Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

«Αυτοκτονία» για τον Ατρόμητο. Έπαιξε με την φωτιά και... κάηκε!


 Σκιά του καλού του εαυτού ο Ατρόμητος, γνώρισε την ήττα με 3-1(στην παράταση) στο Περιστέρι από την Σαράγεβο και παρά τη νίκη του με 2-1 εκτός έδρας, αποκλείστηκε από την Ευρώπη.
Το σκορ του πρώτου αγώνα φαίνεται πως προκάλεσε εφησυχασμό στην ομάδα του Ατρόμητου, η οποία μπήκε πολύ νωθρά στο ματς και απειλήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βελόσκι. Μετά το 5λεπτο οι Περιστεριώτες έδειξαν να συνέρχονται όμως η κατάσταση αυτή δεν κράτησε για πολύ. Στο 24΄ο Ντούλεβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ταυλαρίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Τσέναμο, ενώ στο 32΄ λίγο έλειψε ο Πουζίγκασα να δώσει σκορ πρόκρισης στην Σαράγεβο.

Η καλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν η κεφαλιά του Φυτανίδη πέρασε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και η Σαράγεβο κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ στο 80΄ όταν ο Μπιλμπίγια εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και έκανε το 0-2.\
Ο Ατρόμητος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε να απαντήσει στο 86΄ όταν από ο κόρνερ του Γκαρσία ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.
Εκεί οι Βόσνιοι έδειξαν πιο φρέσκοι και αφού προειδοποίησαν με το δοκάρι του Στότσεφ στο 92΄ κατάφεραν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ με τον Μπίλμπιγια να κλειδώνει ουσιαστικά την πρόκριση της ομάδας του στο 105΄.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (65' Ναπολεόνι), Δημούτσος, Πίτου, Μπρίτο (75' Μπάλλας), Καραμάνος, Φάμπιο (46' Τάτος).
ΣΑΡΑΓΕΒΟ: Μπάντοβιτς, Μπάριτς (103 Πρότιτς), Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Πουζίγκατσα, Στόιτσεβ, Ντούλιεβιτς, Τσίμιροτ, Όκιτς (68' Μπιλμπίγια), Ράντοβατς (68' Κοβάσεβιτς), Βελκόσκ

Το...θαύμα της Τρίπολης! Έγραψε ιστορία ο Αστέρας


 Ο Αστέρας Τρίπολης είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ του Europa League
Πιάνοντας καταπληκτική απόδοση και με ήρωα τον Μάσα  επικράτησε με 3-1 της Μάιντς και παρά την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τέσσερα δοκάρια στο ματς, τα τρία για την γερμανική ομάδα.
 Ο Αστέρας μπήκε πολύ παθιασμένα στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με το σουτ του Ρόλε να φεύγει μόλις άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ουσέρο στο 29΄, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα οι “Αρκάδες” λυτρώθηκαν με την σέντρα σουτ του Ντε Μπλάσις να καταλήγει στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Μάιντς πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 39΄ χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κου, ενώ οι Γέρμανοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το τετ α τετ του Μπροζίνσκι και την κεφαλιά στο δοκάρι του Νοβέσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει και η Μάιντς ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Η γερμανική ομάδα έφτασε κοντά στο 1-2 στο 59΄ όταν ο Γκάις με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντθιο δοκάρι.

Στο 65΄ήταν η σειρά του Αστέρα να φτάσει μια ανάσα από το γκολ. Ο Λούι έκανε την σέντρα, ο Μάσα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κάριους έκανε μεγάλη επέμβαση στην προβολή του Ντε Μπλάσις από κοντά.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως ο Μπακασέτας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντε Μπλάσις ο οποίος σέρβιρε για τον Μάσα και το 1-2.

Η Μάιντς προσπάθησε και πάλι να απαντήσει άμεσα και στο 71΄ είχε τρίτο δοκάρι με τον Οκαζάκι, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Τελικά τα κατάφεραν στο 86΄ όταν ο Σανκαρέ με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μάσα και αυτός με υπέροχη προσπάθεια πέτυχε το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, καθώς αυτό τον έστειλε για πρώτη φορά στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (83' Σανκαρέ), Κουρμπέλης, Ρόλε, Μουνάφο (58' Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29' Ουσέρο), Μάτσα, Ντε Μπλάσις
ΜΑΙΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνκσι, Νοβέσκι, Μπελ, Παρκ (74' Ντίας), Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Μόριτς, Μάλι (85' Σότο), Κου (69' Χάρα), Οκαζάκι

Συνάντηση Ενημέρωσης ΓΓ ΥΠΕΚΑ με Βουλευτές και Δημάρχους Μεσσηνίας και Ηλείας για το σχέδιο ΠΔ για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgizaLjElHkcE1McZyfbPit8tYP4ZtFF5R7Y6iL165mlPuDqxfK2t68FnE9Tpd2rpiocCeeaJhA0ESWPfLLfKC-0TPE3KwcC5XSI9Z_4w6xJmvKf7Rz2GwTwtp8fKj1JUtmm_jnyvWh_dq8/s1600/vounaki-kolpos2.jpg 
Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)», οργανώθηκεμε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου συνάντηση ενημέρωσης στο Υπουργείο ΠΕΚΑ με Βουλευτές και Δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014.
 
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Τριάντης, η Διευθύντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ, Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, η Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας και Προεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας, Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκου, ο Δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Τριφυλίας, Γιάννης Φιλντίσης, ο Δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής Μείζονος Πλειοψηφίας Δ. Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Πύργου.
 
Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 με τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο.
 
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου,το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, και αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Στουρνάρας ετοιμάζεται να σηκώσει το γάντι

Giannis-Stournaras

Με αφορμή τα πολιτικά θανάσιμα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ, που έφεραν την κυβέρνηση σε θέση αμυνόμενης, και επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης να βρουν… ωφέλιμο χώρο για να ασκήσουν σκληρή κριτική, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν στην κατεύθυνση του Γιάννη Στουρνάρα.
Ο πρώην “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας διαχειρίστηκε… τα πάντα, στο περιθώριο του Μνημονίου, ενώ και το επιτελείο που ασχολήθηκε με την προετοιμασία του ΕΝΦΙΑ, ήταν στελέχη δικής του επιλογής.
Για πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές, ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί τον εύκολο και προφανή στόχο. Ξεχνώντας ότι ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν… τρώγεται εύκολα.
Αντιθέτως, έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο, αλλά περνάει στην αντεπίθεση. Όπως ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει και τώρα, σηκώνοντας το γάντι που του έχουν πετάξει οι επικριτές του.

Υπουργικό συμβούλιο εξπρές. Ανακοινώθηκε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σαμαράς: Να μην υπάρξει χαλάρωση

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos

Υπουργικό συμβούλιο… εξπρές ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε συνεδρίασης που κράτησε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, και παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι η ατζέντα… θα άνοιγε, η κουβέντα περιορίστηκε στην επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις θέσεις ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.
Δεν συζητήθηκαν δηλαδή τα… καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως ο ΕΝΦΙΑ και το ζήτημα των ενστόλων, που έχουν φέρει την κυβέρνηση σε πολιτικά δύσκολη θέση.
Από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το μήνυμα που πέρασε προς τους υπουργούς ήταν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση, ή… να πάει σε διακοπές η κυβέρνηση.
Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ενώ Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, Νικόλαος Αγγελάρας.
Γενικός Επίτροπος Επικρατείας τοποθετήθηκε ο Μιχαήλ Ζυμή, ενώ στη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι Βιολέτα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.
Τέλος, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι: Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.

