Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Πότε θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές – Ποια τα δύο φαβορί

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ  – Πότε θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές – Ποια τα δύο φαβορί Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, επίσημα μπορεί να το… παίζουν χαλαροί μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ανεπίσημα όμως… βράζουν στο ζουμί τους. Γιατί γνωρίζουν πως η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά και δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν τις Εθνικές Εκλογές, τις οποίες αποτάσσονται αυτή τη στιγμή όπως ο διάβολος το λιβάνι.

.Οι "μουσικές καρέκλες" της Ε.Ε. και η ευκαιρία της Ελλάδας με τη Ντόρα

Dora-Bakoyanni-Nicolas-Sarkozy
Το βράδυ της Κυριακής 25 Μαϊου, η Ευρώπη… δεν είχε ύπνο. Και όχι μόνο επειδή οι κοινωνίες των κρατών-μελών περίμεναν τα αποτελέσματα της εθνικής κάλπης για τις ευρωεκλογές, προκειμένου να δώσουν “φωτογραφία ταυτότητας” στους υποψηφίους που θα απαρτίσουν τη νέα σύνθεση ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης.

Ο Στουρνάρας επιλέγει... ηρωική έξοδο, πριν την "απόλυση"

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί κανείς να συναντήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής δυσφορίας που οδήγησε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το τεχνοκρατικό παρελθόν του, και να γίνει πραγματικός πολιτικός.
Δεν ξενίζει λοιπόν ο… αστικός μύθος που κατέκλυσε σήμερα τα ΜΜΕ, με στοχευμένη διαρροή από την πλευρά του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούν στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής του στο dna της Κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές αυτές, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει μόνος του από το υπουργείο Οικονομικών, θυμίζοντας ότι κλήθηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, και σήμερα μπορεί να το παραδώσει σε συνθήκες “ομαλότητας”.
Σημειώνεται ότι το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα ακούγεται έντονα για τη διαδοχή του Γιώργου Προβόπουλου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στο παρελθόν φερόταν να ενδιαφέρεται και για το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η… ηρωική έξοδος του Γιάννη Στουρνάρα έρχεται ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, από τον οποίο εθεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει.
Λίγο αργότερα, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών θέλησαν να… μαζέψουν τις διαρροές και σημείωσαν πως ο κ. Στουρνάρας «συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο».

ysterografa.gr

Πελοπόννησος: Ποσοστά κομμάτων Ευροεκλογών σε Δήμους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXmj918wfpXZXbin3ymVwkfFEnLZ2v1L4IRmQR50Fc025AHgR1Uv6QGPirCdnC6KozYTIBfn1wbg37QoUsGyy5j-OXKB1EYZhQNVe7UdRXqBH7MYMvZoNIn3KmKRICM7-cPoPC5OA1obs/s1600/81226-22.jpg

Προβάδισμα σε 24 από τους 38 Δήμους στην Πελοπόννησο, σημείωσε η Νέα Δημοκρατία , έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πήρε πρωτειά σε 4 από τις 7 πρωτεύουσες Νομών.
Διψήφιο ποσοστό συγκέντρωσαν η ΕΛΙΑ σε 14 Δήμους και η Χ. Α. σε 24 Δήμους στην Πελοπόννησο

Την αποχώρησή του από την πολιτική ανακοίνωσε ο Μουσουρούλης

mousouroulis
Την αποχώρησή του από την πολιτική  και την επιστροφή του στην Κομισιόν όπου εργαζόταν από το 1987 έως το 2004 ανακοίνωσε ο Κώστας Μουσουρούλης μετά την μη εκλογή του στην Ευρωβουλή.
Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και επί χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει στην ανακοίνωσή του:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που με στήριξαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής για μένα, 48 πόλεις σε 13 περιφέρειες, ολόκληρη η Ελλάδα σε εικόνες και ανθρώπους.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τώρα, για μια τελευταία φορά. Κλείνω τη θητεία μου στην πολιτική ζωή, κρατώντας με συγκίνηση στη σκέψη μου όλα όσα περάσαμε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν σταμάτησα λεπτό να δουλεύω για το κοινό καλό της Χίου, των Ψαρών, των Οινουσσών, αλλά και της χώρας συνολικά. Η Ελλάδα και η Χίος θα είναι πάντα κίνητρό μου, ακόμα κι αν δεν είναι η δουλειά μου. Αυτό το πιστεύω και το οφείλω σε αυτούς με τους οποίους συμπορευθήκαμε για ένα καλύτερο σκοπό και αύριο.
Συγχαίρω θερμά τις νέες δημοτικές αρχές στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά και τη νέα περιφερειακή αρχή για την εκλογή τους. Εύχομαι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη των νησιών μας. Εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και την παράταξή μας, προς μια σύγχρονη νέα πορεία για τη χώρα και τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια. Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή επιτυχία στους νέους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

ysterografa.gr

Οι βουλευτές της ΝΔ που "βλέπουν" υπουργείο στον ανασχηματισμό

Megaro-Maximou
Όπως αποκάλυψαν χθες τα “Υστερόγραφα”, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης βρίσκεται προ των πυλών, και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί… αναβρασμός, εν αναμονή των αποφάσεων του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κοιτάζει τη δεξαμενή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ ζυγίζει τις ισορροπίες που θα επιδιωχθεί να τηρηθούν, όπως συμβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό.
Ειδικότερα:

Καλλικράτης και κρίση «έφαγαν» πάνω από τους μισούς δημάρχους – Ποιοι είναι αυτοί που δεν εξελέγησαν στην Πελοπόννησο (λίστα)

Περισσότεροι από τους μισούς δημάρχους που εξελέγησαν το 201ο δεν βρίσκονται στη θέση τους μετά την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, 165 από τους 325 δημάρχους της πρώτης (κουτσουρεμένης) τετραετίας του Καλλικράτη είτε προτίμησαν να πάνε σπίτια τους κάποιοι πάντως από αυτούς προτίμησαν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση) είτε την περασμένη Κυριακή τους έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους (οι υπόλοιποι 112). Σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς παράγοντες δύο είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν τόσο μεγάλη ανανέωση:
1) η προσαρμογή στον «Καλλικράτη» σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των δήμων λόγω της κρίσης και
2) Η αλλαγή του πολιτικού χάρτη της χώρας με τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε και τη μερίδα του λέοντος στους δήμους το 2010 (περί τους 170), ενώ τώρα μένει με μόλις 18 δήμους και αυτούς με δημάρχους που δεν δηλώνουν, καν, ότι ανήκουν στο, πάλαι ποτέ, Κίνημα.
Αναλυτικά  οι δήμαρχοι του 2010 που είτε αποχώρησαν είτε δεν εξελέγησαν στην Πελοπόννησο είναι οι εξής:

Δ. Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων:  Κώστας Λογοθέτης
Δ. Νεμέας: Βαγγέλης Ανδριανάκος
Δ. Ερμιονίδας: Δημήτρης Καμιζής
Δ. Νότιας Κυνουρίας: Γιάννης Μαρνέρης
Δ. Βόρειας Κυνουρίας: Μανώλης Σκαντζός
Δ. Τρίπολης: Ιωάννης Σμυρνιώτης
Δ. Μεγαλόπολης: Παναγιώτης Μπούρας
Δ. Ελαφονήσου: Παναγιώτης Ψαρωμμάτης
Δ. Σπάρτης: Σταύρος Αργειτάκος
Δ. Δυτικής Μάνης: Δημήτρης Γιαννημάρας.
Δ. Τριφυλίας: Κωνσταντίνος Κόλλιας
Δ. Ηλίδας: Ιωάννης Λυμπέρης
Δ. Πατρέων: Γιάννης Δημαράς
Δ. Αιγιαλείας: Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει την αυτοκριτική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ήταν παρά μια… γραφειοκρατική διαδικασία.
Όταν επί δύο μήνες ολοκληρώνεις τις ανά την Ελλάδα ομιλίες σου με το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε» και όταν στην τελευταία προεκλογική σου ομιλία έχεις διαβεβαιώσει ότι «η λαϊκή θύελλα θα ξεσπάσει σαν θύελλα», τότε, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι πρέπει να κάνεις.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τα γνωρίζουν όλοι – και επομένως και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ούτε θύελλα είχαμε, ούτε το ποσοστό που εξασφάλισε μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις εν μέσω τουριστικής σεζόν, ούτε υπήρξε το «τρεις κάλπες, μια νίκη», ούτε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα θεαματικό ποσοστό που να δημιουργεί προϋποθέσεις πλειοψηφικού ρεύματος.

