Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας....



Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία οχημάτων στην Ορεινή Κορινθία

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης:...
Α.Δ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
-Από το 8ο χλμ έως το 17ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Δερβενίου
-Από το 15ο χλμ έως το 18ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Λυκούριας
-Από το 11ο χλμ έως το 15ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Κιάτου
-Από το 22ο χλμ και άνω της ε.ο Ξυλοκάστρου-Τρικάλων
-Από το 1ο χλμ και άνω της ε.ο Τρικάλων-Καρυάς

Επέλαση χιονιά - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα - Ξεριζωμένα δέντρα σε όλη τη χώρα - Χιόνια από το βράδυ και στην Αττική
To πρώτο κύμα του χιονιά με θυελλώδεις ανέμους που σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σφυροκοπάει ήδη τη χώρα μας και έχει προκαλέσει πολλές σοβαρά προβλήματα τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, καθώς πολλά χωριά έχουν ήδη αποκλειστεί από τις χιονοπτώσεις.

Βόμβα από το Γενικό Λογιστήριο: Πώς χάνει το Δημόσιο 7,5 δισ. ευρώ από τους αυτοκινητόδρομους - "Αντάρτικο" από βουλευτές της κυβέρνησης που απειλούν!

Βόμβα από το Γενικό Λογιστήριο: Πώς χάνει το Δημόσιο 7,5 δισ. ευρώ από τους αυτοκινητόδρομους - `Αντάρτικο` από βουλευτές της κυβέρνησης που απειλούν!
Βόμβα από το Γενικό Λογιστήριο: Πώς χάνει το Δημόσιο 7,5 δισ. ευρώ από τους αυτοκινητόδρομους - "Αντάρτικο" από βουλευτές της κυβέρνησης που απειλούν!
Μέγεθος κειμένου
Βόμβα από το Γενικό Λογιστήριο: Πώς χάνει το Δημόσιο 7,5 δισ. ευρώ από τους αυτοκινητόδρομους - `Αντάρτικο` από βουλευτές της κυβέρνησης που απειλούν!
- Πολλοί βουλευτές της κυβέρνησης απειλούν να μην ψηφίσουν τις παράλογες αυξήσεις στα διόδια
- Μόνο από τον αυτοκινητόδρομο "Μαλιακός-Κλειδί" το Δημόσιο χάνει 1,1 δισ. ευρώ
- Αιχμηρός ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουτσούκος: "Μας προσβάλει ο Αντώνης Σαμαράς"
- Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα και η χρηματοδότησή του είναι το μήλον της έριδος

«Όχι» των περιφερειαρχών στην αύξηση της τιμής των διοδίων

ÄÉÏÄÉÁ ÅËÅÕÓÉÍÁÓ - ÅÎÏÄÏÓ ÁÈÇÍÁÉÙÍ ÃÉÁ ÔÏ ÐÁÓ×Á.
Αναστάτωση στην Περιφέρεια προκάλεσε η είδηση για επικείμενη αύξηση της τιμής των διοδίων. Οι περιφερειάρχες, με ομόφωνη απόφασή τους, απορρίπτουν αυτήν την πιθανότητα χαρακτηρίζοντάς την «τραγικό λάθος σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης».
Επιπλέον, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μεταξύ άλλων, ζητούν να υπάρξει χιλιομετρική αντιστοιχία στο κόστος τιμής των διοδίων.
  
Ειδικότερα, σε σχετική ερώτησή μας απάντησε:

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν συμφωνούμε και θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε σκέψη, σε οποιαδήποτε λογική για την αύξηση των διοδίων της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό το κάνουμε γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της λειτουργίας της παραχώρησης του Μορέα είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν δικαιολογεί καμία επιπλέον αύξηση. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση σε συνεννόηση και σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους έχει ρυθμίσει όλα τα σχετικά προβλήματα.
Είναι τραγικό λάθος αυτή την κρίσιμη περίοδο της μεγάλης κρίσης, της μεγάλης επιβάρυνσης με καινούργιες υποχρεώσεις της ελληνικής οικογένειας, να μιλάμε για την εκδοχή αύξησης των διοδίων. Το θέμα αυτό εισηγήθηκα σήμερα στην ΕΝΠΕ, την Ένωση των Περιφερειών, και υπάρχει και ομόφωνη απόφαση».

Είναι σύμφωνοι όλοι ότι αρνούνται την αύξηση των διοδίων η οποία θα συνοδευόταν με τη δημιουργία νέων σταθμών εξόδων ;

«Όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέοι σταθμοί εξόδων, αλλά ούτε και αύξηση της τιμής των διοδίων. Επιπλέον, από την άλλη πλευρά, η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Να προχωρήσουμε γρήγορα στην αξιολόγηση του κόστους ανά χιλιόμετρο οδικού δικτύου.
Είναι απαράδεκτο σήμερα, στον 21ο αιώνα, να υπάρχουν οριζόντιες κατευθύνσεις του κόστους τιμής των διοδίων και όχι αυτό να γίνεται με την αντιστοιχία των χιλιομετρικών διαδρομών, έτσι όπως γίνεται σήμερα στο σύγχρονο κόσμο. Αν θελήσουν να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, ας το κάνουν με καινούριες σκέψεις και όχι μετακυλίοντας τις πολιτικές και το κόστος εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών».

Ο χάρτης της παγκόσμιας διαφθοράς

Corrruption-map
Ο χάρτης της παγκόσμιας διαφθοράς, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μεγάλες ανατροπές και αλλαγές. Όχι μόνο σε επίπεδο ονομαστικής παρουσίας χωρών, και του… πλασαρίσματός τους στον σχετικό πίνακα, αλλά και σε επίπεδο γενικότερης φιλοσοφίας των κρατών, που ρέπουν προς τη… μη νομιμότητα.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 177 χώρες συνολικά, με την κλίμακα να διαμορφώνεται από το 0 (υψηλή διαφθορά) μέχρι το 100 (καμία διαφθορά).

Τα ευρήματα δείχνουν ότι καμία χώρα δεν έχει… τέλειο σκορ, ενώ τα δυο-τρίτα των χωρών έχουν επίδοση κάτω από το 50, δηλαδή κινούνται σε επίπεδα υψηλής διαφθοράς.

Λιγότερο διεφθαρμένη χώρα είναι η Δανία, και ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Δανία έχει ποσοστό 91 στα 100, είναι δηλαδή η χώρα πιο βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη στην κορυφή της “καθαρότητας”, την ώρα που η Ελλάδα έχει 40, βρίσκεται δηλαδή κάτω από τη βάση.

υστερογραφα

Άκαρπη η σύσκεψη Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

arvanitopoulosvouli
Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση. Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.
Υπό το φως των νέων εξελίξεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Αύριο έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Σαμαράς

samaras
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ακολούθως, και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το κολλέγιο των επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ.
Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, που είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και η πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης.
Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για έξοδο από την κρίση.

Σαμαράς: Το 2014 αρχίζει ο κύκλος της ανάκαμψης

antonisamaras12
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.
Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το Ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».

υστερογραφα

Ο Χατζηνικολάου ξέσπασε στο Twitter κατά του ΕΣΡ

Nikos-ChatzinikolaouΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter,  o εκδότης της “Real News” Νίκος Χατζηνικολάου ξέσπασε κατά των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για το νέο πρόστιμο που αποφάσισαν να επιβάλουν στο ραδιόφωνο του “Real Fm”.
“Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δίνει τα ρέστα του για να φιμώσει τον Real FM.Κάθε βδομάδα και πρόστιμο! Άθλια μεθόδευση άθλιων αυλικών!”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Victor-Restis
Έπειτα από 4 μήνες προφυλάκισης ο Βίκτωρ Ρέστης  αποφυλακίζεται με  διάταξη της ανακρίτριας και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα.
«Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητα του», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του επιχειρηματία Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος.
Αναλυτικά το  κείμενο των δικηγόρων του κ. Ρέστη:

« Ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με Διάταξη της Ανακρίτριας κ. Κ.  Κατσιβέλη και σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα κ. Κ. Σπηλιόπουλου αφέθηκε ελεύθερος. Η Δικαιοσύνη εκτιμώντας ορθά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, σε συνδυασμό με ουσιώδη νεώτερα στοιχεία και δικονομικές ενέργειες του κ. Ρέστη, έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητα του και συγχρόνως θα συνεχίσει μαζί με τους χιλιάδες  εργαζομένους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

υστερογραφα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΠ.) ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 01-12-2013 ΕΩΣ 31-12-2014

ΣΧΕΤ : Το αριθμ. 6140/25-10-2013 (ΑΔΑ ΒΛΛ3Ι-9Γ7) έγγραφο της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σχεδιασμός και δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση: κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, περιόδου 2013-2014.

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται :

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων εκτάκτων αναγκών και έχοντας υπ’ όψη το παραπάνω σχετικό της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα διαδικασίες προγραμματισμένης μίσθωσης ιδιωτικών μέσων, παρακαλούμε οι πολίτες οι έχοντες μηχανήματα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν από την Υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για έκτακτες ανάγκες του Νομού και κυρίως, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων, όταν δημιουργούνται προβλήματα, διέλευσης οχημάτων επί των επαρχιακών οδών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθαρισμού με μηχανήματα σε περίπτωση χιονοπτώσεων, πλημμυρών, απαιτούμενες εργασίες για αποκατάσταση της βατότητας από κατολισθήσεις, κοπή δένδρων κλπ.), όπως προσέλθουν μέχρι 30-12-2013 στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προσκομίζοντας:

Όλες τις απαραίτητες άδειες - λοιπά παραστατικά από τις αρμόδιες διοικητικές ή άλλες αρχές (υποχρεώσεις προς Δ.Ο.Υ – τέλη κυκλοφορίας – ΚΤΕΟ - Ασφάλεια)

άδεια μηχανήματος με φωτογραφία που να φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας,
προκειμένου να υπογράψουν σύμβαση με τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

ΑΠΟ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixPOX3hpe6PwCtnbeBrFnZAyDuGqMzUdPb3CNOJxqDmiievn3AID0mFZxP3nIHrlQ03pK80BzaFVAIk3R_qyENki557xa7uJDUeWuB_5rZztZlWbv3Q4h4YWCDCeecXirJD9wKpGfRy1BV/s1600/amea+%25281%2529.png 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑΜΕΑ εκπέμπει μηνύματα που οφείλουμε όλοι -πολιτικοί και πολίτες- να μετουσιώνουμε σε πράξη, όχι μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε ημέρα.
Μηνύματα σεβασμού στη διαφορετικότητα και στον άνθρωπο που έχει ειδικές ανάγκες.
Μηνύματα που γίνονται πιο επιτακτικά στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.
Είναι κοινή υποχρέωση και δέσμευσή μας να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητα, αλλά με ευκαιρίες για όλους.
Να ενισχύσουμε, ακόμη πιο πολύ, τις ράμπες προσβασιμότητας, όχι μόνο στην κίνηση, αλλά και στην Παιδεία, την Υγεία και την Εργασία. Να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, την προσβασιμότητα στην ίδια τη ζωή, τη δημιουργία και τη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΟΙ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην Ήπειρο όπου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία:

«Δεν με εξέπληξε καθόλου το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής που αναφέρεται στο «δεκάλογο του συνεπούς αριστερού», όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατά τον αρθρογράφο, αποτελούν «μια κολλητικά επικίνδυνη λοιμώδη νόσο».

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ με αυτές τις φραστικές χυδαιότητες στο πεδίο της πολιτικής, δεν μπορεί να έχει σχέση και δεν αντέχει τις πατριωτικές γραμμές και θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το αντιμετωπίζω ως Τομεάρχης Εξωτερικών και στη Θράκη και με το Σκοπιανό και με την ΑΟΖ και στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό κλπ.

