Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στην Football League h Καλλιθέα πήρε βαθμό στο Αίγιο, sτο 5x5 έφτασε η Κέρκυρα

Στο 5x5 έφτασε η Κέρκυρα, η Καλλιθέα πήρε βαθμό στο Αίγιο
«Διπλό» για τον Αχαρναϊκό μέσα στα Μέγαρα, νίκες και για Καρδίτσα, Γιαννιτσά, «ισοπαλία» για την Καλλιθέα στο Αίγιο.
«Όρθια» στο Αίγιο έμεινε η Καλλιθέα, που πήρε 1-1 από τον Παναιγιάλειο, διακόπτοντας το νικηφόρο σερί του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’ με σουτ του Σκαρτσίλα, αλλά δεν το χάρηκαν πολύ. Ο Φαμπρίς στο 28’ «απάντησε» και έκανε το 1-1 για την Καλλιθέα, που παρέμεινε αήττητη. Ο Παναιγιάλειος, πάντως, θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, αλλά είχε δοκάρι με τον Αλεξάντροβιτς στο 90’.

H 5η αγωνιστική  στον 1ο όμιλο :
Πανηλειακός-Χανιά 1-1
Ολυμπιακός Βόλου-Φωκικός 1-0
Γλυφάδα-Επισκοπή 0-2
Αστέρας Μαγούλας-Φωστήρας 0-1
Βύζας-Αχαρναϊκός 0-3
Παναιγιάλειος-Καλλιθέα 1-1
Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή 0-1

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
1. Επισκοπή 13
. Παναιγιάλειος 13
3. Ολυμπιακός Βόλου 10
. Ηρακλής Ψαχνών 10
. Πανηλειακός 10
6. Χανιά 8
. Φωστήρας 8
8. Καλλιθέα 7
9. Παναχαϊκή 6
10. Φωκικός 4
. Αχαρναϊκός 4
12. Αστέρας Μαγούλας 1
. Γλυφάδα 1
14. Βύζας Μεγάρων 0


 2ος όμιλος
Μία ακόμη νίκη σημείωσε η Κέρκυρα που έφτασε το 5x5 στο πρωτάθλημα της Football League επικρατώντας με 2-0 του Τυρνάβου.
Ασταμάτητοι οι Φαίακες πέτυχαν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια κερδίζοντας τους Θεσσαλούς. Στην Καρδίτσα, η Αναγέννηση έκανε το 3x3 μέσα στην έδρα της κερδίζοντας με 2-0 την Ζάκυνθο, με γκολ του Ρόβα στο 8' και πέναλτι του Μπουντούρη στο 58', φτάνοντας τους 9 βαθμούς.


H 5η  αγωνιστική  στον 2ο όμιλο :

Βατανιακός-Ηρακλής 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Δράμας 1-1
Αιγινιακός-Νίκη Βόλου 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου 2-0
Κέρκυρα-Τύρναβος 2-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ζάκυνθος 2-0
Πιερικός-Καβάλα 20:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Κέρκυρα 15
2. Νίκη Βόλου 10
. Απόλλων Καλαμαριάς 10
4. Τύρναβος 9
. Εθνικός Γαζώρου 9
. Αναγέννηση Καρδίτσας 9
7. Ηρακλής 7
8. Ζάκυνθος 6
. Αιγινιακός 6
10. Βατανιακός 4
. Δόξα Δράμας 4
12. Καβάλα 3 -4αγ.
. Αναγέννηση Γιαννιτσών 3
15. Πιερικός 2 -4αγ.

Εβαλε... πέμπτη και πάει «Λεωφόρο»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 5-1

Εβαλε... πέμπτη και πάει «Λεωφόρο»!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Τζόελ Κάμπελ που σέρβιρε τέσσερα από τα πέντε γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-1 τον ΟΦΗ, παρέμεινε στο +3 από τον ΠΑΟΚ και πλέον σκέφτεται τη Λεωφόρο. Ο Κοσταρικανός ήταν όλα τα λεφτά. Ετοίμασε τα δυο γκολ του Μήτρογλου (4', 52'), αλλά και αυτά των Μανιάτη (84') και Γιαταμπαρέ (86') και επί της ουσίας ήταν ο άνθρωπος που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κρητικούς που στο 12ο δευτερόλεπτο προηγήθηκαν με Λαμπρόπουλο και στο 44' το πίστεψαν με το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου.

ΔΕΡΒΕΝΙ : 73 χρόνια πριν , 1940 - 41







Εικόνες από το Δερεβένι το καιρό της κατοχής

Τιμή και Δόξα...


 
Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδαςκαι συνασπισμού Ιταλίαςκαι Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός ήταν προϊόν της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλίακαι που άρχισε να εκδηλώνεται με την έναρξη του Β' Π.Π. και ειδικότερα μετά τη συνομολόγηση του Χαλύβδινου Συμφώνου. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξοναότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικέςβάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικήςΓερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιγμή που η Ρουμανίαείχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα,Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.
Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.
Πηγή: Βικιπαίδεια

ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ


 
                                              


ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ


Το έθιμο τιμής της Ελληνικής Σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών


Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύον ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα. Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών έφεραν σταυρό, ακόμη και αετό (δικέφαλο ή μονοκέφαλο).
Η κυανόλευκος σημαία της Ελλάδος εισήχθη με απόφαση της Α” Εθνοσυνέλευσης (1822) που έγινε στην Επίδαυρο».
Κάθε χρόνο σαν σήμερα, την παραμονή του εορτασμού του ΟΧΙ τιμάται η γαλανόλευκη σημαία, η εθνική μας σημαία για την οποία αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν χιλιάδες Έλληνες ανά διάφορες ιστορικές περιόδους.
Η γαλανόλευκη θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, το σύμβολο προς το οποίο απονέμουν στρατιωτικό χαιρετισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Αναρτάται στα μπαλκόνια των σπιτιών στις εθνικές εορτές, αλλά και κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη εθνικού πένθους. Επιβλητική υψώνεται σε λιμάνια και βουνοκορφές, κυματίζει υπερήφανα στα ελληνικά καράβια που ταξιδεύουν στα πέρατα της υφηλίου, κοσμεί μοναστήρια και εκκλησιές σε όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική.
Σύμβολο ενότητας, εμψύχωσης, τιμής και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο διάβα των αιώνων, η σημαία είναι ένας από τους θεσμούς που έμεινε και τιμάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
koolnews.gr

Πέθανε ο θρύλος της ροκ Lou Reed

Πέθανε ο θρύλος της ροκ Lou Reed

Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια ο διάσημος τραγουδιστής συνθέτης και κιθαρίστας Lou Reed. Tα αίτια του θανάτου του θρύλου της ροκ. δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά σύμφωνα με το διαδικτυακό Rolling Stones είχε υποβληθεί τον περασμένο Μαϊο σε εγχείριση μεταμόσχευσης ήπατος.

