Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Φαήλος: “Καφενόβιος” και “γκαντεμόσαυρος” ο Τσίπρας

Failos-Kranidiotis-Spyros-Haritatos
Τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρό του ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα των ενστόλων και των καθαριστριών.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Σπύρο Χαριτάτο:

Συγχαρητήρια Αβραμόπουλου για την επιτυχή απομάκρυνση Ελλήνων και ξένων από την Λιβύη

 fregata-Salamis
 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.
Η φρεγάτα κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014″.
Dimitris-AvramopoulosΜε μήνυμά του μέσω του Αρχηγού ΓΕΝ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Λιβύη.
Το μήνυμα του κου Αβραμόπουλου αναφέρει:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την άμεση ετοιμότητα και τον άριστο σχεδιασμό και εκτέλεση της επιχείρησης ‘Αγήνωρ’, με την οποία πραγματοποιήθηκε η ασφαλής απομάκρυνση του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας, Ελλήνων πολιτών και ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
» Η ολοκλήρωση της αποστολής προβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο και επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. Διαβιβάσατε τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση».

Ο Κυριάκος επεξεργάζεται αλλαγές για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

kiriakos1000

Η ποσόστωση του 15% για την αρνητική αξιολόγηση ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ –ΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υποβάλλει την Δευτέρα προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τόσο στον Σαμαρά όσο και στον Βενιζέλο.

Καρατζαφέρης: Η Αργεντινή κρατάει μια αξιοπρέπεια, δεν προσκυνάει, και το πληρώνει


Giorgos-KaratzaferisΟ πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και… όσα έρχονται.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Σπύρο Χαριτάτο:

“- Η Αργεντινή αν πρέπει να εγκωμιαστεί για κάτι είναι οτι δεν προσκυνάει, κρατάει μια αξιοπρέπεια και το πληρώνει.
Ο Αλέξης έχει πει παρόλες δεν είναι η πρώτη (για δήλωση Τσίπρα:”μακάρι να γίνουμε Αργεντινή”).
Δεν νομίζω ότι αυτοί κάτω απο την ετικέτα ”τεχνοκράτης” έχουνε περισσή ευθύνη για ευαίσθητα θέματα.
Ο κ.Χαρδούβελης δεν είναι πολιτικός αλλά τεχνοκράτης, ας μην κάναμε επιλογές τεχνοκρατών.
Ο κ. Θεοδωράκης αναμασά παλιές χιλιοειπωμένες ιδέες, δεν έχω ακούσει κάτι καινούριο.
Ας δείξουμε στον κόσμο ότι κάνουμε και εμείς οι πολιτικοί θυσίες για να αντέξει και να μην διαμαρτύρεται.
Σε αντίθεση με τις επιλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση που ήταν ατελέσφορες, η επιλογή Αβραμόπουλου είναι καλή.
Δικαιολογώ απόλυτα την επιλογή Σαμαρά να πάει ο Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες, χρειάζεται ένας διπλωμάτης εκεί.
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι μια δύναμη σε ανοδική πορεία,έχουμε ένα 3 παρά κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε συνομιλητές.
Να ασκηθεί μια πολιτική μακράς πνοής που θα μας επιτρέψει να ζούμε μακριά από τους γύπες.
35 χρόνια κάθονται προσοχή με το χέρι στο κούτελο, πρέπει να έχουμε μια ευαισθησία στους ένστολους.
Έχω μια ευαισθησία για τη στολή, όλοι κάνουμε ένα επάγγελμα αλλά η στολή είναι πολύ βαριά”

ysterografa.gr

Χαμός στο Twitter για την «πτώση» του Facebook


twitter facebookΠροβλήματα δημιουργήθηκαν στο Facebook το απόγευμα της Παρασκευής σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα δεν ανοίγει η σελίδα και το σχετικό μήνυμα αναφέρει: «Συγγνώμη, υπάρχει κάποιο λάθος. Εργαζόμαστε για να το αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν».
Όπως ήταν φυσικό έγινε πανικός από τα σχόλια στο Twitter. Το βράδυ της Παρασκευής αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Facebook.

Και επίσημα χρεοκόπησε η Αργεντινή με την… σφραγίδα της ISDA

argentiNA1

Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) κήρυξε την Αργεντινή σε κατάσταση χρεοκοπίας, θέτοντας σε κίνηση μια διαδικασία η οποία μπορεί να πυροδοτήσει απαιτήσεις για την άμεση εξόφληση των CDSs η αξία των οποίων υπολογίζεται πως φτάνει έως και το 1 δισ. δολάρια.

