Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Νεκροί οι δυο νέοι στη Μάνη.. Έγκλημα εξετάζουν οι αρχές..


 4αα
Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο νεαροί που είχαν χαθεί από τα ξημερώματα στην περιοχή της Μάνης, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποίησαν η αστυνομία και η πυροσβεστική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πτώματα του 26χρονου από την Καλαμάτα και του 25χρονου από τη Σάμο βρέθηκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής (περιοχή του Κάμπου}
που ακολούθησαν, φεύγοντας με μοτοσυκλέτα από το χωριό Καρδαμύλη με προορισμό την Καλαμάτα.
Στις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους νέους συμμετείχε το απόγευμα κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με δύο άνδρες και ένα εκπαιδευμένο σκύλο που πραγματοποίησαν έρευνες σε «δύσκολα» σημεία της διαδρομής.
Η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι δύο νεαροί με τους οικείους τους ήταν μεταξύ 12:30 και 1:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και από τότε δεν είχαν δώσει σημείο ζωής. 
Iσχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή που εντοπίστηκαν πριν από δύο περίπου ώρες δύο νεκροί, στην διάρκεια της αναζήτησης για τους δύο νεαρούς αγνοούμενους στη Μάνη. Στο σημείο που εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας. Τονίζεται ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με τις πηγές από την ΕΛΑΣ να μην αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια. 
Άλλες πληροφορίες θέλουν τα δυο θύματα να ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια οι δολοφόνοι να πέταξαν τις σορούς τους σε φαράγγι. 
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση απο την Αστυνομία και ούτε επίσημη αναγνώριση απο τους συγγενείς.
 report24.gr

Οι 10 χώρες που κρύβουν αποθέματα τεράστια χρυσού στα θησαυροφυλάκιά τους

Οι 10 χώρες που κρύβουν αποθέματα τεράστια χρυσού στα θησαυροφυλάκιά τους
Τι δείχνουν τα στοιχεία του World Gold Council για τα αποθέματα χρυσού το 2014. Οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν 118 τόνους καθαρού χρυσού στο β' τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με πέρυσι.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το Μάιο του 2014, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης υπέγραψαν την τέταρτη συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα Χρυσού (CBGA), με την οποία προβλέπεται ότι οι κεντρικές τράπεζες «δεν έχουν σχέδια να πωλούν σημαντικές ποσότητες χρυσού», και αυτό θα διαρκέσει για 5 έτη, αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Το Business Insider έφερε στη δημοσιότητα τη σχετική λίστα με τις 10 χώρες, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.
Όπως επισημαίνει ενδεικτικά το Business Insider, η Ρωσία αύξησε κατά πολύ τα αποθέματα της σε χρυσό από το Φεβρουάριο του 2014, ανεβαίνοντας μάλιστα δύο θέσεις στη σχετική κάταξη (στη θέση 5 από τη θέση 7).
Τα επίσημα αποθέματα φθάνουν (συνολικά) τους 31.812 τόνους τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του World Gold Council. Να σημειωθεί όρι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έκθεσης, το σύνολο των επίσημων παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού μέχρι το μήνα Δεκέμβριο του 2013 έφτανε τους 31.913 τόνους.

Δείτε τον κατάλογο με τις 10 χώρες οι οποίες διαθέτουν το μεγαλύτερο απόθεσμα χρυσού (σε τόνους):
1. ΗΠΑ: 8.133,5 τόνοι
2. Γερμανία: 3.384,2 τόνοι
3. Ιταλία: 2.451,8 τόνοι
4. Γαλλία: 2.435,4 τόνοι
5. Ρωσία: 1.094,7 τόνοι
6. Κίνα: 1.054,1 τόνοι
7. Ελβετία: 1,040 τόνοι
8. Ιαπωνία: 765,2 τόνοι
9. Ολλανδία: 612,5 τόνοι
10. Ινδία: 557,7 τόνοι

newsit.gr

Απερχόμενοι και νυν...Τα είπαν με Τατούλη στην Τρίπολη γιά τα σκουπίδια - Περιθώρια αισιοδοξίας, να μην μεταβληθει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου


 Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στην Τρίπολη , βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από όλες της δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , αποτελούμενη από τους Αντώνη Κλαδούχο , Ηλία Ανδρικόπουλο , Δημήτρη Σκούρα , Βλάσιο Τσιώτο, Ανδρέα Ζάρρο και Φάνη Μπρακούλια  'οπου επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και του εξέφρασαν προβληματισμούς και την έντονη διαμαρτυρία τους για το εφιαλτικό ενδεχόμενο της μετατροπής του τουριστικού Δήμου μας σε... σκουπιδοχαβούζα της Πελοποννήσου.
 Η αντιπροσωπεία του Δήμου επέδωσε στο. κ. Περιφερειάρχη το ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας
 για τις εξελίξεις πάνω στο φλέγον θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από άλλους Δήμους στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και να συζητήσει μαζί του το όλο ζήτημα.
Η συνάντηση εξελίχθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο περιφερειάρχης μας τόνισε απερίφραστα την άποψή του, ότι ο κάθε Δήμος πρέπει να βρει τρόπους να διαχειριστεί ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ τα απορρίμματα που ο ίδιος παράγει, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική περιφερειακή λύση διαχείρισης των απορριμμάτων η οποία αναμένεται σε 10-12 μήνες. Ο κ.Τατούλης συμφώνησε με την άποψη μας ότι ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου πρέπει να πάρει άμεσα την άδεια λειτουργίας και να λειτουργήσει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί, δηλαδή καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής της Δυτικής Κορινθίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέχρι την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού.
Κατόπιν της επιτυχημένης αυτής συνάντησης η οποία μας αφήνει σαφή περιθώρια αισιοδοξίας, οι προσπάθειες της επιτροπής δεν υπάρχει περίπτωση να ατονήσουν. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε τις κινήσεις ενημέρωσης τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και με τους τοπικούς βουλευτές ώστε να διασφαλίσουμε την νομιμότητα και τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας.



Ο Ανδρέας Αδαμόπουλος στον Αστέρα Δερβενίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το ποδοσφαιριστή Ανδρέα Αδαμόπουλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Πανευρωστινιακό. Καλωσορίζουμε τον Ανδρέα στην οικογένεια του Αστέρα και του ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

 Ο Αστέρας ανακοινώνει επίσης την έναρξη της συνεργασίας του με το προπονητή Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος εντάσσεται στο προπονητικό team της ανδρικής ομάδας.

Πάπας Φραγκίσκος: Θα παραιτηθώ (όπως ο Βενέδικτος)...

Pope-Francis-Pope-Benedict

Twitter@EmOikonomidis
Με… ιστορική απόσταση από τον επόμενο, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταφέρει να κερδίσει τον χαρακτηρισμό του πλέον αντισυμβατικού Ποντίφικα που πέρασε ποτέ από την Αγία Έδρα. Και πιθανότατα του πλέον ρεαλιστή και ευέλικτου, με αδιαμεσολάβητη σχέση τόσο με τις κοινωνίες στις οποίες απευθύνεται, όσο και με την… πραγματικότητα.
Αυτή τη φορά μάλιστα… το παράκανε, καθώς μιλώντας στoυς δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Κορέα, ο Πάπας Φραγκίσκος εμυστηρεύτηκε ότι δεν θεωρεί πως έχει… ζωή περισσότερο από 2-3 χρόνια, καθώς και ότι δεν αποκλείεται να επιλέξει την παραίτηση, ενόσω βρίσκεται ακόμη στη ζωή.
Ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου, που έγινε ο πρώτος Πάπας μετά από αιώνες ο οποίος κληρονόμησε την Αγία Έδρα στον διάδοχό του, όχι λόγω… θανάτου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι σήμερα 77 ετών, και δεν είναι γνωστό να αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, σύμφωνα ωστόσο με πηγές του Βατικανού, που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, έχει μιλήσει και άλλες φορές σε στενούς συνεργάτες του για την προοπτική του θανάτου του, με… άμεσο ορίζοντα.
“Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, να μην είμαι περήφανος. Γνωρίζω ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Δυο ή τρία χρόνια, και μετά θα βρεθώ στον Οίκο του Πατέρα μας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο παραίτησής του από την Αγία Έδρα, στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα επιθυμούσε.
“Ο Βενέδικτος 16ος άνοιξε μια πόρτα με την επιλογή του. Πριν από 60 χρόνια θα ήταν αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτεί κανείς, ενώ ξέρω ότι πολλοί θεολόγοι δεν το αποδέχονται”, επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος.

