Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αναστάσιος Γκιολής Πρόεδρος της Δημοτικής Τ. Ο Νέας Δημοκρατία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Τιμή για την Κορινθία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα γιά το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αναστάσιος ΓκιολήςΜε δήλωσή του , προς το ιστολόγιο  μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τ. Ο Νέας Δημοκρατία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , κ. Αναστάσιος Γκιολής μας τόνισε τα εξής:
" Η υποψηφιότητα του συμπατριώτη μας πολιτικού κ. Σταύρου  Δήμα γιά το  αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι εξαιρετική. Τιμά την Κορινθία μας καθώς ένα δικό της "τέκνο" ,  ο κ. Δήμας, επελέγη για το ύπατο αυτό αξίωμα.
 Πιστεύω ότι  ήταν σωστή ή επιλογή του Πρόεδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά , στο πρόσωπο του κ. Δήμα καθώς είχε καί την  έγκριση του κ. Κώστα Καραμανλή.
Είμαι αισιόδοξος κ σίγουρος πως θα βρεθούν οι 180 γιατί έτσι θέλει και η κοινωνία μας, Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ενότητα ,σταθερότητα και ανάπτηξη. δεν θέλει άλλες αδιέξοδες περιπέτειες , οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά..".


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ;

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)
Εμφάνιση Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) - Αρθογράφος  Διεθνής αναλυτής.jpg
Δεν έφτανε η συνάντηση του Πάπα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δηλώνει και άθεος, που μας ξάφνιασε, αφού ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι βέβαια εκ της θέσεως του μία προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ήρθε και κατά την τελευταία περίοδο του Νοεμβρίου να απασχολήσει ιδιαίτερα τους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και τον απλό ορθόδοξο λαό, η επίσκεψη του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η συνάντησή του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας αλλά και η συμπροσευχή τους στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Το λεπτότερο κινητό στον κόσμο

Το λεπτότερο κινητό στον κόσμο

Το κινέζικο smartphone έχει πάχος μόλις 4,75 χιλιοστά
Ο επίζηλος τίτλος του λεπτότερου κινητού στον κόσμο αλλάζει χέρια μετά την παρουσίαση του X5Max από την κινεζική Vivo.
Το σώμα της συσκευής είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ ισχυρός αποδεικνύεται και ο εσωτερικός του κόσμος, καθώς εκεί χτυπάει ένας επεξεργαστής 64bit Snapdragon.
 vivo1vivo3
Το πάχος της συσκευής είναι μόλις 4,75 χιλιοστά, τα στιγμή που για παράδειγμα το iPhone είναι κατά 45% παχύτερο, στα 6,9 χιλιοστά! Από την άλλη, διαθέτει εντυπωσιακή Super AMOLED οθόνη 5,5 ιντσών, με ανάλυση 1.920 x 1,080.
Η συσκευή «τρέχει» μια πειραγμένη έκδοση του Android 4.4 KitKat, με περιβάλλον διεπαφής που σύμφωνα με την εταιρεία μιμείται την εμφάνιση του iOS 8.
Παρά το λεπτό «σκαρί», η εταιρεία κατάφερε να εξοπλίσει τη συσκευή με θύρα σύνδεσης ακουστικών 3.5 χιλιοστών και υποδοχές για δύο κάρτες Micro και Nano SIM.
Το X5Max αναμένεται να λανσαριστεί στην κινέζικη αγορά στις 12 Δεκεμβρίου, με κόστος περίπου 390 ευρώ. 

techit.gr

Δημοσκόπηση Alco: το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ λένε «όχι» στο «κόμμα Γιώργου Παπανδρέου».

Σημαντικά ευρήματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», καθώς  καταγράφονται τις αντιδράσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στο ερώτημα για την πρόθεση στήριξης κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου το 89% της ελληνικής κοινωνίας και το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ λένε «όχι».
Επιπλέον ένας στου τέσσερις που δηλώνουν πως θα ψήφιζαν «κόμμα Γιώργου Παπανδρέου» ψηφίζουν σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα το 11% των Ελλήνων ψηφοφόρων και το 24% εντός του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου αρχηγού.

