Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι απαντήσεις στα Αρχαία & τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης


Δείτε τις απαντήσεις  αλλά και τα θέματα των σημερινών θεμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό: Πεδίο Γνώσης. 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 



ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 

«Οι κοινωνικές προκλήσεις της πενταετίας που σε λίγο ξεκινά»


Άρθρο της  ΘΑΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΑΡΑ


Εμφάνιση xristara thania.jpgΠάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν.
Οι εκλογές τελειώσαν.
Οσοι νίκησαν και όσοι έχασαν,παλέψαμε για τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Για να προσφέρουμε στην πόλη αλλά κύρια για να προσφέρουμε στους πολίτες της.
Δίπλα μας, γύρω μας υπάρχει πόνος, δυστυχία και σε πολλές περιπτώσεις απελπισία.
Ολόκληρες οικογένειες δίνουν καθημερινά την μάχη της επιβίωσης.
Οι νέοι άνθρωποι  ψάχνουν για μία ευκαιρία που θα ξαναφέρει στα χείλη τους χαμόγελα και στην ψυχή τους ελπίδα.
Συνάνθρωποι μας αδύναμοι, ασθενείς και ανήμποροι έχουν μείνει στο περιθώριο από την βάναυση οικονομική κρίση που έχει σκεπάσει ολόκληρη την χώρα.
Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας.
Θεωρώ ότι η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να έχει έναν και μοναδικό στόχο.
Την προσφορά.
Χωρίς αυτή η συμμετοχή γίνεται ένα ανόητο κυνήγι φιλοδοξιών που συνήθως καταλήγει σε προσωπικά αδιέξοδα.
Η προσωπική μου συμμετοχή στα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου θα ήταν κενή περιεχομένου αν δεν υπήρχε το πάθος του Αλέξανδρου Πνευματικού για έναν δήμο που θα αγκαλιάσει  πρώτα τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και υποφέρουν.
Ο δήμος δεν μπορεί να είναι στέγη προσωπικών επιδιώξεων  αλλά ένας δρόμος αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η πενταετία που έρχεται μπορεί να αναδείξει και θα αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο ενός δήμου που έχει ήδη τακτοποιήσει τα βασικά του ζητήματα.
Η παρουσία του Αλέξανδρου Πνευματικού είναι καταλυτική.
 Είναι ο άνθρωπος που πρώτος έθεσε ως προτεραιότητα το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.
Το «κανένας Κορίνθιος μόνος στην κρίση» δεν είναι ένα σύνθημα.
Είναι ένα σάλπισμα για κοινή δράση όσων νοιώθουμε την ανάγκη αυτή.
Με κέντρο τον άνθρωπο-πολίτη, οφείλουμε να αναπτύξουμε δράσεις θα καλύπτουν τις αδυναμίες της Πολιτείας και θα προσφέρουν θαλπωρή και ζεστασιά ακόμα και στις αυλές που δεν μπαίνει η ήλιος.
Θεωρώ ότι η εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται ήδη στον δήμο Κορινθίων για τους κοινωνικά αδύναμους πρέπει να συνδεθεί οργανικά με την εξίσου σημαντική προσφορά της Εκκλησίας της Κορίνθου και τις άοκνες προσπάθειες του φωτισμένου ποιμενάρχη μας.
Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας σε όσους το χρειάζονται.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Να ξαναγίνουμε όλοι ανθρωπινότεροι άνθρωποι και να αποκτήσει νόημα η προσφορά.
Πολύ σωστά λένε ότι το επίπεδο μίας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αδύναμους πολίτες της.
Ως  άνθρωπος και ως  γιατρός είναι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε.
Μπορούμε να κάνουμε όσους σήμερα νοιώθουν ή είναι «αδύναμοι» κοινωνικά να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, να χαμογελάσουν και πάλι.
Τα επόμενα χρόνια θα αναδείξουν (και θα παλέψουμε για αυτό)  ένα νέο μοντέλο στα δημοτικά πράγματα και σε όλα τα επίπεδα.
Ένα μοντέλο στηριγμένο στον εθελοντισμό που θα φέρει κοντά στον δήμο τους νέους ανθρώπους (ιδιαίτερα τους επιστήμονες)  που σήμερα νοιώθουν αποκομμένοι από κάθε μορφής εξουσία τοπική ή κεντρική.
Στο χέρι μας είναι να το καταφέρουμε.
 Τουλάχιστον να το παλέψουμε.
Στα χρόνια της παρακμής της χώρας μας η ευθύνη είναι νομοτελειακά προσωπική για τον καθένα μας.
Τώρα είναι η στιγμή να στρατευθούν οι γνώσεις μας, τα ταλέντα και οι δυνατότητες του σε μία συλλογική δράση γεμάτη αληθινή αγάπη για τον συμπολίτη-συνάνθρωπο μας.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Γιατρός-Πνευμονολόγος

Λιποθύμησε ο Μπούκουρας κατά την απολογία του

Κατέρρευσε ο Στάθης Μπούκουρας στο γραφείο της ανακρίτριας! - «Πήγα να κρεμαστώ 2 φορές στο κελί μου!» 

- Άγριο επεισόδιο έγινε στο γραφείο των ανακριτριών όπου βρισκόταν για να απολογηθεί ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας
- Ο κ. Μπούκουρας δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες έντονες παρατηρήσεις από τις ανακρίτριες καθώς και πάλι κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει
- «Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος», φώναζε
- Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας τον πήρε σηκωτό και έφυγαν!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας λιποθύμησε.

Σε ποια εκπομπή θα εμφανιστεί απόψε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος;


 Όλα όσα αποκαλύπτει για την σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη...

"Έφυγε" ο Βασίλης Κελλάρης



Έχασε τη μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό ο μεγάλος αγωνιστής, ο φίλος, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Βασίλης Κελλάρης. 
"Έφυγε" σήμερα για πάντα από κοντά μας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο Κάτω Διμηνιό

Μια μικρή ιδέα για το ποιος ήταν μπορείτε να δείτε στο κείμενο του κ.Πάνου Παναγόπουλου που δημοσιεύσαμε κάποτε εδώ.
"Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τον Βασίλη με το τεράστιο κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει και που επιδιώκει να το αυξήσει ακόμα και σήμερα, σε απόλυτους αριθμούς αλλά και σε σχέση με τα τυπικά του προσόντα, που μη συνοδευόμενα από ιδιαίτερες περγαμηνές (τίτλους σπουδών) και ουδέ καν από οικονομική ευμάρεια (το αντίθετο μάλιστα), μαρτυρούν τεράστια προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς, αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας. Δηλαδή ότι, πιο σπάνιο μέχρι και ανύπαρκτο για τις παρούσες γενιές και ιδίως για το ΤΩΡΑ!!! 
Με τις ιδιότητες λοιπόν, του επίτιμου προέδρου της Αλκυών (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου) και της καταγωγής μου από Τρίκαλα, Συκιά (οικογένεια Νοταρά), έχω την τιμή να παρουσιάσω σε συντομογραφία το έργο του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που τιμήθηκε το Μάρτη του 2011 με το χρυσό μετάλλιο για τα 50 χρόνια ανθρωπιστικής και κοινωνικής δράσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από τους 5 (πέντε) Ροταριανούς ομίλους της Θεσσαλονίκης, όχι για να πληρωθεί η ρήση «Ουδείς Άγιος εν τω τόπω αυτού», αλλά για να δοθεί η ευκαιρία αυτή τη φορά να τιμήσουμε και εμείς τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ συμπατριώτη μας, στέλνοντας δηλαδή στη βουλή έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που σίγουρα θα αμβλύνει προηγούμενες άστοχες επιλογές. 
Α. Ο Βασίλης Κελλάρης, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας «Αλκυών» και ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου (ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ 1989) πρωτοπορούσε και συμμετείχε, πάντοτε αποτελεσματικά, ως Πρόεδρος, ως Αντιπρόεδρος ή ως Γενικός Γραμματέας στις δραστηριότητες αυτών των δύο οργανώσεων πάντοτε με τον ίδιο ενθουσιασμό και με απόλυτη αφοσίωση στις δημοκρατικές του αρχές. 
Υπενθυμίζω μόνον μερικές από τις περιπτώσεις στις οποίες ο Βασίλης είχε επωμισθεί την ευθύνη της πρωτοπορίας : 
- Οργάνωσε το κλείσιμο τις διώρυγας Κορίνθου με σκάφη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη καταστροφή από τη κόκκινη λάσπη του εργοστασίου αλουμινίου και συνεργάστηκε με το Ωκεανογραφικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για την καταγραφή των επιπτώσεων στο οικοσύστημα του Κορινθιακού. Σήμερα η κόκκινη λάσπη (800.000 τόνοι ετησίως) δεν πηγαίνει στον Κορινθιακό, αλλά αποτίθεται στο οροπέδιο πίσω από το εργοστάσιο και ο αγώνας συνεχίζεται να σταματήσει και το διήθημα αυτής. 
