Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πάνω από 640 τραυματίες από πυροτεχνήματα στη γιορτή του Μωάμεθ στην Τρίπολη της Λιβύης


Πάνω από 640 τραυματίες από πυροτεχνήματα στη γιορτή του ΜωάμεθΠερισσότεροι από 640 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί στην Τρίπολη της Λιβύης, από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν  με την ευκαιρία του εορτασμού του Μουλέντ, των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ.
 Σύμφωνα με το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Lana, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, τα θύματα φέρουν κυρίως εγκαύματα στα χέρια και στα μάτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό δακτύλων των τραυματιών.

Οι Λίβυοι συνηθίζουν να γιορτάζουν τα γενέθλια του Μωάμεθ με φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων και κροτίδων και οι τραυματισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των θυμάτων, κυρίως επειδή στην κατασκευή των κροτίδων χρησιμοποιούνται ισχυρές εκρηκτικές ύλες. Η εισαγωγή των υλικών αυτών από ασιατικές χώρες δεν ελέγχεται ικανοποιητικά από τις μεταβατικές αρχές.

Βασίλης Νανόπουλος: 2014 η χρονιά της ανάκαμψης, της αλλαγής , των επιχειρήσεων και των ανθρώπων .

 H Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην εκδήλωση της κοπής πίτας



Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Κορίνθιας  πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Ιανουάριου 2014, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, όπου μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Κορίνθου, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού του Αγ. Νικολάου Κορίνθου πρ. π. Νικόλαο Μπιθαρά & πρ. π. Δημήτρη Παπαγεωργίου
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κορινθίας   Χρίστος Δήμας , Κώστας Κόλλιας και Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης  ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Κορίνθιων Αλέξανδρος Πνευματικός , ο Διευθυντής της Α.Δ Κορινθίας  Λεωνίδας Κολαϊτης, ο Ταξίαρχος Μηνάς ΠαπαδάκηςΟ<Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Δημήτρης Μήλιος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος,  Σπύρος Παπαθεοφάνους,  Θάνος Πισιμίσης ,  Κώστας Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου Γιώργος Δαλαμαρίνης και σχεδόν όλα τα μέλη της  Διοίκησης  της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Κατεμής ,ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Δασκαρόλης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Καζίνο Λουτρακίου κ. Γιάννης Βραχάτης εκπρόσωποι Συλλόγων, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρίνα Ταουξίδη, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορινθιών Βασίλης Πανταζής & Γιάννης Γκεζερλής , Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολικών κομμάτων,  μέλη του Επιμελητηρίου και πλήθος κόσμου.           
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στον απολογισμό της δράσης του Επιμελητηρίου για  την χρονιά  που πέρασε, για την στήριξη των επιχειρήσεων, των ανέργων και την προβολή της Κορινθίας.
Ο κ. Νανόπουλος περιέγραψε επίσης τις εκτιμήσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη  το 2014  και τους στόχους του Επιμελητηρίου για την καινούργια χρονιά .
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης όπου μίλησε για τη εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο Κορίνθιας και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός.

H Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας εδώ

Η απολογία του Στάθη Μπούκουρα

boukouras

Πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες και για εγκληματική οργάνωση δήλωσε απολογούμενος στις ανακρίτριες της υπόθεσης ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, ο βρίσκεται πλέον στις φυλακές,  Ναυπλίου
Ο κ. Μπούκουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τις αποδιδόμενες στην οργάνωση επιθέσεις κατά μεταναστών: «Ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου». Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε: «Φοβόμουν και ντρεπόμουν που ο Ρουπακιάς είχε προβεί σε αυτή την πράξη».
Επίσης, ο κ. Μπούκουρας εξέφρασε την «αποδοκιμασία» του για τα όπλα που βρέθηκαν σε σπίτια συγκατηγορουμένων του, συμπεριλαμβανόμενου του Νίκου Μιχαλολιάκου, πλην όμως συμπλήρωσε πως «ίσως να δείχνουν κάποιο χόμπι συλλογής όπλων».
Ο κατηγορούμενος προέβη σε αναφορές θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε πως είναι συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Π. Τατσόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Λ. Κανέλλη με το ΚΚΕ, ενώ είπε πως μαθαίνει πακιστανικά για να συνεννοείται με τους υπαλλήλους του.
Ο βουλευτής δέχθηκε ερωτήσεις από τις δικαστικές λειτουργούς σχετικά με τη διαφοροποίηση που εξέφρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι πρόσφατος υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής:
-Ανακρίτρια: Σε συνέντευξη σας στις 2/1/2013 λέτε ότι από «το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή (σ.σ. ενώ στο υπόμνημα του αναφέρει ότι εντάχθηκε το 2011) και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας πρώτες μάχες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας».
-Στ. Μπούκουρας: Επειδή στην τοπική Κορίνθιας κατέβηκα μετά τα μέσα του 2011 δεν ήμουν αποδεκτός και αρεστός από τους παλιούς υποστηρικτές -μέλη της Χ.Α., το έλεγα αυτό για να αρχίσω να κερδίζω την αποδοχή τους. Δεν ήμουν αποδεκτός επειδή προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ.
-Ανακρίτρια: Στην ίδια συνέντευξη όμως παρότι «νεοφώτιστος» στη Χ.Α. ,όπως λέτε, υπερθεματίζετε υπέρ του καθεστώτος του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
-Κατηγορούμενος: Αναφέρομαι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις της επταετίας που είναι τα αγροτικά δάνεια που έδωσε στους αγρότες για να φτιάξουν σπίτια με τον μοναδικό όρο η τουαλέτα να είναι εντός της οικίας.

Στην BP το πετρέλαιο από τα κοιτάσματα του Πρίνου

bp
Συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ.
Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί -σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς- την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ.
Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της BP Oil International και δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.
Η αξία της υπολογίζεται με βάση τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου κατά την επόμενη εξαετία (που είναι η διάρκεια του συμβολαίου με την ΒΡ) και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.
Στο ΥΠΕΚΑ υπεγράφη σήμερα και τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η συμφωνία συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας.

υστερογραφα.

“Αποκεφαλίστηκε” ο Γ. Νταβρής από τους ΑΝΕΛ - Καμμένος: Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί

kammenos
Ο Πάνος Καμμένος είχε τονίσει πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πως όποιος βουλευτής δημιουργήσει πρόβλημα θα… αποκεφαλιστεί. Αυτό έγινε τελικά με τον βουλευτή Γ. Νταβρή, ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαγραφή Νταβρή έχει να κάνει με την απουσία του σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση.
Η συνεδρίαση ήταν πολύωρη και υπήρξαν εντάσεις, ωστόσο, στελέχη του κόμματος δηλώνουν ικανοποιημένα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Επίσης, έγινε γνωστό πως την παραίτησή τους από τη γραμματεία του κόμματος  έκαναν ο κ. Γιοβανόπουλος και η κ. Χρυσοβελώνη, αλλά η παραίτησή τους δεν έγινε δεκτή.
“Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί, με μία μόνο απώλεια”, τόνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας με νόημα πως “η τρόικα μπορεί να συνεχίσει να ανησυχεί…”
Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Καμμένου έχει ως εξής:
«Με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στενοχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα.
Παραμένουμε ενωμένοι, δυνατοί, μπορούν να συνεχίσουν να ανησυχούν, με μία μόνο απώλεια, του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή, ο οποίος δεν προσήλθε και ο οποίος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει στο σπίτι του.
Με σύμπνοια, σαν μια γροθιά, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όλης της Ελλάδας, θα προχωρήσουμε, προκειμένου να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας.
Είναι πολλοί οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι καναλάρχες που άλλοι έχουν συλληφθεί και άλλοι πρέπει να συλληφθούν».
  Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς. και ο διαγραφείς  βουλευτής Αχαΐας Γ. Νταβρής,

Ιατρίδη: Προχωράμε ενωμένοι

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε η Μίκα Ιατρίδη, η οποία μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, έκανε λόγο για δυναμική συνέχεια:
«Προχωράμε ενωμένοι για τα νησιά μας για την Ελλάδα μας για όλους τους Έλληνες για όλες τις Ελληνίδες!», έγραψε συγκεκριμένα και παράλληλα πόσταρε τη φωτογραφία που βλέπετε, μαζί με τον Πάνο Καμμένο και άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα

filippidis
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.
Στη συνέχεια, τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές Αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στη Ελλάδα.