Τσίπρας: Ήρθα στο Άγιο Όρος για να μην αδικήσω τον εαυτό μου

amen

Με μια φράση που προκάλεσε αίσθηση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. «Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σύντομη ομιλία του στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.
Όπως αναφέρει το amen.gr ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία.
Όπως είπε υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.
Oι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για την φορολογική αντιμετώπισή της Μοναστικής Πολιτείας.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Αφού ο Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού ο κ.Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στον Ιερό όπου και η πανίερη εικόνα.
Πηγή photo: amen.gr

Ο Βενιζέλος ως... κομιστής των "καλών νέων", και η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ


Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11Στον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά, θα δυσκολευτεί ωστόσο να μην αναγνωρίσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι πολιτικός με αίσθηση της συγκυρίας.
Μπορεί να έχασε τη σειρά του στη διαδοχή του Κώστα Σημίτη το 2004, και το 2007 να υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε ωστόσο υπομονή, επικαιροποίησε τη στρατηγική του, και μετά το καλοκαίρι του 2011 είναι ο πολιτικός που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με το Μνημόνιο και την καινούρια εθνική πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα.
Στα χέρια του, το ΠΑΣΟΚ έγινε… συμπλήρωμα κόμματος, με χαμηλή εκλογική δυναμική και απήχηση, σε επίπεδο νομής της εξουσίας ωστόσο, παραμένει το ίδιο παρεμβατικό.
Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση η στρατηγική της… απεξάρτησης, που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και με σαφή τη στόχευση να συγκρατήσει τις απώλειές του, αν όχι να ανακτήσει δυνάμεις που έχασε.
Μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, βιώνουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική πραγματικότητα, με το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζονται ακόμη περισσότερο πληθωρικοί.
Τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα τις σημερινές εξαγγελίες για τον ΕΝΦΙΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του… κομιστή των “καλών νέων” προς μια κοινωνία που δοκιμάζεται από το Μνημόνιο το οποίο έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζοντας ότι μονάχα έτσι θα έχει πιθανότητες να επιβιώσει πολιτικά στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Και να βάλει φρένο στη φιλοδοξία του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, αν όχι του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά, να πάρουν τη ρεβάνς για τα γεγονότα του 2011.

υστερογραφα

Οι παράδοξες… ευεργετικές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία!

smoking_2380891b.jpg
   
Κι όμως, υπάρχουν και οφέλη από το κάπνισμα κι αυτό είναι ένα κοινό μυστικό μεταξύ των γιατρών. Ετσι και παρά τον κίνδυνο αρνητικών σχολίων, ότι κάνουμε διαφήμιση στο κάπνισμα, παραθέτουμε κάποια επιστημονικά στοιχεία, βγαλμένα από ιατρικές έρευνες, που αποδεικνύουν ότι ναι η θανατηφόρα – κανείς δεν το αμφισβητεί – συνήθεια του καπνίσματος, μπορεί να έχει και κάποια οφέλη για την υγεία μας (λίγα, είναι η αλήθεια…)
Ποιά είναι, όμως, αυτά ;