Η 15μελής επιτροπή κρίσεων της ISDA έκρινε ότι σημειώθηκε συμβάν «αδυναμίας πληρωμής» συμβάσεων σε ισχύ την 30ή Ιουλίου, την ημέρα που η Αργεντινή δεν κατέβαλε τα τοκοχρεολύσια ορισμένων από τα ομόλογά της που υπόκεινται σε νομικό καθεστώς άλλων κρατών και η αξία των οποίων είχε απομειωθεί.

υστερογραφα

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Του Μιχάλη Τζανάκη

Μεγαλώσαμε πια για να παραμυθιαζόμαστε και να παραμυθιάζουμε τους νεότερους κάθε καλοκαίρι περί δήθεν αποκατάστασης της δημοκρατίας το καλοκαίρι του ’74. Θα πει κάποιος βέβαια πως αντίστοιχο με το παρόν κείμενο δε θα είχε τύχη να δημοσιευτεί σε έντυπο την περίοδο του «γύψου», αλλά αυτό δεν αρκεί δυστυχώς για να επαιρόμαστε σε μια αντίστοιχη εποχή του «νάρθηκα», όπως είναι η σημερινή.

Η γενιά η δική μου, μεγάλωσε με κάποια στερεότυπα «αγιοποίησης» ή και «δαιμονοποίησης» που λειτούργησαν εντελώς αποπροσανατολιστικά και χειραγώγησαν την κρίση και την αισθητική εαυτών και αλλήλων.

Η «αποκατάσταση» ξεκίνησε με την έλευση του «εθνάρχη» Καραμανλή, ο οποίος εμφανίστηκε περίπου ως Μεσσίας της δημοκρατίας. Κανείς δεν μας εξήγησε...

Περισσότερα στα logiastarata.gr

Workshop για το πρόγραμμα UNiZENS στα Λεχαινά

Εμφάνιση team01.jpg
Στα Λεχαινά, στις 02 και 03 Αυγούστου 2014 πραγματοποιείται workshop στο πλαίσιο του προγράμματος UNiZENS με θέμα την κοινωνική ενσωμάτωση, την ισότιμη συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες, με έμφαση στη συμβουλευτική, την εμψύχωση και την εκπαίδευση ενηλίκων.
Θα υπάρξουν εισηγήσεις αναφορικά με τα ΑμΕΑ, βιωματικά παιχνίδια και εργαστήρια, και παρουσίαση του project «Βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής για τα ΑμΕΑ στην πόλη μου». Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες για το πώς επιτυγχάνεται η άρτια συνύπαρξη μεταξύ των υγιών και των ατόμων με αναπηρία μέσω του αθλητισμού, ενώ θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων που έχουν ως σκοπό να προάγουν τη συνεργατική δράση στο πλαίσιο Μεικτών Ομάδων πολιτών.

Πέτρος Τατούλης «Μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των παρεμβάσεων στην Πελοπόννησο ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές»

Εμφάνιση DSC_3291.jpg


Τον καθορισμό των αξόνων προτεραιότητας για την εξειδίκευση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος σε συνδυασμό με την ένταξη έργων αναπτυξιακής δυναμικής συζήτησε σε συνεδρίασή της η τεχνική γραμματεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια» υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, την Παρασκευή  1 Αυγούστου 2014.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της αναπτυξιακής εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του τεχνικού αντικειμένου του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος επί του οποίου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέχει στρατηγική θέση στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα αποτελεί αναπτυξιακή πύλη καινοτομίας και εξειδίκευσής.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγικών και φυσικών πλεονεκτημάτων του συνόλου της Περιφέρειας καθιστώντας την κωμόπολη πόλο έλξης προβάλλοντας ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου
Τέλος ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την ευελιξία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ως αναπτυξιακό εργαλείο και τόνισε ότι «Μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των παρεμβάσεων στην Πελοπόννησο ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».


Έρευνα σοκ για τις επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές οικογένειες

Έρευνα σοκ για τις επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές οικογένειες
Μένουν σε παράγκες, ζουν με εισόδημα κάτω των 750 ευρώ και έχουν... διαγράψει το όνειρο της απόκτησης παιδιών
Τις τραγικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στις ελληνικές οικογένειες αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ και ανατριχίλα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα των μνημονίων.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αυξηθεί δραματικά οι ελληνικές οικογένειες που ζουν σε...

Περισσότερα στο  newsbeast.gr

Πέτρος Τατούλης «Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου»

Εμφάνιση DSC_3340.jpg

Εμφάνιση DSC_3325.jpg«Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου και τον οδηγό ενσωμάτωσης των ευρημάτων στη νέα κατασκευή ώστε να διασυνδέσουμε τη μαρτυρία ενός ζωντανού μουσειακού χώρου με τη μαρτυρία μιας ιδιαίτερα σημαντικής ιστορικά περιοχής για την εξέλιξη της αρχαίας Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία του στο χώρο που θα ανεγερθεί το νέο μουσείο την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Στρατηγάκο.
Εμφάνιση DSC_3300.jpg
Εμφάνιση DSC_3339.jpg«Στόχος μας είναι η Σπάρτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο της ιστορικής παρακαταθήκης της» τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενεργήσει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αναθεώρηση του χαρακτηρισμού του κτιρίου του Χυμοφιξ ως διατηρητέου». 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ενημερώθηκε για την πορεία του ανασκαφικού έργου και τα αποτελέσματα της έρευνας, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει οικονομικά την εφορία αρχαιοτήτων για τη συνέχιση των ανασκαφών.

