Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου. «Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη για τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου ενός νέου ανθρώπου, άξιου δημόσιου λειτουργού, λαμπρού επιστήμονα, μαθητή και στενού συνεργάτη του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου.
Γνώριζα τον Δημήτρη από φοιτητή, από τα πρώτα βήματά του και μου φαίνεται απόλυτα παράλογο και άδικο να φεύγει τόσο άδικα και πρόωρα. Δυστυχώς αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα .
Ο Δημήτρης Στεφάνου υπήρξε εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και υπηρέτησε με αφοσίωση το δημόσιο συμφέρον από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2009 έως σήμερα.
Συνεπής, εργατικός, ακούραστος και θαρραλέος μέχρι τελευταία στιγμή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα κράτος σύγχρονο, ορθολογικό, δημοκρατικό και φιλικό προς τον πολίτη.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σήμερα έφυγε πολύ νέος από τη ζωή ένας σπουδαίος δημόσιος λειτουργός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση φέρει ανεξίτηλη τη δικιά του σφραγίδα. Η μαχητικότητα και το θάρρος του αποτέλεσαν για όλους όσοι τον γνωρίσαμε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Η χώρα έχασε έναν άνθρωπο που είχε ακόμα να προσφέρει πολλά. Εγώ δεν έχασα μόνο τον στενότερο συνεργάτη μου, αλλά και έναν καλό φίλο. Θα μας λείψει πραγματικά. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Στεφάνου, έναν άξιο και πολύτιμο συνεργάτη, ένα στενό φίλο. Με το ήθος του και την πνευματική του ακτινοβολία ο Δημήτρης αποτέλεσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και πολιτικού στελέχους. Ήξερε να εμπνέει, να καθοδηγεί και να πετυχαίνει. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη», δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Δικηγόρος, εργάστηκε ως επικεφαλής επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν στη Γερμανία. Διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχει διατελέσει γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 - 2011), Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2012-2014).




Ads by Google

Street view Search Maps, Get Driving Directions Instantly with Free App! www.onlinemapfinder.com

Πετάξτε τα γυαλιά σας Διόρθωση μυωπίας με το μοναδικό στην Ελλαδα 8ης γενιάς laser www.emmetropia.gr

Ενοικίαση Σκάφους από 80€ Νοίκιασε Ιστιοπλοϊκό Σκάφος Online Άμεση Επικοινωνία χωρίς Μεσάζοντες incrediblue.com

Φθηνοί Ηλιακοί Οι πιο Φθηνοί Ηλιακοί της Αγοράς. Νέας Τεχνολογίας,με σωλήνες κενού www.vflame.gr

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Σχετικά άρθρα

  1. Deutsche Welle: Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων ετοιμάζονται στην Ελλάδα
  2. Στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης
  3. Κάνε δικό σου το μαγιό που φόρεσε η Irina Shayk στην Ελλάδα και αναστάτωσε το Instagram!

Σε δύο μήνες το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ .



Έχει ακόμα... δρόμο μέχρι να βγει στον αέρα το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, στη συχνότητα που εκπέμπει τώρα η ΝΕΡΙΤsports.
Υπολογίζεται ότι απαιτείται τουλάχιστον άλλο ένα δίμηνο μέχρι όλα να είναι έτοιμα και να μπορέσει να εκπέμψει από τη Θεσσαλονίκη, όπως έχει αποφασιστεί. Στο κτίριο, πάντως, που στεγάζονταν η ΕΡΤ3 υπάρχουν ακόμη οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Έτσι ο προγραμματισμός ότι το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ θα έβγαινε πριν από τη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη. Ως τότε η ΝΕΡΙΤsports θα συνεχίζει τις επαναλήψεις αθλητικών γεγονότων και ό,τι άλλο έχει προγραμματίσει να προβάλει το κανάλι.