Δικαστική απόφαση – σοκ στην αγωγή Λάτσιου κατά Μενεγάκη

240114100721_1276
Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά την αγωγή – μαμούθ του Γιάννη Λάτσιου ο οποίος ζητά περίπου 1,6 εκατ. ευρώ από την τέως σύζυγό του Ελένη Μενεγάκη.
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν η αναμενόμενη για την Ελένη Μενεγάκη και το Ματέο Παντζόπουλο, οι οποίοι διέκοψαν τις διακοπές τους στην Άχλα και επέστρεψαν εσπευσμένα στη Αθήνα, προκειμένου η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια να συναντηθεί με τους δικηγόρους της.
Πρωτόδικα, το δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος της ζητάει μερίδιο από την περιουσία της μέχρι και 1.626.438,90 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ciao.
Ο «πόλεμος» ξεκίνησε όταν ο διευθυντής προγράμματος του Ant1, αποφάσισε να διεκδικήσει δια της νομικής οδού το μερίδιο της περιουσίας που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.
Μέσα από μία αγωγή 48 σελίδων ο Γιάννης Λάτσιος ζητεί από την άλλοτε αγαπημένη του να καταβάλλει το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ και αυτό διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για το χρονικό διάστημα που έμειναν παντρεμένοι εκείνος τη βοήθησε να αυξήσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ. Η αγωγή συζητήθηκε στα δικαστήρια στις 18 Δεκεμβρίου 2013, και τώρα η πρώτη απόφαση δικαιώνει τον πρώην σύζυγο της Ελένης Μενεγάκη.
Βασικό σημείο διεκδίκησης είναι, πέρα από τα μετρητά, και η ακίνητη περιουσία όπου απέκτησε η παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους καθώς και το περίφημο σπίτι στα Μελίσσια.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Ciao, στη πολυσέλιδη αγωγή ο Γιάννης Λάτσιος αναφέρεται και στη συνολική αξία της περιουσίας της παρουσιάστριας μέχρι το διάστημα που αποφάσισαν να χωρίσουν.
Σύμφωνα με αυτή, τη περίοδο που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο αποκτήθηκε η βίλα στα Μελίσσια, στα δύο οικόπεδα στην Κορώνεια Βοιωτίας (7,5 και 3 στρεμμάτων) καθώς και 5 οικόπεδα στη Κάρυστο συνολικής έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων. Επίσης υπάρχει και ακίνητη περιουσία στη Λέσβο, αλλά και σπίτι στην Χαλκιδική.

arouraios.gr

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το παράρτημα του μεγαλύτερου ινστιτούτου για τη διαστημική επιστήμη



Εμφάνιση DSC_3299.jpg 
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Von Karman Institute θα αποτελέσει την απαρχή της ανάπτυξης του τομέα της έρευνας στη διαστημική επιστήμη στην Πελοπόννησο και τη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Ινστιτούτου στις Βρυξέλλες στις 6 Αυγούστου 2014 και τη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή κ. Jean Muylaert, συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον Πρύτανη της Πολυτεχνικής Σχολής του American University of Athens κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Εμφάνιση DSC_3295.jpg«Προσεγγίζουμε το στόχο μας επιτυγχάνοντας συνεργασίες στρατηγικής σημασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «η δημιουργία παραρτήματος του σημαντικότερου ινστιτούτου στον τομέα της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής στην Πελοπόννησο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης στη χώρα και στη Μεσόγειο και θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε και τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε, μέσα από διεθνείς συνεργασίες να αναπτύξει τη στρατηγική του κατεύθυνση και να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα έρευνας και καινοτομίας, όχι μόνο για την Πελοπόννησο και τη χώρα, αλλά και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα».
Εμφάνιση DSC_3296.jpgΟ κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης τη στρατηγική και γεωπολιτικά κρίσιμη θέση της Πελοποννήσου στη Μεσόγειο, που «επιβάλλει» την ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης στο έδαφός της, και συμφώνησε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Von Karman Institute.
Εμφάνιση DSC_3316.jpgΟ Γενικός Διευθυντής του Von Karman Institute κ. Jean Muylaert εξήρε την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη «γιατί εν μέσω και παρά την κρίση διείδε τη στρατηγική σημασία της διαστημικής επιστήμης και επένδυσε σε αυτή», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο κ. Muylaert, αφού εξέθεσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας, τα οποία την καθιστούν το ιδανικό σημείο για τη δημιουργία της πρώτης Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, συμφώνησε στη δημιουργία ενός χάρτη ενεργειών που θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία παραρτήματος στην Πελοπόννησο και ξενάγησε, μαζί με τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Herman Deconick, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον κ. Παπαδόπουλο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.
Εμφάνιση DSC_3318.jpgO Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, αφού παρουσίασε τη δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και ερευνητικά αποτελέσματα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σχετικά με τη διαστημική επιστήμη, τόνισε την τεράστια σημασία της συνεργασίας αυτής, τόσο σε επίπεδο έρευνας, όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων σπουδών.   
Οι πρώτες δράσεις της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Von Karman Institute περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή σειράς διαλέξεων του Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε θέματα κοινού ερευνητικού ενδιαφέροντος στη διαστημική επιστήμη και τη συνεπίβλεψη διδακτορικών διατριβών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Von Karman Institute.