Εμφάνιση DSC_3331.jpg


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Βουτιάνων
 Εμφάνιση φωτογραφία EΓΚΑΙΝΙΑ.JPG
Εμφάνιση DSC_3294.jpgΝωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε το οδικό τμήμα της παράκαμψης των Βουτιάνων, το οποίο ολοκληρώθηκε στο σύνολό του και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε τα δύο οικόπεδα στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης (οδοί Άγιδος και Τριακοσίων) όπου εκτελείται το έργο της προστασίας, προβολής και ανάδειξης των μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί και σύνδεσής τους με τα Βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.  Αφού ενημερώθηκε από τις αρχαιολόγους, υπεύθυνες για την εκτέλεση του έργου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης.

Προσοχή! Μεγάλη απάτη με sms που τάζουν χρήματα. Οι οδηγίες της Διώξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος

   
sms.jpg
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.
Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 Λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας και στη συνεχεία, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.
Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει «Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo. Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 1096
Ακολούθως, εφόσον ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:
· Να μην πείθονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
· Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες.
· Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα:
· Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «CYBER KID»
· Να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476464 και
· Να αποστέλλουν το ερώτημα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr για την λήψη οδηγιών ή για να καταγγείλουν την παράνομη δραστηριότητα.
Παράλληλα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και συγκεκριμένα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών.

arouraios.gr

Ανταρσία στο Μωριά : Κάτω τα χέρια από το Κέντρο Νέων Κορινθίας

Εδώ και χρόνια οι πολιτιστικές δομές της περιοχής απαξιώνονται συστηματικά και μεθοδευμένα. Αφού η περιφέρεια οδήγησε στο κλείσιμο το θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" και το Λυσίπειο Πνευματικό Κέντρο, προσπαθεί να κάνει το ίδιο και με το Κέντρο Νέων Κορινθίας. Ήδη η εταιρεία έχει κλείσει και οι δύο υπάλληλοι που κρατούσαν το Κέντρο απολύθηκαν, ενώ ακόμα τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών. Ωστόσο οι ομάδες της πόλης που στεγάζονται στο Κέντρο Νέων συνέχισαν τη λειτουργία του μόνες τους, συνεχίζοντας να δίνουν ζωή και να παράγουν πολιτισμό σε έναν αναντικατάστατο δημόσιο χώρο για την Κόρινθο.

Τώρα, με το πρόσχημα της εκκαθάρισης της εταιρείας, η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι πρέπει ο χώρος να σφραγιστεί για απροσδιόριστο χρόνο, μέχρι και δύο έτη! Πρόκειται περί εμπαιγμού, καθώς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι απαραίτητο. Η καταγραφή των υπαρχόντων της εταιρείας μπορεί να γίνει σε περιορισμένο χώρο, π.χ. στον επάνω όροφο του κέντρου που κλειδώνει, και ο κυρίως χώρος να συνεχίσει να φιλοξενεί τις δράσεις των πολιτιστικών ομάδων. Όμως για κάποιο λόγο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος δεν αποδέχεται αυτή την πρόταση. Το γεγονός ότι η περιοχή πεζοδρομείται και ότι το κτίριο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα αλλά και κοντά στο κέντρο, μάλλον το κάνουν «φιλέτο» και άρα η επιμονή της περιφερειακής αρχής στο σφράγισμα του χώρου παραπέμπει σε άλλα συμπεράσματα: ότι θα οδηγηθεί κι αυτό σε κάποιου είδους «αξιοποίηση»-ξεπούλημα, ακολουθώντας τον δρόμο του υπόλοιπου δημόσιου πλούτου που έχουν βαλθεί να εκποιήσουν κυβέρνηση και ΕΕ με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας.

Η «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή» δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα της Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων, ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου. Απαιτεί την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τις δύο εργαζόμενες. Η περιφέρεια οφείλει να παρέχει κάθε διευκόλυνση στις πολιτιστικές ομάδες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Νέων, υποστηρίζοντας τη λειτουργία του με όποιον τρόπο χρειαστεί, αντιστρέφοντας την πορεία εγκατάλειψής του. Ο πολιτισμός δεν είναι είδος πολυτελείας! Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στον λαό και οφείλουν να πολλαπλασιάζονται και όχι να κλείνουν, ο ένας μετά τον άλλο. Κάτω τα χέρια από το Κέντρο Νέων!


Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή Στεφάνι Κορινθίας


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Στεφάνι Κορινθίας,
σήμερα η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δίνουν δύσκολη μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Στο σημείο επιχειρούν 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 60 πυροσβέστες, 25 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

H Αττική πέρασε στην ψηφιακή εποχή Όλες οι οδηγίες για να επανέλθει το σήμα στην τηλεόρασή σας

Digea: Όλες οι οδηγίες για να επανέλθει το σήμα στην τηλεόρασή σαςΣτην ψηφιακή εποχή πέρασε οριστικά από τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου η Αττική και η Εύβοια, καθώς πραγματοποιήθηκε το δεύτερο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος, όπου 11 κέντρα εκπομπής που εκπέμπουν αναλογικά, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα».

Σε επανασυντονισμό των δεκτών τους θα πρέπει να προχωρήσουν σήμερα οι περίπου 4,5 εκατ. τηλεθεατές σε Αττική και βόρεια Εύβοια, καθώς μετά τις 2 τα ξημερώματα, οι περιοχές αυτές περνούν στις τελικές ψηφιακές συχνότητες.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Από τα 13 αυτά κέντρα, δύο, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 07/08/2014

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 & ΩΡΑ 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

«ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» Ξυλοκάστρου:«Τέσσερις Εποχές, ο κύκλος του Νερού»

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, Κυριακή 3 Αυγούστου ώρα 21.00
Το Μουσικό σύνολο «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» Χορωδία Ξυλοκάστρου, οργανωνει την Συναυλία για μικρή ορχήστρα, φωνητικό σύνολο, χορωδία και σολίστ, με τίτλο «Τέσσερις Εποχές, ο κύκλος του Νερού».
Είσοδος Ελεύθερη

«Το Μαγικό Κλειδί».στο Ξυλοκαστρο

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, Σάββατο 2 Αυγούστου ώρα 21.00
Ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Το Μαγικό Κλειδί».
Είσοδος 10€, ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
H Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της θα ταξιδέψουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν «Το μαγικό κλειδί», ένα έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας». Μια παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, γεμάτη χρώματα, χορό, μουσική και τραγούδια!
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας που ψάχνει να βρει την καρδιά της. Όλα ξεκινούν σε ένα μεγάλο νησί. Το νησί δεν είναι πλούσιο, όμως ο βασιλιάς του είναι άξιος και ο λαός του ευτυχισμένος. Το ίδιο ευτυχισμένοι είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα, γιατί έχουν την αγάπη του λαού και τα πλούτη που δίνει η εργασία. Όταν μάλιστα αποκτούν και ένα κοριτσάκι, η ευτυχία τους μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ. Στη βάφτιση της κόρης τους καλούν όλους τους κατοίκους του νησιού σε ένα μεγάλο γλέντι.
Την ώρα που γλεντούν, νεράιδες μαζεύονται γύρω από την κούνια της πριγκίπισσας για να της δώσουν από μία ευχή. Η μία της δίνει ομορφιά. Η άλλη ωραία φωνή, η τρίτη δίνει χάρη, η τέταρτη εξυπνάδα. Η πέμπτη, όμως, σκύβει στο προσκεφάλι της μικρής και ψιθυρίζει:
«Είμαι η Mοίρα. Εγώ δε θα σου δώσω μία ευχή, όπως έκαναν οι άλλες. Εγώ θα σε προστατέψω από την ίδια τη ζωή σου, μικρή μου. Θα ’θελα να μη λυπηθείς και να μην κλάψεις ποτέ! Γι’ αυτό θα πάρω την καρδιά σου, θα την κλείσω σε ένα χρυσό κουτάκι και θα το πάρω μαζί μου». Αυτό κάνει και χάνεται μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει. Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα καταλαβαίνουν τι έγινε, τρέχουν τρομαγμένοι στην κούνια για να δουν αν ζει το παιδί τους.
«Τώρα χωρίς καρδιά πώς θα μας αγαπήσει;» ρωτάει η βασίλισσα. «Χωρίς καρδιά πώς θα κυβερνήσει;» αναρωτιέται ο βασιλιάς. Είναι τόση η λύπη τους, που αρχίζουν να κλαίνε απελπισμένοι.
Τότε, από μακριά βλέπουν να έρχεται η νεράιδα Ζωή. «Ξεχάσαμε τη Ζωή! Αυτή ίσως μας σώσει! Σε παρακαλούμε, νεράιδα Ζωή, μπορείς να ξαναδώσεις στην κόρη μας την καρδιά της;» ρωτούν με μια φωνή.
«Δε γίνεται», απαντάει η Ζωή. «Η Μοίρα είναι ισχυρότερη από μένα. Η Μοίρα ορίζει τη ζωή! Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να σας δώσω αυτό». Και βγάζει από τον κόρφο της μια αλυσίδα που από την άκρη της κρέμεται ένα χρυσό κλειδί. «Αν ποτέ θελήσει η ίδια η βασιλοπούλα να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, τότε μ’ αυτό το κλειδάκι...»
Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια; Τότε μη χάσετε την παράσταση... Σύντομα σε κάποια σκηνή κοντά σας!
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας: Ανδρέας Κουλουμπής
Παραγωγή: «Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη
Παίζουν και τραγουδούν: Ελένη Ζιώγα,  Ορέστης Καρύδας,  Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,  Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη,  Αμάντα Σοφιανοπούλου,  Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου

Λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου Καμαρίου

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίου θα λειτουργήσει όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου κατά τις ώρες 19:00 – 22:00.

ΔΕΡΒΕΝΙ: 6ο Συναπάντημα Ευρωστινίων ( Σάββατο 2 - 8 - 2014)

Συναπάντημα Ευρωστινίων 2014

Τι είδε η Πιπιλή σε παραλία και εξοργίστηκε; - ΦΩΤΟ

Τι είδε η Πιπιλή σε παραλία και εξοργίστηκε; - ΦΩΤΟ
 Εκτός εαυτού βγήκε η Φωτεινή Πιπιλή όταν είδε σε παραλία στο νομό Ηλείας έναν "ελληναρά" όπως τον αποκάλεσε να έχει κατεβάζει το τζιπ του στην παραλία. Με το δημοσιογραφικό δαιμόνιο να μην την έχει εγκαταλείψει ποτέ, φωτογράφισε το σκηνικό και έγραψε:
«Διατράνωσα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό, αφήστε τις παραλίες ελεύθερες για τους πολίτες»!
Φυσικά δεν εννοούσα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία! Μου συνέβη στον Κυπαρισσιακό Κόλπο (φυσικά στο νομό Ηλείας) όπου οι παραλίες εκεί εκτείνονται σε χιλιόμετρα. Ο Ελληνάρας-τζιπάρας όμως ήθελε και … παρέα για να παρκάρει για να αμολήσει το φουσκωτό. Ποιά caretta caretta και πράσινα άλογα, εδώ παραλίγο να λιώσει τους λουόμενους.»

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
newsit.gr

"Με 7 εκ. ευρώ στην Μπορντό ο Μήτρογλου"

`Με 7 εκ. ευρώ στην Μπορντό ο Μήτρογλου`
 Η Φούλαμ θέλει να πουλήσει τον Κώστα Μήτρογλου και να μπορέσει να βγάλει κάποια από τα χρήματα που έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στον Ολυμπιακό.
Ξένα δημοσιεύματα θέλουν τον Κώστα Μήτρογλου να είναι έτοιμος να υπογράψει στην Μπορντό. Ο γαλλικός σύλλογος θέλει να αποκτήσει τον Έλληνα φορ ενώ και η Φούλαμ επιθυμεί να τον παραχωρήσει.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ψάχνει το νέο σταθμό της καριέρας του και προτιμάει να αγωνιστεί στο Σαμπιονά από το να ψάξει την τύχη του στην Τουρκία.

Το ποσό των 7 εκ. ευρώ θα ικανοποιήσει και την Φούλαμ αφού θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάποιες μετεγγραφές ώστε να ενισχύσει το ρόστερ της στην προσπάθεια για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλάει στα "Υστερόγραφα": Να φύγουμε από τη "γκρίζα ζώνη" του θυμού