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αν η ισχύ συμβαδίζει με την ενότητα η Ελλάδα πέτυχε με τη λαϊκή ετυμηγορία της Κυριακής την απόλυτη διάσπαση. Κομματίδια σαν τα κρατίδια γέμισαν τη χώρα. Η Ξάνθη και η Ροδόπη βάφτηκε με το λευκό χρώμα του κανενός. Η θρησκεία επικράτησε της πολιτικής, η οποία εξάλλου έχει αποχωρήσει από τη χώρα ολόκληρη. 

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!

Την κυβερνητική ανατροπή που δεν πέτυχε με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ευελπιστεί να επιτύχει μέσα στη συγκυβέρνηση το παρακράτος της χώρας. Ο ανασχηματισμός αποτελεί το νέο και παραδοσιακό βαθύ στόχο μέσα στο Μαξίμου. Οι ισορροπίες στα πολιτικά κόμματα στην κοινωνία επανακαθορίζονται μετά τα χθεσινά μηνύματα  και στην αναταραχή ευνοείται ο δόλος. Για αυτό και η μεγάλη βιασύνη.
Τα Υπουργεία φιλέτα είναι συγκεκριμένα και αναμένονται ομηρικές μάχες για τον έλεγχό τους. Το υπουργείο Οικονομικών αποτελεί έναν κεντρικό στόχο. Όποιος ελέγχει το χρήμα, ελέγχει και τους άλλους. Ο κ.Στουρνάρας θα επιδιωχθεί να απομακρυνθεί. Με τιμές βεβαίως. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με τα 26 δις ευρώ του ΕΣΠΑ και πολλά άλλα προγράμματα είναι ένας λόγος για να πολεμήσεις μέχρι τέλους. Ένας συγκαταβατικός Υπουργός θα αποτελέσει το τελειωτικό πλήγμα στην ανάπτυξη που όλοι περιμένουν από τον κ.Σαμαρά. Ίσως για τελευταία φορά. Φυσικά ο πόλεμος είναι υπεράνω όλων. Έτσι ο κ.Αβραμόπουλος είναι το φαβορί για μία νέα αποχώρηση. Το Αιγαίο για το παρακράτος δεν χρειάζεται διπλωμάτες. Μόνο σκληρούς πατριώτες που θα δώσουν το νεύμα της έντασης. Μίας έντασης που θα έχει θύματα αυτή τη φορά. Ίσως τον ίδιο τον κ.Σαμαρά. 

Ό,τι δεν έδωσε η κάλπη των ευρωεκλογών και δεν προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας πρέπει να προκληθεί. Δύο χρόνια είναι πάρα πολλά για να περιμένει το παρακράτος της χώρας. Ο Πρόεδρος ίσως δώσει τη λύση λοιπόν άθελά του, με το να ορκίσει το συντομότερο την τελευταία, για κάποιους, Κυβέρνηση των κ.κ.Σαμαρά - Βενιζέλου… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Ο Σαμαράς αναζητά πολιτικό και κοινωνικό στήριγμα στην ΕΛΙΑ

samaras-venizelos-vouli
Συνεχώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό να ασχολείται, με το κεντρώο πρόσημο της νέας κυβέρνησης.

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός, όπως σημειώνουν οι «διαρροές» θα έχει δυνατό άρωμα μεσαίου χώρου, με στελέχη κυρίως από τη ΕΛΙΑ, και ίσως και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Σαμαράς, αναζητά την κοινωνική και πολιτική στήριξη μέσα από ανθρώπους και ιδεολογικούς χώρους που ναι μεν στήριξαν την κυβέρνηση αλλά και από την άλλη είχαν κάτι δημιουργικό να πουν. Δεν είπαν ευκόλως ναι σε όλα. «Φώναξαν» για τις τραγικές υστερήσεις που έφερναν νέους φόρους.

Τα ακραία φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου έδειξαν το σκοτεινό πρόσωπο του Μαξίμου. Εκείνο των υπογείων συνεννοήσεων. Έδειξαν ακόμη το ιδεολογικό χάσμα των «Σαμαρικών» με τους «Καραμανλικούς» και τους «Μητσοτακικούς», όταν οι δύο τελευταίοι είναι υπέρμαχοι του κεντρώου χώρου.

Αυτό το γεγονός, μαζί με την ύφεση, τους φόρους, και τις λοιπές κυβερνητικές αστοχίες, σαφώς γιγάντωσε την αγανάκτηση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Οι ακραίες συμπεριφορές και τακτικές εντός της ΝΔ, επιβάλλουν στον κ. Σαμαρά να αναζητήσει τη μέση οδό. Τη μέση οδό της κοινής λογικής.

Ο κ. Σαμαράς, στη νέα κυβέρνηση θα φέρει στελέχη της ΕΛΙΑΣ, όχι μόνο για να δείξει πως έλαβε αυτό το περιβόητο εκλογικό μήνυμα, αλλά και γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη για απεγκλωβισμό της κοινωνίας από φοροεισπρακτικές και μόνο πολιτικές.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr

H σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" του νέου Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου εκλέγει στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο, 16 Δημοτικούς Συμβούλους έναντι 6 που εκλέγει ο συνδυασμός "Ανανεωτική Συνεργασία" του κ. Βλάση Τσιώτου, 4 η Συμπολιτεία του Ανδρέα Ζάρρου και 1 η "Σύμπραξη Πολιτών" του Φάνη Μπρακούλια .
Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον συνδυασμό του νέου Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου εκλέγονται οι:
Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
Νιάρρος Ηλίας, Κουσουλός Κων/νος, Κεκερής Νικόλαος, Κάσσιος Δημήτριος
Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου 
Γκιολής Αναστάσιος, Δουβής Δημήτριος, Xαρτσιάς Αλέξανδρος, Καλύβας Παναγιώτης, Κατσούλης Ηλίας, Αλογογιάννης Εμμανουήλ, Σκόνδρας Αθανάσιος, Κλειώση Αγγελική, Ράλλης Απόστολος, Παναγουλόπουλος Ανδρέας, Χωλέση Σταυρούλα και Ματσούκας Γεώργιος

Από την "Ανανεωτική Συνεργασία" του Βλάση Τσιώτου εκλέγεται ο ίδιος καθώς και οι:
Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
Καραβάς Ανδρέας και  Γκαϊνά Ευφροσύνη
Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου 
Αποστολόπουλος Σπύρος, Μαστέλου Γεωργία και Λάσκος Νικόλαος
 Από την "Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" του Ανδρέα Ζάρρου εκλέγεται ο ίδιος καθώς και οι:
Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
Σακουλάς Ηλίας 
Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου 
 Φίλης Χαράλαμπος και Ψυχογιός Κωνσταντίνος

Τέλος από την "Συμπραξή Πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" του Φάνη Μπρακούλια την μοναδική έδρα του συνδιασμού κερδίζει ο ίδιος.

Οι φιναλίστ για τους κορυφαίους της Α1 Κορινθίας

Οι φιναλίστ για τους κορυφαίους της Α1 Κορινθίας
Για 2η σεζόν η apopsi24.gr διενήργησε ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας, στην οποία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι* που παρακολούθησαν το πρωτάθλημα, οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων της Α1.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι και αγκαλιάστηκε, συνεχίστηκε και φέτος, ώστε να τιμηθούν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και πάλι.
Η εκδήλωση της βράβευσης των κορυφαίων, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Σάββατο 7 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ Αθλούπολης, σε ώρα που θα ξεκαθαριστεί σύντομα.
Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι είναι οι τρεις φιναλίστ σε κάθε θέση (αλφαβητικά και όχι φυσικά με σειρά κατάταξης):

MVP Α1 Κορινθίας (Υπάρχουν 5 λόγω ισοψηφίας)
  1. Αποστολάκης Κώστας (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  2. Λίλιος Άρης (ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ)
  3. Μαρτίνος Αρίωνας (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)
  4. Μαυρέλης Δημήτρης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  5. Μυργιώτης Μάκης (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ (Υπάρχουν 4 λόγω ισοψηφίας)
  1. Καλογερής Στέλιος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)
  2. Κουρούμαλης Ηλίας (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ)
  3. Μητσόπουλος Μάκης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  4. Χόντια Γιάννης (ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
  1. Εσμέτοφ Ρουσλάν (ΚΥΨΕΛΟΣ)
  2. Μαυρέλης Δημήτρης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  3. Σγούρος Δημήτρης (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ
  1. Κριαράς Μάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)
  2. Μαρτίνος Αρίωνας (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)
  3. Πέτρου Σωκράτης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
  1. Αποστολάκης Κώστας (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  2. Μυργιώτης Μάκης (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)
  3. Χρυσαφίδης Μίμης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ U-21
  1. Ζερβός Αλέξης (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  2. Σκούρτης Σταύρος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ)
  3. Σταύρου Γιώργος (ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  1. Λεκουσιώτης Θοδωρής (ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ)
  2. Μεσολόγγης Νίκος (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
  3. Πέρρας Τάσος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
  1. Δασκαλόπουλος Γιώργος
  2. Νεοφυτιάδης Γιάννης
  3. Τσαγκαράκης Πέτρος