Πέτρος Τατούλης «Ταφόπλακα του Περιφερειακού Τύπου η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων»



«Ταφόπλακα του Περιφερειακού Τύπου» χαρακτήρισε, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το άρθρο 152 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες όλων των φορέων του δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο όπως επί πολλές δεκαετίες ίσχυε.
«Είναι απολύτως σαφές ότι αυτή η διάταξη θα εξαφανίσει στην κυριολεξία τον ήδη χειμαζόμενο και ευρισκόμενο σε κατάσταση ασφυξίας τοπικό τύπο» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Τατούλης και σημειώνει ότι «οι υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις δεν είναι δώρο ή επιχορήγηση προς τον Περιφερειακό Τύπο αλλά εκπλήρωση στοιχειωδών και αυτονόητων υποχρεώσεων της πολιτείας. Η διατήρηση των υποχρεωτικών κρατικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο επιβάλλεται από λόγους διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών για σημαντικές αποφάσεις και δραστηριότητες των φορέων του δημοσίου τις οποίες ο νομοθέτης κρίνει ότι πρέπει να πληροφορούνται».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνει επίσης ότι «η απλή ανάρτηση στο διαδίκτυο είναι μια «δυνητική» μορφή γνωστοποίησης σε συγκεκριμένο  αριθμό αποδεκτών που αποκλείει εκ των πραγμάτων μεγάλο αριθμό πολιτών από αυτή και δεν πληροί σε καμιά περίπτωση τα εχέγγυα δημοσιότητας που ο νομοθέτης θεωρεί αναγκαία για να επιβάλλει την υποχρεωτική δημοσίευση των συγκεκριμένων πράξεων. Δεν έχουμε φυσικά αντίρρηση για την ταυτόχρονη δημοσίευση στο ΚΗΜΔΗΣ και στις ιστοσελίδες των αναθετουσών αρχών. Αυτό με το οποίο όμως διαφωνούμε απόλυτα είναι η πλήρης υποκατάσταση των δημοσιεύσεων στον τύπο από τις αναρτήσεις αυτές».
Ο κ. Τατούλης καταλήγει στην επιστολή του «το δημοσιονομικό όφελος άλλωστε από «τη μείωση του κόστους των συναλλαγών» που επικαλείται η εισηγητική έκθεση, είναι ελάχιστο καθώς πρόκειται για πολύ μικρού κόστους δημοσιεύσεις και σε κάθε περίπτωση εντελώς αναντίστοιχο προς την κεφαλαιώδη σημασία αυτών των δημοσιεύσεων. «Η μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης του αναδόχου» που επίσης επικαλείται η εισηγητική έκθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την μετακύλιση της σχετικής -μικρής- δαπάνης στις αναθέτουσες αρχές, κάτι που προβλέπεται ήδη στο συγκεκριμένο άρθρο και το οποίο μας βρίσκει σύμφωνους».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW69TPPWMHt0WG878nmREJyUYNiGUw3ASlaAcdjEcTo5SWOWIjtfPYA9IzwOdGziL4soiFTqglCu5e1H_vapRSykaXlzUzclnrirZZYWifKI5alVW6IIYOZS1Z1eRg7UurfyRkzIJmku8g/s1600/images+(1).jpg 
Το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο στα πλαίσια της ανάπτυξης - καινοτομίας του και Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε, επισήμως, σήμερα στο 1ο Στάδιο (Stage 1) της Πιστοποίησής του ως προς το Διεθνές Πρότυπο: Social Accountability (SA 8000).

Επιθεωρήθηκε, με επιτυχία, από το Διεθνές Δίκτυο Πιστοποίησης: IQ NET μέσω του εθνικού εκπροσώπου της Γερμανίας: DQS GmbH.