Olga-Kefalogianni

Twitter@EmOikonomidis
Κάθε Γενιά καλείται να αφήσει πίσω της το χθες που εκ των πραγμάτων κουβαλάει, να αξιοποιήσει την αξιακή χρησιμότητα του παρελθόντος, και να σχεδιάσει εγκαίρως το δικό της αφήγημα για ένα μέλλον που έχει ήδη ξεκινήσει… χωρίς να ρωτηθεί η ίδια.
Στην Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, υπάρχει σε εξέλιξη μια ιδιότυπη, όσο και υποσυνείδητη μάχη γενεών. Η Γενιά του Πολυτεχνείου, η Γενιά που διαμόρφωσε τις συνθήκες για να διολισθήσει η Ελλάδα στην κρίση αποχωρεί περίπου με… ανάθεμα, ενώ η αμέσως επόμενη Γενιά που διεκδικεί ρόλο στις εξελίξεις, είναι μια Γενιά μάλλον χαμένη, υπό την έννοια ότι είχε και εκείνη συμμετοχή στο εθνικό δράμα το οποίο βιώνουμε.
Όπως, χαμένη δυστυχώς μοιάζει και η Γενιά των 30-, καθώς τα παιδιά που τώρα επιχειρούν τα πρώτα, αυτόνομα βήματά τους στην εθνική και κοινωνική πραγματικότητα, καλούνται να το πράξουν περίπου στο κενό. Και κουβαλώντας οι ίδιοι τις λάθος παραστάσεις, από μια Ελλάδα που πετούσε στα σύννεφα και προσγειώθηκε ανωμάλως.
Υπάρχει και μια… ενδιαφέρουσα Γενιά, εκείνη των 40-. Είναι η Γενιά που είδε το Τείχος του Βερολίνου να γκρεμίζεται, όπως εύστοχα έχει διαπιστώσει ένας ηχηρός εκπρόσωπός της, ο χαρισματικός πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, και αναπόφευκτα μπολιάστηκε με το dna των μεγάλων ανατροπών που μπορούν να γίνουν πράξη.
Στην Ελλάδα της κρίσης, οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης Γενιάς βρίσκονται ακόμη στα μετόπισθεν. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις. Όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς η νεαρή πολιτικός από την Κρήτη, η οποία μετακινήθηκε το 2012 στην εμβληματική Α’ Αθηνών και άφησε πίσω της… όποιον βρήκε μπροστά της στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, δικαιούται να διεκδικεί τον αυτοπροσδιορισμό του πιο γνωστού “success story”της Γενιάς της. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον.

Από σήμερα στο Taxisnet η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Από σήμερα Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) Με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, δίνει οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο που θα διαχειρίζονται λάθη και παραλείψεις των φορολογούμενων κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή και προκειμένου να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη σύγχυση στους φορολογουμένους, από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνονται τα εξής:

Δυσκολεύουν οι προσλήψεις στους ΟΤΑ

Οι οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα προς τους δήμους και τις περιφέρειες για ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς από το 2015 και μετά παραπέμπουν σε πάγωμα προσλήψεων.
Σχετικά με τις δαπάνες για τις αποδοχές προσωπικού, σημειώνεται ότι πρέπει να συνοδεύονται από λεπτομερείς καταστάσεις και πλήρη ανάλυση των πιστώσεων και αφού εκτιμηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος διαθεσιμότητας – κινητικότητας των ΟΤΑ και της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, αλλά και ο προβλεπόμενος αριθμός αποχωρήσεων προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.
Προσλήψεις είναι δυνατές μόνον εφόσον προβλέπονται κονδύλια για τον σκοπό αυτόν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η δαπάνη για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για παροδικές και εποχικές ανάγκες ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνον από εγγεγραμμένα έσοδα για τον σκοπό αυτό και όχι από έσοδα για άλλο σκοπό.
Αυτές οι προβλέψεις ερμηνεύονται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες ως δραματικός περιορισμός των προσλήψεων και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων για όποιον παραβιάζει τους κανόνες.

aftodioikisi.gr

Σγουρός στους 8 δημάρχους: Κινδυνεύουν να συμπεριλάβουν τον εαυτό τους στο χαρακτηρισμό βλαχοδήμαρχοι

Με αφορμή την αποστροφή, «οι εποχές που το Υπουργείο Εσωτερικών και οι Περιφέρειες μοίραζαν εκατομμύρια στους ‘εκλεκτούς’ τους, μόνιμους και ευκαιριακούς  ...

“Η Ελλάδα της σιωπής”, για την Παλαιστίνη…

Gaza-people

Κάποτε ο άνθρωπος, ο Έλληνας, έπαιρνε ξεκάθαρη θέση υπέρ του αδυνάτου. Κάποτε, μια ολόκληρη χώρα, είχε το σθένος να ταχθεί υπέρ των αδικημένων. Κάποτε η Ελλάδα ένιωθε υπερήφανη για τις φιλειρηνικές θέσεις της και παρόλο το μέγεθος και τη δύναμή της έκανε αισθητή την παρουσία της, διεθνώς, με κινήσεις και πρωτοβουλίες για ειρηνευτικές διαβουλεύσεις και διαδικασίες επίλυσης διαφορών.

