Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα & Χαρούμενες Γιορτές!

Καλό Πάσχα & Χαρούμενες Γιορτές!

Το eklogika.gr, η iservices & το legallive σας εύχονται Καλό Πάσχα & Χαρούμενες Γιορτές!
Ελπίζουμε επίσης και ευχόμαστε, ο προεκλογικός αγώνας που αρχίζει, να περιλαμβάνει ουσιαστική εποικοδομητική αντιπαράθεση και να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα φέρουν καλύτερες ημέρες για τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λυγιά επι της N.E.O.Κορίνθου - Πατρών

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών , όταν αυτοκίνητο που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα συγκρούστηκε με άλλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας. Το δυστύχημα έγινε στο 139ο χιλιόμετρο στο ύψος της Λυγιάς κοντα στο Δερβένι, όταν ένα Ι.Χ. το οποίο κατευθυνόταν προς την Αθήνα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο όχημα το οποίο κατευθυνόταν προς την Πάτρα. Η 68χρονη συνοδηγός του οχήματος που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων τραυματίστηκαν ελαφρά.

“Τα ψάρια, η μπανάνα και η γενική αναταραχή στη φυσούνα”

“Τα ψάρια, η μπανάνα και η γενική αναταραχή στη φυσούνα”
 Το φως της δημοσιότητας είδαν τα όσα γράφτηκαν στο τετρασέλιδο φύλλο αγώνα του επαναληπτικού ημιτελικού για το κύπελλο, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Τούμπας.
Το “Goal” αναφέρει λεπτομέρειες για όσα έγραψε ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος στο φύλλο αγώνα για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΑΡΥΤΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ - Ο τελικός τού στερεί το Τσάμπιονς Λιγκ...

Ο τελικός τού στερεί το Τσάμπιονς Λιγκ...

Βαρύτατη τιμωρία που μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένει τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν προχθες στην Τούμπα.

Μια τιμωρία η οποία, λογικά και αφού συνταχθούν οι εκθέσεις και τα κατηγορητήρια, θα περιλαμβάνει από τιμωρία της έδρας του «δικέφαλου» μέχρι και αφαίρεση βαθμών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τα πλέι οφ της Super League που αρχίζουν στις 30 Απριλίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και αφού είναι σίγουρο ότι τα επεισόδια θα χαρακτηριστούν εκτεταμένα, ο «δικέφαλος» απειλείται με αποκλεισμό της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών (!) για την εισβολή των οπαδών του και την επίθεση σε παίκτες και ανθρώπους του πάγκου του Ολυμπιακού.
Πέραν αυτού, ο ΠΑΟΚ απειλείται με αποκλεισμό της έδρας του και για πολλά άλλα παραπτώματα και όλα θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών και το τι ακριβώς θα αναφέρουν από τα πολλά που έγιναν και πόσα από αυτά αλλά και πώς θα αναφερθούν στις εκθέσεις, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν στην παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και τη σύνταξη του κατηγορητηρίου από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα εκδικάσει την υπόθεση. Επιπροσθέτως, πολύ βαρύ αναμένεται να είναι το πρόστιμο το οποίο θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ.
Το σημαντικό στην περίπτωση της αφαίρεσης βαθμών είναι ότι με δεδομένο ότι η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει επικυρωθεί, η όποια αφαίρεση βαθμών που λογικά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αναμένεται να ξεκινήσει από τα παιχνίδια των πλέι οφ -αν και αυτό αναμένεται να αποτελέσει κρίση της επιτροπής που θα εκδικάσει την υπόθεση-, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ απειλείται να ξεκινήσει με μείον βαθμούς τη διαδικασία ή να του αφαιρεθούν στη συνέχεια και όλα αυτά να του στερήσουν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ» - Παραίτηση Σαρρή

Παραίτηση Σαρρή και διακοπή του τελικού

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μαζί με όλη τη διοίκηση σκέφτεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα, ενώ η ομοσπονδία έστειλε μήνυμα προς τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου για αναβολή ή και για διακοπή του τελικού αν γίνουν επεισόδια.

Διακατέχονται από κόμπλεξ όσοι «μιλούν» για το Άγιο Φως




















Άρθρο του Νίκου Πέππα

Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, για το κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός ή ακόμη και για τη γνησιότητά του.

Η τέλεση της αφής του Αγίου Φωτός ως γνωστό, αποτελεί ιστορικά προνόμιο του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Επαναλαμβάνεται κάθε Μέγα Σάββατο το μεσημέρι, στη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού. Την παρακολουθούν χριστιανοί από όλα τα δόγματα αλλά και αλλόθρησκοι από όλο τον κόσμο. Είναι παγκόσμιο «γεγονός» και ανήκει σε όλη την Οικομένη.

Είναι ο συμβολισμός της Ανάστασης και μαζί με τη γέννηση του Χριστού οι κορυφαίες «στιγμές» για την Ελληνορθόδοξη πίστη.
Όσοι δεν πιστεύουν στην αυτανάφλεξη των κεριών, είναι δικαίωμά τους. Όσοι θεωρούν πως η μετάβαση του Αγίου Φωτός στην πατρίδα μας είναι δαπανηρή διαδικασία είναι κι αυτό δικαίωμά τους. Σε καμία περίπτωση δεν τους επιτρέπεται όμως να προσβάλλουν την πίστη εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων, και ως εκπρόσωποι πολιτικών φορέων να υιοθετούν «εξτρεμιστικές», θρησκευτικά απόψεις. Γιατί είναι δημόσια πρόσωπα και όπως «αγωνίζονται» για το χτίσιμο των τζαμιών με την ίδια ακριβώς θέρμη πρέπει να αφήσουν ήσυχη την πίστη μας.

Τι εξυπηρετούν; Τίποτα. Μόνο την εγκεφαλική τους ανοησία. Αναζητούν μόνο τη δημοσιότητα. Αγνοούν πόσο καταλυτική είναι για τη συνοχή της κοινωνίας μας, η πίστη. Ο βράχος ελπίδας για όλους μας, τις ώρες της κρίσης.

Προσβάλλουν όχι μόνο την πίστη των απανταχού Ελληνορθόδοξων αλλά και την ίδια την Εκκλησία που έχει σταθεί δίπλα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Έθνους. Αλλά και για αυτούς που αγνοούν την ιστορία, ας δουν σήμερα, το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της.

Μόνο από κόμπλεξ διακατέχονται όσοι μιλούν για το Άγιο Φως. Από βαθύ κόμπλεξ.

Νίκος Πέππας
Αντιδήμαρχος Διονύσου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ
www.nikospeppas.gr

 

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι
εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,
και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ( 21 - 4 - 1995) video



Τα Άγια και φρικτά Πάθη της Μεγάλης Παρασκευής


Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς…
Η δίκη ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.
Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο διοικητή.
Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του.
Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο. Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς.
Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων). Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν. Η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.
Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.
Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει. Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.

Σφοδρή επίθεση του Σεραφείμ σε ΣΚΑΪ!

mitrop-serafim
Σφοδρή επίθεση στον ΣΚΑΪ εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος χαρακτήρισε ως αντιχριστιανική και απάνθρωπη τη συμπεριφορά του καναλιού του Φαλήρου με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ του DiscoveryChannel Ιησούς: Θεωρίες Συνωμοσίας.
Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Σεραφείμ:

Σεισμός 4,1R στη Ναύπακτο

seismos2
Σεισμική δόνηση 4,1 Rσημειώθηκε σήμερα το πρωί 2 χλμ βορειοανατολικά της Ναυπάκτου
Εκτός από την Ναύπακτο, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Αίγιο, το Γαλαξίδι και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Φωκίδας.

Επιστολή Ολυμπιακού σε Δένδια για τα έκτροπα στην Τούμπα

marinak_600_319
Η οργή ξεχειλίζει στις τάξεις του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν στον επαναληπτικό ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους τόσο για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο και για να μην επαναληφθούν ποτέ ανάλογες σκηνές στο μέλλον.
Η διοίκηση της ΠΑΕ μετά από συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους συνεργάτες του αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, με την οποία ο Ολυμπιακός απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και λήψη μέτρων προκειμένου να μην βρεθεί άλλη ομάδα στη θέση των Πειραιωτών. Οι «ερυθρόλευκοι», παράλληλα, στηλιτεύουν τους τρεις εισαγγελείς, τους παρατηρητές του αγώνα, αλλά και την αστυνομία για τη στάση τους κατηγορώντας πως δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τα όσα συνέβησαν και δεν προστάτεψαν την αποστολή.
Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Σαμαράς σε Ανδριανό: Να βρεθεί τώρα λύση για τη βία στα γήπεδα

andrianos-samaras2
Τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν στην Τούμπα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τηλεφώνησε στον υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Ανδριανό, και ζήτησε να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη των προέδρων των ΠΑΕ για να βρεθεί λύση στο θέμα της βίας, πριν θρηνήσουμε θύματα στα ελληνικά γήπεδα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Goalστόχος είναι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης και να συμφωνήσουν σε θεμελιώδη θέματα, όπως διαιτησία, τοποθέτηση προσώπων κοινής αποδοχής σε ΕΠΟ και SuperLeague

Περιφέρεια, Αντιπεριφερειάρχες και Νόμος Καλλικράτη

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Προερχόμενη από το Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης που τον υπηρέτησα πριν την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη, θεωρώ ότι σήμερα, ο θεσμός αυτός καίτοι έχει ελλείψεις και αδυναμίες, εκ κατακλείδι, συμβάλλει στην ορθολογική, συγκεντρωτική και στοχευμένη διαχείριση, υπό το πρίσμα της περιφερειακής δημοκρατίας, που διαφοροποιεί όσα μέχρι σήμερα πιστεύαμε για τα αμιγώς τοπικά συμφέροντα.

Έτσι πλέον υπάρχει σχεδιασμός και συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο των διεκδικήσεων, αναγκών, προτεραιοτήτων, επίλυσης προβλημάτων  και εφαρμογής πολιτικών, που άπτονται των ζητημάτων της περιφέρειας, μέχρι και επιμέρους καθηκόντων της κεντρικής διοίκησης.

Ευτυχώς που ο Θεός έπεσε πάνω στον Κάστρο και όχι στο… Ποτάμι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το έχει φαίνεται η μοίρα μας.

Χρόνια τώρα, σε κάθε εθνική ή θρησκευτική εορτή βρίσκεται πάντα κάποιος να αμφισβητήσει ετούτο ή εκείνο – με κίνητρα που δεν είναι πάντοτε σαφή, αν και είναι βέβαιο πως υπάρχει πάντα το προσωπικό κίνητρο προβολής μιας εκκεντρικής προσωπικότητας.

Εσχάτως, μας προέκυψε και το «Ποτάμι».

Στην αρχή διατύπωσε μια σειρά από χιλιοειπωμένες «θέσεις», που αποτελούν την επιτομή της κοινοτυπίας.

Μετά, μας ενημέρωσε πως μέχρι τις ευρωεκλογές τις αποφάσεις θα λαμβάνει ο ίδιος ο αρχηγός, αφού προηγουμένως θα διαβουλεύεται από ένα συμβούλιο που θα έχει ο ίδιος διορίσει.

Μείωση Δημοτικών Συμβούλων σε Δήμο Κορινθίων και Ευρωστίνη

Με απόφαση του Υπουργου Εσωτερικων Γιάννη Μιχελάκη ορίζεται ο  αριθμός  δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010 με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή.
Σημειωνεται ότι ο αριθμός των συμβούλων με βάση την τελευταία απογραφή, ορίζεται ανά δημοτική ενότητα.
Στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, σύμφωνα, με την τελευταία απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας ανέρχεται στους 4.180 κατοίκους , και εκλέγονται 7 δημοτικοί σύμβουλοι , αριθμός μειωμένος κατά ένα σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010 όπου είχαν εκλεγει 8.
Μειωμένο  κατά 8 δημοτικούς συμβούλους θά είναι και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων που θα εκλέξει 33 δημ. συμβούλους έναντι 41 που είχαν εκλεγεί στις  δημοτικές εκλογές του 2010.

Η απόφαση  ΕΔΩ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