Θα βραβευθούν επίσης και οι:
1ος σκόρερ Α1 Κορινθίας: Μάκης Μυργιώτης (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)
1ος σκόρερ Α2 Κορινθίας: Χρήστος Λάππας (ΚΟΡΙΝΘΟ 2006)
1ος σκόρερ Β1 Κορινθίας: Γιάννης Κούτρας (ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ)
1ος σκόρερ Β2 Κορινθίας: Βασίλης Δελής (ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ) και Γιώργος Βουρβόπουλος (ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ)

Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση της βράβευσης

 apopsi24.gr

* Στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο Βασίλης Λάλος απο το ιστιολόγιο   korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr

Ανδρέας Ζάρρος: Κάποιοι το "παθαίνουν" πρώτη φορά. Καλή δύναμη στη νέα δημοτική αρχή

 O επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης , Ανδρέας Ζάρρος , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ανδρέας Ζάρρος"Αγαπητοί Συμπολίτες,
κάποιοι από εμάς έχουμε κάνει αρκετές εκλογές με δεύτερους γύρους και έχουμε ξαναζήσει τέτοιες μέρες. Κάποιοι το "παθαίνουν" πρώτη φορά. Εκ πείρας λοιπόν σας λέω ότι είναι φυσιολογικό οι χαμένοι να λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να εξάπτεστε. Ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν οφείλουμε ν' αποδείξουμε εμείς ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Θα το καταλάβουν όλοι σιγά σιγά. Τόσα ακούσαμε άλλωστε όλον αυτόν τον καιρό και δεν τσιμπήσαμε. Μια κατηγορία παραπάνω και λίγες ειρωνείες θα μας χαλάσουν; Με τίποτα!
Σε λίγες μέρες θα κάνουμε την εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση και θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Οι εκλογές άλλωστε δεν είναι κι η καλύτερη περίοδος της ενασχόλησής μας με τα κοινά. Το υπόλοιπο διάστημα είναι. Μακάρι το νέο ΔΣ να είναι το καλύτερο από αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και οι 27 σύμβουλοι να καταφέρουν να εμπνεύσουν τον κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλή δύναμη στη νέα δημοτική αρχή και στις άλλες δύο μειοψηφίες που θα είμαστε μαζί, γιατί θα τη χρειαστούμε. Όπως θα χρειαστούμε κι όλους εσάς. Και ξέρω ότι θα είστε εκεί και μ' αρέσει..."

Πως ψήφισαν στην Δημότικη Ενότητα Ευρωστίνης

 
Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος με μεγάλη διαφορά εξελέγει νέος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για 5 χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Ειδικότερα τα αποτελέσματα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τελικά έχουν ως εξής.
Ηλίας Ανδρικόπουλος 55.85% (6643 ψήφους, συνολικά 16 έδρες).
Βλάσης Τσιώτος 44.15% (5251 ψήφους, συνολικά 6 έδρες)
στον πρώην Δήμο Ξυλοκάστρου πήραν, Ανδρικόπουλος 57.04% (5001), Τσιώτος 42.96% (3766), και στον πρώην Δήμο Ευρωστίνης Ανδρικόπουλος 52.51% (1642), Τσιώτος 47.49% (1485).
Στον παρακάτω πίνακα τα αποτελέσματα κατά τον 1ο και 2ο γύρο στην Δημότικη  Ενότητα Ευρωστίνης


