Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ποδαρικό με ...πολυβόλα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0


 Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Μάρκο Σίλβα που ντεμπούταρε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Οι νταμπλούχοι δίχως να φορτσάρουν επικράτησαν με 3-0 του Πανιωνίου και μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. 
 Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι φαβορί και για το φετινό τίτλο στο πρωτάθλημα. Επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί δείχνοντας ότι είναι μάλλον η πιο έτοιμη ομάδα αυτή τη στιγμή. 

Με αρκετά από τα νέα του πρόσωπα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του αγώνα θέλησε να βγάλει πάνω στο χορτάρι όλα εκείνα που ζητά ο προπονητής του. Δηλαδή ταχύτητα, κατοχή (75%-25% η κατοχή) και επιθετικότητα (21-3 οι τελικές). Ωστόσο παρότι είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ.
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα του Πανιωνίου που ήταν στημένος ξεκάθαρα για να προφυλάξει την εστία του.
 Στο 14' ο Ομάρ επιχειρήσει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά έπεσε και απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, ο Παπαδόπουλος. Στο 23΄ ο πολύ καλός Ντουρμάζ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Φινμπόγκασον, αλλά πρόλαβε ο Ρισβάνης να διώξει σε κόρνερ.
  Μύριζε γκολ και ήρθε στο 25'  όταν από σέντρα του Ντουρμάζ ο Φορτούνης με εκπληκτικό κοντρόλ με το στήθος και ενώ η μπάλα ήταν ακόμη στον αέρα έπιασε το σουτ με το δεξί και την έστειλε στην απέναντι γωνία για το 1-0.
Ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 28' με τον Μπουμάλ, μέχρι εκεί όμως με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο ως το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός πίεζε για το δεύτερο γκολ και φάνηκε ότι το ήθελε πολύ και ο Φορτούνης, όμως αυτό δεν ήρθε.
Στο 52' οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα προ του Μπακασέτα ενώ από την άλλη πλευρά ο Παπαδόπουλος σταμάτησε σουτ του Φορτούνη έξι λεπτά αργότερα.
Στο 72' ο Μπουχαλάκης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηισαΐα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 που ουσιαστικά έδωσε τέλος στον αγώνα.
 Στο 76' ο Φορτούνης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, απέκρουσε με αστάθεια ο Παπαδόπουλος. Στη φάση μπήκε ο Ντουρμάζ και υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ.
Στο 81' ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά με εκτίναξη σε φάουλ του Ντουρμάζ, ενώ στο 91' ο Ντοσεβί που είχε περάσει ως αλλαγή στο 87'  με εξαιρετικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου γράφωντας το τελικό 3-0 ..
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87' Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69' Χάρα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης (64' Μητρόπουλος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77' Καθάριος), Μασούρας, Ντουρμισάι (65'Ανσαριφάντ).