Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πάρτι ο Παναιγιάλειος 4 - 0 τη Παναχαϊκή (vds)



Σε περίπατο μετέτρεψε ο Παναιγιάλειος το λεγόμενο Πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή, την οποία και φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-0) με εξαιρετική εμφάνιση, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Football League.

Μπορεί πριν την έναρξη του αγώνα να διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλους, όταν οπαδοί των Αιγιωτών έστησαν μπλόκο στο πούλμαν των Πατρινών και καθυστέρησαν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή για 45 λεπτά, εντούτοις εντός αγωνιστικού χώρου τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα.
Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά ήταν ισοπεδωτική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Παναχαϊκή.  Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα, κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα στο 36’ με φοβερό γκολ του Μπούνα μετά από λάθος του Λαμπάκη, ενώ άπαντες στο Αίγιο «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Πλέγα, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο καθώς μετά από σύγκρουση με τον Ακπαρίδη του γύρισε η γλώσσα και έμεινε για αρκετή ώρα αναίσθητος.
Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Παναχαϊκή, αφού ο Παναιγιάλειος ήταν… ασταμάτητος και στο 47’ έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Μπουρλάκη, ενώ κατάφερε στο 74’ με τον Μπουρλάκη και στο 79’ με τον Ουρτάδο να φτάσει στο 4-0 και να πετύχει την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας του σε ντέρμπι με την Παναχαϊκή!
Έτσι οι «μελανόλευκοι» πάτησαν στην 3η θέση του νοτίου ομίλου και ισχυροποίησαν τις πιθανότητες συμμετοχής τους στα πλέι-οφ ανόδου
 .
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Ακπαρίδης, Γκουτσούλιας, Ιωάννου, Ουρτάδο (84' Παπαδόπουλος), Ατματσίδης (81' Σταμόγιαννος), Κοιλιάρας, Νάστος, Μπουρλάκης (60' Χρυσοφάκης), Μπούνας
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Λαμπάκης, Λίτσης (62' Αποστολόπουλος), Κωστόπουλος, Χιντζίδης, Βαγγελόπουλος, Πλέγας (45' Ντα Κόστα), Κιάσσος, Μπαλού (34' Φούφουλας), Πάτο, Φατιόν, Βιγιαφάνε
 τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Ηρακλής Ψαχνών - Γλυφάδα 4-0
Πανηλειακός - Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Αστέρας Μαγούλας - Βύζας Μεγάρων 3-2
Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 0-1
Φωστήρας - Φωκικός 1-0
Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή 4-0
Τετάρτη 26/2
Χανιά - Επισκοπή 18:00

"Βόμβα" Κούγια : «Αποχωρεί η Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα!»

Κούγιας: «Αποχωρεί η Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα!»

Βόμβα έριξε ο Αλέξης Κούγιας λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τον Παναιγιάλειο. Το αφεντικό των Πατρινών με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστήριξε ότι οι «κοκκινόμαυροι» αποχωρούν από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Tέλος από τον Αστέρα Δερβενίου ο τερματοφύλακας Νίκος Λιβανός για πολύ βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.

Αστέρας Δερβενίου 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 23-2-2014, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να απομακρύνει από το δυναμικό της ανδρικής ομάδας του Συλλόγου, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τον τερματοφύλακα Νίκο Λιβανό, ο οποίος υπέπεσε σε πολύ βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.


 asterasderveniou.gr

DERVENI - ΔΕΡΒΕΝΙ (Κορινθίας) with bicycle (B) 4-11-2012 (VIDEO)


Βόλτα με ποδήλατο (και την κάμερα DRIFT HD στο τιμόνι) διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο στο Δερβένι από την αρχή μέχρι το τέλος, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Ο Δασκαλόπουλος πρότεινε 8 άξονες “για να ξανακοιτάξει μπροστά η κοινωνία”

Dimitris-Daskalopoulos

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Χάρης Κυριαζής και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, συμμετείχαν σε συνάντηση με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα, 24.2.2014) στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που εκπόνησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ.  
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος έκανε  την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι η βασική προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας.  Η βιώσιμη έξοδος από την κρίση προς την ανάκαμψη, επιτάσσει τη ριζική αναδιάταξη του κράτους:  αναδιάταξη θεσμική, οργανωτική και λειτουργική.

