Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Νοσοκομείο χωρίς ασθενοφόρο στα Καλάβρυτα!

Νοσοκομείο χωρίς ασθενοφόρο στα Καλάβρυτα!
Εξακολουθεί να λειτουργεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, αλλά η περίπτωσή του γίνεται πλέον... ιδιαίτερη, καθώς δεν υποστηρίζεται από βάρδια ασθενοφόρου, ώστε να γίνονται σε αυτό διακομιδές ασθενών.

Στην πλήρη υποβάθμιση και απαξιώση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή του ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δημήτρης Βαρβιτσιώτης, εκμπέμποντας σήμα κινδύνου για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής.

"Δυστυχώς οι φόβοι για απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων επιβεβαιώνονται. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη όσο και του Προέδρου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, ότι η λειτουργική ικανότητα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων δεν θα διαταραχθεί με την λειτουργική υπαγωγή του στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιαλείας, εν τούτοις άρχισαν ήδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα με την ελλιπή κάλυψη υποστήριξης με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου", διαμαρτύρεται, με επιστολή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η αιτία της ελλειπούς κάλυψης είναι ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων μετατέθηκαν στο ΕΚΑΒ και με βάση τα όσα ισχύουν για τους διασώστες του ΕΚΑΒ αντί να είναι σε κάθε όχημα ένας είναι δυο εργαζόμενοι.

Συνεπώς, οι μισές βάρδιες μένουν ακάλυπτες από την υποστήριξη του ΕΚΑΒ και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό θα καλυφθεί η μεταφορά του από ασθενοφόρο που θα έλθει από την Ακράτα, απόσταση περίπου δύο ωρών!
 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Αναγκαία η υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων όπως ο καταρροϊκός πυρετός»



 «Από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία για κρούσμα καταρροϊκού πυρετού αντιδράσαμε άμεσα με εντολή προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εφαρμογή μέτρων, όπως αυτά προβλέπονται στη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ενημέρωσε το σώμα ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για την στελέχωση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό».

Ο κ. Τατούλης ζήτησε υπεύθυνη στάση από όλους τους φορείς για την ορθολογική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και εξήρε τη στάση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί ήταν οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και με υπέρβαση δυνάμεων προσπαθούν να το περιορίσουν και να το αντιμετωπίσουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης ότι το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κτηνοτρόφους, τους φορείς και τις υπηρεσίες προκειμένου να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα το πρόβλημα

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η Πελοπόννησος πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, με μεγιστοποίηση αξιοποίησης του ανθρώπινου και τεχνολογικού κεφαλαίου»



«Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος βάζει κανόνες στην αναπτυξιακή λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είτε αυτή προέρχεται από δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτησή του σχετικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και συμπλήρωσε ότι «βάζουμε στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 65 όρους προστασίας του περιβάλλοντος που μέχρι τώρα ποτέ και πουθενά δεν είχαν μπει».
«Το θέμα είναι βαθύτατα ουσιαστικό γιατί κινητοποιεί τη μεγαλύτερη αιρεσιμότητα του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2014 – 2020 και αν δεν έχει εγκριθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία υπάρχει ο κίνδυνος να μην εγκριθεί το νέο πρόγραμμα από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «όλο αυτό τον καιρό δουλεύουμε ασταμάτητα, ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο, και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που καταθέτουμε τέτοιο σχέδιο για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
«Το πρόγραμμά μας είναι τεκμηριωμένο σύμφωνα με σπονδυλωτή διαδικασία που προάγει μέτρα κυρίως για το ανθρωπογενές στοιχείο της Περιφέρειάς μας και έχει σαφείς άξονες προτεραιότητας» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ότι «η ΣΜΠΕ επιβάλλει κανόνες και αρχές ανάπτυξης όλων των σχεδίων στη λογική της αειφορίας και έρχεται να καλύψει και τα περιβαλλοντικά ελλείμματα των προηγουμένων ετών».
Ειδική αναφορά στο διαγωνισμό της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων έκανε ο κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «εξελίσσεται απροβλημάτιστα και η χρηματοδότησή του με τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ και τα 32 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση των ΧΑΔΑ είναι απόλυτα εξασφαλισμένα σε κάθε περίπτωση».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, για την οποία «δημιουργούμε ειδικό κωδικό στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ενώ καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα νοσοκομειακά και κτηνοτροφικά απόβλητα».   
«Φέραμε το θέμα στο συμβούλιο, αν και δεν προβλεπόταν» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και εισηγήτρια του θέματος κα Κωνσταντίνα Νικολάκου «ως διαδικασία αφύπνισης και συμμετοχής στη διαβούλευση» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ενημέρωσε το σώμα ότι η ΣΜΠΕ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη διαχειριστική αρχή από τις 6 Μαΐου και ότι η έγκρισή της θα γίνει από την ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.