υστερογραφα

Αντώναρος στο Twitter: Ξύλο που θέλουν κάποιοι!

Evangelos-Antonaros-pontium

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, και τις αντικειμενικές ευθύνες όσων ασχολήθηκαν με τον συγκεκριμένο φόρο στο υπουργείο Οικονομικών.
“Κοίτα να δεις! Ξαφνικά διαπίστωσαν όλοι ότι ο ΕΝΦΙΑ βασίζεται στις αντικειμ.αξίες που ειναι πλασματικές.
Ακόμη κι οι φωστήρες του Υπ Οικ…
Εμεις φωνάζαμε εδώ κ μήνες. Και τώρα μας λένε απ τ Υπ Οικ ότι θέλουν 2 (!)χρόνια για ν τς αναπροσαρμόσουν.
Α ρε ξύλο που θέλουν κάποιοι!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Όταν ο Κλίντον νίκησε (ακόμη και) τον Κένεντι

Bill-Clinton-JFK

Twitter@EmOikonomidis
Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει γράψει τη δική της Ιστορία, καθώς μέσω αυτής το… παιδί από το Άρκανσα έφερε στο υποσυνείδητο της αμερικανικής κοινωνίας τη φυσική συνέχεια που χρειαζόταν, για να κερδίσει το 1992 τον Λευκό Οίκο.
Ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος γίνεται σήμερα 68 ετών, χαιρετάει στα εφηβικά χρόνια του τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, τον ηγέτη που οι Αμερικανοί έμαθαν να λατρεύουν. Ποιός θα μπορούσε να το περιμένει, ότι 14 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, έχοντας ολοκληρώσει δυο θητείες… βουτηγμένες στα σκάνδαλα, όλες οι δημοσκοπήσεις θα έδειχναν ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τον Μπιλ Κλίντον περισσότερο και από εκείνον τον “Τζακ” Κένεντι.
Ο άλλοτε Κυβερνήτης του Άρκανσα, με την πολύ χαρακτηριστική… επαρχιακή προφορά, εξελίχτηκε στον σημαντικότερο ρήτορα της εποχής μας, εκείνον στον οποίο προσπάθησε να μοιάσει και ο Μπαράκ Ομπάμα. Προϊόντος του χρόνου μάλιστα, κατάφερε να πείσει… την Ιστορία, ότι εκείνος ήταν “the real thing”, και όχι ένα απλό κατασκεύασμα της συζύγου του, άλλοτε Πρώτης Κυρίας και μετέπεια Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Τις προεδρικές εκλογές του 1992, ο Μπιλ Κλίντον τις κέρδισε λόγω της οικονομίας, γι’ αυτό και πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν στα χρόνια που ακολούθησαν την ιστορική ρήση που από το επιτελείο του αποδίδεται στον ίδιο: “Είναι η οικονομία, ανόητοι”, είχε πει, εξηγώντας το πραγματικό διακύβευμα σύμφωνα με το οποίο θα αποφάσιζε η αμερικανική κοινωνία μπροστά στις κάλπες.
Στην πραγματικότητα, ο Μπιλ Κλίντον κατάφερε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 1992 και του 1996, να κερδίσει… τον Κένεντι, να περάσει στην Ιστορία ως ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, και πολλοί, ακόμη και Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί, να προσπαθούν να τον μιμηθούν στα χρόνια που ακολούθησαν, για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι υπήρξε εκείνος που κατάλαβε και… κατέλαβε, τον μεσαίο χώρο.
Κατανοώντας τη Θεωρία της Τριγωνοποίησης και… ξαναδιαβάζοντας την εξίσου ιστορική αλήθεια περί της “σιωπηλής πλειοψηφίας” της κοινωνίας, την οποία χαρτογράφησε ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο Μπιλ Κλίντον έγινε ο αυθεντικότερος εκφραστής της στρατηγικής του μεσαίου χώρου.
Που του χάρισε… αβλαβή οκταετή θητεία, ακόμη και στη σκιά σκανδάλων, και στη συνέχεια έγινε υπόδειγμα πολιτικού αυτοπροσδιορισμού ακόμη και για τους πολιτικούς αντιπάλους του στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη συνδέθηκε με πολιτικές ηγεμονίες.
Τον μεσαίο χώρο που είχε κατανοήσει πρώτος ο… σωστός Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι, και κατάφερε να εικονοποιήσει πολιτικά μέσω του αδελφού του.
Τόσο πίσω μας πηγαίνει η Ιστορία, για να καταλάβουμε. Ή μάλλον… μήπως καταλάβουμε.