- Η επένδυση κατασκευής εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας με ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ από τον ίδιο επιχειρηματία ευτυχώς ματαιώθηκε, με πρωτοστάτη από πλευράς Ομοσπονδίας τον Βασίλη Κελλάρη, μετά από το κλείσιμο της γέφυρας ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ με 8.000 άτομα και από τις δύο πλευρές του Κορινθιακού. 
-Μετέβη στις Βρυξέλες (2009) και ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο και την Commission για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Κορινθιακού. 
- Ασχολήθηκε τοπικά (Ν. Κορινθίας) με όλα σχεδόν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής με πάθος και αυταπάρνηση καταγγέλλοντας παράνομες χωματερές, απόβλητά ελαιοτριβείων, δασικές καταπατήσεις, αθλιότητες της ΕΡΓΟΣΕ, φθάνοντας στο σημείο να παραπέμψει στη δικαιοσύνη όλους τους Δημάρχους Κορινθίας, αλλά και να απειληθεί η ζωή του από κάποιον ελαιοτριβέα. 
- Όμως την οικολογική του ευαισθησία την επεδείκνυε και εκτός Κορινθιακού Κόλπου π.χ. Νέα Καρβάλη (Ν. Καβάλας), όπου ήρθε αντιμέτωπος με τα συμφέροντα 8 πετρελαϊκών εταιρειών. 
Β. Παράλληλα και πολύ προ των οικολογικών του δραστηριοτήτων επέδειξε σπάνιες, αξιοθαύμαστες και αξιέπαινες κοινωνικές ευαισθησίες και σε άλλους τομείς : 
α) Το 1962 εντάχθηκε στο εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας και το 1965 ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κιάτου. 
β) Το 1970 ιδρύει με άλλους φίλους τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δωρητών Οργάνων Σώματος στην Ελλάδα και από το 1986 ως 1996, ως πρόεδρος, διατρέχει τη Ελληνική επικράτεια με κορυφαίους της ιατρικής επιστήμης διαδίδοντας την ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά θάνατο. 
γ) Το 1990 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και εκλέγεται ως Γ.Γ. και Αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης αυτής ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα. 
Συμμετέχει σε 25 αποστολές, με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ως συντονιστής σε περιοχές εκτός Ελλάδος, που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πολέμους, πείνα και επιδημίες και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις με θανάσιμο κίνδυνο της ζωής του. 
Μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών είναι αυτές του Κουρδιστάν 1991 και 1995, όπου τη δεύτερη φορά συνελήφθη από τον Τουρκικό Στρατό ανακρινόμενος και κρατούμενος επί 4 ημέρες με δεμένα τα μάτια. Η αποστολή τροφίμων στην Αιθιοπία στην περιοχή Τζίνγκα όπου υπήρχε λιμός. Στη Παλαιστίνη για να διαπιστωθούν τα αίτια του μεγάλου αριθμού παιδιών με σύνδρομο ΝΤΑΟΥΝ. Στο Καμερούν για να βοηθήσει μαζί με τον σημερινό Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρο, εγκαυματίες 3ου βαθμού με κατάλληλα υλικά. Στο Κοσυφοπέδιο (Πρίστινα) για να προστατευθούν ασθενείς Σέρβοι από τις απαγωγές Αλβανών «Ουτσεκάδων». Στη Σομαλία κατά τον εμφύλιο πόλεμο για την προστασία ορφανοτροφείου 500 παιδιών από υποθρεψία, όπου δολοφονήθηκε ο αντικαταστάτης του! 
Τον Απρίλιο του 2009 στη Γενική Συνέλευση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποχωρώντας από το Δ.Σ. τιμήθηκε για την επί 20 χρόνια προσφορά του με τον τίτλο του επίτιμου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Γ. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τις δραστηριότητες του στον πολιτιστικό τομέα αφού : 
α) διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις στις οποίες περνάει μηνύματα προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και 
β) Έχει γράψει ένα βιωματικό βιβλίο με τίτλο «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ» όπου αναφερόμενος στiς δύο αποστολές στο Κουρδιστάν / Ιράκ περνάει μηνύματα ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Πάνος Κ. Παναγόπουλος
Γεωπόνος-Οικονομολόγος
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης"