Δεν μπορεί να ταυτιστεί με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα,τις ιδρυτικές αξίες μας, την ελληνοορθόδοξη πίστη μας και τον συνεπή μετεκλογικό αγώνα μας χωρίς τις δικές του μεταβολές που αντιμετωπίζονται μόνο με δραμαμίνες

Απλά αποδείχθηκε πόσο δίκαιο έχω στις κατά καιρούς θέσεις μου γι’ αυτό το απόλυτα συστημικό κόμμα, που είναι ένα μωσαϊκό συνιστωσών, το οποίο περιλαμβάνει όλους εκείνους τους οποίους ανέφερα στην τελευταία ομιλία μου από το βήμα της Βουλής:

Φυσικά δεν με αιφνιδιάζει και η έλλειψη αυτοκριτικής στο μπάζωμα που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς, της ρεμούλας και της διαπλοκής.

Εν κατακλείδι χαίρομαι που είναι οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που κόβουν τις όποιες γέφυρες επεχείρησαν να ανοίξουν με τους ΑΝΕΛ κάποιοι, από προσωπικές τους στρατηγικές και επιδιώξεις.

Έτσι κι αλλοιώς αυτά τα παιγνίδια και αυτή η επιχειρηθείσα συμπόρευση δεν με αφορά ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε ουρά ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΕΡ: Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τί θα κάνετε σε επίπεδο συνεργασιών;

ΑΠ: Μένω αμετακίνητος ΚΑΙ στην πρόσφατη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος με πρώτη υπογραφή αυτή του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Αυτή η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, είναι για μένα κόκκινη γραμμή.

Ανακοίνωση διακοπής κυκλοφορίας της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης. στους Βουτιάνους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν όψει της έναρξης των προγραμματισμένων εργασιών για την αποκατάσταση του οδικού τμήματος παράκαμψης Βουτιάνων περί την ΧΘ 5+500, με την εργολαβία που δημοπρατήθηκε στις 6 -8 – 2013 με τίτλο: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ ", πρ/σμού 800.000 €

Ανακοινώνεται

ότι από αύριο 4 -12 -2013 διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο οδικό τμήμα από διασταύρωση Βρεσθένων έως Κλαδά της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης.
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά από την υφιστάμενη Εθνική Οδό μέσω του οικισμού Βουτιάνων.

Ο Προϊστάμενος ΤΣΕ
Πολυχρόνης Παπαϊωάννου
Πολιτικός Μηχανικός με Α΄β

Ελάτε να ταξιδεψουμε μαζί στους Μύθους & στις Γεύσεις της Πελοποννήσου!

MP Logotype - Greek low 

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
και τα Επιμελητήρια
Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαίας, & Ηλείας
με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων - Τουρισμού & Πολιτισμού της Πελοποννήσου.
"Μυθική Πελοπόννησος"
η οποία πραγματοποιείται απο
5 έως 8 Δεκεμβρίου 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για εμάς να παραστείτε στα εγκαίνια της Έκθεσης
τα οποία πραγματοποιούνται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος. Πέτρος Τατούλης

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση & το πρόγραμμα της έκθεσης!
Ελάτε να ταξιδεψουμε μαζί στους Μύθους & στις Γεύσεις της Πελοποννήσου!

Ανάδοχος
ALFA EXPO
Οργάνωση & Κατασκευή Εκθέσεων & Συνεδρίων
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να παρακολουθείτε τις δράσεις μας

Η Μυθική Πελοπόννησος στην έκθεση τουρισμού TT Warsaw της Πολωνίας

Εμφάνιση φωτογραφία (3).JPG
 
Στη Βαρσοβία της Πολωνίας βρέθηκε η Μυθική Πελοπόννησος συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας TT WARSAW, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2013. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, στελέχη της Περιφέρειας και επαγγελματίες του τουρισμού από την Πελοπόννησο.

To Επιμελητήριο Κορινθίας δώρισε ένα τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας (video)



Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος και Επιχείρησης του Νομού...
οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, παρέδωσαν σήμερα ένα τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ...

http://korinthostv.blogspot.gr

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για την Μαυρολίμνη

Επειδή μερίδα του τύπου έγραφε πως οι Βουλευτές Κορινθίας δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα της Μαυρολίμνης o Βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας μας απέστειλε με δελτίο τύπου ερώτηση που έχει καταθέσει εδώ και 2 μήνες στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. 


O βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών σχετικά με την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι της Μαυρολίμνης. Στην ερώτηση ο βουλευτής αναφέρει πως από το 1989 και έπειτα, η δυνατότητα οικονομικής εκμετάλλευσης (επιβολή και είσπραξη των τελών ελλιμενισμού) καθώς και αξιοποίησης του λιμανιού ανήκε τόσο σε δημοτικές αρχές (Κοινότητα Πισσίων, Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων) όσο και σε άλλες αρχές (Ναυτικός Όμιλος Μαυρολίμνης). Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει εισπράξει τέλη ελλιμενισμού ενώ δεν είναι ξεκάθαρο σε  ποια αρχή ανήκει τελικά η  αξιοποίηση και η οικονομική εκμετάλλευση του λιμανιού.


Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

"Το λιμάνι Μαυρολίμνης, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων του νομού Κορινθίας, αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1989, μετά από απόφαση του τότε νομάρχη Κορινθίας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία είχε ισχύ μόνο για το έτος 1989, δινόταν η δυνατότητα στην κοινότητα Πισσίων να επιβάλλει τέλη ελλιμενισμού για τα σκάφη, υπό την προϋπόθεση, ότι το δημόσιο θα λαμβάνει το 5% των τελών αυτών ως ενοίκιο. Επιπλέον, απαγορευόταν οποιαδήποτε καταπάτηση στους χώρους του αιγιαλού από τρίτους.
Ένα χρόνο αργότερα, ο Ναυτικός Όμιλος Μαυρολίμνης αποφάσισε την αξιοποίηση του λιμανιού με κύριο αντικείμενο του τον ελλιμενισμό σκαφών, ενώ η Κοινότητα Πισσίων θα ήταν η αποκλειστική δικαιούχος των εσόδων, που θα προέκυπταν από τη δραστηριότητα. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί τέλη ελλιμενισμού από την Κοινότητα Πισσίων ή από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αλλά, αντιθέτως, η οικονομική εκμετάλλευση του λιμανιού γίνεται από τον ιδιοκτήτη του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων δηλώνει αναρμόδιος για την είσπραξη των τελών από τη χρήση του λιμανιού, καθώς υποστηρίζει, ότι το λιμάνι ανήκει, ακόμη, στο Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, και πως δεν έχει καθοριστεί ζώνη λιμένος στη Μαυρολίμνη. Με τη σειρά του, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, βασισμένο και σε έγγραφο του Λιμενάρχη του, αρνείται κάθε αρμοδιότητα στην περιοχή και δηλώνει άγνοια για το τι συμβαίνει.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, προκειμένου να εισπραχθούν τα τέλη ελλιμενισμού;
2. Ποια αρχή είναι αρμόδια για το λιμάνι της Μαυρολίμνης, και κατά συνέπεια για την είσπραξη των τελών;"

