Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Αντε γεια, το 41ο στον Πειραιά!» Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος και μαζί με τους 32.500 οπαδούς του και τον θρυλικό Λοσάντα γιόρτασαν τον τίτλο!



Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είχε τελειώσει... Κανείς όμως από τους 32.500 οπαδούς του Ολυμπιακού δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Ολοι τους αποθέωσαν τους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος, τον Χούλιο Λοσάντα που τους ανάγκασε να κάνουν όλη στην πάντα και όλοι μαζί είπαν το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο πρόεδρο του παρελθόντος, Σταύρο Νταϊφά.
«Αντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά» έπαιζε από τα μεγάφωνα του γηπέδου την ώρα που οι παίκτες με τα παιδιά τους και τον Μίτσελ έκαναν τον γύρο του θριάμβου με την κούπα ανά χείρας και με την εξέδρα να ζητάει επιτακτικά και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για να έρθει το νταμπλ.

«Είναι πολύ ωραία βραδιά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από τη μέρα που ήρθα παίρνω μεγάλες χαρές. Νιώθω απέραντη αγάπη, το αισθάνομαι και το δείχνω. Η φιλοδοξία μας και η πρόθεση μας είναι να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και να πάρουμε και το Κύπελλο. Θα ήταν φανταστικό να μείνω και του χρόνου» είπε ο Μίτσελ μετά το τέλος της φιέστας.
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το πολύ σημαντικό ποσό των 170.000 που συγκεντρώθηκε για τη Unicef...
Πριν βγει ο Κριστιάν Καρεμπέ έπαιξε βίντεο για τη συνεργασία με τη Unicef. Στόχος η συγκέντρωση χρημάτων για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών. Στο κέντρο του γηπέδου χτυπούσε το τύμπανο ένας... πραγματικός καλλιτέχνης με μπλούζα που έγραφε το 41!
«Ολυμπιακός και Unicef μαζί, για όλα τα παιδιά του κόσμου» είπε στο μήνυμά του ο Κριστιάν Καρεμπέ, που βγήκε στο κέντρο του γηπέδου με τα παιδιά του και με άλλα 130 πιτσιρίκια που κρατούσαν κόκκινα μπαλόνια και τα άφησαν στον πειραϊκό αέρα. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη φιέστα έφτασε τις 170.000 ευρώ.

Η ομάδα κάτω των 15 που κατέκτησε το πρωτάθλημα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 στο γήπεδο του Παναιτωλικού, αποθεώθηκε από τον κόσμο και τους πιτσιρικάδες που άφησαν τα μπαλόνια και δημιούργησαν μια αψίδα θριάμβου για να υποδεχθούν το «αύριο» των «ερυθρόλευκων» που βγήκε με την κούπα του πρωταθλήματος...
Ο Χούλιο Λοσάντα είχε την τιμητική  του...  Αφού έπαιξαν εικόνες από την καριέρα του στο λιμάνι, έκαναν όλοι στην πάντα για να βγει ο μεγάλος Ουρουγουανός άσος του παρελθόντος (δεύτερος ξένος σε συμμετοχές (146συμμ.30 γκολ), μέλος της ομάδας που είχε βάλει τα περιβόητα 102 γκολ) και να γνωρίζει την αποθέωση.
Ο Λοσάντα τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Εμφανώς συγκινημένος ο Λοσάντα, μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά αφιέρωσε τα 41 πρωταθλήματα στον 12ο παίκτη της ομάδας, τον κόσμο κι ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την τιμή που του έκανε.
Στα μάτριξ του γηπέδου, έπαιξε το βίντεο για τον εκ των κορυφαίων Ελλήνων παραγόντων που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο κι από το λιμάνι, τον Σταύρο Νταϊφά, το οποίο τελείωνε με ένα μήνυμα που ανέγραφε «καλές θάλασσες πρόεδρε».
Δεκάδες τυμπανιστές και τέσσερις βιολίστριες έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην γιορτή για να ακολουθήσουν οι σάλπιγγες που έπαιξαν τον ύμνο του Ολυμπιακού, υποδεχόμενοι τις 40 κούπες υπό τους ήχους των τυμπάνων.
Οι πιτσιρικάδες των ακαδημιών που τις κουβαλούσαν, τις τοποθέτησαν στις σχετικές βάσεις, που έφεραν την χρονολογία του εκάστοτε πρωταθλήματος με πρώτο αυτό του 1931.
Ο Γιάννης Μώραλης, ως πρόεδρος της Superleague βγήκε με το 41ο τρόπαιο ανά χείρας κι εν συνεχεία βγήκε στο χορτάρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έκανε το «4Χ4».
Τελευταίος βγήκε ο Χρήστος Φερεντίνος που παρουσίασε την γιορτή της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ο πρώτος που παρέλαβε το μετάλλιό του, για να ακολουθήσει ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, ο Μίτσελ. Σειρά πήραν οι παίκτες με πρώτο τον Ρόι Κάρολ και τελευταίο τον Μάικλ Ολαϊτάν που αποθεώθηκε. Σειρά πήρε το τεχνικό τιμ για να βγουν τελευταίοι οι αρχηγοί με πρώτο τον Νταβίντ Φουστέρ, δεύτερο τον Γιάννη Μανιάτη, τρίτο τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τέταρτο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.
Λίγα λεπτά μετά τις 22:00 ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το Κύπελλο του Πρωταθλητή ανά χείρας και το σήκωσε μαζί με τους τέσσερις αρχηγούς στον ουρανό του Πειραιά, υπό τους ήχους του «We are the champions» των Queen, την ώρα που η νύχτα γινόταν μέρα από τα εκατοντάδες βεγγαλικά που έπεσαν εντός κι εκτός γηπέδου.
Ο Μασάντο πήρε το μικρόφωνο φωνάζοντας «campeones, campeones» παρακινώντας τον κόσμο να φωνάξουν «όλοι μαζί»!
Ακολούθησε η φωτογράφηση με το τρόπαιο κι ο γύρος του θριάμβου με τα καθιερωμένα «όλε», την ώρα που ο Φερεντίνος ανανέωνε δια μικροφώνου το ραντεβού για του χρόνου και η εξέδρα ζητούσε επιτακτικά πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο...
 sentragoal.gr