 www.parakato.gr

Στους χαλαζόπληκτους αγρότες της Κλένιας ο Κώστας Κόλλιας



Το δημοτικό διαμέρισμα της Κλένιας που επλήγη πρόσφατα από ισχυρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με την παρουσία γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
          «Σήμερα βρέθηκα στην Κλένια μαζί με τον συνάδελφο Βουλευτή κ. Δήμα, με γεωπόνους του ΕΛΓΑ, τους πληγέντες παραγωγούς και εκπροσώπους από τοπικούς φορείς όπου έγινε ο επιτόπιος έλεγχος της τεράστιας καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες  κατόπιν ισχυρής χαλαζόπτωσης.
Σε επικοινωνία που είχα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό τόνισα την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων και ζήτησα την επιτάχυνση της. Ο κ. Μποτός με διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα προκειμένου όλοι οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια.
Ήδη σήμερα στάλθηκε το πρώτο κλιμάκιο με γεωπόνους οι οποίοι έκαναν μία πρώτη αξιολόγηση της ζημιάς και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχω λάβει, ο ΕΛΓΑ θα αποστείλει άμεσα κλιμάκιο που θα πραγματοποιήσει τις αυτοψίες και θα συντάξει τα πορίσματα.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφτώ την περιοχή προκειμένου να συνομιλήσω με τους αγρότες και να ακούσω τα αιτήματά τους καθώς επίσης και να διαπιστώσω ο ίδιος το μέγεθος της ζημιάς και να συνδράμω ανάλογα. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι καλλιέργειες στην περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές φτάνουν το 100%. Επιπλέον τόνισα ιδιαίτερα, στους εκπροσώπους των ΕΑΣ, ότι υπάρχει ζημιά και στις ελαιοκαλλιέργειες οι οποίες θα πρέπει να εκτιμηθούν στο προσεχές διάστημα.
Η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων δεν είναι για εμένα το ζητούμενο, αλλά το αυτονόητο. Από τον ΕΛΓΑ με διαβεβαίωσαν ότι τα πορίσματα θα ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση των ζημιών και ότι οι αντίστοιχες αποζημιώσεις θα καλύψουν πλήρως τους παραγωγούς μας. Αν και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΕΛΓΑ, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Θα είμαι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με την Διοίκηση του ΕΛΓΑ μέχρι την πλήρη δικαίωση όλων των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας.»

Η (πρώην δημοσιογράφος) νέα βασίλισσα της Ισπανίας (photos)

Letizia-1
Λένε, και εν πολλοίς δεν έχουν άδικο, ότι η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού.
Στην περίπτωση της Ισπανίας Λετίσια Ορτίθ, η δημοσιογραφική καριέρα την οποία εγκατέλειψε για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο, της ανοίγει πλέον το δρόμο για τον θρόνο.
Η πριγκίπισσα Λετίσια λοιπόν θα είναι η νέα βασίλισσα της Ισπανίας, μετά την απόφαση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από τον θρόνο, για να τον διαδεχθεί ο γιός του, πρίγκιπας Φίλιππος.
Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη νέα βασίλισσα της Ισπανίας, μέσα από μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες της.
 
 

 
 
 
 

 
 ysterografa.gr

Παπαμιμίκος: Απαραίτητη μια κοινωνική στροφή της κυβέρνησης

Andreas-Papamimikos
Την κοινωνική στροφή της κυβέρνησης, μετά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη επιτευχθεί, προανήγγειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατία Ανδρέας Παπαμιμίκος, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο νεαρός πολιτικός εξέφρασε την απορία του για το περιεχόμενο και τον χρόνο διατύπωσης των δηλώσεων του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, που θα συνεπάγεται νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ασφαλή παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στα χρόνια που έρχονται.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν παρέλειψε και να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την τακτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας με νόημα ότι μοναδικός στόχος της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.

ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να κυβερνήσει… δια βίου

PASOK-Elia
Twitter@EmOikonomidis
Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης και της βίαιης επιδείνωσης της κοινωνικής όσο και εθνικής καθημερινότητας, η αβίαστη παρόρμηση του πολιτικού συστήματος είναι να αναζητήσει συνέργειες, συμπράξεις και συνθέσεις.
Η εθνική συνεννόηση προτάσσεται ως το κεντρικό ζητούμενο, ως η κατεξοχήν απαραίτητη, έστω και βαθιά αμυντική και θνησιγενής στάση πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, καθώς χρειάζεται να διασφαλιστεί ένα μίνιμουμ… ζειν, ώστε να μπορέσει μελλοντικά η χώρα να διεκδικήσει το όποιο μερίδιο της αναλογεί στο… ευ ζειν.
Στο περιθώριο αυτής της καινούριας και αυταπόδεικτης πραγματικότητας, υπάρχει η… λήθη. Πολιτική και ηθική. Η επώδυνη δηλαδή διαδικασία που θέλει τους Έλληνες, σε επίπεδο κοινωνίας ενεργών πολιτών αλλά και πολιτικού δυναμικού, να ξεχνούν, είτε προσωρινά είτε… μόνιμα, τις ευθύνες (με ονοματεπώνυμα και… διευθύνσεις) εκείνων που μας έφεραν ως εδώ.
Εκείνων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ελλάδα η οποία… ζούσε με μύθους, πολύ πέρα και πάνω από τις πραγματικές δυνατότητές της, στη βαριά ιστορική σκιά μιας χώρας που ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, παραμένει brand name.
Η Ελλάδα που χρεοκόπησε λοιπόν, είναι η Ελλάδα στο dna της οποίας επενέβη βάναυσα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις εκδοχές του. Το “όλον ΠΑΣΟΚ”, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ ως αφήγημα στρέβλωσης των προτερημάτων των Ελλήνων, και αποπροσανατολισμού των εθνικών προτεραιοτήτων.
Εκείνο το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε στις εκλογές του 2012. Όχι επαρκώς ωστόσο, για να τεθεί στο περιθώριο και τη λήθη. Η παρουσία του ήταν απαραίτητη τα δυο τελευταία χρόνια για να υπάρχει κυβέρνηση, στη βάση του μεγάλου πολιτικού συμβιβασμού με την Κεντροδεξιά.
Παράλληλα, υπήρξε το ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να καλλιεργήσει το έδαφος μιας βολικής εναλλακτικής. Και σήμερα, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ΠΑΣΟΚ που… αγαπήσαμε διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας.
Και την ίδια στιγμή, διαμορφώνει το πλαίσιο ώστε να αποτελέσει τον φυσικό και αυτονόητο κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν ποτέ η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία όσων Ελλήνων φτάσουν στην κάλπη των εθνικών εκλογών, ότι η εθνική διαδρομή του τόπου δεν κινδυνεύει να… απαχθεί από τις συνιστώσες.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν διατηρεί τη… ζωηράδα του, ως νοοτροπία, κουλτούρα και συμπεριφορά. Κυρίως όμως θυμίζει στους Έλληνες όσα δεν πρέπει να ξεχάσουν, από ένα κόμμα που δημιουργήθηκε ως Κίνημα, και με… τον τρόπο του διεκδικούσε διαχρονικά μερίδιο εξουσίας στον τόπο. Ακόμη και όταν δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

ysterografa,gr

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ αποτιμά τα αποτελέσματα των εκλογών

ND-Syggrou-flags
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε μια πρώτη, πολιτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00, και θα κληθεί να μελετήσει όλα τα δεδομένα που προέκυψαν από τις πρόσφατες διπλές εκλογές.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας έρχεται στο περιθώριο των έντονων ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο για τον ανασχηματισμό και τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο Παπαχρήστος προβλέπει πότε θα γίνει ανασχηματισμός

Giorgos-Papachristos
Μέσω της στήλης του στα “Νέα”, ο Γιώργος Παπαχρήστος διατυπώνει τη δική του εκτίμηση-πρόβλεψη για το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιώργο Παπαχρήστο, και σε αντίθεση με τις πληροφορίες που ομιλούν περί “θέματος ολίγων 24ωρων”, ο ανασχηματισμός θα πρέπει να υπερβεί τη δύσκολη εξίσωση της συμφωνίας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υπουργεία που θα δοθούν στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος τονίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικεί τουλάχιστον άλλα 2 υπουργεία για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο του ικανοποιητικού αποτελέσματος για την Ελιά στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το 2015 μέσω της αξιολόγησης

