Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Φωτιά σέ κελί του Αγίου Ιωάννου στο Ορεινο Χελυδόρι

χιονισμένο τοπίο στον Κούτο(ορεινό Χελυδόρι)Από πυρκαγιά που προκλήθηκε από σόμπα , έπαθε ζημιά κελί στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Ορεινό Χελυδόρι. Ο ναός του Αγίου Ιωάννου δεν έπαθε καμία ζημιά.

Το σχίσμα του Χάρακα: Η απίστευτη φωτό του Μύρτου κατά τη διάρκεια του σεισμού

Δέος προκαλεί σχίσμα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στη διάσημη παραλία του Μύρτου κατά τη διάρκεια του σεισμού των 5,8 ρίχτερ στην Κεφαλλονιά.
Το χώμα που ξεχωρίζει είναι είναι  το σχίσμα του Χάρακα.

aftodioikisi.gr

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο (ΦΩΤΟ) Εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο (ΦΩΤΟ)

ARGOLIDA EPIDAUROS BOULH27
 romfea.gr
Στην Νέα Επίδαυρο πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος.
Στα πλαίσια των εορτασμών εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο.
Οι εκδηλώσεις ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου της Βουλής των Ελλήνων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ARGOLIDA EPIDAUROS BOULH16Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με δοξολογία στον ενοριακό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου κι ακολούθως, στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ανεξαρτησίας.
Η μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση, στεγάζεται στο ανακαινισμένο με δαπάνες της Βουλής, νεοκλασικό κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου.
Οι εργασίες της Α' Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο, ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου του 1821 και ένα μήνα αργότερα, ομόφωνα ψηφίστηκε η διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδας, που αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο σύνταγμα της χώρας.
ARGOLIDA EPIDAUROS BOULH18Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης , ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδος με το Σύριζα Δημήτριος Κοδέλας, η βουλευτής των ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος, ο πολιτευτής –αγρότης Π. Μούγιος κα.

«Καθάρισε» και στα Πηγάδια ο Ολαϊτάν - Δεν κάνει στάση!

olaitan
Με σκόρερ και δημιουργό τον Μάικλ Ολαϊτάν ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα, αλλά νικηφόρα 2-0 από τα Πηγάδια της Ξάνθης, επικρατώντας της τοπικής ομάδας και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για τον τίτλο.
Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, Ξάνθη και Ολυμπιακός ανέβασαν στροφές με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν σημαντική ευκαιρία με τον Ολαϊτάν στο 18΄. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν μετά το λάθος του Ρομπέρτο, ο Τριάδης σούταρε σε κενή εστία αλλά πρόλαβε ο Παπαδόπουλος σχεδόν πάνω στην γραμμή και γλίτωσε την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24΄ μετά το κόρνερ του Ντομίνγκες, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Ολαϊτάν που ευνοήθηκε από τις κόντρες έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα, αφού αρχικά η κεφαλιά του Κάλβο πέρασε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια ο Τσέμα έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Μανιάτη.

Σχεδόν με το ξεκίνημα το δευτέρου ημιχρόνου οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν αφού ο Ντε Γκούζμαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα, ο ρυθμός έπεσε και ο Μίτσελ είδε την ομάδα του να μένει και αυτή με 10 παίκτες όταν στο 73΄ο Χολέμπας είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Σολτάνι.

Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 87΄, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κλείδωσε το ματς. Ο Ολαϊτάν έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Ιμπαγάσα που από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.
Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83' Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61' Κομεσίδης).
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ)
: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Μπονγκ), Ντομίνγκες (68' Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86' Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Σεισμολόγοι: Καλό νέο η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά - Από 5,8 έως 6,1 Ρίχτερ οι πρώτες μετρήσεις για τον σεισμό

kefalonia
Η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς, με 12 μετασεισμούς μεγέθους πάνω από 3,5 Ρίχτερ, θεωρείται καλή εξέλιξη για τους σεισμολόγους, που εκφράζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκτίμηση ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 15:55 ήταν ο κύριος σεισμός. Ωστόσο, σπεύδουν να συμπληρώσουν ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο, καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλη δραστηριότητα.

Ο Τζουμάκας παρουσίασε το "Σοσιαλιστικό Κόμμα"

tzoumakas
Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο ως αυτόνομο και αυτοτελές θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσίασε -στην αίθουσα του ΕΒΕΑ- ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.
Ο κ. Τζουμάκας αφού περιέγραψε την κρίση ως οικονομική, κοινωνική και κρίση ηγεσίας, ανέφερε ότι «το κυρίαρχο μπλοκ της ευρωπαϊκής Δεξιάς επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική με κατεύθυνση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου» και χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού.

Κεδίκογλου: Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά και τα ρέστα…

simos3
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα…» δήλωσε ο Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρώτα απ’ όλα το πρόβλημα είναι η παράνομη μετανάστευση και όχι γενικότερα η μεταναστευτική πολιτική, όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως κυρίαρχο θέμα της ελληνικής Προεδρίας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να το δει.
«Αντίθετα θέλει να δεχόμαστε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη που αρνείται να τους δεχτεί. Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη» συμπλήρωσε ο κ. Κεδικογλου. 

ysterografa.gr

Ο Χίτλερ πέθανε στη Βραζιλία το 1984. Και είχε φιλενάδα... (photo)

Hitler
Twitter@EmOikonomidis
Η μαγεία της συγγραφής ενισχύεται εκ των προτέρων από την ευχέρεια που δίνει σε κάθε αναγνώστη να καταλάβει και να κατανοήσει ό, τι ο ίδιος θέλει. Είναι δηλαδή εξαιρετικά ανεκτική στις πολλαπλές ερμηνείες του περιεχομένου της.
Κάποιες φορές, το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένες φωτογραφίες. Όταν λοιπόν ο γραπτός λόγος και η εικόνα συνταιριάζουν, προκύπτει βιβλίο σύμφωνα με το οποίο η ενσάρκωση της παράνοιας, ο άνθρωπος που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και λίγο έλειψε να… κερδίσει, δεν πέθανε στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, αυτοκτονώντας, αλλά το… 1984.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει βιβλίο της Simoni Renee Guerreiro Dias με τίτλο “Ο Χίτλερ στη Βραζιλία. Η ζωή και ο θάνατός του”, που αποκαλύπτει η “Daily Mail”, και σύμφωνα με το οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ έζησε στη Βραζιλία όπου και πέθανε το 1984, σε ηλικία 95 ετών.
Το βιβλίο μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία που, υποτίθεται ότι δείχνει τον Χίτλερ μαζί με τη φιλενάδα του στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που γίνεται βιβλίο, ο Χίτλερ διέφυγε από το Βερολίνο τη στιγμή που έμπαιναν σε αυτό οι Σύμμαχοι, και με χάρτες που του χορήγησαν σύμμαχοί του από το Βατικανό, ταξίδεψε πρώτα στην Αργεντινή και μετά στην Παραγουάη, για  να καταλήξει τελικά στη Βραζιλία.
Η συγγραφέας του βιβλίου υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ είχε υιοθετήσει το όνομα Αδόλφος Λέιπζιγκ, και σκοπεύει να ζητήσει εξέταση dna για τη σορό του τελευταίου, καθώς εκτιμά ότι θα επιβεβαιώσει τη θεωρία της πως πρόκειται για τον Χίτλερ.
Όσο για τη φιλενάδα του Χίτλερ, λεγόταν… Κουτίνγκα.

ysterografa.gr

Κικίλιας: Δεν υπάρχει καμία δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Vassilis-Kikilias
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Free Sunday”, μιλώντας για το σύνολο των θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας.
 Tο κείμενο της συνέντευξης του Βασίλη Κικίλια στην εφημερίδα “Free Sunday” και τη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού:  ysterografa.gr

