Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Απόδραση Αστραπή!! 2ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία - Καλάβρυτα

http://www.travelstyle.gr/portal/photos/articles/2117_ziria-GAL-.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ» ενημερώνει τα μέλη και φίλους του ότι διοργανώνει 2ήμερη εκδρομή το (Σαββατοκύριακο) στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2015 με προορισμό την ορεινή Κορινθία. Ένας ιδανικός προορισμός σε μικρή απόσταση από την Αθήνα.
Σάββατο: Αθήνα, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λίμνη Στυμφαλία, επίσκεψη στο Περιβαλλοντολογικό Μουσείο, Καστανιά, Αρχαία Φενεό, Λίμνη Δόξα (Τεχνιτή Λίμνη) που δημιουργήθηκε το 1997, περιβάλλεται από ένα μεικτό δάσος με έλατα, δρυς και πεύκα. Επίσκεψη στη Μονή Αγίου Γεωργίου. Γκούρα στάση για φαγητό. Το κεφαλοχώρι της περιοχής, στους δυτικούς πρόποδες της Ζήριας, με την όμορφη πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία των Ταξιαρχών ( από το 1880 ). Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στον Ψαθόπυργο.
Κυριακή: Καλάβρυτα! Τα Καλάβρυτα είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη στην ορεινή Αχαΐα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ θα δούμε το Μέγα Σπήλαιο (Το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων και ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο). την Αγία Λαύρα (Ιστορική μονή στα Καλάβρυτα, μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή και ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, τον τόπο Θυσίας του Καλαβρυτικού Ολοκαυτώματος (Ένα σημείο ιερό όπου έλαβε χώρα το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ή αλλιώς η Σφαγή των Καλαβρύτων. Στο σημείο αυτό αφανίστηκε ο αντρικός πληθυσμός της πόλης και έπειτα ακολούθησε η ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του ΙΙ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Θεωρείται η πιο σημαντική εγκληματική ενέργεια στην Ελλάδα από την Γερμανική Κατοχή κατά τη διάρκεια του πολέμου), το Μουσείο Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς. Μετά την απελευθέρωση ανακατασκευάστηκε και το 1986 κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να στεγάσει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο (Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων και η μοναδική διαδρομή του μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων)!
Τιμή 65€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Μάνθος Κατσάμπουλας: 6932-711290
Ντόρα Παναγοπούλου: 6946-659333