                       Aνδρικόπουλος    Τσιώτος   
                            AΓ      ΒΓ       ΑΓ   ΒΓ

ΔΕΡΒΕΝΙ
           335    380       244   416         
ΧΕΛΥΔΟΡΙ       180     128          3     30          
ΠΥΡΓΟΣ            266     226        69   114                                       
ΣΤΟΜΙ                 61       49      108     95                    
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ    233     302      127   192        
ΕΛΛΗΝΙΚΟ         45       38       13     15                    
ΚΑΛΛΙΘΕΑ         30       60     142    117      
ΛΥΓΙΑ                123     133       78    121      
ΡΟΖΕΝΑ             293     281     290   361                      
ΣΑΡΑΝΤ/ΧΟ       26        45       44     44

                           1592   1642    1118  1485
 

Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη της σταυροδοσίας

Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη της σταυροδοσίας από τα επτά ελληνικά κόμματα που εκλέγουν εκρποσώπους στο ευρωκοινοβούλιο

Με καταμετρημένο το 27,81%% των σταυρών για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, σιγά-σιγά έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που εκλέγονται από τα κόμματα. Οι πρώτοι θεωρούνται αδιαμφισβήτητοι. Για τις τελευταίες θέσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν καθώς η ψήφος είναι πανελλαδική και έχει σημασία σε ποιες περιφέρειες δεν έχει ενσωματωθεί η σταυροδοσία.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα, από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ και έναν ευρωβουλευτή εκλέγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με βάση την έως τώρα καταμέτρηση προηγούνται οι:

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από Παπούλια

Άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο ΔημοκρατίαςΘέμα άμεσης προσφυγής στις κάλπες έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα. Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, σχολίασε ότι κάποιοι μέχρι το Σάββατο «τρομοκρατούσαν» λέγοντας ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 και 3 μονάδες διαφορά «θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς». Σε δηλώσεις που έκανε αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι έθεσε στον κ. Παπούλια θέμα προσφυγής σε εθνικές εκλογές διότι...

Οι... μπηχτές του Φαήλου για τον Βενιζέλο

failos
Ανεξήγητη θεωρεί την ικανοποίηση που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει συγκεκριμένα πως με τη λογική Βενιζέλου, θα μπορούσε να θεωρηθεί νικητής των εκλογών και ο Κουβέλης.
Συγκεκριμένα ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Ο ζοχαδιακός αντιπρόεδρας πήγε στο μονοψήφιο χάνοντας το 1/3 από ό,τι του είχε απομείνει, βλέπει την πλάτη της ΧΑ και θεωρεί εαυτόν ενισχυμένο. Σύμφωνα με την λογική αυτή ο Κουβέλης έσκισε κι είναι ο μεγάλος νικητής! Δεν πάμε καλά…»

Οι αριθμοί της αυτοδιοικητικής νίκης για τη ΝΔ

ND-Syggrou-flags
Θετικό πρόσημο δίνει η Συγγρού στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η Νέα Δημοκρατία καταγράφει την “αριθμητική της νίκης”, σε Περιφέρειες και Δήμους.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Συγγρού, σε επίπεδο Περιφερειών η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ την 8η την κέρδισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γέννημα-θρέμμα της ΝΔ.
Σε επίπεδο δήμων, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 26 πρωτεύουσες νομών, έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Λεκανοπέδιο, από τους συνολικά 66 δήμους, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τους 29, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί σε μόλις 11, στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο σκορ είναι 9-0, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η “γαλάζια” Παράταξη πέτυχε εμβληματικές νίκες σε Θήβα, Άργος, Αγρίνιο και Νάουσα, με τους δυο τελευταίους δήμους να περνούν στον έλεγχό της, μετά από π0λλές δεκαετίες.
Με βάση την παραπάνω αριθμητική, στη Συγγρού καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες επιδοκίμασαν τη στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηριχθεί σε αυτοδιοικητικές προσωπικότητες σε κάθε περιοχή, αντί να επενδύσει σε “σκληρές” κομματικές επιλογές.

ysterografa.gr

To επίσημο ρολόι της Εθνικής Ελλάδος στο Watchlovers.gr

Εμφάνιση watchlovers ethniki 03.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το www.watchlovers.gr, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του με τo Vichos Group, εμπλουτίζει τις ηλεκτρονικές του προθήκες με μια σειρά από συλλεκτικά ρολόγια της Vostok Europe. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το επίσημο ρολόι της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας, λίγες εβδομάδες προτού να αρχίσει το μαγικό της ταξίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014