Πέτρος Τατούλης «Δεν πρέπει η πολιτική να μεταβιβάσει την ευθύνη της στους δικαστές» - «Η χώρα μας ανήκει στους πολίτες της»

Εμφάνιση SAM_1518.JPG


Ως βαθύτατα πολιτικό και πρόβλημα της δημοκρατίας χαρακτήρισε το θέμα της διαφθοράς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στην Τρίπολη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Μανώλης Αγγελάκας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Δαπίστωση αποκλίσεων στο ακίνητο της οικογένειας Λιάπη - Έλεγχος στοιχείων ακινήτων για την επιβολή Δημοτικών Τελών

http://www.ka-business.gr/thumb/YTozOntzOjM6InNyYyI7czoyMToidXBsb2Fkcy9iaWxhTGlhcGkuanBnIjtzOjU6InByb3B4IjtpOjU4NTtzOjU6InByb3B5IjtpOjQwMDt9









Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Καρπενησίου με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την οικία του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι και το πόσο πλήρωνε ο πρώην υπουργός στη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος ο κ. Λιάπης απέκρυπτε 163 τ.μ. για να πληρώνει μικρό χαράτσι!
Με εντολή του Κώστα Μπακογιάννη οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται και θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα των περασμένων ετών.


Δήμος Καρπενησίου
   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έλεγχος στοιχείων ακινήτων για την επιβολή Δημοτικών Τελών

Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί προϊόν συνένωσης έξι πρώην Δήμων. Αποτελείται από την πόλη του Καρπενησίου, 49 χωριά και δεκάδες οικισμούς. Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου, της χρηστής διαχείρισης και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων, αντιπαραβάλλοντας αφενός το μηχανογραφημένο αρχείο της ΔΕΗ -σύμφωνα με το οποίο γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών- και αφετέρου τις οικοδομικές άδειες των ακινήτων για τη διαπίστωση τυχόν παρεκκλίσεων.
Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται σε στάδια, ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων. Έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους των ακινήτων τα οποία είναι μεγαλύτερα των 300 τμ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην παρούσα φάση, εξετάζουν ακίνητα που είναι δηλωμένα από 200 έως 300 τμ.  Στο τέλος κάθε μήνα, διαβιβάζεται στη ΔΕΗ ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πως συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί 40.000 τμ, τα οποία υπολογίζεται πως αποφέρουν στο Δήμο πάνω από 70.000 ευρώ ετησίως.
Μετά το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο, κατά παρέκκλιση της παραπάνω διαδικασίας, για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων. Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε  ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως. Ήδη έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών.  

ANNA ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο κ. Τσίπρας έδιωξε τον κ. Τατσόπουλο και έμεινε με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που φλερτάρει με τρομοκράτες – δολοφόνους,...Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Κάποτε θα πρέπει και να κρύβεται!»



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για τις αδιανόητες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας  έδιωξε τον κ. Τατσόπουλο  και έμεινε με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που φλερτάρει με τρομοκράτες – δολοφόνους, και θέλει:
·         75% φόρο για όλους
·         κατάργηση της επιχειρηματικότητας από ιδιώτες
·         κατάργηση του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας
·         έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Ο κ. Τσίπρας δεν καλύπτει, λοιπόν, μόνον τη “συνιστώσα της τρομοκρατίας”. Θέλει την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με “επαναστατική κυβέρνηση”, πράγμα που επιβραβεύει δημόσια ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας.
Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν διαγράφει το μισό του κόμμα με αυτές τις αδιανόητες θέσεις που πρεσβεύει;

Μήπως γιατί οι θέσεις αυτές αποτελούν την κοινή συνισταμένη του με τα υπόλοιπα  περιθωριακά κόμματα της Ε.Ε. που υποστηρίζουν Τσίπρα, όπως τα κόμματα της αιματοβαμμένης, κατεχόμενης Κύπρου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Κάποτε θα πρέπει και να κρύβεται!».

Φτιάξτε ταβέρνα ή ξενώνα σε 408 χωριά με επιδότηση έως 60% (λίστα με τα 234 χωριά της Πελοποννήσου )

  http://espaergasia.gr/wp-content/uploads/2014/01/xwria.jpg

Αέρα ανάπτυξης σε 408 χωριά της Ελλάδας φέρνουν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ. Οι κοινοτικοί πόροι κατευθύνονται σε 408 χωριά που βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας (128), Αρκαδίας, Λακωνίας και Αργολίδας (106), Λάρισας (104), Κιλκίς (34) και στις Κυκλάδες (36). Νέοι, αγρότες και γενικώς κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών επιδοτούνται για να στήσουν την δική τους επιχείρηση ή αν έχουν ήδη κάποια επιχείρηση να την εκσυγχρονίσουν.
Οι κοινοτικές ενισχύσεις καλύπτουν το 50% και σε κάποιες περιπτώσεις και το 60% των δαπανών τους.  
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιδοτούνται στα 408 χωριά των νομών, συνοπτικά είναι:

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος πήρε το "χρίσμα" ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8QbSI_ogH1hWXufX72GSq80dVuNH1I84STB6Sd1oeCGBLqnZ2m_ltrTW_RJwWh6PoIooCA2fxTWxHYZhxxORni7NzTpGuTJtwjtaKyq44qjJxLnojXCHg7wj9ig_q4HNfhRs54pureXvW/s1600/62484_151505251552525_151505188219198_222057_8344286_n.jpg
Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος είναι ο "διάδοχος" του τ. Δήμαρχου Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρη Σκουρα , καθώς ο 58αρχονος γεωπόνος, Διευθυντής της Γεωργικής Σχολής ΑΧΕΠΑ Βέλου και τ. Αντινομάρχης Κορινθίας, πήρε το "χρίσμα" που θα ηγηθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και θα την οδηγήσει σε νικηφόρα πορεία στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τό "χρίσμα" στο κ.  Ηλία Ανδρικοπουλο απεφασίσθει ομόφωνα ύστερα από συνέλευση της μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης ,που έγινε σε κέντρο του Ξυλοκάστρου με σκοπό να αναδείξει τον επόμενο επικεφαλή της παράταξης που θα την οδηγήσει σε νικηφόρα πορεία στις Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδηλωση ανακυρηξης υποψηφιου Δημαρχου σειμετείχαν πάνω απο το 90% οσων ειχαν υποστηριξει,σαν υποψηφιοι Δημοτικοι - Τοπικοι συμβουλοι την Δημοτική Παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης υπό τον τ.  Δήμαρχο κ Δημήτρη Σκούρα στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. στις 7 Νοεμβρίου 2010.
Στίς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στα 65 Εκλ. Τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης
σε σύνολο 14.527 εγκύρων ψήφων η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  του Δημήτρη Σκούρα έλαβε 6.608 ψ. ποσοστό 45,49% , έναντι ,6.365 ψ. ποσοστό 43,81% της "Κίνησης Πολιτών" του  Αντώνη Κλαδούχου, 1.341 ψ . ποσοστό 9,23% της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" του Ανδρέα Ζάρου και 213 ψ. ποσοστό 1,47% που έλαβε ο Ηλίας Μπράβος.
Στίς επαναλυπτικές  εκλογές που έγιναν στις 14 Νοεμβρίου 2010, μεταξύ του Δημήτρη Σκούρα και του Αντώνη  Κλαδούχου, σε σύνολο 13.482 εγκύρων ψήφων έλαβαν ο Δημήτρης Σκούρας 6.683 ψ. ποσοστο 49,57%, έναντι ,6.799 ψ. ποσοστό 50,43% του Αντώνη  Κλαδούχου, που με απόλυτα οριακή νίκη και με διαφορά 116 ψήφων (59, με 320 ψηφοδέλτια άκυρα) εξελέγη Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ε-mails της εφορίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων

akinita-11Ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις λαμβάνουν αυτές τις ημέρες από την Εφορία πάνω από 1 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει μέρος ή το σύνολο του έκτακτου τέλους ακινήτων για το 2012, προκειμένου να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε περίπτωση που δεν το πράξουν, όχι μόνο θα επιβαρυνθούν με τα νέα «τσουχτερά» πρόστιμα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η του μήνα (προσαύξηση 10% μετά το πέρας διμήνου), αλλά απειλούνται και με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Το Ισραήλ απέτισε φόρο τιμής στον Σαρόν