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά και διαβάστε

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά και διαβάστε
  1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η..Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον...
Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου
(Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

gr.celebrity.yahoo.com

Ο Βασίλης Νανόπουλος παρουσιάζει την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ "Κορινθία 2014"

Πρόωρες εκλογές “δείχνει” το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

kalpes-psifodeltia 
Την προοπτική των πρόωρων εκλογών στις αρχές του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους “φουντώνουν” οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η σχεδόν βέβαιη πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δανεισμό από τον ESM, που θα συνεπάγεται την υπογραφή νέου Μνημονίου και θα καθιστά εξαιρετικά πιθανή τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές, καθώς θεωρείται μάλλον αδύνατο να ψηφίσουν οι βουλευτές νέα μέτρα.
Η σχετική συζήτηση μάλιστα έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τη στρατηγική της στην επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών από τη σημερινή Βουλή, προκειμένου να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ειδικό Δικαστήριο προτείνει για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Εισαγγελέας

George-Papaconstantinou

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, προτείνει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Εισαγγελέας που μελέτησε την υπόθεση, εκτιμά ότι θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος, απιστία και νόθευση εγγράφου, αδικήματα που αφορούν την αφαίρεση αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.
Την τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δηλαδή το αν ο άλλοτε πανίσχυρος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ...ΣΥΡΙΖΑ. .ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"..


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος


Πιθανώς η ένταση των συνεχών και αλληλοδιαδεχόμενων επεισοδίων που φέρει η πολιτική επικαιρότητα των ημερών μας, να έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση, όχι μόνο στους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στα στελέχη των πολιτικών κομμάτων.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως κατά αρχήν, την σύγχυση που επικρατεί εν κρανίο, στους περισσότερους βουλευτές - αν όχι σε όλους - του κυβερνώντος συνασπισμού.
Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μία εξήγηση για το πως το υποτίθεται "κεντροαριστερό" ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε σε κυβέρνηση συνεργασίας με την de facto παραδοσιακά δεξιά παράταξη της ΝΔ η οποία όμως πλέον συζητιέται αν διαθέτει έναν ακροδεξιό αρχηγό, ενώ την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται κεντροαριστερός, υποστηρίζει μία καθαρά δεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική........Χαθήκαμε ;
Να το πάρουμε από την αρχή........

Υπέρ της άμεσης και άνευ όρων ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου









http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/gaz-strip-470-10.jpg
Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τις εχθροπραξίες στη Γάζα

Υπέρ της άμεσης και άνευ όρων ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα τάσσεται ρητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Είναι στρατηγικής σημασίας και επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί η άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, η οποία θα τερματίσει από τώρα τις συγκρούσεις και θα οδηγήσει σε οριστική παύση των εχθροπραξιών.

Ο κύκλος της βίας και του αίματος πρέπει να κλείσει και να ανοίξει ο κύκλος του διαλόγου και της συνεννόησης για να εξευρεθεί βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και θέτει ως αδιαπραγμάτευτη αρχή την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την εξάλειψη κάθε απειλής εναντίον της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί επίσης σε εγρήγορση και στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφασιστικής σημασίας μέτρων τη διεθνή κοινότητα και την Ελληνική κυβέρνηση για την προάσπιση της ειρήνης και της ανθρώπινης ζωής στα εδάφη της Παλαιστίνης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ για την κατάρρευση της ΠΕΟ στο Μελίσσι

Στις 18/07/2014 κατέρρευσε τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στο 28ο χλμ στο ύψος του ΔΔ Μελισσίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λόγω της προχωρημένης διάβρωσης της ακτής...