Ο Reed γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1942 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, με το όνομα Λούις Άλεν Ριντ. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο ξεκίνησε την σύνθεση τραγουδιών ενώ αργότερα δημιούργησε το συγκρότημα "Velvet Underground".
Σημαντικές για την καριέρα του στάθηκαν οι συνταντήσεις του με τον Andy Warhol και τον David Bowie.
Το πιο γνωστό του κομμάτι ήταν το Walk on the Wild Side


 
tlife.gr

Ο Διαιτητής Κούρτης "υποχρέωσε" σε ήττα τους Νέους του Αστέρα Δερβενίου στο Ξυλόκαστρο

e70s.jpg
Οι Νέοι του Αστέρα Δερβενίουυ παρά την καλή τους εμφάνιση,"υποχρεώθηκαν" σε ήττα  από τον   διαιτητή Κούρτη  στον εκτός έδρας αγώνα τους  από την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με σκορ 1-4, καθώς τα δύο πρώτα τέρματα των νέων του Ηρακλή  ήταν καταφανέστατα άκυρα. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε σε αυτές τις δύο φάσεις.
Στο πρώτο γκολ, σε διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου, παίκτης του Ηρακλή νομίζοντας ότι θα σφυριχτεί φάουλ υπέρ του, έπιασε την μπάλα με τα χέρια και όταν είδε ότι ο διαιτητής δεν σφύριξε, την έβαλε μπροστά του και με μακρινή μπαλιά βρήκε τον συμπαίκτη σε πλεονεκτική θέση, ο οποίος και σκόραρε. Ο έμπειρος βοηθός κ. Χαβελές σήκωσε τη σημαία για να υποδείξει την παράβαση, όμως ο διαιτητής τον αγνόησε επιδεικτικά. Στο δε δεύτερο τέρμα, όταν ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ανέτρεψε βίαια τον Σεφέρη, που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο διαιτητής δεν υπέδειξε το αδιαμφισβήτητο πέναλτι και την αποβολή, παρά την εκ νέου υπόδειξη του βοηθού κ. Χαβελέ.
Παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αστέρα ο αγώνας συνεχίστηκε και οι παίκτες του Ηρακλή στην αντεπίθεση πέτυχαν το 2-0. Στη φάση αυτή, τραυματίστηκε σοβαρά ο Σεφέρης και έτσι ο Αστέρας συνέχισε τον αγώνα με 10 παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και ανάγκασε τους παίκτες του Ηρακλή να παίζουν αρκετά σκληρά με την ανοχή του διαιτητή.
Στο β' μέρος, ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πίεζε τον Ηρακλή. Στο 58' ο Μερκούρης βρέθηκε απέναντι στο τερματοφύλακα και ανετράπη από πίσω από αμυντικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε από το διαιτητή, αλλά πότε η αποβολή, ούτε καν μια κίτρινη κάρτα. Ο Μερκούρης μείωσε σε 2-1 και προς στιγμήν φάνηκε ότι η ισοφάριση ήταν κοντά. ;Όμως, προς το τέλος του αγώνα, όταν η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Αστέρα, ο Ηρακλής πέτυχε άλλα δύο τέρματα, αυτή τη φορά έγκυρα.
Ο "διαιτητής" κ. Κούρτης είναι επικίνδυνος να διευθύνει ακόμα και αγώνες νέων. Καλοί οι επόπτες κ.κ. Ξενόπουλος και Χαβελές.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μουτάφης, Κανελλόπουλος, Θ. Καλυτέρης, Μελισσαρόπουλος, Ψαρρός, Ν. Καλυτέρης, Μερκούρης, Δήμας, Λάτσινος, Σεφέρης, Γεωργαντόπουλος.

26χρονος αυτοκτόνησε στο Τολό Αργολίδας

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας νεαρός άνδρας, στο Τολό Αργολίδας, το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το patrisnews, ο 26χρονος εντοπίστηκε από συγγενικά πρόσωπα, κρεμασμένος με αυτοσχέδια θηλιά μέσα στο σπίτι του.Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αυτοκτονίας.

"Οπλοστάσιο" στο σπίτι του 34χρονου που μαχαίρωσε το συγχωριανό του στην Ασίνη Αργολίδας



Μαχαίρια, όπλα, γκλοπ αλλα και μια σιδερογροθιά βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του 34χρονου, που χθες στη 1.30, μετά το μεσημέρι, μαχαίρωσε ένα 40χρονο συγχωριανό του μία φορά στο στην πλάτη και το θώρακα, στην πλατεία του χωριού Ασίνη, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, ύστερα από φραστικό επεισόδιο που είχε μαζί του στο καφενείο του χωριού. Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και νοσηλεύεται.
Στο σημείο του επεισοδίου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο 34χρονος.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- Πιστόλι, διαμετρήματος 7,65 mm .
- Κυνηγετικό όπλο, του οποίου την κάννη είχε τροποποιήσει.
- 69 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
- Δύο πτυσσόμενες αστυνομικές ράβδοι.
- Τρία μαχαίρια, με μήκος λάμας -20-, -17- και -12- εκατοστών αντίστοιχα.
- Σιδερογροθιά.
- Καψύλλιο-Πυροκροτητής.
- Έξι κινητά τηλέφωνα και μία κουκούλα.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Πρόγραμμα εοτρασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ξυλόκαστρο


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Δευτέρα
28-10-2013 ώρα 7:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
28-10-2013 ώρα 9:30 Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Οδηγών και Σωματείων με Λάβαρα, στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό " Αγίου Βλασίου".
28-10-2013 ώρα 9:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Οδηγών, Σωματείων, Συλλόγων.
28-10-2013 ώρα 9:55 Είσοδος Αρχών.
28-10-2013 ώρα 10:00 Είσοδος επισήμων. Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Επίσημη Δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των Εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι, οι τιμημένοι με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Εφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Ξυλοκάστρου κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Οι οδηγοί στην είσοδο του Ναού θα σχηματίσουν διάδρομο για τη διέλευση των Αρχών.

Μετά τη δοξολογία : Προσκύνημα λαού και μαθητών όλων των Σχολείων, Οδηγών, που θα προσέλθουν συντεταγμένοι, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ.
Θα ακολουθήσουν με την παρακάτω τάξη:
1. Επιμνημόσυνη δέηση 2. Κατάθεση στεφάνων 3. Προσκλητήριο πεσόντων 4. Ενός λεπτού σιγή 5. Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική.
Οι Οδηγοί θα ραίνουν το Μνημείο την ώρα της Επιμνημόσυνης Δέησης με λουλούδια.
Τέλος τελετής - Αποχώρηση.