Νίκος Ταγαράς: Άμεση χρηματοδότηση έργων περιβαλλοντικού ισοζυγίου στους Δήμους της Κορινθίας - Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων (Πλατειών), συνολικού ύψους 150.000 ευρώ για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

«Μέσω του Πράσινου Ταμείου, το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί έργα περιβαλλοντικού ισοζυγίου στους δήμους όλης της χώρας. Και στο Νομό Κορινθίας, του οποίου όλοι οι δήμοι χρηματοδοτούνται άμεσα από πόρους του Πράσινου Ταμείου, τα χρήματα επενδύονται σε δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και την καθημερινότητα τους». 
Αυτά δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Ταγαράς ενόψει της απόφασης του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου που θα εγκρίνει συγκεκριμένα έργα για χρηματοδότηση εντός του 2014. Ειδικότερα για το νομό Κορινθίας από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» εγκρίνονται άμεσα τα εξής προγράμματα:

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το Ποτάμι εξορμά σε 14 πόλεις

stavros theodorakisΤο Σαββατοκύριακο 13 και 14 του μήνα το Ποτάμι εξορμά σε 14 πόλεις για να απαντήσει στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;»
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέθυμνο, στο Ωδείο της πόλης.
Αντιστοίχως, άλλα 13 στελέχη του Κινήματος και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου, θα επισκεφθούν ισάριθμες πόλεις για να μιλήσουν για τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις φίλων του Ποταμιού.
Συγκεκριμένα:

Oμάδα Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας με έδρα την Αμαλιάδα


stafida_306712911Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ηλείας προχωρά στη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας με έδρα την Αμαλιάδα.Με δεδομένο πως η σταφίδα είναι ένα απο τα πιο βασικά προϊόντα της περιοχής και με αφορμή  τις τελευταίες εξελίξεις στην τιμή της σταφίδας  απο την ΕΑΣ Αιγιαλείας , η Γενική Συνέλευση σταφιδοπαραγωγών Ηλείας έκρινε την δημιουργία της  Ομάδας Παραγωγών  απαραίτητη.Θα αποτελέσει τον φορέα που θα διαμορφώνει την τιμή του προϊόντος προς όφελος των παραγωγών και θα κλείνει τις συμφωνίες με τους εμπόρους.

amaliadanews.gr

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά από την Πύλο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.27, το μεσημέρι της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή  στην Πύλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 71 χιλιόμετρα Δυτικά- νοτιοδυτικά από την Πύλο, 63 χιλιόμετρα Δυτικά- νοτιοδυτικά από την Μεθώνη και 282 χιλιόμετρα Δυτικά- νοτιοδυτικά από την Αθήνα.
Η δόνηση έδινε αισθητή στην Καλαμάτα που από το επίκεντρο του σειμού απέχει 106 χιλιόμετρα καθώς και σε όλο το νομό Μεσσηνίας
Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε μόλις στα 10 χιλιόμετρα, γεγονός που έκανε τον σεισμό να γίνει έντονα αισθητός και να πανικοβάλει τους κατοίκους, καθώς η περιοχή έχει πικρή πείρα απο τον εγκέλαδο.

Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα
 Ανοικτά θα είναι αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά για να υποδεχθούν τους καταναλωτές από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ

Σαμαράς: Φτύσαμε αίμα να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει στο στόμα τους - Κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας - Δεν θα τους αφήσουμε»

samaras_vouli1
 Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα  Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να μην κυριαρχήσει ο φόβος και ο λαϊκισμός στην χώρα».
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κάνει τα πάντα για αν σύρει την χώρα σε εκλογές και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι ξαναέφεραν στο στόμα των ξένων την λέξη Grexit.

«Δεν θα σας μιλήσω απλά για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αλλά για την πατρίδα μας. Κάποιοι απειλούν να την πάνε πίσω. Θα σας μιλήσω για την πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Βάλατε την χώρα πάνω απ' όλα. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αμφισβήτησαν ότι θα μειωθεί η ανεργία και τώρα δαψεύδονται κατηγορηματικά. 'Επεσαν έξω σε όλα. Τώρα την επιτυχία της χώρας μας την λένε όλοι και δεν μπορούν να την ειρωνευθούν. Κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε», συνέχισε.