Γενοκτονία Χριστιανών στο Ιράκ

davetas.jpg

Το άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα δημοσιεύτηκε στον “Ελεύθερο Τύπο”, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014
Το Ισλαμικό κράτος που πριν λίγες εβδομάδες ανακηρύχτηκε από τους Ισλαμιστές αντάρτες σ’ ένα μέρος του Ιράκ, το αυτοαποκαλούμενο «Χαλιφάτο» άρχισε ήδη να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Στόχος: οι Χριστιανοί της Μοσούλης. Αυτοί οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι ή να εγκαταλείψουν την περιοχή, ή να γίνουν μουσουλμάνοι ή να πληρώσουν βαρύ κεφαλικό φόρο.
Στα σπίτια τους δε υπάρχει γραμμένο μ’ έντονο χρώμα το γράμμα Ν, που σημαίνει «Ναζωραίος», όνομα που είχε δοθεί στον Χριστό. Αν δεν κάνουν κάτι από τα τρία παραπάνω, οι Χριστιανοί της Μοσούλης των οποίων η περίπτωση θυμίζει την συμπεριφορά των Ναζί εναντίον των Εβραίων, οδηγούνται στον θάνατο δι’ αποκεφαλισμού. Αυτός που βάζει σ’ εφαρμογή το απάνθρωπο μέτρο, είναι ο αρχηγός των ισλαμιστών ανταρτών Abu Bakr al-Baghdadi, που τον αποκαλούν Ιμπραήμ, δηλαδή Αβραάμ. Αντί το όνομα αυτό να ενώσει χριστιανούς και μουσουλμάνους, ώστε να ζήσουν μεταξύ τους ειρηνικά, παρατηρείται το αντίθετο: από 1 εκατομμύριο που ήταν πριν την Αμερικάνικη επίθεση, οι χριστιανοί του Ιράκ σήμερα αριθμούν περίπου 400.000.
Η συνεχής βία, τρόμος, απειλές, βασανιστήρια, δολοφονίες και καταδιώξεις από τους ισλαμιστές, τους έχουν οδηγήσει σε μία διαρκή έξοδο. Κι αν ως τώρα το γεγονός αυτό δεν ήταν κραυγαλέα φανερό, αλλά γινόταν ύπουλα, σήμερα μετά την ανακήρυξη του «Χαλιφάτου» είναι προκλητικά εμφανές. Ο χριστιανισμός γίνεται επίσημος εχθρός. Η διεθνής κοινότητα βεβαία χρησιμοποιεί και πάλι τα παχιά λόγια. Και τόσο καιρό τώρα δεν άκουγε τις επανειλημμένες φωνές των ιερωμένων και των θυμάτων που έκρουαν τον κώδωνα κινδύνου για ότι συμβαίνει εκεί σήμερα.
Αν και ο γραμματέας των Ηνωμένων εθνών Bak- Ki Moon, μόλις κατήγγειλε το όλο σκηνικό σαν «έγκλημα» κατά της ανθρωπότητας, αλλά και οι πολιτικοί ηγέτες των Ευρωπαίων υψώνουν τον τόνο της φωνής τους, εν τούτοις, ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε τα δημοσιεύματα, ούτε η αρθρογραφία, μοιάζει να μπορεί ν’ αλλάξει το κλίμα της απάνθρωπης καταδίωξης-γενοκτονίας, που πραγματοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες κυρίως στην Μοσούλη. Μήπως κάποια ομαδική σφαγή ξυπνούσε κι άλλο την ευαισθησία του χριστιανικού και πολιτισμένου κόσμου; Κι αυτό να γινόταν καλύτερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές για να έχουμε επιστρέψει από τα μπάνια μας; Δεν έχω όμως το δικαίωμα να συνεχίσω τον ειρωνικό μου τόνο.
Τα πράγματα είναι σοβαρά. Πριν γίνουν παγκοσμίως γνωστά τα εγκλήματα, οι μαζικές δολοφονίες και η τρομοκρατία που υφίστανται οι Χριστιανοί της Μοσούλης, ας αγανακτήσουμε, ας αντιδράσουμε, ας εμποδίσουμε αυτό το τρομερό που έρχεται. Στο όνομα της εθνικής κάθαρσης έγινε η επέμβαση της Δύσης στην Γιουγκοσλαβία. Ας βρούμε έναν άλλο τρόπο να εμποδίσουμε αυτήν την προαναγγελθείσα γενοκτονία.

Η Γερμανία στον 4ο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο

David Simonds eurozone 27.05.12

Οι λεπτομερείς αναφορές στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι περιττές. Οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί, όπως γνωστές είναι οι αιτίες που προκάλεσαν τους πολέμους αυτούς, καθώς και το αποτέλεσμα τους. Κεντρικός πρωταγωνιστής των πολέμων αυτών ήταν η Γερμανία, κύρια αιτία ήταν η επιθυμία της για την επίτευξη του απαραίτητου «ζωτικού χώρου» (Lebensraum) και το αποτέλεσμα δεν ήταν η ήττα της Γερμανίας αλλά η νίκη της. Οι Ναζί ηττήθηκαν και η Γερμανία, αν και διαιρεμένη στα δύο, κέρδισε.

Οι ΗΠΑ (του Ομπάμα) ως υπερδύναμη... τσέπης

obama-agenda-in-one-cartoon1
Twitter@EmOikonomidis
Τη δεκαετία που ένας ηθοποιός γουέστερν είχε στρογγυλοκαθίσει στον Λευκό Οίκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να εδραιώσουν εκκωφαντικά τον ιστορικό ρόλο τους ως μεγαλύτερη και περισσότερο παρεμβατική υπερδύναμη στον πλανήτη.
Την πολιτική ηγεμονία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, που επισφραγίστηκε με τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ακολούθησε η περίοδος της οικονομικής επανακάλυψης, με τον Μπιλ Κλίντον στην Προεδρία, και την Αμερική να δίνει έδαφος σε καινούριες οικονομικές δραστηριότητες, να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και να στηρίζει την καινοτομία.

