Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Προβλήματα συνοχής στο Αντι-τατουλικό μπλοκ - Με όρους ρεβάνς οι εκλογές στην Πελοπόννησο

Προβλήματα συνοχής στο Αντι-τατουλικό μπλοκ - Με όρους ρεβάνς οι εκλογές στην Πελοπόννησο / http://isthmos.gr/ 
Φαίνεται να πυκνώνουν οι κινήσεις τον τελευταίο καιρό στην Πελοπόννησο που δείχνουν μια συγχώνευση ψηφοδελτίων στην κάλπη που θα στηθεί για τις περιφερειακές εκλογές.  Οι δημοσκοπήσεις που εσχάτως διακινούνται στην πολιτική "πιάτσα" (ασχέτως εάν δεν έχουν πραγματοποιηθεί) δείχνουν ΟΛΕΣ φαβορί το νυν περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη, αλλά ….πιθανώς χαμένο στον β' γύρο;;
Πιο αναλυτικά, την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc ξεκίνησε δημοσκόπηση που σταμάτησε όμως σε μια ημέρα, με την αιτιολογία ότι αναμένεται συγχώνευση της κίνησης του κ. Γ. Μανώλη με ένα «νέο ψηφοδέλτιο». Όπως γνωρίζουμε άλλο «νέο» ψηφοδέλτιο πλην αυτό του απελθόντα αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε δεν υπάρχει.

Από την άλλη πλευρά είναι ευρέως γνωστός ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας του κ. Δέδε με το ΣΥΡΙΖΑ,  με τον οποίο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έχει ήδη συμφωνηθεί μια αμφίδρομη στήριξη στο β' γύρο αποτέλεσμα του οποίου πιθανότατα να είναι η εισαγωγή των δύο υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Με αυτό το δεδομένο, "μετέωρη" παραμένει η κ. Μ. Σούκουλη, η οποία θέλησε να δείξει τη δυσφορία της στη ΝΔ, αφού το κόμμα φαίνεται να την "γέλασε" τόσο στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, (αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο) όσο και με το πρόσφατο "όχι" για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας δίπλα στον κ. Τατούλη.
Η σχέση της κας Σούκουλη με τη Ν.Δ. φαίνεται να έχει οριστικά διαρραγεί.
Εχθες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγιναν τηλεφωνήματα από εταιρεία δημοσκοπήσεων στην Λακωνία και ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν η πρόθεση ψήφου στον κ. Δέδε με αντιπεριφερειάρχη τον "δεξιό" πρώην νομάρχη Λακωνίας κ. Κ.Φούρκα.
  • Η συμπόρευση του κ. Φούρκα με τον πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Πουλοκέφαλο είναι γνωστή από καιρό, αφού η επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού ενάντια στην επίσης "δεξιά"  αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα. Ντ. Τζανετέα, αφορά έργα του κ. Φούρκα που επί των ημερών της δεν προχώρησαν, όπως το Νέο Μουσείο της Σπάρτης.
  • Η κ. Τζανετέα περνώντας στην αντεπίθεση, «άδειασε» την προμελέτη που προφανώς είχε «παραγγείλει»  ο κ. Φούρκας και μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες και παιχνίδια "κάτω από το τραπέζι", στα οποία εκείνη δεν δέχεται να λάβει μέρος.
Στην Μεσσηνία τώρα,
  • ο απελθών αντιπεριφερειάρχης του κ. Τατούλη, κ.  Τ. Αλευράς φαίνεται ότι έχει βρει συμπαραστάτη την γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, την "πράσινη" κ. Ν. Γιαννακοπούλου, η οποία βοηθά στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου στην Μεσσηνία, για λόγους προφανώς δικούς της. Άλλωστε, όπως αναφέρουν κύκλοι από την περιοχή η ίδια φαίνεται να καταλογίζει στον κ. Τατούλη ότι την περασμένη τριετία δεν την βοήθησε επαρκώς, προφανώς σε ζητήματα φιλικών διευθετήσεων.
Η Αρκαδία εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο αίνιγμα.
  • Ορισμένοι φέρουν τον κ. Δέδε να μιλάει με τον πρώην δήμαρχο Λεωνιδίου και "ορκισμένο" εχθρό του κ. Τατούλη από το παρελθόν, κ. Δ. Τσιγγούνη, προκειμένου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του στην συγκεκριμένη ενότητα.
  • Ο κ. Γ. Μανώλης «έκλεισε» τον διαρκώς υποψήφιο με την ΝΔ και πρόσφατα μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καρβελά,  πρόσωπο μειωμένης εκλογικής ισχύος πάντως, αφού στις προηγούμενες εθνικές εκλογές δεν συγκέντρωσε παρά 450 σταυρούς.
Στην Αργολίδα,
  • ο έτερος πρώην συνεργάτης του κ. Τατούλη, κ. Α. Πουλάς προσπαθεί κι εκείνος να φτιάξει ψηφοδέλτιο.
  • ο κ. Βουδούρης φαίνεται ότι θα επιλέξει αντιπεριφερειάρχη του προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το ΠΑΣΟΚ, ενώ
  • ο κ. Μανώλης έχει μάλλον «κλείσει» τον δικηγόρο κ. Ρομποτή.
Όλα αυτά δείχνουν ότι στο χώρο των αντιπάλων του κ. Τατούλη γίνεται ένας χαμός.
  • Ο κ. Βουδούρης πρώην στέλεχος σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναζητεί μια "δίοδο" για να επανατοποθετηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
  • Ο κ. Δέδες ξεκίνησε με το κεντροαριστερό διακύβευμα και την αναζήτηση στα κόμματα της "αριστεράς", προχωρά ως ανεξάρτητος και συσπειρώνοντας "δεξιές" δυνάμεις.
  • Ο κ. Πουλοκέφαλος αποχώρησε εξαιτίας διαφορών με την "δεξιά" κ. Τζανετέα, αλλά δεν έχει πρόβλημα με τον περαιτέρω "δεξιά" κ. Φούρκα.
  • Ο κ. Μανώλης «τουιτάρει» και βλέπει την Πελοπόννησο από μακριά.   
Ο λόγος όλων φαίνεται να περιλαμβάνει στοιχεία ρεβανσισμού, αυτό το "ανακάτεμα" δε, πολιτικών προσώπων με διαφορετικές αφετηρίες, κίνητρα και στόχευση έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται συμφωνίες για τον β' γύρο, όμως η στρατηγική που ακολουθείται πιθανώς να φέρει στον κ. Τατούλη τη νίκη ακόμη και από τον πρώτο.

isthmos.gr