Η μεγάλη εκδίκηση του Γιώργου: Σαμαράς και Βενιζέλος απέτυχαν. Να εκλεγεί Πρόεδρος, αλλά να συγκροτηθεί άλλη κυβέρνηση!


Giorgos-Papandreou-KastelorizoΜια μεγάλη και ιστορικών αναφορών εκδίκηση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου, που με ηχηρή σημερινή δήλωσή του συνέδεσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, με αλλαγή κυβέρνησης, επομένως και… πρωθυπουργού.
Ο τέως πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την πολυαναμενόμενη κίνησή του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει το καθήκον του, προσέθεσε ότι θα πρέπει να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και στη συνέχεια έριξε τη… ρουκέτα, τονίζοντας ότι θα πρέπει στη συνέχεια να συγκροτηθεί καινούρια κυβέρνηση.
Η επιθετική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που υπονοεί την αντικαταστάση του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, κατ’ αντιστοιχία με τη δική του ανατροπή και απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου τον Νοέμβριο του 2011, εξηγεί και την πολιτική πίεση την οποία αισθάνθηκε το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις οδήγησε στην κοινή απόφαση με τον Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Περισσότερα στο ysterografa.gr

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Καλαντζή Κωνσταντίνο



Εμφάνιση 20141210_123223.jpg 
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Καλαντζή Κωνσταντίνο  πραγματοποίησε χθες 10-12-2014  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Λέγγα , ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο συναντήσεων με τους Δημάρχους της Π.Ε Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της περιοχής , ιδιαίτερα , θέματα που αφορούν το   αρδευτικό δίκτυο ,την οδοποιία, καθώς και τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Νεμέας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε  ότι τόσο η Π.Ε Κορινθίας , όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι αρωγοί στα προβλήματα των δημοτών της Νεμέας.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη  

Για τα εθνικά θέματα ενημέρωσε την Σχολή Εθνικής Άμυνας ο Χρίστος Δήμας (video)

Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ενημέρωσε την Σχολή Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στην διεθνή σκηνή και για τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η Ελλάδα. Η ΣΕΘΑ αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού Σώματος, Υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και λοιπών φορέων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή Γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Ο κ. Χρίστος Δήμας τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στη περιοχή και έκανε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία, το Ιράκ και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου υπογραμμίζοντας πως απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά από τον πολιτικό και στρατιωτικό κόσμο της χώρας. Στάθηκε ωστόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι οποίες όπως ανέφερε θα πρέπει να διέπονται από το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα ενώ υπογράμμισε πως η Τουρκία καταρχήν θα πρέπει να αποδεχθεί τα αυτονόητα όπως το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα και μοναδικό κράτος που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα: Η Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα αναφερόμενος στα Σκόπια υπογράμμισε πως ακολουθεί πολιτική απομόνωσης η οποία καταρχήν αποβαίνει αρνητική για τους ίδιους ενώ η αδιαλλαξία καταδικάζει οποιαδήποτε πρόοδο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Δήμας έκανε επίσης εκτεταμένη αναφορά στις διεθνείς αποστολές της Ελλάδας καθώς οι αξιωματικοί και οι Έλληνες στρατιώτες που συμμετέχουν στις διεθνείς αυτές αποστολές δεν είναι απλοί εκπρόσωποι, αλλά εκφραστές και κομιστές των αρχών και αξιών της πατρίδας μας. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι το φρόνημα των ένστολων μας είναι ακμαίο, πηγάζει από την ειλικρινή αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα, εμπνέεται από την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και οδηγείται από την πίστη στις δυνατότητες της πατρίδας μας ακόμη και μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

 Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Πόσο θα αντέξει η Ελλάδα σε παράλυση;

ellada-shock
Υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και αν τα χρησιμοποιούν είναι κυρίως για τις γνωστές εξυπηρετήσεις. Βουλευτές έχουν ξεκινήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Όλοι τους, παρασυρόμενοι από το διαφαινόμενο αποτέλεσμα της μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνωστίζονται σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για να κερδίσουν μιντιακό χρόνο παρουσίας, προτού προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές.

Η Ελλάδα σε παράλυση. Πόσο μπορεί να αντέξει; Ενώ είναι στον αέρα οι διαπραγματεύσεις, ενώ όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά, ενώ οι αγορές επιτίθενται με σφοδρότητα, εκμεταλλευόμενες την πολιτική ρευστότητα, που έχει πλέον παγιωθεί στην πατρίδα μας.

Ακόμη και η «αστική» ασφάλεια της χώρας φαίνεται πως ολιγώρησε τραγικά, όταν κυρίως η Αθήνα και άλλες πόλεις λεηλατήθηκαν βάρβαρα από τους γνωστούς αναρχικούς.

Ευτυχώς η άμυνα της χώρας είναι πάντα σε εγρήγορση και το υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν «καταλαβαίνει» από εκλογές, γιατί με τέτοιο πολιτικό σκηνικό και με τέτοιους γείτονες που παρακολουθούν τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό, όλα είναι πιθανά..

Αργυρώ Θεοτοκάτου

www.tokentro.gr

Ο ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΚΑΙ «Η ΚΥΡΙΑ “ΚΟΥΛΑ”»

ΣΕ Α ΠΡΟΣΩΠΟ

του Φίλιππου Φιλίππου

Τον Μένη Κουμανταρέα απλώς τον γνώριζα, δεν ήμαστε φίλοι, δεν κάναμε παρέα, δεν είχα προσπαθήσει να τον προσεγγίσω. Τον θεωρούσα όμως σπουδαίο συγγραφέα, έναν από τους σημαντικότερους της γενιάς του και, πριν από το τραγικό του τέλος, εκτιμούσα πως συγκαταλεγόταν στους σημαντικότερους ζώντες Έλληνες πεζογράφους. Δεν θυμάμαι ποιο από τα βιβλία του είχα πρωτοδιαβάσει: το Κυρία Κούλα ή το Κουρείο; Μήπως τα Μηχανάκια ή το Αρμένισμα; Δεν έχει καμιά σημασία...

diastixo.gr

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Οι γενιές του 1960 και 1970 έμαθαν να γράφουν από τα βιβλία εκθέσεων του Σαράντου Καργάκου. Ο εκλεκτός συγγραφέας συνέχισε την πορεία του γράφοντας και ιστορικά βιβλία, ενώ το τελευταίο του πόνημα απευθύνεται στους νέους...
diastixo.gr

Πώς ασφαλίζονται οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που υπάγονται και στο ΙΚΑ (εγκύκλιος)

Το ΙΚΑ εξέδωσε πριν λίγες ημέρες εγκύκλιο σχετικά με την ασφάλιση δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων , οι οποίοι παράλληλα απασχολούνται σε εργασία υπακτέα στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως οι δημόσιοι, οι δημοτικοί και οι κοινοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θεωρούνται «παλαιοί» ασφαλισμένοι, δηλαδή έχουν έναρξη ασφάλισης πριν από 31.12.1992., εάν παράλληλα με την εργασία τους, παρέχουν και άλλη εργασία σε διαφορετικό εργοδότη, τότε υπάγονται υποχρεωτικά και για τη δεύτερη εργασία τους στην ασφάλιση, μόνο στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ. Οι «νέοι» ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν φορέα ασφάλισης στην περίπτωση που, παράλληλα με την εργασία τους στο δημόσιο, παρέχουν και άλλη εργασία, που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ.
Για την παραπάνω εγκύκλιο, από το ΙΚΑ, εξεδόθη τροποποίηση στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:
«Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου σας γνωρίζουμε ότι, ο  συνδυασμός Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), Κωδικού Ειδικότητας & Κωδικού Πακέτου Κάλυψης (Κ.Π.Κ.) που θα χρησιμοποιείται για την απεικόνιση της ασφαλιστικής ιστορίας των «παλαιών», δημοσίων, μονίμων δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, οι οποίοι παράλληλα απασχολούνται σε εργασία υπακτέα στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και έχουν υποχρέωση ασφάλισης μόνο στον κλάδο σύνταξης από 15/7/2010 και εφεξής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3863/2010 είναι:  Κ. Α. Δ. :  7512, Κωδ. Ειδικότητας: 344999 «Δημόσιος Υπάλληλος παράλληλα  απασχολούμενος σύμφωνα με τον Ν. 3863/2010»,    Κ.Π.Κ. : 152 « Εισφορά. Εργοδότη:13,33%,  Εισφορά Εργαζόμενου:6,67%. Σύνολο:20% » αντί του αναφερόμενου σε αυτή Κ.Π.Κ. : 151 που προκύπτει από Κωδικό Ειδικότητας: 344991 και Κ.Α.Δ.: 7512» 

aftodioikisi.gr

Λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των απορριμμάτων αναζητά η Αυτοδιοίκηση – Ποιοι οι προβληματισμοί των αιρετών

Υπέρ της ενίσχυσης της ανακύκλωσης τάσσεται η Αυτοδιοίκηση οριοθετώντας ως «κόκκινη γραμμή», οι σχετικές διαδικασίες να μην επιβαρύνουν τους δήμους με το κόστος υλοποίησης τους. Πρόκειται για ένα από τα βασικά συμπεράσματα της συζήτησης της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ της Τετάρτης, με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την ανακύκλωση σε ολόκληρη τη χώρα με ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναμενόταν, το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής συζητήθηκε έντονα.

Μία ώρα λιγότερη εργασία για υπαλλήλους Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ – Ποιους αφορά (εγκύκλιος)

Τη  μείωση του ωραρίου για υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία γνωστοποιεί εγκύκλιος  του ΙΚΑ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014).
Συγκεκριμένα:
  • Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά έως 15 ετών τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε καθημερινή βάση (ιδίως μέτρηση σακχάρου, χορήγηση ινσουλίνης και ειδική διατροφή) όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου.
  • Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.ΤΑ που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω τον οποίο συντηρούν.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.gr

Δεκτή νέα τροπολογία του Κώστα Κόλλια για τις εκκαθαρίσεις των αγροτικών συνεταιρισμών



Δεκτή έγινε νέα τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας για τους συνεταιρισμούς. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά βρέθηκα μπροστά στην ανάγκη να καταθέσω τροπολογία, προκειμένου να διευκολύνω τις διαδικασίες εξυγίανσης των αγροτικών συνεταιρισμών. Πρόκειται για μία διάταξη που καλύπτει ένα ακόμα κενό του νόμου 4015, αναφορικά με τις διώξεις για οφειλές που διαπιστώνονται κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης και συγχώνευσης αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο νόμος 4015 προέβλεπε την αναγκαστική εκκαθάριση των συνεταιρισμών. Επί της αρχής, η πρόβλεψη ήταν σωστή, εφόσον σκοπός του νομοθέτη ήταν να διαχωρίσει τους υγιείς από τους ανενεργούς συνεταιρισμούς, ώστε οι οργανώσεις που θα προέκυπταν από τις μετατροπές και τις συγχωνεύσεις να είναι βιώσιμες. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε πολλές περιπτώσεις, κατά την εκκαθάριση διαπιστώθηκαν οφειλές των συνεταιρισμών, τόσο προς το δημόσιο, όσο και προς ιδιώτες.
Αυτές οι οφειλές ασφαλώς πρέπει να εξοφληθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τις δημιούργησαν και ζημίωσαν τους αγρότες και το δημόσιο. Πλην όμως, ο νόμος 4015 δεν προέβλεπε κάποια μεταβατική διάταξη, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πραγματικοί υπαίτιοι. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή απειλούνται με ποινικές ή αστικές διώξεις και κατασχέσεις της προσωπικής τους περιουσίας πρόσωπα που δεν σχετίζονται με τα χρέη που δημιουργήθηκαν στους συνεταιρισμούς.
Η τροπολογία που κατέθεσα προβλέπει την αναστολή αυτών των διώξεων μέχρι το πέρας της εκκαθάρισης των συγχωνευόμενων συνεταιρισμών. Η διαδικασία της εκκαθάρισης θα διαπιστώσει πότε και από ποιους δημιουργήθηκαν τα χρέη, ποιες διοικήσεις πρέπει να επωμιστούν την ευθύνη, καθώς και τον τρόπο και τα μέσα εξόφλησης των οφειλών.  Έτσι, και οι αδικίες εις βάρος μη υπαιτίων θα αποφευχθούν και οι πραγματικοί υπαίτιοι θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους μετά το πέρας της εκκαθάρισης.
Θέλω να επαναλάβω ότι αναστολή δεν σημαίνει ατιμωρησία. Σκοπός της τροπολογίας είναι οι ευθύνες να αποδοθούν σε όσους πράγματι καταχράστηκαν τα χρήματα των αγροτών και ζημίωσαν το δημόσιο. Στα πλαίσια της εξυγίανσης του συνεταιριστικού χώρου, είναι απολύτως απαραίτητο να απολογηθούν στη δικαιοσύνη διοικήσεις που τυχόν συνετέλεσαν στην απαξίωσή του, να πληρώσουν και να αποκλειστούν από το χώρο. Το μέλλον των αγροτικών οργανώσεων πρέπει να βρεθεί σε καθαρά χέρια, και αυτό θα καταστεί δυνατό μόνο μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων και τον σωστό καταλογισμό των ευθυνών.»

Θα ρίξει ο Βενιζέλος και την… κυβέρνηση Τσίπρα;

 Venizelos-Tsipras
Ας δούμε το θέμα από τη… χιουμοριστική πλευρά του: Παρόλο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πολιτικός που υπέγραψε, ως πρωθυπουργός την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίχτηκε ουσιαστικά στον “τοποτηρητή” της εφαρμογής και τήρησής του, ειδικότερα από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι και σήμερα.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… βοήθησε να ανατραπεί, για να τη διαδεχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ας το παραδεχτούμε…

Γράφει ο
Γιώργος Δρακούλης

Δυστυχώς, στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει εδώ και τρεις δεκαετίες να βασιζόμαστε σε δικαιολογίες, μισόλογα και αναλήθειες. Μας άρεσε να φέρνουμε τα πράγματα κατά πως μας βολεύουν. Βλέπετε μας αρέσουν τα εύκολα. Έχουμε μια φυσική τάση στις εύκολες λύσεις, στις εύκολες επιλογές, στην εύκολη απόρριψη και στην εύκολη κριτική για τα πάντα και τους πάντες.

Για να δούμε σε ποιους θα… βαράνε τα νταούλια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που στην Ελλάδα προκαλείται μια άνευ λόγου αναταραχή – διότι ως γνωστόν μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούμε στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι δεδομένες – καλό είναι να βλέπουμε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, που είναι οι δανειστές μας, πλην όμως αντιμετωπίζουν και αυτές πολύ σοβαρά προβλήματα.

Μόλις προχθές, η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, από το Μιλάνο όπου βρέθηκε για μια διάλεξη στο διάσημο πανεπιστήμιο Μποκόνι, είπε την φράση «το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ιταλία θα έκανε την Τζοκόντα κα χάσει το χαμόγελό της».

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

papakonstantinou Το ειδικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου με βούλευμά του παραπέμπει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο για 2 κακουργήματα.
Συγκεκριμένα, παραπέμπεται με ψήφους 4 εναντίον 1 για νοθεία εγγράφου και απόπειρα απιστίας ενώ απαλλάσσεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας τα τρία συγγενικά του πρόσωπα.

υστερογραφα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06

Κατατέθηκε η επιστολή Σαμαρά με την οποία προτείνει τον Στ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ποιοί προσπαθούν να απαξιώσουν τον Κορίνθιο πολιτικό

Antonis-Samaras-Stavros-Dimas

Κατατέθηκε η επιστολή Σαμαρά με την οποία προτείνει τον Στ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της  Δη

 

 Παραδόθηκε στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλή, η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την οποία προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

H επιστολή.

«Κύριε Πρόεδρε
σύμφωνα με το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα
Με τιμή 
 Αντώνης Σαμαράς»  

'Ομως όπως γράφει ο  Λάζαρος Καλλιανιώτης, στα  ysterografa.gr,   η  υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μια αξιοπρεπής, μετριοπαθής και ευρωπαϊκή επιλογή, δέχεται από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσής της “ρουκέτες” απαξίωσης και “κοντύματος”, που εκ των πραγμάτων επιβαρύνουν το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ακόμη και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες να υπερτονίσει με προσωπικές δηλώσεις του ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης και στην 3η ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, και δεν θα αποσυρθεί, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα.
Και επειδή… στην Ελλάδα ζούμε, και… γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, είναι προφανές ότι μια κοινωνία που έχει μάθει να ζει με τους μύθους της και τις συνωμοσιολογίες, και να αναπαράγει τέτοιες καταστάσεις, δεν ασχολείται τόσο με τη διάψευση μιας φήμης, αλλά εστιάζει στην ίδια τη φήμη.
Πρακτικό αποτέλεσμα: Η υποψηφιότητα Δήμα, που δεν είχε τα στοιχεία της έκπληξης, ούτε του σύνθετου dna που θα επέτρεπε να λειτουργήσει προωθητικά, απαξιώνεται και αποδυναμώνεται.
Με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δυναμική της τελικής αριθμητικής, που δεν αφορά μόνο τη δυνατότητα ή μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις εντυπώσεις με τις οποίες θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο: Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν τον Σταύρο Δήμα; Και γιατί το κάνουν; Ή μάλλον… καταλαβαίνουν ότι το κάνουν;

Ο Παμβοχαϊκός τήρησε την παράδοση - Μεγάλη νίκη 3 - 2 στην έδρα του Παναθηναϊκού

Η παράδοση που θέλει τον Παμβοχαϊκό να νικάει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του -παρά και την επανεμφάνιση των οπαδών του- τηρήθηκε και στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την αγωνιστική. Η ομάδα του Βραχατίου σημείωσε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας με το 3-2 (25-23, 19-25, 20-25, 25-22, 17-15) στην Κυψέλη.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ είχε ευκαιρία να πάρει ακόμα και τρίποντο καθώς προηγήθηκε με 2-1 σετ και 18-11 στο 4ο σετ αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το σημαντικό προβάδισμα. Οι αλλαγές του Μίχαλ Μέρτεν που έβγαλε τους βασικούς και τους επανέφερε την κατάλληλη στιγμή βοήθησαν να γυρίσει το σκορ στο 4ο σετ και να πάρει η ομάδα του τη νίκη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 12 (11/28 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής, Κουκ 22 (20/35 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 71% υπ - 46% άριστες), Πρωτοψάλτης 15 (12/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 58% υπ - 38% άριστες), Χόι 19 (13/19 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Πανταλέων 8 (5/9 επ, 3 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 69% υπ - 49% άριστες), Αριστόπουλος
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Ασπιώτης 12 (9/17 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Στεβάνοβιτς 7 (6/13 επ, 1 άσσος 59% υπ - 37% άριστες), Κανέλλος 4 (3/9 επ, 1 μπλοκ), Νέμεθ 14 (12/28 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 33% υπ - 11% άριστες), Βούλιν 15 (10/16 επ, 5 μπλοκ)/ Ζήσης (λ, 68% υπ - 48% άριστες), Βανδώρος, Δρογκάρης, Τσουκ 10 (9/17 επ, 1 άσσος), Παπαδόπουλος 9 (6/9 επ, 3 άσσοι), Σαρικεΐσογλου 6 (4/9 επ, 2 άσσοι 61% υπ - 17% άριστες)

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Μάικλ Μέρτεν, δήλωσε: «Τα πήγαμε καλά. Μέχρι τη μέση του παιχνιδιού δεν είχαμε καμία ελπίδα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο. Οι παίκτες δεν τα παράτησαν και τα παιδία από τον πάγκο φάνηκαν εξαιρετικές λύσεις. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ σε ένα παιχνίδι με σκαμπανευάσματα. Ήμασταν τυχεροί, θα μπορούσαμε να είχαμε ηττηθεί. Βοήθησε πολύ η είσοδος του Παπαδόπουλου που άλλαξε την εικόνα με το σέρβις και μερικά μπλοκ του. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι σκληρό όπως το σημερινό».