Πόλεμος ΠΟΕ ΟΤΑ – Κ.Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια διαμόρφωσης δεξαμενής απολύσεων. Με επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά προγραμματισμό κινητοποιήσεων προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκη.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Πρόεδρε της Κ.Ε.Δ.Ε., Κύριοι Δήμαρχοι,
Με αφορμή την επιστολή που σας απέστειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας σας να συμπράξετε μαζί του για τον επανέλεγχο των συμβάσεων του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του Ν.4250/2014, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θέτει υπόψιν κάθε ενδιαφερόμενου τα κάτωθι:

Ο βάτραχος που μεταμορφώθηκε σε Πρίγκιπα!

 
Δεν ξέρω αν είναι ενδημικό, ή αν είναι σπάνιο, σίγουρα όμως είναι πανέμορφο και εκτοπίζει σε δεύτερη μοίρα τα δύο πρώτα χαρακτηριστικά.
Αν δε, παρακολουθήσεις την μεταμόρφωσή του, πως από ένα σχετικά άσημο και άσχημο φυτό μετατρέπεται σε όμορφο και μεγαλοπρεπές Πριγκιπόπουλο, τότε υποκλίνεσαι στη Φύση και πιστεύεις στην όμορφη μαγεία της.
Το συνάντησα στα Τρίκαλα Κορινθίας σε υψόμετρο 1100. Ίσως να υπάρχει και σε μικρότερα ύψη.
Καλοδεχούμενο το όνομά του αν κάποιος το γνωρίζει.
Να είστε όλοι καλά!
Βασίλης


 https://www.facebook.com/mavridoglou.vassilis

Line up video - 6th Ziria music festival

Δεκτές οι τροπολογίες του Κώστα Κόλλια για τους συνεταιρισμούς και τις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων



Δεκτές έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας για τους συνεταιρισμούς και τις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Οι τροπολογίες ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για το νέο ρυθμιστικό Αθήνας – Αττικής και αφορούν σε βελτιώσεις του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και των μικρών μονάδων, όπως τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Την Τετάρτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε δεκτές, και η Βουλή υπερψήφισε, δύο τροπολογίες που κατέθεσα, σχετικά με βελτιώσεις στο νόμο 4015 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, καθώς και για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας μικρών ελαιοτριβείων, οινοποιείων και άλλων συναφών μονάδων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.
Είναι γνωστό ότι ο νόμος 4015 δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και διενέξεις στον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο. Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει ότι ο νόμος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει και επιβεβαιώθηκα από τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν προκειμένου να εφαρμοστεί. Με την τροπολογία που κατέθεσα, δίνονται ικανοποιητικές λύσεις για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά και για την εκκαθάριση του τοπίου από τους ανενεργούς συνεταιρισμούς. Επιπλέον, προβλέπονται σημαντικά κίνητρα για την αναδιοργάνωση των Ενώσεων, ενώ επανέρχεται το αφορολόγητο στα πλεονάσματα, γεγονός που θα ωφελήσει τα μέγιστα τα μέλη των συνεταιρισμών, αλλά και θα διευκολύνει την οικονομική λειτουργία των οργανώσεων.
Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα αναφορικά με τη χωροθέτηση μικρών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, οι οποίες λειτουργούσαν διαρκώς υπό την απειλή προστίμων ή και λουκέτου, καθώς δεν υπήρχε σχετική νομική πρόνοια για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης. Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε, σε περιοχές εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, επιτρέπονται δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης, σχετικές με αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, καθώς και με προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης και ονομασίας προέλευσης. Οι διατάξεις θέτουν περιορισμούς που προστατεύουν την ποιότητα ζωής, παράλληλα όμως ενισχύουν την τοπική αγροτική οικονομία.
Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι το αναπτυξιακό πλάνο της χώρας πρέπει να δώσει βάρος και προτεραιότητα στον αγροτικό τομέα, τόσο αναφορικά με τον αγρότη και την πρωτογενή παραγωγή, όσο και αναφορικά με τη δευτερογενή μεταποίηση και η τυποποίηση.  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το υπουργείο έκανε δεκτές τις τροπολογίες διότι πιστεύω ότι μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας και να κρατήσουν ζωντανό τον κοινωνικό ιστό στην ελληνική ύπαιθρο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας κίνητρα και σε νέους ανθρώπους να απασχοληθούν στην ελληνική γη.»