Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τα τέσσερα "θέλω" του Τσίπρα - Νέα διακοπή για διαβουλεύσεις - Διεθνή ΜΜΕ: Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ δεν θέλουν προσωρινό Grexit

Σύνοδος Κορυφής Live: Τα τέσσερα `θέλω` του Τσίπρα - Νέα διακοπή για διαβουλεύσεις - Διεθνή ΜΜΕ: Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ δεν θέλουν προσωρινό Grexit 
 Ο ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο Νίκος Σβέρκος μεταδίδει από τις Βρυξέλλες:

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει όχι στο ταμείο του Λουξεμβούργου για τα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις, στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, στο χρέος, ζητάει αυξημένη ρευστότητα για τις τράπεζες μέσω του ELA.

Μετά τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται επίσης η Κύπρος και η Αυστρία, ενώ εναντίον μας είναι: Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, οι χώρες της Βαλτικής, ενώ Πορτογαλία και Ισπανία τηρούν στάση αναμονής.
Με αργούς ρυθμούς η πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Μέρκελ εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Φρανουά Ολάντ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλουν ούτε να συζητούν ένα προσωρινό Grexit και εκτιμάται ότι δεν θα είναι το τελικό ανακοινωθέν.
Υποστηρικτικός προς την Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, δεν έχει... εκδηλωθεί η Κριστίν Λαγκάρντ!
Δεύτερη διακοπή στη Σύνοδο Κορυφής για διαπραγματεύσεις

Tusk calls a second break for consultations