Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κάθε αρχή και δύσκολη... signore Ρανιέρι! ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 0 - 1

Ελλάδα - Ρουμανία 0-1
 Αχρωμη, απρόσωπη, προβληματική η Εθνική στην εποχή Ρανιέρι ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2016 χάνοντας με 1-0 στο άδειο Καραϊσκάκη από τη Ρουμανία.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν κάκιστη… Εδειχνε να μην έχει ψυχή και πάθος στο παιχνίδι της, ενώ και τα όποια ατού της ήταν ωσεί παρών με αποτέλεσμα να ηττηθεί στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη με 1-0 από τους Ρουμάνους με γκολ-πέναλτι στο 9' προς 10' από τον Μάρικα που στο 53' άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του.
Βέβαια, στο τέλος του ματς η Ελλάδα θα μπορούσε με την κεφαλιά του Τοροσίδη (88') που χτύπησε στο δοκάρι, να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως εν τέλει αυτό δεν έγινε.
Το κακό της πρόσωπο πλήρωσε στο πρώτο μισάωρο του ματς η Εθνική. Η Ελλάδα είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Δεν μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αντιδράσει στο 1-0 της Ρουμανίας μόλις στο 9' από εύστοχο πέναλτι του Μάρικα που κέρδισε από μαρκάρισμα του Χολέμπας ο Τσίπσιου.
Οποιος περίμενε αντίδραση της Εθνικής μετά το 1-0, διαψεύστηκε… Η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει τους Ρουμάνους που ταυτόχρονα προσπαθούσαν να βρουν τη μία καλή ευκαιρία για το 2-0. Το ρου του ματς έμελλε να μην αλλάξει ούτε στο τελευταίο τέταρτο του α' ημιχρόνου με την Εθνική να υποπίπτει σε εύκολα λάθη και «πουλήματα» της μπάλας, την ώρα που η Ρουμανία έπαιζε μυαλωμένα και έψαχνε με ορθόδοξο τρόπο και άλλο γκολ.
Και λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να φθάσουν στο 2-0, όμως στο 43' ο Μανωλάς και στο 45' ο Καρνέζης ήταν εκεί που έπρεπε στο σουτ του Τσίπσιου και στην κεφαλιά του Γρκιγκόρε. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, όπου από την Εθνική δεν υπήρχε κάποιος διακριθείς.
Στο β' μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε παρά την αλλαγή του ρούκι και ενθουσιασμένου, λογικά, Διαμαντάκου αντί του αρνητικού στο πρώτο μέρος Σαμαρά.
Η Εθνική παρέμενε νωθρή με προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων να παραμένει. Στο 53', όμως, άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς και γεννήθηκε μία ελπίδα για την Εθνική μας, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Μάρικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμενε ακίνδυνο. Ο Ρανιέρι, πλέον, δεν είχε περιθώρια… Και στο 65' πήρε το ρίσκο να κλείσει νωρίς τις αλλαγές του με τους πιο έμπειρους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο αντί των Μάνταλου και Σάμαρη που σε γενικές γραμμές ήταν, σαφέστατα, διασωθέντες του «ναυαγίου». Και οι αλλαγές αυτές, όμως, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έδειχνε ανήμπορη να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, να απειλήσει κόντρα σε μία Ρουμανία που παρότι έπαιζε με δέκα, έδειχνε ικανή στην κόντρα επίθεση να πιάσει στον ύπνο την Εθνική.
Ετσι το 1-0 έμελλε να παραμείνει με την Εθνική να κάνει την πιο μεγάλη φάση της στο ματς στο 88' στην κεφαλιά του Τοροσίδη στο δοκάρι σε φάουλ του Χολέμπας. Το 1-0 δεν άλλαξε με τον Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής να ξεκινάει με το αριστερό…
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65' Κονέ), Μάνταλος (65' Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Σαμαράς (46' Διαμαντάκος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Ρατς, Ταμάς, Χόμπαν (86' Πρεπελίτα), Κίρικες, Τσίπσιου (90' Τόργε), Πιντίλι, Μαρικά, Μαξίμ (67' Ενάτσε), Στάνκου, Γκριγκόρε


Στο ΣΔΟΕ τα 30 εκατομμύρια του Σγουρού !

sgouros-giannis

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται η υπόθεση «διανομής» 30 εκατομμυρίων ευρώστην οποία προχώρησε ο πρώηνΠεριφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, λίγο προτού παραδώσει τα «κλειδιά» στην νεοεκλεγείσα, Ρένα Δούρου. Αποκλειστικές πληροφορίες τουereportaz.gr  αναφέρουν ότι πολυσέλιδη καταγγελία η οποία καταγράφει το παράδοξο ιστορικόβρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς, στελέχη του οποίου θα κληθούν να εξετάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ, δυο ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων από την κυρία Δούρου, οι λογαριασμοί της περιφέρειαςελαφρύνθηκαν κατά 30 εκατομμύρια ευρώ!
Σχετική έρευνα του thepressproject.gr αποκάλυψε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου και ανακαλύψαμε ότι εκδόθηκαν περισσότερες από 200 αποφάσεις.
Μερικές από αυτές αφορούν την κατασκευή πεζογεφυρών για τον κλασικό Μαραθώνιο (δαπάνη 36.900€), η κατασκευή αγωγού ύδρευσης στους οικισμούς Καρατζά – Αγ. Ελένης – Άνω Φανουρίου 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, 
Η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης δεν μπορούσε φαίνεται να περιμένει -όπως συνηθίζεται- τη νέα Περιφερειάρχη, όπως άλλωστε και η έγκριση των πρακτικών για την πίστωση 7.7 εκατομμυρίων ευρώ που θα κοστίσει σε όλη τη χώρα η μεταφορά των μαθητών ανά περιφέρεια, η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του Χατζηκυριάκειου ορφανοτροφείου με μια δαπάνη 17.3 εκατομμυρίων ευρώ και πολλές ακόμα. 
Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώην Περιφερειάρχης λίγο προτού αποχωρήσειεκταμίευσε χρήματα προς ΜΜΕ για καλοκαιρινή διαφημιστική καμπάνια η οποία έχει ως ένα από τα συνθήματα το «Κοντσέρτο για τζιτζίκια και κύμα». 
Γνωρίζοντες το προσκήνιο και το παρασκήνι αναφέρουν ότι πρόκειται για προσπάθεια τηςαπερχόμενης διοίκησης να δημιουργήσει συμμαχίες με ΜΜΕ, στην περίπτωση που τους επόμενους μήνες διαπιστωθούν παράτυπες ή έκνομες ενέργειες της.
Ούτως η άλλως η Περοφέρεια Αττικής είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα μεγάλα διαφημιστικά budget. Επίσης γνωστή είναι πλέον η τακτική που θα ακολουθηθεί από πολλούς εκδότες (ακόμα και δεξιούς) στην προσπάθεια να προσεγγίσουν την νέα ηγέτιδα της Αττικής.
e-reportaz.gr

ΕΞΩ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

http://www.topontiki.gr/photos/ntavris1404564864.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το μείζον θέμα – πρόβλημα με τα εξοπλιστικά (Α.Ω) κλπ, δεν είναι ότι χάθηκαν μυθώδη ποσά. Δυστυχώς το μείζον είναι ότι δεν αντέδρασαν δυναμικά και καθοριστικά οι θεσμοί (επιτελεία, αρχηγοί, στρατιωτική Δικαιοσύνη κλπ), προφανώς γιατί υπήρξαν δυνάμεις – χρήμα – πιέσεις, αλλά και κάποιοι επίορκοι, δυστυχώς. Λογικά πρέπει να υπάρχουν ακόμα και οι παραφυάδες αυτών.
Συνάδελφοι – φίλοι,
Το AIDS της διαπλοκής, πέρασε και μόλυνε αρκετούς. Άρα υπάρχει ιερή υποχρέωση ίασης και διαφύλαξης της ηθικής υγείας του στρατεύματος. Αυτό το τεράστιο θέμα πρέπει να συζητηθεί και να υλοποιηθεί άμεσα με «δρακόντειες» διατάξεις στη Βουλή.
Την «παράγκα» στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να την κάψουμε όλοι μαζί!
Το είπα στην Ολομέλεια (όταν συζητούσαμε για τα υποβρύχια). Το φωνάζω παρακλητικά – δυνατά συνεχώς.
Βοηθήστε όλοι. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, στην ιστορία μας, στην Ελλάδα μας!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι «καθαρές» και απόλυτα δημοκρατικές. Υπάρχουν για να υπηρετούν και να υπερασπίζονται τα όσια, τα ιερά, το Έθνος, την Πατρίδα και  τη Γαλανόλευκη με το Σταυρό!
Γιώργος Νταβρής
Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας
Μέλος της κίνησης «Νόστος»

Μπλακ – άουτ! Συντριβή από την Σερβία και αποκλεισμός για την Εθνική - Ήταν η πρώτη νίκη των Σέρβων επι της ελληνικής ομάδας σε επίσημο ματς μετά από 16 χρόνια

Μπλακ – άουτ! Συντριβή από την Σερβία και αποκλεισμός για την Εθνική
 Αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 90-72 από την Σερβία και αποκλείστηκε από το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.
Ήταν η πρώτη νίκη των Σέρβων επι της ελληνικής ομάδας σε επίσημο ματς μετά από 16 χρόνια

Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που είχε δώσει μέχρι τώρα στην διοργάνωση, η Εθνική ομάδα βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ χωρίς ωστόσο να επιτρέψει η διαφορά να αυξηθεί περισσότερο από 5 πόντους.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δούλευε καλά στην επίθεση, ωστόσο είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Κάλινιτς. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στο 19΄(41-42), ωστόσο ακολούθησε ένα σερί 5-0 των Σέρβων για να κλείσει το ημίχρονο με 46-42.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Εθνική, καθώς οι Σέρβοι έσφιξαν την άμυνα τους και κατάφεραν σιγά σιγά να χτίσουν διαφορά. Αυτή έφτασε ακόμα και στους 11 πόντους για να κλείσει τελικά το δεκάλεπτο στους 9 (64-55).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στους 8 με τρίποντο του Βασιλειάδη, ωστόσο ακριβώς μετά ο καταπληκτικός Μπογκντάνοβιτς σκόραρε από τα 9 μέτρα και ουσιαστικά έκοψε τα πόδια της ελληνικής ομάδας.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 20 πόντους (80-60), καθώς η Εθνική μας ομάδα δεν σκόραρε για 4,5 λεπτά, ενώ τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 90-72 υπέρ της Σερβίας, η οποία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του Βραζιλία - Αργεντινή.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-46, 55-64, 72-90.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5 (1), Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

Φιλική εξάρα του Αστέρα Δερβενίου επί του Ολυμπιακού Άσσου


Από ημέρα σε ημέρα όλο και πιο βελτιωμένος παρουσιάζεται ο Αστέρας Δερβενίου που κάνει τους απαιτητικούς οπαδούς του αισιόδοξους ότι η ομάδα θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας που αρχίζει σε  2 εβδομάδες.
Σήμερα ο Αστέρας στο Δερβένι σε αγώνα προετοιμασίας  "φιλοδώρησε" με εξάρα  (6 - 1) τον Ολυμπιακού Άσσου . Τα τέρματα πέτυχαν οι Παπαδημητρίου, Καραγιαννίδης (2), Πρίφτης, Κρισάφη και Κουτρούλης.
 Επόμενος φιλικός αγώνας του Αστέρα την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου με τον Πέλοπα Κιάτου (εκτός έδρας) στο Κιάτο.
*  Η πρώτη προπόνηση της παιδικής ομάδας και της ακαδημίας του Αστέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου (αντί Τετάρτης που είχε αρχικά γραφεί) στις 4 μ.μ. στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς".

Σφοδρή επίθεση Πανούση στον Κ. Σημίτη: "Μικρόψυχος και φοβικός, εμφανίζεται ως Κήνσορας αντί να απολογείται"



Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπολύει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την επανεμφάνιση του πρώην προωθυπουργού στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πανούσης χαρακτηρίζει τον Κώστα Σημίτη μικρόψυχο, φοβικό, ανθρωποδιώχτη, ηγέτη της διαπλοκής και κατασκευασμένο μύθο ο οποίος εμφανίζεται ως Κήνσορας αντί να απολογείται και διερωτάται γιατί ακόμη το σύστημα -μιντιακό και πανεπιστημιακό- τον διατηρεί ζωντανό.
Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Πανούση
"Ο ανεύθυνος εκσυγχρονισμός και ο ανεύθυνος ηγέτης του"
Το (υπο)φαινόμενο Σημίτη δεν έχει όμοιό του.
· Έδωσε (αντιδεοντολογικά, αντιδημοκρατικά, αντικομματικά) το «δακτυλίδι» (άρα την εξουσία) στον ΓΑΠ και τώρα… κάνει πως δεν τον αναγνωρίζει.
· Ως ρίψασπις εγκατέλειψε (όντας Πρωθυπουργός) το ΠΑΣΟΚ (λόγω – λέει – κακών δημοσκοπήσεων) και τώρα… κόπτεται για τη Δημοκρατική Παράταξη.
· Όλα τα σκάνδαλα (Siemens, Υποβρύχια κλπ.) είχαν «γερμανικό» άρωμα αλλά ο ίδιος… δεν μύρισε τίποτα.
· Έγραφε/ξέγραφε στο μπλοκάκι του αλλά και τόσο στο στενό περιβάλλον του (τα «εξαπτέρυγα») όσο και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο η διαφθορά έκανε πάρτι.
· Θα του κρατούσαν – λέει – υψηλές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά… ατύχησε.
· Γράφει κείμενα και άρθρα έχοντας λησμονήσει… ότι ήταν Πρωθυπουργός επί 8 χρόνια (πάντοτε φταίνε οι άλλοι).
Αυτός ο μικρόψυχος, φοβικός, ανθρωποδιώχτης, σοβαροφανής, άφιλος πολιτικός των σαρδάμ, τον οποίο σε λίγο θα τον έχει ξεχάσει η Ελλάδα (την οποία – όπως και το ΠΑΣΟΚ – ουδέποτε αγάπησε) εμφανίζεται σήμερα ως Κήνσορας (αντί να απολογείται), συνεχίζει να είναι κρυφός υποβολέας (στους 58, στην Ελιά κ.α) και μας κάνει μαθήματα ηθικής (απ’ ότι διάβασα τηλεφώνησε και στην Ακαδημία για να εκλεγεί ένας «δικός του»).
Τώρα γιατί ένα ολόκληρο μιντιακό, πανεπιστημιακό και λοιπό σύστημα τον κρατάει ζωντανό ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Έλεος πια με τους «κατασκευασμένους μύθους» και τους ηγέτες της διαπλοκής

koutipandoras.gr

Εθνική... Σάντος με Ρανιέρι! ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


 
Η «εποχή» Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας εγκαινιάζεται σήμερα (7/9, 21:45) και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι. Αυτό κόντρα στη Ρουμανία, στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016.

H Ελλάδα θα δώσει δίχως τον κόσμο της ένα από τα (θεωρητικά) πιο δύσκολα παιχνίδια του ομίλου της, «πληρώνοντας» τα επεισόδια στον αγώνα της προκριματικής φάσης του προηγούμενου Euro (αυτό του 2012).
Όπως έχει πει ο Ιταλός τεχνικός τυχόν αποκλεισμός από τα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνει στη Γαλλία θα είναι «καταστροφή» κι έχει δίκιο, αφού πέραν του ότι ο όμιλός μας θεωρείται εύκολος (Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φερόε, Φινλανδία) την πρόκριση παίρνουν απευθείας οι δύο πρώτοι των προκριματικών ομίλων και ο καλύτερος 3ος , ενώ οι υπόλοιπες 8 τρίτες ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να προκύψουν τέσσερα ακόμη εισιτήρια.

Φυσικά στόχος της Ελλάδας είναι η πρωτιά και αν αυτή δεν έρθει τουλάχιστον η 2η θέση. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα των Ρουμάνων, δεδομένης της απουσίας του κόσμου, δεν θέλει να τους προσφέρει κι άλλο.
Κι επειδή έχει κάνει μόλις έξι ημέρες προπονήσεων με τους Έλληνες διεθνείς είναι αποφασισμένος, τουλάχιστον στην πρεμιέρα, να πατήσει στα βήματα του προκατόχου του. Του Φερνάντο Σάντος.
Έτσι δεν πρόκειται ν' αλλάξει το 4-3-3 (έστω και αν παραδέχτηκε ότι έχει πιο επιθετική φιλοσοφία). Η άμυνα, μάλιστα, θα είναι ακριβώς η ίδια. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια και οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας από τα δεξιά στα αριστερά.
Στη μεσαία γραμμή καθαρός «κόφτης» θα είναι ο Ταχτσίδης (λείπει ο τραυματίας Μανιάτης, ενώ δεν έχει κληθεί ο Κατσουράνης) και μπροστά του σε ρόλο δεξιού εσωτερικού μέσου ο Σάμαρης και αριστερού εσωτερικού μέσου ο Κονέ.
Στην επίθεση, στην κορυφή θα παίξει ο Μήτρογλου, στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ στα αριστερά φαίνεται πως… παίζεται μία θέση μεταξύ του Σαμαρά και του Χριστοδουλόπουλου.
Το βάρος στα στημένα
Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση πριν από τον αυριανό αγώνα με τη Ρουμανία, η οποία έγινε το απόγευμα στον Άγιο Κοσμά, ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε το… βάρος στα στημένα. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Κάτι που δεν είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες.
Σήμερα οι παίκτες του Ρανιέρι είχαν πρωινό χαλάρωμα στον Άγιο Κοσμά και ακολούθως επιστροφή στο ξενοδοχείο, προτού η αποστολή μεταβεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Euro 2016.

Ο σεισμός της Πάρνηθας και τα ρίχτερ της Μαδρίτης




Γράφει ο Βασίλης Σκουντής

Σαν σήμερα το 1999 κουνήθηκε αλλόκοτα ολόκληρη η Αττική και δεκαπέντε χρόνια αργότερα η Εθνική φιλοδοξεί (αλλά δύναται κιόλας) να προκαλέσει τον δικό της σεισμό στη Μαδρίτη!
Αλλος βέβαια ο σεισμός μιας νίκης επί της Σερβίας, που πολύ απέχει από την... τρομακτική ομάδα των `90s, κι άλλο ο προσεισμός του θριάμβου επί των Αμερικανών, το 2006 στη Σαϊτάμα!
Την παραμονή του ημιτελικού με την Dream Team κι ενώ έδιναν συνέντευξη ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ξαφνικά το έδαφος άρχισε να τρέμει και όλοι (οι ανυποψίαστοι επισκέπτες της Ιαπωνίας) πανικοβληθήκαμε. Παρ' όλα αυτά δεν έχασα την ψυχραιμία μου και ρώτησα τον Διαμαντίδη που προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ εάν πίστευε ότι θα γινόταν σεισμός και στον αγώνα!
Εγινε μετά από 24 ώρες και δεν ήταν απλός σεισμός, αλλά αληθινός πάταγος!
Δυστυχώς μέσα στις τσάντες με τα αρχεία που κουβάλησα εδώ δεν μερίμνησα να φέρω και τον... εξοπλισμό του... Βαρώτσου) για να προγνώσω τους σεισμούς της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, αλλά κάτι λαμβάνω από τα ηλεκτρικά σήματα!
Παρεμπιπτόντως ο (φονικότερος των τελευταίων εξήντα ετών) σεισμός της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 είχε ένταση 5.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ απόψε η Εθνική θέλει να το στρογγυλέψει το νούμερο, να πετύχει την 6η σερί νίκη της και ό,τι ήθελε προκύψει...
Αυτό που προκύπτει από την ατμόσφαιρα είναι το οριακόν του πράγματος: «Ο υπέρ πάντων αγών», όπως τον χαρακτήρισε ο αρχηγός Νίκος Ζήσης, ο οποίος σε αντίθεση με τους προκατόχους του, μεγάλωσε σε μια εποχή, κατά την οποία η Ελλάδα ανήγαγε σε πελάτες τους (επί σειρά δεκαετιών δήμιους της) Γιουγκοσλάβους.
Ομως, «today is another day», όπως έλεγε και η Σκάρλετ Ο' Χάρα: την ανακατεύω κι αυτήν στην υπόθεση, διότι ανάμεσα στα «όσα παίρνει ο άνεμος» (πρέπει να) είναι τόσο οι προηγούμενες νίκες της Εθνικής επί των Σέρβων όσο και το 5-0 της Σεβίλλης...
«What happens in Vegas, stays in Vegas», κατά την αλληγορική πλην σαφή τοποθέτηση του Κώστα Καϊμακόγλου!
Κοινώς, ο γέγονε, γέγονε καθότι ο αποψινός αγώνας είναι μια tabula rasa: ένας άγραφος χάρτης, τον οποίον η Εθνική θέλει να βάψει με τα δικά της χρώματα, διότι (όπως κατέληξε ο Ζήσης), «εάν ηττηθούμε και γυρίσουμε πίσω, κανείς δεν θα θυμάται το σερί και το όμορφο μπάσκετ»...

  SENTRAGOAL

Ο πρώτος "τελικός" της Εθνικής! Ελλάδα - Σερβία (19.00)

Ο πρώτος `τελικός` της Εθνικής! Ελλάδα - Σερβία (19.00)
 Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ αλλά τώρα αρχίζουν οι "τελικοί". Απέναντι στη Σερβία   θέλει τη νίκη που θα τη στείλει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η νέα Εθνική ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έχει πείσει με τις εμφανίσεις της και τον πιο δύσπιστο Έλληνα φίλαθλο, αλλά για να τις εξαργυρώσει θα πρέπει να πάρει τη νίκη στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της.
Η Σερβία δεν είναι φόβητρο αλλά ούτε και εύκολος αντίπαλος. Στηρίζει πολλά στον Τεόντοσιτς αλλά και στον Ραντούλιτσα ο οποίος είναι ο βασικός ψηλός της ομάδας του Τζόρτζεβιτς, αφήνοντας για αρκετή ώρα στον πάγκο τον Κρίστιτς.

Ο Φώτης Κατσικάρης έχει δείξει ότι διαβάζει εξαιρετικά όλους τους αντιπάλους αλλά δεν προσαρμόζει την άμυνά του πάνω σε έναν παίκτη. Το έκανε με την Αργεντινή του Σκόλα, το έκανε και με την Κροατία του Τόμιτς και του Μπογκντάνοβιτς.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον OTE TV και τον ANT1
Η Ελλάδα, σε περίπτωση πρόκρισης, θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία - Αργεντινή (23.00).

Ασθενής σεισμική δόνηση στην Ζάκυνθο

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:56 σήμερα το μεσημέρι, δυτικά και ανοιχτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 106 χλμ νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, δηλαδή 357 χλμ δυτικά της Αθήνας.
Ο σεισμός είχε αρκετά μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός στη Κεφαλονία, τη Ζάκυνθο καθώς και στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου.
Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. 

Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της χώρας, καθώς και τα περιφερειακά συμβούλια, μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να εκλέξουν τους προέδρους των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και άλλους εκπροσώπους σε καίριους τομείς.

Για τους δήμους, όπου οι νεοεκλεγμένοι αιρετοί ξεπερνούν το 65%, τα δημοτικά συμβούλια θα εκλέξουν, εκτός από τον πρόεδρο του ΔΣ, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων.

Επίσης, τα Περιφερειακά Συμβούλια, εκτός από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκλέγουν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Οικονομικών Επιτροπών.

Τα νέα εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης – Αποκαλύφθηκαν δύο πανέμορφες Καρυάτιδες

590_3657bd5a3c1d8810adc95b543e960cfc

Δυο Καρυάτιδες είναι το εντυπωσιακό εύρημα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, σύμφωνα με νεώτερη, σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες , από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.
Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει. Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών. Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.
Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.
Έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση. Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο. Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.
Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση.
Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του. Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή”.

Το… δίλημμα του Βενιζέλου και οι 5 άξονες της εθνικής στρατηγικής

beni2000

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ τους πέντε άξονες της εθνικής στρατηγικής και έθεσε το δίλημμα για το «αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού ή θα βρεθούμε πολύ κάτω από το μηδέν».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε κρίσιμους τους μήνες μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως άγουρο ΠΑΣΟΚ του 1974 που μαζεύει τους δημαγωγούς και τους τυχοδιώκτες σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία. Επαναλαμβάνεται, όμως ως φάρσα», ενώ προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα του Γιώργου Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για αυτά που έγιναν στο Ζάππειο λέγοντας χαρακτηριστικά τα «είπαμε την Τετάρτη».
Όσον αφορά τα 5 σημεία της εθνικής στρατηγικής αυτά είναι:
Σταδιακή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο
Πολιτική και θεσμική σταθερότητα
Παραγωγική ανασυγκρότηση με εθνική αναπτυξιακή συμφωνία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, τράπεζες)
Στήριξη των ευπαθών ομάδων
Η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

Ένταση με το καλημέρα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής- Αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού

Ένταση με το …καλημέρα στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Η παράταξη του Γιάννη Σγουρού αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την παράταξη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Συγκεκριμένα η παράταξη της κας Δούρου «Δύναμη Ζωής» ενώ εξασφάλισε για τη θέση του προέδρου του συμβουλίου, τον Θεόδωρο Σχινά, δεν στήριξε τελικά στην ψηφοφορία για την θέση του αντιπροέδρου, τον Χάρη Δαμάσκο, που προτάθηκε από την παράταξη Σγουρού.

airetos.gr

Α. Ντινόπουλος: Οι αριστεροί πάνε στη χλιδή και οι δεξιοί στη Θεσσαλονίκη τη φτωχομάνα ...

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι του στο Κόμο της Ιταλίας εξαπέλυσε το πρωί της Κυριακής μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
«Οι αριστεροί πάνε στη χλιδή και οι δεξιοί στη Θεσσαλονίκη τη φτωχομάνα», δηλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο κ. Ντινόπουλος, «ο κ. Τσιπρας μπορεί να παει οπου θέλει αρκεί να είναι συνεπής με τις ομιλίες του, γιατί ορισμένες συνιστώσες δε θέλουν ταξίδια στο εξωτερικό».
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι «εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, άλλοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να τα επαναφέρει.»
Τόνισε ότι υπερφορολόγηση και ανεργία είναι τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η ίδια η κοινωνία.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άφησε αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι «η κοινωνία θέλει σταθερότητα, κάποιοι λειτουργούν ως χάκερ στην ομαλότητα… Η ίδια η κοινωνία θα επιβάλει συναινετικές διαδικασίες».
Ο κ. Ντινόπουλος προκάλεσε την αντιπολίτευση «να μας πουν την εναλλακτική, να πάνε στη ΔΕΘ να εξαγγείλουν τα πάντα στους πάντες;» «Πάει η εποχή που κάποιοι διόριζαν στο δημόσιο. Και η κοροϊδία έχει ένα τέλος» κατέληξε.

airetos.gr

Ποιοι είναι οι 13 δήμοι που ξεκινούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Οι προϋποθέσεις, τα ποσά & οι δικαιούχοι

Από τους δήμους Δράμας (ΑΜΘ), Έδεσσας (Κεντρική Μακεδονία), Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία), Ιωαννίνων (Ήπειρος), Λευκάδας (Ιόνια Νησιά), Καρδίτσας (Θεσσαλία), Χαλκίδας (Στερεά Ελλάδα), Καλλιθέας (Αττική), Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα), Τρίπολη (Πελοπόννησος), Σύρου (Νότιο Αιγαίο), Σάμου (Βόρειο Αιγαίο) και Μαλεβιζίου (Κρήτη) θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 17 Σεπτεμβρίου και η διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής θα είναι για έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο με κονδύλι που φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί το 7% του πληθυσμού των συγκεκριμένων δήμων, ενώ στόχος είναι μέσα στο 2015 το μέτρο να εφαρμοστεί στο σύνολο του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 700.000 πολίτες με κόστος από 850 έως 1 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή των δήμων έγινε με κριτήρια:

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: " Ήρθε η ώρα φροντίζοντας τα δέντρα που βρίσκουμε να φυτέψουμε και όλοι εμείς τα δικά μας στο μεγάλο περιβόλι που ονομάζεται Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης."

Βλάσης Τσιώτος
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Αγαπητοί συμπολίτες η προεκλογική περίοδος έχει παρέλθει πια επομένως δεν θα σας κουράσω. Ηρθε η ώρα για όλους να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στις πράξεις για τον τόπο που όλοι αγαπάμε.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης περνά πια σε μια νέα εποχή. Την καινούργια δημοτική περίοδο οι άνθρωποι στους οποίους είχαμε παραδώσει τις ευθύνες των δημοτικών μας πραγμάτων από το 1986 μέχρι σήμερα μας παραδίδουν πλέον τη σκυτάλη. Όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο φύτεψαν το δέντρο τους. Ήρθε η ώρα φροντίζοντας τα δέντρα που βρίσκουμε να φυτέψουμε και όλοι εμείς τα δικά μας στο μεγάλο περιβόλι που ονομάζεται Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον κ.Σκούρα, τον κ.Κλαδούχο, τον κ.Δούσκα και τον κ. καθώς και όλους τους προηγούμενους δημοτικούς συμβούλους για τον χρόνο που διέθεσαν και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τα κοινά μας πράγματα. Είναι πλέον ευθύνη μας να προσπαθήσουμε να τους ξεπεράσουμε. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα της ζωής. Η ιστορία θα μετρήσει το ισοζύγιο του καθενός.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο κ.Ηλία Ανδρικόπουλο. Το έργο που έχει μπροστά του είναι πολύ δύσκολο, πιστεύω όμως ότι θα δώσει τα πάντα ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής κατάστασης. Πιστεύω ότι λόγω χαρακτήρα θα αποφύγει τις εύκολες λύσεις μετάθεσης ευθυνών στο παρελθόν μιλώντας για καμένη γη και κάνοντας μνημόσυνα, θα κάνει τις αναγκαίες τομές και θα πετύχει την επιβεβλημένη συναίνεση και σύνθεση απόψεων. Παραλαμβάνει μια καυτή πατάτα και πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να την διαχειριστεί ξεχνώντας πολιτικάντικα τερτίπια και κουτοπολιτικές πρακτικές.
Εμείς από τη μεριά μας σαν μείζον μειοψηφία σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε συνεπείς στον θεσμικό μας ρόλο. Δεν θα επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο της στείρας και εκ του ασφαλούς κριτικής. Θα στηρίξουμε τις σωστές αποφάσεις, θα ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική στις λανθασμένες προσπαθώντας να τις βελτιώσουμε και θα βρεθούμε αμετακίνητα αντίθετοι σε τυχόν βλαπτικές για τον τόπο επιλογές. Ταυτόχρονα πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα και να προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Αποτελούμε την ασφαλιστική δικλείδα για τον δήμο μας και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να λειτουργήσουμε ως τέτοια.
Βασικό μας μέλημα είναι να πάρουμε την πρωτοβουλία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της ενότητας στον Δήμο μας και θα στοχεύσουμε ειδικά στην συναισθηματική ένωση του Ξυλοκάστρου με την Ευρωστίνη, η οποία αποτελεί για μας απαραίτητη προϋπόθεση για την δύσκολη συνέχεια.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να απευθύνω ένα ειλικρινές κάλεσμα σε όλους εσάς τους δημότες του τόπου μας. Εσείς αποτελείται τον κοιμισμένο γίγαντα που μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Μην υπογράφετε λευκές επιταγές πλέον. Μην αφήνετε τη μοίρα σας σε λίγους ανθρώπους χωρίς να ασχοληθείτε μέχρι την επόμενη πενταετία. Ξέρω ότι όλοι περνάμε δύσκολα και δεν υπάρχει διάθεση. Η μόνη ελπίδα όμως να αλλάξουν τα πράγματα είναι να τα αλλάξουμε εμείς(εσείς). Σας καλώ λοιπόν να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε όπου είναι δυνατό. Σας καλώ να μας στηρίζετε και να μας ελέγχετε τακτικά. Άλλωστε η ζωή είναι μια παράσταση στην οποία δεν πρέπει να είσαι θεατής. Γιατί ο θεατής πληρώνει ενώ αυτός που συμμετέχει αμείβεται.

ΤΣΙΩΤΟΣ.Χ.ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ι. Θ. Κακριδής: "Γιατί διδάσκουμε αρχαία ελληνικά στα παιδιά"

Athena_workshop_sculptor_Staatliche_Antikensammlungen

Απόσπασμα από ομιλία του Ι. Θ. Κακριδή | Αναδημοσίευση από: Πύλη για την ελληνική γλώσσα | Φωτό: Bibi Saint-Pol, Η Αθηνά επισκέπτεται το εργαστήριο γλύπτη 

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια.

Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης∙ νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές∙ αλλάξαμε θρησκεία∙ στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα ‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

Στον πνευματικό τομέα κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει, αν αγνοεί την ιστορία του, γιατί άγνοια της ιστορίας θα πει άγνοια του ίδιου του ίδιου του εαυτού του. Είμαι Έλληνας, συνειδητός Έλληνας, αυτό θα πει, έχω αφομοιώσει μέσα μου την πνευματική ιστορία των Ελλήνων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως σήμερα.

Ο δεύτερος λόγος που μας επιβάλλει να γνωρίσουμε την αρχαία πνευματική Ελλάδα είναι ότι είμαστε κι εμείς Ευρωπαίοι. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό, με συνδετικό κρίκο τον ρωμαϊκό.

Με τους άλλους Ευρωπαίους μας δένει βέβαια και ο Χριστιανισμός, όσο και να μας χωρίζουν ορισμένα δόγματα. Μα και ο Χριστιανισμός έπρεπε να δουλευτεί πρώτα με την Ελληνική σκέψη, για να μπορέσει ν’ απλώσει έπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η ρίζα του πολιτισμού των Ευρωπαίων όλων είναι ο αρχαίος ελληνικός στοχασμός και η τέχνη, γι’ αυτό δεν μπορεί να τα αγνοεί κανείς, αν θέλει να αισθάνεται πως πνευματικά ανήκει στην Ευρώπη.

Μα ο κυριότερος λόγος που δεν επιτρέπεται οι νέοι μας ν’ αγνοούν την αρχαίαν Ελλάδα είναι άλλος: στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου ανακαλύφτηκε ο άνθρωπος ως αξία αυτόνομη, ο άνθρωπος που θέλει να κρατιέται ελεύθερος από κάθε λογής σκλαβιά, και υλική και πνευματική.

Μέσα στους λαούς που περιβάλλουν τον ελληνικό χώρο στα παλιά εκείνα χρόνια υπάρχουν πολλοί με μεγάλο πολιτισμό, πάνω απ’ όλους οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Οι λαοί όμως αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν τον ελεύθερο άνθρωπο. Το απολυταρχικό τους σύστημα επιβάλλει στα άτομα να σκύβουν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι μπροστά στον βασιλέα και στους θρησκευτικούς αρχηγούς.

Η ελεύθερη πράξη και η ελεύθερη σκέψη είναι άγνωστα στον εξωελληνικό κόσμο. Και οι Έλληνες; Πρώτοι αυτοί, σπρωγμένοι από μια δύναμη που βγαίνει από μέσα τους και μόνο, την δεσποτεία θα την μεταλλάξουν σε δημοκρατία, και από την άβουλη, ανεύθυνη μάζα του λαού θα πλάσουν μια κοινωνία από πολίτες ελεύθερους, που καθένας τους να νιώθει τον εαυτό του υπεύθυνο και για τη δική του και για των άλλων την προκοπή. Ο στοχασμός είναι κι αυτός ελεύθερος για τα πιο τολμηρά πετάματα του νου και της φαντασίας.

