Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εκτεταμένες κατολισθήσεις από πλημμύρα στο δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων . Αποκλείστηκαν αυτοκίνητα στο Μέγα Σπήλαιο

Κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αποκλείστηκαν αυτοκίνητα
Πλημμύρες προκλήθηκαν στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, με εκτεταμένες κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία, πριν και μετά την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν αυτοκίνητα.
Συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εκτεταμένες κατολισθήσεις και να αποδώσουν την επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων σε κυκλοφορία.
Ακόμη, έχει ζητηθεί και η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων, Γιώργου Λαζουρά.

Απαλλαγή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ

Απαλλαγή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ
Στην εξαίρεση από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με τζίρο έως 10.000, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα του ΥΠΟΙΚ και άλλες διατάξεις».
Με τη διάταξη αυτή, από το νέο έτος, μπορούν να εξαιρεθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ από τον ΦΠΑ. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ να επιλέγουν αν θα μείνουν στο καθεστώς ή αν θα εξαιρούνται από τις τριμηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ. Αυτό ισχύει και για επαγγελματίες οι οποίοι αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών, δηλαδή τα λεγόμενα μπλοκάκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι περίπου 420.000 είναι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έχουν χαμηλό τζίρο και θα μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 να εξαιρεθούν από το καθεστώς ΦΠΑ.

Με την νέα διάταξη, εάν ένας ελεύθερος επαγγελματίας επιλέξει από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 να εξαιρεθεί, από το ΦΠΑ, τότε οι υπηρεσίες που θα παρέχει και στις αποδείξεις που θα κόβει δεν θα έχει επιβάρυνση ΦΠΑ. Όμως, στην αγορά των υλικών για την εργασία του, θα πληρώνει το κόστος το προϊόντος συν τον αναλογούντα ΦΠΑ.

Πάντως, όσοι τελικά εξαιρεθούν και δικαιούνται μέχρι σήμερα επιστροφή ΦΠΑ, από το νέο έτος δεν θα την παίρνουν, καθώς ο ΦΠΑ που κατέβαλαν δεν θα μπορεί να εκπέσει, αλλά παράλληλα θα απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων και το κόστος που συνεπάγεται.

Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα την ελληνική αγροτιά - Απαντά στις κυρώσεις με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης - Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο

putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν περνάει στην αντεπίθεση και… απαντάει στις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, με “μπλοκάρισμα” των εισαγωγών προϊόντων από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία!
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, το Κρεμλίνο αποφάσισε να απαγορεύσει ή να περιορίσει, στον ελάχιστο βαθμό τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Αυστραλία.
«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.

Η απόφαση αυτή της Ρωσίας θα έχει ισχύ ενός έτους και έρχεται λίγες ημέρες μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα, λόγω της στάσης της στο θέμα της Ουκρανίας.
Ασφαλώς, η είδηση αυτή δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τη χώρα μας, που εξάγει αρκετά γεωργικά προϊόντα και κυρίως φρούτα στη Ρωσία. καθώς το διάταγμα της τελευταίας αφορά το σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και στην χώρας μας, καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων.
Με αφορμή αυτή την απόφαση οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σημάνει συναγερμός και στο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κρίση που θα υπάρξει. 

Δημήτρης Σταμάτης: Δεν θα ζητήσουμε πρόωρη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Dimitris-Stamatis-2

Η μάχη που έδωσαν το μεσημέρι από τα έδρανα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ήταν περίπου αναμενόμενη.
Αντιθέτως, δεν ήταν… απολύτως αναμενόμενα όσα είπε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ουσιαστικά έκλεισε τα σενάρια της στρατηγικής της “αριστερής παρένθεσης”, δηλαδή της σπουδής της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ώστε ακόμη και αν ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει την ευκαιρία για ρεβάνς την Άνοιξη του 2015, με αφορμή την προεδρική εκλογή, που σε μια τέτοια περίπτωση θα παρέμενε σε εκκρεμότητα.
“Η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια. Το μόνο που μπορεί να την εμποδίσει είναι η αδυναμία να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Εμείς θα κινηθούμε απολύτως θεσμικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το συνταγματικό έθιμο. Με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα, που σήμερα εκπροσωπούν τους θεσμούς.
Δεν είναι σεβασμός να ζητάμε πρόωρη ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο.
Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα. Εμείς θα εξαντλήσουμε και θα κινηθούμε μέσα στα πλαίσια, που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.
Και το θέμα της εκλογής θα κριθεί μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην τρίτη ψηφοφορία αν χρειαστεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

ysterografa.gr

Τσίπρας: Φορο-αίσχος με τον ΕΝΦΙΑ. Πού θα βρουν οι πολίτες χρήματα;

Alexis-TsiprasΤο μεγάλο αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ έδωσε… πάσα στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να έρθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, και να εξαπολύσει επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, του Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και του Υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος του απάντησε από τα κυβερνητικά έδρανα.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για “φορο-αίσχος”, και επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όριά τους, λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να βρουν χρήματα για να πληρώσουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε και πάλι στην απουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή, ενώ είχε έντονο διάλογο με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος βρέθηκε στα κυβερνητικά έδρανα, και… σήκωσε το γάντι, απαντώντας του σε όσα έλεγε.
«Η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος του βίου της» εκτίμησε ο  επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ysterografa.gr