H πιστοποίηση αφορά όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στις Βαθμίδες: Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Το επόμενο στάδιο της διεθνούς αυτής πιστοποίησης θα λάβει χώρα το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2014.
Ευχαριστούμε όλους τους Συνεργάτες μας για την ενεργό συμμετοχή τους στο ανωτέρω εγχείρημα.
Εκ της Διευθύνσεως  
 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

Ο Πούτιν... υιοθέτησε τον Σνόουντεν

SnowdenRussiaPutin

Twitter@EmOikonomidis
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποτελεί μια από τις… φωτογραφίες στιγμής της αποκαθήλωσης των ΗΠΑ ως ανέγγιχτης υπερδύναμης του πλανήτη, και εκ των πραγμάτων συνιστά επικοινωνιακό εργαλείο για όσους θέλουν να στριμώχνουν και τον δικό τους εθνικό βηματισμό με εκείνον της Ουάσινγκτον.
Πριν από έναν χρόνο, το “βαθύ λαρύγγι” της NSA, που αποκάλυψε τις υποκλοπές των ΗΠΑ με θύματα ηγέτες όλου του κόσμου καθώς και εκατομμύρια πολίτες, βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να του χορηγεί προσωρινό άσυλο για έναν χρόνο.
Σήμερα, ή μάλλον από την 1η Αυγούστου, η ρωσική κυβέρνηση χορήγησε στον Έντουαρντ Σνόουντεν… κάρτα παραμονής στη Μόσχα που εκπνέει σε τρία χρόνια, που του επιτρέπει να ταξιδεύει ελεύθερα εντός και εκτός Ρωσίας, με την προϋπόθεση ότι μια ενδεχόμενη παραμονή του στο εξωτερικό δεν θα ξεπερνάει τους τρεις μήνες.
Οι νομικοί σύμβουλοι του Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς και εκπρόσωποι του καθεστώτος Πούτιν, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος, ούτε και… προβλέπεται, μια πιθανή αίθηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Άλλωστε, δεν το έχει ανάγκη. Η ζημιά που έκανε στην Ουάσινγκτον είναι ανυπολόγιστη. Όπως και η… χρησιμότητά του για τη σημερινή Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ysterografa.gr

Ο τόπος χρειάζεται να... καθαρίσουμε την αυλή μας

change
 Νίκος Μπεχράκης / ysterografa.gr

Θυμάμαι πίσω στο 1987 όταν ξεκίναγα το έργο της Ψυχιατρικής κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα τότε είχε ψηφίσει τον κανονισμό 815/84 με στόχο την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Η πρώτη χρηματοδότηση της Ελλάδας τότε ήταν 120.000.000 ecu ( το τότε € ). Το έργο στο Σισμανόγλειο ( μικρό μέρος αυτής της χρηματοδότησης ) ολοκληρώθηκε το 1990 και ξεκίνησε την λειτουργία της μια από τις πρώτες Ψυχιατρικές κλινικές σε γενικό Νοσοκομείο στην Χώρα μας.
Ακολούθησαν πλήθος χρηματοδοτήσεων , δημιουργία δομών , οι περίφημες ΜΚΟ , τα «καταπληκτικά» προγράμματα ΨΥΧΑΡΓΩΣ και τα ΕΣΠΑ. Αλήθεια έχει μετρήσει κανείς πόσα χρήματα «επενδύθηκαν» σε νοίκια , σε ανθρωποώρες , σε μελέτες, σε ταξίδια και σε πολυσέλιδες εκθέσεις χωρίς να έχει επιτευχθεί η αποασυλοποίηση της ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης πού ξεκίνησε το 1984;
Τριάντα χρόνια πέρασαν και αυτές τις ημέρες ξαναγίνονται επισκέψεις στα δημόσια Νοσοκομεία για να στεγάσουν Ψυχιατρικές κλινικές. Τριάντα χρόνια χαμένα …………..και μετά ρωτάμε γιατί;
Να πιάσουμε τη σκούπα και το φαράσι για να καθαρίσουμε την αυλή μας …..αυτό χρειάζεται ο τόπος.