Στο εν λόγω σημείο, όπου το πρόβλημα υπάρχει από το καλοκαίρι του 2013, όπως και σε άλλα σημεία της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών εντός των ορίων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λυκοποριά, Δερβένι κλπ.), ο κίνδυνος κατάρρευσης της οδού και κατοικιών λόγω της διάβρωσης είναι οξύτατος εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Για το λόγο αυτό έχει τοποθετηθεί από την Τροχαία και τις Υπηρεσίες του Δήμου σχετική σήμανση για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων», το σωματείο που συμπεριλαμβάνει στα μέλη του όλες
και όλους τους συγγραφείς που κατάγονται από την Κορινθία ή ζουν για χρόνια εδώ και έχουν
εκδώσει επιστημονικές εργασίες, έρευνες, ποίηση, πεζογραφήματα, θέατρο, μελέτες, δοκίμια,
κλπ., επιχειρεί μιαν ύστατη επικοινωνία με την εμποροβιομηχανική και την επιστημονική
κοινότητα του νομού μας, αναζητώντας έμπρακτη συμμετοχή στο όραμα για την ίδρυση της
Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.
Επί τέσσερα χρόνια στο υπόγειο του Επιμελητήριου Κορινθίας βρίσκονται σε κιβώτια πάνω
από εξακόσια βιβλία Κορινθίων συγγραφέων, πολλά από αυτά σπάνια και δυσεύρετα, τα οποία
έχουν προσφερθεί από τα μέλη της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» ως αρχική «μαγιά» για
την ίδρυση της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης. Μιας μόνιμης, δηλαδή, στέγης των Κορινθιακών
Γραμμάτων, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα βιβλία που έγραψαν και γράφουν Κορίνθιοι, που
θα είναι ταυτόχρονα Αρχείο και Κέντρο Έρευνας της Κορινθιακής Ιστορίας και μικρός χώρος
εκδηλώσεων για το βιβλίο, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Με τα σημερινά δεδομένα και υπολογίζοντας το απολύτως εφικτό, θεωρούμε ότι ένα ποσό των
60.000 Ε θα μπορούσε να μας οδηγήσει στην πραγμάτωση του ανωτέρω οράματος.
Παρά τις επίμονες ανακοινώσεις-εκκλήσεις της «ΕΚΣ», δε βρέθηκε ευεργέτης-μαικήνας-
χορηγός για τη συνολική δαπάνη, ο οποίος δικαιωματικά θα ονοματοδοτούσε την
Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη, προσδίδοντας ακατάλυτο τίτλο τιμής στο όνομά του.
Η προσφορά όμως 10.000 Ε από το Δήμο Κορινθίων και η υπόσχεση προσφοράς 5.000 Ε από
γνωστή Κορινθιακή Αλευροβιομηχανία, αναπτέρωσαν την ελπίδα του ΔΣ της «ΕΚΣ» για την
πραγμάτωση του ωραίου παγκορινθιακού οράματος.
Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» αναζητά άμεσα χορηγούς για τη συμπλήρωση του
απαιτούμενου χρηματικού ποσού. Για τούτο άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό [ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ αριθ. 5526-070601-176 EUR] και καλεί συμμέτοχους στο όνειρο και στην τιμή.
Το Δ.Σ. δεσμεύεται ότι:
α) Θα αναγραφούν όλα τα ονόματα των χορηγών σε εμφανή θέση στην αίθουσα της
Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης.
β) Θα επιστραφούν στο ακέραιο τα χρηματικά ποσά που θα προσφερθούν, αν μέσα σε δύο
μήνες δε θα έχει συγκεντωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του χώρου.
γ) Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη να αποτελέσει ενεργό
πνευματικό στολίδι της πόλης της Κορίνθου.
Με εξαιρετική τιμή.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Ο Ταμίας
Γιάννης Δ. Μπάρτζης Γιώργος Κωστούρος Γιώργος Κασκαρέλης

sfedona.gr

«Έφυγε» ο Γιώργος Βάσσης

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές των γηπέδων της Κορινθίας των τελευταίων χρόνων, έφυγε σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου από τη ζωή. Ο Γιώργος Βάσσης, με θητεία σε πολλές ομάδες του νομού και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο.
Όλοι είχαν να λένε για τον χαρακτήρα του, αλλά και την προσφορά και η είδηση του θανάτου του, συγκλόνισε ειδικά τον κόσμο του αθλητισμού.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Σοφικό.

 apopsi24.gr/

H αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Σταντάρ

H αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Σταντάρ
 Έτοιμος για Λιέγη είναι ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει γνωστή την αποστολή για την αναμέτρηση με την Σταντάρ, στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League.
Οι «πράσινοι» το πρωί της Δευτέρας (28/7) πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση επί ελληνικού εδάφους εν όψει του πρώτου αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο.
ADVERTISEMENT
Αρχικά έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις τακτικής και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Οι Σίλντενφελντ και Πέτριτς έκαναν αποφόρτιση αλλά για προληπτικούς λόγους.
Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή που θα ταξιδέψει στο Βέλγιο για τον εκτός έδρας αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης (30/07/2014 - 20:00 ΟΤΕ TV) που θα διεξαχθεί στο «Μορίς Ντουφράσν», στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.
Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.  Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρισβάνης και Μπούρμπος

gazzetta.gr

Βλάχος: Δεν είναι στις προτεραιότητες του Καραμανλή να επιστρέψει

Giorgos-Vlahos-Kostas-Karamanlis

Μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία κατέγραψε ο Λάμπρος Καλαρρύτης, καθώς ο καλός δημοσιογράφος είχε καλεσμένο στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” τον Γιώργο Βλάχο, και ο “καραμανλικός” βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτόξευσε ρουκέτες για τις πολιτικές εξελίξεις, στο περιθώριο και της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει ως νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε με νόημα ότι ένα στέλεχος με το πολιτικό εκτόπισμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ρεαλιστική λύση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρική πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή, και να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Βλάχο δεν υπάρχουν άλλες κοινωνικές αντοχές για να συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική υπό τη σκιά της τρόικας, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ακόμη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, και άφησε αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία της Συγγρού.
Φυσικά, ο Γιώργος Βλάχος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο είπε ότι ανατράπηκε επειδή ενόχλησε ξένα συμφέροντα.
Αναφορικά δε  με την προοπτική επαναδραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Γιώργος Βλάχος ήταν… αινιγματικός: “Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί για μια δύσκολη ώρα στην πολιτική μας φαρέτρα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι μια προσωπικότητα σημαντική, παραμένει ένα κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Ο ίδιος τα έχει απολαύσει όλα και δεν είναι στις προτεραιότητές του να επιστρέψει στην πολιτική”.

Ποιοί προτρέπουν τον Γιώργο να ρίξει τον Βενιζέλο

George-Papandreou-Greek-PMΗ κινητικότητα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, φέρνουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα, με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του φθινοπώρου του 2014, και ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που αναμένονται από πολλούς ως το τέλος του έτους.
Η ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα είναι φυσικά εύκολο εγχείρημα, στο ΠΑΣΟΚ ωστόσο θεωρούν ότι το σενάριο θα αποκτήσει πρόσθετο… ενδιαφέρον, στην περίπτωση κατά την οποία αποφασίσει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί 8 χρόνια και πρωθυπουργός που θεωρεί ότι ανατράπηκε λόγω του Μνημονίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την εσωκομματική αντιπολίτευση να έχουν κεντρικό ρόλο σε εκείνες τις δραματικές εξελίξεις, δηλώνει πολύ συχνά την παρουσία του στον δημόσιο βίο.
Συνομιλητές του μάλιστα, όπως και στελέχη που παραδοσιακά ανήκουν στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο, θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και σε κάθε περίπτωση πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε το Κίνημα να παρουσιαστεί την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης ως σημείο αναφοράς για μια κυβέρνηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του θέματος, δεν κρύβει ωστόσο τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις, και τον… συμπληρωματικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Με μεγάλη επιτυχία το καλοκαιρινό αντάμωμα των Μεσινιωτών Κορινθίας