υστερογραφα

Ο Καρατζαφέρης... κάνει μάθημα στη ΝΔ. Και προβλέπει εκλογές... σε δυο μήνες

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης συνέχισε και σήμερα τα… μαθήματα και τις υποδείξεις προς τη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για συνεργασία των δυο πλευρών, προβλέποντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός έξι μηνών, ή ακόμη νωρίτερα… σε δυο μήνες
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνεργασία με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με αντικειμενικό στόχο το να… μπει τρικλοποδιά στην πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, οι εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται πολύ πιθανές, είτε μέσα στους επόμενους δυο μήνες, είτε το αργότερο σε έξι μήνες.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά μιλάει μονάχα για πολιτική συνεργασία, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ρότα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ ο  Άδωνις… ανοίγει τις πόρτες για επανασυσπείρωση της ΝΔ.
Ο ίδιος διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών στέλεχος και βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με σκληρή κριτική και μάχες χαρακωμάτων απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή.
Από το 2012 ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί μέλος της μητέρας-Παράταξης της Κεντροδεξιάς, διετέλεσε υπουργός Υγείας μέχρι το καλοκαίρι του 2014, και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Συγγρού πλέον, μίλησε για την αναγκαιότητα επανασυσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega με τον Δημήτρη Τάκη και τη Ράνια Τζίμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία όλων των στελεχών που επέλεξαν στο παρελθόν να απομακρυνθούν, ακολουθώντας ατομικές διαδρομές, στην κατεύθυνση της επανασυσπείρωσης της Παράταξης.
Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκωμίασε τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός ηγέτης ο οποίος μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά.

Νικήτας σε Χαρδούβελη: Ο ΕΝΦΙΑ ήταν γραμμένος στα αγγλικά;

Nikitas-Kaklamanis

Eρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης, ότι πλήθος νόμων ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στην Ελλάδα γραμμένοι στα αγγλικά.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητά από τον κ. Χαρδούβελη να ξεκαθαρίσει το θέμα κι’ αν ισχύει η καταγγελία του συνδικαλιστικού στελέχους των εφοριακών να προχωρήσει παράλληλα και στη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