Μίνι ανασχηματισμός στα σκαριά;

pic-0-norm.jpg

Την προοπτική ενός ανασχηματισμού, λίγο πριν από το τέλος του χρόνου, εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ως μια λύση προς τα εμπρός, που θα τους επιτρέψει να «βγάλουν» την προεδρία της ΕΕ με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί που φαίνεται να έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή, όπως, για παράδειγμα, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, στο Παιδείας, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των υπό απομάκρυνση, ενώ δεν αποκλείεται, αν τελικώς η απόφαση οριστικοποιηθεί, οι τροποποιήσεις στο παρόν σχήμα της κυβέρνησης να μην είναι σαρωτικές, αλλά στοχευμένες.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, είναι άλλο. Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με την σύνθεση του οικονομικού επιτελείου. Ο νυν «τσάρος», Γιάννης Στουρνάρας, χρεώνεται μια σειρά από άστοχες παρεμβάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την γνωστή ρήση περί μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων και κατέληξαν στην ατάκα περί …Εκάλης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει εναντίον του (και κατ’ επέκταση εναντίον της κυβέρνησης) το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης. Με αποτέλεσμα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον να αρχίσουν να χάνουν την υπομονή τους.

arouraios.gr

Κατάσχεση 1,60€ από τραπεζικό λογαριασμό στην Τρίπολη!

2 (2)

Σε αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου προχώρησε τράπεζα στην Τρίπολη.
Αυτό που προκαλεί συζητήσεις είναι ότι η τράπεζα προχώρησε στην κατάσχεση του… ιλιγγιώδους ποσού του 1,60€ από λογαριασμό οφειλέτη που χρωστούσε στην εφορία!
Ο κάτοικος της πόλης έχει ένα χρέος στην εφορία περίπου 150€. Κάποια στιγμή, στο λογαριασμό βρέθηκε το ποσό 1,6€ και η τράπεζα θεώρησε ότι πρέπει να προχωρήσει σε αναγκαστική κατάσχεση, όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο, που παρουσιάζει το »Καλημέρα Αρκαδία» ΦΩ

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μία τράπεζα παρακρατεί χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το ποσό που κατασχέθηκε είναι πραγματικά για … γέλια!

arouraios.gr

Υπάρχει κόλπο να μην κολλάει το μέλι πάνω στο κουτάλι


Θέλεις να βάλεις μια κουταλιά μέλι στο γιαούρτι σου αλλά τελικά καταλήγεις να βάζεις λιγότερο από μισή;
Διάβασε τι πρέπει να κάνεις.
honeyy
Αν αλείψεις ελάχιστο λάδι πάνω στο κουτάλι με τη βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας, το μέλι δεν κολλάει ως συνήθως. Έξυπνο;

arouraios.gr

Γερμανικός Τύπος: Πέφτει τον Δεκέμβριο η ελληνική κυβέρνηση;

troika2_0

«Περιμένοντας την Τρόικα», είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Tagesspiegel που αναφέρεται στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Δευτέρα νέας επίσκεψης της τριμερούς. Ο αρθρογράφος σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ότι «οι οικονομικοί επιθεωρητές ακύρωσαν την επίσκεψή τους στην Αθήνα – κλιμακώνεται η διαμάχη με την ελληνική κυβέρνηση».


Απαγορεύθηκε προσωρινά το κυνήγι σε όλη τη χώρα

712A089664FB10D82946964DF4B0966C.jpg

Παρά πόδα έθεσε τα δίκαννα των κυνηγών η πρόεδρος το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η οποία με προσωρινή διαταγή της απαγόρευσε προσωρινά πανελλαδικά το κυνήγι για όλα τα είδη των  θηραμάτων.
Ειδικότερα, η πρόεδρος του αποκαλούμενου και Οικολογικού Τμήματος ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.

techit – τεχνολογικές ειδήσεις | Συνδρομή θα καταργεί τις διαφημίσεις στο YouTube techit – τεχνολογικές ειδήσεις Home Internet Smartphones Tablets Hardware Software Business Gadgets Lifestyle Science Internet prev Συνδρομή θα καταργεί τις διαφημίσεις στο YouTube

Συνδρομή θα καταργεί τις διαφημίσεις στο YouTube

«Λαβράκι» έβγαλε η ανάλυση του κώδικα της εφαρμογής για συσκευές Android
Όλα δείχνουν ότι το YouTube σχεδιάζει μια συνδρομητική ad-free επιλογή για όσους έχουν βαρεθεί να βλέπουν διαφημίσεις στην αρχή των βίντεο.
Η αποκάλυψη έρχεται από τα «λαγωνικά» του Android Police, που ανέλυσαν τον κώδικα του application YouTube 5.3. για τις Android συσκευές. Τα ευρήματα του Android Police κάνουν λόγο για μια «Music Pass» λειτουργία που έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Playback χωρίς διακοπές για διαφημίσεις.
- Αναπαραγωγή μουσικής από βίντεο, ενώ χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα άλλες εφαρμογές (αφορά mobile συσκευές).
- Αναπαραγωγή των βίντεο ακόμη και σε offline mode.
- Αναπαραγωγή λιστών από βίντεο ακόμη και σε offline mode.
Μέχρι να επισημοποιηθεί η ύπαρξη της εν λόγω συνδρομητικής επιλογής, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κόστος της. Κάτι που πρέπει ακόμη να ξεκαθαριστεί είναι το αν θα ισχύει αποκλειστικά για τα μουσικά βίντεο ή για όλα τα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube.

http://techit.gr/

Ο Παπανδρέου, το δημοψήφισμα και η κρίση αμνησίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον τελευταίο καιρό, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιστρέφει όλο και πιο συχνά στον τόπο του εγκλήματος.

