Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στο Ναύπλιο ο Στάθης Μπούκουρας – "Ένοικοι" Κορυδαλλού πλέον οι Γερμενής και Ηλιόπουλος

geriliopoulos
Κάτω από δρακόντεια μέτρα προστασίας μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι . Οι δύο βουλευτές  μεταφέρθηκαν από την ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσα σε 10 λεπτά με τζιπάκια της αντιτρομοκρατικής, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Εννέα αυτοκίνητα και μηχανές ΔΕΛΤΑ  και ΔΙΑΣ συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταξύ των οποίων τρία τζιπ της αντιτρομοκρατικής.

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρεται ο τρίτος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας.


Η χθεσινή εικόνα κατά τη διάρκεια της απολογία Μπούκουρα δείχνει για κάποιους πολλά. Από τις φωνές και τα συνθήματα του Σαββάτου περάσαμε στην... εξαφάνιση των οπαδών. Το κόμμα μοιάζει να περνά και πάλι σε φάση αποδυνάμωσης.
Αν και μετά τη συγκέντρωση της Αθήνας και ειδικά μετά τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής το κόμμα έμοιαζε να ανασυντάσσεται η απόφαση των εφετών ανακριτριών έφερε και πάλι σκεπτικισμό καθώς φάνηκε ότι η δράση του κόμματος και των στελεχών δεν θα περάσει ατιμώρητη.

Αν και από το κελί ο προφυλακισμένος αρχηγός προσπαθεί να κινήσει έστω και δια αντιπροσώπων τα νήματα φαίνεται πως στις τάξεις των οπαδών υπάρχει απογοήτευση.
Με μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στη φυλακή και ειδικά μετά τη φυλάκιση της ηγεσίας, πολιτικής και επιχειρησιακής κάποιοι βλέπουν, παρά τη σταθεροποίηση της Χρυσής Αυγής σε ότι έχει να κάνει με τα δημοσκοπικά ποσοστά, μια ουσιαστική απενεργοποίηση της οργάνωσης.

Οι... δυναμικές εμφανίσεις και η μόνιμη παρουσία με όλα τα μέσα έχει καμφθεί και δύσκολα θα επανακάμψει προβλέπουν κάποιοι τονίζοντας πως οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το βαρόμετρο.
Με την πορεία που προδιαγράφεται, λένε, το κόμμα δεν θα μπορέσει να κερδίσει τις ψήφους διαμαρτυρίας που θα προσδοκούσαν τα φυλακισμένα στελέχη του ώστε να δώσουν το μήνυμα πως παρά την προφυλάκιση οι οπαδοί παραμένουν πιστοί.
Η μη ενδυνάμωση θα φέρει φαινόμενα γρήγορης πτώσεις, προβλέπουν άλλοι, που βλέπουν στο “φαινόμενο” Χρυσή Αυγή ένα κλασικό παράδειγμα κόμματος που συγκέντρωσε ψήφους διαμαρτυρίας, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει αυτή τη δύναμη και εκλογικά, ειδικά από τη στιγμή που αποκαλύπτεται η υπόγεια δράση της.

Παράλληλα τίθεται ένα ακόμη ζήτημα. Με εννέα από τα 18 στελέχη της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και έξι από αυτά να βρίσκονται ήδη προφυλακισμένα ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να κρίνει εάν ένα κόμμα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.
Ορισμένοι μάλιστα λένε ότι προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός αποκλεισμός υπάρχει προετοιμασία της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή στις εκλογές με άλλη ονομασία και άλλα σύμβολα.