Ο Χαρδούβελης, ο ΕΝΦΙΑ και το “τετελεσμένο” των πρόωρων εκλογών – Εντολή Σαμαρά για την αποτίμηση των αξιών γης

Gikas-Hardouvelis

Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, και… στη μέση των διαασταυρούμενων πυρών του Αλέξη Τσίπρα προς τον Δημήτρη Σταμάτη και αντίστροφα, ο Υπουργός Οικονομνικών Γκίκας Χαρδούβελης θύμισε όσο πιο εμφαντικά μπορούσε, ότι είναι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός.
Η αποστροφή ωστόσο έγινε περισσότερο… ενδιαφέρουσα, όταν ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τη στοιχειώδη συναίνεση, για να σταλεί και ένα σαφές μήνυμα προς το εξωτερικό της χώρας, και ζήτησε μια… χάρη.
“Μην με φέρετε προ τετελεσμένων, τους επόμενους μήνες”, ήταν η φράση του Γκίκα Χαρδούβελη που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και σχόλια μεταξύ των βουλευτών.
Ο λόγος, προφανής: Τα “τετελεσμένα” που ανησυχούν τον Γκίκα Χαρδούβελη είναι φυσικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του φθινοπώρου.
Με τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά… παρατράγουδα μάλιστα, το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό.
Το απόγευμα έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου ότι, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, θα επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα επίπεδα του 2013, ώστε να διορθωθούν λάθη στον ΕΝΦΙΑ.

ysterografa.gr

“Χτύπημα” από Προκόπη Παυλόπουλο κατά του ΕΝΦΙΑ

Prokopis-Pavlopoulos

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνέδεσε την πολιτική διαδρομή του με τον “καραμανλισμό”, καθώς διετέλεσε στενός συνεργάτης του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ παρόλο που ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν εκείνος που τον έβαλε στη Βουλή, ο ίδιος στάθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, επί πρωθυπουργίας του οποίου από το 2004 μέχρι το 2009, υπήρξε πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.
Μέχρι και σήμερα, κάθε δημόσια παρέμβασή του, παραπέμπει μεταξύ άλλων στον πρώην πρωθυπουργό, όπως για παράδειγμα το σημερινό “χτύπημά” του για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Real Fm” και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Μαίρης Πολλάλη, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο για έμμεση δέσμευση περιουσίας, προσδίδοντας έλλειψη συνταγματικότητας στον ΕΝΦΙΑ.

Το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Σαραντάπηχο απόψε από την TV ΗΛΕΚΤΡΑ

Μην χάσετε απόψε στις 10.00 απο TV ΗΛΕΚΤΡΑ να παρακολουθήσετε το 2ο μέρος του ανταμώματος των Σαρακατσαναίων Πελ/νησου στο Σαραντάπηχο....αφου ετσι αλλιως μεσα θα μεινουμε λογω βροχης ε ας δουμε και κατι καλο,,,,,

Ακυρώθηκε η εκλογή της νέας περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

kalogirouΤην ακύρωση της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, μετά από ένσταση που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.
Σύμφωνα με την ένσταση, η κα. Καλογήρου, που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως από από τη θέση της γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Αυτό αναφέρεται στο κείμενο της ένστασής τους που δημοσιεύει το levosnews.net
Την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε με δήλωσή της η ίδια η κυρία Καλογήρου προσθέτοντας ότι προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανατροπή της απόφασης:
«Σύμφωνα με την  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Β’ Τμήμα), όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

ΚΙΑΤΟ: Συνελήφθη 21χρονος για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση μέσω διαδικτύου

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/08/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1.jpg

-Ο συλληφθείς επανειλημμένα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 39χρονο, ζητώντας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, προκειμένου να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο…
 Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται:
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη προχθές 21χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για εξύβριση, δυσφήμιση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, 39χρονος Έλληνας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε ιστοσελίδα του διαδικτύου δημιουργήθηκαν δύο προφίλ, στα οποία είχαν αναρτηθεί προσωπικά και δυσφημιστικά στοιχεία, καθώς και δυσφημιστικό δημοσίευμα, με προσωπικές φωτογραφίες του ιδίου και της οικογένειάς του.
Επιπλέον, ο συλληφθείς επανειλημμένα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 39χρονο, ζητώντας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, προκειμένου να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο.
Σε μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, ο συλληφθείς απείλησε τον 39χρονο ότι θα του απαγάγει τα παιδιά, ενώ χρησιμοποιούσε υβριστικές εκφράσεις για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Από την ψηφιακή έρευνα και προανάκριση, που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, ενώ από την έρευνα που έγινε στον ίδιο και στην οικία του στην Κορινθία, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.


ΣΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr η σύλληψη του 21χρονου έγινε στο Κιάτο αντιμετωπίζοντας αυτές τις σοβαρές καταγγελίες. Όπως συνιστάται και από την αστυνομία οι πολίτες που πέφτουν θύματα τέτοιων καιροσκόπων- επιτήδειων να καλούν άμεσα στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω…
-Δεν γράφουμε περισσότερα για το ιστολόγιο για να μην του κάνουμε και διαφήμιση και …ξαφνικά αποκτήσει αξία!
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο, βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη ιστοσελίδα.
Επιπλέον, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διαχείριση των δύο προφίλ από τον συλληφθέντα.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
  • Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr»   
korinthiannews.gr

Ο κακός μας ο καιρός με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς!

Κακοκαίρι! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους! 
Τετάρτη 6 Αυγούστου σήμερα , εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στην μισή Ελλάδα, επικρατούν αρκετά άσχημες καιρικές συνθήκες  με πανίσχυρες καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα το απόγευμα
καθώς σε πολλά τμήματα της βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας, επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για όσους θα βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας,  χτυπάει τώρα, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία,  τη κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα, αλλά και τη βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο.

Τεράστια προσοχή τις επόμενες ώρες, ως και αργά το απόγευμα σε όλο τον νομό Αττικής και ειδικότερα στην πόλη της Αθήνας και στον Πειραιά.

Θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς, χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα της πόλης.

Προσοχή, καθώς ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι τεράστιος, ενώ μπορεί να σημειωθούν και πτώσεις δέντρων.

Προσοχή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ακραία το απόγευμα και μπορεί να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους για τις ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα στα τμήματα που σας προαναφέραμε.

Να μην στέκεστε κάτω από δέντρα, πάνω από ποτάμια και γενικότερα ρέματα και χειμάρρους, ενώ καλό θα ήταν κατά την διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων, να θέσετε εκτός λειτουργίας τις οικιακές σας συσκευές, διότι ενδέχεται μία πτώση κεραυνού να σας τις κάψει. 

  Καλό θα ήταν τις επόμενες 4-5 ώρες να μείνετε σε κλειστούς χώρου και να αποφύγετε τις περιττές εξόδους.

Η Σοφία σκότωσε το Καστρί για να ξεχρεωθεί

Η Σοφία σκότωσε το Καστρί  για να ξεχρεωθεί

Το πούλησε αντί 700.000€ στην κόρη του Παττακού
Οταν η οικογένεια Παπανδρέου δεν μπόρεσε να γλυτώσει τις βίλες και τα οικόπεδα που κληρονόμησε, πώς θα έφτιαχνε την Ελλάδα;
ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ για την οικογένεια Παπανδρέου, συνιστά το ξεπούλημα της ιστορικής κατοικίας που φιλοξένησε τον Γέρο της Δημοκρατίας και τον Ανδρέα, στην κόρη του καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού.
O xώρος της βίλας στο Καστρί, που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, άλλαξε χέρια γιατί η Σοφία Παπανδρέου, αναγκάστηκε να πουλήσει μια από τις δέκα μεζονέτες που είχε κτίσει για να ξεχρεώσει την εφορία. Κανείς απ’ την οικογένεια Παπανδρέου, δεν ενδιαφέρθηκε για το ιστορικό αυτό μνημείο. Ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έγινε πρωθυπουργός αποκλειστικά και μόνο επειδή κουβαλούσε ένα βαρύ όνομα ούτε ο Νίκος και ο Αντρίκος. Προφανώς δεν τους συνδέει τίποτα με την παράδοση των Παπανδρέου, αλλά ούτε και με τη δημοκρατική παράταξη, ο κόσμος της οποίας θεωρεί μνημείο το χώρο και τη βίλα στο Καστρί.
Εξάλλου, έγκαιρα φρόντισαν να «βεβηλώσουν» το χώρο νοικιάζοντας μια από τις μεζονέτες στο γιο του πρώην βασιλιά, Νικόλαο. Το ξεπούλημα της ιστορικής βίλας στο Καστρί, αποκαλύπτει και την απόλυτη διαχειριστική ανικανότητα της οικογένειας Παπανδρέου. Όταν δεν μπορούν να διασώσουν ένα ιστορικό μνημείο, χάρη στο οποίο απέκτησαν όνομα, τότε πώς περιμέναμε ότι θα έσωζαν την Ελλάδα. Και στις δύο περιπτώσεις επέλεξαν το ξεπούλημα. Πρώτα οδήγησαν σε πτώχευση τη χώρα και στη συνέχεια ξεπούλησαν και την πατρική τους κληρονομιά. Δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή να συνδέεται και με άλλες σκοπιμότητες. Γιατί οι απόγονοι του Ανδρέα αισθάνονται καλύτερα στην Αμερική, απ’ ό,τι στη χώρα μας...
Μήπως τελικά σκοτώνουν τα περιουσιακά στοιχεία για να μεταναστεύσουν οικογενειακά στην Αμερική. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν η καλύτερη λύση, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη χώρα που θα γλύτωνε από κάποιους άχρηστους και επικίνδυνους, που έφτασαν σε σημείο να κυβερνήσουν κληρονομικώ δικαίω και να την παραδώσουν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.
Το ξεπούλημα του ιστορικού χώρου στο Καστρί για επτακόσιες χιλιάδες ευρώ, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αντί να προστατεύσει αυτόν τον ιερό χώρο, άφησε αβοήθητη την αδελφή του. Γιατί με τα ποσά που κερδίζει από τις διαλέξεις ανά τον κόσμο, που τον περιφέρουν σαν αρκούδα για να μάθουν πώς κατάφερε να χρεοκοπήσει μια χώρα, θα μπορούσε να αγοράσει ο ίδιος το Καστρί, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος που σέβεται την ιστορία της οικογένειάς του. Ακόμα και στην περίπτωση που ήταν εντελώς ανίκανος να μαζέψει τα εφτακόσια χιλιάρικα, έπρεπε να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για να αγοραστεί το ιστορικό μνημείο που συνδέεται με τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης. Είναι σίγουρο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα έβρισκε τρόπο να γλυτώσει το ιστορικό αυτό μνημείο.
Η εξέλιξη με το Καστρί, σηματοδοτεί και το πολιτικό τέλος των κληρονόμων του ονόματος Παπανδρέου. Ο κόσμος που έχει σιχαθεί και δεν θέλει πλέον ούτε να τους ακούει, ούτε να τους βλέπει. Είναι μια εξέλιξη καλή, για να τελειώνουμε με τις οικογένειες που ρήμαξαν τον τόπο και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Τα πολιτικά μπάζα των τελευταίων χρόνων, παίρνουν γρήγορα το δρόμο για τη χωματερή και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το αύριο της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κτίσει βίλα, σε οικόπεδο που του χάρισε η αδελφή του, Σοφία.