ώρα 11:15 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
 Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ   Σ Τ Η Ν   Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στην πρώτη σειρά ο Δήμαρχος και ο Δ/ντής του εκάστοτε παρελαύνοντος τμήματος, του οποίου τη θέση θα καταλαμβάνει ο επόμενος Δ/ντής και ούτω καθ' εξής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου, οι Ιερείς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και οι Επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου οι κ.κ. Ιωάννης Φόρτης, Βασίλειος Παρίδης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1040 στο Δερβένι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ( ΔΕΡBENI)


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΔΕΥΤΕΡΑ 28.10.2013
ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του Γυμνασίου Δερβενίου κ. Ταρνάρης Βασίλειος .
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η   Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ   Σ Τ Η Ν   Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στην πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου
Για την τήρηση του προγράμματος ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Γλυκερία Ανεμογιάννη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

Η Κόρινθος 2 - 0 "γκρέμισε" την Αχαϊκή από το "ρετιρέ" - Μόνος επικεφαλής ο Παναργειακός


Ο Παναργειακός πέρασε νικηφόρα και από την Ηλεία όπου επικράτησε, σε αγώνα της 5ης αγωνιστικής   με 0 - 2 επί της Δόξας Νέας Μανωλάδας και έμεινε μόνος επικεφαλής στο 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, μετά την ήττα της Αχαϊκής στην Κόρινθο.
 Η Κόρινθος επέστρεψε στις νίκες καθώς υστερα από υπέροχο παιγνίδι μπροστά σε περίπου 500 φιλάθλους αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 33’ λόγω της αποβολής του Αρχοντάκη, επεβλήθηκε της Αχαϊκής , με 2 - 0 ,  τέρματα του Καρβούνη (25’) και του Κερμενίδη (69’), ενώ είχε και δοκάρι με τον Καφαντάρη στο 80' . Με την νίκη αυτή η "Μπάρτσα" βρίσκεται στους - 4 από τον πρωτοπόρο Παναργειακό.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Κουλός, Φίλης, Τσορμπατζίδης, Ντερτιλής, Σπυρόπουλος, Λούβρης (43’ λ.τρ. Καφαντάρης), Τσίτσι, Γκεοργκίεφ (87’ Μπούκης), Κερμενίδης, Καρβούνης (33’ Κόντης)
ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Ντάζος (70’ Πετρόπουλος), Νιάρρος, Λαμπρόπουλος, Διακάτος, Μπουρδανιώτης, Αγγελόπουλος, Μπεκίρης (33’ Ζαμίκος), Αποσκίτης, Δημητρακόπουλος, Σπανός (56’ Πρίφτης)
 
Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στους  -2 βαθμούς πέρασε ο Παναρκαδικό μετά την νίκη του με 1 - 0 επί του ΠΑΟ Βάρδας, καθώς σε αγώνα ντέρμπι στην Άρτα η ΑΕ Καραϊσκάκης και η ΑΕ Ερμιονίδας μοιράστηκαν τους βαθμούς με "λευκή" ισοπαλία.
Ισόπαλο αλλά με σκορ 1 -1 τελείωσε το καλαματιανό ντέρμπι αναμεσα στονΜεσσηνιακό  και στη Καλαματα, ενώ στο Μεσσολόγγι η ΑΕΜ επικράτησε με 1 - 0 , στο εκει τοπικό ντέρμπι επί του Άρη Αιτωλικού. Στο 0 - 0 έμειναν στο ντέρμπι της Αχαϊας  Εθνικός Σαγέικων  και Ατρόμητος Λάππα, με  τους γηπεδούχου να έχουν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία αφού ζήτησαν 3 φορές πέναλτι…και με τον  Ατρόμητο από το 87’ να μένει  με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λαφύρη. Τέλος την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 1 - 0 σημείωσε ο Παναυπλιακός , στο Ναυπλιο επί του Πανόπουλου. 
 
Η 5η αγωνιστική
Κόρινθος – Αχαϊκή                                           2 - 0
ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΕ Ερμιονίδας                  0 - 0
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναργειακός         0 - 2
Μεσσηνιακός – Καλαμάτα                               1 - 1
ΑΕ Μεσολογγίου – Αρης Αιτωλικού               1 - 0
Παναρκαδικός – ΠΑΟ Βάρδας                        1 - 0
Πανναυπλιακός – ΠΦΟ Πανόπουλου              1 - 0
Εθνικός Σαγέικων – Ατρόμητος Λάππα          0 - 0
 
  H Βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)
1 Παναργειακός                                               7 - 0  13
2 Παναρκαδικός                                               8 - 3  11
3 Ερμιονίδα                                                     7 - 2   10
4 Αχαϊκή                                                          5 - 3   10
5 ΑΕ Καραϊσκάκης                                         4 - 5   10
6 Κόρινθος                                                      6 - 3    9
7 ΑΕ Μεσολογγίου                                         8 - 6    9
8 Μεσσηνιακός                                               8 - 3    8
9  ΠΑΟ Βάρδας                                              2 – 2    7        
10 Ατρόμητος Αχαϊας                                     5 - 5    6
11 Δόξα Ν. Μανωλάδας                                  3 - 5   5
12 Καλαμάτα                                                   7 - 7   4
13 Πανναυπλιακός                                          5 - 7   4
14 Άρης Αιτωλικού                                        0 - 5    1
15 Πανόπουλο                                                4 - 11  1
16 Εθνικός Σαγεΐκων                                      0 - 12  1

O Δασκαλόπουλος «καίει» τον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Τα όσα συνέβησαν στο φινάλε του Λουτρακιώτικου ντέρμπι στο Θώδειο, επισκίασαν το αγωνιστικό σκέλος και τη νίκη του ΑΟ Λουτρακίου με 3-0 επί του Ολυμπιακού. Μια νίκη, που ήρθε στο φινάλε στις λεπτομέρειες και ενώ οι «ερυθρόλευκοι»… βράζουν με ορισμένες αποφάσεις του Δασκαλόπουλου, ενώ καταγγέλουν και τη συμπεριφορά του.
Όλα κύλησαν ομαλά μέχρι το 92’, οπότε και έγινε η πρώτη «έκρηξη». Ένα μπουκάλι που «έσκασε» στην πλάτη του βοηθού Μπετσόγλου και όπως αναφέρεται στο Φύλλο Αγώνα, έπεσε από οπαδό του Ολυμπιακού, οδήγησε τον Δασκαλόπουλο στην απόφαση να διακόψει το ματς. Μετά από 5 λεπτά, οι διαιτητές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Αντωνίου να γράφει το 3-0, στην τελευταία φάση.