Είτε με δηλώσεις, ομιλίες (στο εξωτερικό) και συνεντεύξεις του, είτε με κείμενα όπως αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου, υπό τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους», είτε με το ερωτηματολόγιο που πρόσφατα μοίρασε σε πρώην συνεργάτες και υπουργούς του, είτε με σχόλια του περιβάλλοντός του, όπως το τελευταίο του συνεργάτη του κ. Γ. Ελλενόπουλου, προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας.

Φυσιολογικά όλα αυτά για κάποιον που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο και την ηγεσία του κόμματός του μέσα σε ασυνήθιστα μικρό χρονικό διάστημα και υπό εξαιρετικά παράδοξες συνθήκες.

Δημόσιο: Που θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις μόνιμων του 2014 (λίστα)

Τη λίστα με τους φορείς στους οποίους θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση το 2014, παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.
Αναλυτικά οι προς κάλυψη θέσεις για το 2014 είναι:
1.300 στις εφορίες: Πρόκειται για υπαλλήλους υψηλών προσόντων, απόφοιτους Οικονομικής κατεύθυνσης με γνώσεις χειρισμού Η/Υ. Ενδέχεται κάποιες από αυτές τις θέσεις να καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για του υπουργείο Οικονομικών.
 1280 σε διάφορα υπουργεία και ΟΤΑ: Προσλήψεις σε διάφορα υπουργεία, νησιωτικούς δήμους που εξαιρούνται από τους περιορισμούς του Μεσοπρόθεσμου και περιφέρειες (ειδικότητες Μηχανικών, Διοικητικών, Τεχνιτών και Εργατών).
800 στις Ένοπλες Δυνάμεις και 1.000 στο Εμπορικό Ναυτικό: Πρόκειται για ένστολους που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και στην ξεχωριστή Ακαδημία Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, την ίδρυσης της οποίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
650 στην Υγεία: Προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των ΜΕΘ αλλά και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων περιοχών με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
450 σε ασφαλιστικά ταμεία: Θα αφορούν, κυρίως, γραμματείς, χειριστές Η/υ και διοικητικό προσωπικό.
220 στο υπ. Δικαιοσύνης και 100 στην ΕΣΔΔ: Μέσω γραπτών διαγωνισμών που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2014, θα προσληφθούν 160 στην Εθνική Σχολή Δικαστών, 60 δικαστικοί επιμελητές και 100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
150 στο Λιμενικό: Εκκρεμούν δύο διαγωνισμοί για 60 υπαξιωματικούς και 90 λιμενοφύλακες. Πρόκειται για διαγωνισμούς που ήταν να γίνουν φέτος.
4.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αναμένουν διορισμό: Πρόκειται για επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.


Ν.Ε.Ο Αθηνών- Πατρών, στον κόμβο του Δερβενίου: Αλβανός πήγε να…κοροϊδέψει τους αστυνομικούς με πλαστό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο 142ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στον κόμβο του Δερβενίου,  από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ένας 49χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο (Άδεια Ικανότητας Οδηγήσεως), το οποίο ήταν πλαστογραφημένο

Οι δυνατοί άνεμοι …έριξαν τα δέντρα στο δρόμο από Κιάτο μέχρι Ξυλόκαστρο - Έμειναν χωρίς ρε'υμα στο Δερβένι

 Σφοδρή κακοκαιρία πλήτει και την περιχή της Δυτικής Κορινθίας, με βροχή στα πεδινά  χιονόνερο ή χιόνι στά ορεινά αλλά και δυνατούς ανέμους.
 Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούν σήμερα η Πυροσβευστική Υπηρεσία Κιάτου, ΄΄οπως αναφέρει ο διοικητής της κ. Μαυραγάνης , έχει  δεχτεί αρκετές κλήσεις για πτώση δέντρων επι της Παλαιάς Εθνικής Οδού μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου. Χαρακτηριστικά να αναφέρω την πτώση δέντρου στην περιοχή «Πευκάκια» στο Κ. Διμηνιό, την πτώση δέντρου στο δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο xylokastro beach στο Μελίσσι κτλ.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε κάποιο σημείο. Να σημειώσω ότι μέχρι και σήμερα κάνουμε αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια σπιτιών στο Κιάτο μετά την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πλημμύρες σε καταστήματα του Κιάτου»
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι από την κακοκαιρία έχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στο Δερβένι και στα γύρω χωριά

Από τι πεθαίνουν οι Ελληνες - σε πολύ χειρότερη μοίρα οι άνδρες

Εναν... μακάβριο «χάρτη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης με βάση τις κύριες αιτίες θανάτου στην τρίτη ηλικία δημοσίευσε η Eurostat...



την Πέμπτη, με αναλυτικά στοιχεία για το 2010 από τις χώρες μέλη.

Ανά 100.000 κατοίκους, στην ΕΕ καταγράφονται 418 θάνατοι από εμφράγματα, 279 από νεοπλασματικές ασθένειες, 81 από προβλήματα του αναπνευστικού, 48 από το γαστρεντερικό, 48 από εξωτερικούς παράγοντες και 25 από νευρολογικά και συναφή θέματα. Στο σύνολο σχεδόν των παραπάνω κατηγοριών, οι αριθμοί είναι επιβαρυντικοί για τους άνδρες και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην Ελλάδα καταγράφονται θάνατοι από τις εξής κύριες αιτίες, για πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω:
καρκίνος: 1.336 άνδρες (καρκίνος πνεύμονα 392 περιπτώσεις) - 672 γυναίκες (καρκίνος στήθους 117 περιπτώσεις)
έμφραγμα: 321 άνδρες - 185 γυναίκες
ατύχημα: 71 άνδρες - 27 γυναίκες
αυτοκτονία: 9 άνδρες - 1 γυναίκα

Στα αξιοσημείωτα μπορούν να αναφερθούν οι χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου απώλειες στη χώρα μας, αλλά και η τεράστια ανισότητα ανδρών - γυναικών υπέρ των τελευταίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αυτοκτονίες η αναλογία είναι 9 προς 1, με χειρότερη για τους άνδρες επίδοση μόνο στην επίσης «ελληνική» Κυπριακή Δημοκρατία, όπου υπάρχει το εντυπωσιακό 13 προς 0!
http://bucovo.blogspot.com/

Κλειστή η Παλαιά Εθνική Οδός Κορινθου - Πατρών στον Πλάτανο λόγω κατολίσθησης

Κλειστή παραμένει μέχρι σήμερα το πρωί η Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, από την 1η Δεκεμβρίου....
Από το Τ.Τ. Αιγίου έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα στο κόμβο Πούντας και στο ρεύμα πορείας προς Πάτρα στον κόμβο Ακράτας.

Επέλαση χιονιά - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία

Επέλαση χιονιά - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία
 - Στο μάτι του χιονιά και η Αττική, στα λευκά θα ντυθεί η Πάρνηθα
- Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο παντού
- Ποιες περιοχές θα πλήξει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες
- Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο πρώτος φετινός χιονιάς έφτασε καβάλα σε 10 μποφόρ βοριά με κύριο χαρακτηριστικό την βουτιά του υδραργύρου κατά 10 βαθμούς κελσίου.
Χιονόνερο πέφτει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονίζει στο Μέτσοβο, στο Περτούλι, στα βουνά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή στην Οίτη, στη Γκιώνα, τον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στον Τυμφρηστό. Εχουμε πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη με συνέπεια να έχουν ακυρωθεί πολλά δρομολόγια πλοίων.


Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες θα πλήξει περισσότερο την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Αττικοβοιωτία. Χιόνια περιμένουμε κυρίως στις περιοχές από τον Ολυμπο και κάτω, στην Όσσα, στο Πήλιο βέβαια, στα βουνά της Οιτης, στο Καλλίδρομο, στον Παρνασσό και στα Βαρδούσια. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα ενώ το βράδυ θα χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές γύρω από αυτά τα βουνά.

Καταιγίδες περιμένουμε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο. Στη δυτική Ελλάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα με λίγες βροχές στη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, στην Πίνδο βέβαια, αλλά τα χιονια εκεί λιγότερα παρά το γεγονός οτι θα χιονίσει στις ορεινές και τις ημιορεινές πόλεις αυτών των περιοχών.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί παντού, φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, αλλά στο Αιγαίο φτάνουν τα 7 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 6 βαθμούς, στα ανατολικά κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 11 βαθμούς, στα δυτικά κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 14 βαθμούς και στα νησιά, δηλαδή την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 13 από 16 με 17 βαθμούς κελσίου.

Στο μάτι του χιονιά και η Αττική - Στα λευκά θα ντυθεί η Πάρνηθα


Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο αρχικά στα βόρεια του νομού. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι και μετά στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα και το βράδυ θα χιονίσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω απο 600 μέτρα κυρίως στα υπερβόρεια προάστια, δηλαδή στον Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι και στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα ενώ χιονια θα πέσουν και στην κορυφή της Πεντέλης. Χιόνια στην Αττική περιμένουμε και σε χαμηλοτερου υψόμετρου περιοχές όπως στα Δερβενοχώρια, στη Χασιά και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βοιωτία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς κελσίου, θα πέσει δηλαδή 8 με 9 βαθμούς σε σχέση με εχθες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις, πρώτα στα γύρω ορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές από 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ωστόσο η χιονοπτωση το απόγευμα θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 6 βαθμούς κελσίου.

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με μεγάλη διάρκεια από το Σάββατο

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε απο την Πέμπτη η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις περιμένουμε από το Σάββατο. Μάλιστα το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει πολλές ημέρες.

newsit.gr

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επέλαση χιονιά - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία
Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ήδη από το πρωί της Τρίτης η αλλαγή είναι αισθητή.

 Α) Σήμερα
1. Στη δυτική και κεντρικά Μακεδονία και Θεσσαλία παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν.
2. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα.
3. Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
4. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.
5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

Β) Τετάρτη (4-12-2013):
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρητη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.
2. Σε ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
3. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά. καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρα. Καταιγίδες πιθανώς ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σταματήσουν.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 ως 11 βαθμούς κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 ως 11 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. περαιτέρω πτώση το βράδυ.

Βάλτε πέτρες στις τσέπες! Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα! Εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων! Αδέσποτοι κάδοι!

- Κοπές δέντρων σε Παπάγου, Βούλα, Κηφισιά, Γλυφάδα, Πειραιά, Βουλιαγμένη - Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί
- Οι ισχυροί ανεμοι που σαρώνουν την Αττική έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία
- Προβλήματα στα λιμάνια, δε γίνονται τα δρομολόγια δελφινιών
- Κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες και κρύο σε όλη τη χώρα - Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ
- Θα χιονίσει ακόμη και στα ορεινά της Αττικής - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
- Τσουχτερό κρύο και στην Βόρεια Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

 Το έλα να δεις γίνεται στους δρόμους από τους θυελλώδεις ανέμους που παρασύρουν τα πάντα, από κάδους μέχρι και τεράστια δέντρα! Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 200 κλήσεις για κοπές δέντρων, αλλά και για πινακίδες που έχουν ξηλωθεί, ακόμα και Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και στολίδια, ενώ ακόμα και η κυκλοφορία για τους πεζούς σε πολλές περιοχές είναι αδύνατη!
Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο Νεο Ψυχικό

Λόγω πτώσης δέντρων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης στην 34ου Συντάγματος στον Πειραιά στο ύψος της Ε. Βενιζέλου στο ρεύμα προς Αθήνα.
Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και θα μας συντροφεύσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ, χιόνια στα ορεινά (ακόμη και στην Αττική) προβλέπονται για σήμερα και αύριο.
 Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ήδη από το πρωί της Τρίτης η αλλαγή είναι αισθητή.