Το καλοκαιρινό Αντάμωμα των Απανταχού Μεσινιωτών είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων μας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στο Μεσινό Κορινθίας από τον πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.
Έτσι και φέτος συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών  αντάμωσαν και πάλι το Σάββατο 26 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μεσινού με ζωντανή μουσική,χορό και τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι το πρωί,ενώ το κλίμα της συνάντησης ήταν μέσα σε  συγκίνηση και χαρά .
Η επιτυχία της  εκδήλωσης ξεκίνησε τo πρωί με την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του χωριού αφού κατάφεραν να  συγκεντρώσουν  42 φιάλες αίμα .
Στην συνέχεια το βράδυ πραγματοποιήθηκε βράβευση στους επιτυχόντες μαθητές στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας.
 
Τις βραβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Λαλιώτης .ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Γιώργος Δέδες,η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαριλένα Σούκουλη και η Δημοτική Σύμβουλος Κιάτου κ. Ελένη Καλπαξή.Στην εκδήλωση παρευρέθη  ο Δήμαρχος Σικυωνίων . Σπύρος Σταματόπουλος

Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΕ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ.jpg

Το μνημόσυνο της Δημοκρατίας




  http://nstatic.tanea.gr/17007497_17_0218129444.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTQlMmYwMSUyZjE0JTJmMTcwMDc0OTdfMTdfMDIxODEyOTQ0NC5qcGcmdz02NjAmaD0zNzYmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3D

του Γιώργου Νταβρή
 


Εγώ γνωρίζω ότι ο απόλυτος λαϊκισμός είναι το ψέμα και η χώρα και η Δημοκρατία, έχει φτάσει εδώ διότι από το 1974 και δώθε λέγονται ψέματα, πληθώρα ψεμάτων.
Το μόνο που καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι υπάρχει ένας Άκης Τσοχατζόπουλος, το «δεκάρι», μπήκε μέσα, τελειώσαμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο!
Πώς θα πείσουμε τον Έλληνα να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό –αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία- που θα πάει στο σχολειό του, θα πάει στο λύκειο, θα πάει στο πανεπιστήμιο, εάν δεν τον πείσουμε ότι πάει να υπηρετήσει την πατρίδα του; Με τα πρόστιμα; Πως θα πάει ο Έλλην πολίτης στο στρατό, αν δεν μάθει από το σχολειό του ότι πρέπει να υπηρετήσει την πατρίδα του;
Και αυτός ο πλούσιος που θα έχει τα εκατομμύρια που είναι σε διαπλοκή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα πάει και θα πει: «Πόσα χρόνια έχω εγώ; Δέκα. Πληρώνω και έξω. Τελειώσαμε με το πρόστιμο». Ενώ ο κακομοίρης, ο απλός του οποίου έτυχε να είναι ο πατέρας του στην Αυστραλία, στη Γερμανία και θέλει να υπηρετήσει και αργεί γιατί θέλει έναν μήνα να τελειώσει το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά, τότε τρώει το ίδιο πρόστιμο. Έτσι λύνονται αυτά; Δυστυχώς, όχι.

Σήμερα, αν περπατήσουμε στους δρόμους της Αθήνας, θα δούμε ότι είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Εγώ ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης έχω αγωνία για το πού πάει η χώρα. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπαίνουν όλα αυτά τα προαπαιτούμενα και νομίζω ότι ασχολούμαστε με τα μικρά, ενώ χανόμαστε.

Η πολιτική είναι η τέχνη της επιλογής της ατζέντας, των προτεραιοτήτων.

Πρέπει να βρούμε λεφτά για να μπορούμε να πληρώσουμε αυτούς που είναι στην εθελούσια έξοδο. Ποιος θα πληρώσει τα λεφτά; Για τα λεφτά δεν μιλάει κανείς. Μιλάμε για το κούρεμα. Και για τα λεφτά εύκολα βρίσκουμε ή η εφορία θα κινηθεί για το πρόστιμο των 6.000 ευρώ του ανυπότακτου, θα τον βρει το σύστημα και η τράπεζα και θα τα πάρει.