sharon funeral
Το Ισραήλ απέτισε φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, έναν άνθρωπο που δοξάζεται ως ήρωας πολέμου στην πατρίδα του, αλλά θεωρείται εγκληματίας πολέμου από πολλούς στον αραβικό κόσμο.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ συμμετείχαν στην επίσημη τελετή μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, όπου το φέρετρο του Σαρόν ήταν τυλιγμένο με τη σημαία του Ισραήλ μέσα στη χειμωνιάτικη λιακάδα.
“Συνοδεύουμε σήμερα στον στην τελευταία κατοικία του ένα στρατιώτη, έναν εξαιρετικό στρατιώτη, ένα διοικητή που ήξερε πώς να κερδίζει”, δήλωσε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες.

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

10 euro
Το νέο χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, στο οποίο απεικονίζεται η ελληνική μυθική μορφή της Ευρώπης, παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το νέο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και για την εκτύπωσή του θα εφαρμοστεί η διαθέσιμη τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε και για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησε τον Μάιο.
«Οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν ενισχυθεί ώστε να το καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για παραχάραξη» επισήμανε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν τα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται η σταδιακή απόσυρση των παλαιών χαρτονομισμάτων.

Έρευνες για πυροβολισμό αστυνομικού στην Πάτρα

astynomia1
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε 27χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Μεσολόγγι, φέροντας τραύμα στην περιοχή της καρδιάς από όπλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός βρέθηκε τραυματισμένος μέσα στο σπίτι του, περίπου στις 12.30 μετά το μεσημέρι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Όμως, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες, για να διακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 27χρονος και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για περιστατικό αυτοτραυματισμού.

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στα σενάρια διαδοχής του Προβόπουλου από τον Στουρνάρα

PASOKΤο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβοπουλο το Μάιο, δήλωσε τα εξής:
«Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της».

Τσίπρας: Η Ευρώπη ενισχύει τον φόβο των φτωχών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έγραψε άρθρο στο περιοδικό New Europe:
Alexis-Tsipras-European-Left«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποκάλυψε τις ανεπάρκειες και τα όρια που έχει η διαδικασία της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Πρόκειται για μία ολοκλήρωση που στηρίζεται στη χρηματοοικονομική  φιλελευθεροποίηση και σε μια νομισματική ένωση, η οποία προωθείται από ένα ομοίωμα της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας που ακούει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκλήρωσης ρέπει προς την ύφεση, οξύνει τις ανισότητες τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών-μελών, αυξάνει την ανεργία και υφαίνει έναν ιστό φτώχειας που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις. Αυτό που συμβαίνει είναι κυρίως μια επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας παρά μια έντιμη προσπάθεια έγκαιρης επίλυσης της κρίσης.

Δύο ακόμα συλλήψεις για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

exoplistika
Συνεχίζονται οι συλλήψεις για το μεγάλο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Συγκεκριμένα ύστερα από εντάλματα του ανακριτή συνελήφθησαν οι Σωτήρης Εμμανουήλ και Ιωάννης Μπέλτσιος.
Ο πρώτος  ήταν πρόεδρος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,  ενώ ο δεύτερος συμμετείχε στο σύστημα διακίνησης των μιζών του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"O άγριος καυγάς" Τσίπρα- Τατσόπουλου για το οριστικό διαζύγιο (video)


Όλος ο διάλογος-σοκ μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του ανεξάρτητου βουλευτή

Έναν «έντονο» αλλά και συνάμα πρωτότυπο διάλογο είχαν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, κατά την συνάντησή του το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι δύο άντρες όπως παρουσιάζονται στο βίντεο ήταν φανερά εκνευρισμένοι και αντάλλαξαν «βαριές κουβέντες» πριν οδηγηθούν στο οριστικό διαζύγιο.
Το ξεκαρδιστικό βίντεο που απεικονίζει τον Πέτρο Τατσόπουλο σε ρόλο «μπακαλόγατου» να τα ακούει από το αφεντικό-Τσίπρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί άφθονο γέλιο