Οι θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα και στους δρόμους της Αττικής κυκλοφορούν... κάδοι απορριμάτων, τους οποίους έχουν παρασύρει οι βοριάδες. Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Νεφώσεις, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό «Μακεδονία», έδειξε 7 βαθμούς Κελσίου. Αραιές συννεφιές επικρατούν στις Σέρρες και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με τη θερμοκρασία στις χαμηλότερες τιμές του να πέφτει αντιστοίχως στους 7 και 4 βαθμούς Κελσίου.
Ασθενή χιονόπτωση είχε το πρωί η Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2 βαθμούς. Με βροχές «ξύπνησε» η Κοζάνη, με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Αγ. Αθανασίου. Κλειστή, τέλος, παραμένει η δημοτική οδός από την τοπική κοινότητα Κερασιάς του δήμου Εδέσσης προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Περισσότερα στο newsit.gr

GPO: Άλλο εκλογές, άλλο ευρωεκλογές, λένε οι πολίτες. Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς

N
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.
Οι πολίτες δήλωσαν πως θα ψηφίσουν με διαφορετικά κριτήρια στις ευρωεκλογές, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ωστόσο, στη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων είναι αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Ακολουθούν ΧΑ 8,4% – ΚΚΕ 5,9% – ΠΑΣΟΚ 5,8% – ΑΝΕΛ 5,2% – ΔΗΜΑΡ 4%.
Ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου το 68,9% των πολιτών τονίζει πως θα ψηφίσει με κριτήριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και πάλι πρώτος με 20%, ενώ η ΝΔ είναι δεύτερη με 19,2%. Ακολουθούν ΧΑ 8% – ΚΚΕ 5,8% – ΠΑΣΟΚ 5,4% – ΑΝΕΛ 5.4% -ΔΗΜΑΡ 3,6%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμά του με ποσοστό 40.5%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 27,7%
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης:
Άποψη για τους πολιτικούς αρχηγούς: Σαμαράς 39% – Κουβέλης 36% – Τσίπρας 35,5%
54,3% η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία της
64,5% όχι σε προσφυγή σε εκλογές
73,6% ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει
88,3% το κλίμα πόλωσης δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κρίσης
30,4% ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται περισσότερο για την πολιτική σύγκρουση
45% κρίνουν θετικά την πρόταση συνεργασίας των κομμάτων και των προσώπων της Κεντροαριστεράς στις Ευρωεκλογές
50,4% δεν θα ψηφίσουν σχήμα συνεργασίας όλων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς

ysterografa.gr

Η βιασύνη για την ελληνική "Ελιά δείχνει… εκλογές

Tasos-Giannitsis
Οι ζυμώσεις που βρίσκονται εδώ και μήνες σε εξέλιξη στον χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς, απέκτησαν το τελευταίο διάστημα περισσότερο πιεστικό χαρακτήρα. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο. Ο Τάσος Γιαννίτσης και οι υπόλοιποι εμπνευστές της κίνησης των “58″ διαθέτουν την πολιτική εμπειρία για να κατανοούν ότι οι εξελίξεις τρέχουν, και είναι προφανές ότι θέλουν να προλάβουν, και να είναι εγκαίρως έτοιμοι. Για τις βουλευτικές εκλογές του 2014, όπως προδικάζουν πολλοί.
Οι διαδοχικές εκδηλώσεις που έγιναν και προγραμματίζονται, η δημόσια ρητορική που αναπτύσσεται, οι πιέσεις οι οποίες εντείνονται, οι διαβουλεύσεις οι οποίες πληθαίνουν σε επίπεδο προσώπων, όλα αυτά συνθέτουν ένα μωσαϊκό προχωρημένης κινητικότητας στην κατεύθυνση ενοποίησης των δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς, με πρόθεση τη δημιουργία μιας “Ελιάς”.
Το κύκνειο άσμα του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη κορυφής του Μεγάρου Μαξίμου, συνιστά ακόμη μια ένδειξη για επιτάχυνση των εξελίξεων, στον απόηχο του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και το όροσημο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να παραπέμπει το πολιτικό “ξεκαθάρισμα λογιαριασμών”, μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ίσως… αμέσως μετά.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που πήρε πρώτο την πρωτοβουλία να κάνει το πρώτο βήμα, το άλλοτε πανίσχυρο “εκσυχρονιστικό” μπλοκ ακολουθεί κατά πόδας και με ενθουσιασμό, οι “παπανδρεϊκοί” δεν είναι… όσο αρνητικοί θα περίμενε κανείς, και μοναδικό ουσιαστικό εμπόδιο παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά.
Οι πιέσεις προς τον Φώτη Κουβέλη ωστόσο εντείνονται. Και οι δημοκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι με τη στάση αναμονής, αναβλητικότητας και άρνησης που ακολουθεί, η Δημοκρατική Αριστερά βγαίνει και πάλι χαμένη, όπως ακριβώς συνέβη με την απόφασή της να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2013.