Οι καιροί απαιτούν επίσης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους υπεύθυνους φορείς να στρατευθούν στον στόχο αυτόν της ολοκληρωμένης ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.  Με σχέδιο και αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, με ρόλο αποκλειστικά επιτελικό, ρυθμιστικό και ελεγκτικό.

Τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα τον τελευταίο καιρό, προωθούνται πολλαπλές απόπειρες μετασχηματισμού του κράτους.  Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.  Αλλά, ο αποσπασματικός χαρακτήρας των παρεμβάσεων και η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού συντείνουν στην περιορισμένη αποτελεσματικότητά τους και οξύνουν τις αντιδράσεις.  Έτσι παραμένει η ανάγκη της ευρύτερης, ανανεωτικής αλλαγής.

Η επιχειρηματικότητα ειδικά –όπως και η κοινωνία γενικότερα– χρειάζεται ένα κράτος που να στέκεται δίπλα της, όχι απέναντί της.  Ένα κράτος που δεν θα εμποδίζει, αλλά θα διευκολύνει την ελεύθερη ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής δράσης με ισχυρό κοινωνικό μέρισμα και έρεισμα.  Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα βλέπει ένα σύγχρονο κράτος ως τον φυσικό της σύμμαχο.  Και την κοινωνία ως τον τελικό δικαιούχο της προόδου.

Το ζητούμενο είναι η δραστική απλούστευση του θεσμικού πλαισίου και των κανόνων στους οποίους υπόκεινται οι επιχειρήσεις και του τρόπου εφαρμογής τους από το κράτος.  Η βελτίωση αυτή του ρυθμιστικού περιβάλλοντος θα ενισχύσει και τον ανταγωνισμό, και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.  Αφαιρώντας τα εμπόδια και ακυρώνοντας τις στρεβλώσεις, θα ευνοήσει τη δράση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

Προς τούτο, ο ΣΕΒ προτείνει μια Νέα Μεταρρυθμιστική Στρατηγική.  Πρόκειται για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο βασισμένο σε οκτώ άξονες.  Οι άξονες αυτοί μπορεί να πάρουν τη μορφή projects, τα οποία θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας 2014 – 2020.  Εξασφαλίζονται έτσι η λειτουργική ένταξή τους και ο οριζόντιος συντονισμός για την υλοποίησή τους.

Η ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας περνά μέσα από την αφύπνιση του επιχειρηματικού δαιμόνιου του έλληνα.  Αυτός είναι σήμερα ο μονόδρομος για να ξαναπάρει εμπρός η οικονομία μας και να ξανακοιτάξει μπροστά η κοινωνία μας.  Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα ισχυρό δευτερογενές πλεόνασμα για το κοινωνικό και το δημόσιο συμφέρον».

Κύριες προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων είναι:

  1. 1.     Επικέντρωση των πόρων της Δημόσιας Διοίκησης (κοινοτικών και εθνικών) στη ριζική μεταρρύθμιση 5 επιλεγμένων λειτουργικών τομέων  υποστήριξης και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων: Αδειοδότηση, Χωροταξία, Φορολογία, Ταχύτητα Απονομής Δικαιοσύνης, Συστήματα Κρατικού Ελέγχου & Εποπτείας.
  2. 2.     Αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός (όπου απαιτείται) των αρμοδιοτήτων και των σχέσεων μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης για τους παραπάνω τομείς, με βάση την αρχή της επικουρικότητας και βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συστημάτων τους.
  3. 3.     Ριζική αναδιοργάνωση του μοντέλου παροχής δημόσιων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, μέσω της αξιοποίησης της εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing) για την παροχή υπηρεσιών και προμηθειών στο δημόσιο τομέα, με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο σύναψης συμβάσεων και δεσμευτικά   πρωτόκολλα παροχής των υπηρεσιών και διασφάλισης του περιεχομένου της συνεργασίας.
  4. 4.     Αναδιοργάνωση του συστήματος Δημόσιων Διαβουλεύσεων μεταξύ δημόσιας διοίκησης και επιχειρηματικής κοινότητας. Προσαρμογή της διαβούλευσης ανάλογα με το αντικείμενο της νομοθέτησης, τις απαιτήσεις σε γνώση και εξειδίκευση, το μέγεθος των επιπτώσεων, κ.λπ. και ανάδειξη της στοχευμένης διαβούλευσης σε βασικό προσδιοριστικό παράγοντα της νομοθέτησης.
  5. 5.     Εγκαθίδρυση νέου συστήματος και διαδικασιών για την έγκυρη ανάλυση των επιπτώσεων (impact assessment) στην ανταγωνιστικότητα και τον ανταγωνισμό των βασικών μέτρων που λαμβάνονται με νομοθετήματα ή διοικητικές πράξεις (ex ante & ex post).
  6. 6.     Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης με έμφαση στην ανάπτυξη διευθυντικών στελεχών με εξειδίκευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, διεθνών αγορών, επενδύσεων, καινοτομίας καθώς και σε θέματα που άπτονται βασικών παραγωγικών τομέων της οικονομίας όπως η ενέργεια, τα τρόφιμα, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, κλπ, σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα.
Κρίσιμα μέσα για την επιτυχία του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι:
  1. 7.     Δημιουργία αυτοτελούς επιτελικού μηχανισμού για την τεχνοκρατική υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας, ο οποίος θα έχει σημαντικές δικαιοδοτικές αρμοδιότητες για την τεχνική υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων και την παρακολούθηση της υλοποίησης του ανωτέρω Σχεδίου Εφαρμογής. Επιλογή Συμβούλων Αξιολόγησης στους παραπάνω τομείς, από χώρες με σύγχρονα συστήματα διοίκησης, με αναφορά στον Πρωθυπουργό.
  2. 8.     Ευρύ επικοινωνιακό πρόγραμμα για την προστιθέμενη αξία της διασφάλισης  φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας στη βάση διεθνών benchmarking.

Βασική προϋπόθεση για την μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  στους άξονες  που  προαναφέρθηκαν  αποτελεί η ουσιαστική συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας η οποία υφίσταται τις επιπτώσεις των εμποδίων, που γνωρίζει και μπορεί να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους,  ενδιαφέρεται δε για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, εξ ίσου με το κράτος, ιδίως σε ότι αφορά ρυθμίσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και διευκολύνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το «Καραϊσκάκη» αλλάζει…

KARAISK_600_399

Σε ανακαίνιση πολλών εσωτερικών χώρων του “Γ. Καραϊσκάκης” προέβη η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ το επόμενο διάστημα, σειρά θα πάρει το μουσείο της ομάδας.
Διαβάστε περισσότερα στο
sport.gr

Βέλη Άννας Διαμαντοπούλου κατά Σαμαρά, μέσω Twitter

Anna-Diamantopoulou
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατέγραψε μια πολυετή διαδρομή στον δημόσιο βίο, καταλαμβάνοντας πληθυντικές θέσεις ευθύνης και εξουσίας, εξαπολύει τα βέλη της κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την αποκάλυψη του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM”, περί του ασυμβίβαστου για όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποφασίσουν να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών του Μαϊου.
“Άρση ασυμβίβαστου. Αλλο συμφέρει τον Πρωθυπουργό και άλλο τον Πρόεδρο της ΝΔ…”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η Άννα Διαμαντοπούλου.
ysterofrafa.gr

Ακόμα Σ'Αγαπώ - Νατάσα Θεοδωρίδου (Official Video Clip - Στίχοι)

Ναυτική Τραγωδία στο Αγίο Ορος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ναυτική Τραγωδία στο Αγίο Ορος! via
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ατύχημα με πλοιάριο στο Αγίο Ορος!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ταχύπλοο "Σοφία", ιδιοκτησία της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους βούλιαξε λίγο πριν, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει, όπως είναι λογικό, μεγάλη αγωνία για την τύχη προσκυνητών (ενδεχομένως και μοναχών).

Το ταχύπλοο το οποίο διαχειριζόταν η ναυτική εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές ήταν χωρητικότητας 42 ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα έρχεται λίγο μετά από την επισκευή του πλοίου.