Στον επόμενο γύρω διαβουλεύσεων με την Τρόικα, που θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιούλιο, θα συζητηθεί αναλυτικά το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο το οποίο στηρίζεται στην έννοια της ποσόστωσης. Κεντρική επιδίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να διαμορφωθεί ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από 1-1-2015 και θα στηρίζεται στις αυξομειώσεις αποδοχών ανάλογα με την απόδοση.
Με βάση το σχεδιασμό του ΥΠΔΜ, όσοι βαθμολογούνται με άριστα θα ανταμείβονται με πριμ παραγωγικότητας, ενώ όσοι «κόβονται» θα βλέπουν τις απολαβές τους να «ψαλιδίζονται». «Θα επιβραβεύονται, επιτέλους, οι καλύτεροι» λένε κυβερνητικές πηγές, παρόλο που από την πλευρά των συνδικαλιστών εκφράζονται ανησυχίες για ένα νέο καθεστώς ευνοικοκρατίας που θα κατατείνει στην προστασία «ημετέρων». Η Τρόικα, πάντως, θέλει μια τέτοια εξέλιξη, την οποία αντιμετωπίζει ως διαρθρωτική αλλαγή, ενώ η ηγεσία του ΥΠΔΜ την προβάλλει ως μείζονος αξία μεταρρύθμιση.

aftodioikisi.gr

Ο Σκανδαλίδης θέτει υπό... κηδεμονία τον Βενιζέλο

Kostas-Skandalidis-Evangelos-Venizelos
Υπό… κηδεμονία θέτει ο Κώστας Σκανδαλίδης τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με άρθρο το οποίο υπογράφει στα “Νέα”, αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ.
Το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου και υποψήφιος πρόεδρος στη μάχη του 2007, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτεινεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ τέλος στον “ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά”, και να διεκδικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές πλαίσιο συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς να αποκλείει τις “φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μάλιστα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα του αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσει μόνος του για τις μελλοντικές, στρατηγικές επιλογές του Κινήματος.
“Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης στο άρθρο του στα “Νέα”.

ysterografa.gr

Ποιος είναι ο άγνωστος σύντροφος της Ρένας Δούρου που υπέγραψε μαζί της σύμφωνο συμβίωσης (φωτο)

Πίσω από κάθε ισχυρή προσωπικότητα βρίσκεται ένας ισχυρός σύντροφος, μπορεί να πει κανείς, παραφράζοντας τη γνωστή φράση. Στην περίπτωση της Ρένας Δούρου, ο σύντροφός της δεν λείπει ποτέ από δίπλα της και μάλιστα, παρότι το τελευταίο δίμηνο της προεκλογικής περιόδου, η ίδια η κ. Δούρου ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της κοινής γνώμης, ο σύντροφός της παρέμενε κοντά της, επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποτελώντας ωστόσο ένα ισχυρό στήριγμα για την ίδια.

Υπεγράφη από τον Πέτρο Τατούλη, η σύμβαση για τη μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας των νερών του Αναβάλου

Εμφάνιση DSC_3191.jpg


Κρίσιμο βήμα για την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Αναβάλου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την εκπόνηση της «μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου (Αναβάλου)», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Αναστασίου Χειβιδόπουλου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοφάνη Στεφανόπουλου, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

«Με το συνολικό έργο της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού των πηγών του Αναβάλου, προϋπολογισμού 15,6 εκατομμυρίων ευρώ, αφενός θα προστατέψουμε τις πηγές σε εποχές ανυδρίας και, αφετέρου, θα εξασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου του Αργολικού πεδίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής προσεγγίσαμε το θέμα του Αναβάλου με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα και βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε ένα έργο σταθμό για την Αργολίδα και όχι μόνο».

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή των έργων επεξεργασίας των υδάτων της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου και αφορά στην κατασκευή μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού, στην κατασκευή δεξαμενών ανάμιξης και αναρίθμησης για την αντιμετώπιση ημερήσιων αιχμών κατανάλωσης, ενώ προβλέπεται και εγκατάσταση τηλεμετρίας και τηλελέγχου. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης είναι εφτά μήνες και το κόστος της ανέρχεται στο ποσό των 320.627 ευρώ. 

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στην Κλένια για την χαλαζόπτωση

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε την Κλένια μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστωθούν από κοντά οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες των παραγωγών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.
 Στη συνέχεια, ο Χρίστος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανές ότι οι καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή της Κλένιας έχουν πληγεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από τη χαλαζόπτωση. Στόχος της επίσκεψης είναι η εκτίμηση των ζημιών καθώς και η δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών».

Τιμή στο Σούλι

Εμφάνιση Davris Tzavellas.jpg
Στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο Κούγκι Σουλίου ο Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής
Ημέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους βάζουν την ΣΗΜΑΙΑ και το ΕΘΝΟΣ πάνω απ' τη ζωή τους...!!!

Όταν ο Τσίπρας αγάπησε τον Γιούνκερ: Μια ιστορία για γέλια και για κλάματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ όσον αφορά στην επιλογή του επομένου προέδρου της Κομισιόν μπορεί να χαρακτηριστεί αφόρητη.
Αν και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την επιλογή αυτή λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο καθένας προσπαθεί να ερμηνεύσει την συγκεκριμένη πρόνοια με τον δικό του τρόπο.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήλθε πρώτο στις ευρωεκλογές, αλλά όχι με συντριπτικό τρόπο (σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράμα, δηλαδή).
Έχει εξασφαλίσει 213 από τις 751 έδρες, οπότε, σύμφωνα με τη Συνθήκη, για να εκλέξει πρόεδρο, καθώς πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 376 ευρωβουλευτές, χρειάζονται και οι ψήφοι άλλου (του Σοσιαλιστικού) ή άλλων κομμάτων.
Ο ίδιος ο υποψήφιος του ΕΛΚ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί με τις ψήφους των φασιστών και των ακροδεξιών.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους…

DHMOSIOI-YPALLHLOI
Με απόφαση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη θεσπίζεται σύστημα ελέγχου υπό τη συνολική εποπτεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Όπως αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και ο Όμηρος Ιθακήσιος,  πρόκειται για έναν έλεγχο-μαμούθ που ήδη είχε ξεκινήσει και θα επεκταθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα προκείμενου να πιστοποιηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τον χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το διάταγμα.

Σβούρα : Πρόγραμμα Ιουνίου 2014



svoura korinthos

"Έσπασαν" τα ρεκόρ στο Χελυδόρι


Οι εκλογικές αναμετρήσεις για αυτοδιοίκηση και ευρωβουλή τελείωσαν.
Στο Δυτική Κορινθία υπάρχει ένα μικρό χωριό το Χελυδόρι , που στις εκλογές αυτές ακούστηκε πολύ. Αιτία τα ρεκόρ που έπεφταν βροχή από τη μία Κυριακή στην άλλη , με ποσοστά που θύμιζαν "σταλινική" εποχή , ή ποσοστά που κόμματα, θα ήθελαν να είχαν σε πανελλήνια κλίμακα για την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα  κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλου , στο Χελυδόρι, συγκεντρώνει 180 ψήφους, επί 195 ψηφισάντων  ( 2 λευκά - άκυρα) και επί 193 εγκύρων ψήφων πιάνει το απίθανο ποσοστό του   93,26% , ποσοστό που μας παραπέμπει σε άλλες. εποχές. Το υπόλοιπο 6,73% μοιράζονται άλλοι τρεις συνδυασμοί από τους πέντε που μετείχαν της εκλογικής διαδικασία. Η επιτυχία αυτή του συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" , στο Χελυδόρι,  οφείλεται  αποκλειστικά στους νέους του χωριού που εντάχθηκαν ομαδικά στο συνδυασμό με αποτέλεσμα  να συγκεντρώσει το απίστευτο 93,26% .  Μπροστάρης της επιτυχίας αυτής ήταν ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουσουλός που κατέγραψε το δικό του αξιοζήλευτο ρεκόρ καθώς συγκέντρωσε 160 ψήφους το 88,88% του συνδυασμού ή το 82,90% των εγκύρων ψηφοδελτίων της τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου.
Θα  πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι με την  την εκλογή του Κώστα στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής περνάμε στην 4η γενιά της οικογένειας Κουσουλού από το Χελυδόρι που επί ένα αιώνα προσέφεραν ή προσφέρουν της υπηρεσίες τους  στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδίοικησης. Ο προπάππους του, Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Κοινότητας Κούτου ( Χελυδορέου) το 1912 . Το 1934 ο αδελφός του παππού του Κώστα , Γρηγόρης Κουσουλός χρημάτισε Γραμματέας της Κοινότητας Χελυδορέου, Ο έτερος αδελφός του παππού του, Πέτρος Κουσουλός διετέλεσε το 1958 Πρόεδρος της ίδιας Κοινότητας. Τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας μέχρι και την κατάργησή της το 1998 υπήρξε ο Ανδρέας Κουσουλός του Πέτρου. Τέλος αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε και ότι ο πατέρας του Κώστα, ο αείμνηστος Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε Κοινοτικός σύμβουλος της Κοινότητας γύρω στο 1978 - 80 . Ο Κώστας Κουσουλός έχει σπουδάσει οικονομία, διοίκηση, διαφήμιση και Marketing, είναι αγρότης, ενώ έχει εργαστεί και στο εξωτερικό  .
Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στον αθλητισμό, καθώς είναι γενικός αρχηγός στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου, αλλά και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος   σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:
"Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλες και όλους που με τιμήσατε με την ψήφο σας ,και να σας υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.
Ο στόχος και το όραμά μας είναι να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες.
Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί με αγώνα ,δημιουργία και κυρίως αγάπη.
Συνεχίζουμε, βλέπουμε μπροστά αισιοδοξούμε και διεκδικούμε το μέλλον, για μας και τα παιδιά μας."