ysterografa.gr

Αναταραχή σε εργαζόμενους, αιρετούς για το «λουκέτο» στις δημοτικές επιχειρήσεις

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους στους δήμους αλλά και τους δημάρχους για τα σενάρια κατάργησης των δημοτικών επιχειρήσεων.  Αν και η ΚΕΔΕ δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση οι συζητήσεις μετά τα σχετικά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο αλλά και τη χθεσινή επιβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, έχουν ανάψει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με απόφαση της η εκτελεστική επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας ζητά από τους κυρίου Μητσοτάκη και Μιχελάκ «να δηλώσουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις», ενώ παράλληλα ζητά το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Μάλιστα, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό που προκαλεί έντονη οργή και αγανάκτηση» και καλεί «τους πάντες να ανακαλέσουν πάραυτα οποιαδήποτε τέτοια σκέψη κι αν έχουν κάνει. Δεν πρόκειται να τη δεχθούμε ούτε και ως αστείο»,  προσθέτει ο κ. Δανιηλίδης.
Τελείως απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100), και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου,  ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Θέρμης για το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΕΠΠΑΘ) «αλλά και άλλων ωφέλιμων και απαραίτητων φορέων των ΟΤΑ στη χώρα μας.»
Ανακοίνωση για τα σενάρια που αφορούν τις ΔΕΥΑ εξέδωσε και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) αλλά και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Κρήτης.

aytodioikisi.gr

Το σενάριο του Νικήτα για τριπλές εκλογές τον Μάιο και οι πλειστηριασμοί

nikitas
Το δικό του… σενάριο για το ενδεχόμενο να γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιδιώξει να πάει και σε βουλευτικές εκλογές τον Μάιο, «σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, δοθούν τα 50 ευρώ στους ενστόλους και ξεκινήσει η κουβέντα για τη νέα απομείωση του ελληνικού χρέους».
«Καλύτερη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνηση δεν θα υπάρξει είπε, προσθέτοντας πως «εάν έχουν συμβεί όλα αυτά θα το πρότεινα».
Ο κ. Κακλαμάνης έδωσε, όμως και μία ακόμη είδηση τονίζοντας πως μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ έχουν ετοιμάσει μία τροπολογία για τους πλειστηριασμούς με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία.
Ο κ. Κακλαμάνης, είπε για τους πλειστηριασμούς ότι ακόμα και να μην υπήρχε εξέλιξη με σχετικό σχέδιο νόμου μέχρι το τέλος του έτους, βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζουν έτοιμη τροπολογία με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία. «Δεν θα αφήναμε να πάμε μέχρι τον Ιανουάριο. Την ετοιμάσαμε λίγοι. Θα την υπέγραφαν πάρα πολλοί» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ψήφιζε στη Βουλή την άρση της προστασίας για την πρώτη κατοικία.
«Ο προϋπολογισμός είθισται να είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το να μην ψηφιστεί σημαίνει πτώση της κυβέρνησης. Σας λέω ότι θα ψηφιστεί» είπε επίσης ο κ. Κακλαμάνης.

ysterografa.gr

ΝΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

http://epivatis.gr/e/mediagallery/mediaobjects/disp/6/6_proastiakos_loutraki.jpg 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Έπεα πτερόεντα οι κενές περιεχομένου προς την κοινωνία του Λουτρακίου δεσμεύσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, περί δήθεν ολοκλήρωσης στο τέλος Νοεμβρίου 2013 των μελετών για την κατασκευή του κλάδου του προαστιακού Σιδηροδρόμου Ισθμός - Λουτράκι μέχρι την οδό Αιγαίου.
Όπως άλλωστε αναμενόταν και προβλεπόταν από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πόλη του Λουτρακίου οι δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα που στην ουσία σκοπούσε και σκοπεί την ψήφο της κοινής γνώμης, ενώ εκ προοιμίου γνώριζε ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε.
Επρόκειτο για ένα άλλο εμπαιγμό στο σίριαλ που έχει ανεβάσει από τον Νοέμβριο του 2011. Ωστόσο, από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων επεδείχθη καρτερία και αναμενόταν η δικαίωση με το πλήρωμα του χρόνου, δεδομένου ότι η πραγματική πρόθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι η εξυπηρέτηση του συμφέροντος της τοπικής κοινωνίας. Αυτό άλλωστε φαίνεται από την προσπάθεια που καταβάλλεται, ο σταθμός του Ισθμού να μην γίνει στη διακλάδωση όπως επιβάλλει η διεθνής σιδηροδρομική πρακτική, την οποία εφαρμόζει και ο ΟΣΕ -τον υποδεικνύουν οι σχετικές μελέτες του ΟΣΕ- αλλά ο εν λόγω σταθμός να κατασκευασθεί στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος προς ικανοποίηση των επιθυμιών των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας διακρίνονται για την τρικυμιώδη πολιτική τους, καθ’ όσον ο ένας αδειάζει τον άλλον καθιστώντας τον «πουκάμισο αδειανό» και ουδείς έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Αποκορύφωμά τους, τον Μάιο του 2013, η άρνηση αποδοχής στο περιφερειακό συμβούλιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας με τις πλέον αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ.
Όπως τότε, έτσι και τώρα υποστηριζόταν από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων ότι το χρονοδιάγραμμα που είχε εξαγγελθεί κινείτο εκτός πραγματικότητας και ο στόχος ήταν προφανής: Να δελεάσουν και να «τσιμπήσουν» οι ψηφοφόροι, έτσι ώστε να αποσπάσουν τη ψήφο τους, έστω και αν ο Πέτρος Τατούλης στις 16 Ιουλίου 2013 δήλωνε για το χρονοδιάγραμμα του έργου: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και καθημερινά τους πετυχαίνουμε. Μακριά από βερμπαλισμούς, επικοινωνισμούς και πολιτικούς τραμπουκισμούς που οι πολίτες έχουν βαρεθεί και ο τόπος δεν έχει πια ανάγκη».
Η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων επισημαίνει ότι με τη σημερινή πραγματικότητα δεν πρόκειται να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής, ούτε να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, πριν τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου 2014.
Ο Πέτρος Τατούλης και ο συνδυασμός του, πλανώνται πλάνην οικτράν αν ευελπιστούν ότι η κοινή γνώμη θα τους πιστέψει και θα τους δώσει ελαφρά τη καρδία τη ψήφο της.
Ο εμπαιγμός τους, αισίως έκλεισε τα δύο χρόνια από το Νοέμβριο του 2011.
Χρόνια σας πολλά Πέτρο Τατούλη.

Δημήτρης Καραπατάς
6976516579