Toν τελευταίο καιρό, πάντως, υπήρχαν φωνές που επισήμαιναν ότι η διαχείριση των γραμμών ήταν σε πλημμελή κατάσταση και που προειδοποιούσαν για το επερχόμενο κακό.
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ
sofia 

toxwni.gr

Πέτρος Τατούλης «Σε πρώτη προτεραιότητα οι επενδύσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Οι επενδύσεις στην αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υιοθέτηση του ψηφίσματος των αιτημάτων των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

«Το κατάντημα της αγροτικής οικονομίας αποτυπώνει την τραγική εμπειρία του τόπου, γιατί νιώσαμε ότι πλουτίσαμε με τις επιδοτήσεις, γιατί νιώσαμε ότι δεν υπάρχει η ανάγκη αναπτυξιακής πορείας της αγροτικής οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα βελτιωθεί τίποτα, αν στη μεγάλη κρίση το αίτημα των αγροτών δεν αποσκοπεί στην πλήρη αλλαγή με σύγχρονες προσεγγίσεις» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Το αγροτικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από προστάτες πρόσθεσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ανεξάρτητο αγροτικό κίνημα με βάση τη λογική της αλλαγής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα βαρίδια που κρατούσαν τον αγροτικό τομέα τόσα χρόνια πίσω.

Εξέφρασε επίσης ο κ. Τατούλης την απορία του γιατί μέσα στα αιτήματα των αγροτών δεν υπήρξε η πρόταση για γρήγορη νομοθετική πρωτοβουλία για το ξεκαθάρισμα του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι φανατικά λογικό και όχι κομματικά χρωματισμένο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε επίσης απαραίτητο το Καλάθι των Προϊόντων της Πελοποννήσου και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την αναγκαία αναπτυξιακή πορεία της αγροτικής οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της γρήγορης ενσωμάτωσης των κοινωνικών αλλαγών και των πολιτικών μεταβολών.

Σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι κατά την αναθεώρησή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την ενίσχυση της περιφερειακότητας της αγροτικής πολιτικής.
Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία έχει ως εξής:


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΡΟΣ : Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σήμερα 17-2-2014 ημέρα Δευτέρα συναντηθήκαμε στην Τρίπολη, εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, καθώς και οι αγροτικοί φορείς που συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.
Συμφωνήσαμε ομόφωνα σε κοινή διαρκή και κλιμακούμενη δράση για την διεκδίκηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων, που τα βασικά και κύρια είναι:
                                                                                                                                                                                                                                                                
ñ     Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού Νόμου, που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού, με εφαρμογή του από το 2015.                                                                                   
ñ                              Κατάργηση του χαρατσιού, που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.
ñ     Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότηση τους με χαμηλό επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.
ñ    Φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα - ανεμομίκτες και μείωση του αγροτικού πετρελαίου στο επίπεδα του 2Ο09  όπως και την κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο. '
ñ          Άμεση ενεργοποίηση του κανονισμού DEMINIMIS, ώστε  να υπάρξει αναπλήρωση έστω μέρους του χαμένου ήδη εισοδήματος των εσπεριδοκαλλιεργητών της χώρας, όπως και των αχλαδιών της Πελοποννήσου  και ένταξη στα ΠΣΕΑ η ακαρπία της ελιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες.
ñ    Ζητάμε από τον ΕΛ.Γ.Α την αποζημίωση των πληγέντων μανταρινιών και πορτοκαλιών για τις ζημιές που προκάλεσαν η παρατεταμένη ανομβρία και οι άκαιρες βροχοπτώσεις. Ο ΕΛ.Γ.Α. να συμπεριλάβει στην αποζημίωση τις καλλιέργειες που γίνονται με αναπαραγόμενο πολλαπλασιαστικό υλικό ,έως ότου ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί για την υποχρέωση χρησιμοποίησης Πιστοποιημένων σπόρων.
ñ     Παραγωγή και ανάπτυξη εγχώριου πολλαπλασιαστή υλικών (σπόρων).
ñ     Συνδεδεμένη ενίσχυση στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια-μανταρίνια με την νέα ΚΑΠ 2015-2020.
ñ    Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.
ñ     Τιμολόγηση στο χωράφι, προκειμένου να μειωθεί η αισχροκέρδεια και η ψαλίδα του κόστους προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.
ñ     Όχι στη νόμιμη νοθεία του ελαιόλαδου – προσμίξεις ελαιόλαδου. Στήριξη στο εξωτερικό  της ονομασίας ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών.
ñ     Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7-10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο για την κτηνοτροφία, όσο και για τους καταναλωτές. Να μην υπογράψει η Κυβέρνηση το ξεπούλημα της Φέτας στον Καναδά, στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες. Στήριξη της κτηνοτροφίας που χειμάζεται.