 kontranews.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ: Στις Ράγες της Μνήμης του Ιωάννη Παπουτσάκη


 

Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δερβένι, Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 20.30
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Στις ράγες της μνήμης» του δημοσιογράφου Ιωάννη Παπουτσάκη.
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια από τον ίδιο
 Η πρώτη ποιητική μου συλλογή παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο στον τόπο που την ενέπνευσε, στο Δερβένι Κορινθίας.Στον τόπο των αναμνήσεων μιάς ζωής, παρουσία των αγαπημένων μου φίλων που κοσμούν με την παρουσία τους τη ζωή μου χρόνια τώρα.Ποιήματά μου θα διαβάσουν η εκλεκτή ηθοποιός Όλγα Μουργελά, ο φιλόλογος Γιάννης Σπανόπουλος και ο καθηγητής μουσικής και συγγραφέας Ανδρέας Γλύνιας.
Σας περιμένω με αγάπη, στις 8.30 το βράδυ

7 μήνες εκτός γηπέδων o Γιαννακόπουλος! είναι υπότροπος και οφείλει να παραιτηθεί και από το ΔΣ. του ΠΑΟ


Βαριά `καμπάνα` στον Γιαννακόπουλο! 7 μήνες εκτός γηπέδωνΗ ΕΦΙΠ τιμώρησε με επτάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί και από το ΔΣ αφού είναι υπότροπος. Η Επιτροπή Φίλαθλου Ιδιότητας τιμώρησε με 4 μήνες τον Δημήτρη Γιαννακόπουλος και άλλους τρεις επειδή ήταν υπότροπος για τις δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες μετά τον τρίτο τελικό της Basketleague. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει και καμία σχέση με αθλητικές δραστηριότητες λόγω του ότι είναι υπότροπος και οφείλει να παραιτηθεί και από το ΔΣ. Είναι δεδομένο ότι ο Γιαννακόπουλος θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να περιορίσει την τιμωρία του.

Αλλαγές στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας

Αλλαγές στην πρεμιέρα της Σούπερ ΛίγκαςΟ αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε αλλαγές στην πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αγωνιστεί την Κυριακή 24 Αυγούστου με τον Λεβαδειακό αφού την προηγούμενη Πέμπτη θα έχει ματς για το Europa League. Έτσι το ματς του Ολυμπιακού με την Νίκη Βόλου θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Σάββατο 23 Αυγούστου

19.15 Κέρκυρα – Πανθρακικός
19.15 ΟΦΗ – Παναιτωλικός
21.30 Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου

Κυριακή 24 Αυγούστου

19.15 Ατρόμητος – Πλατανιάς
19.15 Βέροια - Skoda Ξάνθη 
19.15 ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής
19.15 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
21.30 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 25 Αυγούστου

21.30 Πανιώνιος – Εργοτέλης

Αλλαγή σκυτάλης - Νέος Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Υγείας!


Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο υγείας. Σε μια λιτή τελετή σήμερα το πρωί παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της Υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, πραγματοποιήθηκε η ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Ο κ. Κοντοζαμάνης αντικαθιστά τον επί δύο περίπου χρόνια προκάτοχό του, Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε λίγες ημέρες, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων: 
 
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη γιατί συνεργαστήκαμε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Έχετε αφήσει, κύριε Γενικέ, το αποτύπωμα σας αυτά τα δύο χρόνια. Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας συνεργασίας είχα τη δυνατότητα να δω τις ικανότητές σας, την ευρυμάθειά σας, την ικανότητα χειρισμού θεμάτων. Αυτά τα θέματα είναι σύνθετα, δύσκολα και απαιτούν πολιτικές ισορροπίες και μια σύνθετη και περίπλοκη ικανότητα διοικήσεως.
Φεύγετε και αφήνετε πίσω σας σημαντική ιστορία. Πηγαίνετε εκεί όπου σε επέλεξε ο Λαός. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα υπηρετήσετε την Πολιτεία σωστά και καλά. Θα μας λείψετε πολύ, γιατί αυτούς τους δύο μήνες πραγματικά νομίζω ότι αποκτήσαμε μία σχέση παραπάνω από απλή σχέση συνεργασίας. 
 
Το παρήγορο είναι ότι έρχεται ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και επομένως η εναλλαγή γίνεται ωραία, γίνεται ώριμα. Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει η δουλειά σε αυτή τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις. Ούτως ή άλλως προέρχεται από μια θέση στην οποία έχει εικόνα των θεμάτων. Να ευχηθώ και στους δύο “καλή πορεία και καλή συνέχεια”. Ευχαριστίες πολλές για όλη την συνεργασία. Και εσύ, Βασίλη, “σιδεροκέφαλος”»!
Η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε: «Να ευχηθώ εκ μέρους του υπουργείου καλή τύχη και να είστε χρήσιμοι». 
Παραδίδοντας τη σκυτάλη της Γενικής Γραμματείας Υγείας ο απερχόμενος Πελοπίδας Καλλίρης επεσήμανε: 
 
«Κλείνοντας δύο χρόνια στο υπουργείο Υγείας, θεωρώ ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον. Πετύχαμε σημαντικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου. Και με το Health in Action και με την Ψυχική Υγεία αλλά και με την κινητικότητα χωρίς να απολυθεί κάποιος. Και με το ΕΣΠΑ, το οποίο το πήραμε στο 5% και χάρη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες έφτασε σε σημαντικό ποσοστό, στο 35%.
Νομίζω ότι πετύχαμε σημαντικούς στόχους. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την κα Παπανικολάου, την Γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Μπορώ να πω ότι καταλαβαινόμασταν. Θεωρώ ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι μια συνέχεια.
Ξέρει πραγματικά την οργάνωση των νοσοκομείων αλλά και τον χώρο της Υγείας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη.  Στην οποία θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας προς όφελος των πολιτών». 
 
Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε: 
 
«Παραλαμβάνω μια σκυτάλη ευθύνης από τον Γενικό Γραμματέα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω το έργο του και με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας θα υλοποιήσουμε τους στόχους και τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και θα περατώσουμε το έργο. Είχα μια στενή συνεργασία τα τελευταία δυο χρόνια με τον Γενικό Γραμματέα.
Διαχειριστήκαμε μικρά και μεγάλα ζητήματα, καθημερινά. Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε πολιτικές δράσεις που σηματοδοτούν αλλαγές στο σύστημα Υγείας και είμαι βαθύτατα υποχρεωμένος να αναγνωρίσω την στήριξή του στο πρόσωπο μου και την υποστήριξή του στη νευραλγική 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Ήτανε πολύ σημαντική συνεργασία».
 

Κακοκαίρι! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους!

Κακοκαίρι! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους!
 Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για όλη την ηπειρωτική χώρα προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.
Σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα αναμένεται από αύριο το απόγευμα.
 Bροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού περιμένουμε αύριο Πέμπτη.

Θα βρέξει επίσης το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βορειάδες στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και αργότερα μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχει συννεφιά και μπορεί να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες το πρωί στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit.gr

Η τροπολογία του Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση- Τι προβλέπεται για την ποσόστωση

Ίδιος παραμένει ο πυρήνας της αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. (Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.)
Η ποσόστωση δεν αλλάζει, αλλά τονίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν θα επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια – μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα για τους υπαλλήλους. Η διαβεβαίωση αφορά εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους (σ.σ. το 15%), οι οποίοι θα λάβουν βαθμό 1 έως 6 για τις επιδόσεις τους κατά το 2013.
Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις

Επτά νέα επιδοτούμενα προγράμματα για 145.000 ανέργους- Οι αμοιβές και τα όρια ηλικίας

Ένα νέο πακέτο επιδοτούμενων προγραμμάτων που θα εξασφαλίσει εργασία σε 145.000 άτομα για πέντε μήνες, προετοιμάζει η κυβέρνηση.  Πρόκειται για επτά νέα προγράμματα, με στόχο την καταπολέμηση κυρίως της ανεργίας σε νεαρή ηλικία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν ως στο τέλος του Αυγούστου.
Το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφορά σε επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher), σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 25-29 ετών με επιδότηση 2.550 ευρώ για 12.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.280 ευρώ για 18.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε νέους 18-24 ετών με επιδότηση 2.410 ευρώ για 3.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.240 ευρώ για 9.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 μακροχρόνια άνεργους, που αφορά νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Ακόμη, το πακέτο περιλαμβάνει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για 15.000 νέους έως 24 ετών σε τομείς όπως η πληροφορική, η ναυτιλία και ο τουρισμός.
Ένα ακόμη πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 30 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα δηλαδή, σε ανειδίκευτους εργαζόμενους.

aftodikoiisi.gr

ΑΣΕΠ: 500 προσλήψεις – εξπρές μονίμων υπαλλήλων σε εφορίες και δικαστήρια

Με προκηρύξεις που θα κατατεθούν άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναμένεται να τρέξουν προσλήψεις σε εφορίες και δικαστήρια.
Όπως αναφέρει το Έθνος. νέο διαγωνισμό μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το υπουργείο θα υποβάλει στο ΑΣΕΠ νέο αίτημα για την πρόσληψη 400 εφοριακών, κυρίως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην Αθήνα.
Μέσω ΑΣΕΠ θα προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για 100 μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους, επιστήμονες Πληροφορικής Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 60 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής και 40 ΤΕ Πληροφορικής, που θα εργαστούν στα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς και στις Εισαγγελίες όλης της χώρας.
Επίσης, στη σύναψη 391 εποχικών συμβάσεων θα προχωρήσουν αυτή την εβδομάδα δήμοι και φορείς από όλη τη χώρα. Με 72 νέους επιστήμονες θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ, ενώ εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσλάβουν οι σχολές Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων και οι ΑΕΝ Εμπορικού Ναυτικού.

aftodioikisi.gr

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ziria Music Festival - Οι άνθρωποι πίσω από το φυσιολατρικό μουσικό event

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ziria Music Festival - Οι άνθρωποι πίσω από το φυσιολατρικό μουσικό event
Τέσσερις μέρες διακοπών και επιστροφής στη φύση, με ατελείωτη δωρεάν διασκέδαση. Ακούγεται ονειρεμένο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια στο ετήσιο φεστιβάλ της Ζήρειας, στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μια διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πολιτιστικές συναντήσεις στην Ελλάδα, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και πλήθους κόσμου κάθε ηλικίας, που έχει αγκαλιάσει τη γιορτή από το ξεκίνημά της.

Για την όμορφη περιπέτεια που αποτελεί το φεστιβάλ της Ζήρειας, μιλήσαμε με τον Γιώργο Γκουρβέλο, που ανήκει στην ομάδα των διοργανωτών, και ο οποίος μας αποκαλύπτει το μεράκι και την "ψυχή" πίσω από τα στοιχεία.

Πώς ξεκίνησε όλη η ιδέα της Ζήρειας;
Όλα ξεκίνησαν για να τιμήσουμε έναν κοινό μας φίλο Ξυλοκαστρίτη μουσικό, τον Νϊκο Δόικα, όταν το 2009 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον "εκτός προγράμματος" χαμό του. Από μια ιδέα σε μια Ξυλοκαστρίτικη παρέα, με τον Ανδρέα Ζάρρο και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη που αμέσως αγκαλιάστηκε από τον Βασίλη και τον Νίκο Σπυρόπουλο, (βλέπε "Σπυριδούλα") και τον Παύλο Βακατάτση που ήταν παιδικοί φίλοι, αλλά και τον Άκη Περδίκη, τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, τον Σωτήρη Θεοχάρη, τον Αλέξη Ιωάννου, τον Γιάννη Ντρενογιάννη, τον Τάκη Γιαννούτσο, τη Μιλένα.., και πολλούς ακόμα Αθηναίους αλλά και Ξυλοκαστρίτες μουσικούς και φίλους του Νίκου. Με αυτούς και με ρεφενέ από πολλούς ακόμα στήθηκε το πρώτο πάρτυ προς τιμή του Νίκου Δόικα.

Λίμνη Δόξα:
limnidoxa

Φανταζόσουνα ποτέ, 6 χρόνια πριν, ότι αυτή η ιδέα θα προχωρήσει τόσο και θ' αποκτήσει τόσους φίλους και υποστηρικτές; Με την ευκαιρία, ποιοι σας υποστηρίζουν και τι κόσμο συναντά κανείς στο φεστιβάλ;
Η φαντασία δεν έχει όρια. Κι όταν κάτι που παλιότερα έμοιαζε φανταστικό γίνεται πραγματικότητα, τότε νέα "οράματα" προβάλλονται από τα βάθη του μυαλού και της ψυχής. Η πορεία φτιάχνει το δρόμο και η παρέα μας συνεχίζει. Με το αρχικό σχήμα, με τον Ανδρέα και τον Κώστα και πολλούς υποστηρικτές που ολοένα προστίθενται. Τίποτα δεν θα υπήρχε, αν το φεστιβάλ δεν είχε τόσους φίλους. Πρώτα από όλους τους μουσικούς, που χωρίς εκείνους δεν υπάρχει φεστιβάλ και που, στο όνομα του Νίκου Δόικα, είναι και οι τιμώμενοι του φεστιβάλ. Δεύτερους στην ιεραρχία θα έβαζα τους χιλιάδες επισκέπτες που συμμετέχουν κάθε χρόνο και στη συνέχεια τους δεκάδες υποστηρικτές και εθελοντές. Ξενοδόχους των Τρικάλων που αναλαμβάνουν τη φιλοξενία μουσικών και τεχνικών, επιχειρηματίες και επαγγελματίες των Τρικάλων και του Ξυλοκάστρου αλλά και πολλούς Αθηναίους φίλους που προσφέρουν δωρεάν διάφορες υπηρεσίες που θα ήταν αδύνατο να καλύψουμε αλλιώς. Και μην ξεχάσω τους χορηγούς επικοινωνίας που μας βοηθούν πολύ, το monopoli.gr, το ραδιόφωνο του Εν Λευκώ και άλλους. Όλοι αναφέρονται στο site του φεστιβάλ, http://www.ziriafestival.gr

