Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συνάντηση με στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας Μαξίμου: Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός


Μαξίμου: Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός
Συνάντηση με στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά πιθανότατα αύριο το πρωί.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πέντε το απόγευμα. Στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουίκ.

Πηγές στο Μαξίμου αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού παραμένει ισχυρό ιδίως μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα και τη διαφοροποίηση μελών της κυβέρνησης (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος και Βαλαβάνη που παραιτήθηκε από αναπληρώτρια υπουργός πριν την ψηφοφορία). Ο χρόνος για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας δεν έχει ωστόσο συγκεκριμενοποιηθεί, καθώς νωρίτερα κυβερνητική πηγή έκανε γνωστό ότι δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός.