Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Έφυγε» ο Τάκης Παπαδημητρίου - H κηδεία του αύριο στο Αίγιο

papadimitriou_156339670
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τάκης Παπαδημητρίου, που   έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, για μια δεκαετία, από το 1968 ως το 1978.στον οποίο εντάχθηκε το 1968 από τον Αστέρα Ζωγράφου.
Στα δέκα χρόνια που έπαιξε στο «τριφύλλι» μέτρησε 161 ματς πρωταθλήματος (47 γκολ), ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (1969, 1970, 1972, 1977), δύο Κυπέλλων Ελλάδας (1969, 1977), και του Βαλκανικού Κυπέλλου (1977).
Ακολούθως έπαιξε για δύο χρόνια στον ΟΦΗ (1978-1980) κι άλλα τόσα στον Πανιώνιο (1980-1982), συμπληρώνοντας 249 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική (73 γκολ), ενώ έκλεισε την καριέρα του το 1982 στον Παναγιάλειο  Η πράσινη ΠΑΕ εξέφρασε τη θλίψη της για τον χαμό του.
Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση της:
«Στη γειτονιά των αγγέλων η μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Τάκη Παπαδημητρίου. Το ήθος και η ευθύτητα που τον διέκριναν πάντα αποτελούν την καλύτερη κληρονομιά τόσο για τους οικείους του όσο και για τον Παναθηναϊκό τον οποίο αγάπησε και τίμησε με την προσφορά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή, στις 15:00 στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στο Αίγιο»

Τα… θέλω του Νικήτα

kaklamanis-nikitas-kentrinews

Μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και προς το Μαξίμου, έστειλε ο γαλάζιος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας. Όπως δήλωσε, στο Βήμα FM, θέλει και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα θα επιδιώξει να δει τον πρωθυπουργό για να τους εξηγήσει τους λόγους αυτής της απόφασής του.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η ΝΔ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο για την Αθήνα, είπε : “Γιατί δεν θέλουν εμένα. Βεβαίως, σημασία έχει στους πολιτικούς όχι ποια είναι η αποδοχή τους μέσα στο στενό κομματικό γήπεδο, αλλά μέσα στην κοινωνία. Αν ήξερα ποιοι χειρίζονται το θέμα, θα σας έδινα ξεκάθαρη απάντηση, ποιος δεν με θέλει. Δεν γνωρίζω, όμως”.
Ο τέως δήμαρχος είπε πως “άσχετα με όλη την περιγραφή της υποψηφιότητάς μου, θεωρώ ότι λόγοι πολιτικού fair play με οδηγούν και θα το πράξω να ζητήσω να δω τον κ. Σαμαρά και να μιλήσω μαζί του. Μόνο με τον κ. Σαμαρά, όμως. Οι δυο μας”.
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας. “Η υποψηφιότητά μου έχει ανακοινωθεί. Δεν είναι ότι περιμένω κάτι, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να βιάζομαι και κυρίως θέλω να ξεκαθαρίσω – που δεν το βλέπω εύκολα να ξεκαθαρίζει – ότι δεν υπάρχει ένα στο εκατό να γίνουν εξελίξεις πολιτικές που να με κάνουν να αλλάξω άποψη. Αλλά όχι τελευταία στιγμή, δεν πρόκειται τελευταία στιγμή να αλλάξω άποψη. Προτεραιότητά μου είναι η Αθήνα” τόνισε.

kentrinews.gr

Ξεδιπλώνει τις προβολές του το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ «Τεκμηρίωσις» στην Καλαμάτα

Το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» ξεκίνησε χθες, με την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου «Ο μανάβης», που ανέδειξε...
με συγκινητικό τρόπο την ξεχασμένη Ελλάδα των εγκαταλελειμμένων χωριών της νότιας Πίνδου.

Οι προβολές συνεχίζονται σήμερα, με πλήθος από ενδιαφέρουσες ταινίες, ενώ μετά το τέλος της πρωινής εκπαιδευτικής ζώνης θα διεξαχθεί συζήτηση για το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ. Η ζωή, με τις ομορφιές και τις δυσκολίες της, παρουσιάζεται μέσα από ντοκιμαντέρ των οποίων η προβολή θα φτάσει και πέρα από τα μεσάνυχτα.

Αύριο, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί. Ακολούθως, μπορείτε να δείτε τις ταινίες που θα προβληθούν σήμερα και αύριο το πρωί.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αυτή είναι η βασίλισσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού

Η πανέμορφη Ιωάννα Κυπραίου θα είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, η οποία εκτός από τις παρελάσεις πάνω στο άρμα της  το τελευταίο Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και θα εμφανίζεται και σε άλλες εκδηλώσεις αφήνοντας τη δική της δροσερή καρναβαλική πινελιά.
Η Ιωάννα Κυπραίου επιλέχτηκε κατόπιν επιλογής της επιτροπής για τη βασίλισσα που εξέτασε τις αιτήσεις των κοριτσιών που προέκυψαν μετά από την ανοιχτή πρόσκληση της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας».
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, την Ιωάννα Κυπραίου ως Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κωνσταντίνος Τρίγγος.

Πηγή: patrastimes.gr

Ο Ροχανί (θυμίζοντας... Μαχάτμα Γκάντι) αποκάλυψε στο Νταβός πώς θα νικηθούν η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός



Twitter@EmOikonomidis

Μάνος ΟικονομίδηςΤο… rebranding της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, με την άνοδο στην εξουσία του μετριοπαθούς κληρικού Χασάν Ροχανί, έχει ήδη κομίσει τα πρώτα, αξιοσημείωτα αποτελέσματα της στρατηγικής εξωστρέφειας και απενοχοποίησης από ένα παρελθόν, το πολύ πρόσφατο, γεμάτο φωνές, απειλές και ακρότητες, από τη Δημοκρατία που θα μπορούσε… να τινάξει στον αέρα τη Μέση Ανατολή. Επομένως, τον πλανήτη ολόκληρο.
Ο Χασάν Ροχανί πέτυχε μέσα μόλις σε μερικούς μήνες να αλλάξει την εικόνα που είχε η διεθνής κοινότητα για το Ιράν, και να κραδαίνει ως ιστορικό τρόπαιο τη Συμφωνία της Γενεύης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που επέτρεψε στο Ιράν να υπερβεί τις πολυετείς κυρώσεις, και να φαντάζει σήμερα αξιόπιστος και φερέγγυος συνομιλητής για όλους. Πλην… του Ισραήλ φυσικά.

Αυτό είναι το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη

Αυτό είναι το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη
«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» είναι το όνομα του κόμματος που παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε δεκαετή θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης την τελευταία τριετία και της επιθυμίας του να θέσει υποψηφιότητα στην Ελλάδα. «Δεν θέλω να πάρω κάτι παραπάνω από τη στήριξη του κόσμου», σημείωσε και αυτό «για να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που δημιούργησα την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, για τους Έλληνες πολίτες.
 Γι αυτό ξεκινάμε σήμερα για τις ευρωεκλογές». Οι ευρωεκλογές, όπως τόνισε, είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την ΕΕ, μια τελευταία ευκαιρία για να βρει η Ευρώπη τον δρόμο της. «Είμαστε», είπε, «μια δυνατή φωνή διεκδίκησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση. Θέλουμε ισχυρές φωνές που εκπροσωπούν τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την αγωνία των νέων ανέργων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 Ο κ. Χατζημαρκάκης εξήγησε ότι η απαξίωση των Ελλήνων στην Ευρώπη ήταν πληγή γι' αυτόν και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απελπίζονται, γιατί, όπως είπε, μπορούν να έχουν μία δυνατή φωνή διεκδίκησης.
 Σήμερα, επισήμανε, ο Έλληνας έχει το αίσθημα πως η ΕΕ, στην οποία εντάχθηκε με σκοπό την προστασία και σταθεροποίηση της Δημοκρατίας, δεν του παρέχει πια αυτή την προστασία, ακόμη και για τα βασικά του δικαιώματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο και αυτό πρέπει να διορθωθεί στην «πηγή».