Ο Έλληνας είναι ο πρώτος, που ενώ ξέρει πως δεν μπορεί ατιμώρητα να ξεπεράσει τα σύνορα του ανθρώπου και να γίνει θεός, όμως κατέχεται από μια βαθιά αισιοδοξία για τις ανθρώπινες ικανότητες και είναι γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, που τον πιστεύει ικανό να περάσει τις ατέλειές του και να γίνει αυτό που πρέπει να είναιο τέλειος άνθρωπος.

Αυτή η πίστη στον τέλειον άνθρωπο, συνδυασμένη με το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φυλή, δίνει στον αρχαίον Έλληνα τον πόθο και την ικανότητα να πλάσει πλήθος ιδανικές μορφές σε ό,τι καταπιάνεται με τον νου, με τη φαντασία και με το χέρι:

στις απέριττες μορφές που σχεδιάζουν οι τεχνίτες στα αγγεία της καθημερινής χρήσης, στη μεγάλη ζωγραφική, στην πλαστική του χαλκού και του μαρμάρου, πάνω απ’ όλα στον λόγο τους, και τον πεζό και τον ποιητικό.

Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, για να μορφωθούν∙ για να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους αναλύοντας τη σκέψη των παλιών Ελλήνων∙ για να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους αίσθημα μελετώντας ό,τι ωραίο έπλασε το χέρι και η φαντασία των προγόνων τους∙ για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώσουν τον εαυτό τους αισιόδοξο, ελεύθερο και υπεύθυνο για τη μοίρα του ανθρώπου πάνω στη γηπροπαντός για να φουντώσει μέσα τους ο πόθος για τον τέλειον άνθρωπο.
egriechen.info

"Να γιατί κανείς ΔΕΝ μπορεί να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τους Έλληνες"!!! Τι έλεγε ο Φρειδερίκος Νίτσε;

Αυτό αξίζει να το διαβάσετε:
Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο …

Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα
από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».


hellas-now.com

ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Εκδήλωση Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων



 Εμφάνιση αφίσα εκδήλωσης 10 Σεπτεμβρίου.jpg
Με αφορμή τη φημολογούμενη μεταφορά απορριμμάτων άλλων δήμων της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και εξαιτίας του διογκωμένου προβλήματος με τα σκουπίδια σε όλη τη χώρα λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μια πρόταση, ρεαλιστική, οικονομική, φιλική στο περιβάλλον. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 8:00μμ στην κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου, με ομιλητές τη Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, το Νίκο Πατσαρίνο, περιφερειακό σύμβουλο και τον Τάσο Κεφαλά, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ.


ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος

Η Σχολή του Σικάγου είναι μια οικονομική Πανεπιστημιακή σχολή, ενσωματωμένη στο
Πανεπιστήμιο του Σικάγου των ΗΠΑ. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών και... κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν, ο οποίος απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 94 ετών.
Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος γκουρού του ιδεολογικού κινήματος υπέρ του αχαλίνωτου
Καπιταλισμού, του Καπιταλισμού της καταστροφής, όπως τον ονόμασαν οι λαοί του πλανήτη.
Ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του νεοφιλελευθερισμού, και ο άνθρωπος που θαύμαζε η κυρία Θάτσερ, και οι Πρόεδροι Reagan & Μπούς. Ο δημιουργός της «περίφημης» Σχολής του Σικάγου, ήταν και δημιουργός των δεξιών «δεξαμενών σκέψης» (Think Tanks), αυτές που συμβούλευαν και συμβουλεύουν όλους τους Προέδρους των ΗΠΑ, και καταστρέφουν τις
ΗΠΑ και την ανθρωπότητα με τις ακραίες επεκτατικές ιμπεριαλιστικές Σιωνιστικές συμβουλές τους.
Οτιδήποτε προοδευτικό και Πατριωτικό για τον Μίλτον Φρίντμαν «βρομούσε Σοσιαλισμό και Κομμουνισμό», άσχετα αν στη μετά Φρίντμαν εποχή, ο Σοσιαλισμός έγινε παιχνιδάκι και πιόνι στα χέρια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, (βλέπε Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ), σε βαθμό τέτοιο που σήμερα μπορούμε να λέμε, «Τι Καπιταλισμός και Σιωνισμός, και τι Σοσιαλισμός». Ο λαός λέει, «στο ίδιο καζάνι βράζουν».
Οι οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Στα όρια της πολιτικής σύγχυσης βρίσκεται το δημοκρατικό σύστημα εξουσίας της χώρας. Στο ξημέρωμα  του 21ου αιώνα Ο κ.Κουτσούμπας σταθερός στις αρχές του επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που γεννήθηκε στα στάχτες του Β’ΠΠ με τα εκατομμύρια νεκρών. Ο κ.Τσιπρας ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί την έξοδο από το ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση των αξιών των νικητών του φασισμού. Ο κ.Καμμένος επιθυμεί να συνεργαστεί με τη ριζοσπαστική αριστερά αλλά δεν επιθυμεί να ακούσει κουβέντα για τους δανειστές Γερμανούς που καταβάλλουν σταθερά όλα αυτά χρόνια τα απαραίτητα χρήματα για τους μισθούς τις συντάξεις και τις εξαγωγές μας στο σκληρό νόμισμα του ευρώ, με το αζημίωτο φυσικά. Ο κ.Κουβέλης άλλοτε επιθυμεί να κυβερνά και άλλοτε δεν επιθυμεί να κυβερνά υπερασπιζόμενος τις αρχές, αξίες και προφανώς μισθούς του δημοσίου της ΕΡΤ. Ο κ.Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να επιθυμεί πολλά γιατί βρίσκεται στη φυλακή αλλά είναι γνωστός ο τρόπος ενάσκησης της εξουσίας του για το συμφέρον της χώρας.  
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν να επιθυμούν πολλά αλλά το...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικός ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού HOTDOC. Έθεσε το χέρι επί των τύπων των ήλων για τη μεταπολεμική πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου μέχρι τις ημέρες μας.

Η απορία Αντώναρου στο Twitter “για τις… μη ανακοινώσεις” στη ΔΕΘ!