Παπαμιμίκος: Μεγάλη τομή η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση

Andreas-Papamimikos
Το στοίχημα που θα αποτελέσει για το πολιτικό σύστημα η αλλαγή του εκλογικού νόμου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επεσήμανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday:
Θα αλλάξει τελικά ο εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Και μαζί για τις εθνικές εκλογές, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ;
Ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές δεν τίθεται. Είναι όμως απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση, που πρώτος πίστεψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είναι μια μεγάλη τομή, που στόχο έχει να δώσει στους δημότες τη δυνατότητα να αναδεικνύουν τους ικανούς, τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες. Να μπορούν δηλαδή να επιλέγουν υποψηφίους που κατεβαίνουν με διαφορετικούς συνδυασμούς.
Πώς ακριβώς θα γίνεται αυτό;
Ουσιαστικά, σε κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο ενιαίες λίστες. Μία με τους υποψήφιους δημάρχους και άλλη μία με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε αλφαβητική σειρά. Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δήμαρχο που επιθυμεί, αλλά και όποιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θέλει, άσχετα από το συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν.
Ποιοι θα εκλέγονται;
Προσωπικά είμαι υπέρ του να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όσοι δήμαρχοι πιάνουν το 42%. Σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, θα εκλέγονται αυτοί που έχουν τους περισσότερους σταυρούς. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, υπάρχει ο παράγοντας της «κυβερνησιμότητας» του κάθε δήμου, τον οποίο πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά. Δηλαδή το τι θα συμβεί στην περίπτωση που ένας δήμαρχος δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων για να διοικήσει αποφασιστικά. Είναι κάτι που μας προβληματίζει, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, που ανταποκρίνεται σε αιτήματα των ίδιων των πολιτών και μπορεί να απαλλάξει την τοπική αυτοδιοίκηση από την ποδηγέτηση των κομμάτων. Είναι, τελικά, μια βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται σε αιτήματα των ίδιων των πολιτών και μπορεί να αφήσει πίσω παθογένειες του παρελθόντος. Θέλω να πιστεύω πως θα βρει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορεί να περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις. Έχουμε υποχρέωση να προχωρούμε στο «διά ταύτα» και να μην κρυβόμαστε. Είναι πρόκληση ευθύνης για όλα τα κόμματα.
Ενθαρρύνετε κοινούς υποψηφίους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για δήμους και περιφέρειες;
Θέλουμε, όπως σας είπα, να βγαίνουν μπροστά και να παίρνουν το τιμόνι των δήμων άνθρωποι που δεν διακρίνονται για τις όποιες κομματικές ταμπέλες τους, αλλά για την αξιοσύνη τους, την ικανότητά τους και την καταξίωση που οι ίδιοι κέρδισαν στις τοπικές κοινωνίες και τους χώρους δουλειάς τους. Θέλουμε, με μια κουβέντα, η τοπική αυτοδιοίκηση να υπηρετεί την τοπική κοινωνία και όχι να στραγγαλίζεται από τα κόμματα.

Ο Τζιτζικώστ​ας έκανε νέο, χειρότερο "φάλτσο" για τη Χρυσή Αυγή!

Apostolos-Tzitzikostas-Giannis-Boutaris
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται για την κυβέρνηση η τακτική του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να καλέσει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Παρά το γεγονός ότι η αποδοκιμασία προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα ήταν ηχηρή και καθολική, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδειξε να αναγνωρίζει ότι έκανε κάτι λάθος, τόσο με τη χθεσινή απολογητική ανακοίνωση της Περιφέρειας, όσο και με όσα δήλωσε σήμερα στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Στη σημερινή παρέμβασή του μάλιστα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δημιούργησε μεγαλύτερο θέμα, καθώς σε μια αποστροφή του περίπου… εξίσωσε το ΠΑΣΟΚ με εγκληματική οργάνωση, λόγω της ιστορίας Τσοχατζόπουλου, αν και έσπεσε να επισημάνει “μακριά από μένα”, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο ένας άλλος Περιφερειάρχης να απέκλειε το Κίνημα από τη συμμετοχή στην παρέλαση.
“Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ.
Η πολιτική μου δεν απέχει από τη δική σας· η οικογένεια μου πολέμησε το ’40 το γερμανικό στρατό. Όμως σεβόμαστε και πρέπει να σεβόμαστε το νόμο. Αν έχει υψηλά ποσοστά η ΧΑ, είναι γιατί δεν τηρούσαμε τους νόμους.
Δεν θεωρώ ότι ενας περιφερειάρχης απενεχοποιεί τη ΧΑ αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλεσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη”, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο Βρούτσης προσπάθησε να διώξει τον... τρόμο

Giannis-Vroutsis
Τον… τρόμο που έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του πάνω από την ελληνική κοινωνία για το νέο Ασφαλιστικό, επιχείρησε να διώξει ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με όσα είπε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο Γιάννης Βρούτσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει, ούτε να θίξει κοινωνικές ομάδες, και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ούτε θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
“Η υφιστάμενη νομοθεσία θα κρατηθεί όπως είναι. Η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.
Αναφορικά με τα λεγόμενα “ευγενή” Ταμεία, για τα οποία ξεκίνησε μεγάλη κουβέντα πρόσφατα λόγω σχετικών δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι, στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα έχει αναλάβει έναντι της τρόικας τη δέσμευση να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στο ύψος του ΙΚΑ.
Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι ούτε στα “ευγενή” Ταμεία θα υπάρξει μείωση συντάξεων.

ysterografa.gr

"Ο Τσίπρας πάει για αρχηγός της Βέρμαχτ"..​.


Antonis-DavanellosΗ ευρεία συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει φτάσει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί είναι εκείνοι, ακόμη και μέσα στην Κουμουνδούρου, που θεωρούν ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει ένα στρατηγικό λάθος με την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την Κομισιόν.
Όπως μάλιστα γράφει το “Πρώτο Θέμα”, ο Αντώνης Νταβανέλλος, επικεφαλής της ΔΕΑ, δηλαδή της τροτσκιστικής Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι περισσότερο οξύς από τους υπόλοιπους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
“Είναι λάθος η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν. Θα μετρήσει και για τον ίδιο αρνητικά. Η Κομισιόν είναι το γενικό επιτελείο του πολέμου, κάτι σαν τη Βέρμαχτ. Είναι σαν η Αριστερά να διεκδικούσε το 1848 ή το 1871 την προεδρία στην Ιερή Συμμαχία”, τονίζει ο Αντώνης Νταβανέλλος.

ysterografa.gr

Ο Φέτελ έγραψε Ιστορία! Παγκόσμιος πρωταθλητής για 4η συνεχόμενη φορά στη Formula 1


Sebastian-VettelΣτο ραντεβού του με την Ιστορία… ήταν εκεί. Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull Σεμπαστιάν Φέτελ κατάφερε να κερδίσει σήμερα το Γκραν Πρι της Ινδία, και να κατακτήσει έτσι τον 4ο τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή, και μάλιστα συνεχόμενο.
Ένα ιστορικό επίτευγμα που φέρνει τον Γερμανό οδηγό στην ίδια θέση με τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Χουάν Μανουέλ Φάντσιο.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ρόσμπεργκ, και τρίτος ήταν ο Γκρόσεαν.