newsit,gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο Θωμάς Μαύρος

mavros
Με εισαγγελική απόφαση ο Θωμάς Μαύρος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε περισσότερα στ
o sport.gr

Δύο νέες συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική στη Θεσσαλονίκη

antitromo
Έπειτα από έρευνες που έγιναν σε έξι σπίτια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αναζήτησης του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν δύο άτομα.
Στο σπίτι του ενός βρέθηκε μια σιδερογροθιά, ενώ στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκε ξύλινο τόξο και βέλος με μεταλλική αιχμή, ξύλινο ρόπαλο προσαρμοσμένο με μεταλλικό καρφί, αυτοσχέδιο ξίφος με μεταλλική λάμα, δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα πολεμικό, καθώς και αυτοσχέδια κροτίδα.

ysterografa.gr

Σάλος από βίντεο του Κολλάτου με τίτλο... «Σκοτώσαν το Γιωργάκη Παπανδρέου» - ΠΑΣΟΚ : Η γελοιότητα έχει και τα όριά της.

`Αρχίζει να μ' αρέσει η ιδέα να σκοτώσω τον Γιωργάκη`Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο - απόσπασμα από τη νεα του ταινία, που έχει αναρτήσει στο YouTube ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος.
Στο βίντεο παρουσιάζεται ο θάνατος του Γιώργου Παπανδρέου. Στο βίντεο με τίτλο «Σκοτώσαν το Γιωργάκη Παπανδρέου» εμφανίζεται η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Κέλυ Σακάκου να εκφωνεί την είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπανδρέου.
Εμφανίζεται και ο ίδιος ο Δημήτρης Κολλάτος ο οποίος κρατάει ένα πιστόλι και λέει: "Αρχίζει να μου αρέσει η ιδέα να σκοτώσω τον Γιωργάκη". Τελειώνει με μια «διασκευή» τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη, το οποίο ερμηνεύουν οι «Μνημονιακοί Ταμιευτήρες», σε στίχους του Δημήτρη Κολλάτου.
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόσφατη «σκηνοθετική δημιουργία» του κ. Δ. Κολλάτου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
  Η γελοιότητα έχει και τα όριά της. Το περιεχόμενο του video που έχει επιμεληθεί και αναρτήσει ο κ. Κολλάτος ανήκει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Δικαιοσύνης.

 

newsit.gr

Καταπέλτης κοινή διαπαραταξιακή επιστολή για τα σκουπίδια στον Τατούλη

 http://2.bp.blogspot.com/-i2-t1io_hdU/UhhPaDysIBI/AAAAAAAA0JY/PsDZTPj9Okk/s1600/terna.jpg
Με κοινή τους επιστολή οι επικεφαλείς των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ,Δημήτρης Δράκος ,Νίκος Γόντικας ,Νίκος Πατσαρίνος , Λάμπρος Μπούκλης  καταγγέλλουν  τον Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κατηγορώντας τον  ,ότι  προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων στο θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ για την σκουπιδοεταιρεία ΤΕΡΝΑ


Προς: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου κ. Γεώργιο Πουλοκέφαλο
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Πέτρο Τατούλη..

Κε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια, της από 20/01/2014 επιστολής μας, σχετικά με την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (24/1) που ανακοίνωσε ο κ. Περιφερειάρχης με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», σας υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

1. Την Δευτέρα 20/01 και λίγη ώρα πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Τρίπολη, και δη στην έδρα της Περιφέρειας (Πλ. Εθν.Μακαρίου) σε τηλεοπτικές σας δηλώσεις αναφερθήκατε και ευκρινώς ορίσατε ως ημερομηνία συζήτησης της ΜΠΕ τον μήνα Φεβρουάριο. Μάλιστα αναφερθήκατε και στην διαδικασία που θα έρθει το θέμα προς συζήτηση, δηλώνοντας, ότι θα έρθει ως κανονικό θέμα σε ημερήσια διάταξη.

2. Λίγη ώρα όμως μετά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην έναρξη αυτού ο κος Περιφερειάρχης, δήλωσε, και εσείς δεν ψελλίσατε λέξη, αποδεχόμενος τα λεγόμενα του, ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μέσω κατεπείγουσας διαδικασίας, που όρισε ο ίδιος, την Παρασκευή 24/01. Αποδεχθήκατε έτσι την δημόσια διάψευσή σας από τον αιφνιδιασμό του κου Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ορίζει τον Πρόεδρο, δηλαδή εσάς, ως υπεύθυνο για τον καθορισμό ημερομηνίας συνεδρίασης και όχι τον Περιφερειάρχη. Προς τι, οι τηλεοπτικές σας δηλώσεις κε Πρόεδρε, λίγη ώρα πριν; Σας αφαιρέθηκαν εν ψυχρώ οι αρμοδιότητες;

3. Επιπρόσθετα ο κος Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε και δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι την επομένη και δη την Τρίτη 21/01, θα λάβουμε την εισήγηση της Περιφέρειας επί του θέματος. Δέσμευση που δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα Πέμπτη 23/01/2014 & ώρα 14:30, που δεν αποστείλατε ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καμία εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, παρά την δέσμευση σας.Για τους ανωτέρω λόγους κε Πρόεδρε, εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευση μας για την μη τήρηση της δεοντολογίας και των αρχών λειτουργίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, καταγγέλλουμε τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του, οι οποίες εκθέτουν τόσο τον θεσμό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και στο σύνολό του το Περιφερειακό μας Συμβούλιο και ο οποίος συνεχίζει ακόμα και τώρα την αδιαφάνεια και τις μεθοδεύσεις, επιδιώκοντας να υφαρπάξει την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων.
Οι επικεφαλείς των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

1. Δημήτρης Δράκος

2. Νίκος Γόντικας

3. Νίκος Πατσαρίνος

4. Λάμπρος Μπούκλης

23/01/2014

Η Δυτική Κορινθία «πνίγεται» από τη διάβρωση και ο Τατούλης …λέει τα δικά του



Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται: «Το συνολικό έργο της προστασίας των ακτών της Μεσσηνίας από τη διάβρωση είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια επερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών του ανατολικού Μεσσηνιακού κόλπου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
«Αντίθετα στις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο ήταν αδύνατο να γίνει, αντίθετα στην ενοχοποίηση του έργου, αντίθετα στις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί υλοποιούμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αίτημα δεκαετιών της περιοχής, το οποίο δεν κατάφερε να το υλοποιήσει ούτε ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι «στη Μεσσηνία παραλάβαμε ένα άθροισμα ημιτελών και ατελών έργων για τα οποία υπήρχε κίνδυνος επιβολής προστίμων και επιστροφής χρημάτων. Καταφέραμε και λύσαμε όλα τα προβλήματα και τα ολοκληρώσαμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον καμία απειλή επιβολής προστίμου».
«Όποιο έργο και αν αγγίξεις στη Μεσσηνία έχει την υπογραφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και για την Κορινθία και τα προβλήματα του Κορινθιακού έχουν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες».

ΣΣ. …Εδώ η Δυτική Κορινθία «πνίγεται» από τη διάβρωση και ο Τατούλης… λέει τα δικά του! Για πείτε κε Τατούλη ποιες ενέργειες έχουν γίνει στη Δυτική Κορινθία για το θέμα της διάβρωσης όσα χρόνια είστε εσείς Περιφερειάρχης; Δύο- τρεις μικροπαρεμβάσεις έγιναν σε κάποιες περιοχές (πχ. Μελίσσι) και τίποτα περισσότερο!
Επι της ουσίας το σοβαρό αυτό πρόβλημα στη Δυτική Κορινθία παραμένει άλυτο …αλλά από υποσχέσεις καλά πηγαίνουμε! Το αν είναι έτσι ή όχι κε Τατούλη ρωτήστε τους κατοίκους να σας το πούνε! Πριν λίγο καιρό έγινε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα αυτό αλλά εσείς δεν ήρθατε να ακούσετε από κοντά τους πολίτες που διαμαρτύρονται!
Οι κάτοικοι στη Δυτική Κορινθία δεν μπορούν να ακούνε άλλο τις υποσχέσεις του Τατούλη ενώ κινδυνεύουν σοβαρά καθημερινά οι περιουσίες τους! Περιμένουν σοβαρές παρεμβάσεις εδώ και τώρα… 
http://korinthiannews.gr/Κ.Ν

Διακοπή της κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων & Ρίου

http://static-enet.toolip.gr/resources/2011-06/korin8oy-thumb-large.jpg
Από το βράδυ της Πέμπτης θα τεθεί σε ισχύ ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα μέχρι τις 02:30 το πρωί της Παρασκευής
24.01.2014, το αργότερο, κατά τη διάρκεια της οποίας:
- το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μεταξύ των κόμβων Ρίου (Χ.Θ. 206+310) και Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182+700) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
- το ρεύμα προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης.

Η Nasa αφήνει το διάστημα και...ξεκινά αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας!


Μπορεί η Nasa να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, αλλά φέτος η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ στρέφει τα μάτια της αποκλειστικά στη Γη με πέντε προγραμματισμένες αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας.
«Παρότι η NASA προετοιμάζεται για τις μελλοντικές αποστολές προς έναν αστεροειδή και τον Άρη, επικεντρωνόμαστε στη Γη τώρα», δήλωσε ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν .« Με πέντε νέες αποστολές που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν το 2014 , αυτό θα είναι πραγματικά ένα διαμορφωμένο έτος της Γης, και η εστίαση στον πλανήτη μας θα φέρει σημαντικές διαφορές στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο μας» συμπλήρωσε.

Πέτρος Τατούλης «Ευθύνη μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών»



meligalas-bipe 
Την άμεση επιθεώρηση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στη Βιομηχανική περιοχή Μελιγαλά, από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, ζήτησε με επείγον έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα των κατοίκων, του Δήμου και των φορέων της περιοχής, τονίζοντας ότι «για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προστασία του περιβάλλοντος ήταν εξαρχής πρώτη προτεραιότητα και αντιμετωπίζεται ως ζήτημα δημόσιας υγείας».

Πέτρος Τατούλης «Η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, στη σίτιση και τη θέρμανση αποτελούν διαρκείς απειλές κατά της ζωής»



«Η αδυναμία πρόσβασης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας, στη σίτιση και στη θέρμανση αποτελούν διαρκείς απειλές κατά της ζωής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στη Δημόσια Τηλεόραση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης ότι απάντησαν θετικά οι τρείς Ευρωπαίοι Επίτροποι, Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιφερειακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος, στην επιστολή του με την οποία ζητούσε να χαρακτηριστεί επιλέξιμη από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα η απειλή κατά της ζωής «δεδομένου ότι η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα συνεχώς διευρύνεται και τα προβλήματά της άπτονται της κοινωνικής συνοχής, του βασικού στόχου της Συνθήκης της Λισαβόνας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αιθαλομίχλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο και χαρακτήρισε την εξομοίωση του κόστους του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης «έμμεσο φόρο στον πολίτη»