Εκτός από τα ρεκόρ της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και του Κώστα Κουσουλού , στο Χελυδόρι , κατά την δεύτερη Κυριακή , που διεξήχθησαν και οι ευρωεκλογές, σημειωθηκε και άλλο ρεκόρ.
Το "ΣΧΕΔΙΟ Β" του Αλέκου Αλαβάνου που το συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσε σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπέρασε το 0,20% , στο Χελιδόρι , το ποσοστό του έπιασε "ταβάνι", ποσοστό που το κόμμα, θα ήθελε να είχε σε πανελλήνια κλίμακα για την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Εδώ  συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσοστό 19,39% , καθώς πήρε 32 ψήφους στα 165 έγκυρα ψηφδέλτια. Και όχι μόνον αυτό , το ΣΧΕΔΙΟ Β κατέλαβε την 2η θέση μετά την Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωσε το 25% , αφήνοντας στην 3η και 4η θέση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή με ποσοστά 14% & 13,33%, αντίστοιχα.  Η επιτυχία αυτή για το ΣΧΕΔΙΟ Β οφείλεται ότι υποψήφιος του  ήταν ο εκ Χελυδορίου καταγόμενος οικονομολόγος Αλέκος Κανελλόπουλος  

Β. Λ.

Δημοπρατήται το "μπαράκι" στα Σαρανταπηχιώτικα

Την Τετάρτη 4 ΙΟΥΝΙΟΥ, 09:00 - 10:00 το πρωί, (λήξη παραλαβής προσφορών), στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης η Δημοπράτηση δημοτικού ακινήτου (Μπαράκι κλπ.) στο αλσύλλιο Σαρανταπηχιωτίκων. Ελάχιστο, ετήσιο, όριο πρώτης προσφοράς: δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00 €). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244).

Ευρωεκλογές 2014: Ρεκόρ Γλέζου - Πρωτιά για Σπυράκη - Καϊλή

Ευρωεκλογές 2014: Ρεκόρ Γλέζου - Πρωτιά για Σπυράκη - Καϊλή
Συνεχείς οι ανατροπές στη μάχη των σταυρών, αφού η Μαρία Σπυράκη ξεπέρασε και πάλι τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και βρίσκεται στην πρώτη θέση,με 405 ψήφους διαφορά . 
Πρωτιά και για την Εύα Καϊλή, στην Ελιά, που με διαφορά ασφαλείας περίπου 6.500 ψήφων ξεπερνά το Νίκο Ανδρουλάκη.
Ρεκόρ με μισό εκατομμύριο σταυρούς για τον Μανώλη Γλέζο κι έχει "κλειδώσει" την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για όσους υποψηφίους εκλέγονται:


ΣΥΡΙΖΑ
1) Μανώλης Γλέζος 439.346
2) Σοφία Σακοράφα 280.838
3) Δημήτρης Παπαδημούλης 188.011
4) Κωνσταντίνα Κούνεβα   164.155
5) Γιώργος Κατρούγκαλος   162.500
6) Κωνσταντίνος Χρυσόγονος   142.946

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1) Μαρία Σπυράκη   233.825
2) Μανώλης Κεφαλογιάννης   233.426
3) Ελίζα Βόζενμπεργκ   208.385
4) Γιώργος Κύρτσος   200.811
5) Θοδωρής Ζαγοράκης   182.861

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1) Ελευθέριος Συναδινός   91.955
2) Λάμπρος Φουντούλης   83.747
3) Γιώργος Επιτήδειος   78.973 

ΕΛΙΑ
1) Εύα Καϊλή   113.913
2) Νίκος Ανδρουλάκης   106.535

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
1) Γιώργος Γραμματικάκης   69.266
2) Μιλτιάδης Κύρκος   26.822

ΚΚΕ
1) Κωνσταντίνος Παπαδάκης   99.199
2) Σωτήρης Ζαριανόπουλος   96.617

ΑΝΕΛ
1)  Νότης Μαριάς 34.983

Πανευρωπαϊκά αποτελέσματα ευρωεκλογών Live