Αγωνιζόμαστε για την επίλυση όλων των υπόλοιπων δίκαιων αιτημάτων μας.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε στη γη μας, για να παράγουμε και να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια.

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.


ανεξαρτητα μπλοκα και φορεισ πελοποννησου

 

Ντόρα: το θέμα της φορολογίας πρέπει να αλλάξει και από εργαλείο ταλαιπωρίας Eλλήνων που είναι σήμερα να αποκτήσει μια αναπτυξιακή διάσταση η ελληνική φορολογία



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ REAL FM ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 http://www.tovima.gr/oldPhotos/Article%20Photos/20100214/315188.jpg

Δημοσιογράφος: κ. Μπακογιάννη καλημέρα σας.
Ντόρα Μπακογιάννη: Καλημέρα κ. Χατζηνικολάου. Και πριν αρχίσουμε να σας συγχαρώ για τον «Κωδικό γκάφα». Το τι το ευχαριστήθηκα αυτό το άρθρο, διότι συνοψίσατε εξαιρετικά όλα αυτά τα οποία λέω εδώ και καιρό με πάθος και δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε.
Δημοσιογράφος: Φαίνεται ότι τα λένε εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι υφίστανται αυτό το αλαλούμ το φορολογικό το τελευταίο διάστημα.
Ντόρα Μπακογιάννη: Κοιτάξτε επειδή ξεκινάει πραγματικά μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα και αυτή η εβδομάδα θα δώσει λύσεις, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια συμφωνία. Νομίζω ήταν σωστές οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη, προς την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πάει η διαπραγμάτευση. Το κυρίαρχο για το οποίο δεν άκουσα πολλά πράγματα από την χθεσινή σύσκεψη είναι η συζήτηση για το φορολογικό. Δεν νοείται αυτό που συμβαίνει σήμερα σε αυτή τη χώρα όπου για 2 μήνες-το γράφετε και εσείς- δεν έχει γίνει μεταβίβαση ακινήτου. Έχουνε κατεβάσει οι συμβολαιογράφοι τα μολύβια, έχουνε σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν ξέρει κανένας ποιος θα είναι ο φόρος υπεραξίας, τι είδους φόρος μπαίνει, άρα δεν γίνεται καμία μεταβίβαση σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη να στηριχτεί κατά κάποιο τρόπο η οικοδομική δραστηριότητα. Από τη άλλη μεριά οι επιχειρήσεις έχουνε φτάσει στο αμήν διότι δεν ξέρουν πώς να κάνουν φορολογική δήλωση και εμείς μιλούμε ανοιχτά ότι θέλουμε επενδύσεις. Ο επενδυτής κ. Χατζηνικολάου σήμερα δεν ζητάει να μην πληρώνει φόρους, είναι μύθος αυτό. Ο επενδυτής ζητάει να ξέρει τι φόρους θα πληρώσει.