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το λιμάνι του Γυθείου στο σκληρό πυρήνα του τουρισμού κρουαζιέρας»



http://www.travelpress.gr/images/articles/1298987548_Gyth%20LIM.jpg 
«Το λιμάνι του Γυθείου βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του τουρισμού κρουαζιέρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στην επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηλία Στρατηγάκου σχετικά με την απουσία του από τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό.
Ο κ. Στρατηγάκος στην επερώτησή του αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το λιμάνι του Γυθείου και εξέφρασε την απορία του για τα κριτήρια συγκρότησης του χωροταξικού για τον τουρισμό, αλλά και διαμόρφωσης της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού χαρακτήρισε σημαντική την επερώτηση του κ. Στρατηγάκου για την ανάδειξη του θέματος, τόνισε ότι εξαρχής το λιμάνι του Γυθείου παρουσίασε σημαντική δυναμική «γιατί φροντίσαμε εκ των προτέρων να το εντάξουμε στο δίκτυο προώθησης της κρουαζιέρας, παρόλο που δεν ήταν ακόμη πλήρως έτοιμες οι υποδομές».
Το λιμάνι του Γυθείου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού κρουαζιέρας, ιδίως στο χώρο της Μεσογείου, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δυναμική του συνεχώς θα αυξάνει.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για τον τουρισμό, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής αρχής για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις του ο Περιφερειάρχης φρόντισε να διορθωθεί αυτή η παράλειψη προκειμένου να ενταχθεί στο εθνικό χωροταξικό του τουρισμού το λιμάνι του Γυθείου.

Κώστας Κόλλιας: «Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ενισχύουν την Αστυνομία της Κορινθίας»

Τρία νέα περιπολικά και τρεις μοτοσυκλέτες διατέθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας. Σχετικά με το θέμα ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας  Κόλλιας δήλωσε:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνάντηση που είχα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, του είχα μεταφέρει το αίτημα, τόσο της τοπικής μας Αστυνομίας, όσο και των πολιτών του Νομού μας, για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με προσωπικό και εξοπλισμό. Του είχα εκθέσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η εγκατάσταση του στρατοπέδου μεταναστών στην Κόρινθο, καθώς και η αυξημένη εγκληματικότητα λόγω της γειτνίασης με την Αθήνα.

Ο Αρχηγός με είχε τότε διαβεβαιώσει ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Υπουργό, ώστε να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του Σώματος, με την υλοποίηση των μεταθέσεων που είχαν ζητηθεί από αστυνομικούς, ενώ αναφορικά με τον υλικό εξοπλισμό, με είχε διαβεβαιώσει ότι θα διέθετε άμεσα έναν μικρό αριθμό οχημάτων για την κάλυψη των πιο πιεστικών αναγκών, και εν αναμονή περαιτέρω ενίσχυσης μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Πράγματι, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή μας, ο Αρχηγός υπέγραψε τις μεταθέσεις αστυνομικών, για την στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης – Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών Κορίνθου. Η παρουσία τους ανακούφισε τους άνδρες και της γυναίκες της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας από τον εξαντλητικό φόρτο εργασίας και, βεβαίως, διευκόλυνε και βελτίωσε την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Χθες ενημερώθηκα από το Υπουργείο ότι υπεγράφη από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ η αποστολή στην Αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας τριών απολύτως απαραίτητων περιπολικών οχήματων και τριών μοτοσυκλετών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον κ. Παπαγιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την τήρηση στο ακέραιο των δεσμεύσεών τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας και το ΔΣ, όσο και τους λοιπούς εκπροσώπους της, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην κοινή μας προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της Κορινθίας.

 Είναι πεποίθησή μου ότι η προστασία του πολίτη δεν είναι παροχή, αλλά υποχρέωση πρώτης προτεραιότητας για την πολιτεία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία αισθάνεται ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας θα συνεχίσω την προσπάθεια για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας, προς όφελος και των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών της Αστυνομίας μας, αλλά, κυρίως, των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.»