βαρουφάκης: ''Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε'' (Φωτό - Βίντεο)


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο. Αν και  η συνάντηση ξεκίνησε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή χειραψίας μεταξύ των δύο υπουργών, ωστόσο από τις δηλώσεις του δεν φαίνεται να διεξήχθη και τόσο άσχημα.

"Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κ. Βαρουφάκη με τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά και για αρκετή ώρα, όχι πάντα με συμφωνία αλλά ήταν στο επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας των δύο χωρών", είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Πέτρος Τατούλης «Κάθετα αντίθετοι στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία»



http://aftovi.27210.gr/mediafiles/2015/02/lignitis-620x320.jpgΜε έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια ορισμένων να αναδείξουν σε μείζον ζήτημα το θέμα της διαβούλευσης του λιγνιτωρυχείου της Κυπαρισσίας, καταδεικνύοντας με σαφήνεια την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τεχνηέντως αγωνία στους πολίτες και να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί προστάτες των πολιτών και της Τριφυλίας.

Η Περιφερειακή Αρχή διαβεβαιώνει τους πολίτες της Τριφυλίας ότι είναι κάθετα αντίθετη στη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, η οποία αντιβαίνει απολύτως το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό.  

Η διαδικασία διαβούλευσης υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες και νόμους που έχουν θεσπιστεί από την Ελληνική πολιτεία, και οφείλουμε όλοι να τους τηρήσουμε.

Θεωρούμε ιδιαίτερα «ύποπτο» το αίτημα ορισμένων για παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης, αποδεχόμενοι την «αδυναμία» τους να συμμετάσχουν σε αυτή σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, και αναμένουμε με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους για τη χρήση ή μη του λιγνίτη ως πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας

Τσίπρας: Εγγυώμαστε τις καταθέσεις στις τράπεζες

Τσίπρας: Εγγυώμαστε τις καταθέσεις στις τράπεζες  
Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ. Θα τους σεβαστούμε, αν και διαφωνούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, η λιτότητα όμως δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, ξεκάθαρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.
Η Ελλάδα έγινε ξανά θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του, απευθυνόμενος στους 149 βουλευτές του κόμματός του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε.
Τώρα προτεραιότητα για όλους μας είναι μόνο η Ελλάδα.
Ας αφήσει, λοιπόν, τα προεκλογικά ψέματα και ας αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τη μετεκλογική αλήθεια.
Στις αλήθειες θα είμαστε κοντά, στα ψέματα απέναντι».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι μεγάλη. Οφείλει να διαφυλάξει τις θυσίες του Ελληνικού λαού



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα, επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την στροφή της ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια, που κατάφερε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το 2014 ήδη έκλεισε με ανάπτυξη 1%, ενώ το 2015 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,5%, διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μ.ο., βεβαίως υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, γιατί διαφορετικά (όπως αναφέρει η Έκθεση) η «αβεβαιότητα θα επισκιάσει την ανάκαμψη».
Επίσης επισημαίνεται, ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014, πρώτη φορά από το 2008, ενώ προβλέπεται να αυξηθούν κι άλλο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα, η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται, ενώ μόνο μέσα στο 2014, δημιουργήθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με προοπτική ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της απασχόλησης τα προσεχή χρόνια!
Η θετική αυτή πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι μεγάλη. Οφείλει να διαφυλάξει τις θυσίες του Ελληνικού λαού,  να προχωρήσει ταχύτατα σε συμφωνία με τους εταίρους μας, να σταθεροποιήσει το πολιτικό κλίμα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, που τόσο τραυματίζεται τις τελευταίες ημέρες.
Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο».

ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΛΩΝ

Η Ελλάδα έχει καταφέρει μετά την 25η Ιανουαρίου να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον αρνητικά. Δεν είναι ξεκάθαρο τι επιζητούμε ως λαός. Σίγουρα μία καλύτερη ζωή χωρίς φτώχεια και ανέργους. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο όμως είναι τι εμείς είμαστε διατιθέμενοι να κάνουμε για αυτό. 
Προς το παρόν έχουμε καταφέρει να μην έχουμε κανένα σύμμαχο εντός Δύσης και πολλές προσκλήσεις από τη Ρωσία που αποτελεί και επίσημα καθαρή απειλή για το ΝΑΤΟ, το οποίο αναπτύσσει στρατεύματα για την προστασία των Βαλτικών χωρών, σε εφαρμογή του άρθρου 5 της συνθήκης του.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου καταψηφίστηκε γιατί αγνόησε τη δυστυχία του λαού εις όφελος της διαπλοκής και η νέα Κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου δεν δείχνει να δρα απέναντι στην αιτία του κακού.
Προτίμησε τη διεθνή αντιπαράθεση, με χλιαρές αναφορές και καμία δράση στην καρκινογόνο υποταγή των συμφερόντων και της ευμάρειας του λαού στα ντόπια καρτέλ. 
Business as usual στην καθημερινότητα της απομονωμένης Ελλάδας πια, με τα χρήματα να λιγοστεύουν και το λαό να κινδυνεύει να αντικαταστήσει την αρχική ευφορία του με προβληματισμό, πανικό και οργή. 
Οργή για την ανάδειξη της ευρωπαϊκής σύγκρουσης ως μείζον εν αντιθέσει με την σύγκρουση της ελληνικής διαπλοκής που λυμαίνεται ακόμη τα πάντα, πλην ίσως της πολιτικής.
Είναι εμφανές ότι οι γνωστοί αυτοί κύκλοι που απομυζούν τη χώρα αναλαμβάνουν νέες αντιπροσωπείες και επιζητούν την καταστροφή της Ελλάδας, ακόμα και τον διαμελισμό της, πριν τη δική τους εξάρθρωση.
Για αυτό τα διεθνή θέματα έχουν αναδειχθεί σε σχέση με τα εσωτερικά.
Ας περιμένουμε να δούμε αν η νέα Κυβέρνηση απαρνηθεί το λαό πριν αλλέκτωρ φωνήσαι τρις…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: "Στο μικρό ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης δεν υπάρχει η διάθεση αλλά και η δυνατότητα να φιλξενήσουμε σκουπίδια από άλλους δήμους" ( VIDEO)


Dj set ALEXANDROS LIVIERATOS στο ΙΝΤRO του Ξυλοκάστρου



Dj set ALEXANDROS LIVIERATOS
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece

Στου ΕΣΠΑ την ... ποδιά, σφάζονται παληκάρια. Ρόλο στη διαχείριση διεκδικεί η ΚΕΔΕ

Δυναμικά διεκδικεί η ΚΕΔΕ ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, εξασφαλιζοντας τουλάχιστον το μερίδιο που αναλογεί στα δημοτικά έργα. " Δεν θα αποδεχθούμε ρόλο ...
airetos.gr

X.A.: Δεύτερη μνημονιακή κωλοτούμπα Σύριζα μέσα σε 10 μόλις μέρες

Το κόμμα που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι θα σκίσει το Μνημόνιο και θα κουρέψει το χρέος, μέσα σε 10 μόλις μέρες έκανε δύο εντυπωσιακές κυβιστήσεις μπροστά στους διεθνείς τοκογλύφους, απορρίπτοντας την διαγραφή του χρέους και επικυρώνοντας το Μνημόνιο.
 
Η υποταγή Βαρουφάκη μπροστά στον Σόιμπλε και η δήλωσή του περί τήρησης του 67% των μνημονιακών μέτρων - αντί του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που ψευδώς διακήρυττε προεκλογικά - επιβεβαιώνουν απόλυτα τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγή πως η κυβέρνηση του Σύριζα αποτελεί συνέχεια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. 
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΡΑΣΗ: Εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια γνωρίζουμε όλοι που καταλήγει


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται πλέον τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για την παροχή ρευστότητας, το non-paper της Γερμανίας εν όψει του Euro-working group, που ουσιαστικά απορρίπτει τα ελληνικά αιτήματα, αλλά και η σημερινή αποστροφή «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» του κ. Σόιμπλε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βαρουφάκη, καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα. Ο βολονταρισμός υπήρξε κακός σύμβουλος της Ελλάδας στο παρελθόν (Μακεδονικό, Ίμια κ.α.) και τα συλλαλητήρια γνωρίζουμε όλοι σε τι κατέληξαν.

Με συλλαλητήρια δεν αυξάνεται ούτε η παραγωγικότητα της χώρας ούτε οι εξαγωγές της. Με συλλαλητήρια δεν θα γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές εγγυήσεις από την ΕΚΤ, ούτε θα συγκινηθούν οι επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας. Αυτά θα γίνουν με μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα που είναι ο μόνος που παράγει θέσεις εργασίας.

Χρειαζόμαστε ιδιωτικοποιήσεις με διαφανείς διαδικασίες, ισονομία χωρίς εξαιρέσεις για «τα δικά μας παιδιά», βελτίωση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και προπαντός μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της οικονομίας και της κοινωνίας με εξορθολογισμό και περιορισμό των κρατικών δαπανών. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας και θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι εταίροι μας θα στηρίξουν και οικονομικά τέτοιες πρωτοβουλίες, αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει τη λογική της αδιέξοδης διαπραγμάτευσης που αγνοεί όλα όσα η χώρα έχει δεσμευτικά, με βάση το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμφωνήσει.


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό δίκτυο στο Κοπανάκι Τριφυλίας»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjRtF_1d0NSdLRWm3_TE5V95cmiQFXQArDjEslWtu3rFkc0WpsXYICIDjxCIVuHgq08q3uhzNiYOZK9g0TQpfpeH83J9WScmxYdKqy-Evps9KJ6BemnWXvoUbEyYdLWdWbi928VgJINwcM/s400/kopanaki.jpg«Ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό δίκτυο στο Κοπανάκι, καθιστώντας το έργο πλήρως λειτουργικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής δικτύου αποχέτευσης Κοπανακίου Δ. Τριφυλίας», με την ανάδοχο εταιρεία, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο, το ύψος της σύμβασης του οποίου ανέρχεται στις 653.000 ευρώ, αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού του Κοπανακίου και προβλέπεται η κατασκευή των αγωγών που δεν έχουν κατασκευαστεί, καθώς και το σύνολο των ιδιωτικών συνδέσεων του οικισμού με τους αντίστοιχους συλλεκτήρες ακαθάρτων. Το συνολικό μήκος του δικτύου αποχέτευσης που θα κατασκευαστεί είναι 8.2 χλμ.