Νικόλαος: Οι εθνικές νίκες δεν στηρίζοντα​ι σε "ναι" συμβιβασμο​ύ

Mesogaias-Nikolaos
Twitter@EmOikonomidis
(Photo Eurokinissi)
Ένα μήνυμα με βαθιά πολιτικό περιεχόμενο και εθνικό προσανατολισμό, έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ο ιεράρχης που διακρίνεται για την “άλλη λογική” με την οποία προσεγγίζει τον ρόλο της Εκκλησίας, σε μια εποχή κρίσης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, συνδέει το “ΟΧΙ” της Ελλάδας προς τις δυνάμεις του φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη σημερινή πραγματικότητα από τις αρνητικές συνέπειες της οποίας απειλείται ευθέως η ελληνική κοινωνία.
Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:

Spiegel: Από το 2002 παρακολουθ​ούσαν το κινητό της Μέρκελ


merkel1Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενδέχεται να παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ για πάνω από 10 χρόνια, σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται επίσης πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της είπε ότι θα σταματούσε την παρακολούθηση εάν γνώριζε πως γινόταν.
Η οργή στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της Μέρκελ ώθησε το Βερολίνο να καλέσει τον Αμερικανό πρεσβευτή για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ενώ εκφράζονται φόβοι για ρήξη χωρίς προηγούμενο μεταπολεμικά.
Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι το κινητό της Μέρκελ βρισκόταν στον κατάλογο αυτών που παρακολουθούνταν από το 2002 και βρισκόταν ακόμη στον κατάλογο αυτό μερικές εβδομάδες πριν ο Ομπάμα επισκεφτεί το Βερολίνο τον Ιούνιο. Σε έγγραφο της NSA που επικαλείται το περιοδικό, η υπηρεσία αυτή ανέφερε ότι έχει έναν «βραχίονα κατασκοπείας που δεν έχει καταγραφεί νόμιμα» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, γεγονός το οποίο εάν αποκαλυπτόταν θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σοβαρή ζημία στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με μα άλλη κυβέρνηση». Μέσω της πρεσβείας, η NSA και η CIA παρακολουθούσαν με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων τις κυβερνητικές επικοινωνίες στο Βερολίνο.
Επικαλούμενο ένα απόρρητο έγγραφο του 2010 το Σπίγκελ αναφέρει ότι τέτοιοι επιχειρησιακοί βραχίονες δρουν σε περίπου 80 τοποθεσίες διεθνώς—στο Παρίσι, στην Μαδρίτη, στη Ρώμη, στην Πράγα, στη Γενεύη, στην Φραγκφούρτη και αλλού. Σύμφωνα με το περιοδικό, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η NSA υπέκλεπτε συνομιλίες ή απλώς κατέγραφε δεδομένα κλήσεων.
Ο Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη από την Μέρκελ όταν του τηλεφώνησε την Τετάρτη για να του ζητήσει εξηγήσεις για το ζήτημα, έγραψε το Σπίγκελ επικαλούμενο μια πηγή στην καγκελαρία. Η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ανέφερε εξάλλου ότι ο Ομπάμα είπε στην Μέρκελ πως δεν γνώριζε ότι παρακολουθείτο.
Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα αυτά.
«Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες των διπλωματικών μας συζητήσεων», ανέφερε η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο.

υστερογραφα

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για την Κεντροαρισ​τερά

nikosandroulakisΟ λαϊκίστικος αλλά και ο μεταρρυθμιστικός λόγος αιωρούνται σήμερα ταυτόχρονα πάνω από την κοινωνική πραγματικότητα. Ο πρώτος κερδίζει πρόσκαιρα,ο δεύτερος ηττάται επειδή ελάχιστοι τον υπερασπίζονται με ειλικρίνεια. Ο διαχωρισμός Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο που αντικατέστησε τον άξονα Δεξιάς- Αριστεράς θόλωσε την πολιτική αντιπαράθεση. Η χώρα χρειάζεται στέρεη πολιτική πρόταση, και σε αυτό οφείλει να βοηθήσει κάθε προοδευτικός και δημοκράτης. Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης αρχικά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,χρειάζεται να συνεχιστεί και με την παραδοσιακή μέθοδο της πολιτικής πεδίου, η οποία εγκαταλείφθηκε με καταστροφικές συνέπειες το προηγούμενο διάστημα. Στην προσπάθεια αυτή το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς. Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα καινούργιο συμβόλαιο μεταξύ των γενεών το οποίο να αναδεικνύει ένα προοδευτικό όραμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Βήμα της Κυριακής, Σάββατο 26Οκτωβρίου 2013
Νίκος Ανδρουλάκης,
Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

ΣτΕ: Κρίνει το μέλλον των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προκειμένου να εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητάς τους.
Όπως γνωστοποίησε με επιστολή του ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου στο Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, έχει ήδη ασκηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η αίτηση ακυρώσεως εκ μέρους των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούσαν στον Δήμο Ηρακλείου (αριθμ. κατ. 110/2013).
Όπως γράφει η aftodioikisi.gr πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ομαδική αίτηση ακυρώσεως που κατατίθεται για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθούν και οι αιτήσεις ακυρώσεως που αφορούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς των υπολοίπων Δήμων της Κρήτης, καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Αίτηση στο ΣτΕ και για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι ασκήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για απευθείας εισαγωγή προς εκδίκαση σε αυτό της ως άνω υποθέσεως των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Ηρακλείου με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 του ν. 3900/2013.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η εν λόγω αίτηση γίνει δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα ανασταλεί η εκδίκαση όλων των υποθέσεων που αφορούν τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και εκκρεμούν στα οικεία Διοικητικά Εφετεία της χώρας, έως την έκδοση της αποφάσεως του ως άνω ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου επί της εν λόγω προτύπου δίκης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κάνει δεκτό αντίστοιχο αίτημα που του έχει υποβληθεί, και έχει εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτικών. Πιθανολογείται,δε, ότι οι υποθέσεις της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και των Εκπαιδευτικών θα εκδικασθούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την ίδια δικάσιμο.

 

Το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασί​ας αλόης στην Αττική είναι γεγονός


Νέες προοπτικές στην καλλιέργειας του θαυματουργού φυτού της αλόης δίνονται μετά την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας φύλλων αλόης στην περιοχή της Αττικής. Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο στα Χανιά της Κρήτης που κύριο στόχο έχει την σταθεροποίηση του τζελ αλόης και στη συνέχεια την εξαγωγή του παραγόμενου προϊόντος στο εξωτερικό.

Η litinas Aloe όμως αλλάζει τα δεδομένα καθώς είναι έτοιμη να λειτουργήσει στο 42ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας μια νέα πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αλόης με σκοπό να διαθέσει στην αγορά διάφορους κωδικούς.
Η βιομηχανία Litinas Aloe δημιουργήθηκε με σκοπό την επεξεργασία φύλλων Aloe vera για την παραγωγή σταθεροποιημένου καθαρού τζελ καθώς και φυσικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε aloe. Η έδρα και το εργοστάσιο της μονάδας είναι στον Αυλώνα Αττικής, σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Προμηθευτές της θα είναι αποκλειστικά και μόνο Έλληνες παραγωγοί καλλιεργητές οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας.

Το νέο υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών εργοστάσιόβρίσκεται στο τελικό στάδιο παραλαβής και εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα απαρτίζει την πλήρως καθετοποιημένη μονάδα και ακολουθεί τα διεθνή standard ποιότητας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί, η γραμμή παραγωγής θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2013. Η δυναμικότητα επεξεργασίας αρχικά αναμένεται να αγγίζει τους 20 τόνους φύλλων aloe ανά βάρδια λειτουργίας.

Το σύνολο της επένδυσης καλύπτεται από ίδια κεφάλαια. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα και τα μηχανήματα παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας που αποτελούν τον βιομηχανικό εξοπλισμό της μονάδας , σε συνδυασμό με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, εξασφαλίζουν τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελικών προϊόντων διατηρώντας ταυτόχρονα τα δραστικά συστατικά της aloe. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή της μεθόδου της ψυχρής παστερίωσης που θα ακολουθείται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Όλα τα προϊόντα θα διαθέτουν βιολογική πιστοποίηση μέσω της συνεργασίας μας με τον ελληνικό οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΔΗΩ».

Το όραμά της litinas aloe είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Ελληνικής μεταποιητικής μονάδας προηγμένης τεχνολογίας, με άμεσους συνεργάτες Έλληνες καλλιεργητές από όλη την επικράτεια. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Aloe Vera. Η παραγωγή των μελών του σωματείου θα απορροφάται κατά προτεραιότητα από το εργοστάσιό μας δηλώνει η εταιρεία.

Τεχνολόγος Γεωπόνος

Θεόδωρος Βασιλειάδη​ς: Υπάρχουν τρόποι να αποτρέψουμ​ε τις αυτοκτονίε​ς...

Ο dr.Θεόδωρος Βασιλειάδης - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
«Το ποσοστό των μείζον καταθλιπτικών επεισοδίων στην Ελλάδα το 2013 είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2011»
«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία πολλών γονιών. Αυτό δυστυχώς με τον έναν η τον άλλον τρόπο πολλές φορές βγαίνει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών»
«Η ενασχόληση με την ψυχική υγεία με γεμίζει ικανοποίηση, καθώς βλέπω την πρόοδο που κάνουν οι άνθρωποι που με επισκέπτονται»

Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου

Την στιγμή που χιλιάδες Έλληνες νέοι επιστήμονες διεκδικούν τη χαμένη ευκαιρία τους στο εξωτερικό, ελάχιστοι μένουν πίσω και σε μια πυρπολημένη γη χαράζουν όνειρα και φιλοδοξούν για ένα καλύτερο αύριο, με γνώμονα τον συνάνθρωπο τους.
Ένας από αυτούς είναι ο Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Θεόδωρος Βασιλειάδης, ο οποίος μιλά στο Πινάκιο για την επιστήμη του, για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα αλλά και πως μπορούν να αποτραπούν στο μέλλον άλλες που το μνημόνιο και οι πιστοί ακόλουθοι του έχουν σπείρει...
Ο νεαρός επιστήμονας  στο pinakio.blogspot.gr

Football league: Και μετά... παρέλαση

Football League: Ασταμάτητη Επισκοπή, «γκέλα» για Νίκη | onsports.gr
Με επτά αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 5η αγωνιστική των δυο ομίλων στη Football League. Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν δεν θα διεξαχθούν ματς τη Δευτέρα, λόγω της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Βύζας Μεγάρων - Αχαρναϊκός (3 μ.μ.)
Παναιγιάλειος - Καλλιθέα (3 μ.μ.)
Ηρακλής Ψαχνών - Παναχαϊκή (6 μ.μ., OTE TV)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Γαζώρου (3 μ.μ.)
Κέρκυρα - Τύρναβος (3 μ.μ.)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ζάκυνθος (3 μ.μ.)
Πιερικός - Καβάλα (8 μ.μ., OTE TV)

Στους σαββατιάτικους αγώνες
Η Επισκοπή έχει πάρει… φόρα και δεν λέει να σταματήσει πουθενά, αφού πέρασε με 2-0 κι από την έδρα της Γλυφάδας, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές και όντας πλέον στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου, ένα βαθμό πάνω από τον Παναιγιάλειο που αγωνίζεται τώρα στην έδρα του με την Καλλιθέα. Σημαντική νίκη πήρε και ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0, του Φωκικού, ενώ σπουδαίο ήταν και το «διπλό» του Φωστήρα με 1-0 στην έδρα του Αστέρα Μαγούλας.

Στον Βόρειο Όμιλο, στο μοναδικό ματς της ημέρας η Νίκη Βόλου έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» την Κέρκυρα στην πρώτη θέση και να καταφέρει να αφήσει πίσω της τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αφού έμεινε στο 1-1 με τον Αιγινιακό κι έτσι έχασε βαθμούς.