Βενιζέλος: Πρέπει να αποδείξουμε ότι βγαίνουμε από την κρίση

Evangelos-Venizelos
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πριν την έναρξη της ομιλίας του στην πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Caravel, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κατ’ αρχάς αφού ξεκινάμε με το τελετουργικό, εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, αντοχή και αγωνιστικότητα. Εύχομαι το καλύτερο ατομικά σε εσάς και στις οικογένειές σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Γιατί εσείς είστε το ΠΑΣΟΚ και η Παράταξη, οπότε όταν εσείς οι ίδιοι και οι οικογένειές σας είναι έτοιμοι για τον αγώνα και το ΠΑΣΟΚ έχει τις προϋποθέσεις της συσπείρωσης, της ανασυγκρότησης και μιας νέας δυναμικής παρουσίας.
Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, είναι χρονιά μεγάλης δοκιμασίας για όλη τη χώρα γιατί βγαίνουμε από την κρίση, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε. Έχουμε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε τη δοκιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τη δοκιμασία των ευρωεκλογών, άρα χρειαζόμαστε πάρα πολλές ευχές.
Τώρα θα κόψουμε την πίτα με τις ευχές αυτές για το καλό της χρονιάς και όλων μας.

Ιγνατίου: Να μην γίνει... Παπανδρέου ο Σαμαράς

 Michalis-Ignatiou
Ο Μιχάλης Ιγνατίου με συνεπή, πολυετή διαδρομή αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας ως προς τον δημοσιογραφικό λόγο και τις αποκαλύψεις που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ του, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο μιας σκληρής κόντρα με την οικογένεια Παπανδρέου, με αφορμή όσα έγραψε για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στην προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη… μη διαπραγμάτευση από την πλευρά του Έλληνα τότε πρωθυπουργού, τους μήνες που ακολούθησαν την ένταξη της Αθήνας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Σήμερα, ο Μιχάλης Ιγνατίου δίνει συνέχεια με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο “κακό παράδειγμα” του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο εκτιμά ότι θα πρέπει να αποφύγει ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ώστε να μην βρεθεί στην ίδια δυσάρεστη θέση με τον άλλοτε συμφοιτητή του.
“Χάθηκε τότε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους, που θα βοηθούσε στο γρήγορο ξεπέρασμα της κρίσης. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν άδραξε την ευκαιρία, και σήμερα τον βρίσκουμε να αμύνεται, αλλά να μην πείθει. Αυτή είναι η μεγάλη του τραγωδία.
Φοβάμαι ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί στην ίδια, δύσκολη θέση. Η πρόταση της κας Λαγκάρντ για ”κούρεμα” του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας, αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Η αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι λανθασμένη. Όταν έχεις σύμμαχο τον έναν εκ των δανειστών σου, το εκμεταλλεύεσαι. Και δεν προδίδεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει.
Δυστυχώς, το πάθημα του 2010 δεν έγινε μάθημα για τη σημερινή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας πρέπει να δράσουν όπως ΔΕΝ έδρασε ο κ. Παπανδρέου.
Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα βρεθούν στη δική του πολύ δυσάρεστη θέση”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa,gr

Πανούσης: Χρειαζόμαστε ηγέτη που θα μας βγάλει από τη μακαριότητα της αδράνειας

Giannis-Panousis
Με άρθρο του στη “Real News”, ο καθηγητής και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης διατυπώνει κραυγή αγωνίας για την αναγκαιότητα ανάδειξης ενός νέου ηγέτη στην Ελλάδα, που θα παρακινήσει την κοινωνία να εγκαταλείψει το τέλμα της.
“Μας χρειάζεται επειγόντως ηγέτης που θα κόψει τον γόρδιο δεσμό της ανομίας και θα μας βγάλει από τη ”μακαριότητα της αδράνειας” και την ”αβουλία του φόβου”.
Ας εμφανιστεί, κι ας το κάνει, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι οι Έλληνες πάντα βρίσκουν τρόπο να τιμωρούν τους ευεργέτες και σωτήρες τους”, σημειώνει μεταξύ άλλων με το άρθρο του στη “Real News” ο Γιάννης Πανούσης.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας πηγαίνει στο Βατικανό για να δει τον Πάπα!