Από τους είκοσι πέντε χιλιάδες, όπου τα 35 δισεκατομμύρια είναι «μαύρα» λεφτά –και πολλά από αυτά προέρχονται από την «μαύρη» τρύπα και την «παράγκα» των Ενόπλων Δυνάμεων- πότε στο καλό θα πάρετε αυτό το στικάκι και θα το βάλετε σε έναν υπολογιστή για να τους πάρετε αυτά τα «μαύρα» 35 δισεκατομμύρια, για να περισσέψουν λεφτά, να φτιάξουμε τους φάρους, να φτιάξουμε τα σχολεία, να αναστήσουμε την αμυντική βιομηχανία; Κουβέντα!

Δεν έπρεπε να είναι σήμερα προτεραιότητα το πού θα πρέπει να βρούμε τα λεφτά;
Δεύτερο θέμα, ακούω για το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Ποιος ορίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις; Έχουμε σκεφτεί ποια είναι η στρατηγική σκόπευση των δανειστών να μας λύσουν το πρόβλημα; Τι γίνεται με το θέμα της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής, η οποία θα έβγαζε στον αφρό –και συνδέεται με όλα αυτά που γίνονται και στις Ένοπλες Δυνάμεις- όλους αυτούς με τα 35 δισεκατομμύρια που είναι και «μαύρα»; Δεν τους πιάνετε αυτούς.
Δεν υπάρχει απόρρητο για την Οικονομική Επιτροπή της Βουλής.
Πού είναι η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου; Πού είναι; Πώς θα νιώθει ο τραπεζίτης της Ελλάδας ξέροντας ότι εάν θα έρθει στην Επιτροπή Οικονομικών θα τον γονατίσει κάτω η Δημοκρατία, για να βρει αυτούς τους φοροκλέφτες; Δεν υπάρχει αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι.
Εδώ είμαστε πρωτάκια. Η εξουσία είναι εκτός Κοινοβουλίου. Μας τη δίνει ο λαός και εμείς την πετάμε. Δεν την διεκδικούμε καν. Δεν υπάρχει απόρρητο για τη Βουλή. Έχουμε εδώ λίστες Λαγκάρντ, λίστες Λιχτεστάιν, λίστες «Είκοσι Πέντε», κυκλοφορούν χρήματα απόρρητα. Μέχρι οι δανειστές έχουν βγει απέναντι στο Spiegel και λένε «Οι χοντροί δεν πληρώνουν».
Όχι, δεν πληρώνουν αυτοί. Πρέπει να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια. Αυτή η μεταρρύθμιση θα έρθει;

Δεν θέλω να προσβάλω κανένα. Θέλω να σας πω ότι η δημοκρατία πάσχει από το ψέμα. Ψέματα, ψέματα, ψέματα λέμε όλοι παντού! Εάν δεν πούμε αλήθειες τώρα στην κρίση, το έθνος θα πεθάνει. Θα πεθάνει!

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα μέσα από αντεγκλήσεις και μικροκομματισμούς να κάνει πίσω. Θα πρέπει να ενωθούμε. Θα πρέπει να βρούμε αυτούς που πήραν τα λεφτά. Θα πρέπει τα λεφτά να τα δώσουμε στη μεσαία τάξη και κάτω. Πάνω απ’ όλα, όμως θα πρέπει να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο. Χωρίς αναβαθμισμένο Κοινοβούλιο, με Επιτροπές που θα ασκούν και κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση, κυρία Υπουργέ, δεν πρόκειται να ζήσει η Δημοκρατία και δυστυχώς θα χαθεί και ο ελληνισμός.


Νταβρής Γεώργιος