Γ’ Εθνική: «Φωτιά» σε Καστοριά, Καλαμάτα

Καστοριά: Ηχηρές αποχωρήσεις και οσμή... διάλυσης
Το ενδιαφέρον έχει φουντώσει για τα καλά στη Γ’ Εθνική σε όλους τους ομίλους, με την ΑΕΛ να αποτελεί τη μοναδική ομάδα που κυνηγά το απόλυτο νικών στην 5η αγωνιστική, ενώ έχει ντέρμπι σε Καλαμάτα και Καστοριά.
Στον 4ο όμιλο, η Κόρινθος υποδέχεται την πρωτοπόρο Αχαϊκή, ενώ  η Μεσσηνία… φλέγεται, καθώς ο Μεσσηνιακός αντιμετωπίζει την Καλαμάτα. Η ΑΕ Καραϊσκάκης κοντράρεται με τη ΑΕ Ερμιονίδας, ενώ η Δόξα Ν. Μανωλάδας ψάχνει τη νίκη απέναντι στον Παναργειακό.
Η ΑΕ Μεσολογγίου στοχεύει μόνο στη νίκη στην τοπική μάχη με τον Άρη Αιτωλικού, ενώ ο Παναρκαδικός με ανεβασμένη ψυχολογία φιλοξενεί τον ΠΑΟ Βάρδας.
 Ο Πανναυπλιακός αγωνίζεται με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, ενώ στην Πάτρα μάχονται Εθνικός Σαγέικων και Ατρόμητος Αχαΐας.
Στους άλλους ομίλους:
Στον 1ο όμιλο, ο Πανσερραϊκός φιλοξενείται από τον Έβρο Σουφλίου και επιθυμεί το τρίποντο για να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο Ορφέας Ελευθερούπολης κοντράρεται με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Με υπηρεσιακό τεχνικό ο Εθνικός Αγιονερίου ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Διγενή Λακκώματος, ενώ η Δόξα Πετρούσας θέλει νίκη απέναντι στον Κιλκισιακό. Τα Μουδανικά υποδέχονται τον Εθνικό Σιδηροκάστρου, ενώ ο Νέστος Χρυσούπολης αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό. Το Σάββατο ο Άρης Ακροποτάμου νίκησε 1-0 στην Κομοτηνή τον ΠΑΟ Κοσμίου
Στον 2ο όμιλο, η Λάρισα υποδέχεται τον Καμπανιακό, αλλά το ματς της ημέρας είναι το τοπικό ντέρμπι του Κάστορα με την Καστοριά, με τους «γουναράδες» να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο Πυρσός Γρεβενών θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός φιλοξενεί τον Όλυμπο Κέρκυρας. Η Κοζάνη κοντράρεται με τη Δόξα Κρανούλας, ενώ η Πρέβεζα ψάχνει την πρώτη της νίκη απέναντι στον Οδυσσέα Κορδελιού. Τέλος ο Κεραυνός Θεσπρωτικού αντιμετωπίζει τη Δόξα Πενταλόφου.
 Στον 3ο όμιλο, ο Δωτιέας Αγιάς υποδέχεται την πρωτοπόρο Λαμία και τα Τρίκαλα κοντράρονται με τον Αχιλλέα Νεοκαισαρείας. Στο ντέρμπι της Ημαθίας, τα Λευκάδια αντιμετωπίζουν τη Νάουσα, ενώ το Μακροχώρι φιλοξενεί τη Χαλκίδα. Η Κύμη θέλει τη νίκη απέναντι στον Αμπελωνιακό, ενώ ο Πυργετός διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Αχιλλέα Δομοκού. Τέλος, ο Ρήγας Φεραίος επιδιώκει την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μαχητή.
Στον 5ο όμιλο, ο Ιωνικός επιδιώκει να διατηρήσει το αήττητο απέναντι στον Γιούχτα, ενώ ο Πανελευσινιακός αντιμετωπίζει τη Δόξα Βύρωνα. Ο Ρούβας φιλοξενεί τον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ η Μύκονος περιμένει την αποδυναμωμένη Προοδευτική. Η Πεύκη υποδέχεται τη Νέα Ιωνία, ενώ ο Εθνικός Αστέρας ψάχνει τη νίκη απέναντι στους Τράχωνες. Ο Κισσαμικός επικράτησε 1-0 στο Κορωπί του Ολυμπιακού Λαυρίου.
Στον 6ο όμιλο, το ματς της ΑΕΚ με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη αναβλήθηκε, όπως και το Αστέρας Βάρης- ΠΑΟ Κρουσώνα. Η Τριγλία Ραφήνας με τον Γιώργο Παπακωστούλη να ντεμπουτάρει στον πάγκο της έχει την ευκαιρία με τρίποντο κόντρα στον Περαμαϊκό να φτάσει στην πρώτη θέση. Όπως και οι Μανδραϊκός, Πανναξιακός, που δοκιμάζονται εκτός έδρας με ΑΟ Περιστερίου και Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα. Η Κηφισιά υποδέχεται τον Ηλυσιακό, ενώ Ερμής Ζωνιανών και Θύελλα Ραφήνας ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ, δοκιμασία ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή στην 9η ημέρα της Σούπερ Λιγκ

Ο ΟΣΦΠ υποδέχεται τον ΟΦΗ, δοκιμασία ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή

Μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, ο πρωτοπόρος  Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ επιστρέφουν στις εγχώριες με τους πρωταθλητές να υποδέχονται στην επιστροφή του Γκαλέτι στο Καραϊσκάκη.
τον ΟΦΗ (19:30) και τον «δικέφαλο» του Βορρά να δοκιμάζεται στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό (17:15).
Η δράση της ημέρας αρχίζει στις 15:00 στο «Βικελίδης» όπου ο Άρης φιλοξενεί τον Πλατανιά, ενώ στις 17:15, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διεξαγωγή -μετά από 13 χρόνια- του παραδοσιακού ντέρμπι Πανιώνιος- Απόλλων Σμύρνης. Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παλαιότερους συλλόγους της χώρας. Την  ίδια ωρα  διεξάγεται επίσης και ο αγώνας Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα.
Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ άνοιξε χθες με τον Ατρόμητο να παίρνει το «διπλό» στην Ξάνθη (0-2), με τέρματα στο 12ο του Ναπολεόνι και του Παπαδόπουλου στο 44΄  , ενώ ο Αστέρας επιβλήθηκε με 2 -0 του Λεβαδειακου στην Τρίπολη  με τρομερό γκολ του Ντε Μπλάσις στο 36΄ και του Ουρτάδο στο 72΄ , αφήνοντας τους Βοιωτούς χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους και διατηρώντας αήττητη την έδρα του.
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα λύτρωσε και πάλι τον Παναθηναϊκό και σκοράροντας στο 83' τον οδήγησε στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του με Ο - 2 στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με τον Κουτρουμπή να βάζει... το κερασάκι στην τούρτα στο 93'.
Τέλος αύριο , Δευτέρα, στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει την Καλλονή.

Η 9η αγωνιστική
15:00 Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2
17:15 Αστέρας τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0
19:30 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
15:00 Αρης-Πλατανιάς 27/10
17:15 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 27/10
17:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 27/10
17:15 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 27/10
19:30 Ολυμπιακός-ΟΦΗ 27/10
19:30 Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10

Ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Ενταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά τη λήξη της παρέλασης.
Ωστόσο, ωθήθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου και μεταξύ αυτών, απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα», σύμφωνα με καταγγελία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Στην εξέδρα των επισήμων τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ.Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α.Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ.Παππάς, κ.ά.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ’ Σώμα Στρατού. Τα σχολεία που έχουν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσουν επίσης, στεφάνια σε μνημεία, προτομές και ανδριάντες ηρώων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισόπαλο 2 - 2 το ντέρμπι της Δάφνης Εξαμιλίων με τον Αίαντα Αγιονορίου - Οι σημερινοί αγώνες


Στο μοναδικό αγώνα της Β1 Κατηγορίας Κορινθίας, που έγινε  χθες Σάββατο ο Αίας Αγιονορίου πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τη Δάφνη Εξαμιλίων, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.
Οι γηπεδούχοι κυρίως στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, ήταν ανώτεροι, αλλά έπεσαν στον τερματοφύλακα του Αίαντα, Γκίκα , ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Η Δάφνη προηγήθηκε με κεφαλιά του Κούτρα (41΄), για φέρουν το ματς στα ίσια οι φιλοξενούμενοι με τον Γ Σκούρτη, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Μάκη Μαργέτη πίεσαν, είχαν ευκαιρίες με πιο σημαντική ένα δοκάρι του Γλυκοφρύδη, αλλά κατάφεραν να φτάσουν στο 2-1 στο 75’ , όταν μετά από εκτέλεση πέναλτι του Σιούτη, ο Γκίκας απέκρουσε, η μπάλα όμως έφτασε και πάλι στον αμυντικό της Δάφνης, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο Γλυκοφρύδης δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον Γκίκα, ο οποίος είπε «όχι» σε τετ α τετ, με αποτέλεσμα λίγο πριν το τέλος, η μπάλα να … τιμωρήσει και ο Μακρής να πετύχει το 2-2, δίνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.
Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται σήμερα Κυριακή η 5η αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα .Οι δυο πρωτοπόροι Περαχώρα και ΑΣ Λουτράκι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας Αστέρα Κορίνθου και Άγιο Γεώργιο αντίστοιχα. Στο Σολομό ο ΑΟ Μαψού υποδέχεται το Σοφικό '05, ενώ ο Αγιάννης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Κορίνθου. Ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται με τον Αίαντα Κορίνθου, ενώ ο Ποσειδών Κυραβρύσης αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ρομά.

5η αγωνιστική
26-10-13
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
27-10-13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Β2 Κατηγορία
Η 5η αγωνιστική στη Β2 Κορινθίας που διεξάγεται την σήμερα βρίσκει τις προπορευόμενες ομάδες, Ταρσινά '97 και Απέσσα Χαλκείου να δοκιμάζονται στην Ορεινή Κορινθία απο Παμφενεατικό και Ασπρόκαμπό, αντίστοιχα.
Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών με τον ΠΑΟ Κουταλά, ενω ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Δάδνης Πουλίτσας με την Λαύκα. Στο Κιάτο ο Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεχαίου, ενώ στο Πετρί η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον Άρη Βοχαϊκού. Τέλος ρεπό έχει η ομάδα του ΑΟ Λυκοποριάς.

5η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΦΩΚΑΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΡΕΠΟ Ο ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Ο Αστέρας Δερβενίου εύκολα με 3 - 0 τον Πανσολυγειακό

kses.jpg
Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε εύκολα με 3 - 0 τον Πανσολυγειακό, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερο στο β' μέρος. Ο αγώνας ήταν ένας διαρκής μονόλογος του Αστέρα, παρότι για έπαιξε για άλλη μια φορά με έξι νεαρούς παίκτες (μάλλον αυτό πρέπει να το συνηθίσουμε για φέτος).
Έφτιαξε, από την αρχή του αγώνα, πολλές και αξιόλογες ευκαιρίες και μόλις ήρθε το πρώτο τέρμα του, επικράτησε ολοκληρωτικά του αντιπάλου του. Ο 16χρονος Δημήτρης Λιθοξόου, που ήρθε από τον πάγκο, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας του έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Αστέρα, καθώς δημιούργησε το πρώτο τέρμα του Αστέρα και πανηγύρισε την ημέρα της ονομαστικής εορτής του το πρώτο δικό του τέρμα στην Α' κατηγορία. Ο Πανσολυγειακός, που έπαιξε και αυτός με πολλούς νεαρούς, παρουσιάστηκε αδύναμος, είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμούς από νωρίς δύο καλούς παίκτες του, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τελευταίο 10λεπτο και υποτάχθηκε φυσιολογικά.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει μεν τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μη μπορεί να απειλήσει την εστία του Πανσολυγειακού. Μετά το 25' ο Αστέρας αύξησε τη πίεσή του και είχε κάποιες καλές στιγμές. Στο 28' ο Πεθαίνος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από τα αριστερά αλλά σούταρε αδύναμα πάνω στο τερματοφύλακα. Ο Στεφανάκος είχε στο 33' ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, ενώ και ένα εξίσου καλό σουτ του Μερκούρη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βάσση. Ακόμη, σε αρκετές στημένες φάσης και πλάγια η μπάλα "κόλλαγε" στη περιοχή των φιλοξενούμενων χωρίς κάποιος παίκτης του Αστέρα να καταφέρει να τη σπρώξει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Πανσολυγειακού από τη πλευρά τους προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να φθάσουν σε τελική προσπάθεια.
Στο β' ημίχρονο, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανσολυγειακού που κάποιες στιγμές είχε και τους 11 παίκτες του στο δικό του 1/3 του γηπέδου. Η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων όμως έφερνε αποτέλεσμα μιας και οι παίκτες του Αστέρα, με το άγχος πλέον να γίνεται πιο έντονο, δε μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και το 0-1 όταν στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νόσης πήρε τη κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε ελάχιστα άουτ. Μετά την είσοδο του Λιθοξόου, ο Αστέρας αναπτύχθηκε καλύτερα από τα αριστερά. Στο 57' σε μια σέντρα του Μετεβελή, ο τερματοφύλακας Βάσσης δεν έκανε καλή εκτίμηση και στη προσπάθειά του να μπλοκάρει συγκρούστηκε με αμυντικό. Ο Λιθοξόου μπήκε στη φάση, τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Αναγνωστόπουλος από κοντά λύτρωσε τον Αστέρα γράφοντας το 1-0. Αυτό το σημείο ήταν καθοριστικό μιας και μετά οι παίκτες του Πανσολυγειακού ουσιαστικά κατέρρευσαν, μη μπορώντας να ανακόψουν τις προσπάθειες των παικτών του Αστέρα. Το 2-0 ήρθε στο 78' με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρούλης σε μια προσπάθειά του από τα δεξιά και μετέτρεψε σε γκολ ο Αντωνόπουλος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιουργήθηκαν πολλές καλές στιγμές για τον Αστέρα, ο οποίος έκανε το 3-0 με το νεαρό Λιθοξόου στο 88'.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής έβγαλε τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση. Το ίδιο και οι βοηθοί του κ.κ. Ευθυμίου και Κούρτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Στεφανάκος (82’ Γκόλγκαρης), Μερκούρης (57’ Λιθοξόου), Πρίφτης, Πεθαίνος (74’ Κουτρούλης).