ysterografa.gr

Ψυχάρης: Άδικος, ακατανόητος και εξοντωτικός ο ΕΝΦΙΑ


Andreas-PsiharisΟ βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης… δεν κρύφτηκε, αναφορικά με το πολιτικό αυτογκόλ της κυβέρνησης με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, που έχει συσσωρεύσει κοινωνική οργή.
Με δήλωσή του στα “Νέα”, ο Ανδρέας Ψυχάρης τονίζει τα εξής: “Έτσι όπως παρουσιάστηκε ο ΕΝΦΙΑ, είναι απολύτως άδικος, ακατανόητος και εξοντωτικός, για ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου.
Εάν τα λάθη που έγιναν είχαν γίνει σε μια ιδιωτική επιχείρηση, τότε σίγουρα θα έπεφταν κεφάλια. Ελπίζω ότι αυτοί που υποτίθεται ότι διορθώνουν τα λάθη και τις αδικίες δεν είναι οι ίδιοι που, με την ασχετοσύνη τους προκάλεσαν δικαίως τους πολίτες, και έκαναν τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό”.

Όλα τα σενάρια για την ενδοδημοτική κινητικότητα – Το χρονοδιάγραμμα και οι «κόκκινοι» δήμοι

Εν αναμονή των στοιχείων που θα λάβουν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μετά τις 29 Αυγούστου οπότε και λήγει η (νέα) προθεσμία για την ενδοδημοτική κινητικότητα βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην πλατεία Κλαυθμώνος υπολογίζουν ότι θα έχουν τον τελικό αριθμό όσων τελικώς θα μετακινηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου: Σε περίπτωση που αυτός προσεγγίζει ή και ξεπερνά τους 2.000 υπαλλήλους, τότε το πρόγραμμα κλείνει (προς το παρόν – μέχρι δηλαδή να θεσμοθετηθεί ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που έχει προαναγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης). Αυτό είναι το εύκολο σενάριο. Το δύσκολο είναι αν ο αριθμός είναι τελικώς πολύ μικρότερος από το στόχο. Τότε στο τραπέζι υπάρχουν δύο σενάρια:
-          Το πρώτο, να δοθεί μία ακόμη (μικρή) παράταση με την προειδοποίηση, όμως, ότι αμέσως μετά έρχονται υποχρεωτικές μετατάξεις κυρίως από δήμους που έχουν διαπιστωμένα πλεονάζον προσωπικό και όχι ανθηρά οικονομικά.
-          Το δεύτερο, να προχωρήσουν άμεσα οι υποχρεωτικές μετατάξεις αρχής γενομένης από τους συγκεκριμένους «κόκκινους» δήμους μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός.
Σε κάθε περίπτωση, παρότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν φαίνεται να έχει πεισθεί για το συγκεκριμένο μέτρο και κυρίως για τον τρόπο που εφαρμόζεται, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του καθώς πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναληφθεί απέναντι στην τρόικα. Εκτός κι αν την προλάβουν τυχόν πρόωρες εκλογές.

aftodioikisi.gr

Ανοίγουν 1.310 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση προκηρύξεων κάλυψης 1.310 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Τα σχετικά αιτήματα έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του ΑΣΕΠ και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δοθεί η έγκριση για να τρέξουν οι προθεσμίες.
Προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) ζητάει η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες που ανέρχονται σε 600 υπαλλήλους. Οι προκηρυσσόμενες θέσεις θα βρίσκονται στη συντριπτική τους πλειονότητα στις υπηρεσίες της Εταιρείας στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, Βέροιας, Χανίων, αλλά θα προβλεφθούν και θέσεις στην κεντρική υπηρεσία και σε άλλους σταθμούς παραγωγής.
Μεταξύ των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα είναι για προσωπικό σε λιγνιτικά κέντρα, ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και διευθύνσεις υδροηλεκτρικής παραγωγής και για ειδικότητες όπως εργοδηγών εναέριων και υπόγειων δικτύων (ΔΕ), χειριστών μηχανημάτων έργων (ΔΕ), οδηγών (ΔΕ), ηλεκτροτεχνιτών και μηχανοτεχνιτών (ΔΕ), τεχνικών ορυχείων (ΔΕ), αλλά και φυλακών (ΥΕ) και εργατών (ΥΕ).
Παράλληλα, θέσεις θα προβλέπονται και για διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείου ΔΕ) που θα στελεχώσει τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, καθώς κια για επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων, μεταξύ των άλλων, οικονομολόγων ΠΕ και γιατρών ΠΕ. Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.
Πηγή: Τα Νέα