Γιατί η μικροσκοπική Εσθονία θεωρείται γίγαντας της τεχνολογίας

Γιατί η μικροσκοπική Εσθονία θεωρείται γίγαντας της τεχνολογίας
Κάθε φορά που φίλοι, συγγενείς ή ζευγάρια επικοινωνούν μέσω Skype, λένε ένα σιωπηλό «ευχαριστώ» (δίχως να το καταλαβαίνουν) στους ανθρώπους που πριν από δέκα χρόνια «κατέβασαν» την ιδέα. Χάρη σε αυτή μπορούν να νιώθουν ότι είναι ακόμη κοντά στους αγαπημένους τους. Τα 663 εκατομμύρια ευχαριστήρια- όσοι και οι χρήστες της υπηρεσίες- θα πρέπει να απευθύνονται στην Εσθονία. Τη χώρα που εξελίσσεται στη νέα Silicon Valley.
Με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, η Εσθονία παράγει τα περισσότερα κατά κεφαλή start-up από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Ηταν ο λόγος που κίνησε την περιέργεια του BBC, που έκανε επιτόπια έρευνα, προκειμένου να συγκρίνει αυτό τον μικρό «γίγαντα» της τεχνολογίας, με τους μύθους της «Μέκκας» στην Καλιφόρνια.
Η «Μαφία της Εσθονίας», όπως είναι γνωστή η κοινότητα των start-up της χώρας, χάρη στο σχετικό hashtag στο Twitter, έχει αρχίσει να κερδίζει την παγκόσμια προσοχή. Τα παραδείγματα των τεχνολογικών εταιρειών που ξεκίνησαν από εκεί, είναι ατελείωτα. Από το Fitsme, το εικονικό δοκιμαστήριο για διαδικτυακές αγορές ρούχων που έχει ήδη κατακτήσει 16 χώρες, έως το Creative Mobile, που δημιουργεί δωρεάν παιχνίδια.
Ισως, όμως, το πιο χαρακτηριστικό να είναι το Playtech, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως, σε software για διαδικτυακό τζόγο που ιδρύθηκε στην Εσθονία, πριν από 15 χρόνια και τώρα η αξία του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εκτιμάται στα 2 δισ. λίρες.
Οι ιδέες κάθε άλλο παρά στερεύουν, όμως, στο Ταλίν. Τώρα μία ομάδα επιχειρηματιών και μηχανικών δεν σηκώνει κεφάλι, από τα σχέδια στα εργαστήριά τους στην πρωτεύουσα. Σε μερικούς μήνες πιστεύουν ότι θα βγάλουν στην αγορά ένα προϊόν που θα προκαλέσει επανάσταση τις μετακινήσεις.
Είναι το Stigobike, ένα κομψό ηλεκτρικό αναδιπλούμενο σκούτερ σχεδιασμένο για μετακινήσεις στην πόλη, το οποίο χαρακτηρίζουν ως το ταχύτερο του είδους του στον κόσμο. Ζυγίζει μόλις 15 κιλά, μπορεί να καλύψει 40 χλμ. σε κάθε φόρτιση της μπαταρίας του ενώ «πιάνει» τα 27 χλμ. την ώρα. Και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC που το δοκίμασε, είναι ιδιαίτερα απολαυστικό στην οδήγηση.
Βέβαια, όπως παραδέχονται οι μηχανικοί -το Ταλίν δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα κυκλοφοριακού. Ωστόσο, οι σκέψεις και η φαντασία τους δεν «εγκλωβίζεται» ποτε στα σύνορα της μικρής τους χώρας. Αλλωστε, κάπως έτσι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον κόσμο με τις ιδέες τους.

techit.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «Kαταργείται η θέση του λατομείου στo Πιτσά» (video)



Εμφάνιση ΣΤΕΦΑΝΙ.JPG

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε την περιοχή του Στεφανίου και ανακοίνωσε παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στεφανίου, κ. Μπαλάφα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγιονορίου, κ. Καλλιμάνη και των συγκεντρωμένων κατοίκων των παραπάνω περιοχών, τη θετική εξέλιξη σχετικά με την καταρχήν πρόταση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη Συμπληρωματική Μελέτη Περιβαντολογικών Επιπτώσεων για το έργο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου– Πατρών (για τη δημιουργία λατομικής θέσης στην περιοχή του Στεφανίου – Αγιονορίου), τονίζοντας πως λατομείο στην περιοχή δεν θα γίνει.

Ο κ. Δέδες, υπενθύμισε πως μετά από εισήγησή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, είχαν συνταχθεί με το αίτημα των κατοίκων και της επιτροπής τους, ενάντια στη δημιουργία του λατομείου και ενημέρωσε για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και οδήγησαν στην απόρριψη της συγκεκριμένης λατομικής θέσης. Συγκεκριμένα, υπήρξε επίμονη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Δέδες αρχικά συνοδευόμενος από το Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χ. Δήμα, που στήριξε την προσπάθεια αυτή, συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ. Μανιάτη, ενώ στη συνέχεια, σε διαδοχικές συναντήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επαφές με στελέχη της ειδικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, νέος φάκελος, με βάση τα συμφωνηθέντα, που πλέον καταργεί τη λατομική θέση στην περιοχή Στεφανίου – Αγιονορίου. (Επίσης, με την ίδια εισήγηση καταργείται και η θέση  του λατομείου στην περιοχή Πιτσά Ξυλοκάστρου.)

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου, κατατίθεται εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σχετικά με την άμεση χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Στεφάνι -  Μυκήνες» (Τμήμα έως τα όρια του Νομού ), με προϋπολογισμό 250.000,00 ευρώ.