Alexis-Tsipras-European-LeftΣτον απόηχο της συζήτησης περί των θρησκευτικών πεποιθήσεών του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ταξίδι στο Βατικανό, προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο.
Τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει η “Real News”, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Ιταλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που πραγματοποιεί για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και στη Ρώμη θα επιδιώξει ένα photo opportunity με τον Ποντίφικα, που αναμένεται να του προσφέρει προχωρημένη δημοσιότητα.
Παράλλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της “Real News”, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζει επίσκεψη στο Άγιο Όρος τον Μάρτιο, σε μια ακόμη προσπάθεια απάντησης στην κυβέρνηση, που ανέδειξε σε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης το κατά πόσο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιστεύει στον Θεό.

Η Συνατσάκη μεταφέρει το διαδίκτυο... στην τηλεόραση

Mairy-Synatsaki
Ο “ΑΝΤ1″ φαίνεται τελικά ότι αποφάσισε να επενδύσει στη Μαίρη Συνατσάκη, και έτσι η νεαρή παρουσιάστρια προετοιμάζεται να αναλάβει τη δική της εκπομπή στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ένθετου “Real Life” της εφημερίδας “Real News”.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Μαίρη Συνατσάκη θα αναλάβει την παρουσίαση εκπομπής που θα απευθύνεται στο νεανικό κοινό, και θα επιχειρεί να μεταφέρει στην τηλεόραση τα best off του διαδικτύου.
Κυρίως video των οποίων έγινε μαζική αναπαραγωγή, με τον αναγκαίο χιουμοριστικό σχολιασμό θεμάτων που συζητήθηκαν.

ysterografa,gr

Για δήμαρχος Αθήνας η Λιάνα Κανέλλη!!!

 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ΚΚΕ θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα προκαλέσει μεγάλες ανατροπές στους σχεδιασμούς των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Αθηναίων καθώς στον Περισσό σκέφτονται να κατεβάσουν τη Λιάνα Κανέλλη ως υποψήφια.
Η Λιάνα Κανέλλη με ευρύτατη αποδοχή πολύ πέρα από τα όρια του ΚΚΕ, σε μια τέτοια περίπτωση θα παίξει πολύ δυνατά για είσοδο στο 2ο γύρο, όπου αν περάσει σύμφωνα με όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει κερδίζει κάθε αντίπαλο!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

27 Ιανουαρίου: Το πρώτο βήμα, το πρώτο «όχι»

Το πρώτο βήμα για να εκφραστεί ένα μεγάλο και δημοκρατικό «όχι» του λαού της Αττικής στην πολιτική του διαρκούς μαρασμού και της φτωχοποίησης των πολιτών, θα πραγματοποιήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής και Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου.

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, κάνοντας πράξη την εξαγγελία του κόμματος για συμμετοχή του στις Περιφερειακές, αλλά και στις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, εκείνη την ημέρα θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας παράλληλα την ύψιστη πολιτική σημασία που θα έχουν αυτές οι εκλογικές αναμετρήσεις για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το ραντεβού του Νίκου Νικολόπουλου με τους πολίτες της Αττικής που θέλουν να πουν μαζί του το μεγάλο «όχι» στον συνεχιζόμενο κατήφορο και να φωνάξουν «στοπ» στην αδιάκοπη και αδιέξοδη ανθρωποθυσία των μνημονίων, δίνεται για τις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους διαμαρτυρομένους και αγανακτισμένους πολίτες, καθώς επίσης και η παρακολούθηση και καταγραφή της από κάθε ενδιαφερόμενο μέσον ενημέρωσης.

Στις 27 Ιανουαρίου, η Αττική θα πει το πρώτο μεγάλο «όχι» στην βία και την αδικία εις βάρος των πολλών, τον μαρασμό της αγοράς και των μικρομεσαίων, τον αφανισμό μίας γενιάς και τη μετανάστευση άλλης μίας.

Τον Μάιο, η Αττική πρέπει να μεταδώσει σε όλη την Ελλάδα αυτό το «όχι», για να μπορεί αμέσως μετά να πει το «ναι» στη νέα ελπίδα.

Όλα ξεκινούν στις 27 Ιανουαρίου…

Το Βοχαϊκό "άναψε φωτιά" στα Ταρσινά. Διεκδικούν πρωτειά , Απέσσας, Πουλίτσα , Φωκάς. Μεγάλη νίκη της Λυκοποριάς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV1dC5tz6gK0KKv7kg4HfK3WSDi1XpSy5fijt2bHa1pHtzwTpRQ6c7hnyeD9XJuDzIK5MGkq5AeNUjmXS4Gh0ZyrCQXyk44yWsahs4qzCbQucHkUyhEl71aEE1f363JsV3KX-Xt00bmUTn/s1600/voxaiko_1.jpg
16η  αγωνιστική  στο πρωτάθλημα των ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας.

Στη Β1 κατηγορία η πρωτοπόρος Περαχώρα επικράτησε  στην έδρα της, με 1 - 0 του Ποσειδώνα Κυραβρύσης, την στιγμή που στο Αγιονόρι ο Αίας πήρε άκοπα στα "χαρτιά" τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Κορίνθου. Στα Εξαμίλια ο τυπικά γηπεδούχος Άγιος Γεώργιος έχασε με 1 - 4 από την τυπικά φιλοξενούμενη τοπική Δάφνη. Στο Συνοικισμό ο Αστέρας Κορίνθου επικράτησε με 3 - 2 επί του ΑΟ Μαψού, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" των Ίσθμιων, ο ΑΣ Λουτρακίου έχασε 0 - 1 από τον Άρη Κορίνθου. Στα Εξαμίλια ο ΑΟ Ρομά νίκησε με 1 - 0 τον Άγιο Ιωάννη, ενώ στο Σοφικό η τοπική ομάδα επικράτησε με 5 - 2 επί του Αίαντα Κορίνθου
Στη Β2 κατηγορία,  τα πρωτοπόρα Ταρσινά έχασαν με 2 - 1 στο Βραχάτι από τον Άρη Βοχαϊκου και τώρα αισθάνονται την ανάσα του Απέσσας Χαλκίου που νίκησε στο Πετρί ο  με 4 - 1 τον Παμφενεατικό. Στην Πουλίτσα η τοπική Δάφνη "κατακεραυνωσε" με το εντυποσιακό 7 - 0  τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου, ενώ στη Λυκοποριά ο ΑΟΛ διέλυσε με 5 - 2 την Θύελλα Λεοντίου. Στο στυμφαλικό ντέρμπι η Λαύκα έχασε με 1 - 3τον ΑΟ Ασπροκάμπου, ενώ στην χθεσινή αυλαία της αγωνιστικής  στο Λέχαιο   ο τοπικός ΑΟ Λεχαίου και ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών σε ένα αρκετά ενδιαφέροντα αγώνα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2 - 2. Τέλος ρεπό είχε  η ομάδα του Κουταλά

Β1 Κατηγορία
16η αγωνιστική
 ΣΟΦΙΚΟ '05- ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                              5 - 2
 ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                                  1 - 0
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    0 - 1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ             1 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΜΑΨΟΥ                       3 - 2
 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                     1 - 4
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 0 α.α.



  Η βαθμολογία
( Σε 16 αγώνες)

ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
43
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
41
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
41
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
34
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
28
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
28
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
25
ΣΟΦΙΚΟ '05
20
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
19
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
17
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
10
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 8
Α.Ο. ΡΟΜΑ
 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 0


Β2 Κατηγορία
16η αγωνιστική
 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ         2 - 2
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97                         2 - 1
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                   1 - 3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ  7 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ          5 - 2
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ        4 - 1
Ρεπό ο  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Η βαθμολογία



ΤΑΡΣΙΝΑ '97
15
33
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
15
32
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
15
31
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
14
29
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
15
26
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
14
24
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
15
21
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
15
21
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
15
19
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
15
13
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
14
 9
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
15
 9
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
15
-6