"Ρουκέτα" Καρχιμάκη για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και... εκλογές

Mihalis-KarhimakisΟ πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με ιστορικές παπανδρεϊκές αναφορές, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Δημοκρατική Ρόδου”, δείχνοντας πρόωρες εκλογές εντός του 2014, καθώς και αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μιχάλη Καρχιμάκη έχει ως εξής:

Ξέσπασμα Αλιάγα στο Twitter: Γράφουν... ό, τι να ναι

Nikos-Aliagas

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, με σημαντική καριέρα στη Γαλλία, ξέσπασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter για ανυπόστατο δημοσίευμα περί… επικείμενης συνεργασίας του με τη ΝΕΡΙΤ.
“Συνεργασία-έκπληξη: Στη ΝΕΡΙΤ ο Αλιάγας”, ανέφερε το δημοσίευμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Αλιάγα, με τον διάσημο δημοσιογράφο να γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τα εξής:
“Για άλλη μια φορά γράφουν ό, τι να ναι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν”.

Το Russia Today "ζωγραφίζει", με καμπάνια κατά των ΗΠΑ

BvU7mUYIAAAdwPm
Το τηλεοπτικό κανάλι Russia Today εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε αντίβαρο της προπαγάνδας των ΗΠΑ και συνολικά της Δύσης, προωθώντας την… αντιπροπαγάνδα της Ρωσίας, και αυτό ακριβώς κάνει και τώρα, με “επιθετική” διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε.
Όπως σημειώνουν με νόημα Αμερικανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ανέβασαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Twitter, φωτογραφίες με τα πόστερ από τις διαφημιστικές αφίσες του Russia Today.
Αυτές, απεικονίζουν τον Αμερικανό πρώην Υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, την εποχή που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, και προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα, ότι το Russia Today θα μπορούσε τότε να έχει αποτρέψει τον πόλεμο, καθώς θα έβγαζε στον αέρα την αλήθεια.

ysterografa.gr

Γ. Βρούτσης: «Κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» τα σενάρια για το κλείσιμο του ΟΑΕΔ

Για ««κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με το «σχέδιο ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ».
«Μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό ανυπόστατο δημοσίευμα περί «σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας.»
«Τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη» σημείωσε τέλος ο υπουργός.

Έρχονται 1.025 προσλήψεις σε υπουργείο Μεταφορών, Μετρό και Οδικές Συγκοινωνίες (όλες οι ειδικότητες)

Στην πρόσληψη 1.025 υπαλλήλων πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Μεταφορών για τις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και το Μετρό και τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.)
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ πρόκειται να εκδώσει το επόμενο διάστημα τρεις προκηρύξεις που αφορούν:
-450 θέσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες (μπλε λεωφορεία), εκ των οποίων 330 οδηγοί και 120 τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων
-297 στη Μετρό Α.Ε. για 40 διαφορετικές ειδικότητες ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ στις οποίες θα έχουν προβάδισμα όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα του διορισμού και εμπειρία έξι μηνών
-278 μόνιμοι υπάλληλοι στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου όλων των ειδικοτήτων: Συγκοινωνιολόγοι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, Νομικοί, Γραμματείς, Φύλακες κλπ

aftodioikisi.gr

"Πράσινο φως" για ΕΝΦΙΑ σε επτά δόσεις!

