Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στην 15η και τελευταία για το 2015 «στροφή» της Super league Απόλυτος ο Ολυμπιακός στον Α' γύρο Πρωταθλητής Χειμώνα, νίκες για Βέροια, Ατρόμητο

Απόλυτος ο Ολυμπιακός στον Α' γύρο, νίκες για Βέροια, Ατρόμητο
Με τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, χωρίς να μάλιστα να έχει απώλεια βαθμών ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super league ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από  τη Μυτιλήνη και από την Καλλονή, με το «διπλό», με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων, ο Κώστας Φορτούνης, αμφότερα από τα 11 βήματα, πέναλτι τα οποία κέρδισε ο ίδιος (9΄, 33΄), , ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 33΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Δαύκου.

 Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το δεκάλπετο άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Στο 9' και σε σέντρα του Φορτούνη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρολ, ο Μάνταλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, που εκτέλεσε και μετέτρεψε σε γκολ ο Φορτούνης. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι, με σουτ του Ντουρμάζ.
Στο 32' η Καλλονή είχε την πρώτη και μοναδική κλασική της ευκαιρία σε όλο το πρώτο μέρος ώστε να σκοράρει, ωστόσο ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στο τετ α τετ του με τον Γεωργίου!
Ενα λεπτό μετά (στο 33'), το παιχνίδι ουσιαστικά… τελείωσε. Κι αυτό γιατί ο Φορτούνης, με όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή, ανετράπη από τον τερματοφύλακα Δαύκο μέσα στην περιοχή. Ετσι ο διαιτητής Μάνταλος, όχι μόνο καταλόγισε πέναλτι, αλλά απέβαλε και τον κίπερ των γηπεδούχων με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η εσχάτη των ποινών εκτελέστηκε μετά από πέντε λεπτά (σ.σ. στο 38', καθώς έπρεπε να ετοιμαστεί ο νεαρός τερματοφύλακας Μαλλής που έκανε το ντεμπούτο του), ενώ ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι και διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ.
Με τον «αέρα» του 2-0 και με την αριθμητική υπεροχή, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορμητικός στο β' ημίχρονο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με τον Τσόρι στο 53' και το 64', τον Μιλιβόγεβιτς στο 61', τον Ιντέγε στο 62' και το 65'.
Από τη δική της μεριά η Καλλονή, τις ελάχιστες φορές που κατάφερε να βγει με αξιώσεις μπροστά, βρήκε τον Ρομπέρτο σε ετοιμότητα, όπως στην προσπάθεια και το σουτ του Μάρκοβιτς στο 78', ενώ στάθηκε άτυχη στο 81' καθώς το απευθείας φάουλ του Γουερέ πήγε στο δοκάρι. Έτσι, παρέμεινε το 0-2 ως το τέλος.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Ελλακόπουλος (74' Γιούκαρης), Ξυδάς (79' Γουερέ), Γεωργίου, Σάμπα (37' Μάλλης), Μάρκοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (74' Τσιμίκας), Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς (80' Φουστέρ), Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (81' Κολοβός), Φορτούνης, Ιντέγε.

