Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΟΤΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣhttp://www.ipaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν ίσχυε για το διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Η σημερινή ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι οι δεσμεύσεις του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είχαν ημερομηνία λήξης, αποτελούν κυνική παραδοχή εξαπάτησης των πολιτών.
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης, επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση έχει ήδη «πουλήσει» τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό και υφεσιακά μέτρα, που θα προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και στη δυναμική του.
Η κυνική παραδοχή του κ. Βαρουφάκη στη Βουλή, ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά δεν ίσχυε στο διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, είναι μια θλιβερή εικόνα.
Είναι η παραδοχή της εξαπάτησης των πολιτών των νησιών.
Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποκτούν, μεταγενέστερα φυσικά, ημερομηνία λήξης.
Αποτελούν προϊόντα για πούλημα, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.
Όταν, όμως, οι δεσμεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης, η κυβέρνηση μετατρέπεται σε προϊόν μιας χρήσης.