enfia

Τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιτρέψει την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε επτά δόσεις, έως και τον Μάρτιο του 2015, δίνει η ΕΛΣΤΑΤ στην απάντηση που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών.
Γαλάζιοι βουλευτές εξακολουθούν, πάντως, να πιέζουν για όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις και να εξαπολύουν μύδρους για τους σχεδιαστές του φόρου, υποστηρίζοντας ότι έγινε μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση.
Ο τελικός αριθμός των δόσεων θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την τρόικα και σε συνάρτηση με τις ελαφρύνσεις που θα προκύψουν από το νέο σύστημα υπολογισμού. Με τη ρύθμιση αναμένεται να οριστεί αφενός ως καταληκτική προθεσμία της πρώτης δόσης και επισήμως η 29η Σεπτεμβρίου αφετέρου ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης.
Αναμένεται, επίσης, πρόβλεψη έκπτωσης για εφάπαξ εξόφληση του φόρου, βελτιώσεις στο πλαίσιο εκπτώσεων- απαλλαγών, κυρίως όσον αφορά στην προϋπόθεση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, όπως και η “κάλυψη” των διορθώσεων που ήδη “τρέχει” το ΚΕΠΥΟ σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος, όπου η πρώτη βεβαίωση φόρων προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις.

ysterografa.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Θερμά συγχαρητήρια στο Λούη Τσάτουμα»



Τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του Λούη Τσάτουμα και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Πελοποννησίων πολιτών για τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ζυρίχης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε τηλεγράφημά του προς το Μεσσήνιο πρωταθλητή.
«Εύχομαι το παράδειγμά σου να εμπνεύσει τη νέα γενιά για διαρκή αγώνα, πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και σεβασμό στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι» τονίζει τέλος ο κ. Τατούλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΓΩΝΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του εκδότη Γιώργου Δραγώνα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Γιώργος Δραγώνας, μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή.

Άφησε πίσω του ανεξίτηλο το προσωπικό του στίγμα στον τομέα των εκδόσεων και της επικοινωνίας.

Στη μακρόχρονη επαγγελματική του πορεία υπήρξε ένας μεθοδικός και ακούραστος εργάτης του Πολιτισμού και πορεύτηκε πάντα με ήθος.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

«Αμφίπολη και εθνικός διχασμός: Το μικρόβιο σκοτώνει ακόμη»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς η αγωνία για τον αρχαιολογικό τάφο της Αμφίπολης κορυφώνεται, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται για άλλη μια φορά προς την Ελλάδα – αυτή τη φορά με θετικό πρόσημο.
Με την αρχαιολογική σκαπάνη να προχωρά με χειρουργική ακρίβεια, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά δίκτυα δημοσιεύουν και προβάλλουν το ένα ρεπορτάζ μετά το άλλο για την αναμενόμενη αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού που φαίνεται ότι κρύβει αυτός ο μεγαλοπρεπής τάφος.
Ήδη, όπως έγινε γνωστό,  φθάνει στην περιοχή συνεργείο του BBC, ενώ όλοι ελπίζουν να βρεθεί ασύλητος ο τάφος ή τουλάχιστον να υπάρχουν σ’ αυτόν ενδείξεις με μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Αυτή τη στιγμή, όλοι αντιλαμβάνονται πως μια τέτοια ανακάλυψη – κυρίως αν συνδέεται με πρόσωπα συγγενικά του Μεγαλέξανδρου – θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως τη χώρα μας.

Τι είναι ο αιμορραγικός πυρετός Ebola;




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αιμορραγικός πυρετός Ebola είναι μια σπάνια, σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ιογενής λοίμωξη. Η νόσος προσβάλλει ανθρώπους και αλλά πρωτεύοντα θηλαστικά (π.χ. πιθήκους, γορίλες, χιμπατζήδες). Ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1976, σε ένα χωριό κοντά στον ποταμό Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και συγχρόνως στο Σουδάν. Η προέλευση του ιού είναι άγνωστη, ωστόσο αποθήκη του ιού στη φύση θεωρούνται ορισμένα είδη φρουτοφάγων νυχτερίδων που ενδημούν στην Αφρική.
Πώς μεταδίδεται;