Νωρίτερα στο πρώτο χρονικά ματς της αγωνιστικής ο Ατρόμητος επικράτησε με 1 - 0 του Πανιωνίου στο Περιστέρι , με τους γηπεδούχους μάλιστα να χάνουν και πέναλτι. Το «χρυσό γκολ», σημείωσε στο 88ο λεπτό ο Λαζαρίδης.
Στο 41ο λεπτό, ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι όταν ο Χατζηϊσαϊας ανέτρεψε τον Ναπολεόνι, αλλά ο Διούδης με διπλή επέμβαση διατήρησε ανέπαφη την εστία του, καθώς απέκρουσε την «εσχάτη των ποινών» που εκτέλεσε ο Ιταλός άσος και στην συνέχεια απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε ο Ναπολεόνι με την επαναφορά.
Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι», μπήκαν πιό δυνατά και στο 53` η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γκορμπούνοφ απ΄το δυνατό σουτ του Μπακασέτα.
Τελικά η εδαφική υπεροχή του Ατρομήτου, «καρποφόρησε» στο 88ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Ούμπιντες, ο Λαζαρίδης σούταρε και νίκησε τον Διούδη, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, χαρίζοντας στους γηπεδούχους μία πολύ σημαντική νίκη.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Μπιτόλο, Φυτανίδης (46` Κοντοές), Γοδόι, Ούμπιντες, Μπρίτο, Μαρσελίνιο (76` Κούρος), Ναπολεόνι, Ουσέρο (60` Λε Ταλέκ), Λαζαρίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Διούδης, Βαλ. Βλάχος, Μπακασέτας, Χατζηισαΐας, Σιώπης (89` Βιγιάλμπα), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84` Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ

Στη Βέροια, η ομώνυμη ομάδα, με 1 - 0 επέστρεψε στις νίκες  κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.Την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Βέροια, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Η «βασίλισσα» χρειάστηκε να περιμένει 15 αγωνιστικές για να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Οι παίκτες του Γεωργιάδη ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια χάρη στο γκολ του Κόλα στο 22’ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της Βέροιας, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.
 Στο 20΄ ο Σανκαρέ προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα στην περιοχή του Αστέρα, ο Γεωργιάδης έκλεψε την μπάλα κι έκανε το σουτ, αλλά αυτή σταμάτησε στο δοκάρι!
Η πίεση της Βέροιας απέδωσε καρπούς στο 22’. Ο Μαγέφσκι έκανε τη σέντρα και ο Κόλα από κοντά με προβολή έκανε το 1-0. Οι Αρκάδες δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 83’. Ο Γκοϊάν βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή, αλλά μπερδεύτηκε με τον Σανκαρέ και απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η Βέροια πήρε την σημαντική νίκη
Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Αραγονές, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (74’ Σιόντης), Ναζλίδης (88’ Νάστος), Γεωργιάδης, Κόλα (93’ Καϊκουτ).
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (64’ Φούντας), Ιγκλέσιας (88’ Δημούτσος), Φερνάντες (78’ Χαμντανί), Μάσα, Γιάννου, Παπαδόπουλος.

 Σήμερα Κυριακή, ο Παναθηναϊκός που είναι τρίτος στην κατάταξη, φιλοξενείται (19:30) στο στάδιο της Κομοτηνής από τον προτελευταίο της βαθμολογίας, Πανθρακικό.
Την ίδια ημέρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πλατανιά στην Τούμπα.
Τη Δευτέρα, η δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Λεβαδειακό με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-0
(88΄ Λαζαρίδης)

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(22΄ Κόλα)

Καλλονή-Ολυμπιακός 0-2
(9΄ πεν., 33΄ πεν. Φορτούνης)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Γηπ. Τούμπας 15:00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς
Γηπ. Παναιτωλικού 17:15 Παναιτωλικός-Ηρακλής
Εθν. Στ. Ιωαννίνων 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη
Δημ. Στ. Κομοτηνής 19:30 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακό Στάδιο 19:30 ΑΕΚ-Λεβαδειακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 45 -15αγ.
2. ΑΕΚ 27
3. Παναθηναϊκός 25
4. Πανιώνιος 23 -15αγ.
. ΠΑΟΚ 23
6. Αστέρας Τρίπολης 21 -15αγ.
7. Λεβαδειακός 19
8. Πλατανιάς 18
. Ηρακλής 18
. Βέροια 18 -15αγ.
11. ΠΑΣ Γιάννινα 17
12. Ξάνθη 16
. Ατρόμητος 16 -15αγ.
14. Παναιτωλικός 13
15. Πανθρακικός 8
16. Καλλονή 7 -15αγ.
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.