Όσον αφορά στον κόσμο που έρχεται, είναι μια πολύ ωραία ιδιαιτερότητα του φεστιβάλ ότι ο κόσμος του είναι από ...βρέφη, μέχρι ηλικιωμένοι! Παρέες κάθε ηλικίας, ζευγάρια αλλά και πολλές οικογένειες. Επειδή δε το φεστιβάλ δεν έχει καμία ταμπέλα, δεν προσελκύει κάποια ειδική ομάδα. Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για τη φύση, το βουνό, το κάμπινγκ και βέβαια για τη μουσική και τις ζωντανές καταστάσεις!

Ποια ήταν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσετε για να στήσετε αρχικά το φεστιβάλ; Αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο;
Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσες παραμέτρους έχει μια τέτοια διοργάνωση! Αρχικά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα γιατί όλα γίνονταν για πρώτη φορά. Όμως το πιο δύσκολο και κρίσιμο βήμα είναι πάντα το να κάνεις τους ανθρώπους να πιστέψουν. Και εκεί τα κατάφερε καλά η παρέα μας. Πείσαμε ότι είναι δυνατόν να στήσουμε μια γιορτή στα 1600μ. υψόμετρο και η γιορτή να έχει ποιότητα και νόημα. Σήμερα, πέντε διοργανώσεις μετά, κάποια πράγματα έχουν μπει «στο αυλάκι» αλλά συνέχεια παρουσιάζονται νέα προβλήματα. Και τα δυσκολότερα δεν είναι τόσο τα οργανωτικά, αυτά αντιμετωπίζονται παρά τις δυσκολίες των καιρών. Τα δυσκολότερα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία. Είναι αυτά που σχετίζονται με μια ολοένα αυστηρότερη και καμιά φορά κακόπιστη κριτική που μοιραία προκαλεί η αυξανόμενη απήχηση του φεστιβάλ.

ziria2

Το φεστιβάλ ξεκίνησε σε πολύ παρεiστικο κλίμα και με κύριο συστατικό την αφιλοκερδή προσφορά όλων των συντελεστών. Αυτό το έκανε και τόσο ξεχωριστό. Άλλαξε κάτι στην πορεία ή συνεχίζετε με το ίδιο σκεπτικό;
Αν και τίποτα δε μένει ίδιο και το φεστιβάλ κοιτάει μπροστά, δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας. Βέβαια η κλίμακα είναι άλλη και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Αλλά όπως οι επισκέπτες είναι πολλαπλάσιοι έτσι και οι συντελεστές έγιναν περισσότεροι. Το φεστιβάλ διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του. Συμμετοχικό, μη κερδοσκοπικό, χωρίς εισιτήριο, χωρίς μεγάλους χορηγούς, ακηδεμόνευτο, ελεύθερο! Χιλιάδες άνθρωποι με θετική διάθεση, σε επαφή, δημιουργούν μια μπαταρία με τεράστιο θετικό φορτίο. Όσοι συμμετέχουν στα «Ζήρεια», γιατί περί συμμετοχής πρόκειται αν μείνεις δυο τρεις μέρες στο βουνό, νοιώθουν μια σημαντική μεταβολή στην ενεργειακή τους κατάσταση που κρατάει για καιρό. Θέλουμε μέσα από το φεστιβάλ της Ζήρειας όλο και περισσότεροι άνθρωποι να φεύγουν καλύτεροι. Δεν θα το διαπραγματευτούμε αυτό.

Τι είναι αυτό που, προσωπικά και ως ομάδα, σας δίνει ώθηση αλλά και κίνητρο για να το συνεχίζετε; Έχουν υπάρξει στιγμές που σε απογοήτευσαν και σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Όταν τελείωσε το πρώτο πάρτυ του 2009, όλοι έλεγαν «και του χρόνου». Αυτό ήταν το κίνητρο για το δεύτερο. Από τότε κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο. Από την άλλη θα ήταν ψέματα να λέγαμε ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοιες στιγμές. Όσο ψηλότερα ανεβαίνεις τόσο μεγαλύτερη κι η κατηφόρα που έχεις να κατεβείς μετά. Και το φεστιβάλ της Ζήρειας είναι το πιο ορεινό φεστιβάλ που γίνεται στην Ελλάδα...