Ο πασαδόρος του Παμβοχαϊκού Θάνος Τερζής δήλωσε: «Η ατμοσφαιρα ήταν ωραία και κόσμια και καλύτερα να είναι τα γήπεδα γεμάτα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο κοντρολ βόλεϊ από εμάς, αλλά η απόδοσή του έπεσε μετά το 3ο σετ και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Ο προπονητής μας είδε ότι ο αγώνας θα κρατούσε πολύ και μας κράτησε λίγο περισσότερο στον πάγκο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μείναμε συγκεντρωμένοι και με υπεροχή από το κέντρο μας πήραμε δίκαια τη νίκη. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη και συνεχίζουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από τις πρώτες θέσεις.».

Η Θράκη θέλει να γνωρίζετε τι συμβαίνει (γραμμένο από ένα δάσκαλο) ...

Δάσκαλος από τη Θράκη, απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες! (προωθήστε το) Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ!!! 
Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα. Την ίδια ώρα λοιπόν ,που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα στηρίγματα), σε κάποιους άλλους χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαι...

Διαβάστε όλο το άρθρο:  .logiosermis.net

Ανάστατη η Παγκόσμια Πανεπιστημιακή κοινότητα με τα Τρί-καλα

Ένα άλυτο μυστήριο απασχολεί τον τελευταίο καιρό ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές...
Το μαγικό τρίγωνο Δελφοί Επίδαυρος, Ολυμπία και ακριβώς στη μέση Τρίκαλα (Κορινθίας, όχι τα... δικά μας !)
Ο ποιητής Τάκης Μιχόπουλος ανακαλύψει:
Εάν συνδέσετε τους τρεις σημαντικότερους αρχαίους τόπους λατρείας τους Δελφούς, την Επίδαυρο και την Ολυμπία ο ένας τον άλλον, αυτό οδηγεί σε ένα σχεδόν ισόπλευρο τρίγωνο.



Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωση.


Αν μία από τις τρεις θέσεις στις αντίθετες πλευρές του τριγώνου, ένα κάθετο, τότε οι τρεις γραμμές που τέμνονται στο λεγόμενο ορθο κέντρο, ενώνει τα τρία "καλά" Tri-kala και βρίσκεται ακριβώς στο κάτω μέρος της οροσειράς της Κυλλήνης Ζήρεια, (Zirija) κοντά στην πόλη των Τρικάλων Κορινθίας.

Τυχαίο; Μπορεί.

Όμως "αλλού" παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους ανα την γη "Τρικαλινούς" το θέμα.

Ίσως, αναφέρεται σε κάποια άλλη πηγή, η λύση να είναι σε ένα άλλο τρίγωνο, στη μέση του οποίου είναι κάποια "άλλα" Τρίκαλα !

Εννοούν τα "δικά" μας; To τρίγωνο Δωδώνη - Βεργίνα - Φθία και στην μέση την αρχαία Τρίκκη;
Εννοούν τα Τρίκαλα Ημαθίας;Ένα μυστικό που κανείς δεν ξέρει ακόμα...

Έχουμε βρει βέβαια κάποιες νέες αναρτήσεις άκρως ενδιαφέρουσες που αναφέρονται στο θέμα αλλά δεν θέλουμε να τις γνωστοποιήσουμε πριν τις διασταυρώσουμε.

Βρε... μπας και είμασταν κάποτε το κέντρο του κόσμου και δεν το ξέρουμε;


Πηγή: www.fatsimare.gr



thesecretrealtruth.blogspot.com