Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για την 35ετία στο Δημόσιο

Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για την 35ετία στο Δημόσιο 
Το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δημοσιεύματα και αντιδράσεις για την κοινή υπουργική απόφαση που βάζει τέλος στην 35ετία στο Δημόσιο, εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και κινδυνολογία.
Στην ανακοίωση σημειώνεται ότι πρόκειται για εφαρμογή ψηφισμένου νόμου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κατηγορεί τους επικριτές των Κατρούγκαλου και Χουλιαράκη για υποκρισία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού.
Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μία ΚΥΑ(Κοινή Υπουργική Απόφαση) εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους.
Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο.
Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή”.