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε ή δέχεστε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν κάθε χρόνο; Υπάρχει κάποιο σκεπτικό που διαμορφώνει το καλλιτεχνικό στίγμα και το ύφος του φεστιβάλ;
Αλίμονο. Αν δεν έχεις πυξίδα δεν πρέπει να το κάνεις όλο αυτό! Πάντα υπάρχει κάποιο σκεπτικό. Στο τέλος βέβαια τα πράγματα γίνονται όπως εκείνα θέλουν, αλλά χωρίς σκεπτικό δεν υπάρχει ο δρόμος από τον οποίο θα βγεις στην πορεία! Πάντως για να σας δώσω ένα από τα πολλά κριτήρια που θέτουμε για την επιλογή ενός συγκροτήματος, πέρα από την ποιότητα, είναι το πόσο πολύ θέλουν οι ίδιοι να συμμετέχουν!

Στα 5 χρόνια του φεστιβάλ, υπάρχουν κάποιες στιγμές ή συμμετοχές που ξεχωρίζεις;
Πάρα πολλές ξεχωριστές στιγμές φτιάχνουν αυτό που έχουμε ζήσει στη Ζήρεια. Οι προσωπικές στιγμές ίσως δεν έχουν μεγάλη σημασία. Θα σταθώ στις συμμετοχές της Σπυριδούλας, του Πουλικάκου, του B.D.Foxmoor, του Alex K. και των Deus Ex Machina, γιατί έδωσαν στίγμα στο φεστιβάλ, έριξαν τα θεμέλια για να μπορούμε να χτίσουμε και στη συμμετοχή του Παύλου Βακατάτση. Θα μπορούσα να πω ένα σωρό ακόμα, αλλά θα σταματήσω σε αυτούς και έτσι ξέρω πως δεν θα στενοχωρήσω κανέναν!

Ποιο είναι το όραμά σου (και της ομάδας) για την εξέλιξη αυτού του φεστιβάλ;
Εμείς απλά φροντίζουμε να του δίνουμε σωστή ανατροφή και γερές βάσεις ώστε να έχει αντοχές, να μη χάσει τη ρότα του και μπλέξει με τα φράγκα και κακές παρέες. Κατά τα άλλα ας κάνει ό,τι θέλει μεγαλώνοντας. Μετά το τέλος της φετινής διοργάνωσης θα υπάρξει μια τομή που θα εγγυηθεί τη συνέχεια των φεστιβάλ πάνω στις αρχές που έχουμε θέσει.

Ποιον ή ποιους θα ευχόσουν να δεις πάνω στη σκηνή της Ζήρειας;
Έχουμε είναι αλήθεια ευχηθεί για κάποιους. Αλλά πλέον δε μας αρέσει αυτή η προσέγγιση. Μεταξύ σοβαρού και αστείου συζητούσαμε πρόπερσι με φίλους που μένουν στη Νέα Υόρκη αν και κατά πόσο θα είχαμε καμιά τύχη αν καλούσαμε τον Lou Reed, μιας και μπορούσαν να έχουν προσωπική επαφή. Μετά από μερικούς μήνες πέθανε. Όχι ότι θα ερχόταν, όχι ότι δε θα πέθαινε, αλλά μήπως καλύτερα να αποφεύγουμε τα ευχολόγια;

Πες μου 5 λόγους για να έρθει φέτος κάποιος στο βουνό...
Μα, τα πέντε προηγούμενα φεστιβάλ!


Πηγή:www.monopoli.gr

Αργυρώ Σταυρίδη / monopoli.gr


Πηγή:www.monopoli.gr



Πηγή:www.monopoli.gr

O ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ, της Αιγιάλειας - Οινοξένεια 2014

Οι πολίτες απαιτούν αλλαγή πολιτικής για να επιβιώσουν

Οι πολίτες απαιτούν αλλαγή πολιτικής για να επιβιώσουν
Μόνο το 20% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 80% είναι δυσαρεστημένοι. 
Ο τουρισμός φέτος, αριθμητικά, δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τη ποιοτική και οικονομική του προσέγγιση που θα θέλαμε για τη χώρα μας. Ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον, αλλά απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα.

Η ευτυχία της αποτυχίας

Στην Ελλάδα του 2014, δε θα ήταν σπουδαίο να ακούσουμε τις ιστορίες ανθρώπων που δε δίστασαν να αποτύχουν μέχρι να τα καταφέρουν;

Learn-from-Failure-Featured 
Είναι σύνηθες χαρακτηριστικό να αγαπάμε και να επιδιώκουμε την επιτυχία. Ειδικά στον επαγγελματικό στίβο είναι μονόδρομος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν είναι μια έννοια σαφώς ορισμένη για όλους. Για παράδειγμα, η επαγγελματική επιτυχία έχει τον ίδιο ορισμό για έναν μισθωτό και έναν επιχειρηματία; Σημαίνει το ίδιο για μια γυναίκα και έναν άνδρα;
Το ζήτημα γίνεται ακόμα πολύπλοκο όταν θελήσουμε να βάλουμε ένα μέτρο για να μετρήσουμε πόσο επαγγελματικά επιτυχημένος είναι κάποιος. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα έσοδα που έχουμε από το επάγγελμα μας. Τα λεφτά δηλαδή.