Η συγκίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην παράδοση του υπουργείου Οικονομικών - Φεύγω από το σπίτι μου - Η αποθέωση του Αδωνι Γεωργιάδη

Η συγκίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην παράδοση του υπουργείου Οικονομικών - Φεύγω από το σπίτι μου - Η αποθέωση του Αδωνι Γεωργιάδη

Και τι δεν είπε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικά προς το τέλος της ομιλίας του έβγαλε πολλές ειδήσεις. Εκανε ειδική μνεία στους αποχωρήσαντες υπουργούς της κυβέρνησης και ειδικά στον Αδωνι Γεωργιάδη τον οποίο μνημόνευσε δυο φορές.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανώς συγκινημένος είπε ότι νιώθει ότι εγκαταλείπει το σπίτι του γιατί έτσι είπε ότι ένιωθε τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Οικονομικών.
Είπε επίσης ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης θα φυλάξει τις Θερμοπύλες και ευχαρίστησε θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.
«Το υπουργείο είναι το σπίτι μου, αναγκάζομαι να το αφήσω κι αυτό μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα», είπε ο πρώην υπουργός.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως χρειάστηκε να πάρει μέτρα «που κανένας υπουργός δεν θα ήθελε να πάρει, ενώ σημείωσε πως τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι παρακαταθήκες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.
Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δύο προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.
Η μία είναι η επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η διαπραγμάτευση της οποίας «θα είναι δύσκολη».

Η δεύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, είναι η επαναφορά της χώρας σε βιώσιμα αναπτυξιακή τροχιά. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και απομένουν πολλές ακόμη, ενώ τόνισε πως «η παλιά Ελλάδα των πολλών ταχυτήτων τελειώνει».
Θυμήθηκε τις άγρυπνες νύχτες όπως είπε με τους συνεργάτες του τους οποίους ανέφερε έναν - έναν και τους ευχαρίστησε.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν ότι αναφέρθηκε σε όλους τους υπουργούς του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι έχαιραν της εκτίμησης του Αντώνη Σαμαρά.
Αναφέρθηκε στον Αδωνι Γεωργιάδη δυο φορές, στο Γιάννη Μιχελάκη, στον Κωστή Χατζηδάκη και ειδικά για τον τελευταίο είπε ότι ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός εκτιμούσε ιδιαίτερα το έργο του.

Λειτουργώντας και λίγο ως μεσολαβητής ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος που δεν δέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και τον παρακάλεσε μάλιστα να το ξανασκεφτεί!

Τα βράδια με σούσι και σουβλάκια


Απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταϊκούρα είπε ότι τον αγαπάει πολύ και αυτό θα αποδειχθεί τον επόμενο καιρό... Θυμήθηκε επίσης τις ολονυχτίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Εγω με σούσι, ο Χρήστος με σουβλάκια», είπε χαρακτηριστικά.


newsit.gr

Προφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος

koyzΠροφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος.
Είχε κληθεί από τις ανακρίτριες για να απολογηθεί επί των κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν ότι ο βουλευτής πρέπει να κρατηθεί προσωρινά καθώς είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Ο κ. Κούζηλος φέρεται, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, να συμμετείχε σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...


Σαμαράς: Τώρα μιλάμε για το μέλλον. Πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία Εισερχόμενα x

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ακολούθησε η πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του καινούριου υπουργικού συμβουλίου, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δίνουν κατευθύνσεις.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ



           EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
             ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                  
                          ΔΗΜΟΣ
  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                             
                    
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου –Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων σας προσκαλούν στην τελετή μνήμης για να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής,  στους 50 Έλληνες Πατριώτες  που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944,  την Κυριακή 15/6/2014  και ώρα 11.00 π.μ που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικό  χώρο του μνημείου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων.

       Ο Πρόεδρος                                   Ο Δήμαρχος

Δδημοτικής Κοινότητας         Λουτρακίου - Περαχώρας -
 Αγ.Θεοδώρων                         Αγίων Θεοδώρων
Σωτήριος Λημνιώτης        Κωνσταντίνος Λογοθέτης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ 31α ΘΩΔΕΙΑ 2014

Εμφάνιση 31α ΘΩΔΕΙΑ 2014.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας -  Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία τους αγώνες στίβου, «31Α Θώδεια», το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου.

Η συμμετοχή των αθλητών ήταν πανελλήνιας εμβέλειας (π.χ. Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πελοπόννησος, νησιά, κλπ), ξεπερνώντας τους 850 συμμετέχοντες. Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές όλων των κατηγοριών αλλά και υψηλού επιπέδου αθλητικές ομάδες(μέλη εθνικών ομάδων και πρωταθλητές), οι οποίες σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά των 30 εθελοντών αλλά και του Σώματος Εθελοντών Κορίνθου, οι οποίοι συντέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή των « 31ων Θωδείων ». 

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο προσωπικό του Τμήματος Καθαριότητας, του Θωδείου Σταδίου αλλά και του Κέντρου Υγείας (με την παροχή ασθενοφόρου),  αλλά και στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στα μέλη τους προπονητές και τους αθλητές του Α. Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και τέλος στη Σχολή Μηχανικού και στον Δήμο Κορινθίων για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Έφορο του Τμήματος Στίβου, του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, κα. Βούλα Παχατουρίδου, στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία αλλά και οι προσπάθειες αναβίωσης των Θωδείων, ύστερα από τόσα χρόνια αλλά και στους Τεχνικούς Συμβούλους Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Ανατολικής Πελοποννήσου και στους Ελλανοδίκες Κριτές.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κακούρος, θέλει να συγχαρεί θερμά τους αθλητές του Α. Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, για τη συμμετοχή τους αλλά και για τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν στα « 31α Θώδεια ».

Μετά την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης των 31ων Θωδείων και της εντυπωσιακής προσέλευσης του κόσμου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, είναι έτοιμος να φιλοξενήσει την επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση με επισκεψιμότητα περί τα 6.000 άτομα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί 5 & 6 Ιουλίου 2014, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, σε συνεργασία με τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, όπως ο Σύλλογος Επισιτιστών « Ξένιος Ζεύς » και ο Σύλλογος Ξενοδόχων « Το Λουτράκι ».

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων