Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Άρης: Η Αθήνα πρέπει να φύγει από τη μιζέρια και το τσιμέντο (video)


ariskoulouma
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, γιόρτασε τα Κούλουμα μαζί με κατοίκους της πόλης στο πάρκο ΚΑΠΑΨ.
Στη συνέχεια ο κ. Σπηλιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Γιορτάζουμε σήμερα μαζί με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, σε ένα ξεχωριστό χώρο που πρέπει επιτέλους να γίνει χώρος πράσινου και πολιτισμού, τα Κούλουμα που έχουν βαθιές Αθηναϊκές ρίζες.
Ένα είναι βέβαιο ότι ο Δήμος πρέπει να γίνει συμμετοχικός, την πρωτοβουλία να έχουν οι πολίτες για τους πολίτες. Έτσι λοιπόν σήμερα σ’ αυτό τον ξεχωριστό χώρο, οι πολίτες με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά, με δωρεάν φαγητό, με μουσική γιορτάζουν την πρωτοβουλία να γίνει εδώ ένας ελεύθερος χώρος πράσινου και πολιτισμού που θα παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.
Επιτέλους η Αθήνα πρέπει να φύγει από το γκρίζο, από τη μιζέρια, από το τσιμέντο. Πρέπει να ξαναζήσει, πρέπει να γίνει πράσινη. Πρέπει η Αθήνα να γίνει συμμετοχική. Από τους πολίτες, για τους πολίτες».
VIDEO
ysterografa.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 47

το νέο τεύχος του Πολιτιστικού Βήματος Φενεού

Προεπισκόπηση

Τελεσίγραφο του ρωσικού στόλου στις ουκρανικές δυνάμεις για αποχώρηση από την Κριμαία

forces

Ο ρωσικός στόλος έδωσε τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την Κριμαία μέχρι τις 05.00 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Τρίτης. Διαφορετικά θα επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως αναφερει το πρακτορείο Interfax. Λίγο αργότερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας διέψευσε την είδηση και έκανε λόγο για ανοησίες.
Αντιμέτωπη με οικονομικό πόλεμο από την πλευρά της Δύσης βρίσκεται η Ρωσία, στον απόηχο της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, με επίκεντρο την χερσόνησο της Κριμαίας.

Επιστολή του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, σχετικά με το ζήτημα των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία ζητά να συγκροτηθεί άμεσα η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις εκκρεμότητες των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων και να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ με τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, παρουσία του Προέδρου της Βουλής. Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 23 ωρες μείνανε ψηφίστε τώρα γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

http://www.philenews.com/data/2013/10/11/isodynamia-nd-syriza-se-nea-dimoskopisi-me-tin-cha-stin-triti-thesi.jpgΣχεδόν λιγότερο από  ένα 24ωρο έμεινε έως την λήξη της δημοσκοπηκής ερεύνας της ιστοσελίδας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με το ερώτημα : «Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχο

'Ήδη στην ψηφοφορία, που  έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος πάνω από 4.500 άτομα  γίνεται σκληρή μάχη γιά την 2η θέση που  δίνει πρόκριση γιά το δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών

Η μάχη του Αδαμόπουλου απέναντι στο “σύστημα ΠΑΣΟΚ”

Giannis-Adamopoulos
Την Τρίτη οι δικηγόροι της Αθήνας προσέρχονται για τελευταία φορά στις κάλπες, προκειμένου να επιλέξουν το πρόσωπο που θα κληθεί να τους εκπροσωπεί από το αξίωμα του προέδρου του ΔΣΑ.
Ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος ξεκινάει από θέση αουτσάιντερ, μετά τη σημαντική διαφορά που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο ο Βασίλης Αλεξανδρής, δίνει ωστόσο μια κρίσιμη και οριακή μάχη για να ανατρέψει τα προγνωστικά.
Παρά το γεγονός ότι ο Βασίλης Αλεξανδρής προέβαλε την υποψηφιότητά του ως υπερκομματική και πολυσυλλεκτική, εκείνοι που γνωρίζουν τα εσωτερικά του ΔΣΑ, σημειώνουν με νόημα ότι εκπροσωπεί το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”, που επιχειρεί να ανακαταλάβει έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκεται στον πολιτικό έλεγχο της Κεντροδεξιάς, με τον Δημήτρη Παξινό και τον Γιάννη Αδαμόπουλο.
Μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πάντως, υπήρξαν κινήσεις συσπείρωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, ώστε η τελική μάχη να δοθεί με πολιτικούς όρους, και σαφώς καλύτερες προοπτικές για τον Γιάννη Αδαμόπουλο.

ysterografa.gr

Η Ρωσία αντιμέτωπη με οικονομικό πόλεμο από τη Δύση

G8-leaders
Αντιμέτωπη με οικονομικό πόλεμο από την πλευρά της Δύσης βρίσκεται η Ρωσία, στον απόηχο της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, με επίκεντρο την χερσόνησο της Κριμαίας.
Από το πρωί της Δευτέρας, το ρωσικό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις, ενώ το Χρηματιστήριο της Μόσχας έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες.
Μιλώντας στη Γενεύη, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Πρέπει όλοι να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα ακραία στοιχεία. Η στάση της Ρωσίας αποτελεί κρύο ντους για τους εξτρεμιστές της Ουκρανίας. Οι δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει να παραμερίσουν τους γεωστρατηγικούς υπολογισμούς, και να σκεφτούν τους πολίτες της Ουκρανίας. Αξιωματούχοι της Δύσης αμφισβήτησαν την νόμιμα εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση της Ουκρανίας, και ενίσχυσαν τους διαδηλωτές
Η νέα ηγεσία της Ουκρανίας ασκεί τρομοκρατία σε βάρος μειονοτήτων που ζουν στη χώρα”.
Η Gazprom άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία...
ysterografa.gr

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης επι της Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών στη Πούντα


Έκλεισε λόγω κατολίσθησης η Π.Ε.Ο.  Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του 69ου χιλιομέτρου, στη θέση Πούντα κοντά στο Πλάτανο  Αχαΐας. Αποκόπηκε χωμάτινος όγκος και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τη Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου.
Όσα οχήματα κινούνται προς Αθήνα, εκτρέπονται στη νέα εθνική από τον κόμβο της Τράπεζας και όσα κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στην νέα εθνική από τον κόμβο της Ακράτας.

Αισιοδοξία γιά "φως στο τούνελ" στον Αστέρα Δερβενίου παρά την ήττα του στο Χιλιομόδι





Στο Χιλιομόδι, στον αγώνα με τον τοπικό Ατρόμητο, ο Αστέρας Δερβενίου έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και βρήκε τον αντίπαλό του με πολλά προβλήματα (με μόλις 13 παίκτες παρατάχθηκε) και συνάμα έπιασε πολύ καλή απόδοση, κυριάρχησε  στο γήπεδο, αλλά πληρώνοντας την επιθετική του δυστοκία, τελικά ηττήθηκε με σκορ 1 - 0.
Ο Αστέρας δέχτηκε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στα μισά του α' μέρους από στημένη μπάλα και μετά μέχρι τη λήξη του αγώνα είχε την απόλυτη κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε τέρμα. Και αν δεν πετύχεις τέρμα, δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς. Ο Ατρόμητος στηρίχθηκε στον Σκούρτη, τον εξαιρετικό του τερματοφύλακα και στους δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Λέκκα και Μπαλάφα, οι οποίοι σταμάτησαν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Αστέρα.
Στο α' μέρος δεν έγιναν πολλές φάσεις. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν επιφυλακτικά, κυρίως στο χώρο του κέντρου. Κάποια κερδισμένα κόρνερ και δύο σουτ από καλές θέσεις, που έφυγαν πολύ έξω από την εστία του Αστέρα, αποτέλεσαν τις επιθετικές εκφράσεις του Ατρόμητου. Όμως στο 24' ο Ατρόμητος ευτύχησε να πετύχει το μοναδικό, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, τέρμα με κεφαλιά προς τα πίσω του Μπαλάφα, που πήδησε ανενόχλητος σε ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τα δεξιά. Η μπάλα χτύπησε στο μέσα μέρος του αριστερού κάθετου δοκαριού και κατέληξε στο δίχτυα του, άναυδου στη φάση, Φραντζή. Η ευθύνη της αμυντικής γραμμής του Αστέρα ήταν τεράστια. Από εκεί και μετά ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν έκανε μεγάλη ευκαιρία, παρά τις πλαγιοκοπήσεις που προσπάθησε και από τις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στο β' μέρος η κυριαρχία του Αστέρα ήταν απόλυτη. Πίεσε από την αρχή και έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Κέρδισαν πολλά κόρνερ και έφτιαξαν πολλούς και καλούς συνδυασμούς κυρίως από τ' αριστερά. Η έλλειψη όμως για τον Αστέρα επιθετικού περιοχής ήταν εμφανής, μιας και οι παίκτες του δημιουργούσαν καταστάσεις, κερδίζοντας τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου δε μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους. Έτσι κατέφυγαν σε σουτ γύρω από την περιοχή και έδωσαν την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Σκούρτη να αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, μιας και σταμάτησε τέσσερες φορές τη μπάλα με εξαιρετικές προσπάθειες. Ο Λιθοξόου δύο φορές και οι Μακρυγιάννης και Αντωνόπουλος από μία, απογοητεύτηκαν όταν είδαν τα σουτ που επεχείρησαν, μετά από καλούς συνδυασμούς των συμπαικτών τους, να τα σταματά ο Σκούρτης. Μάλιστα δύο φορές οι παίκτες του Αστέρα σχεδόν πανηγύριζαν προκαταβολικά. Στο 86' ο Φραντζής έκανε μια εξαιρετική επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ, ένα καλό σουτ, από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή του, του Παπαθανασόπουλου στη μοναδική στο β' μέρος αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Ατρόμητου.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας έφυγε από το Χιλιομόδι χωρίς βαθμούς, από έναν αγώνα που σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων, μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Η πολύ καλή του εμφάνιση αφήνει σε όλους αισιοδοξία για τους επόμενους αγώνες, μιας και φαίνεται ότι οι παίκτες του έχουν συνειδητοποιήσει  τη θέση τους και η συνέχεια του πρωταθλήματος τους ευνοεί.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος και οι βοηθοί του κ.κ. Γκότσης και Καρακάσης ήταν εξαιρετικοί.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούρτης, Μαρινός, Μπαλάφας Π.Β., Λέκκας, Μπίκος, Τσουμάνης Δ., Γεώργαρης Θ., Οικονόμου, Παπαθανασόπουλος, Καμπάς, Μιχάλης Έπαιξαν και οι: Μπούντρος, Γιαννόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, Λιθοξόου (85’ Μερκούρης Αγγ.), Μακρυγιάννης, Πρίφτης (65’ Καραγιαννίδης), Πεθαίνος (33’ Μερκούρης Στ).

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr/

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου - "Απέσηραν" τον Δ. Κουκούτση, λόγω χαμηλών δημοσκοπήσεων

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή, σε κέντρο εκδηλώσεων στην Τρίπολη.

Παρά το γεγονός ότι ως επικρατέστερος εδώ και καιρό ακουγόταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, , o οποίος σε δημοσκόπηση που παρουσίασαν χθες οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" πήρε μόλις το 1%, τελικά επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο” τίθεται ο καρδιοχειρουργός – θωρακοχειρουργός Δημήτρης Δολτσινιάδης με καταγωγή από τη Λακωνία, ενώ υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι για την Αρκαδία ο συνταξιούχος Νικόλαος Σκαντζός, για τη Μεσσηνία ο επαγγελματίας οδηγός Νικήτας Μανδραπύλιας, για τη Λακωνία ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, για την Αργολίδα ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Δημούλης και για την Κορινθία η οινοποιός Αθανασία Χρουσαλά.

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου παρόντες ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Δημήτρης Κουκούτσης, οι οποίοι μίλησαν για πληρωμένες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή χαμηλά. Ανέφεραν πως θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάθε Περιφέρειας που θα έχουν εκπροσώπηση, ενώ με προσβλητικές εκφράσεις μίλησαν για τον πρωθυπουργό και την δικομματική κυβέρνηση.
Τέλος, κάλεσαν τους πολίτες της Πελοποννήσου να τους στηρίξουν στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές του Μαΐου, για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πανικός για μια φωτογραφία του Πιστόριους στο εδώλιο

image_update_img
Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους ξεκίνησε το πρωί στην Πρετόρια, και οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στην αίθουσα έδωσαν μάχη για μια φωτογραφία του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο Πιστόριους εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα.
Νωρίτερα, είχαν φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου τα μέλη της οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ.

Δήμος Αναστασιάδης - Μείνε Δίπλα Μου | Dimos Anastasiadi Meine Dipla Mou - Official Video Clip

Οι νικητές των Oscars 2014

slide_339744_3485694_splash
Το “12 χρόνια σκλάβος” πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην 86η Τελετή Απονομής των Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογράφου.
Καλύτερη σκηνοθεσία στον Alfonso Cuarón για το Gravity, που κέρδισε συνολικά 7 αγαλματίδια – Ο Matthew McConaughey νικητής στη… μάχη με τον Leonardo DiCaprio για το όσκαρ α` ανδρικού ρόλου.
Στην Cate Blanchet το α` γυναικείου ρόλου. Στον Jared Leto το Όσκαρ β` ανδρικού ρόλου και στη Lupita Nyong’o το β` γυναικείου.
Μεγάλος χαμένος ο “Λύκος της Wall Street”, που τελικά δεν πήρε κανένα όσκαρ!

O Σταύρος Ψυχάρης αποδομεί τους δημάρχους: «Οι περισσότεροι είναι του κοινού ποινικού δικαίου!»

Την χείριστη άποψη φαίνεται ότι έχει για τους δημάρχους ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, όπως την εκφράζει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Δήμαρχοι και γλάστρες».  Όπως γράφει ο κ. Ψυχάρης: «Τι είναι ο δήμαρχος; Μόνο αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για αιρετούς τοπικούς άρχοντες που αφιερώνουν τον χρόνο τους στα κοινά, στο πλαίσιο μιας πολυπεπίπεδης δημοκρατίας, σε μια ιδεατή οργάνωση της κοινωνίας».

Στον απόλυτο έλεγχο της Ρωσίας η Κριμαία

russian-soldiers-in-Crimea
Ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας το κλίμα βαθέως διχασμού που επικρατεί στη χώρα, μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και την ανάληψη των καθηκόντων προσωρινού Προέδρου από τον Αλεξάντερ Τουρχίνοφ.
Στον απόηχο της 90λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση να αποσύρει τις δυνάμεις της και να κάνει πίσω.

Δούρου: Δεν θα παίξω με εργολαβικά συμφέροντα

Rena-Dourou_aftodioikisi.gr_
Συνέντευξη στην εφημερίδα FreeSunday παραχώρησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Αναλυτικά η συνέντευξη της κας Δούρου:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Το Ιόνιο κρύβει πολλαπλάσια κοιτάσματα από όσα λέει ο Σαμαράς" (video)


Αποκαλύψεις του καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αβράαμ Ζεληλίδη, στην τηλεοπτική εκπομπή "Επόμενη Μέρα Live" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στο Action24. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το Ιόνιο κρύβει πολλαπλάσια κοιτάσματα από αυτά που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός. Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την αποκαλυπτική συνέντευξη

Tέλος ο Στέφενς από τον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Ολλανδό τεχνικό. Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωσηΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεδομένη την εμφανή και παρατεταμένη αγωνιστική κρίση του τελευταίου διμήνου, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χουμπ Στέφενς.

Ήταν μεγάλη μας επιθυμία να ευοδωθεί η συνεργασία με τον κ. Στέφενς και συνεργαστήκαμε στενά ώστε να στεφθεί με επιτυχία το πλάνο του. Δυστυχώς, η εικόνα στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη απέχει πολύ από τις απαιτήσεις που υπάρχουν και κρίνουμε την αλλαγή επιβεβλημένη ενόψει των κρισιμότατων αγώνων για πρωτάθλημα και Κύπελλο και την επίτευξη των στόχων που έχουν απομείνει.
Διατηρούμε απόλυτο σεβασμό στον κ. Στέφενς και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον.
 

Πώς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά

Πώς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά

H Spritz είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την ταχύτητα ανάγνωσης και σας επιτρέπει να διαβάσετε μια μεγάλη ποσότητα κειμένου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γυρνάτε διαρκώς σελίδες.
Η λογική της τεχνολογίας της Spritz είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Ετσι με το να μένουν οι λέξεις σταθερές και να διαδέχονται η μία την άλλη ο χρόνος ανάγνωσης περιορίζεται στον ελάχιστο αναγκαίο.
Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία πουλά άδειες σε άλλες εταιρείες που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στα λειτουργικά τους συστήματα, σε εφαρμογές και ιστοσελίδες.
Αλλά ρίξτε μια ματιά και μόνοι σας:
Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 250 λέξεων
xiss8e7
350 λέξεις
oo2oopm
500 λέξεις
56tvouk
Ένας αναγνώστης πανεπιστημιακού επιπέδου, τείνει να διαβάζει 200 – 400 λέξεις το λεπτό. Με την τεχνολογία Spritz μπορείτε να διαβάζετε μέχρι 1000 λέξεις το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε 77 λεπτά για να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο του Harry Potter που διαθέτει 223 σελίδες.
Οπως αναφέρει το blog της εταιρίας το μυστικό των λέξεων βρίσκεται στην τοποθέτησή τους. Δεν αρκεί απλά να είναι κεντραρισμένες, αλλά και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά η μια στην άλλη έτσι ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των ματιών.

techit.gr