arouraios.gr

X. A.: "Προαποφασισμένες προφυλακίσεις"

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: 
"Η απόφαση προφυλάκισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν προειλημμένη με άνωθεν πολιτική εντολή και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Ερωτούμε και καταγγέλλουμε: Αν η ανακρίτρια Κλάπα Ιωάννα είναι σύζυγος του Κλάπα Παναγιώτη, ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, στενού συνεργάτη του Κουβέλη και αν την συγκεκριμένη την έφεραν στο Εφετείο Αθηνών αμέσως μόλις το συγκεκριμένο κόμμα ανέλαβε την διοίκηση του υπουργείου Δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2012. Να τοποθετηθεί άμεσα ο υπουργός Αθανασίου. Εάν ισχύει αυτή η καταγγελία μιλάμε για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο που αποδεικνύει πόσο στημένη είναι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ




Από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Φρίκη  προκαλεί η  αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας (Πρώτο Θέμα) ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει «επαναστατική κυβέρνηση» που θα καταργήσει τον στρατό, θα ιδρύσει «λαϊκή πολιτοφυλακή», θα φορολογήσει τους Έλληνες με 75% και θα αντικαταστήσει   την Αστική Δημοκρατία, με τη «σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων».
Αντί για διαγραφή και καταδίκη της πολυπληθούς τάσης του ΣΥΡΙΖΑ  από όλα τα όργανα του κόμματός του, ο «Ευρωπαίος» κ. Τσίπρας επιλέγει την συμπόρευση μαζί τους, αγκαλιάζοντας τις αδιανόητες θέσεις τους, που ούτε ακόμα και ο αιμοσταγής δικτάτορας Εμβέρ Χότζα  δεν μπορούσε να διανοηθεί!
Η  «κομμουνιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπείται  σε όλα τα όργανα του κόμματος, αντί να αποδοκιμαστεί, να απομονωθεί και να διαγραφεί αυτομάτως, αγκαλιάζεται  δημοσίως από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Γραμματέα του κόμματος κ. Βίτσα και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Λαφαζάνη. Για να μαθαίνουν οι Έλληνες,  στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται: 
·         Άμεση «Κοινωνικοποίηση» του τραπεζικού συστήματος και όλων των μεγάλων ιδιωτικών (και δημόσιων επιχειρήσεων) και σταδιακή «κοινωνικοποίηση» των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
·         Κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας γης.
·         Νομοθέτηση του εργατικού ελέγχου στις επιχειρήσεις από εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές εργαζόμενων.
·         Κατάργηση του  στρατού και αντικατάστασή του από «οργανωμένο δημοκρατικά ένοπλο λαό».
·         Κατάργηση της αστυνομίας και αντικατάστασή της από «λαϊκή πολιτοφυλακή», ελεγχόμενη από τις μαζικές οργανώσεις.
·         Αναστολή  κάθε δαπάνης για τον στρατό.
·         Φορολόγηση όλων των Ελλήνων με 75%.
·         «Απαλλοτρίωση» των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Υγείας και κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας, Υγείας και Ασφάλισης.
·         Ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
·         Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.
·         Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να είναι συνδεδεμένος με το μισθό του βιομηχανικού εργάτη.
·         Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
·         Σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ και τους θεσμούς της και αναπόφευκτα, την έξοδο από αυτή.
·         Κοινωνικοποίηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και απόδοση του εξοπλισμού τους για ελεύθερη χρήση στις κάθε είδους ενώσεις των εργαζόμενων πολιτών.
Οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία! Ο ελεύθερος δυτικός κόσμος αυτά τα ζητήματα τα έχει λύσει προ πολλού, τοποθετώντας τα στο περιθώριο της Ιστορίας.
Ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα. Κάθε λεπτό που περνάει και ανέχεται τα στελέχη αυτά να πλαισιώνουν τις υψηλότερες θέσεις του κόμματός του, κάθε λεπτό που περνάει και αυτές οι θέσεις ισχυροποιούνται εντός ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιούν αυτό που φοβόμαστε. Ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι απλώς περιθωριακές και επικίνδυνες. Είναι θέσεις ισχυρές και οικείες εντός ΣΥΡΙΖΑ που δεν τολμά ο κ. Τσίπρας ούτε καν να τις αποκηρύξει!».