 

Οι θετικές εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη για την συμβολή του στο αποτέλεσμα και την άμεση ενημέρωσή τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΟΓΟΛΑΣ: Επιασε το πέναλτι και έφυγε από τη ζωή!... Δείτε το τελευταίο παιχνίδι (VIDEO) - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 
Θρήνος στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, «έφυγε» ο Ηλίας Γόγολας  Ήταν γραφτό όπως φαίνεται ο αδικοχαμένος Ηλίας Γόγολας να είναι αυτός που με την απόκρουση πέναλτι στο 85’, στην εκτέλεση του Μιχάλη Μάρκελλου, να δώσει τη νίκη στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου με 1-0 επί του Αετού Αγγελοκάστρου και ίσως και την παραμονή στην κατηγορία. 
Ο 27χρονος πορτιέρο μετά το ματς, καθ’ οδόν για το σπίτι του, ένιωσε αδιαθεσία στο αυτοκίνητό του.
Συμπαίκτες του και οι άνθρωποι που ήταν μαζί του ενημέρωσαν το νοσοκομείο, ο παίκτης μεταφέρθηκε εκεί με ασθενοφόρο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή, καθώς υπέστη έμφραγμα.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΗΛΙΑ ΓΟΓΟΛΑ, ποδοσφαιριστή του σωματείου Πρόοδος  Αγίου Βασιλείου, για τον απροσδόκητο θάνατό του.


apopsi24.gr

Ηλεία: Οκτώ μήνες φυλάκιση για το “αντιπυρικό” δημαρχείο

{images:title}
Σε οχτώ μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου τον υπάλληλο της Πολεοδομίας Ζαχάρως και πρώην αντιδήμαρχο Σπήλιο Φωτόπουλο για την εμπλοκή του στην παράνομη αδειοδότηση του δημαρχείου της «αμαρτίας» που επιχειρήθηκε να ανεγερθεί με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκους.
Η υπόθεση, που και εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας ουσιαστικά «κουκουλώθηκε» δικαστικά καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας με το υπ. Αριθμ. 37/2013 Βούλευμά του απάλλαξε οριστικά από τις κατηγορίες της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος , τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και δεκατρείς ακόμη τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες , ρίχνοντας ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων την πολύκροτη υπόθεση και απαξιώνοντας την πολύμηνη έρευνα των δικαστικών Αρχών της Ηλείας .
«Ο κ. Φωτόπουλος ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης …Την πλήρωσε μόνο αυτός αλλά είχε σοβαρές ευθύνες. Δικαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά στις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για τις παρανομίες στο αυτόνομο κρατίδιο της Ζαχάρως.» δήλωσε στο IONION FM ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας.
«Η καταδίκη ενός ανθρώπου πάντα με λυπεί . Είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Φωτόπουλο για την παράνομη ανέγερση του δημαρχείου αλλά δεν μας πήρε στα σοβαρά. Η καταδίκη του αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν να παίξουν βρόμικα παιχνίδια με τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους» ανέφερε στο IONION FM ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Σαντάρμης.
Πηγή: ionionfm.gr - apokalypseis.com

isthmos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1981: Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες
Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,7 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του μεγάλες καταστροφές και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τους δρόμους της πόλης.
Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων ήταν 20 νεκροί, εκ των οποίων πολλοί από καρδιακή προσβολή.
Ο ισχυρός σεισμός της 24ης Φεβρουαρίου 1981 και ο μεγαλύτερος μετασεισμός της 4ης Μαρτίου (6,4) προκάλεσαν καταστροφές σε Κορινθία, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια και Φωκίδα.
Τα χωριά Περαχώρα, Πίσια, Πρόδρομος έπαθαν μεγάλες ζημιές από τον κύριο σεισμό ενώ τα χωριά Πλαταιές και Καπαρέλι από το μετασεισμό.
seismos alkyonides
Σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.
Ο σεισμός προκάλεσε επίσης τεράστιες ζημιές σε κτήρια.
Περίπου 85.000 υπέστησαν καταστροφές από τα οποία 22.554 κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμα.
Επίσης σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις και δημιουργήθηκε μικρής έκτασης τσουνάμι στον Κορινθιακό κόλπο.
Στην περιοχή της Περαχώρας εντοπίστηκε μετά τον κύριο σεισμό επιφανειακό ρήγμα μήκους 15km.
πηγή  diogenis-press.gr