Evangelos-Antonaros-pontium

Ο Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε στο Twitter μία απορία σχετικά με την… απόκλιση που είχαν τα τελευταία ρεπορτάζ σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, σε σχέση με όσα ανακοίνωσε τελικά ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη ΔΕΘ.
Τα ΜΜΕ είχαν δημιουργήσει κλίμα για ανακοίνωση σημαντικών φοροελαφρύνσεων, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή σχολίασε με αιχμηρό ύφος, κάνοντας λόγο για… μη ανακοινώσεις!
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Τι μεσολάβησε άραγε από τις συγκεκριμένες διαρροές στον Τύπο την Πέμπτη μέχρι τις… μη ανακοινώσεις? Κύριος οίδε….»

Αέρας ο Χάμιλτον στην Μόντσα

Lewis-Hamilton
 Στη θρυλική Μόντσα ο Λιούις Χάμιλτον θυμήθηκε τι πάει να πει pole position, αφού κατέκτησε την πρώτη μετά από περίπου τέσσερις μήνες. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Μπότας.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

σίπρας: Σύντομα θα κυβερνήσουμε και θα τελειώνουμε με την…

Tsipras_EU

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε φόρουμ του Ιδρύματος Αμπροζέττι στην Β. Ιταλία τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η Ευρώπη σε νέα θεμέλια και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα κληθεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα της τρόικας έχει αποτύχει», αναφέροντας ότι το ΑΕΠ παρουσιάζει συνολική πτώση 25%, η ανεργία, στην Ελλάδα βρίσκεται στο 28% και το δημόσιο χρέος στο 175%.
«Δικαίως, όλο και περισσότεροι, στην Ευρώπη, λένε ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, η “καταστρόικα” πρέπει να τελειώσει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επιπλέον, είπε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξουν πλεονάσματα του 4,5% τον χρόνο» και ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν αποδίδει, από την στιγμή, που «η εκτίμηση του πρώτου μνημονίου ήταν ότι θα μαζεύονταν πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ «έως τώρα μαζεύτηκαν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ και αναγνωρίζεται ότι ακόμη και οι ιδιωτικοποιήσεις γίνουν, δεν θα ξεπεράσουν τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά όχι στο «τροϊκανό πλαίσιο», αφού «η τρόικα απέτυχε και πρέπει να σταματήσει να υπάρχει, μαζί με την πολιτική της κληρονομιά».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανεργία. «Ενώ η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργων, η κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών και περαιτέρω απολύσεις στον δημόσιο τομέα» είπε.
Απευθυνόμενος, δε, στους συμμετέχοντες στο Φόρουμ, ανέφερε, ότι τα τρία κύρια προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα, είναι η στασιμότητα, ο αποπληθωρισμός και η διατήρηση των συσσωρευμένων δημόσιων και ιδιωτικών χρεών.
Ζήτησε να αντιμετωπισθεί ο αποπληθωρισμός «με μια νέα, θαρραλέα νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και χαρακτήρισε την πρόταση Ντράγκι «εκτός τού μέχρι τώρα ακλόνητου δόγματος», αν και «χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές παρεμβάσεις», όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ζήτησε «πρωτοβουλίες πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».
Σχετικά με το πρόβλημα του χρέους, επανέλαβε ότι απαιτείται ριζική ευρωπαϊκή λύση σε βιώσιμη βάση, θεωρώντας «θετικό ιστορικό παράδειγμα» τη διάσκεψη του Λονδίνου του 1953, και υποστηρίζοντας παράλληλα την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τις ρήτρες ανάπτυξης.
«Στα διαδοχικά ασύμμετρα σοκ που υφίστανται χώρες της Ευρώπης, αντί να εθνικοποιούμε τις συνέπειες, πρέπει να βρούμε τις αναγκαίες συμμετρικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε, θεωρώντας ότι η τακτική που ανέπτυξε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, «βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα», αφού η κεντρική της ιδέα είναι «μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με κοινό νόμισμα και τον έλεγχο των προϋπολογισμών από μια μη εκλεγμένη αρχή. Μια Ευρώπη μη βιώσιμη πολιτικά».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «νέα θεμέλια για την Ευρώπη» ώστε να αποκατασταθούν οι ιδρυτικές αρχές της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα το κόμμα του «θα είναι η πολιτική δύναμη που θα κυβερνά την Ελλάδα» και πως «η εξέλιξη αυτή θα είναι θετική για την Ευρώπη στο σύνολό της».

"Πόλεμος" στο Twitter για την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Antonis-Samaras-E.U

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα σημερινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προκάλεσε… πόλεμο στο Twitter, καθώς κατά τη διάρκεια της, πολλοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έσπευσαν να τη σχολιάσουν, άλλοι θετικά και άλλοι αρνητικά.
Η ραγδαία εξάπλωση του Twitter, και η δυνατότητα που προσφέρει για άμεση παρέμβαση κάποιου, και για εξίσου viral διάχυση των μηνυμάτων που επιθυμεί να περάσει, κατέστησαν τον σχολιασμό της ομιλίας Σαμαρά πρώτο θέμα.
Και στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον, αυτή τη φορά ωστόσο η συμμετοχή και η ένταση της πολεμικής των δυο… αντιμαχόμενων πλευρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που δείχνει και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην ελληνική κοινωνία.

Φιλική νίκη του Αστέρα Δερβενίου με 3 - 0 στη Ροδιά Αιγίου



Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε χθες Σάββατο στη Ροδιά Αιγιαλείας,  ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε της τοπικής Φλόγας Ροδιάς ( ομάδα β κατηγορίας Αχαΐας με 3 - 0. Τα τέρματα για τον Αστέρα πέτυχαν οι Παπδημητρίου και Μερκούρης (2). 
Σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ο Αστέρας δίνει στο Δερβένι νέο φιλικό αγώνα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Άσσους.

Τη Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η έναρξη των προπονήσεων της παιδικής ομάδας και της ακαδημίας του Αστέρα Δερβενίου για παιδιά γεννημένα έως και το 2007. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς" σε πρόγραμμα που θα καθοριστεί στη συνέχεια.