Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Υποψηφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος

 


Υποψηφιος Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ανδρέας Ζάρρος

Φωτογραφία: Η αφίσα για τις εκλογές από το μαέστρο Dimitris Arvanitis...

Ο Κωνσταντινόπουλος προβλέπει πτώση της κυβέρνησης!

Odysseas-Konstantinopoulos
Την πτώση της σημερινής κυβέρνησης από την εξουσία, στην περίπτωση που το άθροισμα των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ελιάς” στις ευρωεκλογές είναι μικρότερο από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, διατυπώνοντας την εύλογη απορία του πώς θα καταφέρει να σταθεί και να προχωρήσει η κυβέρνηση στο υπόλοιπο της θητείας της, εφόσον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με διαφορά.
“Aν δεν πάει καλά η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε; Πώς θα πει προχωράμε και πού;”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και την παρουσία του στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι κανείς δεν έχει πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε καλά, και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι θα προτιμούσε να τον είχε δει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της “Ελιάς”.

υστερογραφα

Δραματική εξέλιξη για το χαμένο αεροπλάνο

missing-mh370-plane
Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά σήμερα ότι κλείνουν τα κέντρα που είχαν ανοίξει, και στα οποία μπορούσαν να διαμένουν οι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροπλάνου των Malaysia Airlines που εκτιμάται ότι έχει συντριβεί, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συντρίμμια του.
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι αρχές της Μαλαισίας καλούν τους συγγενείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, και δεσμεύονται να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή μαζί τους, προκειμένου να τους ενημερώνουν για την οποιαδήποτε καινούρια εξέλιξη.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι θα δρομολογηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των επιβατών, που θεωρούνται νεκροί.

υστερογραφα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

 
 Περιοδεία σε χωριά της Κορινθίας ξεκινά από αύριο ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον  συνδυασμό "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του Πέτρου Τατούλη, Πελοπίδας Καλλίρης., επικεφαλής υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Π. Ε. Κορινθίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΎΩΝ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/5/2014
ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ 18:00
ΓΑΛΑΤΑΚΙ 18:30
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ 19:45
ΕΞΑΜΙΛΙΑ 20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/5/2014
ΝΕΡΑΤΖΑ 17:00
ΚΟΚΚΟΝΙ 17:30
ΠΟΥΛΙΤΣΑ 18:00
ΚΡΗΝΕΣ 18:30
ΤΑΡΣΙΝΑ 19:00
ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙ 19:30
ΣΤΙΜΑΓΚΑ 20:30
ΒΕΛΟ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/5/2014
ΑΣΣΟΣ 11:30
ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ 12:15
ΛΕΧΑΙΟ 13:00
ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΙΣΘΜΙΑ - ΚΥΡΑ-ΒΡΥΣΗ 18:00
ΚΟΡΦΟΣ 19:30
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ 20:15
ΣΟΦΙΚΟ 21:00

Ο Καραμανλής προλογίζει βιβλίο

Kostas-Karamanlis
Όπως αναφέρει ο “Βηματοδότης”, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προλογίζει το βιβλίο του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τίτλο “Ρωμιοί της Καππαδοκίας”.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 7 Μαϊου, και θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης και Παναγιώτης Κουρουπλής.
Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει για το αν θα βρίσκεται στην παρουσίαση του βιβλίου και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

ysterografa/gr

Εκλογές 2014: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

ekloges0_983580373
Προκειμένου να διευκολύνει τους εκλογείς που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιφέρειες (ετεροδημάτες) το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων των λεωφορείων των ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών και των δικαστικών αντιπροσώπων, για τις εκλογές του Μαΐου. Μάλιστα, της έκπτωσης θα δικαιούνται και όσοι ούτως ή άλλως βγάζουν μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, πολύτεκνοι), αλλά και όσοι έχουν κάποια έκπτωση επειδή βγάζουν εισιτήριο με επιστροφή. Το μοναδικό έγγραφο που καλούνται να προσκομίσουν οι εκλογείς είναι η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι θα έχουν προτεραιότητα στην έκδοση των εισιτηρίων.

Πένθιμη Πρωτομαγιά στο Νεοχώρι Ζαχαρως

limani1
Πένθιμη  Πρωτομαγιά σήμερα  στο Νεοχώρι Ζαχάρως όπου συγγενείς και  φίλοι του  αποχαιρέτισαν στις 11το πρωί  στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου, τον 28χρονο Γιάννη Κριτσέλη, που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Ο Γιάννης Κριτσέλης που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στη Ζαχάρω και σε νυχτερινό κέντρο στην Κυπαρισσία, διέμενε στο Νιοχώρι όπου αγωνιζόταν στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα., αγνοείτο από το μεσημέρι της Τρίτης που ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδίου και της 27χρονης φίλης του από την Βανάδα Τριφυλίας, όταν οι γονείς των δύο νέων είχαν χάσει τα ίχνη τους. Ο 28χρονος βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, νεκρός από δύτες που ερευνούσαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, μέσα στο νερό, δίνοντας έτσι ένα πολύ οδυνηρό τέλος στην τραγωδία.
Οι δύο νέοι που γνωρίζονταν αρκετά χρόνια ήταν μαζί μέσα στο αυτοκίνητο στην προκυμαία του λιμανιού, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτό κύλησε προς τη θάλασσα καταλήγοντας εκεί. Φαίνεται πως οι δύο νέοι έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν, όμως δεν τα κατάφεραν. Το όχημα τους παρέσυρε στον πυθμένα του λιμανιού, με την κοπέλα να εγκλωβίζεται σε αυτό, ενώ το παλικάρι φαίνεται πως κατάφερε να βγει από αυτό, αλλά όχι και να φτάσει την επιφάνεια...

«Χ»αμένοι βαθμοί σε Περιστέρι, Τούμπα, κερδισμένος ο Αστέρας

Απογοητευμένη Τούμπα, επιπόλαιος ΠΑΟΚ, τυχερός Αστέρας στο 1-1
Πρεμιέρα στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, τα οποία θα αναδείξουν την ομάδα που θα μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και τα υπόλοιπα για το Europa League.
Στο Περιστέρι, ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός... σκόνταψε με αντίπαλο τον Ατρόμητο, καθώς αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη .Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «πράσινους» να προηγούνται στο 18΄ με τον Αμπέντ και τους «κυανόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 56΄ με τον Ταυλαρίδη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 10 παίκτες τα τελευταία 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) λόγω της αποχώρησης του Λαγού με τραυματισμό, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από το Γιάννη Αναστασίου.
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ.Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης (82΄ Φωτάκης), Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (74΄ Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (57΄ Ναπολεόνι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης, Αμπέντ (30΄ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (54΄ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελνετ, Πέτριτς (65΄ Μπεργκ).
Στο μεταξύ, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτερησης, προκλήθηκε ένταση στο Περιστέρι, όταν ένας άνδρας ασφαλείας του γηπέδου αποπειράθηκε να χτυπήσει έναν νεαρό φίλαθλο που είχε εισέλθει στο γήπεδο για να ζητήσει τη φανέλα του Μάρκους Μπεργκ!
«Τι κάνεις εκεί; Χτυπάς παιδί;» του φώναξαν οι Μάρκους Μπεργκ και Ζέκα, ενώ κάποιοι οπαδοί του Ατρομήτου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν στο κυνήγι το σεκιούριτι. Το περιστατικό δεν έληξε εκεί, πάντως, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν προς τους οπαδούς για να τους απωθήσουν και, όπως καταγγέλλουν οι γηπεδούχοι, έφτασαν μέχρι τα κάγκελα για να τους προκαλέσουν.
Ο Γιώργος Σπανός, μάλιστα, έφυγε τρέχοντας από την εξέδρα των επισήμων στην απέναντι πλευρά για να καθησυχάσει το πλήθος. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, από την πλευρά τους, έδειξαν διάθεση να εισβάλλουν με τη σειρά τους, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Στη σχεδόν... άδεια Τούμπα (λόγω απογοήτευσης από την απώλεια του Κυπέλλου), ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ και τελικά έφυγε με την ισοπαλία με σκορ 1 - 1 που τον κρατάει «ζωντανό» στη «μάχη» της Ευρώπης. Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες πέτυχε στο 12' ο Μπαράλες με δυνατό σουτ, ενώ για το «δικέφαλο» του Βορρά ισοφάρισε ο Στοχ στο 59'.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο (79’ Τζαβέλλας), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Βούκιτς), Λούκας (56’ Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ν’Ντο (82’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο (65’ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73’ Χουάνμα)

Αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές και 50.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ - Πειθαρχική δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τον τελικό

Αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές και 50.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ
Τιμωρία «μαμούθ» επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Τούμπας στη ρεβάνς για τα ημιτελικά Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στον «Δικέφαλο» επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών (που θα κληθεί να εκτίσει με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ), καθώς και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη, όμως, εφόσον ισχύει, δυσκολεύει αφάνταστα την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση και το εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League.
Σημειώνεται πως στον ΠΑΟΚ έχει ήδη ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη και για κάποια επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ως υπότροπος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη ποινή.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για πρόκληση «εκτεταμένων επεισοδίων» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το κατηγορητήριο να είναι πιο βαρύ για τους τροπαιούχους «πράσινους», οι οποίοι απειλούνται με αφαίρεση βαθμών, ενώ ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να θεωρηθεί υπότροπος, λόγω των επεισοδίων στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 περ. α και γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/4)».

«Τιμωρός» ο Φωστήρας, κερδισμένα τα Ψαχνά


 
Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο συνεχίζονται – αναφορικά με τα αποτελέσματα – τα πλέι οφ της Football League.

Στο πλαίσιο της χθεσινής 6ης αγωνιστικής ο Φωστήρας πέτυχε νίκη με ανατροπή επί του ΑΟ Χανίων με 2-1 στον Ταύρο,  Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7' με τον Λουκίνα, ο «φονέας» απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Γκίνο από τον Καμπλιώνη και εκτέλεσε ο Σμυρλής και στο 84' πήραν το σπουδαίο «τρίποντο» με γκολ του Μουστογιάννη από σέντρα του Σμυρλή.
Οι γηπεδούχοι… τιμώρησαν έτσι τον ΑΟ Χανίων, που είχε διπλάσιες τελικές από το Φωστήρα, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει ούτε σε βαθμό την υπεροχή του.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Τζάκι Ματάισεν): Γιαννιώτης, Τασουλής, Ρουγκάλας, Ζιαμπάρης, Αχείμαστος, Εμέκα (75' Θ. Μπαστάνης), Τεγούσης (46' Λεοντίου), Γκίνο, Γ. Μπαστάνης, Σμυρλής, Λύρας (67' Μουστόγιαννης).
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Χατζηησαΐας, Πιθαρούλης, Τσατσαρής, Γκούμας (80' Παπατζίκος), Καμπλιώνης, Βασιλόγιαννης (65' Κοσταντίνοφ), Λουκίνας (74' Βαλλιάνος), Πάγκαλος, Μαραγκουδάκης.

Στην Κατερίνη Αιγινιακός και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0!
Σίγουρα ο Αιγιανιακός δεν είναι εύκολος αντίπαλος, το αντίθετο, μάλιστα, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε για 5ο σερί ματς στα πλέι οφ μακριά από τη νίκην (μόλις δύο οι πόντοι του σε αυτά τα πέντε ματς).
Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν κερδίσει στην πρεμιέρα 2-1 την Κέρκυρα στο νησί των «φαιάκων» είχαν πιο πολλές φάσεις από τον Αιγινιακό στο α' μέρος (είχε και η ομάδα της Κατερίνης, πάντως, καλές στιγμές) με κορυφαία την αντεπίθεση του Μπρέσκα στο 42'. Ο Σλοβάκος βγήκε μόνος με τον Τόλιο, αλλά δεν εκτέλεσε σωστά.
Στο β' μέρος ο ρυθμός έπεσε, η κούραση επηρέασε εμφανώς τους ποδοσφαιριστές, οι ευκαιρίες εκατέρωθεν μειώθηκαν δραματικά και μοιραία έμεινε το 0-0.
Στο 90' Λιόλιος αποβλήθηκε, καθώς αρχικά αντίκρισε κίτρινη κάρτα επειδή σταμάτησε με φάουλ την αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» και ακολούθως είδε και 2η λόγω διαμαρτυρίας.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης):Τόλιος, Σαμαράς, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Κωνσταντινίδης (23' Ζούρκος), Φαμπίνιο, Λαζαρίδης, Μανζάνο (46' Μπελόν), Γκέσιος (59' Γεωργίου), Πέντα, Κουτσοσπύρος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Κωστούλας, Γιαλούσης, Κατσιαρός (46' Ζέρης), Καρράς, Ρόκας, Πινδώνης, Μόνχε, Κριστόμπαλ (64' Κατσίκης), Μπρέσκα, Ιωάννου (77' Γκούρμα).

Στο «Πανθεσσαλικό», ο Ηρακλής Ψαχνών συνέχισε την αήττητη πορεία του στα πλέι οφ και συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα σε άνοδο. Ηρθε ισόπαλος 0-0 με τη γηπεδούχο Νίκη Βόλου, στο ντέρμπι κορυφής και παρέμεινε δεύτερος, μαζί με την Κέρκυρα, στο -1 από την πρωτοπόρο Νίκη.
Οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για την άνοδο, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Ανιέτε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης (84' Μπιτσάκος), Σοϊλέδης, Γιώτας, Ρεπετσάς, Πινιέιρο, Σουλίδης, Μανουσάκης (84' Ακασού), Ρονκάτο (60' Ισαάκ), Ανιέτε, Τζιώρας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Τζανής, Γκεμίσης, Τσιμότζι, Καλαϊτζίδης (61' Μπουμάλ), Ντελέκος (46' Κρητικός), Ντινιωτάκης (33' Τσούτσης), Σταματής.

Στο «Καυτανζόγλειο», Ηρακλής και Κέρκυρα ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπαλντοβαλίεφ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 22' σε μια φάση που η μπάλα φαίνεται ότι πέρασε τη γραμμή του τέρματος, ενώ ο ίδιος σκόραρε στο 31' αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ (λανθασμένη απόφαση).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής βελτιώθηκε, ισοφάρισε στο 56' με πέναλτι του Πορτουλίδη, ήταν καλύτερος, αλλά παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το 1-1 δεν άλλαξε.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Πουρτουλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Ματσούκας), Λίμα, Χιονίδης (53' Ζάχορα), Κουρούπης, Σιατραβάνης, Κοντέων, Κοντοδήμος (34' Ιντζόγλου).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μαραγκός, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Κουτσόπουλος, Γκόμεζ, Ζορμπάς (85' Γυφτόκωστας), Ναγιάρ (71' Κρητικός), Σουάνης (71' Βλάχος), Μπέριαν, Μπαλντοβαλίεφ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Φωστήρας – ΑΟ Χανίων 2-1
Αιγινιακός – Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Νίκη Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών 0-0
Ηρακλής - Κέρκυρα 1-1

Ο Μάιος μας έφτασε,

Ο  ΜΑΪΟΣ
(Ποίημα Αγγελου  Βλάχου)
Ὁ  Μάιος μᾶς ἔφτασε.
Ἐμπρός.  Βῆμα ταχύ
νά τόν προϋπαντήσωμε
παιδιά στήν ἐξοχή.

Δῶρα  στά χέρια του πολλά
καί ὅμορφα κρατεῖ.
Καί τά μοιράζει γελαστός
σέ ὅποιον τοῦ ζητεῖ.

Φέρνει τραγούδια καί χαρές,
λουλούδια καί  δροσιά.
Καί μυρωδάτη φόρεσε
ὡραία φορεσιά.

Πᾶμε  κι' ἐμεῖς νά πάρωμε.
Μή χάνωμε καιρό.
Μᾶς φτάν' ἕνα τριαντάφυλλο
κι' ἕνα  κλαρί  χλωρό.

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δίνει το κλίμα, ρε παιδί μου. Πάει το Πάσχα με τ’ αρνιά και τα κοκορέτσια, φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε.
Οι γιορτές τελειώσανε και η καθημερινότητα ξαναρχίζει, βρίσκοντας τους περισσότερους με επιπλέον βάρος. Βέβαια, μπορεί να φάγαμε πολύ τη Λαμπρή, αλλά δεν περιμέναμε ότι η επίπτωση αυτή θα ήταν μεγάλη στο βάρος μας συμμετέχοντας στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γνωστό για την πλουσιότητά του, αλλά και για τη χοληστερίνη του. Βέβαια, εμείς δίνουμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας, αφού ο Μάιος θα είναι όλος δικός μας για να κάνουμε δίαιτα, ρίχνοντας όχι μόνο κιλά, αλλά και χοληστερίνη, ουρικό, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και ότι άλλο είχε ανέβει, ως παρενέργεια του πασχαλινού τραπεζιού.
Γι αυτό και «από αύριο δίαιτα»
Θα μου πεις: -Ποια αρνιά ρε μεγάλε, στη φτήνια τη βγάλαμε, με κοτοπουλάκι στο φούρνο. Ας όψεται η ρημάδα η κρίση, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι κλπ. Γι’ αυτό σας λέω λοιπόν, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα, Τώρα βουρ για εκλογές...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Οι αυριανές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Παρασκευής 2 Μαΐου
·         Το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη μας η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Σωτηρίου. Θα επισκεφθεί την αγορά του Ξυλοκάστρου και θα συνομιλήσει με πολίτες.
·         Το βράδυ στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία στο Μελίσσι στο καφενείο Γιαννακούλια για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές με ομιλητές τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το συνδυασμό Πελοπόννησος Πρώτα και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Ψυχογιό και Περικλή Μενούνο.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ξυλόκαστρο 1 Μαΐου 2014

Ο Άιρτον Σένα και η Γενιά των νικητών (video)

Ayrton-Senna
Twitter@EmOikonomidis
Εκείνη η Πρωτομαγιά του 1994 ήταν σίγουρα διαφορετική. Κυριακή του Πάσχα, και στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, η “καταραμένη στροφή” στην πίστα της Ίμολα τερμάτισε πρόωρα, άδικα και δραματικά τη ζωή του μεγαλύτερου πιλότου όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1. Ο Άιρτον Σένα πάτησε γκάζι για τον ουρανό, και το συναρπαστικότερο ίσως μηχανοκίνητο άθλημα δεν ήταν ποτέ έκτοτε το ίδιο.
Ίσως να είναι άδικο να “φωταγωγείται” το πλήρες μέγεθος της προσωπικότητας και της αξίας κάποιου, αφού έχει φύγει. Ο Σένα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος όταν έφυγε. Απλά, χωρίς εκείνον, η Φόρμουλα 1 δεν κατάφερε ποτέ ξανά  να συγκινήσει και να συναρπάσει στον βαθμό που το έκανε εκείνος. Ο Σουμάχερ για παράδειγμα, ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που χόρευε στη βροχή. Σπανίως όμως ξεσήκωνε με την παράτολμη οδήγησή του, άλλους να… χορέψουν στον ρυθμό του.
Ο Άιρτον Σένα υπήρξε επρόσωπος της Γενιάς των νικητών. Του Μάικλ Τζόρνταν (και των Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ) στο μπάσκετ. Του Ντιέγκο Μαραντόνα στο ποδόσφαιρο. Του Σεργκέι Μπούμπκα στο επί κοντώ. Του Αλεξάντερ Ποπόφ στην κολύμβηση. Του “πάπια” Μάικλ Τζόνσον στον στίβο.
Αθλητές που, ο καθένας στον τομέα του, δεν κυριάρχησαν απλά. Γύρισαν σελίδα. Αποτέλεσαν οι ίδιοι το tipping point γύρω από το οποίο περιστρέφεται πλέον η ιστορική αφήγηση. Ο θαυμασμός. Η σύγκριση με το πριν και το μετά. Άφησαν το προσωπικό αποτύπωμά τους, κατά τρόπο εκκωφαντικό.
Bigger than the game… Τόσο απλά.

Video

ysterografa.gr

Δημόσιο: 94.000 λιγότεροι υπάλληλοι έως το 2018 – Από που θα φύγουν (πίνακας)

Τις 94.385 θα φτάσουν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο την περίοδο 2014 – 2018 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μόνο το 2014 εκτιμάται ότι θα φύγουν (απολύσεις + συνταξιοδοτήσεις) από το Δημόσιο 21.846 υπάλληλοι, η μερίδα του λέοντος (17.486) από την κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα. Ανάλογος θα είναι και ο αριθμός το 2015, οπότε θα αποχωρήσουν 20.474.
Αντίστοιχα θα υπάρξουν και προλήψεις που την πενταετία θα φτάσουν τις 65.728 με το μεγάλο μέρος τους να πραγματοποιούνται επίσης στην κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 28.657 υπαλλήλους.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

aftodioikisi.gr

Περιφέρεια Πελοποννήσου "Να ζει κανείς ή να καπνίζει;"

Εγκαίνια πολυχώρου εκπαιδευτικών δράσεων κατά του καπνίσματος και βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα 
Εμφάνιση DSC00036_zpsa6b1cbb2.jpg


H Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργική ενασχόληση των νέων και την πολιτιστική τους ανάπτυξη πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς και την ενθάρρυνση και επιβράβευσή τους.
Εμφάνιση DSC07535.JPGΕιδικότερα, η φετινή σχολική χρονιά (2013-2014) είναι αφιερωμένη σε δράσεις κατά του καπνίσματος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατρο-Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Heart II. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα  «Να ζει κανείς ή να καπνίζει;» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ευρωβουλευτές

misthoi-politikoi-570
Ποιες θα είναι οι απολαβές των υποψηφίων που θα εκλεγούν στις επερχόμενες δημοτικές και ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα υποδεικνύει πρόθεση προσφοράς στα κοινά ή ευκαιρία πλουτισμού την ώρα που ο βασικός μισθός ανέρχεται στα 510 ευρώ.
Τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές των αιρετών έχουν συρρικνωθεί, ακολουθούν όμως αναλογικά τις μειώσεις των αποδοχών των υπόλοιπων Ελλήνων; Για τον καθορισμό των απολαβών των δημοτικών εκπροσώπων, ο νόμος 3852/2010, γνωστός και ως «Καλλικράτης», παίρνει ως μέτρο τον μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείων και με βάση πληθυσμιακά κριτήρια καθορίζει τις αποδοχές των εκλεγμένων.
Για παράδειγμα, οι πρώτοι «καλλικρατικοί» μισθοί δημάρχων σε δήμους 20.000 έως 100.000 κατοίκων αναλογούσαν στο 80% του μισθού του γενικού γραμματέα, ενώ οι μισθοί των αντιδημάρχων στο 50% αυτών των δημάρχων
. Με το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι αποδοχές του γ.γ. μειώθηκαν σημαντικά συμπαρασύροντας και τους μισθούς των αιρετών οι οποίοι αναδιαμορφώθηκαν. Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου αμείβεται πλέον με 4.750,00 ευρώ μηνιαίως, ο Περιφερειάρχης με 4.275,00 ευρώ και οι αντιπεριφερειάρχες με 3.260,25 ευρώ.

Ο Mr. Potami απεχθάνεται το κρατικό χρήμα – το ακούσαμε και αυτό!

ert-louketo
Ο Ρομπέν του λαϊκισμού, δήλωσε πως δεν «καταλαβαίνει» γιατί χρειάζονται τα κόμματα την κρατική επιχορήγηση εκατομμυρίων, όταν ο ίδιος κάνει προεκλογική καμπάνια με εκατό χιλιάδες ευρώ .. μέχρι στιγμής...

Όταν έκανε «παρέα» και φωτογραφιζόταν με όλους τους πολιτικούς που καταδικάστηκαν από το λαό και κάποιοι και από τη δικαιοσύνη, δεν είχε ακούσει για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων;

Όταν πληρωνόταν από το κράτος για να κάνει τις εκπομπές του και να γίνει στο πανελλήνιο γνωστός με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, δεν ήξερε τι σημαίνει κρατικό χρήμα; Δεν ήξερε τις παθογένειες της κρατικής τηλεόρασης με τις πανάκριβες παραγωγές που τελικά την οδήγησαν στο λουκέτο;;

Έλεος με τον λαϊκισμό. Ο κεντρώος χώρος που επιδιώκει να διεισδύει ο Mr. Potami δεν χρειάζεται άλλη υποκρισία και ούτε θεόσταλτους σωτήρες.

Λύσεις χρειάζεται η πατρίδα μας και ο Ρομπέν του λαϊκισμού ακόμη δεν έχει ξεστομίσει καμία. Ακολουθεί τον γνωστό δρόμο «πετώ πέτρες» σε όσους έχει δώσει κυβερνητική εξουσία ο λαός μέσω των εκλογών!! … και «φτύνω εκεί που έτρωγα»…

Ο Ρομπέν παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι η λύση. Και το δείχνει κάθε μέρα..

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr

ΧΩΡΕΥΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΗ


</></></></></></></>

Μικρογραφία
Απο τα ωραιατερα της Φυλιώ Πυργάκης ...


Απο τα ωραιοτερα της Φυλιώ Πυργάκης 2ο μέρος
Μέγάλες επιτυχιες με τη Φυλιώ Πυργάκη ... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Derveni Greece

Mες του Μαγιού τις Μυρουδιές






Γνωστα μουσικά κοματια με πιανο και κιθαρα ... Derveni Greece

Ο πρόεδρος του Πανκαμαριακού, Μάνος Αλογογιάννης, υποψήφιος με τον Ηλία Ανδρικόπουλο

Και τρίτος άνθρωπος του αθλητισμού, , εκτός από τον Σύμβουλο του Αστέρα Δερβενίου, Κώστα Κουσουλό και τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, Χαράλαμπο Κόνδητ, θα βρεθεί ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Πανκαμαριακού, Μανώλη Αλογογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Ανδρικόπουλου.
Έχει σπουδάσει Μηχανολογία στην ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ, είναι 11 χρόνια υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και τα τελευταία 3 χρόνια έχει αναλάβει πρόεδρος στην ομάδα του Πανκαμαριακού.
Ένας άνθρωπος με ήθος, που θέλει να βοηθήσει το Δήμο του και για αυτό αποφάσισε να στηρίξει τον Ηλία Ανδρικόπουλο και το συνδυασμό «Ομόνοια Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης».

Πελοπόννησος ....Στις 30 Μαΐου τέλος τα αναλογικά κανάλια - Θα εκπέμπουν όλα ψηφιακά

Πελοπόννησος ....Στις 30 Μαΐου τέλος τα αναλογικά κανάλια - Θα εκπέμπουν όλα ψηφιακά

Τέλος τα αναλογικά κανάλια σε Πάτρα, Κόρινθο, Πύργο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη . Οι πομποί μετάδοσης αναλογικού σήματος κλείνουν στις 30 Μαϊού και ολοκληρώνεται  η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για την Πελοπόννησο.
Όσοι διαθέτουν παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις θα πρέπει να προμηθευτούν εγκαίρως αποκωδικοποιητή MPEG-4 για να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους κανάλια, με κρυστάλλινη εικόνα και χωρίς παράσιτα.
Σε κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχαήλ Παπαδόπουλου και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου, τροποποιούνται οι ημερομηνίες διακοπής των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών, ως εξής:
18 (Πάτρα), 19 (Κόρινθος), 22 (Πύργος), 23 (Τρίπολη), 24 (Ναύπλιο), 25 (Καλαμάτα), 26 (Σπάρτη) στις 30/5/2014.

Εγκαίνια εισόδου Νεμέας, Παρασκευή 2 Μαΐου, 12:00 μμ



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVXmb4f-OEdgieCOmIxdhL7_9WcC2Sc9_g23tdobWqvDnwacfijnZQiD7U4bkQaLcM0T29OtRjO-LVud0IwnrjLqR7UiwID9g8rdYvTcxtY2E8LLxV0Oau2hv5WV0x1SD9mmpZicHI97A/s1600/DROMOS+2.jpg
Τα εγκαίνια της εισόδου της Νεμέας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Μαΐου 201 4, στις 12:00 μ.μ. 

Το έργο “Βελτίωση της οδού σύνδεσης της πόλης Νεμέας με την εθνική οδό  Κορίνθου-Τρίπολης”, προϋπολογισμού 4.100.000,00€ (με Φ.Π.Α.), αφορά τη βελτίωση 2.800μ περίπου οδού σύνδεσης της πόλης της Νεμέας με την Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου –Τρίπολης.

Θερμή υποδοχή στον Ηλία Ανδρικόπουλο στα χωριά Καλλιθέα , Λυκοποριά, Στόμι , Λυγιά και Πύργο.


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/1481330_1427662284154029_859835831_n.jpg?oh=bbc22381ea7958336685f5a7c1a452a4&oe=53637935&__gda__=1399013635_f4f475aa44241f069fe247aeffb6014b
 Δεύτερη ημέρα περιοδειών για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνής και επικεφαλή του Δημοτικού συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης
Από τις 7 το απόγευμα ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , πλαισιωμένος από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους  του κεντρικού ψηφοδελτίου του συνδυασμού  του, ξεκίνησε την περιοδεία του στα χωριά  Καλλιθέα , Λυκοποριά, Στόμι , Λυγιά και Πύργο.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10331732_1427662294154028_915948748_n.jpg?oh=4fc9d1036875d3c980de6d894746b8c5&oe=53636EB1&__gda__=1399002740_a39672b212f63835178c23f7b4f05deb
Στον Πύργο, παρά την προχωρημένη ώρα τον κ. Ανδρικόπουλο στο κατάμεστο καφενείο περίμεναν πάνω από 100 άτομα
Σε όλα τα χωριά ο κ. Ανδρικόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής  ενώ μίλησε σε πολυπληθή ακροατήρια δείχνωντας πως έχει τον πρώτο λόγο γιά τις εκλογές
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουος στις ομιλίες του προς τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε από καρδιάς για την μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του  και υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει να κάνει με την ισόρροπη ανάπτυξη, τη συνοχή και την ισοτιμία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Βασικοί άξονες στην παραπάνω προσπάθειά μας θα είναι:
• Η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων,
• Η Διαφάνεια,
• Η Ανθρωπιά και
• Η Αξιοκρατία
Τέλος, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συστρατευτούν ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Πέτρος Τατούλης για το δρόμο Φωκιανός - Κυπαρίσσι "Υλοποιούμε όνειρο 20 ετίας"

Εμφάνιση DSC_6731.JPG

Εμφάνιση P4300127.JPG
"Ευθύνη μας είναι να ενώσουμε το σύνολο της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, αφού με το έργο αυτό θα συνδέσουμε την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων για την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος Φωκιανός - Κυπαρίσσι, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, και τόνισε ότι "ακόμα και σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο, που αποτελούσε για 20ετίες προσδοκία και μόνο, αλλά και σε τόσο δύσκολους καιρούς, αποδείξαμε ότι με τη φροντίδα μας, το σχέδιό μας και την αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμούς επιτυγχάνουμε σημαντικά έργα και αποτελέσματα".