Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE Θρίαμβος της Νίκης στον «εμφύλιο» του Βόλου


Η Νίκη Βόλου επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου για πρώτη φορά σε εκτός έδρας αναμέτρηση και πλέον μειώθηκαν οι αποστάσεις στην βαθμολογία στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League. Το γκολ του Χρήστου Τζιώρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκρινε τελικά το ντέρμπι του Βόλου, ενός ντέρμπι που είχε τη συνταγή όλων των παραδοσιακών αναμετρήσεων, εκτός από την συνέχιση της παράδοσης ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Σε 17 ματς στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, η Νίκη δεν είχε φύγει ποτέ με ψηλά το κεφάλι και το κατάφερε για πρώτη φορά, όταν ο Τζιώρας εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Ανιέτε, «χόρεψε» τον Κριστομπάλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου.
Στην Κέρκυρα, οι «Φαίακες» συνήλθαν γρήγορα από την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας απέναντι στον ΑΟ Χανίων, ευτύχησαν δε να σημειώσουν τα τέρματά τους σε κομβικά χρονικά σημεία της αναμέτρησης, καθώς άνοιξαν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπεριάν (41΄) και διπλασίασαν στο ξεκίνημα του δεύτερου με τον Σουάνη (47΄), κάμπτοντας την ψυχολογία των Κρητών.
Την ίδια ώρα ο Αιγινιακός έκανε το 2Χ2 επικρατώντας με 1-0 του Φωστήρα και συνεχίζει την προσπάθεια του να φτάσει στην κορυφή.Ο Φωστήρας άντεξε για ένα ημίχρονο, αλλά μετά το γκολ του Κουτσοσπύρου στο 55ο λεπτό και την αποβολή του Ζιαμπάρη που ακολούθησε σχεδόν αμέσως (57΄), η ομάδα του Ταύρου δεν κατόρθωσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.
Στον τέταρτο αγώνα της ημέρας ο Ηρακλής Ψαχνών επικράτησε 2-1 του Ηρακλή και συνεχίζει την τρελή πορεία του στα μπαράζ ανόδου. Η ομάδα της Εύβοιας, αφού είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι μετά το σουτ του Λίμα στο 56' προηγήθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κρητικό. Ο “Γηραιός” αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση στο 77' με τον Πορτουλίδη, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Μπουμάλ (78') έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του και της χάρισε ένα πολύτιμο “τρίποντο”.

Τα αποτελέσματα

Κέρκυρα - ΑΟ Χανιά 2-0
Αιγινιακός - Φωστήρας 1-0
Ηρακλής Ψαχνών - Ηρακλής 2-1
Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
1./Ολυμπιακός Βολ./9/2-2
2./Κέρκυρα/9/3-2
3.Αιγινιακός/6/4-2
-./Ηρακλής Ψαχ./6/3-1
5./Νίκη Βόλου/5/3-3
6./Ηρακλής/3/2-2
7./Χανιά/1/0-3
8./Φωστήρας/0/0-2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/4)
Χανιά- Ηρακλής
Νίκη Βόλου- Κέρκυρα
Αιγινιακός- Ηρακλής Ψαχ.
Φωστήρας- Ολυμπιακός Βολ..